דף 1 מתוך 1
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 16 אוקטובר 2007, 23:19
על ידי באופן_לייט*
טוב, עולה סוגיה של ניצול משאבים

סוחטים /טוחנים מיץ גזר
נשארים הרבה "פרורי" גזר
מה אתן עושות בהם?
בהתחלה זרקתי (לאין קומפוסטר)
אח"כ גיליתי מתכון לעוגת גזר מעולה
הכנתי גם קינוח של ילדות (גזר + מיץ תפוז+ צימוקים)
ואפילו הכנסתי ל"מרק כתום"
אבל לא בא לי להכין כל הזמן קינוחים ודיברי מתיקה
אולי יש רעיונות נוספים ?
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 16 אוקטובר 2007, 23:32
על ידי תזמורת_הים*
אפשר לשים בפשטידה (לאמא שלי יש מתכון מצוין לפשטידת גזר וכרישה, למשל). וכמובן להוסיף לסתם סלט ירקות/חסה.
דף_ זמני, התכוונת

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 07:56
על ידי with_passion*
הולך יופי בפת-שמש (בדף
מאפים נאים) ועוד יותר יופי ב-קציצות שמש (גם בעמוד)
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 09:41
על ידי ציפ_ציף*
השאלה אם זזה מתאים בפשטידה ,כי זה לגמרי יבש-הוצאנו לו את המיץ, לא?
לדעתי לא דף זמני,
גם אני תוהה כל פעם שזורקים את מה שנשאר ,אם היה אפשר לעשות עם זה משהו טוב.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 11:24
על ידי פלוני_אלמונית*
כי זה לגמרי יבש-הוצאנו לו את המיץ, לא?
אם המסחטה שלך מעולה אז זה נכון אבל לאמיתו של דבר ברוב הביתיות לא זה המצב (כלומר לא יבש)
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 12:10
על ידי מישהי*
אפשר להוסיף לבצק של לחם, לעדשים, לקציצות.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 12:17
על ידי פלוני_אלמונית*
אז עכשיו עוד תהייה
אפשר לשמור את זה? במקרר? במקפיא? או שצריך לתכנן - אם אני שותה מיץ גזר אני מכינה גם A B C
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 13:21
על ידי תבשיל_קדרה*
השאלה אם זזה מתאים בפשטידה ,כי זה לגמרי יבש-הוצאנו לו את המיץ, לא?
ברוב הפשטידות יש עודף מים, ומוסיפים קמח כדי "שיקח" את המים.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 15:08
על ידי ניצן_אמ*
ברוב הפשטידות יש עודף מים, ומוסיפים קמח כדי "שיקח" את המים. 
הנה הזדמנות להפחית עמילנים. גזר במקום עמילן. לא יכול להיות יותר טוב...
(אני הולכת לטעום עכשיו את עוגיות השוקולד-צ'יפס הנאות שלי (האמת היא שהן דלעת-צימוקים במייבש מזון))
ואני תוהה מה עוד אפשר לעשות עם קליפות תפוזים חוץ מריבה וקומפוסט?
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 15:48
על ידי ציפ_ציף*
קליפות תפוזים - אפשר לעשות קליפות מסוכרות,חבל"ז!
(אפשר לשדרג בציפוי שוקולד,מושחת וטעים)
אין לי מתכון, אבל בטח תבוא תיכף איזה שפית (או שף) ויעניקו לנו מתכון ששווה.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 16:19
על ידי זיו*
בספר" תזונה בריאה וטעימה " יש מתכון לרוטב פיצה ללא עגבניות:
2 כוסות "בשר" גזר וסלק
1 קישוא
1 בצל ירוק
1 עלה מנגולד שטוף במים רותחים/ עלים מ2 גבעולי סלרי
1 שן שום כתושה
לתיבול- פלפל שחור טחון טרי, מלח ים טבעי,תבלינים ירוקים: אורגנו, ריחן, מיורן, פטרוזיליה,קורנית....
