צרבת בהריון

מאיה_ת*
הצטרפות: 17 נובמבר 2002, 23:04

צרבת בהריון

שליחה על ידי מאיה_ת* »

מה אפשר לקחת כשיש צרבות בהריון? TAMS ׁאו TABS מאד טעים, אבל לא עוזר לי.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

צרבת בהריון

שליחה על ידי ורד_לב* »

ג'ינג'ר מאד עוזר. בתה (לבשל קצת זמן במים), במזון (לתבל איתו תבשילים, מרקים וכו'), בצורתו המסוכרת.
מעבר לכך, אפשר גם להסתכל באופן רחב יותר על התזונה שלך בכלל. מהם הרגלי האכילה שלך? האם את אוכלת מעט / הרבה? מתי בעיקר הבחילות? בוקר? את עובדת / בבית?
מאיה_ת*

צרבת בהריון

שליחה על ידי מאיה_ת* »

ורד, אני חשה צרבות בעיקר מאז שאני לוקחת ברזל. הבעיה היא שאם אני רוצה לקחת כדור סותר חומציות, הוא מורכב מסידן שסותר ברזל. אני משתדלת לאכול לא הרבה, לא מטוגן, לא קפאין ולא מנטה.

תודה על כל העזרה...
ענן*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2002, 08:21

צרבת בהריון

שליחה על ידי ענן* »

חלב עוזר לי מאוד (אולי מאזן את החומציות שגורמת צרבת)
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

צרבת בהריון

שליחה על ידי ורד_לב* »

חלב הוא פתרון נפוץ, אבל נמצא שב- long run הוא עלול דווקא להגביר את הצרבת, כי הוא יוצר בעצמו עודף חומציות במערכת, כך שהרווח בהפסד...
לגבי הברזל, איזה את נוטלת? אולי פה הבעיה? אולי תשני סוג? אם את נוטלת סינטטי כדאי לעבור לטבעי (בכל מקרה כדאי, כי הוא נספג טוב יותר ומוכר יותר לגוף). גם בטבעיים יש סוגים שונים ושווה להתנסות. עדיף על הצרבת והתחושה הלא נעימה :-P
מאיה_ת*

צרבת בהריון

שליחה על ידי מאיה_ת* »

ורד, אני נמנעת מחלב, היות שניסיתי אותו ולאחר תקופה ארוכה בעבר, הוא עזר לטווח הקצר והזיק לטווח הארוך.
כעת, אני לוקחת פלורדיקס שהוא ברזל טיבעי, בריכוז מאד נמוך. האם את מכירה ברזל טיבעי אחר עם מינון יותר גבוה?
טליהש*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2002, 13:09

צרבת בהריון

שליחה על ידי טליהש* »

זה כנראה מאד אישי. הכרתי כאלה שחסה עזרה להן. אחרות נשבעו ביוגורט. להיט של ממש היו שקדים לא קלויים קלופים. לי אישית לא עזר שום דבר חוץ מלגימות קטנות מאד של מים עם נשימות עמוקות. הגרוע ביותר היה במצב שכיבה, מה שהביא לכלל הכי חשוב - לא לשכב בכלל - לישון בישיבה.
ליאת_ניב*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2004, 21:19

צרבת בהריון

שליחה על ידי ליאת_ניב* »

אני ממליצה על טבליות ללעיסה של אנזים פפאיה. זה ממש עוזר!
ניתן להשיג בבתי מרקחת או בחנויות טבע.
בהצלחה!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

צרבת בהריון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

התחילו לי הצרבות ,בדקתי ונועצתי במקומות שונים וגילית שחלב הוא ממש לא פתרון נכון לצרבת .
לכן אם מישהי נכנסת לדף הז כדאי שתדע שהחלב אינו עוזר במאומה ואף מחמיר את הצרבת .
הפתרונות שמצאתי ,ראשית המנעות מאכילת דברים שמנים , אכילת שקדים ומלפפונים . ואחרון חביב ולא ממש טבעי טבליות tums .
מישמיש*
הצטרפות: 21 ינואר 2004, 15:36

