מתכונים להקפאה

אנונימי

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם מדור מתכונים

מה מקפיאים
  • בורקסים ביתיים שלא עברו אפיה
  • בצל מטוגן
  • חומרי גלם לבישול מהיר: בצל חתוך לקוביות, שיני שום קלופות, במיה טריה אחרי ניקוי (כל זה בשקיות קטנות)
  • לחם פרוס (במיוחד לחמים טובים ויקרים)
  • מאכלי ירקות (חצילים, פטריות, קישואים, בטטה וכו')
  • מנגו מרוסק
  • מרק עוף צח
  • מרקים (גזר, עדשים, עגבניות)
  • עדשים ושאר קטניות
  • עוגות שמרים, עוגות שוקולד ובעצם כל עוגה בחושה אחרת
  • עוף
  • עשבי תיבול שהצריכה שלהם היא לא בצרורות (או לחילופין - שהם לא זמינים תמיד בשוק). טימין אפשר להקפיא כמו שהוא; שמיר נוח להקפיא שטוף וקצוץ; פטרוזיליה.
  • פשטידות (בשריות וחלביות)
  • צלי בשר
  • קציצות (מבושלות ברוטב או מטוגנו)
  • רטבים לספגטי - עגבניות, בולונז
  • רימון (אוכלים את הגרגרים קפואים ישר מהמקפיא)
  • שניצלים
  • שקשוקה (ללא הביצים). להכנה מפשירים, שמים במחבת ומוסיפים ביצה
  • תירס
איך מקפיאים - המלצות מעשיות
  • מבשלים בכמויות גדולות, ואת מה שנשאר בסיר מקפיאים בכלי פלסטיק. למקפיאים סדרתיים מומלץ להדביק על כל קופסא להקפאה מדבקות עם תכולה ותאריך הכנה. מדי פעם כדאי לעשות סדר בפריזר ולהפשיר דברים מלפני 3-4 ח' - פריזר זה לא מחסן ולא כספת.
  • בצל מטוגן - מקפיאים במנות של בצל אחד. אפשר בשקיות ניילון קטנות, ואפשר בשכבות בקופסת פלסטיק קטנה, עם חתיכת נייר אפיה מפרידה בין שכבה לשכבה.
  • מרקים - מכינים כמות גדולה יותר מהנצרך, ומקפיאים את מה שלא אוכלים.
  • כיסונים למרק מתוצרת בית (ר' מתכון להלן) - אפשר להקפיא על מגש מרופד בנייר אפייה, וכשהם קפואים לארוז בשקית.
  • פשטידות - חותכים לפרוסות, מסדרים עם רווח קטן בין פרוסה לפרוסה ועם נייר בין "הקומות" של הפרוסות בשביל ההקפאה. טוב גם לבורקסים ביתיים לא אפויים (גלילת בצק שק"מ במלית תרד, חתוכה לשבלולים ומוקפאת כנ"ל.
  • קציצות אפשר להפריד בנייר בין השכבות, אם יש להן נטיה להידבק. אפשר גם להקפיא תערובת קציצות מוכנה, עם עשבי התיבול, בשקיות פלסטיק.
  • צלי בשר - פורסים לפרוסות ומקפיאים בלי הרוטב, שאותו מכינים בקלילות כשמוציאים מההקפאה, ועם כל ירק טרי שיש בבית. לחילופין אפשר להקפיא רוטב של צלי (בשר או עוף) בכלי פלסטיק נפרד.
  • שניצלים - אפשר להכין מראש - לטבול בביצה ובפירורי לחם, להקפיא במגש בלי לטגן, וכשקפוא לארוז בשקיות. להכנה מפשירים ומטגנים.
  • תירס טרי - מקפיאים כמו שהוא, במגש הקלקר.
  • מה לא להקפיא
  • לא כדאי להקפיא תפוחי אדמה, כי הם נעשים רכים מדי אחרי ההפשרה
אתרים
תוכנית בישול והקפאה לחודש (לקוראי אנגלית) www.30daygourmet.com. כדאי להצטרף לניוזלטר שלהן.