1 כף שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים או אורז
שמים כל החומרים יחדבמעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.יוצקים מעל הבצק של הפיצה.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 19:36
על ידי אילה_א*
בטוח שצריך דף רק לגזר?
אפשר להוסיף את השאריות לרוטב בולונז . וגם לרוטבים אחרים.
לערבב עם בשר טחון לקציצות להוסיף לאורז או לקינואה (אני מוסיפה גזר וקישוא) אפשר לנסות גם לפתיתים .
לגבי קליפות תפוזים אפשר להכין מיץ מתפוז שלם הוא יוצא קצת אחר אבל מאוד טעים ומיוחד .
אפשר למחזר
בשיטתקומפוסט במרפסת בעיר
>אילה מתחרטת שנתנה את המסחטה שלה למרות שלא השתמשה בה כלל<
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 20:04
על ידי תזמורת_הים*
המתכון בספר בישול של אמא שלי. יכולה לחפש לך ולשלוח לך במייל מפאת זכויות יוצרים

אהבתי את כל הרעיונות האחרים שנתנו לך.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 20:30
על ידי אורי_יורמן*
אינטואיטיבית נשמע לי כמו אחלה חומר מוצק לתחתית של עוגה בריאה.
ולגבי קליפות תפוזים (ושאר הדרים) -
אפשר לבשל אותן קצת ואז המים שיוצאים הם אחלה חומר ניקוי כללי - ריצפות, אסלות, ומה שרוצים. גם מנקה וגם מחטא קלות
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 20:46
על ידי אם_פי_3*
באין דף
מה לעשות בשאריות עשב החיטה מהמיץ, כותבת כאן על תגלית של ההורים שלי:
את הקצף שנשאר להם בסוף, הם שמים באקווריום. זה עשה פלאים: גם המים נעשו צלולים להפליא, גם הדגים הרבה פחות חולים ומתים.
קסם, שמראה את פעולת המיץ בצורה ויזואלית ביותר (לא שזה ישכנע אותי לשתות מהדבר המגעיל הזה, ובטח שלא להכין אותו).
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 20:48
על ידי ריש_גלית*
>אילה מתחרטת שנתנה את המסחטה שלה למרות שלא השתמשה בה כלל<
בדיוק מה שחשבתי כשקראתי את הדף הזה בהנאה ובקנאה. מה, אתם מכינים את כל הדברים הנאים תרתי-משמע האלה?
עוגיות שוקולד צ'יפס מדלעת וצימוקים?!
והכי שאלתי את עצמי: מה, היא באמת משתמשת במכונת-מיץ-גזר שלה?!
איפה אני הייתי כשחילקו את כל ההשראה, סבלנות, מקוריות ושאר ירקות?
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 21:24
על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול*
רעיון לחטיף מאוד מעובד לשם שינוי

מערבבים עם חומוס מבושל טחון גס וקצת כמון, פפריקה ומלח, יוצרים עיסה, מעבירים במטחנה כך שייווצרו "איטריות" דקיקות, חותכים אותן למקטעים של 2 ס"מ, קולים בתנור (או מייבשים בשמש) והנה חטיף חומוס מהסוג ההודי/תימני.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 21:30
על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול*
אפשר גם לערבב עם טיפת קמח ומים, להשטיח ולרדד, ולהכין מעין צ'פאטי או טורטייה. לשמור במקפיא, לפני השימוש לפשיר קצת ולהניח (משני הצדדים) במחבת לוהט לרגע-שניים.
ורעיון מתחום אחר לגמרי: מפזרים על משטח ומייבשים קצת, נותנים לילדים כחומר צבעוני להדבקות

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 21:34
על ידי סקר_נית*
איפה אני הייתי כשחילקו את כל ההשראה, סבלנות, מקוריות ושאר ירקות?
