אתר עמותת צליאק בישראל
אתר קהילה ללא גלוטן
אתר באנגלית מתכונים ללא גלוטן
אתר נוסף באנגלית למתכונים ללא גלוטן
קומונת מתכונים לדיאטות מיוחדות בתפוז
האתר של [po]ענבל נתן בר[/po]
תרמו לקישורים: ש מים וארץ, תמי גלילי, אקרוקתא, ענבל נתן בר
עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן (קרוטונית מהמרק הגדול)
קציצות קינואה (מיכל נח שחם)
קינואה מבושלת
גזר ובטטה מבושלים מעט
עלי סלרי טרי
ביצה
קמח טפיוקה (לפי העין)
מלח
כמון
פפריקה
בצל מגורר
מעט שום
אופן ההכנה:
ליצור קציצות/לביבות מהתערובת, ניתן או לטגן או לאפות.
קרקרים (מיכל נח שחם)
1/2 ספל קמח סויה
1 ספל קמח תירס
1/2 ספל קמח טפיוקה (לחילופין קמח חומוס)
1/2 ספל סומסום
3 כפיות מלח
קצת פחות משליש כוס שמן
כ1/2 כוס מים (לפי העין)
זרעי כמון שלמים לקישוט (זה מוסיף טעם מיוחד לא לדלג)
הוראות:
לערבב את החומרים היבשים
להוסיף את המים, ואת השמן.
לרדד את העיסה ליריעה ולחתוך ממנה מלבנים, לפזר מעל את זרעי הכמון.
לאפות בתנור בחום בינוני כ-20 דקות עד להזהבה.
לחם תירס (מיכל נח שחם)
חומרים:
1 כוס קמח תירס
1/4 כוס קמח תפוחי אדמה 1/4 כוס קמח טפיוקה
3 כפיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית מלח
2 ביצים
קצת פחות משליש כוס שמן (במתכון המקורי כתוב 100גרם חמאה אבל לנו זה שמן מידי)
1 כוס חלב(רגיל או סויה או מים )
אופן ההכנה:
לחמם מעט את הנוזלים ולערבב קודם עם קמח התירס (לריכוך)
להוסיף את שאר המרכיבים
לאפות בחום בינוני כ- 30 דקות או עד להזהבה
להגשה:
טעים עם סירופ מייפל
מאפינס מלוחים (דנה ה)
בצל או שניים חתוכים דק דק
3-4 גזרים מגורדים
קישוא מגורד
2 ביצים
4 כפות שמן זית
כוס גבינה לבנה 5%
כ - 100 גרם גבינה מלוחה מגורדת 5%
כחצי כוס מים
חופן קטן של אגוזים (פקאן או מלך) קצוצים
חופן קטן של גרעיני חמניות לא קלויים
פלפל קלוי חתוך לחתיכות קטנות
חופן קטן של עגבניות מיובשות
חופן זיתים טעימים חתוכים
קצת זעתר
קצת אורגנו
מלח לפי הטעם
מערבבים את כל זה ואח"כ מוסיפים 2 כוסות קמח סויה או קינואה או כוסמת (או שילובים שלהם). אולי יצליח גם עם קמח רגיל אורז וכו' - לא יודעת כי לא ניסיתי.
2 כפיות שטוחות של אבקת אפייה.
זהו.
מכניסים לתבנית שקעים ואופים.
פיצה (ענבל נתן בר)
המתכון
פולנטה מטוגנת (סקרלט אוחנה)
משמנים תבנית או כלי בשמ"ז, יוצקים את הבוץ, ומקררים. את זה אפשר לחתוך לריבועים, ולטגן בשמ"ז, או לפרוס לפרוסות, להניח בין 2 פרוסות גבינת עיזים ולטבול בביצה ופרורי לחם, ולטגן כמו שניצל. או סתם לחתוך לקוביות ולאכול עם רוטב עגבניות.