מתכונים להקפאה

אורז בשקדים וצימוקים (מ"בישולה") הביאה - מיכל מ
אפשר להכין כמות גדולה יותר, להקפיא בקופאה סגורה, להוציא בכל פעם את הכמות הנדרשת ולחמם בתנור.
חומרים:
2 כוסות אורז מאורך, מנוקה ושטוף
שמן לטיגון (שמן זית)
4 כוסות מים
½ כפית מלח
3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות (ארבעה)
100 גר' שקדים פרוסים
100 גר' צימוקים שטופים
2 כפות אבקת מרק עוף (החלפתי כאמור בתבלינים אחרים, ואז צריך לטעום ולבדוק אם יש צורך גם ב -)
½ כפית פילפל שחור

תבנית חסינת חום

הכנה:
  1. מכינים אורז (מחממים בסיר עמוק 3-4 כפות שמן, מוסיפים את האורז, ומטגנים כמה דקות תוך בחישה, עד שהאורז יהיה יבש מטיפות המים. מוסיפים את המים והמלח (אני מוותרת על הטיגון של האורז, ופשוט מוסיפה שמן לאורז עם המים והמלח). מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 10-15 דקות, עד שהמים יתאדו).
  2. מזהיבים את הבצלים במחבת גדולה ומוסיפים אותם לאורז המוכן. מחממים תנור לחום בינוני (180C).
  3. מוסיפים לאותה מחבת 2-3 כפות שמן, ומטגנים קלות את השקדים והצימוקים. מוסיפים לסיר עם האורז.
  4. מוסיפים לאורז את אבקת המרק (/התבלינים) והפלפל (אם יש צורך), ובוחשים היטב. מעבירים את האורז לתבנית חסינת חום, מכסים ביריעת אלומיניום ואופים כ – 25 דקות.
שקשוקה של רז כשר
חומרים:
2 עגבניות
1פלפל
1 בצל (קטן)
ביצים לפי כמות האנשים
2 קופסאות של רסק עגבניות
1/4 כוס מים
תבלינים כמון חוויג' למרק מלח פלפל שחור
אופן ההכנה:
מטגנים בצל בקצת שמן. מוסיפים פלפל (פלפל חריף אם רוצים), עגבניות, רסק עגבניות עם מים ותבלינים. מוסיפים ביצים וזהו

כיסונים למרק במלית בשר - שרה ק
מטגנים בצל עד שיזהיב, מוסיפים בשר טחון בכמות גדולה ומטגנים עד שמשנה צבע מוורוד לאפור. מתבלים בפטרוזיליה, במלח ובפלפל ומערבבים. את המלית אפשר להקפיא כמו שהיא - שמים בשקיות פלסטיק, משטחים כמה שניתן ומקפיאים. כך אפשר להפשיר כמה שצריך, ולא את כל הכמות.
להכנת הכיסונים:
חומרים לבצק:
11/2 כוסות קמח
3 ביצים
לשים יחד ומרדדים לבצק דקיק. חותכים לרצועות ואח"כ לריבועים בגודל 3X3. שמים בכל ריבוע כפית ממלית הבשר, מקפלים למשולש ומהדקים את השוליים. את הכיסונים המוכנים אפשר להקפיא על מגש מרופד בנייר אפייה, וכשהם קפואים לארוז בשקית. להכנה מוסיפים אותם קפואים למרק הרותח.

עוף בתנור - תבשיל קדרה
חומרים:
3 בצלים חתוכים לעיגולים
כמה תפו"א חתוכים
גזר
2-3 ק"ג פולקעס/כרעיים (עם עור - שם כל הטעם),
מלח, פלפל, תבלינים - פפריקה, כמון
הכנה:
שמים בתבנית קודם את הבצל (יש לו גם תפקיד מכני בהפרדה בין השרוף לנאכל, אבל עדיף לא לשרוף), אח"כ תפו"א וגזר, מלח ופלפל, ואז שכבה אחידה של העוף, ועוד קצת תבלינים. (אפשר להוסיף גם שום, עגבניות, פלפל, ירק (שמיר, פטרוזיליה).
מחממים תנור מראש לחום גבוה מאוד, מכניסים מכוסה, מורידים קצת את החום, מורידים את הכיסוי לקראת הסוף (אלא אם המכסה שקוף. אז אין צורך להוריד אותו).
הכמויות הן כאלה שהירקות מספיקים ליומיים-שלושה, וחלק גדול מהעוף מוקפא. את הירקות לא מקפיאים!

