- האמת ההסטורית במקרא - נוצר על ידי מייק
- להוסיף כאן עוד דפים שקשורים...
יופי ואמת במדע
יופי ואמת במדע
דפים קשורים:
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
יופי ואמת במדע
בתור חובבת פיסיקה, לשם יופי אמת יש בשבילי משמעות ייחודית:
כשהפיסיקאים התחילו להשליך חלקיקים זה בזה בעוצמות גדלות והולכות, הם גילו שהרבה מהחלקיקים המוכרים לנו מורכבים משלושה חלקיקים יסודיים יותר שזכו לכינוי "קווארקים" (quarks). שלושת הקווארקים קיבלו את השמות מעלה (up), מטה (down), והצידה (side) שנקרא גם מוזר (strange) - ממילא נהוג לכתוב רק את האות הראשונה של השם.
אבל חלק מהחלקיקים נראו כאילו יש להם עוד תכונה שלא ניתן להסביר כנובעת משלושת הקווארקים האלה, והיא זכתה לכינוי "קסם" (charm). כשניבנו מאיצי חלקיקים גדולים וחזקים יותר, הצליחו הפיסיקאים להראות שיש עקבות לקיומו של קווארק רביעי בחלקיקים האלה, שקיבל כמובן את השם קסם.
אבל הקסם היה שונה משלושת הקווארקים האחרים, וזה נראה לפיסיקאים מוזר ומאוד לא סימטרי. הם הסיקו את קיומם של עוד שני קווארקים. הקווארקים העלומים האלה קיבלו את השמות יופי (beauty) ואמת (truth).
היופי והאמת נשארו עלומים וחסרי עקבות במשך זמן רב, והיה צורך במאיצי חלקיקים חזקים עוד יותר ובמחשבים גדולים שינתחו את עקבות החלקיקים המתנגשים בשביל למצוא אותם. אבל לבסוף, אחרי שנים של עבודה, אלפי ניסויים ואין-ספור דוקטורנטים טרוטי עיניים, הצליחו לעלות על עקבותיהם. היופי הוא הקל מבין השניים, ועקבותיו נתגלו ראשונים. האמת חיכתה עד 1995 כדי שיעלו על עקבותיה, אבל היום כבר אפשר לראות את התמונות של עקבות האמת באינטרנט.
אגב, יש פיסיקאים המעדיפים לקרוא ליופי "תחתית" (bottom) ולאמת "פיסגה" (top). המממ...}
כשהפיסיקאים התחילו להשליך חלקיקים זה בזה בעוצמות גדלות והולכות, הם גילו שהרבה מהחלקיקים המוכרים לנו מורכבים משלושה חלקיקים יסודיים יותר שזכו לכינוי "קווארקים" (quarks). שלושת הקווארקים קיבלו את השמות מעלה (up), מטה (down), והצידה (side) שנקרא גם מוזר (strange) - ממילא נהוג לכתוב רק את האות הראשונה של השם.
אבל חלק מהחלקיקים נראו כאילו יש להם עוד תכונה שלא ניתן להסביר כנובעת משלושת הקווארקים האלה, והיא זכתה לכינוי "קסם" (charm). כשניבנו מאיצי חלקיקים גדולים וחזקים יותר, הצליחו הפיסיקאים להראות שיש עקבות לקיומו של קווארק רביעי בחלקיקים האלה, שקיבל כמובן את השם קסם.
אבל הקסם היה שונה משלושת הקווארקים האחרים, וזה נראה לפיסיקאים מוזר ומאוד לא סימטרי. הם הסיקו את קיומם של עוד שני קווארקים. הקווארקים העלומים האלה קיבלו את השמות יופי (beauty) ואמת (truth).
היופי והאמת נשארו עלומים וחסרי עקבות במשך זמן רב, והיה צורך במאיצי חלקיקים חזקים עוד יותר ובמחשבים גדולים שינתחו את עקבות החלקיקים המתנגשים בשביל למצוא אותם. אבל לבסוף, אחרי שנים של עבודה, אלפי ניסויים ואין-ספור דוקטורנטים טרוטי עיניים, הצליחו לעלות על עקבותיהם. היופי הוא הקל מבין השניים, ועקבותיו נתגלו ראשונים. האמת חיכתה עד 1995 כדי שיעלו על עקבותיה, אבל היום כבר אפשר לראות את התמונות של עקבות האמת באינטרנט.
