למה לשמור על הנזלת בפנים
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
למה לשמור על הנזלת בפנים
לאחר שחשבנו על סיבות למה כן לגרד.. בואו נחשוב על עוד תופעה.. והיא נזלת.. ממה שראיתי - ילדים באופן טבעי לא נושפים את הנזלת החוצה... "מקנחים את האף".. אלא "מושכים" את הנזלת ובולעים אותה.. או בולעים אותה באמצעות האצבעות. גם בעלי חיים מנוזלים - אני רואה אותם משתעלים, רואה אותם עם הנזלת נוזלת קצת החוצה - אבל הרוב נשאר בפנים.
למיטב ידיעתי, רוב הנזלת לא יורדת בכלל לקצה האף והולכת למערכת העיכול מאחורי הקלעים בלי שנרגיש בה בכלל - כל יום.
הפעם היחידה שאני רואה נזלת "יוצאת החוצה" זה בהתעטשות.
לפעולה של עיכול נזלת קוראים mucophagy .. ויש אפילו רופא אוסטרי - פרדריק בישנגר שטוען שלא רק יותר קל להוציא דובונים עם האצבע לעומת מטפחת - אלא הם אפילו בריאים! (benefits]מאמר of boogereating[/po].html) -
"Medically it makes great sense and is a perfectly natural thing to do. In terms of the immune system the nose is a filter in which a great deal of bacteria are collected, and when this mixture arrives in the intestines it works just like a medicine.
"Modern medicine is constantly trying to do the same thing through far more complicated methods. People who pick their nose and eat it get a natural boost to their immune system for free."
סיכום: נזלת נותנת תמריץ טבעי דרך מערכת העיכול למערכת החיסונית.
אז למה אנחנו אומרים לילדים שלנו -
ועוד קצת.. הנה הוראות איך להכין כדור גדול של מוחטות (אפשר לאכול כמו תפוח או לשים ב{{}}רסק ירוק!):
http://www.averyswellidea.com/swellidea ... rBall.html
למיטב ידיעתי, רוב הנזלת לא יורדת בכלל לקצה האף והולכת למערכת העיכול מאחורי הקלעים בלי שנרגיש בה בכלל - כל יום.
לפעולה של עיכול נזלת קוראים mucophagy .. ויש אפילו רופא אוסטרי - פרדריק בישנגר שטוען שלא רק יותר קל להוציא דובונים עם האצבע לעומת מטפחת - אלא הם אפילו בריאים! (benefits]מאמר of boogereating[/po].html) -
"Medically it makes great sense and is a perfectly natural thing to do. In terms of the immune system the nose is a filter in which a great deal of bacteria are collected, and when this mixture arrives in the intestines it works just like a medicine.
"Modern medicine is constantly trying to do the same thing through far more complicated methods. People who pick their nose and eat it get a natural boost to their immune system for free."
סיכום: נזלת נותנת תמריץ טבעי דרך מערכת העיכול למערכת החיסונית.
אז למה אנחנו אומרים לילדים שלנו -
- להפסיק לחטט באף?
- לנשוף הכל החוצה למטפחת? (בזבוז!)
- לא לאכול את הנזלת?
ועוד קצת.. הנה הוראות איך להכין כדור גדול של מוחטות (אפשר לאכול כמו תפוח או לשים ב{{}}רסק ירוק!):
http://www.averyswellidea.com/swellidea ... rBall.html
למה לשמור על הנזלת בפנים
אופק!!! איככככככככסה!!
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
למה לשמור על הנזלת בפנים
כן אנחנו יודעים שזה איכסה... אבל הייתי מאד שמח אם נלך מעבר לאיכסה... ונראה אולי יש עוד כמה דברים שלא שמנו אליהם לב...
או שמא אני צריך לשנות את שם העמוד ל{{}}מעבר למאנטרות הרגילות על נזלת...
או שמא אני צריך לשנות את שם העמוד ל{{}}מעבר למאנטרות הרגילות על נזלת...
למה לשמור על הנזלת בפנים
טוב, מה שאני יכולה לתרום לדיון הזה וזה רק מניסיון אישי (נו טוב לא בדיוק אישי שלי, אישי של האיש) שמשיכת הנזלת לא תמיד לוקחת אותה למערכת העיכול, לפעמים זה גורם (מחמיר) לסינוסיטיס.
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
למה לשמור על הנזלת בפנים
אין ספק ש- (תיוג) דף מגעיל
אופק - הייתי מציע להוציא את החלק האחרון (החל מ- ועוד קצת), חוץ מזה זה דף מעניין בסה"כ.
אופק - הייתי מציע להוציא את החלק האחרון (החל מ- ועוד קצת), חוץ מזה זה דף מעניין בסה"כ.
-
- הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
- דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*
למה לשמור על הנזלת בפנים
די, אופק! התגלגלתי עכשיו מצחוק! .
אולי פשוט תכתוב כבר שזה בריא מאוד ואנשים קצת פחות 'יזדעזעו' כאן.
(אני לא מונעת מהבת שלי לחטט באף ולאכול את זה אבל לא נראה לי שהיא היתה מקשיבה לי בכל מקרה ).
אולי פשוט תכתוב כבר שזה בריא מאוד ואנשים קצת פחות 'יזדעזעו' כאן.