עוגה קפואה - שולמית ש
חומרים:
2 חלבונים
2 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
1 מיכל קטן פריגת מנגו (או כל פרי שאוהבים)
הכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר. בכלי נפרד מקציפים את השמנת מתוקה.
מערבבים את החלבונים עם השמנת המתוקה ומיכל הפריגת. מקפיאים בתבנית.
גיוון:
מכינים תחתית פירורי בסקוויטים: במעבד המזון מערבבים פתי בר + חמאה + ליקר ומשטחים בתבנית. אפשר גם סתם לסדר פתי בר טבולים בחלב וליקר.

גלידה ביתית - אמא של יונת
חומרים:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 שפופרת חלב ממותק
1 מיכל פריגת מנגו (או בטעם אחר)
הכנה:
מקציפים את השמנת לקצפת, מוסיפים תוך כדי הקצפה את שפופרת החלב והפריגת ומקפיאים. מלקקים את האצבעות...

תרמו לדף זה: ה עוגיה, סבתא מתנות, יונת שרון, רז כשר, תות שדה, ברונית ב, ענן, עדי יותם, אביב חדש,
אמא של יונת, שרה ק, מיכל מ, שולמית ש, תבשיל קדרה
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עוף בלימון - אין פשוט מזה.
קונים עוף לא גדול - שלם.
מבשלים לימון שלם בסיר קטן, כמו שמבשלים ביצה קשה למשך 10 דקות.
דוקרים את הלימון מספר פעמים בסכין/מזלג ודוחפים לישבנו של העוף (אין תיאור פשוט יותר)
מערבבים 3 כפות שמן עם פפריקה מלח ופלפל ומורחים את העוף מבחוץ
אופים בתנור חצי שעה, הלימון החם מבפנים מזרז את העבודה.
נהדר אחרי הקפאה, ואין צורף לעשות דבר מלבד לחמם.
אמא_לשתיים_ועוד_אחד*
הצטרפות: 28 מאי 2004, 13:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_לשתיים_ועוד_אחד*

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי אמא_לשתיים_ועוד_אחד* »

גלידת בננה: נהדר ובלי שום מאמץ - לוקחים בננות בשלות או כאלו שלקראת זריקה (אבל לא יותר מדי מגעילות) ועוטפים בנייר כסף. זה יוצא ממש מעדן בקייץ. כל בננה עוטפים בנפרד.
שלגוני פירות טבעיים קפואים - שמים בתבנית לקרחונים פירות מרוסקים, כאלה שהם הכי מבושלים (כמו לליפתן) - מועכים אותם עם המזלג, אפשר להשאיר את הקליפה, מכניסים את הכפית/אוחז פלסטיק וכו'. אפשר לשדרג ולהוסיף חלב וסוכר, אך אין צורך.
נזכרתי, גם אפשר להקפיא ענבים! שוב, זה יוצא ממש ממש טעים כשזה קפוא והכי חשוב, אפשר להקפיא בקייץ ולאכול מאוחר יותר, כשאין כבר על המדף.
ואם בשלגונים עסקינן, אפשר גם להכין שוקו ולהקפיאו בתור ארטיק.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

גם לקראת הלידה וגם בכלל- הייתי רוצה לשמוע הצעות למאכלים שניתן להקפיא ולהפשיר. יש ימים שיש לי זמן וחשק לבשל ולעומתם ימים שאני מאד אשמח להגיע הביתה ושיהיה אוכל עכשיו ומהר.
הדבר היחיד שעולה לי בראש ושבאמת הקפאתי כמה פעמים זה מרק, וזה עובד נהדר. עוד דבר שאני מקפיאה זה קטניות שהושרו, ככה אני יכולה ישר לבשל אותן.