גמני שואלת... S-:
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 21:48
על ידי באופן_לייט*
והכי שאלתי את עצמי: מה, היא באמת משתמשת במכונת-מיץ-גזר שלה?!
בטח משתמשת!
קיבלתי אותה בנובמבר שעבר ליומולדת וכבר הכנתי איזה 6 פעמים (ובמילים שש פעמים) מיץ גזר
וגם אני חושבת שלא נחוץ דף נפרד לגזר אלא אפשר לכל ה"שאריות"
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 21:56
על ידי ריש_גלית*
_בטח משתמשת!
קיבלתי אותה בנובמבר שעבר ליומולדת וכבר הכנתי איזה 6 פעמים (ובמילים שש פעמים) מיץ גזר_
טוב, נרגעתי. המכונה שלי, אגב, אחרי שעברה ארבע ידיים (אני הייתי היד השנייה והרביעית) עברה בסוף לגור ביאכטה! איזה כיף לה, לא?
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 23:23
על ידי ניצן_אמ*
עוגיות שוקולד צ'יפס מדלעת וצימוקים?!
זה כל כך קל, שזה מגוחך... זה מתכון של ויקטוריה בוטנקו עם קצת שינויים שלי.
מכניסים דלורית אחת טריה בלי קליפה למעבד מזון ומכסחים למרקם חלק ככל האפשר (אם קשה ונשאר מאד פירורי, מוסיפים מעט מיץ סחוט מתפוז אחד)
בנפרד מכסחים או באותו מעבד מזון או עם בלנדר מוט בערך כוס צימוקים שהושרו במעט מים, עם המים שלהם או עם עוד מיץ תפוזים. זה הממתיק שלנו. אפשר להוסיף 2-3 כפות סירופ אגאבה, או 2 תמרים מיובשים או כל ממתיק טבעי ונא אחר.
מערבבים הכל יחד וזורקים פנימה עוד צימוקים ברוחב יד. אלה ה"צ'יפס"
עכשיו יוצרים תלוליות על מגש (אני עושה עם כף גלידה) ונותנים להם "צ'פחה" שישתטחו קצת (הם צריכים להשאר שמנמנים, אבל פחוסים. משהו כמו 2-2.5 ס"מ)
שמים במייבש מזון, או בשמש מכוסה כנגד חרקים, או בתנור (ר"ל) על החום הכי נמוך. עד שמגיע למרקם שמחזיק את עצמו. במייבש זה לקח לילה.
בקיצור: דלעת בבלנדר, עם צימוקים מכוסחים, צימוקים שלמים וקצת אגאבה, ולייבש. זהו. יוצא מעולה.
עוד רעיון לגזר - לכסח עם פשתן, קצת מים ולייבש. נשמע כמו אחלה קרקרים.
אפשר לבשל אותן קצת ואז המים שיוצאים הם אחלה חומר ניקוי כללי - ריצפות, אסלות, ומה שרוצים. גם מנקה וגם מחטא קלות
אורי, אחלה רעיון!!!! תודה!
רעיון לחטיף מאוד מעובד לשם שינוי
קרוטונית, מה כל כך מעובד בחטיף שלך בדיוק? אני הולכת לנסות את זה עם חומוס מונבט. נשמע ממש טעים.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 23:25
על ידי ניצן_אמ*
אני רק מדגישה את העניין הזה: יוצא מ-עו-לה.
לדעתי יותר טעים משוקולד-צ'יפס.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 23:30
על ידי או_לי*
לברר איפה בסביבה שלכם יש צבים וארנבים. (פינת ליטוף, אפשר לשאול וטרינר שכונתי).
ציפורים אוכלות גזר?
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 17 אוקטובר 2007, 23:35
על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול*
קרוטונית, מה כל כך מעובד בחטיף שלך בדיוק?
סתם הרבה עבודה

ואני חשבתי על חומוס מבושל בכלל.
אולי תנסי ותשלחי לי (עד שיגיע לארץ זה ינבוט שוב בדרך, וכך נרוויח כפליים).
