אני בן 8 וחצי ולומד בבית ספר בכיתה ג'. הייתי שמח לקבל ממך תשובות לשאלות שלי.
- דבר ראשון למה יש בית ספר ? זה בית פרך לילדים . מקסימום הילדים ילמדו עם ההורים ביום החופשי !
- זה כמו במצרים: הילדים הם בני ישראל, המורים הם המצרים, והמנהל הוא פרעה. וזה לא מצחיק, זה באמת נראה ככה. המנהל אומר למורים מה לעשות, המורים נואמים לכמה ילדים באותו הגיל את מה שהמנהל אומר, והילדים צריכים לעשות. מי שלא עושה – מקבל עונש, שזה כמו מכה בשוט.
- למשל, בשיעור תורה המורה אומרת לפתוח את החומש בפרק מסוים ובפסוק מסוים. ילד שלא עושה את זה – מכריחים אותו לכתוב את הפסוק עשרים פעם בזמן ההפסקות. אם הוא לא רוצה, אומרים לו שיזהר לא להתחצף, כי יקבל חמישים פעם או שישלחו אותו למנהל.
- מחרימים חפצים אישיים בבית הספר (בית הייסורים). מי שמתעסק עם משהו שהוא הביא מהבית או עושה קולות, מחרימים לו את זה, ולפעמים גם לא מחזירים. לפי דעתי זאת חוצפה כי זה אישי ולא שייך למורים.
- למה כל הזמן צריך להיפגש עם אותם ילדים ? אם מישהו לא אוהב ילד מסוים, או שהוא מרביץ לו בהפסקות, למה הוא חייב ללכת לבית הייסורים ולפגוש אותו כמה שעות כל יום ? עדיף שייפגש עם ילדים שהם חברים שלו.
- למה הילדים חייבים לקום כל בוקר ב- 6:30 או 6:45 להסעה ? זה מאד מוקדם ואני לא אוהב לקום מוקדם בבוקר.
- למה למורים מגיע תה וקפה בחדר מורים ולילדים לא ? אם אני רוצה תה אני חייב להביא תרמוס ומהבית וזה מסובך.
- משרד החינוך יכול לטפל בזה איכשהו. אפשר לעקור את כל הבתי-ספר ולשים במקומם שכונה. הילדים יחיו כמו בחופש הגדול, וילמדו עם ההורים ביום החופשי שלהם.
ילד בן 8