יש לא מעט מגבלות לעניין הזה:
  • אין לי מיקרוגל, מדובר בהפשרה על הכיריים.
  • אני צמחוטבעונית, זה אומר שאני לא מתעסקת עם גוויות ובדרך כלל אין מוצרים מהחי בבית (לעיתים רחוקות דבש או ביצי חופש).
  • אני אוהבת אוכל טרי ועד כמה שפחות מעובד, לעיתים רחוקות משתמשת במוצרים שבאים כבר קפואים וכאלה- אבל מוכנה להתגמש בעניין הזה.
  • חשוב לי שזה בריאותי, כלומר לא מכניסה כמעט אף פעם מוצרים מקמח לבן הביתה וכו'.
  • מגבלה אחרונה- אני לא טובה ולא אוהבת אפיה. לא מסתדרת עם להכין בצק. עם בישול אין לי שום בעיה, להיפך.
אני מאד, מאד מאד אשמח לרעיונות כאן. אני בהחלט מתכוונת להקפיא אוכל לפני הלידה וגם עכשיו אני רוצה להקפיא דברים סתם לימים שאני חוזרת רעבה מהעבודה.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

ממש כמעט כל דבר אפשר להקפיא, או להתאים הקפאה, או להקפיא את מרכיביו.
מה את מבשלת בד"כ?
אולי אם תתני דוגמאות לדברים שאת מבשלת, אפשר יהיה להציע לך איך להעזר בהקפאה אחרי הבישול - כולו או חלקו.
רוקדת_לאור_ירח*

מתכונים להקפאה

מה אני מבשלת:תבשילי ירקות למיניהם. נגיד: בטטות עם קישואים ומנגולד, או תפוחי אדמה עם כרובית.
מבשלת אורז או בורגול עם ירקות.
מבשלת כוסמת.
מכינה חומוס ביתי שמתקלקל יותר מהר ממה שאני אוכלת בדרך כלל.
כבר מזמן לא הכנתי אבל היו תקופות שהכנתי כל מיני קציצות עם ירקות- אבל עכשיו פחות מטגנת, את זה באמת בדרך כלל הייתי מקפיאה.
בבוקר אני בדרך כלל מכינה לי דייסה, שזה באמת הכנה קצרה ואי אפשר להקפיא.
סלטים למיניהם כמובן, נגיד ירקות אין צורך להקפיא, אבל לפעמים אני מכינה נניח חצילים בטחינה וכאלה, לא חושבת שאפשר להקפיא כאלה.
אולי אני אנסה איזו פוקאצ'ה? אם יש איזה מתכון טוב עם קמח מלא, אולי אני אלמד לאפות פעם.
תבשיל_קדרה*

מתכונים להקפאה

מכינה חומוס ביתי שמתקלקל יותר מהר ממה שאני אוכלת בדרך כלל.
או. חומוס זה קלאסי.
אני מבשלת חבילה שלמה, מקפיאה במנות קטנות עם מי הבישול, ומכינה בכל פעם קצת.
טיפ קשור ולא קשור: טחינה משמרת את החומוס (כי היא שומנית). אאל"Y גם שום יכול לעזור, כי הוא אנטיבקטריאלי.

אגב, מכירה את מדור מתכונים?
רוקדת_לאור_ירח*

מתכונים להקפאה

מממ.. רעיון לבשל ואז להקפיא, אני מקפיאה חומוס וקטניות אחרי ההשרייה, בדרך כלל. בכל אופן לא ראיתי שהטחינה והשום עוזרים לחומוס לא להתקלקל, כמה ימים ו-לפח. בכל זאת, אין בו חומרים משמרים כמו בחומוס אחלה ודומיו.
רוקדת_לאור_ירח*

מתכונים להקפאה

מכירה את מדור מתכונים, אבל בהחלט לא יזיק להציץ בו שוב כרגע, לקבל רעיונות.
שכחתי לציין גם שאני מבשלת הרבה עדשים- מאש, ירוקות, אדומות...
בכל אופן לא כל כך ברור לי אם אפשר להקפיא תבשילים מוכנים עם התבלינים והכל, פשוט כמו שהם, או שיש עם זה בעיה. אף פעם לא ניסיתי, מלבד מרק או קציצות/לביבות.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