אגב, יש פיסיקאים המעדיפים לקרוא ליופי "תחתית" (bottom) ולאמת "פיסגה" (top). המממ...}
יופי ואמת במדע
יונת את מצליחה להקסים אותי בדברייך גם כשאין לי מושג מה אני קוראת.}
-
- הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
- דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*
יופי ואמת במדע
יונת,
ובכל זאת ללא החלקיקים שנמצאים בצד האפל - הכיעור והכזב, מה טעם לכל זה?}
ובכל זאת ללא החלקיקים שנמצאים בצד האפל - הכיעור והכזב, מה טעם לכל זה?}
-
- הצטרפות: 03 יולי 2001, 13:36
- דף אישי: הדף האישי של יופי_אמת*
יופי ואמת במדע
יונת, כול הכבוד על ההתפלספות הפיסיקאית מאיפה את שואבת את הכוח לזה?}
-
- הצטרפות: 17 יולי 2001, 16:24
- דף אישי: הדף האישי של חאן_יא*
יופי ואמת במדע
הייתי רוצה להיות תלמידה שלך לפיזיקה.
אולי תתני רעיונות לניסויים לערוך עם הילדים? אולי דף שלם לכך?
ובקשה לדף נוסף, דף שיכוון אותנו לחומר קריאה בנושאי חינוך טבעי, מאמרים, תיאוריות ועוד.
איזה כיף שמצאתי אתכם. תודה.}
אולי תתני רעיונות לניסויים לערוך עם הילדים? אולי דף שלם לכך?
ובקשה לדף נוסף, דף שיכוון אותנו לחומר קריאה בנושאי חינוך טבעי, מאמרים, תיאוריות ועוד.
איזה כיף שמצאתי אתכם. תודה.}
-
יופי ואמת במדע
צפריר, לפי "המודל הסטנדרטי" בפיסיקה (שממנו לקוחים המונחים שהשתמשתי בהם כאן), לכל חלקיק יש אנטי-חלקיק. כלומר, לקווארק היופי יש את האנטי-קווארק שלו, וכנ"ל לגבי כל שאר הקווארקים. אז זה מסדר את ענין הצד האפל שאתה דואג לו . אבל זה לא רק שחור ולבן - כל קווארק מגיע בשלושה "טעמים": אדום, כחול וירוק. נחמד, לא?
יופי, אני לא צריכה "לשאוב" כוח לזה - אני מקבלת כוח מהדברים האלה. ואני מזהירה אתכם שאם תתגרו בי אני עלולה להמשיך!
חאן יא, אחרי התלבטות קשה החלטתי בכל זאת להפנות אותך אל http://www.explorations.org ששם יש כל מיני ניסויים ורעיונות איך להנות ממדע עם ילדים. אבל אני עקרונית נגד. לא נגד שתקראי, אבל נגד לעשות ניסויים של מישהו אחר. מדע לא מתחיל בניסוי אלא בשאלה (להבדיל מדת, שמתחילה בתשובה). ברגע שיש לך (או לילדיך) שאלה על העולם, אתם מתעסקים במדע. אם יש לך איזושהי שאלה ספציפית, אני יכולה לנסות לתת לך כיוונים איך לגלות תשובות ושאלות נוספות.
לגבי חומר קריאה על חינוך טבעי, אני ממליצה על הספרים של ג'ון הולט. כולם מעולים, אבל הכי ממוקד בלימודים מחוץ לבי"ס זה Learning All The Time. לגבי ספרים בעברית, התחלתי רשימה כזאת באתר שלי: http://ootips.org/horut/books.html.}
יופי, אני לא צריכה "לשאוב" כוח לזה - אני מקבלת כוח מהדברים האלה. ואני מזהירה אתכם שאם תתגרו בי אני עלולה להמשיך!
חאן יא, אחרי התלבטות קשה החלטתי בכל זאת להפנות אותך אל http://www.explorations.org ששם יש כל מיני ניסויים ורעיונות איך להנות ממדע עם ילדים. אבל אני עקרונית נגד. לא נגד שתקראי, אבל נגד לעשות ניסויים של מישהו אחר. מדע לא מתחיל בניסוי אלא בשאלה (להבדיל מדת, שמתחילה בתשובה). ברגע שיש לך (או לילדיך) שאלה על העולם, אתם מתעסקים במדע. אם יש לך איזושהי שאלה ספציפית, אני יכולה לנסות לתת לך כיוונים איך לגלות תשובות ושאלות נוספות.
