מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

אנונימי

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי אנונימי »

קישורים:
אתר עמותת צליאק בישראל
אתר קהילה ללא גלוטן
אתר באנגלית מתכונים ללא גלוטן
אתר נוסף באנגלית למתכונים ללא גלוטן
קומונת מתכונים לדיאטות מיוחדות בתפוז
האתר של [po]ענבל נתן בר[/po]

תרמו לקישורים: ש מים וארץ, תמי גלילי, אקרוקתא, ענבל נתן בר
עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן (קרוטונית מהמרק הגדול)
עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן
http://chefilan.com/blog/?p=191

(מתוך אתר מתכונים נהדר של שף).
קציצות קינואה (מיכל נח שחם)
חומרים:
קינואה מבושלת
גזר ובטטה מבושלים מעט
עלי סלרי טרי
ביצה
קמח טפיוקה (לפי העין)
מלח
כמון
פפריקה
בצל מגורר
מעט שום
אופן ההכנה:
ליצור קציצות/לביבות מהתערובת, ניתן או לטגן או לאפות.
קרקרים (מיכל נח שחם)
חומרים:
1/2 ספל קמח סויה
1 ספל קמח תירס
1/2 ספל קמח טפיוקה (לחילופין קמח חומוס)
1/2 ספל סומסום
3 כפיות מלח
קצת פחות משליש כוס שמן
כ1/2 כוס מים (לפי העין)
זרעי כמון שלמים לקישוט (זה מוסיף טעם מיוחד לא לדלג)
הוראות:
לערבב את החומרים היבשים
להוסיף את המים, ואת השמן.
לרדד את העיסה ליריעה ולחתוך ממנה מלבנים, לפזר מעל את זרעי הכמון.
לאפות בתנור בחום בינוני כ-20 דקות עד להזהבה.
לחם תירס (מיכל נח שחם)
(הכמויות מתאימות לתבנית אינגליש קייק)
חומרים:
1 כוס קמח תירס
1/4 כוס קמח תפוחי אדמה 1/4 כוס קמח טפיוקה
3 כפיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית מלח
2 ביצים
קצת פחות משליש כוס שמן (במתכון המקורי כתוב 100גרם חמאה אבל לנו זה שמן מידי)
1 כוס חלב(רגיל או סויה או מים )
אופן ההכנה:
לחמם מעט את הנוזלים ולערבב קודם עם קמח התירס (לריכוך)
להוסיף את שאר המרכיבים

לאפות בחום בינוני כ- 30 דקות או עד להזהבה

להגשה:
טעים עם סירופ מייפל
מאפינס מלוחים (דנה ה)
אי רוצה לשתף במתכון שהמצאתי (פחות או יותר) של מאפינס מלוחים. בד"כ אין הנחתום מעיד וגו' אבל הפעם אני ממש חושבת שהם יצאו מדהימים. אפילו הפעוטה אוהבת אותם, והם ממש בריאים, אז ככה:

בצל או שניים חתוכים דק דק
3-4 גזרים מגורדים
קישוא מגורד
2 ביצים
4 כפות שמן זית
כוס גבינה לבנה 5%
כ - 100 גרם גבינה מלוחה מגורדת 5%
כחצי כוס מים
חופן קטן של אגוזים (פקאן או מלך) קצוצים
חופן קטן של גרעיני חמניות לא קלויים
פלפל קלוי חתוך לחתיכות קטנות
חופן קטן של עגבניות מיובשות
חופן זיתים טעימים חתוכים
קצת זעתר
קצת אורגנו
מלח לפי הטעם