לגבי הקפאת עשבי תיבול - לא מצאתי דף רלוונטי יותר (יש דף שימור מזון ?), אבל יש שיטה לא רעה לשמור עליהם טריים במשך כשבועיים - במקרר ולא בפריזר.
מגיעים מהשוק, מייבשים את צרור העשבים קלות בתוך מגבת מטבח נקייה, ומסדרים אותם בקופסת פלסטיק עם סגירה אטומה - בין שכבות-שכבות של נייר מטבח סופג (לא להתקמצן על הנייר). אחר כך, בכל פעם שצריכים קצת שמיר/פטרוזיליה/כוסברה טריים, שולפים מהקופסה במקרר. במידת הצורך, אם הנייר הסופג הפך לח בינתיים, מחליפים אותו בנייר חדש ויבש.

אם מדובר בטימין, רוזמרין או נענע - אפשר להמתין שיתייבשו קצת, להוריד את העלים מן הגבעולים ולאחסן אותם בצנצנות תבלינים במזווה.
(כמובן שהדרך הטובה ביותר לשמר עשבי תיבול היא לגדל אותם באדניות :-) אבל אני מעולם לא הצלחתי להחזיק אותם בחיים לאורך ימים).
תבשיל_קדרה*

מתכונים להקפאה

בכל אופן לא כל כך ברור לי אם אפשר להקפיא תבשילים מוכנים עם התבלינים והכל, פשוט כמו שהם
כן כן. תראי למעלה איזו רשימה של מאכלים שניתן להקפיא.
יש לי חברים שהמקפיא שלהם מלא באוכל מסבתא (עם התמחות במרקים) - הפשר-והגש.
מה שכן - אני חושבת שאם את, נניח, מקפיאה פשטידה, תקפיאי אותה במנות-להגשה, ולא שלמה.
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אני מקפיאה תבשילי אורז, קטניות ומרקים, מוכנים, בתוך קופסאות בגודל מנה אישית. הם מפשירים מצוין, בעיקר כשלא מתפתים להרוס אותם במיקרוגל.
רוקדת_לאור_ירח*

מתכונים להקפאה

תודה. מעולה. עכשיו אני רק צריכה להתחיל לבשל.
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

איזה אוכל כדאי להכין מעכשיו לאחרי הלידה? רעיונות יתקבלו בברכה.......
הבקשות הספציפיות הן:(כל דבר שלא חשבתי עליו יתקבל בברכה)
1) אוכל לאורחים
2)אוכל קפוא
3)אוכל לרשימת קניות שקל להכין (נניח חסה שטופה לסלט)
4)אוכל שאפשר לבקש מאחרים להביא
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

מונו נוקי,
הציצי ברשימה שלמעלה.
בעקבות היולדות במשפחתי, נראים לי מתאימים:
מנות בשריות (צלי, קציצות, עוף)
פשטידות
מרקים.
רכיבים: כמו בצל מטוגן, עשבי תיבול.
כדאי להקפיד על הקפאה במנות או בכמויות קטנות שאפשר להפשיר כל פעם רק כמה שצריך ולא את כל הכמות.
יש רעיונות מועילים בנושא זה למעלה בדף.
אנונימי

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי אנונימי »

מתיושה**
שלום לכם אתר משגע.
כל הכבוד לכם ושיהיה לכם חיים טובים.
יש לי רעיון אפשר להקפיא גבינה צהובה עמק.
תנסו ותיראו. אני קונה כמות קילו ומחלקת ל4 שקיות.
וזה ממש נהדר הרבה לא יודעים תנסו ותיראו ב תיאבון.
מתיושה
פלוני_אלמונית*

מתכונים להקפאה

לא להקפיא- טופו. משנה את מרקמו והופך למשהו דוחה ויזואלית...לא העזתי אפילו לטעום
מונו_נוקי*

מתכונים להקפאה

תודה אמא של יונת. הבעיה שאני מחפשת מתכון ספציפי. משום מה העוף שאני מכינה לא עובר טוב חימום של אחרי הקפאה. אשמח לשמוע אם למישהו יש דרך לחמם עוף שלא יוצא יבש וגם קציצות לא מטוגנות ולא ברסק עגביות(כן, דירשה מסובכת אני יודעת:-) )
אמא_של_יונת*