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 18 אוקטובר 2007, 07:41
על ידי ורדי_תיק*
הסבתא הטריפוליטאית של בן זוגי מייבשת בשמש קליפות תפוזים טוחנת אותם לאבקה ומוסיפה ללחם, לחמניות, עוגות וכו
'
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 18 אוקטובר 2007, 11:20
על ידי נטע*
קליפות תפוזים מסוכרות!
יש כאן ברחבי האתר איפשהו מתכון, ואם לא, אחשוף את שלי.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 18 אוקטובר 2007, 14:17
על ידי אמא_של_יונת*
שאריות גזר - עוד שימושים:
- ללביבות ירקות, יחד עם קישוא, תפוח אדמה, כרובית, בטטה, בצל - מה שיש בבית ומה שאוהבים. אצלי בדרך כלל עם קישוא ותפוח אדמה. יוצא טעים מאוד.
- לסלט ירקות.
- לסלט כרוב במיונז.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 02 נובמבר 2007, 15:42
על ידי מירב_ב*
זה כל כך קל, שזה מגוחך... זה מתכון של ויקטוריה בוטנקו עם קצת שינויים שלי.
אני לא מכירה מתכונים של ויקטוריה בוטנקו כמעט בכלל, אבל באורח לא מוסבר, הגעתי למתכון דומה של דלעת וצימוקים. אני משטחת את התערובת בתבנית מלבנית ולאחר חצי ייבוש, אני חותכת לריבועי "בראוניז".
גיליתי רק שהדלעת חייבת במקור להיות טעימה, ואז העוגיות הנאות נהדרות.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 09 מרץ 2009, 00:22
על ידי באופן_לייט*
וגם אני חושבת שלא נחוץ דף נפרד לגזר אלא אפשר לכל ה"שאריות"
הילדים גדלו ונהיו לי גם המון שאריות של עגבניות
אתו יודעות איך זה, אני פורסת / חותכת עגבניה לצלחת ירקות אבל בדיוק היום אוכלים "רק מלפפון" או "רק" אחר .
זרקתי זרקתי זרקתי עד שעלה בדעתי שחבל לגמרי
אני מקפיאה את העגבניות החתוכות שלא נגעו בהן (לא, לא הפסקתי לקוות) ואת העגבניות שהתישנו במקרר - יש להן קטופסה משלהן ופעם בכמה זמן הן הבסיס לרוטב עגבניות (לפסט, לפיצה)
יום אחד נחה עלי רוח הקודש והכנתי ירקות ממולאים כמובן שנשאר הרבה "עודף" - ראשי הפלפלים ותוך העגבניות - קצצתי והקפאתי אותם יחד והנה "בסיס לשקשוקה" ליום שבו יהיה חשק לאכול כזו.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 09 מרץ 2009, 08:32
על ידי ירח_לבן*
עוד פטנט לשאריות:
במים מאידוי/בישול של ירקות אפשר להשתמש להכנת אורז או קוסקוס אינסטנט, או כל בישול שסופח מים.
אם זה מים של סלק אז יוצא אורז ורוד שזה ממש להיט.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 09 מרץ 2009, 09:25
על ידי טרה_רוסה*
במים מאידוי/בישול של ירקות
אני משתמשת למרק.
אנ זורקת רק מים של הארטישוק ומים של הסלק (כי מבשלת אותם ככה, עם הבוץ, ואחרי הבישול מקלפת.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 13 אפריל 2009, 13:35
על ידי ירח_לבן*
_ולגבי קליפות תפוזים (ושאר הדרים) -
אפשר לבשל אותן קצת ואז המים שיוצאים הם אחלה חומר ניקוי כללי - ריצפות, אסלות, ומה שרוצים. גם מנקה וגם מחטא קלות_
כמה זמן מי הדרים כאלו מחזיקים מעמד? במקרר? בחוץ?