צרבת בהריון

שליחה על ידי מישמיש* »

שמעתי שיש סוכריות על מקל חדישות(באודטה) , שמאוד עוזרות , מישהו יודע איפה ניתן להשיג?
פלוני_אלמונית*

צרבת בהריון

מתחילת ההריון הנני סובלת מבחילות והקאות וכעת (שבוע 14) נוספו גם צרבות . מה ניתן לעשות למישהו יש הצעה הצילו!!!!!!!!!!!!!!!!1
אמא_בן_אור*
הצטרפות: 17 נובמבר 2004, 15:36

צרבת בהריון

שליחה על ידי אמא_בן_אור* »

נוספו גם צרבות . מה ניתן לעשות למישהו יש הצעה

אולי העצות מלמעלה יוכלו לעזור לך...
תרגישי טוב:-)
פלוני_אלמונית*

צרבת בהריון

ככול שההריון מיתקדם הצרבות מחמירות אז לצרבות קלות שקדים לא קלוים אפשר מלפפון עים קליפה אך בהמשך נהיתי מכורה לסירופ מלוקס ולכדורי רני לא טיבעי אולי לא הכי מומלץ אך מי שמכירה את הסבל של הצרבות תישמח כי זה עוזר וליפעמים הצרבת כל כך קשה שאין מנוס מהקאה וכל זה בלי שום קשר למאכל מסוים כמובן שינה בישיבה אני בשבוע 37 ואיזה כיף עוד מעט נעלמות הצרבות
נגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

צרבת בהריון

שליחה על ידי נגה* »

אני בשבוע ה - 12 להריון וכבר סובלת מצרבות. בינתיים גם כמעט לא אוכלת דבר בגלל הבחילות. בטח ובטח שלא נוגעת כבר הרבה זמן בשום דבר שומני וכיו"ב.
אשמח להצעות. חוששת מהחודשים הבאים.
נגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

צרבת בהריון

שליחה על ידי נגה* »

אה... וגם לא אוכלת כמעט מוצרי חלב בגלל רגישות...
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

צרבת בהריון

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

כדאי להמנע מקמח, כמה שאת יכולה, ולאכול הרבה שקדים. נדמה לי שגם בירה שחורה עוזרת.
לגבי הבחילות, הן נגרמות גם מרעב! חשוב לאכול כמויות קטנות לעתים קרובות. כל מה שאת מסוגלת להכניס לפה- תאכלי. אסור לך להרעיב את עצמך.
מי_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

צרבת בהריון

שליחה על ידי מי_מה* »

לי מאוד עזרו ,חוץ מהשקדים שכבר הוזכרו פה , גם קוביות קרח. סתם קרח פשוט, למצוץ לאט לאט. במקרים קלים קוביה אחת ובמצבי קיצון גם חצי כוס.

<מימה זוכרת היטב את הצרבות שבישרו את תחילת כל הריון ונמשכו עד סוף הלידה P-: >
סירופ_מייפל*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

צרבת בהריון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

תרופת פלא, בחיי- לוקפר, מבית "מנטה קליניק" להשיג בחנויות טבע.
כמו ב"טאמס" יש גם המון סידן, אך כאן יש גם עצות ואלו קפסולות צמחיות לבליעה.
אני לוקחת שתיים במקרה הצורך ולוקח להן כ10- לפעול אך לזמן ארוך של כמה שעות.
לפני כמה ימים נגמרה לי הצנצנת וקניתי טאמס. זה היה לי ממש מגעיל ועשה לי בחילה. לא הצלחתי להרדם ולשחות בכלל- כבר יותר עזר חצי מלפפון!
בהריון הראשון הייתי לוקחת אנזימי פפאיה, אך זה גם לא ממש עזר.
בקיצור הלוקפר מאפשר לי לחיות, לשחות, לישון. עד 9 קפסולות ליום, אך לרב 4 מספיקות לי בהחלט.
יולי*
הצטרפות: 31 אוקטובר 2002, 17:33

צרבת בהריון

שליחה על ידי יולי* »