מתכונים להקפאה

אני מכינה קציצות מטוגנות, אבל המתכון מתאים גם לקציצות אפויות. אני מניחה שגם מתכונים אחרים יתאימו.
האם יש לך בעייה עם עגבניות בכלל? המתכון שלי כולל עגבניה מרוסקת או שתיים.
העופות שאני אופה ברוטב מתחממים יפה אחרי הקפאה (אם בכלל נשאר מהם משהו להקפאה).
אין ויכוח על כך, שאוכל טרי מהתנור תמיד טעים יותר מאשר אוכל שהוקפא והופשר, אבל לפעמים יש אילוצים.
מונו_נוקי*

מתכונים להקפאה

אין לי בעיה עם עגבניות. סתם, פשוט מאסתי בכדורי בשר ברוטב עגבניות:-D גם מעוררת בי בחילה המחשבה לטגן קציצות. אשמח לקבל מתכון עוף ברוטב.
תודה@}
אמא_של_יונת*

מתכונים להקפאה

קצר:
אופים את (חלקי) העוף בתבנית עמוקה, בתוך מרינדה של יין אדום (הרבה), רוטב סויה, קטשופ, דבש, לפעמים אני מוסיפה מעט חומץ ומעט שום כתוש, מכוסה בנייר אלומיניום, כשעתיים בחום בינוני גבוה. הופכים באמצע.

מפורט:
משרים את חלקי העוף ביין אדום לכמה שעות (אפשר לילה שלם). מוסיפים את שאר החומרים (אפשר להוסיף גם כף אבקת רוטב צלי מומסת בכוס מים חמים), מכסים בנייר אלומיניום.
כשהופכים אחרי שעה צריך לוודא שיש מספיק נוזלים, שלא יידבק לתחתית. אפשר להוסיף קצת מים רותחים.
אם אני מקפיאה, אני מוציאה את העופות מהרוטב ומקפיאה אותם בנפרד. אני מקפיאה גם את הרוטב.
מכר, שממנו קיבלתי את המתכון, משרה בו נתחי חזה עוף לגריל או לשיפודים, וגם הם יוצאים רכים ועסיסיים להפליא, אבל עוף בגריל לא נראה לי מתאים להקפאה.

ולמי שלא אוהב טעם ברבקיו, מתכון קצת שונה (בעל המתכון אומר שהוא מבוסס על ארבעת אבות הטעם: יין, סויה, שום ובצל):
3 בצלים חתוכים לפרוסות,
4 כרעיים (רגל עם דגל) של עוף
3 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס יין אדום
1 ראש שום כתוש (או כמה כפיות שום כתוש מוכן)

מרפדים את תחתית התבנית בפרוסות הבצל, מניחים עליהן את הכרעיים, בין הכרעיים שמים חתיכות תפוחי אדמה, שופכים על הכל את הרוטב, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כשעתיים. אם העוף נראה בהיר מדי בתום האפיה, אפשר להסיר את נייר האלומיניום ולאפות כמה דקות בחום עליון כדי שישתזף.

כשאני מתכננת להקפיא, אני אופה מראש יותר ממה שדרוש לארוחה.
מונו_נוקי*

מתכונים להקפאה

תודה רבה! אנסה ואדווח.
מונו_נוקי*

מתכונים להקפאה

ניסיתי. עם סילאן במקום דבש. יצא טעים מאד! נשאר רק לבדוק איך ישרוד את ההקפאה:-D תודה!
פלוני_אלמונית*

מתכונים להקפאה

אני מבשלת פעם בשבועיים ומקפיאה חלק, כך יוצא ששבוע אני מבשלת ושבוע אחריו אני נחה
פלוני_אלמונית*

מתכונים להקפאה

רציתי לשאול...
האם אפשר לבשל בשר, אח"כ לשמור במקרר כמה ימים, ואחרי שרואים שאף אחד לא אכל עדיין את הבשר - להקפיא אותו?
או שזה לא כדאי ומביא חיידקים???
תודה למומחיות...
אמא_של_יונת*