(אני לא מונעת מהבת שלי לחטט באף ולאכול את זה אבל לא נראה לי שהיא היתה מקשיבה לי בכל מקרה ).
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
למה לשמור על הנזלת בפנים
הנה הוראות איך להכין כדור גדול של מוחטות
זאת הונאה! התמונה שהבאת היא של כדור קוזים מזויף. בהוראות בקישור מוסבר איך לייצר כזה מדבק פלסטי וטושים (טושים זה הדק). מאד התאכזבתי.
רוב הנזלת לא יורדת בכלל לקצה האף והולכת למערכת העיכול מאחורי הקלעים בלי שנרגיש בה בכלל - כל יום.
נכון. גם אין רע בלבלוע נזלת או קוזים (כך קוראים לזה אצלנו. כנראה הגיע מ mucusa). נחמד לשמוע שזה יכול להיות אפילו בריא.
מצד שני, עדיף להמנע מלשאוף את הנזלת בכוונה אחורה דרך האף, כי אז לפעמים זה גורם (מחמיר) לסינוסיטיס.
זאת הונאה! התמונה שהבאת היא של כדור קוזים מזויף. בהוראות בקישור מוסבר איך לייצר כזה מדבק פלסטי וטושים (טושים זה הדק). מאד התאכזבתי.
רוב הנזלת לא יורדת בכלל לקצה האף והולכת למערכת העיכול מאחורי הקלעים בלי שנרגיש בה בכלל - כל יום.
נכון. גם אין רע בלבלוע נזלת או קוזים (כך קוראים לזה אצלנו. כנראה הגיע מ mucusa). נחמד לשמוע שזה יכול להיות אפילו בריא.
מצד שני, עדיף להמנע מלשאוף את הנזלת בכוונה אחורה דרך האף, כי אז לפעמים זה גורם (מחמיר) לסינוסיטיס.
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
למה לשמור על הנזלת בפנים
או שמא אני צריך לשנות את שם העמוד למעבר למאנטרות הרגילות על נזלת?...
אולי פשוט לבלוע את הנזלת.
מהשם הנוכחי משתמע כאילו הכוונה לשמור את הנזלת בתוך האף.
אולי פשוט לבלוע את הנזלת.
מהשם הנוכחי משתמע כאילו הכוונה לשמור את הנזלת בתוך האף.
-
למה לשמור על הנזלת בפנים
בר, זאת לא הונאה
אפשר להשתמש באותו מתכון בדיוק עם גושי נזלת חצי-יבשים
אפשר להשתמש באותו מתכון בדיוק עם גושי נזלת חצי-יבשים
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
למה לשמור על הנזלת בפנים
ממה שראיתי - ילדים באופן טבעי לא נושפים את הנזלת החוצה...
הילדות שלי באופן טבעי מנגבות את הנזלת עלי, לא נושפות ולא אוכלות.
אני נגד תרבות האיפוק. בגלל כעסים לא פתורים וצבירת נזלת חליתי בסינוסיטיס,
אחרי שירקתי אותם החוצה הבראתי (ידעתי שאצטער שלא צילמתי את מה שיצא...)
מי שבולע את הנזלת מניע אותה במעגלים.
להוציא, להוציא....
הנזלת יוצאת החוצה גם בשיעול, לא? או שמדובר במוחטות מסוג אחר?
גם מהאף היא יוצאת יופי אם לא להפריע לה...
הילדות שלי באופן טבעי מנגבות את הנזלת עלי, לא נושפות ולא אוכלות.
אני נגד תרבות האיפוק. בגלל כעסים לא פתורים וצבירת נזלת חליתי בסינוסיטיס,
אחרי שירקתי אותם החוצה הבראתי (ידעתי שאצטער שלא צילמתי את מה שיצא...)
מי שבולע את הנזלת מניע אותה במעגלים.
להוציא, להוציא....
גם מהאף היא יוצאת יופי אם לא להפריע לה...
למה לשמור על הנזלת בפנים
D-:
אני חושבת שזה משהו אחר, מה שיוצא החוצה מהשיעול יוצא מהגרון/ריאות.
D-:
אני חושבת שזה משהו אחר, מה שיוצא החוצה מהשיעול יוצא מהגרון/ריאות.
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
למה לשמור על הנזלת בפנים
מנסיונה של בתי הנזלת שהיא מושכת פנימה לא מגיעה למערכת העיכול - לפחות לא כולה - אלא קודם כל סותמת לה את האוזניים. זאת תופעה ידועה אצל ילדים ואני באופן אישי הייתי שמחה מאוד שהיא תלמד כבר לנשוף החוצה לפחות חלק מהנזלת כי גם ככה היא רוב הזמן מדברת וכשמתלווה לזה גם חירשות זמנית (אבל ממשית מאוד, היא פשוט לא שומעת חצי חורף) התקשורת בינינו נהיית קצת מעצבנת.
חוץ מזה התמונות ששמת למעלה מגעילות. זאת דוגמה מצוינת לדף שגם ההומור שבו וגם הרצינות שבו ברורים לגמרי גם בלי להגעיל/למשוך את הקורא/ת בוויזואליה מיותרת [אבל מבחינתי אין שום צורך לפתח את הדיון בכן-תמונות-לא-תמונות. השם, אגב, היה לי ברור לגמרי].
