מה יבוא אחרי מדינות הלאום

דלת_אחורית_נוה*
הצטרפות: 26 יוני 2004, 12:10

שליחה על ידי דלת_אחורית_נוה* »

"הרעיון רעיון ישן בניית בית לאומי לעם....." שכחתי את ההמשך. סליחה.

כבר הרבה זמן אני חושבת שכמו הרבה דברים בעולמנו שבאים כי מישהו חשב עליהם או הגה אותם, ויש רעיונות שפג תוקפם כמו חלב חמוץ או בשר מקולקל. אז כבר זמן מה אני חושבת שרעיון המדינה מתחיל להבאיש ולהסריח. לאו דווקא המדינה שלנו, למרות שהכי קל לראות את כל סימני הריקבון בבית.

המדינה מאבדת יכולת להתמודד עם בעיותיה הפנימיות, לשלם משכורות לעובדיה, לחנך את אזרחיה, לעקור עשבים שוטים מקרביה. ככל שאני בוחנת את המציאות בה אני חיה אני מרגישה את חוטי השלטון של המדינה הולכים ונפרמים וחוטים אחרים באים ותופסים את מקומם.

לפעמים לא ברור לי אם אני חייה במדינה שיש לה בנק או בבנק שיש לו מדינה אז איכשהו למרות היותי סוציאליסטית אדוקה אני מרגישה בחוסר האונים של ההסתדרות מול הממשלה ומערכת המשפט שמשנה עכשיו את החוקים בנוגע לזכויות עובדים לשבות. אבל אני נסחפת לנקודות קונקרטיות ולא רציתי לעשות זאת. במקום זה חשבתי להעלות רעיונות.

מה יחליף את רעיונות המדינה באיזה רעיון חדש ומרענן, משהו שיגן אלינו מפני הכיבוש הבא. אחרי הכל כל הממלכות הגדולות נפלו,( גם הקטנות) כל האימפריות נעלמו.(רומה, פרס, יוון, ברית המועצות ועוד ועוד) אז איך שהוא אני מרגישה שהגיע הזמן למשהו חדש אני מיציתי את הרעיונות הלא מוצלחים שטמונים במדינה ובמוסדותיה
אורנה_שפרון*
הצטרפות: 11 אוגוסט 2001, 22:59
דף אישי: הדף האישי של אורנה_שפרון*

שליחה על ידי אורנה_שפרון* »

דלת,
בדף קהילה השתייכות ואינטימיות יש הפניה למאמר של דני לסרי על מרכז וגבולות. אפשר לקבל שם רעיונות על הדבר הבא, על אף שבמאמר עצמו לא מוגדר שום דבר "בעל צורה" שהרי צורה נוצרת מגבולות.
לדעתי זהו קצה חוט, שיכול להוביל לדרך חדשה בכל מיני תחומים, לא רק בנושא מדינה, גם במעגלים יותר קרובים.
ואולי דוקא מהמעגלים הקרובים תבוא הישועה?
עודד_לבנה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

דלת,

כבר זמן מה אני חושבת שרעיון המדינה מתחיל להבאיש ולהסריח. לאו דווקא המדינה שלנו, ... המדינה מאבדת יכולת להתמודד עם בעיותיה הפנימיות, לשלם משכורות לעובדיה, לחנך את אזרחיה, לעקור עשבים שוטים מקרביה.

המדינה מעולם לא ידעה להתמודד בכל הבעיות האלו.
חנניה רייכמן כתב:

_מוגזם לחשוב כי אנוֹשוּת
ירדה כה אנוּשוֹת
בזמן הזה שוּפָּר פשוט
שירות החדשות!_

או כמאמר הציניקן: היום המדינה זה לא מה שהיה פעם, וזה גם אף פעם לא היה.
אכן, יש תחומים של הידרדרות, בעיקר זמנית, אך בעיני ברוב המישורים יש עליה, איטית ומתמדת.

מה יהיה הדבר הבא?
באחד מספריו של העתידן אלווין טופלר (הלם העתיד, הגל השלישי, או אולי מהפך העוצמה) הוא דן בסוגיה הזו.
אם אני זוכר נכון, הוא גורס שיש שני כוחות חדשים שעולים: התאגדות רב לאומית (כמו השוק האירופאי והברית הצפון אמריקנית, אשר ישוכפלו למקומות נוספים), והתאגיד הרב-לאומי.
ש_מים_וארץ*
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

אך בעיני ברוב המישורים יש עליה, איטית ומתמדת.