מתכונים להקפאה

האם אפשר לבשל בשר, אח"כ לשמור במקרר כמה ימים, ואחרי שרואים שאף אחד לא אכל עדיין את הבשר - להקפיא אותו?
עדיף שלא. חיידקים מתפתחים גם במקרר, אמנם יותר לאט.
אם אינך בטוחה שהשאריות ייאכלו תוך יום יומיים, עדיף לא לשמור אותן במקרר אלא להקפיא אותן.
אם נשארה כמות גדולה, שאולי לא יחסלו אותה בארוחה אחת גם בהמשך, אפשר להקפיא בשכבות עם נייר אפיה בין שכבה לשכבה (ראי את העצות שבראש דף זה), ואז קל להפשיר חלק מהמנות.
בכל מקרה, אם השארת במקרר וחיממת שוב - אל תקפיאי.
פלוני_אלמונית*

מתכונים להקפאה

תודה לך!
בקיצור הקפאה זו הדרך הטובה ביותר, ולא כדאי להסתבך עם קודם מקרר אח"כ מקפיא.

אני חדשה כאן, וזה אתר חמוד מאד...
דקל*
הצטרפות: 09 פברואר 2005, 23:37

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי דקל* »

הי. מישהו יודע אם אפשר להקפיא פשטידת פסטה? החומרים בכללי הם פסטה, עגבניות, קוטג', ביצים.
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי נועה_בר* »

האם למישהי יש נסיון עם הקפאה של אורז/פסטה/פתיתים וכאלו ("תוספות") ?
צריכה להכין ארוחות שלמות קפואות, אשמח לקבל כל פיסת מידע . תודה
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

אני מקפיאה קוסקוס מלא. בהפשרה אני שמה מעט (מאוד) מים כדי לא יתייבש. פתיתים נראה לי שיהיה דומה. פסטה ללא רוטב נראה לי שלא יהיה מוצלח - אני כן מקפיאה לזניה ויוצא מצויין.
ירח_לבן*
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי ירח_לבן* »

אני מאד ממליצה על הפטנט מ'טעמים ראשונים' של שניצלים ו/או קציצות מקופאים לפני שלב הטיגון. מוציאים בבקר למקרר ובצהריים מטגנים 2 ד' וזה מוכן, והטעם טרי וטעים, שלא כמו בעוף שכבר בושל הוקפא וחומם.
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

למקפיאה מתחילה - איך בדיוק מקפיאים? נניח שבישלתי משהו, לחכות שהמשהו הזה יתקרר מעט ואז להקפיא, או לשים במקרר שיהיה ממש קר ורק אז להקפיא?

ובקשר להפשרה - להפשיר במיקרוגל או לתת לזה להפשיר לאט במקרר כמו שעושים עם בשר נא ? או אם זה מרק לדוגמא,
לשים את זה בסיר על הכיריים ישירות מתוך המקפיא?
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי יער_ה* »

כשמכינים אוכל ורוצים לאחסן אותו בקירור, כדאי לתת לו להתקרר בטמפ' החדר - בחורף זה יותר קל, בקיץ יותר למהר להכניס למקרר/מקפיא.
לגבי הפשרה, אז באמת יש את שתי האפשרויות - אני חושבת שאם זה בשר עדיף שיפשיר לאט, ואם זה מרק/פשטידה/תבשיל ירקות, אפשר לחמם ישר מהמקפיא, פשוט יקח יותר זמן לחמם.
פלוני_אלמונית*

מתכונים להקפאה

קניתי לימונים כדי להקפיא כי עכשיו העונה
אבל אני לא מוצאת באינטרנט איך להקפיא אותם. יש פירוט על כל הפירות האחרים בערך
בבקשה עזרה, אני מפחדת שהם יתקלקלו :(
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

אנחנו עושים מיץ, ואז מקפיאיםאותו בשקיות של קרח, או שעושים קרח מהמיץ בתבניות ואחרי שקופא מעבירים לקופסת פלסטיק אטומה. יש לנו עץ וכל שנה אנחנו מקפיאים שיהיה לכל השנה.
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי נועה* »