מערבבים את כל זה ואח"כ מוסיפים 2 כוסות קמח סויה או קינואה או כוסמת (או שילובים שלהם). אולי יצליח גם עם קמח רגיל אורז וכו' - לא יודעת כי לא ניסיתי.
2 כפיות שטוחות של אבקת אפייה.
זהו.
מכניסים לתבנית שקעים ואופים.
פיצה (ענבל נתן בר)
והנה מתכון לפיצה ללא גלוטן, שאני ואמא שלי אפינו אתמול לאחי, ויצאה פשוט מדהימה.
המתכון
פולנטה מטוגנת (סקרלט אוחנה)
מרתיחים מים, מלח, חלב וחמאה (אפשר לוותר על החלב והחמאה), מוסיפים את הפולנטה, ומערבבים עוד כמה דקות, עד שמתקבל בוצ סמיך.
משמנים תבנית או כלי בשמ"ז, יוצקים את הבוץ, ומקררים. את זה אפשר לחתוך לריבועים, ולטגן בשמ"ז, או לפרוס לפרוסות, להניח בין 2 פרוסות גבינת עיזים ולטבול בביצה ופרורי לחם, ולטגן כמו שניצל. או סתם לחתוך לקוביות ולאכול עם רוטב עגבניות.

(פולנטה זה קמח תירס גס)
פיצה מבצק פולנטה (אורית של יקו)
(פולנטה זה קמח תירס גס)

(בערך שעה וחצי הכנה, הרוב זה אפיית הבצק)

לבצק:
====
  1. 5 כוסות פולנטה
1 כפית מלח
  1. 5 כוסות מים קרים
2 כוסות מים רותחים
קצת שמן זית

לערבב פולנטה, מלח ומים קרים בקערה קטנה. להוסיף תוך כדי ערבוב את התערובת לסיר עם המים הרותחים שנמצא על אש נמוכה. לבשל כעשר דקות תוך כדי ערבוב. זה יהפוך למאוד סמיך. להוריד מהאש ולתת להתקרר עד שניתן לגעת בידיים.
לחמם תנור ל 190 מעלות. לשמן תבנית די גדולה, או שתיים בנוניות. להוסיף את הפולנטה ולשטח אותה על התבנית ובצידי התבנית באמצעות הידיים או מרית, או שניהם... למרוח על הבצק שמן זית ולאפות לא מכוסה 45 דקות.

בנתיים... לחמם כף שמן זית במחבת, להוסיף בצל קטן פרוס דק ולאדות כעשר דקות, להוסיף פלפל אדום חתוך לחתיכות קטנות, פרוסות פטריות, קישואים (ניתן להחליף ולהוסיף ירקות כרצונכם, אני בדר"כ שמה גם חציל חתוך לחתיכות דקות וזה יוצא נהדר. סך הכל כשלוש כוסות ירק חתוך, או יותר לפי הטעם). כשכל הירקות רכים להוסיף שום כתוש, בזיליקום (טרי או יבש), אורגנו, פלפל שחור ולערבב דקותיים נוספות.

כשהבצק אפוי, להעביר תנור לגריל. לפזר שכבת מוצרלה על הבצק, עליה פרוסות דקות של עגבניה, עליה הירקות המאודים/מטוגנים ושוב שכבת מוצרלה (לא צריך שכבות עבות).

להחזיר לתנור מתחת לגריל לעוד 5-8 דקות עד אשר הגבינה מושחמת.
להגיש חם.
בתאבון.


Mise (07.03.2006 09:42):
למי שאוהב רוטב עגבניות בפיצה, אנחנו מכינים את הרוטב/ממרח מעגבניות מיובשות טריות יחסית (כלומר, לא כאלה שממש הרגו אותן בייבוש):
לא יודעת לכתוב כמויות, לפי העין:
מבשלים את העגבניות במים כדי לרכך אותן, נותנים להתקרר בטמפ' החדר, מסננים ואז:
עגבניות מיובשות, בזיליקום טרי, צנוברים, שמן זית, שום, מלח, פלפל,
הכל נכנס לבלנד, נטחן היטב וזהו. יש ממרח עגבניות מיובשות.


טבולה מקינואה (סקרלט אוחנה)
כוס וחצי מים
כוס קינואה שטופה
מלח
מבשלים את הקינואה והמים עד שכל המים נספגים.
ברגע שנספגו מוציאים מהסיר לקערה (כדי שלא ימשיך להתבשל)
2-3 בצלים ירוקים קצוצים
אגודה נדיבה מאד של פטרוזיליה קצוצה
4-5 גבעולי נענע (כולל העלים) קצוצים
2 עגבניות אדומות, קצוצות
3 מלפפונים קלופים, קצוצים
מיץ לימון
שמן זית
מלח
מערבבים את כל יתר המרכיבים עם הקינואה ומקררים. מנסיוני- טעים אפילו יותר אחרי כמה שעות לינה במקרר.
טורטיה קינואה (עוף החול)
טורטיה קינואה
2 כוסות קמח קינואה (אני טוחנת לבד בבית במכשיר לטחינת קפה/תבלינים)
1 כפית מלח מחוקה
1 שקית אבקת אפיה
1 כף שמן (או מרגרינה למי שאוכל)
3/4 כוס מים חמים.