חוץ מזה התמונות ששמת למעלה מגעילות. זאת דוגמה מצוינת לדף שגם ההומור שבו וגם הרצינות שבו ברורים לגמרי גם בלי להגעיל/למשוך את הקורא/ת בוויזואליה מיותרת [אבל מבחינתי אין שום צורך לפתח את הדיון בכן-תמונות-לא-תמונות. השם, אגב, היה לי ברור לגמרי].
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
למה לשמור על הנזלת בפנים
העיקר שכחתי: ילדים קטנים מאוד לא בהכרח "מושכים" ושואפים את הנזלת באופן טבעי. הפעוט שלי עוד לא למד לעשות את זה, וגם הבכורה למיטב זכרוני התחילה לסבול מנוזלים באוזניים (כלומר נזלת שנזלה אחורה) רק בגיל שלוש פלוס. ידע נרכש? מי יודע. אולי אם לא הייתי שולחת אותה לגן היא לא היתה מושכת נזלת עד עצם היום הזה P-:
אגב אני לא חותמת מבחינה רפואית על המידע הזה. כלומר, ייתכן שהנזלת מצטברת באוזניים גם בלי ש"מושכים" אותה אחורה. אבל אני כן סבורה שרוב הנזלת נשארת באזור האא"ג ולא מגיעה למערכת העיכול, ולכן זה לא משנה כמה טוב היא עשויה לעשות שם. כי היא לא שם.
אגב אני לא חותמת מבחינה רפואית על המידע הזה. כלומר, ייתכן שהנזלת מצטברת באוזניים גם בלי ש"מושכים" אותה אחורה. אבל אני כן סבורה שרוב הנזלת נשארת באזור האא"ג ולא מגיעה למערכת העיכול, ולכן זה לא משנה כמה טוב היא עשויה לעשות שם. כי היא לא שם.
-
- הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
- דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*
למה לשמור על הנזלת בפנים
אופק, תכף תגיד שזה שיש לתינוקות לפעמים נטייה לשחק בקקי ואפילו לאכול אותו - זה בריא?
(באמת לא שוללת את האפשרות הזאת, רק מתעניינת...)
(לא יודעת אם הדברים המהפכניים שאתה כותב - גם בדף הזה וגם בדף הלמה לגרד ובעוד דפים - אם הם נכונים. אבל לפחות הם מעוררים למחשבה על הלכאורה מובן מאליו....)
(באמת לא שוללת את האפשרות הזאת, רק מתעניינת...)
(לא יודעת אם הדברים המהפכניים שאתה כותב - גם בדף הזה וגם בדף הלמה לגרד ובעוד דפים - אם הם נכונים. אבל לפחות הם מעוררים למחשבה על הלכאורה מובן מאליו....)
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
למה לשמור על הנזלת בפנים
זה שיש לתינוקות לפעמים נטייה לשחק בקקי ואפילו לאכול אותו - זה בריא?
אני מהרהרת בזה הרבה.
חושבת שאולי זה נותן למערכת העיכול חיזוק של חיידקים שאמורים להיות בה.
לוידעת.
בינתיים אני מנקה את הילד והסביבה מיד כשאני פוגשת אותם.
אני מהרהרת בזה הרבה.
חושבת שאולי זה נותן למערכת העיכול חיזוק של חיידקים שאמורים להיות בה.
לוידעת.
בינתיים אני מנקה את הילד והסביבה מיד כשאני פוגשת אותם.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
למה לשמור על הנזלת בפנים
אני דווקא רואה שנזלת נוזלת מהאף החוצה במיוחד פעוטות בגיל שנה וחצי ואז אני מנגבת אותה לא אוהבת לומר :"תוציא תוציא אולם מצד שני יודעת שאם מושכים נזלת פנימה אז הסינוסים עלולים להסתם ועולה צורך לעמוד זמן רב על הראש כדי לשחרר אותם , לא תמיד נוח כל כך (נגיד אם צריך בדיוק לנקות את הבית )
עכשיו לגבי אכילת מוקוס ודובונים וכל השמות שהומצאו לגושים הקטנים שאפשר להוציא מהאף , הבעיה עם אכילתם היא שהם העידית של הג'יפה והנה הסבר :
באף יש לנו שערות קטנות שתפקידן לסנן את הליכלוך בדרכו לריאות ולכן כל מה שנשאר באף הוא הליכלוך , מי שחי או סתם ביקר בלונדון יכול להיות ששם לב (או רק אני מבחינה בשטויות שכאלה) שמה שיוצא שם מהאף הוא שחור ולמה ? כי מדובר בפיח שבמקום להכנס למערכת הנשימה נדבק למחיצות האף , ועכשיו בא אופק ושואל אולי כדאי לקחת אותו מהאף ולהעביר אותו לבטן ? אז זהו שלא כדאי .