לגבי חומר קריאה על חינוך טבעי, אני ממליצה על הספרים של ג'ון הולט. כולם מעולים, אבל הכי ממוקד בלימודים מחוץ לבי"ס זה Learning All The Time. לגבי ספרים בעברית, התחלתי רשימה כזאת באתר שלי: http://ootips.org/horut/books.html.}
יופי ואמת במדע
אני עובדת על איסוף כתובות להפניה בנושאים שונים כמו שכתבנו למעלה. ועוד כמה דפי כיף.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
יופי ואמת במדע
היי יונת
תשובה בדת זה מלשון שיבה ולא מלשון answer.}
תשובה בדת זה מלשון שיבה ולא מלשון answer.}
-
יופי ואמת במדע
ענת, לא בגלל זה כתבתי שדת מתחילה בתשובה. דת מתחילה באמונה באלוהים (עם ואריציות שונות לגבי איך קוראים לו/להם ומה הוא עושה ורוצה מאיתנו). האמונה הזו באלוהים היא אותה תשובה שדיברתי עליה.}
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
יופי ואמת במדע
אה, אוקיי. סליחה שחשדתי בך בהפשטה לא פיירית של הדברים.}
-
- הצטרפות: 03 יולי 2001, 13:36
- דף אישי: הדף האישי של יופי_אמת*
יופי ואמת במדע
יונת היקרה, ממני הפיסיקה די מרוחקת (בכלל העולם הריאלי לא בישבילי וגם לא תאוריות) למרות שעכשיו בתור אם, אני מוצאת את עצמי כול פעם לומדת נושא חדש, כך שבטח גם לפיסיקה נגיע ואז אולי אצליח להבין אותך (יש לי סיכוי?)
ואם כבר מדברים אז, מסתבר שלא ידעתי הרבה דברים על הרבה אנשים ודרך הפורום הזה מתגלים לא מעט דברים. האם זוהי בעצם הדרך שלנו להכיר אחד את השני? משמח? עצוב? ככה זה בעולם מודרני זה.}
ואם כבר מדברים אז, מסתבר שלא ידעתי הרבה דברים על הרבה אנשים ודרך הפורום הזה מתגלים לא מעט דברים. האם זוהי בעצם הדרך שלנו להכיר אחד את השני? משמח? עצוב? ככה זה בעולם מודרני זה.}
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
- דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*
יופי ואמת במדע
יש אנשים שאומרים שכיתה של ילדים שיושבים כל אחד מול מחשב נפרד זו הפעילות הכי לא חברתית שיש. ואני טוען שזו בעצם כיתה של חלונות שפתוחים כל אחד לעולם שלם בחוץ, ושהילדים בעצם מקיימים קשרים חברתיים ענפים עם אנשים שונים ומשונים במחוזות הרחוקים שנגלים מבעד לחלונות.}
-
יופי ואמת במדע
יותר מזה, מסתבר שאותם אנשים שיושבים מול מחשב לא רק יושבים מול חלון פתוח החוצה, אלא שזה עובד גם בכיוון השני: הם פותחים לעולם חלון אל תוכם הם. לכן זה בכלל לא מפתיע שאנחנו מגלים כאן דברים חדשים אחד על השני. יש משהו מאוד אינטימי במדיום כל כך לא אישי.}
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 00:52
- דף אישי: הדף האישי של רעי_זילבר*
יופי ואמת במדע
לכל "המורים" שלום,
מצאתי אתר נחמד שעוסק בלימוד בסיסי, חביב ונעים לבריות של פיסיקה.
תוכלו למצוא בו תופעות פיסיקליות שונות תוך הסברים נוחים ומרהיבים.
נסו ותהנו.
http://www.fearofphysics.com/
מצאתי אתר נחמד שעוסק בלימוד בסיסי, חביב ונעים לבריות של פיסיקה.
תוכלו למצוא בו תופעות פיסיקליות שונות תוך הסברים נוחים ומרהיבים.
נסו ותהנו.
http://www.fearofphysics.com/
יופי ואמת במדע
אנשים כותבים הרבה שטויות במאמרים מדעיים. (יודעת מניסיון).
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
יופי ואמת במדע
אבל היום כבר אפשר לראות את התמונות של עקבות האמת באינטרנט.
יש לך לינק?
<הולכת לקרוא בויקיפדיה על קווארקים>
יש לך לינק?
<הולכת לקרוא בויקיפדיה על קווארקים>