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 13 אפריל 2009, 20:02
על ידי פלוני_אלמונית*
קליפות תפוזים:
אפשר לגרד אותם ולהקפיא, מצויין להוסיף לכל בצק כמו שק"מ, עוגיות חמאה או כאלו, מבשם את העוגיות ומשדרג.
אני הוספתי לבצק אזני המן על דעת עצמי ועד היום מהללים אותם כבצק המן הכי טעימים
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 21 אפריל 2009, 15:36
על ידי שוות_נפש*
לא חשבתי שאכנס לדף שנושא כותרת כזאת... איזה הפתעות יש בחיים

לא אוהבת לקלקל בדרך כלל, אבל מה שנשאר משאריות של גזר שהוציאו ממנו את המיץ... זה נסורת... לא הייתי בונה על איזהשהוא ערך תזונתי..הערך היחידי לשימוש חוזר בו זה השקטת המצפון... או משהו כמו "איזה גדולה אני... איך אני יודעת לנצל ולמחזר כל דבר.".

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 21 אפריל 2009, 15:57
על ידי קן_לציפור*
לא אוהבת לקלקל בדרך כלל, אבל מה שנשאר משאריות של גזר שהוציאו ממנו את המיץ... זה נסורת...
מסכימה. מעולה לקומפוסט
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 21 אפריל 2009, 16:14
על ידי לוטם_מרווני*
לא אוהבת לקלקל בדרך כלל, אבל מה שנשאר משאריות של גזר שהוציאו ממנו את המיץ... זה נסורת...
או מתכון נגד שלשול. זה עושה עצירות מטורפת...
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 21 אפריל 2009, 18:19
על ידי ג'ינ_ג'ית*
אם בשאריות עסקינן, אז אלו מבינינו שעוד מכינות שניצלים עם כל הטקס - אז כשנשאר מעט קמח/ פירורי לחם/ ביצה מכל הבלילות - אפשר לערבב הכל, להוסיף פטרוזיליה קצוצה או כל ירוק אחר - בנדיבות, בצל קצוץ ולמחבת עם מעט שמן על אש קטנה ומכסה. אחרי כמה דקות הופכים ושוב מכסים. יוצאת פשטידה מעולה שניתן לאכול גם למחרת (תכלס' כשיש שניצל בצלחת אין מקום באותו הרגע לחביתה או פשטידה).
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 28 יולי 2009, 14:54
על ידי באופן_לייט*
לא אוהבת לקלקל בדרך כלל, אבל מה שנשאר משאריות של גזר שהוציאו ממנו את המיץ... זה נסורת... לא הייתי בונה על איזהשהוא ערך תזונתי..הערך היחידי לשימוש חוזר בו זה השקטת המצפון... או משהו כמו "איזה גדולה אני... איך אני יודעת לנצל ולמחזר כל דבר.".tilted
כאמור במסחטה הביתי שלי הגזר ממש לא יוצא נסורת (הלוואי) ובכל מקרה לא ברורה לי טענת ה"אין ערך תזונתי" יש בו תאית ויש בו הרבה ... גזר

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 09 אוגוסט 2011, 11:23
על ידי נעמי*
דברים שאני עושה, שהם מעולים אבל כבר יוצאים לי מכל החורים כי אנחנו מכינים מיץ פעם בשבוע בערך:
- לחם, ממש לחם, עם שמרים והכל, שיוצא מאוד טעים ומתקתק
- כמובן עוגת גזר
- מאפינים מלוחים, עם גזר וקמח תירס
עכשיו אנסה כמה מהדברים שהצעתם.
ואני מקפיאה, תמיד מקפיאה, כי זה כמויות - אין בעיה להקפיא.
אם מישהו רוצה מתכון מאלו שאמרתי אני אכתוב...