>אילה א במחשבות פיוטיות ממקום העבודה<
עכשיו לגבי אכילת מוקוס ודובונים וכל השמות שהומצאו לגושים הקטנים שאפשר להוציא מהאף , הבעיה עם אכילתם היא שהם העידית של הג'יפה והנה הסבר :
באף יש לנו שערות קטנות שתפקידן לסנן את הליכלוך בדרכו לריאות ולכן כל מה שנשאר באף הוא הליכלוך , מי שחי או סתם ביקר בלונדון יכול להיות ששם לב (או רק אני מבחינה בשטויות שכאלה) שמה שיוצא שם מהאף הוא שחור ולמה ? כי מדובר בפיח שבמקום להכנס למערכת הנשימה נדבק למחיצות האף , ועכשיו בא אופק ושואל אולי כדאי לקחת אותו מהאף ולהעביר אותו לבטן ? אז זהו שלא כדאי .
>אילה א במחשבות פיוטיות ממקום העבודה<
-
- הצטרפות: 05 יולי 2005, 22:44
- דף אישי: הדף האישי של ענת_הפלישתית*
למה לשמור על הנזלת בפנים
ראיתי פעם תוכנית על קופי אדם והראו שהם לוקחים זרד קטן, מדגדגים את עצמם באף כדי לגרום לעצמם להתעטש כדי שהנזלת תצא החוצה.
נראה לי שאנחנו (והם) מוציאים את הנזלת כי אנחנו יכולים...כן, פשוט טכנית לקנח.
מה שכן חשוב לדעת איך- לא חזק מדי אלא בעדינות ולא את שני הנחיריים יחד אלא לסתום אחד ולקנח שני ואז לשחרר, לחכות רגע לאיזון לחצים בסינוסים
ואז את הצד השני.
אצל קטנים אפשר במקום לקנח להם (שזה יכול להיות להם לא נעים ואפילו מכאיב) אלא לשים מטפחת ולהדגים את הנשיפה מהאף ואז הם מחקים.
את הקטנה שלי זה אפילו שיעשע ומהר מאוד היא למדה לעשות זאת בעצמה.
הענין מתקשר גם למודעות ווסת. פשוט להענות למה שהגוף עושה ממילא.
נראה לי שאנחנו (והם) מוציאים את הנזלת כי אנחנו יכולים...כן, פשוט טכנית לקנח.
מה שכן חשוב לדעת איך- לא חזק מדי אלא בעדינות ולא את שני הנחיריים יחד אלא לסתום אחד ולקנח שני ואז לשחרר, לחכות רגע לאיזון לחצים בסינוסים
ואז את הצד השני.
אצל קטנים אפשר במקום לקנח להם (שזה יכול להיות להם לא נעים ואפילו מכאיב) אלא לשים מטפחת ולהדגים את הנשיפה מהאף ואז הם מחקים.
את הקטנה שלי זה אפילו שיעשע ומהר מאוד היא למדה לעשות זאת בעצמה.
הענין מתקשר גם למודעות ווסת. פשוט להענות למה שהגוף עושה ממילא.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
למה לשמור על הנזלת בפנים
מי שחי או סתם ביקר בלונדון יכול להיות ששם לב (או רק אני מבחינה בשטויות שכאלה) שמה שיוצא שם מהאף הוא שחור
למה לנסוע עד לונדון? שעה ברחוב אלנבי בת"א נותנת אותו אפקט.
ומה לגבי נזלת ויראלית למשל? הרי היא דרך של הווירוס להפיץ את עצמו החוצה מהגוף הנשא (ולכן וירוסים הרבה פעמים מתבטאים בשלשולים, הקאות, נזלת, שיעול...). כלומר כל סמ"ק של נזלת כזו מפוצץ בווירוסים שרוצים להדביק הלאה. למה להחזיר אותם לגוף?
נראה לי הגיוני ש _מי שבולע את הנזלת מניע אותה במעגלים.
להוציא, להוציא...._
וחוץ מזה התמונות מגעילות בגועל. חתיכת דף הזוי
ומה לגבי נזלת ויראלית למשל? הרי היא דרך של הווירוס להפיץ את עצמו החוצה מהגוף הנשא (ולכן וירוסים הרבה פעמים מתבטאים בשלשולים, הקאות, נזלת, שיעול...). כלומר כל סמ"ק של נזלת כזו מפוצץ בווירוסים שרוצים להדביק הלאה. למה להחזיר אותם לגוף?
נראה לי הגיוני ש _מי שבולע את הנזלת מניע אותה במעגלים.
להוציא, להוציא...._
וחוץ מזה התמונות מגעילות בגועל. חתיכת דף הזוי
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
למה לשמור על הנזלת בפנים
ברחוב אלנבי בת"א
אני באלנבי בחיים לא, רק לונדון .
אני באלנבי בחיים לא, רק לונדון .
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
- דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*
למה לשמור על הנזלת בפנים
טוב בריא או לא, אם רוצים לאכול דובונים כדאי לכל הפחות לעשות זאת בצנעה בלי שאף אחד רואה.
שמעתי שבמרוץ האחרון לבחירות באוסטרליה צילמו (בסתר) את המועמד המוביל מחטט באפו ואוכל והוא הפסיד במשא הבחירות. אבל אני לא אחראית לאמינותו של הסיפור הזה.
שמעתי שבמרוץ האחרון לבחירות באוסטרליה צילמו (בסתר) את המועמד המוביל מחטט באפו ואוכל והוא הפסיד במשא הבחירות. אבל אני לא אחראית לאמינותו של הסיפור הזה.