אני רוצה להקפיא סטייק עוף(מה שנקרא "פרגית") במרינדה, עשוי בתנור, האם יוצא עסיסי וטעים אחרי ההפשרה?
אריאלה*
הצטרפות: 11 דצמבר 2001, 19:48

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי אריאלה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי
רציתי לדעת האם אני יכולה לעשות קציצות בשר עם תפוחי אדמה מסיביב עם פירורי לחם ולהקפיא את זה אשמח לתשובה תודה
פלוני_אלמונית*

מתכונים להקפאה

האים אפשר להקפיא סלט חומוס ביתי מוכן לאכילה?
אילנ_ה*
הצטרפות: 03 יולי 2014, 17:09

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי אילנ_ה* »

מניסיון - בהחלט כן
כמו כל דבר זה פחות טעים ומזמין אחרי הקפאה, אבל סה"כ בסדר
פלוני_אלמונית*

מתכונים להקפאה

האם כדאי להכין: קיש בטטה וגבינת עיזים, קיש כרישה, מאפינס חצילים וגבינה, להקפיא. ובשעת הצורך לאפות? או לאפות ואח"כ לשמור במקפיא
_אלמונית*
הצטרפות: 30 מאי 2009, 16:34

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי _אלמונית* »

קיש אפוי וקפוא שאחכ מופשר ומחומם בתנור יוצא מצויין. חברה שלי נוהגת להכין עוגות חצי אפויות מקפיאה. ובשעת הצורך מפשירה וממשיכה באפיה. אני חושבת שבעיקר לגבי בחושןת
פלוני_אלמונית*

מתכונים להקפאה

היי אני מקפיאה המון- מוצאת שזו דרך יעילה לחסכון בזמן.
פלפלים וקישואים ממולאים אך לא מבושלים, אני מקפיאה בקופסת פלסטיק.
סלרי עלים/ פטרוזיליה / כוסברה- אני מחלקת לשקיות אוכל ויש לי הרבה זמן עבור מרקים
חומוס מבושל -מחלקת למנות בשקיות.
שעועית ושאר קטניות גם.
בצל מטוגן, רוטב בולונז בשרי / קציצות ברוטב עגבניות/ בשר צלי מבושל ברוטב
פלוני_אלמונית*

מתכונים להקפאה

האם אפשר להקפיא כדורי פלאפל שכבר מטוגנים ?
מושבניקית_בהתהוות*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2011, 00:28

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי מושבניקית_בהתהוות* »

אני ממש רוצה קציצות קטניות מבושלות אבל, אני שואלת בדף הזה כי אני רוצה בשיטת הכנה של כמות גדולה של בלילה, לחלק למנות ולהקפיא. ואז רק להפשיר בבוקר, להכין רוטב טוב שלתוכו אגלגל בלילת קציצות עסיסיות (ואז לאכול עם אורז שבשאיפה יהיה תמיד במקרר...)
אז אשמח למתכון!! אני לא רוצה קציצות עם טיגון כי השמן הזה יוצא מכל החורים ובלי שמן זה יבשושי. אבל קציצות מבושלות ברוטב אדום שכזה... אחלה (רטבים נוספים יתקבלו בברכה)
פלוני_אלמונית*

מתכונים להקפאה

האם אפשר להכין בצק לצוריסוס ולהקפיא ורק לטגן אותם אחר כך
אלינה*
הצטרפות: 02 אוגוסט 2004, 14:14

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי אלינה* »

אפשר בבקשה הסבר מפורט איך מקפיאים עשבי תיבול במנות קטנות?
האם צריך קודם לשטוף ולייבש לגמרי ואז לקצוץ ולהקפיא?
או שניתן לקצוץ ולהקפיא כשהם מעט רטובים (מיובשים קלות)?
תודהה
זרח_הפרח*
הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*

מתכונים להקפאה

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

אנחנו מכינים כמות בבלנדר, עשבי תיבול, מלח, בצל, קצת מים. הופך לעיסה ירוקה. מקפיאים במגשי קרח או בתבניות קרטיבים.
פלוני_אלמונית*

מתכונים להקפאה

האם ניתן להקפיא פשטידת פסטה עם גבינות
שליחת תגובה

חזור אל “מתכונים באופן טבעי”