מה מקפיאים
- בורקסים ביתיים שלא עברו אפיה
- בצל מטוגן
- חומרי גלם לבישול מהיר: בצל חתוך לקוביות, שיני שום קלופות, במיה טריה אחרי ניקוי (כל זה בשקיות קטנות)
- לחם פרוס (במיוחד לחמים טובים ויקרים)
- מאכלי ירקות (חצילים, פטריות, קישואים, בטטה וכו')
- מנגו מרוסק
- מרק עוף צח
- מרקים (גזר, עדשים, עגבניות)
- עדשים ושאר קטניות
- עוגות שמרים, עוגות שוקולד ובעצם כל עוגה בחושה אחרת
- עוף
- עשבי תיבול שהצריכה שלהם היא לא בצרורות (או לחילופין - שהם לא זמינים תמיד בשוק). טימין אפשר להקפיא כמו שהוא; שמיר נוח להקפיא שטוף וקצוץ; פטרוזיליה.
- פשטידות (בשריות וחלביות)
- צלי בשר
- קציצות (מבושלות ברוטב או מטוגנו)
- רטבים לספגטי - עגבניות, בולונז
- רימון (אוכלים את הגרגרים קפואים ישר מהמקפיא)
- שניצלים
- שקשוקה (ללא הביצים). להכנה מפשירים, שמים במחבת ומוסיפים ביצה
- תירס
- מבשלים בכמויות גדולות, ואת מה שנשאר בסיר מקפיאים בכלי פלסטיק. למקפיאים סדרתיים מומלץ להדביק על כל קופסא להקפאה מדבקות עם תכולה ותאריך הכנה. מדי פעם כדאי לעשות סדר בפריזר ולהפשיר דברים מלפני 3-4 ח' - פריזר זה לא מחסן ולא כספת.
- בצל מטוגן - מקפיאים במנות של בצל אחד. אפשר בשקיות ניילון קטנות, ואפשר בשכבות בקופסת פלסטיק קטנה, עם חתיכת נייר אפיה מפרידה בין שכבה לשכבה.
- מרקים - מכינים כמות גדולה יותר מהנצרך, ומקפיאים את מה שלא אוכלים.
- כיסונים למרק מתוצרת בית (ר' מתכון להלן) - אפשר להקפיא על מגש מרופד בנייר אפייה, וכשהם קפואים לארוז בשקית.
- פשטידות - חותכים לפרוסות, מסדרים עם רווח קטן בין פרוסה לפרוסה ועם נייר בין "הקומות" של הפרוסות בשביל ההקפאה. טוב גם לבורקסים ביתיים לא אפויים (גלילת בצק שק"מ במלית תרד, חתוכה לשבלולים ומוקפאת כנ"ל.
- קציצות אפשר להפריד בנייר בין השכבות, אם יש להן נטיה להידבק. אפשר גם להקפיא תערובת קציצות מוכנה, עם עשבי התיבול, בשקיות פלסטיק.
- צלי בשר - פורסים לפרוסות ומקפיאים בלי הרוטב, שאותו מכינים בקלילות כשמוציאים מההקפאה, ועם כל ירק טרי שיש בבית. לחילופין אפשר להקפיא רוטב של צלי (בשר או עוף) בכלי פלסטיק נפרד.
- שניצלים - אפשר להכין מראש - לטבול בביצה ובפירורי לחם, להקפיא במגש בלי לטגן, וכשקפוא לארוז בשקיות. להכנה מפשירים ומטגנים.
- תירס טרי - מקפיאים כמו שהוא, במגש הקלקר.
- מה לא להקפיא
- לא כדאי להקפיא תפוחי אדמה, כי הם נעשים רכים מדי אחרי ההפשרה
תוכנית בישול והקפאה לחודש (לקוראי אנגלית) www.30daygourmet.com. כדאי להצטרף לניוזלטר שלהן.
מתכונים להקפאה
אורז בשקדים וצימוקים (מ"בישולה") הביאה - מיכל מ
אפשר להכין כמות גדולה יותר, להקפיא בקופאה סגורה, להוציא בכל פעם את הכמות הנדרשת ולחמם בתנור.
חומרים:
2 כוסות אורז מאורך, מנוקה ושטוף
שמן לטיגון (שמן זית)
4 כוסות מים
½ כפית מלח
3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות (ארבעה)
100 גר' שקדים פרוסים
100 גר' צימוקים שטופים
2 כפות אבקת מרק עוף (החלפתי כאמור בתבלינים אחרים, ואז צריך לטעום ולבדוק אם יש צורך גם ב -)
½ כפית פילפל שחור
תבנית חסינת חום
הכנה:
- מכינים אורז (מחממים בסיר עמוק 3-4 כפות שמן, מוסיפים את האורז, ומטגנים כמה דקות תוך בחישה, עד שהאורז יהיה יבש מטיפות המים. מוסיפים את המים והמלח (אני מוותרת על הטיגון של האורז, ופשוט מוסיפה שמן לאורז עם המים והמלח). מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 10-15 דקות, עד שהמים יתאדו).
