מכתב לשרת החינוך

ילד_בן_8*
הצטרפות: 10 נובמבר 2004, 22:55

מכתב לשרת החינוך

שליחה על ידי ילד_בן_8* »

שרת החינוך שלום !
אני בן 8 וחצי ולומד בבית ספר בכיתה ג'. הייתי שמח לקבל ממך תשובות לשאלות שלי.
  1. דבר ראשון למה יש בית ספר ? זה בית פרך לילדים . מקסימום הילדים ילמדו עם ההורים ביום החופשי !
  2. זה כמו במצרים: הילדים הם בני ישראל, המורים הם המצרים, והמנהל הוא פרעה. וזה לא מצחיק, זה באמת נראה ככה. המנהל אומר למורים מה לעשות, המורים נואמים לכמה ילדים באותו הגיל את מה שהמנהל אומר, והילדים צריכים לעשות. מי שלא עושה – מקבל עונש, שזה כמו מכה בשוט.
  3. למשל, בשיעור תורה המורה אומרת לפתוח את החומש בפרק מסוים ובפסוק מסוים. ילד שלא עושה את זה – מכריחים אותו לכתוב את הפסוק עשרים פעם בזמן ההפסקות. אם הוא לא רוצה, אומרים לו שיזהר לא להתחצף, כי יקבל חמישים פעם או שישלחו אותו למנהל.
  4. מחרימים חפצים אישיים בבית הספר (בית הייסורים). מי שמתעסק עם משהו שהוא הביא מהבית או עושה קולות, מחרימים לו את זה, ולפעמים גם לא מחזירים. לפי דעתי זאת חוצפה כי זה אישי ולא שייך למורים.
  5. למה כל הזמן צריך להיפגש עם אותם ילדים ? אם מישהו לא אוהב ילד מסוים, או שהוא מרביץ לו בהפסקות, למה הוא חייב ללכת לבית הייסורים ולפגוש אותו כמה שעות כל יום ? עדיף שייפגש עם ילדים שהם חברים שלו.
  6. למה הילדים חייבים לקום כל בוקר ב- 6:30 או 6:45 להסעה ? זה מאד מוקדם ואני לא אוהב לקום מוקדם בבוקר.
  7. למה למורים מגיע תה וקפה בחדר מורים ולילדים לא ? אם אני רוצה תה אני חייב להביא תרמוס ומהבית וזה מסובך.
  8. משרד החינוך יכול לטפל בזה איכשהו. אפשר לעקור את כל הבתי-ספר ולשים במקומם שכונה. הילדים יחיו כמו בחופש הגדול, וילמדו עם ההורים ביום החופשי שלהם.
אני אשמח שתעני לי,

ילד בן 8
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מכתב לשרת החינוך

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני אשמח שתעני לי,

אתה אופטימי.

היא עונה רק לחברי מרכז.
ילד_בן_8*
הצטרפות: 10 נובמבר 2004, 22:55

מכתב לשרת החינוך

שליחה על ידי ילד_בן_8* »

הייתי מצפה לתגובות האנשים שלא לומדים בבית הספר
אילה_ארז*
הצטרפות: 04 נובמבר 2004, 23:40

מכתב לשרת החינוך

שליחה על ידי אילה_ארז* »

אני חושבת שהשרה לא קוראת את האתר הזה .
אולי תשלח אותו לאתר שלה לחפש לך את הכתובת ?
קים*
הצטרפות: 03 אפריל 2005, 15:43

מכתב לשרת החינוך

שליחה על ידי קים* »

ילד יקר.. אני חושבת שאתה מאוד צודק.. :) קוראים לי קים וגם כשאני הייתי בת שמונה חשבתי את מה שאתה חושב.. האמת היא שהיום אני בת 17 ואני עדיין חושבת את מה שאתה חושב..
רציתי לספר לך שאני מנסה לבנות משהו מיוחד. זה משהו כמו בית ספר, או אולי משהו במקום בית ספר, מקום שילדים וגדולים יכולים ללמוד ולשחק ביחד ושלכולם יהיה טוב ומעניין ואפילו כיף. אני מאוד אשמח שתעזור לי ותספר לי איך אתה חושבת שמקום כזה צריך להיות ומה העצות שלך למקום הזה. אתה יכול לכתוב את זה בפורום שלי: http://13492.hydepark.co.il או לדואר שלי המחשב: [email protected]