לערבב היטב
לקחת נייר פרגמנט להניח עליו כף אחת מהתערובת, להניח מלמעלה עוד נייר פרגמנט ולרדד לעובי 3 מילימטר. להסיר את הנייר העליון ולהפוך את הטורטיה על מחבת מחוממת מאד (משומנת קלילות) ולקלף את הפרגמנט. אחרי חצי דקה בערך להפוך את הטורטיה ולאפות אותה עוד קצת. היא צריכה להיות יציבה אך לא נוקשה.

ניתן להשתמש במקום פיתה.

מעולה ומומלץ למי שסובל מקנדידה או שרגיש לגלוטן.
עוף_החול*
הודעות: 907
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי עוף_החול* »

אני מחפשת מתכונים ללחמים (למכונה) מקמח שיפון או קמח תירס שאינם מכילים קמח חיטה כלל וכלל.
וכן גם לטורטיה מקמח תירס, ואולי גם לעוגיות או קרקרים.
(אישית חשוב לי שהמתכונים לא יהיו עשירים מאד בקלוריות)

תודה מראש.
אורנה_שפרון*
הודעות: 702
הצטרפות: 11 אוגוסט 2001, 22:59
דף אישי: הדף האישי של אורנה_שפרון*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי אורנה_שפרון* »

בקי,
אני עושה פנקייק מקמח תירס בלבד.
אין לי כמויות מדודות אבל המרכיבים הם - קמח תירס טחון דק, או קמח אורז גם הוא טחון דק, או שילוב בין השניים, בתוספת של מים או כל נוזל אחר ושמן, ביחסים דומים לפנקיקס מחיטה, אני לא מוסיפה ביצה אבל ניתן בהחלט.
כדאי לתת לבלילה "לנוח" קצת לפני הטיגון.
אפשר לטגן על מחבת עם מעט מאד שמן.

ועוד טיפ קטן לדיאטה נטולת גלוטן -
אני מצאתי שעדיף לשנות בכלל את צורת התזונה ולא לחפש תחליפים, ולמה אני מתכוונת?
אני דואגת שבכל ארוחה תהיה מנה מבושלת של פחממות - אצלנו זה אורז מלא או תפ"א. מצאתי שמתרגלים לזה ואפילו נהנים וגם זה מוריד הרבה הרגלים רעים של לחם - כמו לחטוף פרוסה עם משהו בין הארוחות (אי אפשר "לחטוף" אורז, צריך לשבת ולאכול אותו בדרך-כלל) או לאכול לחם עם ריבה/חמאה/שוקולד......

אבל כמובן תמיד אפשר לאכול פריכיות אורז או קרקרים נטולי גלוטן של אוסם.
ש_מים_וארץ*
הודעות: 1080
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

לבקי
בכל סופר ניתן להשיג קמח נטול גלוטן (על המדפים של הקוואקר, גרנולה ושות') ועל האריזה רשום מתכון.
אני לא כל כך אוהבת להשתמש בו כי רשימת המרכיבים (על בסיס קמח אורז) נשמעת לי סינטטית מידי.
אבל אם את מחפשת מתכונים עם שיפון אז כנראה שגלוטן זה לא העניין אצלכם.