-
למה לשמור על הנזלת בפנים
בישראל לעומת זאת, די ברור לציבור ששרון ובן-אליעזר מחטטים באף, לא? זאת לא שאלה אפילו ותראי כמה אמון הציבור נתן בהם
אני חי בדרום תל אביב ואין לי את האפקט הזה. בלונדון לעומת זאת, כל פעם שיצאתי מהרכבת התחתית, הי לי שחור בתוך האף, ממש כמו ל"ג בעומר. כשלא נכנסתי לרכבת התחתית, זה לא קרה.
בישראל לעומת זאת, די ברור לציבור ששרון ובן-אליעזר מחטטים באף, לא? זאת לא שאלה אפילו ותראי כמה אמון הציבור נתן בהם
אני חי בדרום תל אביב ואין לי את האפקט הזה. בלונדון לעומת זאת, כל פעם שיצאתי מהרכבת התחתית, הי לי שחור בתוך האף, ממש כמו ל"ג בעומר. כשלא נכנסתי לרכבת התחתית, זה לא קרה.
למה לשמור על הנזלת בפנים
זאת הונאה! התמונה שהבאת היא של כדור קוזים מזויף
אני לא מאמינה!
אתה היחיד בעולם חוץ ממני שאומר קוזים
אחי האובד!
אני לא מאמינה!
אחי האובד!
-
למה לשמור על הנזלת בפנים
קוזים זה ברוסית
בוקר טוב אליהו
יש לכם עוד מיליוני אחים...
קוזים זה ברוסית
בוקר טוב אליהו
יש לכם עוד מיליוני אחים...
-
- הצטרפות: 04 פברואר 2008, 19:05
למה לשמור על הנזלת בפנים
אולי מי שחי על דיאטה דלה בחלבונים חייב למחזר כל חלבון שיוצא מהגוף כדי לא לאבדו. אני מתכוונת ברצינות. כמו שמתואר ב'חולית' להרברט - כוכב צחיח שכדי לשרוד עליו בני האדם לבשו חליפות שמיחזרו (אגרו ופילטרו) את כל הנוזלים שהפרישו (כולל שתן וזיעה).
ושאלה טכנית: האם מסכימים ששם הדף ישונה למשהו שמאפשר פסיפס של דעות ולא רק אחת? כמו למשל לשמור את הנזלת או להוציאה או האם בריא/טבעי/טוב/מוסרי לשמור את הנזלת בפנים ?
אולי מי שחי על דיאטה דלה בחלבונים חייב למחזר כל חלבון שיוצא מהגוף כדי לא לאבדו. אני מתכוונת ברצינות. כמו שמתואר ב'חולית' להרברט - כוכב צחיח שכדי לשרוד עליו בני האדם לבשו חליפות שמיחזרו (אגרו ופילטרו) את כל הנוזלים שהפרישו (כולל שתן וזיעה).
ושאלה טכנית: האם מסכימים ששם הדף ישונה למשהו שמאפשר פסיפס של דעות ולא רק אחת? כמו למשל לשמור את הנזלת או להוציאה או האם בריא/טבעי/טוב/מוסרי לשמור את הנזלת בפנים ?
-
- הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*
למה לשמור על הנזלת בפנים
_אתה היחיד בעולם חוץ ממני שאומר קוזים
קוזים זה ברוסית_
תרומתי הצנועה לאטימולוגיה של הנזלת ותוצריה: קוזים זה אכן ברוסית, שיבוש קל של המקור שמשמעותו "עיזים". עיזים, דובונים, או קרוקודילים, אני גאה לומר שהמצאתי את המונח "נזלולים" כשבכורתי היתה תינוקת, ומכאן "יש לך נזלול באף?".
<לא מאמינה שאני כותבת כאן>
קוזים זה ברוסית_
תרומתי הצנועה לאטימולוגיה של הנזלת ותוצריה: קוזים זה אכן ברוסית, שיבוש קל של המקור שמשמעותו "עיזים". עיזים, דובונים, או קרוקודילים, אני גאה לומר שהמצאתי את המונח "נזלולים" כשבכורתי היתה תינוקת, ומכאן "יש לך נזלול באף?".
למה לשמור על הנזלת בפנים
אני לא מאמינה שאת כותבת כאן!
<הידעת שיש סוכריות ברטי-בוטס בטעמים, ואחד מהם בטעם "בוגר" (הגירסה האמריקאית לנזלול שלך)?>
אני לא מאמינה שאת כותבת כאן!
<הידעת שיש סוכריות ברטי-בוטס בטעמים, ואחד מהם בטעם "בוגר" (הגירסה האמריקאית לנזלול שלך)?>
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
למה לשמור על הנזלת בפנים
אולי מי שחי על דיאטה דלה בחלבונים חייב למחזר כל חלבון שיוצא מהגוף כדי לא לאבדו.
בדיוק אתמול חשבתי על הסיפור שהיה לפני כמה חודשים, של אמא וילדות שנתקעו בשלג כמה ימים, והילדות ניצלו כי האמא היניקה אותן. תהיתי אם האמא ניסתה גם כן לשתות את החלב של עצמה.