לי הכי עוזר..... ללעוס מסטיק (ועדיף ללא סוכר), כמובן רק בזמן שצורב, ביחד עם הזדקפות.
גיליתי שהמנעות מאכילת מתוק עוזרת גם היא, חוץ מתפוחי עץ, שאני יכולה לאכול חופשי.
תנוחה זקופה יותר בשינה עוזרת בהחלט (כמה כריות שלא הכנסנו למיטה, כולן עברו לרשותי לאחר מספר דקות....)
ובהחלט עוזר ללדת :-)
שכולנו נרגיש טוב!
אורורה*
הצטרפות: 28 דצמבר 2006, 00:26

צרבת בהריון

שליחה על ידי אורורה* »

תקשיבו, אני בחודש תשיעי ויש לי כל הזמן צרבות, תנסו "רני". זו טבליה למציצה, אבל הרבה יותר עוזרת וקלה למציצה מהטאמס.
פשוט מדהים!
וכן, חלב כן עוזר בגלל שהוא בסיסי, ולכן מנטרל חומצה.
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

צרבת בהריון

שליחה על ידי with_passion* »

התארחה אצלינו ידידה - בסוף היום היא באה אליי ושאלה אותי אם יש לי משהו נגד צרבת. אני מתרגם את זה למשהו שמקל על התופעות הלא נעימות כשיש צרבת - וכמובן חשוב להדגיש שאין אני מחפש תרופות פלא על מנת להקל על סימפטומים - לכל דבר יש חשיבות, ליבלית בגינה, לקמחון בענבים, ליתושים, וגם לכאב ותחושות לא נעימות... כפי שאפשר להכנס למים קפואים ולסבול - ובשינוי תודעה להתמסר ולהנות.. ככה גם אפשר לא לסבול כשמרגישים כאב או אי נוחות.

ואחרי שאמרתי את כל זה - יש תרופת פלא שגורמת לאי נעימות של צרבת פשוט להעלם ... אבל עד לפעם הבאה. חשוב הרבה יותר לראות מה באורח החיים שלי מזמין את הצרבת - תזונה, רגשות שהדחקתי, סביבה - וכו. רק משם יבוא ריפוי אמיתי.

אבל עד אז (אוקיי אני אפסיק לענות אותכם בקשקושים שלי)... אפשר פשוט לשתות לגימה של חומץ תפוחים.. ומי שקרא את הכנת חומץ וסיידר תפוחים - יודע שיש ברשותי המון חומץ משובח שהכנו בעצמינו שנה שעברה (ועוד חודשיים נעשה עוד!). הקיצר, בשני הערבים שהידידה ביקשה - היא שתתה לגימה - קצת חמוץ - אבל זה פשוט נעלם מיד אחרי זה והיא הלכה לישון עם חיוך על השפתיים.

הבנתי שגם לסודה לשתייה יכולות דומות.

מקווה שעזרתי למישהו כאן.. לבריאות.
קרן_יער*
הצטרפות: 19 מאי 2004, 11:08
דף אישי: הדף האישי של קרן_יער*

צרבת בהריון

שליחה על ידי קרן_יער* »

זה הדף הכי קרוב לשאלה שלי... טעם מגעיל בפה בהריון

שבוע 33 מחר (33???? איך?). כבר יומיים כל הזמן טעם נורא מגעיל. מוכר???
גילי*
הצטרפות: 25 יוני 2003, 23:25

צרבת בהריון

שליחה על ידי גילי* »

בנות יקרות! לי עזר להפסיק קמח ושמרים והכי חשוב- לא לשתות יחד עם האוכל ובטח שלא עם יחד עם קמח ושמרים. חוץ מזה, אם צמאים אחרי האוכל, כדאי לאעול פרי ורק אחרי חצי שעה או 40 דקות לשתות.
הריונית_סובלת*
הצטרפות: 01 מרץ 2011, 19:16

צרבת בהריון

שליחה על ידי הריונית_סובלת* »

אני עם צרבות איומות, חודש חמישי בסך הכל ונשרפת מצרבת מבוקר עד ערב. אני לא מצליחה לזהות מה מחמיר את המצב, חוץ מאוכל חריף. גם לא עוזר לי שום דבר, לא שקדים, לא מלפפונים, לא מים. אני על סף יאוש ופניה לכדורים סותרי חומצה (הצרבת איומה, עולה למעלה ועושה לי כאבים באוזניים!!)