- מזהיבים את הבצלים במחבת גדולה ומוסיפים אותם לאורז המוכן. מחממים תנור לחום בינוני (180C).
- מוסיפים לאותה מחבת 2-3 כפות שמן, ומטגנים קלות את השקדים והצימוקים. מוסיפים לסיר עם האורז.
- מוסיפים לאורז את אבקת המרק (/התבלינים) והפלפל (אם יש צורך), ובוחשים היטב. מעבירים את האורז לתבנית חסינת חום, מכסים ביריעת אלומיניום ואופים כ – 25 דקות.
חומרים:
2 עגבניות
1פלפל
1 בצל (קטן)
ביצים לפי כמות האנשים
2 קופסאות של רסק עגבניות
1/4 כוס מים
תבלינים כמון חוויג' למרק מלח פלפל שחור
אופן ההכנה:
מטגנים בצל בקצת שמן. מוסיפים פלפל (פלפל חריף אם רוצים), עגבניות, רסק עגבניות עם מים ותבלינים. מוסיפים ביצים וזהו
כיסונים למרק במלית בשר - שרה ק
מטגנים בצל עד שיזהיב, מוסיפים בשר טחון בכמות גדולה ומטגנים עד שמשנה צבע מוורוד לאפור. מתבלים בפטרוזיליה, במלח ובפלפל ומערבבים. את המלית אפשר להקפיא כמו שהיא - שמים בשקיות פלסטיק, משטחים כמה שניתן ומקפיאים. כך אפשר להפשיר כמה שצריך, ולא את כל הכמות.
להכנת הכיסונים:
חומרים לבצק:
11/2 כוסות קמח
3 ביצים
לשים יחד ומרדדים לבצק דקיק. חותכים לרצועות ואח"כ לריבועים בגודל 3X3. שמים בכל ריבוע כפית ממלית הבשר, מקפלים למשולש ומהדקים את השוליים. את הכיסונים המוכנים אפשר להקפיא על מגש מרופד בנייר אפייה, וכשהם קפואים לארוז בשקית. להכנה מוסיפים אותם קפואים למרק הרותח.
עוף בתנור - תבשיל קדרה
חומרים:
3 בצלים חתוכים לעיגולים
כמה תפו"א חתוכים
גזר
2-3 ק"ג פולקעס/כרעיים (עם עור - שם כל הטעם),
מלח, פלפל, תבלינים - פפריקה, כמון
הכנה:
שמים בתבנית קודם את הבצל (יש לו גם תפקיד מכני בהפרדה בין השרוף לנאכל, אבל עדיף לא לשרוף), אח"כ תפו"א וגזר, מלח ופלפל, ואז שכבה אחידה של העוף, ועוד קצת תבלינים. (אפשר להוסיף גם שום, עגבניות, פלפל, ירק (שמיר, פטרוזיליה).
מחממים תנור מראש לחום גבוה מאוד, מכניסים מכוסה, מורידים קצת את החום, מורידים את הכיסוי לקראת הסוף (אלא אם המכסה שקוף. אז אין צורך להוריד אותו).
הכמויות הן כאלה שהירקות מספיקים ליומיים-שלושה, וחלק גדול מהעוף מוקפא. את הירקות לא מקפיאים!
עוגה קפואה - שולמית ש
חומרים:
2 חלבונים
2 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
1 מיכל קטן פריגת מנגו (או כל פרי שאוהבים)
הכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר. בכלי נפרד מקציפים את השמנת מתוקה.
מערבבים את החלבונים עם השמנת המתוקה ומיכל הפריגת. מקפיאים בתבנית.
גיוון:
מכינים תחתית פירורי בסקוויטים: במעבד המזון מערבבים פתי בר + חמאה + ליקר ומשטחים בתבנית. אפשר גם סתם לסדר פתי בר טבולים בחלב וליקר.
גלידה ביתית - אמא של יונת
חומרים:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 שפופרת חלב ממותק
1 מיכל פריגת מנגו (או בטעם אחר)
הכנה:
מקציפים את השמנת לקצפת, מוסיפים תוך כדי הקצפה את שפופרת החלב והפריגת ומקפיאים. מלקקים את האצבעות...
תרמו לדף זה: ה עוגיה, סבתא מתנות, יונת שרון, רז כשר, תות שדה, ברונית ב, ענן, עדי יותם, אביב חדש,
אמא של יונת, שרה ק, מיכל מ, שולמית ש, תבשיל קדרה