(פולנטה זה קמח תירס גס)
פיצה מבצק פולנטה (אורית של יקו)
(בערך שעה וחצי הכנה, הרוב זה אפיית הבצק)
לבצק:
====
- 5 כוסות פולנטה
- 5 כוסות מים קרים
קצת שמן זית
לערבב פולנטה, מלח ומים קרים בקערה קטנה. להוסיף תוך כדי ערבוב את התערובת לסיר עם המים הרותחים שנמצא על אש נמוכה. לבשל כעשר דקות תוך כדי ערבוב. זה יהפוך למאוד סמיך. להוריד מהאש ולתת להתקרר עד שניתן לגעת בידיים.
לחמם תנור ל 190 מעלות. לשמן תבנית די גדולה, או שתיים בנוניות. להוסיף את הפולנטה ולשטח אותה על התבנית ובצידי התבנית באמצעות הידיים או מרית, או שניהם... למרוח על הבצק שמן זית ולאפות לא מכוסה 45 דקות.
בנתיים... לחמם כף שמן זית במחבת, להוסיף בצל קטן פרוס דק ולאדות כעשר דקות, להוסיף פלפל אדום חתוך לחתיכות קטנות, פרוסות פטריות, קישואים (ניתן להחליף ולהוסיף ירקות כרצונכם, אני בדר"כ שמה גם חציל חתוך לחתיכות דקות וזה יוצא נהדר. סך הכל כשלוש כוסות ירק חתוך, או יותר לפי הטעם). כשכל הירקות רכים להוסיף שום כתוש, בזיליקום (טרי או יבש), אורגנו, פלפל שחור ולערבב דקותיים נוספות.
כשהבצק אפוי, להעביר תנור לגריל. לפזר שכבת מוצרלה על הבצק, עליה פרוסות דקות של עגבניה, עליה הירקות המאודים/מטוגנים ושוב שכבת מוצרלה (לא צריך שכבות עבות).
להחזיר לתנור מתחת לגריל לעוד 5-8 דקות עד אשר הגבינה מושחמת.
להגיש חם.
בתאבון.
Mise (07.03.2006 09:42):
למי שאוהב רוטב עגבניות בפיצה, אנחנו מכינים את הרוטב/ממרח מעגבניות מיובשות טריות יחסית (כלומר, לא כאלה שממש הרגו אותן בייבוש):
לא יודעת לכתוב כמויות, לפי העין:
מבשלים את העגבניות במים כדי לרכך אותן, נותנים להתקרר בטמפ' החדר, מסננים ואז:
עגבניות מיובשות, בזיליקום טרי, צנוברים, שמן זית, שום, מלח, פלפל,
הכל נכנס לבלנד, נטחן היטב וזהו. יש ממרח עגבניות מיובשות.
טבולה מקינואה (סקרלט אוחנה)
כוס קינואה שטופה
מלח
מבשלים את הקינואה והמים עד שכל המים נספגים.
ברגע שנספגו מוציאים מהסיר לקערה (כדי שלא ימשיך להתבשל)
2-3 בצלים ירוקים קצוצים
אגודה נדיבה מאד של פטרוזיליה קצוצה
4-5 גבעולי נענע (כולל העלים) קצוצים
2 עגבניות אדומות, קצוצות
3 מלפפונים קלופים, קצוצים
מיץ לימון
שמן זית
מלח
מערבבים את כל יתר המרכיבים עם הקינואה ומקררים. מנסיוני- טעים אפילו יותר אחרי כמה שעות לינה במקרר.
טורטיה קינואה (עוף החול)
2 כוסות קמח קינואה (אני טוחנת לבד בבית במכשיר לטחינת קפה/תבלינים)
1 כפית מלח מחוקה
1 שקית אבקת אפיה
1 כף שמן (או מרגרינה למי שאוכל)
3/4 כוס מים חמים.
לערבב היטב
לקחת נייר פרגמנט להניח עליו כף אחת מהתערובת, להניח מלמעלה עוד נייר פרגמנט ולרדד לעובי 3 מילימטר. להסיר את הנייר העליון ולהפוך את הטורטיה על מחבת מחוממת מאד (משומנת קלילות) ולקלף את הפרגמנט. אחרי חצי דקה בערך להפוך את הטורטיה ולאפות אותה עוד קצת. היא צריכה להיות יציבה אך לא נוקשה.
ניתן להשתמש במקום פיתה.
מעולה ומומלץ למי שסובל מקנדידה או שרגיש לגלוטן.