עמותות שמתפרנסות ממיחזור האם ראוי

תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מקום בתל אביב שבו אפשר להשאיר בגדים למסירה
אחי, התלאביבי לשעבר, אמר לי שמפוזרות ברחובות מכולות שאפשר לזרוק בהן תרומות דרך מין-חלון.
מרגנית*
הצטרפות: 13 אפריל 2004, 21:55

שליחה על ידי מרגנית* »

" אחי, התלאביבי לשעבר, אמר לי שמפוזרות ברחובות מכולות שאפשר לזרוק בהן תרומות דרך מין-חלון. "

אבוי ! אבוי ! צריכים לדעת לא !! בשום פנים ואופן לא ! לא למסור בגדים למכולות שנמצאות בצידי הדרכים . היתה כתבה אצל רפי גינת שהראתה שאילו מכולות של אדם פרטי שמוכר את הבגדים !כך שלדאוג למסור למקומות כמו וויצו וכדו' .
למרגנית*
הצטרפות: 16 נובמבר 2005, 00:04

שליחה על ידי למרגנית* »

גם בויצו מוכרים את הבגדים...
אביטל_צ*
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

שליחה על ידי אביטל_צ* »

גם בויצו מוכרים את הבגדים
אני מניחה שבויצו מוכרים את הבגדים בשקלים בודדים
זה נותן לאנשים הרגשה שהם שילמו על הבגד, והכסף מופנה למטרות טובות, ולא הכיס הפרטי של מישהו
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מה רע בכיס הפרטי של מישהו? אנשים צריכים להתפרנס, לא ?
בכלל, ככל שיהיו יותר אנשים שמתפרנסים ממחזור, כך יהיה יותר טוב. אני יכולה להבין העדפה לתרום למוסד שהוא ללא כוונות רווח, אבל לא עד כדי "אוי ואבוי!".
בכלל, במקומות בהם מיחזור הוא רווחי, הצליחו להגיע לרמות מחזור המרשימות ביותר. נדמה לי שהדוגמה הטובה ביותר היא ארגנטינה.
}{יערת דבש (2005-11-16T15:40:35):
יפה טרה!
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

אני יכולה להבין העדפה לתרום למוסד שהוא ללא כוונות רווח, אבל לא עד כדי "אוי ואבוי!".
כן, לימדו אותנו שלהרוויח זה מלוכלך...
אביטל_צ*
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

שליחה על ידי אביטל_צ* »

_מה רע בכיס הפרטי של מישהו? אנשים צריכים להתפרנס, לא ?
בכלל, ככל שיהיו יותר אנשים שמתפרנסים ממחזור, כך יהיה יותר טוב. אני יכולה להבין העדפה לתרום למוסד שהוא ללא כוונות רווח, אבל לא עד כדי "אוי ואבוי!".
בכלל, במקומות בהם מיחזור הוא רווחי, הצליחו להגיע לרמות מחזור המרשימות ביותר. נדמה לי שהדוגמה הטובה ביותר היא ארגנטינה_

אין שום בעייה עם זה :-)
אני עושה את זה בעצמי מדי פעם, מקבלת בגדים לחנות מאנשים שלא רוצים על זה כסף
השאלה היא מה היא הכוונה של התורמים - האם האנשים שנותנים את הבגדים יודעים שמי שמקבל אותם מרוויח כסף, או שהם חושבים שהם נותנים במטרה שזה יגיע לאנשים שזקוקים לזה ולא יכולים להרשות לעצמם לשלם (גם את ה 20 שקל לבגד).

תבשיל קדרה כתבה במקור:
אחי, התלאביבי לשעבר, אמר לי שמפוזרות ברחובות מכולות שאפשר לזרוק בהן תרומות דרך מין-חלון.
אם מישהו מוכר ועושה מזה כסף טוב, זה לא לגמרי תרומה.
זו תרומה למי שמוכר, ולא למי שצריך את הבגדים כי הוא לא יכול לקנות משלו.