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 09 אוגוסט 2011, 12:25
על ידי חבקנית_עצים*
ם בשאריות עסקינן, אז אלו מבינינו שעוד מכינות שניצלים עם כל הטקס - אז כשנשאר מעט קמח/ פירורי לחם/ ביצה מכל הבלילות - אפשר לערבב הכל
ופשוט לתת לחתולים שגם ככה מבועסים שלא קיבלו שניצל...
אני בהתחלה היתה לי מוטיבציה והכנתי מלא דברים מהשאריות, אחר כך היו לי כל כך הרבה שאריות וכל כך הרבה עוגות ואף אחד מלבדי לא מוכן לאכול שהתחלתי לשים ישירות בקומפוסט, כן, כן, לא ניצול מירבי אבל בהחלט לא מבוזבז.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 12 אוגוסט 2011, 09:10
על ידי בריג'י_נומושי*
עוגת גזר : הגזר 'שנשאר' +קמח תופח קטן מלא "אוסם" ( לצערי אני לא מקבלת אחוזים:) 1/2 כוס שמן קנולה או חמאה קטנה, שמנת חמוצה, פקק ת.וניל אמיתית
תפו''ע קצוץ קטן על קליפתו, 1/3 עד 1/2 כוס שוקולד צ'יפס, וחופן אגוזים/צימוקים מה שיש ואוהבים.
בוחשים טוף טוף , מעבירים לשתי תבניות ''אינגליש קייק'' משומנות ומרופדות במעט קמח (*אם השתמשתם בחמאה ולא בשמן אין צורך )
ומכניסים לתנור בחום בינוני 180 מ''צ לכ 45 דק' .. בודקים עם האף/ קיסם עץ מה שעובד אצלכם
מכינים צ'יקו /נס קפה על חלב אמיתי ומזמינים את מי שאוהבים
באהבה
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 13 אוגוסט 2011, 08:59
על ידי לוטם_מרווני*
לייק
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 14 אוגוסט 2011, 08:11
על ידי שואלת*
להוסיף לסלט חי
להוסיף ל
רסק ירוק
את אומרת שאת עושה בכמויות מיץ גזר, כדאי לשמור על איזון, גם יותר מדי לא בריא. אפשר לנסות לעשות מיץ מסלרי,
רסק ירוק תפוחים ועוד.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 14 אוגוסט 2011, 08:46
על ידי עולם_חדש_מופלא*
דף מעולה!
מציעה-
דף לשינוי שם למשהו כללי יותר,
אולי-
מה לעשות בשאריות מהבישול או
שימוש לתוצרי לוואי מהבישול
(וכמובן עדיף שתציעו רעיונות יותר טובים...)
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 18 אוגוסט 2011, 15:30
על ידי נותנת_אור*
היי
עולם חדש מופלא, תודה שהפנית לפה!
אני אוהבת את שתי ההצעות שלך. אחרי שקראתי אותן, הסתובבתי באתר ונתקלתי בדף עם רעיון דומה של שימוש חוזר.
מה דעתכ/ן על איחוד עם הדף הקצר
שימוש חוזר בנוזלי בישול
כך אפשר יהיה לקרוא להם:
שימוש חוזר בתוצרי בישול
כל זה ייכנס תחת
מדור מתכונים בקטגוריה של "במקוריות"
?
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 19 אוגוסט 2011, 12:59
על ידי אהבת_עולם*
_אני אוהבת את שתי ההצעות שלך. אחרי שקראתי אותן, הסתובבתי באתר ונתקלתי בדף עם רעיון דומה של שימוש חוזר.
מה דעתכ/ן על איחוד עם הדף הקצר
שימוש חוזר בנוזלי בישול
כך אפשר יהיה לקרוא להם:
שימוש חוזר בתוצרי בישול?
כל זה ייכנס תחת
מדור מתכונים בקטגוריה של "במקוריות"_
גם אני חושבת שאפשר לאחד.
וגם להוסיף את הדף
מה עושים עם החלמונים.
