דף 1 מתוך 1
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 07 אוגוסט 2001, 07:37
על ידי אנונימי
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 07 אוגוסט 2001, 07:37
על ידי חאן_יא*
במסגרת משמעת המים, רציתי לדעת אם כדאי להשתשמש במים שבהם בישלתי את הכרובית, גזר, תרד ועוד?
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 07 אוגוסט 2001, 10:44
על ידי אביב_חדש*
אפשר להשקות את העציצים למשל
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 07 אוגוסט 2001, 11:22
על ידי חאן_יא*
התכוונתי לבישול נוסף, למשל מים לפסטה, למרק ועוד. האם נשמר איזשהו ערך תזונתי? או האם דווקא משתחררים רעלנים למים האלו?
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 07 אוגוסט 2001, 13:20
על ידי יופי_אמת*
את יכולה להשתמש במים שבושלו בהם גזר, כרובית וירקות אחרים למרק, אורז או כול בישול אחר שיש בו צורך במים. לגבי תרד (וירוקים שונים מנגולד וכו') לא היתי משתמשת במים שלהם לבישול אחר כיוון שהם מפרישים משהו מאוד חזק למים אפילו בחליטה של כמה דקות בודדות.
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 07 אוגוסט 2001, 13:36
על ידי גילה*
חאן יאן - שאלת על תחליף לאבקת מרק - זו בדיוק התשובה לשאלה שלך.
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 07 אוגוסט 2001, 14:25
על ידי ענת_גביש*
חאן יא - אם את אופה לחם, מים שבושלו בהם תפוחי אדמה הם מעולים להשבחת הלחם. (במקום המים הרגילים שבמתכון) אני משתדלת לשים כל מי ירקות בלחם. (לא ידעתי מה שיופי הוסיפה. מה זה המשהו המאד חזק הזה?), אבל תפ"א נותנים חמצמצות טעימה, ואפשר להעלים עין ולתת לחתיכות תפוחי אדמה ליפול פנימה ואז זה בכלל ....מממ.
אם את מבשלת סלק לא בקליפתו למשל, אז המים טעימים מאד ועשירים מאד במינרלים.הם גם בסיס ל"חמיצה" בתיבול מתאים (לימון וכו').
בעצם הבעיה בבישול ירקות היא אובדן המינרלים לתוך המים ולכן ממליצים על בישול בקליפה או בסיר לחץ (שזה מהיר יותר) או אפיה, או אפילו מיקרו. אם אינני טועה מיקרו אפילו נחשב להכי טוב מבחינת צימצום איבוד המינרלים בבישול.
הנה המלצה על ספר תזונה ובישול מצויין ומעורר השראה וגם רב אינפורמציה מצויינת בדיוק בכיוון הזה: laurel's kitchen. ראיתי אותו בינתיים רק באנגלית, ואפשר להזמין דרך האינטרנט.
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 07 אוגוסט 2001, 16:10
על ידי חאן_יא*
גילה, לא, לא שאלתי על תחליף לאבקת מרק. אף פעם לא השתמשתי באבקה וגם לא אשתמש.
מ א ד לא בריא. אבל, כן, קיבלתי המון תשובות, תודה.

ענת, ואם נשתמש במים בהם בושלו הירקות, זה לא יפתור את בעית איבוד המינרלים, ובעצם נרוויח אותם?
חומוס - עשיתי חומוס מאסיף עצמי, יצא טעים, אבל הייתי רוצה עוד מתכונים.
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 08 אוגוסט 2001, 00:59
על ידי ענת_גביש*
בקשר למים והמינרלים, כן, אני מאמינה שנרוויח אותם. (כי אם הם לא נהרסים בחום אז לאן הם ילכו בעצם? אבל בטח יש כאן מישהו עם הסבר יותר מוצלח משלי....)
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 18 פברואר 2003, 22:53
על ידי ורד_לב*
מי בישול ירקות הם מעולים לשאר הבישולים.
לבישול פסטה כן
לבישול אורז ושאר דגנים כן
לבישול קטניות כן
לפשטידות (אם צריך) כן
לתת לחיות לשתות כן
להשקות עציצים כן
לשתות בעצמנו כן
לרוויה!
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 26 אפריל 2004, 19:33
על ידי טרה_רוסה*
אפשר גם להקפיא את נוזלי הבישול ולהשתמש כציר למרק במועד מאוחר יותר.