אשמח לשמוע-
מה החמיר אצלכן צרבת?
מה הקל?
אני מדברת על מזונות, או כל טיפ אחר (רפואה סינית, נטורופתיה, פאולה, גירוש שדים וכדומה. מוכנה לנסות הכל). אני ממש לא רוצה לקחת תרופות )-:
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

צרבת בהריון

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

הריונית סובלת.
גם אני סבלתי מצרבות איומות ומאוד עזר לי מסטיקים. תנסי כל מיני עד שתעלי על זה שעושה לך טוב גם בטעם שלו ללא קשר לצרבת.
לי שום דבר אחר לא עזר (שקדים, מים, חלב וכו')
הריונית_סובלת*

צרבת בהריון

או קיי. בדיקה בשידור חי. אני גוססת פה מצרבת ומקווה שהמסטיק יעזור. מה זה העונש הזה )-: ?
שקדי_ה*
הצטרפות: 06 אפריל 2010, 22:21

צרבת בהריון

שליחה על ידי שקדי_ה* »

לי עזר ממרח שקדים, כפית גדושה או שתיים ישר לפה. שקדים סתם כך לא הועילו.
בהצלחה.
לילך_רוכל*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 12:10
דף אישי: הדף האישי של לילך_רוכל*

צרבת בהריון

שליחה על ידי לילך_רוכל* »

זה נשמע ממש קשה. גם גופנית וגם הבעסה הרגשית של 'הריון כל-כך קשה שאף אחד לא מספר לך שיכול להיות כזה...'

שלל עיצות - תראי מה מדבר אליך
  • לאכול מעט לפני שקמים מהמיטה בבוקר (למשל קרקרים )
  • לאכול מעט ובהפסקות ממש קטנות (כל שעה נניח)
  • אפונה יבשה (זה מין של 'פיצוחים' - תנסי למצא משהו טרי ופחות מלוח ועם פחות שומן)
  • ג'ינג'ר - בחליטה או כתוספת לתה
  • ודיקור מאד עוזר
  • ולנסיוני גם רפלקסולוגיה
  • דמיון מודרך? או סתם תמיכה של אישה חכמה (זה לא בא להגיד ש'זה הכל בראש שלך'. חלילה! זה מאד אמיתי ופיזיולוגי 0 רק שלגוף דרכים מופלאות משלו להתמודד - לפעמים בשילוב ה'מינד')
  • זה יכול גם להשתפר...
ובכל אופן - בהצלחה. ובתחוושות הריון טובות, בריאות ושמחות
הריונית_סובלת*

צרבת בהריון

הריון כל-כך קשה שאף אחד לא מספר לך שיכול להיות כזה.
זה הריון שני אז ידעתי למה אני נכנסת )-: רק שעכשיו הבחילות התחילו עם תחילת השליש השני!!!

תודה לילך ושקדי ה- אני אנסה את הרעיונות האלה.

בינתיים יש משהו חדש: סודה (המים המוגזים שקונים בבקבוק)- מאוד עזרו לי אתמול.
ענבל_נתן_בר*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

צרבת בהריון

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

הדבר שהכי עוזר לי לצרבות בהריון הוא מיץ לימון. נשמע הזוי ומפחיד, אבל זה עובד, בהן צדק. אני סוחטת חצי לימון ומוסיפה מים בכמות זהה. שותה איך שמתחילה הצרבת. עובד כמו קסם.
כנראה שהקיבה מפרישה סותרי חומצה כששותים את הלימון ככה, ומרגיעה את הצרבת.

עוד דבר שעזר לי זה המסטיקים (אחרי האוכל).
שליחת תגובה

חזור אל “בעיות נפוצות בזמן ההריון”