האם מסכימים ששם הדף ישונה למשהו שמאפשר פסיפס של דעות ולא רק אחת? כמו למשל לשמור את הנזלת או להוציאה?
ברור. כך נוכל לאנדקס אותו ליד צורות שעשיתי מהצהוב באוזן (שיבצע העברה אוטומטית ל שעווה למה רק בנרות ).
בדיוק אתמול חשבתי על הסיפור שהיה לפני כמה חודשים, של אמא וילדות שנתקעו בשלג כמה ימים, והילדות ניצלו כי האמא היניקה אותן. תהיתי אם האמא ניסתה גם כן לשתות את החלב של עצמה.
האם מסכימים ששם הדף ישונה למשהו שמאפשר פסיפס של דעות ולא רק אחת? כמו למשל לשמור את הנזלת או להוציאה?
ברור. כך נוכל לאנדקס אותו ליד צורות שעשיתי מהצהוב באוזן (שיבצע העברה אוטומטית ל שעווה למה רק בנרות ).
-
למה לשמור על הנזלת בפנים
צורות שעשיתי מהצהוב באוזן (שיבצע העברה אוטומטית ל שעווה למה רק בנרות ).
נרות הופי
כלומר כל סמ"ק של נזלת כזו מפוצץ בווירוסים שרוצים להדביק הלאה. למה להחזיר אותם לגוף?
אל תשמרו את הוירוס רק לעצמכם, שתפו אותו עם העולם! D-:
נרות הופי
כלומר כל סמ"ק של נזלת כזו מפוצץ בווירוסים שרוצים להדביק הלאה. למה להחזיר אותם לגוף?
אל תשמרו את הוירוס רק לעצמכם, שתפו אותו עם העולם! D-:
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
למה לשמור על הנזלת בפנים
איזה דף משובח! התגלגלתי מצחוק, ורק זה כשלעצמו כבר שיפר לי את הבריאות, כך שהמטרה הושגה .
(מתי יפתחו כאן את הדף צחוק טוב לבריאות?)
(מתי יפתחו כאן את הדף צחוק טוב לבריאות?)
למה לשמור על הנזלת בפנים
קוזים זה אכן ברוסית
רגע, אז מאיפה באו פּוֹפּוֹ (טוסיק) ובֵּבֶּה (קקי) הקיבוציים?
ומאיפה פָּפּוּצֵ'ס?
פתאום מסתבר לי שכל סלנג ילדותי היה בעצם שימוש אינטנסיבי בשפות זרות!
רגע, אז מאיפה באו פּוֹפּוֹ (טוסיק) ובֵּבֶּה (קקי) הקיבוציים?
ומאיפה פָּפּוּצֵ'ס?
פתאום מסתבר לי שכל סלנג ילדותי היה בעצם שימוש אינטנסיבי בשפות זרות!
-
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
למה לשמור על הנזלת בפנים
וואו, איזה יופי של דף,
אני מדברת על העניין הזה כבר כמה שנים ולא ידעתי שיש מאחורי מחקרים שיגבו אותי!
אני כל הזמן אומרת לבעלי שיפסיק להגיד לילדים שיקנחו את האף.
כל המחשבה שלי התחילה על זה לפני כ 3 שנים כאשר נתקפתי בדלקת סינוסיטיס חמורה ביותר, הרגשתי שהראש שלי עומד להתפצלח כמו אבטיח... הייתי בכאבים אנושים ומה ש החמיר את המצב היה דווקא כאשר קינחתי את האף.
כל עוד משכתי פנימה המצב נרגע.
מאז ברור לי במאת האחוזים שלא נכון לקנח את האף כל עוד זה לא מפריע לי למשוך פנימה.
אני כן מקנחת כי לפעמים זה נוזל או לפעמים סתם מציק אבל בעדינות וכמה שפחות.
זה אפילו ממש פשע לדעתי ללמד בכזאת אובססיביות ילדים מגיל צעיר כל כך לקנח את האף, אני מאמינה שזה גורם לנזק ממשי.
זהו זה, יש לי דעות מאד ברורות בנושא בעיקבות החוויה האישית שלי ואני ממש שמחה שיש לי מקום לבטא אותם!
הדף אמנם מצחיק אבל באמת נושא חשוב לדעתי ולא מדובר כמובן.
תודה אופק
אני מדברת על העניין הזה כבר כמה שנים ולא ידעתי שיש מאחורי מחקרים שיגבו אותי!
אני כל הזמן אומרת לבעלי שיפסיק להגיד לילדים שיקנחו את האף.
כל המחשבה שלי התחילה על זה לפני כ 3 שנים כאשר נתקפתי בדלקת סינוסיטיס חמורה ביותר, הרגשתי שהראש שלי עומד להתפצלח כמו אבטיח... הייתי בכאבים אנושים ומה ש החמיר את המצב היה דווקא כאשר קינחתי את האף.
כל עוד משכתי פנימה המצב נרגע.
מאז ברור לי במאת האחוזים שלא נכון לקנח את האף כל עוד זה לא מפריע לי למשוך פנימה.
אני כן מקנחת כי לפעמים זה נוזל או לפעמים סתם מציק אבל בעדינות וכמה שפחות.