אבל:
לא נכון לקרוא לזה 'שימוש חוזר בתוצרי בישול' כי השימוש הוא לא בהכרח 'חוזר'. בנוזלי הבישול זה אכן שימוש חוזר כאשר מבשלים בהם שוב, אבל נגיד בחלמונים - לא השתמשו בהם קודם, אז זה לא שימוש חוזר.
לכן
מה לעשות בשאריות מהבישול יותר מתאים.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 30 אוגוסט 2011, 15:50
על ידי נותנת_אור*
אהבת, הצעת רעיון טעים וישים. אני בעד. אפשר עוד פידבק קטן ממישהו פה על מנת שזה ייצא לפועל ונסדר עוד פינה קטנה בחדר שלנו?

ואם אתן רואות עוד דפים שניתן לאחד עם
מה לעשות בשאריות מהבישול כתבו פה. תודות ליקירות.
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 31 אוגוסט 2011, 14:55
על ידי בריג'י_נומושי*
אולי ננסה לשם שינוי פשוט להניח לצורך לארגן-לסדר-לתייג-להכניס לקופסאות ופשוט לנסות לזרום ולראות לאן זה הולך,למה..

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 31 אוגוסט 2011, 15:56
על ידי אהבת_עולם*
_אולי ננסה לשם שינוי פשוט להניח לצורך לארגן-לסדר-לתייג-להכניס לקופסאות ופשוט לנסות לזרום ולראות לאן זה הולך,למה..
:)_
במקרה הזה אני לא מסכימה. באמת אין סיבה לשמור את הדפים בנפרד.
מה אם מישהו ירצה לדעת
מה עושים עם קליפות התפוזים אחרי הסחיטה, או
מה לעשות עם הזנבות של המלפפונים מהסלט? אז מה, כל אחד כזה צריך דף בנפרד?
מה שכן, אני לא סגורה לגבי השם _
מה לעשות בשאריות מהבישול,
כיוון שלא מדובר רק בבישול, אלא כל הכנת אוכל, כמו מיץ גזר למשל, שזה לא בישול.
אולי בדומה להצעה של עולם חדש (אך במקום 'בישול' - 'מטבח'), נקרא לדף פשוט
שימוש בתוצרי לוואי מהמטבח?
נראה לי שזה כולל את כל האפשרויות.
מה דעתכן?
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 23 ספטמבר 2014, 20:00
על ידי משה*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
השאלה האםא לשאריות מיץ הגזר יש שימוש לא רק בעוגות האם הרסק ניתן לבישול במרקים עם ירקות אחרים ולא מאבד מערכו התזונתי
מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 04 ספטמבר 2017, 10:45
על ידי פלוני_אלמונית*
אה... לא נעים- שוה מאוד לשים לב!... למי שרכיש קצת במעיים, כל התאית הזאת- עלולה לגרום, לפחות בתוך לחם או מאפה- לגזים... רבים ו אוד לא נעימים. מסרתי את הלחם לאחרים...
המחיר החברתי ולעיתים לא רק, עלול להיות גבוה...
הרבה בריאות וכל הטוב ובקלות ואהבה

מה לעשות בשארית הגזר מהמיץ
נשלח: 01 אוקטובר 2019, 23:15
על ידי נמוש*
טוב ניסיתי בעקבות מה שכתוב כאן... ו - אכן. ציפ ציף צדקה. ועוד אחרות גם. יצא סיבי מידיי, וישב בבטן כמו יציקה. אפילו לקחתי את כל מה שלא אכלו וערבבתי מחדש ושידרגתי, הוספתי טופו, חלב קוקוס, וכו כדי להרטיב קצת במקום המיץ של הגזרים... - עדיין סיבי מדיי, ויושב בבטן כמו יציקה. חבל על הזמן עבודה והחומרים...
וואלה אולי - כשכמות הפולפת-גזר קטנה מספיק - זה באמת סבבה וכמות התאית לא מפריעה. תוהה... ?...