מהיכרותי עם אנשים שתורמים בגדים, רבים מהם רוצים לדעת שהבגדים מגיעים למי שבאמת זקוק להם, ולא למי שיעשה מהם כסף.
מרגנית*

שליחה על ידי מרגנית* »

לגבי המכולות של הבגדים למסירה : לא הייתי מספיק ברורה , הבעלים של המכולות הוא אדם פרטי ולא עמותה לצדקה כמו וויצו והוא מוכר את הבגדים בטונות ובמשאיות לקבלנים ומכניס הון תועפות לכיסו הפרטי מהבגדים שאתם מוסרים לצדקה כדי שמישהו ישתמש בהם . אז חבל לשים את הבגדים במכולה כזו שבכוונה לא מצטיירת כעסק פרטי אלא כאילו לצדקה על מנת להטעות ,ועדיף לוויצו או עמותות דומות , שגם מוכרת בשקלים בודדים כל בגד לאנשים נזקקים וגם הכסף שוויצו מרוויחה הולך למטרות טובות.
מרב*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2001, 00:37

שליחה על ידי מרב* »

להפוך מיחזור לעסק זה חיובי כפי שציינו אנשים למעלה. להטעות אנשים (למעשה, לרמות) זו הבעייה.
תמר_מתחילה*
הצטרפות: 26 מאי 2005, 18:33
דף אישי: הדף האישי של תמר_מתחילה*

שליחה על ידי תמר_מתחילה* »

מהיכרותי עם אנשים שתורמים בגדים, רבים מהם רוצים לדעת שהבגדים מגיעים למי שבאמת זקוק להם, ולא למי שיעשה מהם כסף.
בהחלט. ובנתיים מצאתי מקום שמשלב בין הנוחות של חלון שדרכו זורקים את הבגדים לבין תרומה אמיתית- זה בהרצליה, בדיוק בכניסה לנווה עמל, שכחתי איך קוראים לזה, אולי מכל הלב או משהו כזה.
מרגנית*

שליחה על ידי מרגנית* »

לתמר מתחילה , האם את בטוחה שזה אכן נועד לצדקה ?
הערסית_מהשכונה*
הצטרפות: 05 אפריל 2005, 12:16
דף אישי: הדף האישי של הערסית_מהשכונה*

שליחה על ידי הערסית_מהשכונה* »

אני פשוט לא מבינה מה ההתלבטות ההיסטרית בקשר למסירת בגדים.....תביאו אלי נסדר לכם ת'עיניינים...יש בעיר הקרובה אלי-חדרה מספיק משפחות שישמחו לקבל בגדים וכל תרומה אחרת לניזקקים (שכידוע היום לא מדובר רק בהומלסים אלא במשפחות שלמות חיות ונושמות מתחת לקו העוני שביבי סימן בזמנו על הבלאטות בשכונה)
יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

שליחה על ידי יערת_דבש* »

בקשרלעניין התרומות-
אולי צריך לפתוח על זה דף, אבל בנתיים-
זה כמו שבאיזה תוכנית תחקירים "עלו על זה" שבעמותות אנשים מקבלים משכורת.
אני עבדתי ב "אקים" והיו אנשים שהתקוממו שאנשים מקבלים שם משכורות, במיוחד אחרי ה"חשיפה" המרעישה.
ברור! בכל האגודה הזאת אנשים מקבלים משכורות-
המנכ"ל, הכלכלן, מחלקת גיוס כספים, מחלקת יחסי ציבור, מחלקת פנאי, מחלקת אפוטרופסות, עורכי דין, מזכירות, מנהלי הוסטלים, אמהות-בית, מדריכים, וכו' וכו'-
מי אתם רוצים שיעשו את העבודה? אתם חושבים שעורכי דין למשל יטפלו באנשים במשרה מלאה בהתנדבות? כולם שם (או הרוב, אני לא נכנסת לפרטים) עובדים במשרה מלאה.
יש פשוט בורות בנושא וכמובן יש יחס לכסף שעושה אותו קדוש או מלוכלך.
נורמה_טבעית*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 16:07
דף אישי: הדף האישי של נורמה_טבעית*

שליחה על ידי נורמה_טבעית* »

סדרת כתבות על מחזור בעיתון הארץ
[על מי ממחזר הכי הרבה ומה הסיבות הנפוצות למיחזור (כסף)]
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

הבעיה בבקבוקי הפלסטיק עוד יותר גדולה. שם מעורבים ממש גורמי פשע שמשתמשים בזה כדרך להלבנת כספים. יש מקומות (למשל סופר אחד קרוב אלינו) שלא מוכן לקחת בקבוקים מאנשים (למרות שזו עבירה על החוק) כי הוא לא רוצה להתעסק עם העבריינים.
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”