זה אפילו ממש פשע לדעתי ללמד בכזאת אובססיביות ילדים מגיל צעיר כל כך לקנח את האף, אני מאמינה שזה גורם לנזק ממשי.
זהו זה, יש לי דעות מאד ברורות בנושא בעיקבות החוויה האישית שלי ואני ממש שמחה שיש לי מקום לבטא אותם!
הדף אמנם מצחיק אבל באמת נושא חשוב לדעתי ולא מדובר כמובן.
תודה אופק
-
למה לשמור על הנזלת בפנים
פתאום נזכרתי במשהו זה גם עניין של תרבות
אצל יפנים לקנח את האף בציבור בחוזקה כולל לנשוף זה בערך כמו אצלנו לתקוע נוד חזק מסריח וקולני ליד אנשים
השותפה שלי שלונדון הייתה מחזיקה טישו ביד וגם כשהנזלת הייתה מטפטפת לה היא לא הייתה מסוגלת להוציא אותה אל הטישו .
וחשבה שנאי גסת רוח לעשות אתזה
אבל בעיניה לאכול ברעש זה יפה ומנומס ומחמיא למבשלת
אצל יפנים לקנח את האף בציבור בחוזקה כולל לנשוף זה בערך כמו אצלנו לתקוע נוד חזק מסריח וקולני ליד אנשים
השותפה שלי שלונדון הייתה מחזיקה טישו ביד וגם כשהנזלת הייתה מטפטפת לה היא לא הייתה מסוגלת להוציא אותה אל הטישו .
וחשבה שנאי גסת רוח לעשות אתזה
אבל בעיניה לאכול ברעש זה יפה ומנומס ומחמיא למבשלת
-
- הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 00:34
- דף אישי: הדף האישי של הילה_ב*
למה לשמור על הנזלת בפנים
ברור. כך נוכל לאנדקס אותו ליד צורות שעשיתי מהצהוב באוזן? (שיבצע העברה אוטומטית ל שעווה למה רק בנרות? ).
את קורעת LOLמתה על התגובות שלך!
את קורעת LOLמתה על התגובות שלך!
-
למה לשמור על הנזלת בפנים
_רגע, אז מאיפה באו פּוֹפּוֹ (טוסיק) ובֵּבֶּה (קקי) הקיבוציים?
ומאיפה פָּפּוּצֵ'ס?
פתאום מסתבר לי שכל סלנג ילדותי היה בעצם שימוש אינטנסיבי בשפות זרות!_
האטימולוגיה של הסמרק, חלק ב': פופו בא ככל הנראה מ"פופקה", המקבילה הרוסית התקנית ל"טוסיק". אין לי מושג לגבי האחרים, אלו מעדות שלא גידלו אותי. מצד שני, חבר שלנו ממוצא דרוממריקאי ובביתם התוצרים נקראים "מוֹקוֹ", המקור די ברור כאן. עד כאן רגע של עברית זולגת.
ומאיפה פָּפּוּצֵ'ס?
פתאום מסתבר לי שכל סלנג ילדותי היה בעצם שימוש אינטנסיבי בשפות זרות!_
האטימולוגיה של הסמרק, חלק ב': פופו בא ככל הנראה מ"פופקה", המקבילה הרוסית התקנית ל"טוסיק". אין לי מושג לגבי האחרים, אלו מעדות שלא גידלו אותי. מצד שני, חבר שלנו ממוצא דרוממריקאי ובביתם התוצרים נקראים "מוֹקוֹ", המקור די ברור כאן. עד כאן רגע של עברית זולגת.
-
- הצטרפות: 05 יולי 2005, 22:44
- דף אישי: הדף האישי של ענת_הפלישתית*
למה לשמור על הנזלת בפנים
עדינה- סינוסיטיס הוא מצב שונה, שהטיפול בו הוא אדים חמים והצמדת מטלית חמה מאוד וקרה מאוד לסרוגין (יש על זה דף עם הוראות מדויקות),
זה מה שעשיתי כשהיה לי וזה העביר את הכאב מיד לאחר הטיפול באורח פלא ממש.
חוץ מזה- לחוקרי השפה למינהם- נדמה לי שהביטוי המדוייק הוא "קוזאלעך" (על משקל קניידלעך ורוגלעך). קוזים נשמע כמו עיברות של המילה.
(ענת נגעלת מהדיון מהדף ומילדים עם נזלת מרוחה, אבל מחבבת דיונים בלשון...)
זה מה שעשיתי כשהיה לי וזה העביר את הכאב מיד לאחר הטיפול באורח פלא ממש.
חוץ מזה- לחוקרי השפה למינהם- נדמה לי שהביטוי המדוייק הוא "קוזאלעך" (על משקל קניידלעך ורוגלעך). קוזים נשמע כמו עיברות של המילה.
(ענת נגעלת מהדיון מהדף ומילדים עם נזלת מרוחה, אבל מחבבת דיונים בלשון...)
-
- הצטרפות: 05 פברואר 2008, 16:57
למה לשמור על הנזלת בפנים
אצלנו - קוזיות
-
למה לשמור על הנזלת בפנים
קוזים נשמע כמו עיברות של המילה. ודאי. כמו פיוזים.