ולאורנה
גם אני מוצאת יתרונות בדיאטה הזו. היא מאוד עזרה לי להיפרד מכל המזונות התעשייתיים.
דייסת תירס מתוקה וטעימה בבוקר, נותנת מענה יפה לכריך מצוי.
ובמקום תפו"א אני מגוונת בכוסמת (עם טחינה- יאמי....)
רוני_בלוני*
הודעות: 1240
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

אשמח לקבל מרשמים למתכונים ללא גלוטן ולקטוז (חלבי), בעיקר לחמים, פשטידות, עוגות, לחמניות,
ה כ ל !
אני יודעת שיש קמח ללא גלוטן מסובסד ואני אכן השתמשתי בו כמה פעמים וגם אפיתי על פי המתכון שעל האריזה.
מיכל_מ*
הודעות: 580
הצטרפות: 06 דצמבר 2001, 17:44
דף אישי: הדף האישי של מיכל_מ*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי מיכל_מ* »

כשמחליפים במתכון קמח רגיל בקמח תירס (בלבד), האם שומרים על הכמויות המקוריות?
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

מיכל, זה תלוי במתכון. צריך פשוט לנסות ולראות. ולמרבה הצער, יש דברים שלעולם לא יצאו טובים עם קמח תירס...
טל*
הודעות: 405
הצטרפות: 19 מאי 2002, 22:45

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי טל* »

אשמח לקבל מתכונים לתזונה ללא קמח וסוכר. ובייחוד פשטידות, מאפים מקמח כוסמין/שיפון.
אמא_של_שחר*
הודעות: 324
הצטרפות: 31 מרץ 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שחר*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי אמא_של_שחר* »

איזה כיף שיש עם מי לחלוק את הניסיון.
עד ההיריון עבדתי כקונדיטורית ואחראית על מנות צמחוניות במסעדה, ועכשיו אני אופה לשכנים ומבשלת הביתה.
לטל - שחיפשה מזמן מתכונים לפשטידות בלי קמח
א. אין שום בעיה לעשות פשטידה בלי קמח, ירק, גבינות, שמנת חמוצה,וביצה או שתיים, בהתאם לגודל
ב. אפשר לעשות קלתית של בצק פריך משיפון או כוסמין, היחס הוא בערך 200 גרם חמאה ל250 גרם קמח, אפשר להחליף חלק מהחמאה בשמן זית
ג. במתכונים עם קמח, אפשר להחליף אותו בקוואקר, כמו של דייסה, יוצא מצוין
ד. יש לי מתכון מעולה ופשוט להפליא ללחם שיכול להתאים, אבל אין מקום לכתוב אותו, אשמח לשלוח אותו במייל.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי with_passion* »

דרך אגב, במפגש האחרון בפארק הירדן היו מספר אנשים בחפלק שאמרו די בבטחון שבכוסמת יש גלוטן לאחר שהוספתי כוסמת מונבטת לסלט.. ובכן בדקתי שוב - ולא,

בכוסמת אין שום גלוטן

אתם מוזמנים לבדוק בעצמכם. אז איך מנביטים כוסמת? משרים גרעינים ירוקים (כמו בתמונה שבקישור, לא חומים או קאשי - אלה מבושלים ולא ינבטו) בצנצנת עם מים 5 דקות, שמים רשת או בד מסנן עם גומיה, הופכים ושמים על משהו כדי שכל המים יצאו, להשאיר הפוך, אולי לתת שטיפה עם צריך - , תלוי בחום, לוקח יום-יומיים ויש זנב יפה.. הכוסמת בעלת טעם עדין (מאד שונה מהריח והטעם של כוסמת מבושלת) - ומרכם עמילני, אפשר להוסיף לסלט, לאכול עם שמן זית ומלח, להוסיף למרק או לסלט פירות.. אני מכין מזה גרנולת-שמש משהו משהו... (המתכון בעתיד..). הבת שלי משוגעת על זה.

http://www.sakthifoundation.org/images/buck.jpg]גרעיני[/img] כוסמת ירוקים
טלי_ופיצקה*
הודעות: 302
הצטרפות: 06 ינואר 2005, 21:49
דף אישי: הדף האישי של טלי_ופיצקה*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי טלי_ופיצקה* »

גם לי אסור חיטה עכשיו,וגם תירס...
אני מחפשת מתכונים לכל מני קמחים-קמח חומוס\אורז\שיפון\סויה\כוסמת,וכל מה שיש. יש לנו מטחנת קמח ביתית, ויש לי חשק לכל מני מאפים. בכל האתרים לחולי צליאק יש תמיד כל מיני תוספות מוזרות. אני רוצה פשוט שמישהו יחלוק איתי את ניסיונו עם קמחים כאלו-איך הם מתנהגים? מי יבש יותר, דביק יותר? את מי צריך להשרות קודם? וכו'...
דרך אגב- חבר שלנו מתחיל לייבא מטחנות כאלו לארץ. האם מישהו מעוניין,או יכול להמליץ לי איזה סוג של קהל יהיה מעוניין? איפה כדאי לפרסם?
ענבל_נתן_בר*
הודעות: 362
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

