מתעניינים יקרים, אנחנו מאוד אוהבים מצטרפים חדשים ואורחים במפגשינו, אך לא כך לגבי מסירת פרטים עלינו ברשת. לכן, אנא השאירו מייל או טלפון ונשמח לחזור אליכם ולענות על כל שאלותיכם
[h=2]
נכון לעכשיו מיקום המפגש משתנה בהתאם לצרכי חברי הקהילה ולמזג האוויר. לפרטים נוספים והכוונה מוזמנים לכתוב ל [email protected] [/h]מתכונים טעימים מהמפגשים הנעימים
תמר אופיר (2011-07-20T11:09:43):
שלנו
תודה מאיה
היה קצר אך ארוח מלבב.
לבקשתך
ובאחריותך השורות...
עוגיות תמרים
200 גר' חמאה
1 שמנת חמוצה
כפית שטוחה אבקת אפיה
4 כוסות קמח מלא או כוסמין או אחר (כמות הקמח משתנה כמובן בהתאם לסוג הקמח)
לעבד לבצק נעים לעבודה.
המילוי
אני לוקחת חבילת תמרים
מכניסה למעבד מזון
מוסיפה קצת מים רותחים לרכך את התמרים
ומפעילה עד שנהיה ממרח.
קינמון
אגוזי פקאן
קוקוס
וכל העולה על הדעת ועל הבצק
מחלקת את הבצק לארבע
מרדדת לעלה
מורחת ממרח תמרים
מפזרת קצת מזה קצת מזה וקצת מזה
מגלגלת
סוגרת היטב את הפתח בצביטות עדינות כאלו
חורצת סימנים של חיתוך
ולתנור ב- מאה שמונים מעלות לחצי שעה בערך. (רואים לפי הצבע שמוכן)
חותכים לפי החריצים , רק אחרי שמצטנן מעט.
ואוכלים בשמחה
בעיקר אם אתה בצילו של עץ נהדר
ביום שמש חם
תודה.
שולמית (2011-10-03T15:02:59):
אני שולחת לכולם באהבה את המתכון של הפיתות מיום ההולדת,אז ככה:
מצרכים:1 ק"ג קמח(1/2 לבן 1/2 מלא,כוסמין וכ'ו)
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר או דבש
1+כף מלח
לערבב בקערה את כל החומרים הנ"ל ולהוסיף:
4-5 כוסות (חד פעמי)מים חמים (לא מידי)
1/3 כוס שמן
לערבב את העיסה ולהוסיף מים לסירוגין עד שמתקבל בצק רך וגמיש מעט דביק,אותו מקמחים מעט ומתפיחים כ1/2 שעה מינימום לאחר ההתפחה צרים עיגולים קטנים מקמחים ומשטחים עם האצבעות
מניחים על טאבון או בתבנית אפיה בטאבון כ4 דקות בתנור בערך 20 דקות
ניתן להוסיף שמן זית וזעתר או להכין מלית לפיצה
או להכין לחמניות אצבע ולמרח בביצה ושומשום
שירי ג (2011-11-20T06:52:59):
בת ציון, ראשית - תודה על העשיה והארגון. שנית -
באופן אישי 2 - אין לי בעיה לשלם תשלום סמלי (פר משפחה) מדי פעם על מנת לקבל את האפשרות להשתמש באולם אם זה יעזור בהסדרת הפרוצדורה (בתכלס - אני לא חושבת שזה מעניינו חנ"ב כן/לא ואישורי משה"ח)
ובקשר לשבוע הקרוב - שלישי צפוי להיות יבש אך קריר. אנחנו נשמח לחזור לפארק. ואתם???
ואחרון חביב - מתכון לעוגת שושנים:
1/2 כוס חלב
200 גר' חמאה
1/2 כוס לבן (אני משתמשת ביוגורמה)
ממיסים את החמאה בחלב (על הגז) וכשמומסת מערבבים עם היוגורט. מתקבל פושר מספיק כדי לא להרוג את השמרים. את זה מוסיפים ל:
1/2 ק"ג קמח (מלא)
2 ביצים
- 5 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
לשים מהכל בצק. יוצא די דביק ורך. לא להבהל, כי עכשיו מכניסים למקרר לשעתיים (מינימום, אפשר גם לילה) והקור עם החמאה עושים מהבצק יופי.
עכשיו נשאר לחלק את הבצק ל 2, לרדד ולשים מה שרוצים. אצלנו הכי אהוב זה קינמון + סוכר + חמאה (מומסת, מרוחה על הבצק המרודד).
אם בוחרים לעשות רולדה אז למרוח ביצה מלמעלה לפני האפיה. אם בוחרים בשושנים אז מייד כשיוצאת מהתנור לשפוך על העוגה סירופ סוכר רותח (מים וסוכר בכמות שווה מורתחים על הגז).
לתבנית תנור גדולה סטנדרטית צריך כמות כפולה (בצק מק"ג 1 של קמח). תהנו.
שירי ג (2011-11-25T11:05:34):
בצק לסאג':
1 ק"ג קמח (מלא או כוסמין או מה שרוצים)
660 מ"ל מים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן זית
אחרי שיש בצק, מגלגלים אותו בעוד שמן זית, עוטפים בניילון ומשאירים לתפיחה. אם מכינים לילה קודם אז להכניס ישר למקרר. ואז גם כדאי לא מכוסמין.
תמר אופיר (2012-03-06T21:43:16):
וגם פה התודה לשירי על מפגש פורים שמח ומהנה.
על פתיחות הבית והלב!
והנה המתכון לבקשתכן:
מאתיים גרם חמאה
כוס חלב
כף סוכר
כפית מלח
להמיס על אש קטנה
ולחכות שיצטנן
(הסימן שאפשר להוסיף שמרים, רק אחרי שניתן לשים אצבע בתוך החמאה ולספור עד עשר מבלי שיהיה חם)
ואם כך, להוסיף
שלושים גרם שמרים טריים (או שתי כפות יבשים)
ארבע ביצים
קמח מלא - כמה שמבקש
לשים לליש גמיש
ומתפיחים או כשעה וחצי בחום החדר (לא ליד ילדות חינוך ביתי העוסקות ביצירות)
או לילה במקרר (מיטיב עם הליש)
מוציאים אויר בעדינות
מרדדים
קורצים
ממלאים (במה? בחוביזה, בסרפד, במנגולד, בתרד, בגבינות, בתפוחי אדמה, בבטטה, בכרובית, בפטריות, בכמעט כל דבר חוץ משוקולד והכי טעים.... בגרגירי חומוס מעוכים!)
מקפלים
מברישים בביצה (שירה מסכימה עם הידיים)
מפזרים זרעים כלשהם... שומשום, קצח, צ'יה, סובין וכו'
ולתנור על מאתיים מעלות ל.... עד שמזהיב יפה
תודה
שרון ח (2012-05-19T20:38:00):
עוגיות ציפורים:
(לא רק לציפורים)
כוס גרעיני חמניה
כוס גרעיני דלעת
חצי כוס סומסום מלא
(כל הגרעינים טבעיים)
1 או 2 חלבונים (אפשר גם את כל הביצה, אבל עדיף)
בין רבע לחצי כוס סוכר ( אני שמתי סוכר קנים)
מערבבים הכל, שמים בתבנית עם נייר אפייה
עם כפית יוצקים לתבנית ברווח קטן ואופים
בחום בינוני עד גבוה עד שמשחים.
כמובן שכל סוג גרעין מתאים וניתן להחלפה. אפשר גם פרוסות שקדים, פיסטוק וכו'
בטח אפשר גם בלי סוכר - עוגיות מלוחות.