אני מקווה שלמרות הייסורים אתה לא מפסיק ללמוד מהעולם ושאתה לא מפסיק להנות..
בברכת סולידריות (מילה שלומדים בבית הייסורים והכוונה שלה זה הזדהות...) - קים
אבא_של_ילד_בן_8*
הצטרפות: 05 אפריל 2005, 23:54

מכתב לשרת החינוך

שליחה על ידי אבא_של_ילד_בן_8* »

קים,
תודה שהזכרת לנו את המכתב שבני כתב לפני חצי שנה. עד היום, אכן, לא קיבלנו תשובה משרת החינוך.
אין איזה חוק שמשרד ממשלתי חייב לענות לפניות הציבור ?

בכל אופן אני אסב את תשומת ליבו של בני לתגובתך ואולי הוא יענה כאן.
אןנה*
הצטרפות: 04 מאי 2005, 16:44

מכתב לשרת החינוך

שליחה על ידי אןנה* »

אני אם לשני ילדים האחד בכיתה ה' והשני ב- ז'. את יודעת? לפעמים אני חושבת שבבית מול המחשב או מול הטלויזיה ילדיי יקבלו הרבה יותר מאשר לקום בבוקר בלי חשק כי גם למורה אין חשק ללמד 40 ילד בכיתה, והאי חשק הזה משדר הלאה לכולם. למה שהמורה תבדוק את כל הספורים שהילדים כתבו? אז היא אומרת שהסיפורים מעניינים ולא מחזירה אותם כלל, אך אין אם מי לדבר וחבל? הילדים הללו לא יודעים איך לסכם, כי אם אמא לא יושבת איתם הם ייצאו דיבילים, טיולים לאה בת ארץ ישראל אין "עוד דיבילים" (אגב קחו אותם לצופים או לכל תנועת נוער) היסטוריה ברמה של 0 אחד גדול גאוגרפיה כמעט ולא לומדים, למה ללמוד? לא יודעת, אולי בשביל הידע, טוב מילא אני לוקחת אותם להמון טיולים, אך ראבק מה עושים ההורים שאין להם אפשרות זאת, אולי את לימור ליבנת תפתחי לי בקרבת ביתי בחולון בית ספר פרטי? יש לי הרבה כסף להעשיר את ילדיי מה דעתך?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מכתב לשרת החינוך

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לכבוד שרת החינוך לימור לבנת שלום וברכה שמי סיגל אדרי מדימונה פונה אלייך בדחיפות גדולה יש לי ילד בשם נתנאל ממן שנימצא בפנימיה בבני ברית בירושלים שבגיל 11 הוא נימצא בפנימיה שנה חמישית שלו בשנה הזאת יש הרבה בעיות יש ילד בשם אנדריי בגיל 15 שמתעלל בילד שלי בצורה איומה באיוימים בקללות הוא מאיים על הבן שלי שהוא יביא את בן דוד שלו ומתגרה בו כול הזמן בבן שלי נתנאל ממן תסבירי לי איפה טובת הילד שהילד שלי נימצא בסיכון גבוע הילד שלי לא צריך להיות אים ילד בן 15 פניתי לעובדת סוציאלית בשם אנה רזוב ורחל סלע היא גם עובדת סוציאלית ופניתי למירי אזולי מנהלת הרווחה והם נתנו לי הפתחות שיטפלו בנושא הזה של הילד שלי ושום דבר לא זז הילד שבן 15 עדיין מעיים על הבן שלי וגם מסיט ילדים אחרים ליתגרות בילד שלי למה זה צריך להיות ככה איפה החינוך של הילדים בפנימיה הזאת פניתי לאסא עוד סוציאלי של הפנימיה הוא הבטיח שהוא מטפל בעניין הזה העניין של האלימות בילד שלי כבר חודשיים וחשבתי שהפניות שלי לעובדות סוציאלי יעזרו לי ושום דבר לא זז אז אני עכשיו פונה אלייך כבודה שתעזרי לי בעניין הזה בדחיפות כי אני לא רוצה לערב משטרה בעניין הזה אז אני מקווה מאוד שהקבל ממך תשובה מאירה ודחופה כי הבן שלי נימצא בסיכון ואים ילדים עלימים אז אני מודה לך כבודה בתודה גדולה סיגל אדרי השמח אים תיצרי קשר בפלפון שלי 0502534718
שליחת תגובה

חזור אל “חינוך ממוסד בבתי הספר”