לאחי הקטן גילו לפני כמה שנים צליאק, וכל האופים של המשפחה התגייסו למצוא תחליפים טעימים באמת. כאן תוכלו למצוא עשרות מתכונים ללא גלוטן, כאלה שניסיתי פעמים רבות עד ששידרגתי אותם והגעתי למינונים מדוייקים. בתאבון..
בונבון*
הודעות: 7
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 17:35

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי בונבון* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לאחרונה נתקלתי גם אני בבעיה של הכנת לחם ללא גלוטן ואז גיליתי מכונת לחם של חברת ברוויל האוסטרלית שמבטיחה ומקיימת הכנת מאפים ללא גלוטן. ניסיתי והתרשמתי לטובה.
אפשר למצוא את המכונה באתר "בונדיגו" www.bondigo.co.il . מזמן לא נתקלתי במענה זריז אדיב ומהיר שכזה. כולל משלוח כמעט מיידי ומענה לבעיות.
תמר*
הודעות: 548
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי תמר* »

שאלה דחופה, מקווה שמישהו יענה. קמח חומוס שמדיף ריח ממש חזק ולטעמי גם רע, האם ייתכן שהוא בסדר? ככה זה אמור להיות? תאריך התפוגה הוא לעוד שנה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

היי תמר, אני נוטה לסמוך על החושים שלי ואם משהו מריח לי לא טוב אני נפטרת ממנו. אם יש לי אפשרות, אני נותנת לעוד מישהו להריח ולחוות דייה. לגבי הקמח הספציפי, יש לי בבית, אז אם דחוף לך ואת במקרה מאזור רמת גן, אשמח להעבירו אליך. (רותם סנדק)
תמר*
הודעות: 548
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי תמר* »

תודה רותם. אני בירושלים...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

איך מכינים פיצה בלי גבינה, שמעתי שבמגזר הערבי משתמשים בחומוס במקום גבינה, מישהו מכיר את המתכון ?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם אפשר להשמש בטחינה במקום חמאה ללחם מחיטה מלאה ?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני צריך מתכון פשוט ללחם מחיטה מלאה, ללא מוצרי חלב, שאפשר להכין במכונת לחם, ללא הרבה תוספות, תודה.
שמואל*
הודעות: 5
הצטרפות: 29 אוקטובר 2007, 16:44

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי שמואל* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם מישהו יודע איך להכין לחם מקמח כוסמת או קמח קינואה
רותם_סנדק*
הודעות: 230
הצטרפות: 27 יולי 2010, 15:17
דף אישי: הדף האישי של רותם_סנדק*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי רותם_סנדק* »

לבקשת שירה, כותבת כאן מתכון לסופגניות קלות להכנה, כמובן ללא גלוטן.
מצרכים:
1 חבילה סוכר וניל
1 חבילה אבקת אפייה
4 כפות סוכר
1 שמנת חמוצה
  1. 5 כוסות קונדיטור
מערבבים הכל פרט לקונדיטור, כשעורבב היטב, להוסיף את הקונדיטור ולערבב לעוד כדקה נוספת.
לטגן בשמן עמוק.
המתכון מפורום צליאק בתפוז, ״סופגניות בישולה״ חג שמח ובתאבון.
שירה*
הודעות: 718
הצטרפות: 16 יולי 2001, 22:53

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי שירה* »

תודה!!!
מה זה קונדיטור?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

קמח נטול גלוטן של חברת גלעם, (אפשר להשיג בסופרים הגדולים כמו שופרסל), מסובסד ובעל ערכים תזונתיים לא משהו בכלל...
(רותם סנדק)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים למאפים בלי קמח חיטה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הי יש מתכונים ללא גלוטן וללא גבינה?
שליחת תגובה

חזור אל “טכניקות לעריכה”