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 27 דצמבר 2004, 17:02
על ידי שרה_ק*
כאשר אני מבשלת את העוף עם בצל (לפעמים גם עם קצת ירקות), ונשאר די הרבה נוזל שזה בעצם מים מעורבב עם שומן עופות (קורה בעיקר מעופות קפואים שיש בתוכם מים) למחרת בארוחת ערב הבאה אני מבשלת (או אופה) בסיר אחר תפוחי אדמה בקליפתם עם כמה שפחות מים שאפשר, ואז כאשר כל המים נעלמים התפוחי אדמה מוכנים. ואז אני שמה את התפודים בתוך הסיר עם הנוזל של העוף, ובמזלג מועכת ומועכת. ואז יש פירה תפוחי אדמה מתובל וטעים.
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 09 אוקטובר 2015, 11:44
על ידי מרים_שחק*
האם ניתן לשתות את המים בהם בושלו אתרוגים בקליפתם?
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 31 יולי 2017, 15:38
על ידי פלוני_אלמונית*
כן וזה מאד טעים (מי בשול אתרוגים)
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 13 אוגוסט 2017, 01:52
על ידי רוצה_לעוף*
אמי מכינה קליפות אתרוגים שהן מעדן אמיתי. עד שהגיע הורס השמחות - גיסי - ואמר משהו חשוב ואמיתי: אין שום פיקוח על כמות הרעל שמרססים בו את האתרוגים, שהרי זה לא למאכל, ורוצים שיהיה אולטרה-נקי ממזיקים, אז ממש ממש ממש לא כדאי לאכול את הריסוס הזה.
מבאס
אבל אין ספק שהוא צודק.
אתרוגים שקונים לארבעה מינים זה רעל.
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 13 אוגוסט 2017, 15:17
על ידי חפציבה*
אוי ואבוי!! ומה עם הסגולה להריון ולידה לאכול אתרוגים שברכו עליהם??? לא רוצה רעלים אבל לותר על הסגולה????
)-:
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 14 אוגוסט 2017, 01:11
על ידי אישה_במסע*
ומה עם הסגולה להריון ולידה לאכול אתרוגים שברכו עליהם???
אפשר לקנות אתרוגים למאכל במקום אתרוגים מרוססים למוות ולברך עליהם?
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 25 ספטמבר 2020, 15:56
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
ובמים שבושלו תפחי אדמה (עמילן) אפשר להשתמש למרק?
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 08 ינואר 2022, 06:45
על ידי עדי*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
היי כולם, ומה לגבי מים שבהם בושלה שעועית (אדומה או שחורה)? האם כדאי להשתמש בהם כציר לבישול של מרק או אורז?
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 08 ינואר 2022, 13:49
על ידי זרח_הפרח*
אני שומרת אותם, יחד עם חלק מהשעועית, מוסיפה עוד מים ומכינה מרק שעועית.
משתמשת גם במים שבישלתי בהם ברוקולי, שעועית ירוקה, כרובית ואפילו פסטה.
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 08 ינואר 2022, 22:37
על ידי יולי_קו
כן!
בשני תנאים:
הראשון- הקטניות הושרו לפחות 8 שעות בקערה מלאה במים (אפשר להחליף את המים אחרי שעתיים), והמהדרין מקפידים על 24 שעות. בשביל להקל על עיכול קטניות, אפשר בשלב הזה לשטוף את הקטניות ולהנביט אותן. ההנבטה היא בסך הכל לשטוף את הקטניות פעמים ביום ולשפוך את המים כל פעם.
והשני: בבישול של חלק מהקטניות נוצר קצף אפרפר בתחילת הרתיחה, אמא שלי טוענת שהוא מכיל חומרים פחות מוצלחים (יוצרי גזים), אז אני אוספת אותו בכף וזורקת אותו.
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 17 דצמבר 2023, 11:44
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
למה משמשים מי סלק? חוץ ממרק נגיד
שימוש חוזר בנוזלי בישול
נשלח: 17 דצמבר 2023, 14:10
על ידי תפילה*
אפשר להוסיף כמה טיפות (קרות) לקצפת כדי לקשט עוגת יום הולדת בלי צבע מאכל מלאכותי.
יכול להיות מעניין גם לנסות לבשל בהם אורז.