לפטריוטית נאיבית שכמותי, היה מאוד נעים לשמוע (עלהבוקר) ממלומד שכמותך, משפט אופטימי כזה.
@}
עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

שליחה על ידי עוף_החול* »

עודד
בעבר היו כפרים קטנים ואח"כ ערים וממלכות זעירות. לאט לאט גדלו והפכו למחוזות ולמדינות ועכשיו לחבר עמים או איך שלא תקרא לצירופים האלה...
אותה גברת בשינוי אדרת. הרעיון דומה אבל הבעיות נשארות אותן בעיות. גודל המדינות מקביל למידת הניידות של בני האדם. האימפריות הגדולות קרסו בגלל בעיות תיקשורת. אבל הגודל לא פותר את הבעיות הבסיסיות וגם מקשה מאד על הדמוקרטיה.
ענ_בל*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2004, 22:30
דף אישי: הדף האישי של ענ_בל*

שליחה על ידי ענ_בל* »

הדיון כאן מעניין למרות שאין לי שום דבר חכם להוסיף.
יום טוב
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

http://www.civilsociety.co.il
כמה רעיונות בקשר לדבר הבא
עודד_לבנה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

בעבר היו כפרים קטנים ואח"כ ערים וממלכות זעירות. לאט לאט גדלו והפכו למחוזות ולמדינות ועכשיו לחבר עמים או איך שלא תקרא לצירופים האלה

הכיוון לא היה תמיד של הגדלה.
האימפריות הגדולות של המערב בימי קדם - אשור, בבל, פרס, יון, רומי, קרתגו ומצרים הגדולה, התפוררו ובימי הביניים השלטון היה מקומי מאד.
אחר כך החלו לקום מדינות, בדרך כלל על יסוד שפה ורצף טריטוריאלי.
מדינות שאין בהן שפה אחת דומיננטית הן נדירות כיום. זו נתפסת כחלוקה הנפוצה ואולי אף הטבעית - שפה ורצף טריטוריאלי.
דלת_אחורית_נוה*
הצטרפות: 26 יוני 2004, 12:10

שליחה על ידי דלת_אחורית_נוה* »

העניין הוא שגורם ההזדהות איננו לאומי יותר. היום גורם המחבר בין קבוצות אינטרסים הוזז ללכיוונים אחרים, כלכליים, אוטאונומים הזכרת את טופלר והוא מציין שלמרות שצד אחד באירופה הולך לאיחוד, צד שני טוען לעצמאות טריטורילית (חבל הבסקים בספרד). שוב גם כאן נכנס חזק גורם כלכלי חזק.
בועז_חן*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*

שליחה על ידי בועז_חן* »

אבל הגודל לא פותר את הבעיות הבסיסיות וגם מקשה מאד על הדמוקרטיה
הגודל משנה את הבעיות הבסיסיות, פותר את חלקן ויוצר בעיות אחרות. בתחומים מסויימים הוא עוזר לדמוקרטיה (למשל התחזקות העיתונות, תקשורת ההמונים ותשתיות התקשורת הבינאישית).
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

<מחזיר למה-חדש. או אולי למחיקה?>
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

שליחה על ידי רוזמרין* »

שלא תעז למחוק. פוטנציאל נהדר להמשכיות...
אני עוד חושבת מה לפתח כאן....
עינת_ש*
הצטרפות: 11 ינואר 2009, 17:02

שליחה על ידי עינת_ש* »

האמת שלי יש פנטזיה כזאת כבר הרבה שנים, קצת הזויה ומאוד קיצונית,

שיום אחד יבטלו את כל הגבולות בעולם, והמדינות יישארו רק למען סדר בירוקרטי אבל בעצם הכל יהיה ללא גבולות, וכולם יוכלו להיות בכל מקום...
עינת_ש*
הצטרפות: 11 ינואר 2009, 17:02

שליחה על ידי עינת_ש* »

לסדר בירוקרטי אני מתכוונת שנניח ישראל זה "הסניף" שבו אני מקבלת שירותים שונים אבל אפשר "לעבור סניף" מתי שרוצים..
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

קשה לראות לאום דרך האינטרנט...
ראי למה אין אתיופים באתר.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אגב, הספר שעודד התייחס אליו למעלה הוא Powershift, או בתרגום העברי ״מהפך העוצמה״. מישהו קרא?
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

שליחה על ידי מצ'רה* »

אני, ממש מזמן
אבל הוא לא השאיר עלי רושם גדול (שלא כמו הלם העתיד והגל השלישי)
אז אני לא זוכרת מספיק בשביל לשוחח עליו
שליחת תגובה

חזור אל “שירים ומוזיקה”