-
למה לשמור על הנזלת בפנים
טיפול טוב לסינוסים מלאים זה לעמוד על הראש אבל צריך לפנות לזה הרבה זמן
-
- הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
- דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*
למה לשמור על הנזלת בפנים
תלוי לאן מושכים את זה, אפשר למשוך לפה ולירוק סמוחטה.
-
למה לשמור על הנזלת בפנים
לחוקרי השפה למינהם- נדמה לי שהביטוי המדוייק הוא "קוזאלעך" (על משקל קניידלעך ורוגלעך). קוזים נשמע כמו עיברות של המילה.
כמו שאמא אינקובטור אמרה המילה המקורית היא "קוזי" שפירושו (ברוסית) עיזים.
ועל כן גם קוזאלעך נשמע כמו עיוות של המקור
כמו שאמא אינקובטור אמרה המילה המקורית היא "קוזי" שפירושו (ברוסית) עיזים.
ועל כן גם קוזאלעך נשמע כמו עיוות של המקור
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
למה לשמור על הנזלת בפנים
_אתה היחיד בעולם חוץ ממני שאומר קוזים
קוזים זה ברוסית
בוקר טוב אליהו
יש לכם עוד מיליוני אחים..._
אלנו היו אומרים "קוזלה"
קוזים זה ברוסית
בוקר טוב אליהו
יש לכם עוד מיליוני אחים..._
אלנו היו אומרים "קוזלה"
-
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2010, 22:24
- דף אישי: הדף האישי של גל_הגלגל*
למה לשמור על הנזלת בפנים
טוב, חוץ מהדיון האטימולוגי זה בכל זאת דף מעניין
(חוץ מההתחלה שממש מגעילה!!!)
אבל נראה לי שיש סוגים שונים של נזלת, וסיבות שונות לבלוע/לקנח בהתאם:
למשל ילד שיש לו מין שביל חילזון שקוף כזה בין האף לפה לא נראה לי כזה נוראי... אבל כשאני חולה ויש סמארקים ירוקים סמיכים כאלו (שוב סליחה על ההגעלה) הדבר האחרון שעולה לי בראש זה לאכול אותם. וגם הכמויות- כשמקנחים כשחולים יש עוד ועוד ועוד ועוד... ממש לא ברור מאיפה הכל יוצא! זו גם איזו אינדיקציה מבחינתי להוציא והרבה..... מרגיש הרבה יותר טוב מלהשאיר בפנים
ובקטגוריה אחרת- נראה לי הגיוני שמה שממילא נמצא בפנים, אולי עדיף שישאר בפנים- אני מדברת ספציפית על יריקת מוחטות
אני לדוגמא לא יודעת לבצע את הפעולה המסובכת הזאת. ליחה אצלי חוזרת למערכת העיכול.
ככה מינונים מתאימים של "מידע חיסוני" יכולים להתמחזר בגוף או להישלח לקומפוסט.... תודה, שלום...
(חוץ מההתחלה שממש מגעילה!!!)
אבל נראה לי שיש סוגים שונים של נזלת, וסיבות שונות לבלוע/לקנח בהתאם:
למשל ילד שיש לו מין שביל חילזון שקוף כזה בין האף לפה לא נראה לי כזה נוראי... אבל כשאני חולה ויש סמארקים ירוקים סמיכים כאלו (שוב סליחה על ההגעלה) הדבר האחרון שעולה לי בראש זה לאכול אותם. וגם הכמויות- כשמקנחים כשחולים יש עוד ועוד ועוד ועוד... ממש לא ברור מאיפה הכל יוצא! זו גם איזו אינדיקציה מבחינתי להוציא והרבה..... מרגיש הרבה יותר טוב מלהשאיר בפנים
ובקטגוריה אחרת- נראה לי הגיוני שמה שממילא נמצא בפנים, אולי עדיף שישאר בפנים- אני מדברת ספציפית על יריקת מוחטות
אני לדוגמא לא יודעת לבצע את הפעולה המסובכת הזאת. ליחה אצלי חוזרת למערכת העיכול.
ככה מינונים מתאימים של "מידע חיסוני" יכולים להתמחזר בגוף או להישלח לקומפוסט.... תודה, שלום...
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
למה לשמור על הנזלת בפנים
זהירות, בדיחה מגעילה:
שני אנשים הולכים במדבר, מתים מתים מתים מצמא.
פתאו-ם הם מוצאים כוס -
מלאה נזלת !
טוב, הם מתים מצמא אז אין ברירה.
אומרים נתחלק בכוס חצי חצי.
הראשון שותה שותה שותה, וכשמעביר את הכוס לשני, השני מתעצבן: 'מה זה, שתית יותר מחצי?!'
הראשון משמיע קול של בליעה: 'מצטער, היה לי גוש'.
שני אנשים הולכים במדבר, מתים מתים מתים מצמא.
פתאו-ם הם מוצאים כוס -
מלאה נזלת !
טוב, הם מתים מצמא אז אין ברירה.
אומרים נתחלק בכוס חצי חצי.
הראשון שותה שותה שותה, וכשמעביר את הכוס לשני, השני מתעצבן: 'מה זה, שתית יותר מחצי?!'
הראשון משמיע קול של בליעה: 'מצטער, היה לי גוש'.