טיפים לאריזה כשעוברים דירה

נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

אני שונאת לארוז ולשמחתי כבר לא עברתי בית 5 שנים
אבל עכשיו מתקרב הרגע ואין לי מושג איך להתחיל.
מ_י_כ_ל*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

• אומר את המובן מאליו - לארוז יחד דברים הקשורים זה בזה (כלומר: כלי מטבח לחוד, אביזרי אמבט לחוד, צעצועים לחוד, בגדים של הורים חוד וכו'), כך ניתן גם לארוז מסודר ובהדרגה וגם לפרוק מסודר ובהדרגה.
אבל - בחריג אחד: ספרים! כן, לא תמיד זוכרים, אבל ביחד הם עצומי משקל. לפיכך, או להכין ארגזים מעורבים של ספרים וחפצים קלים אחרים (כמו בגדים) או לארוז הספרים בארגזים קטנים במיוחד.
  • לכתוב על כל ארגז מה הוא מכיל (אני נוהגת לכתוב במפורט, שכן יש ארגזים שלוקח לי חודשים להגיע אליהם ואין סיכוי שאזכור מה הונח בהם), כמו גם חץ המראה כיצד יש להניח את הארגז. רצוי שהכיתוב יופיע ביותר מאשר צד אחד של הארגז, שכן לעיתים אין דרך לסובב את הארגז.
  • אם יש זמן מה עד לרגע המעבר ניתן להתחיל בקטן ולהתחיל לארוז דברים שלא תזדקקו להם עד אחרי המעבר.
  • פשוט להתחיל! ל'התלבש' על אזור מסויים ולהתחיל לארוז אותו ולא להרפות עד שהוא ארוז ומאורז. לא לאטום את הארגז עד לתום האריזה כולה, שכן יתכן ויהיו דברים שתרצי להוסיף אליו מאוחר יותר.
  • להשתמש באריזה כמנוף לניפוי כל מה שלא צריך עוד. אחרי הכל - לא חבל על הארגזים?!?
  • לא לעטוף כלי מטבח בנייר עיתון מודפס! מלכלכך את הכלים. ניתן להשיג נייר כזה שאינו מודפס ולפחות את השכבה הקרובה לכלי לעטוף בנייר הלבן. את שאר השכבות ניתן (ומהבחינה האקולוגית רצוי) לעטוף בנייר העיתון הרגיל.
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

שליחה על ידי אביב_חדש* »

עכשיו בקיץ אפשר לארוז כבר את בגדי החורף, שמיכות חורף.
ברונית_ב*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*

שליחה על ידי ברונית_ב* »

אני תמיד מתחילה מהספרים, ואורזת אותם בארגזים קטנים של שישיית קולה/קינלי/ספרייט. סיפוק עצום לראות את המדפים מתרוקנים, וזה גם ממריץ.
כרמל יגיד שאין לי זכות דיבור כי הוא ארז את הכל כמעט לבד, בעוד אני ממשיכה לקיים בתוך הכאוס איזה רצף נורמלי של חיים עבור ינאי המבולבל מהמצב: ארוחות, בילויים אחר הצהריים, שיגרה של זמן במקום מקום.
מצטרפת למיכל בעצה פשוט להתחיל! ל'התלבש' על אזור מסויים ולהתחיל לארוז אותו ולא להרפות עד שהוא ארוז ומאורז בכלל, מיכל נתנה עצות מעולות!

את הבגדים פשוט שפכנו ישר מתוך הארונות לתוך שקיות זבל גדולות וחזקות במיוחד. מצעים ומגבות, שהם כבדים יחסית, צררנו בתוך סדינים/ציפות שאחר כך כיבסנו. ככה אנחנו, קצת וואחשים בעניינים האלה.

מבחינה תודעתית תתיחסי לזה כמו לעריכה של טקסט ארוך, כמו ספר. מקטע אחר מקטע.
והעיקר והעיקר לא לפחד כלל!

> ברונית עוד לא סיימה לפרוק את הארגזים, כמובן <
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אצלי הטריק היה להביא את אמא שלי שתשחק עם אור בחוץ (ילדים קטנים הם תירוץ נהדר לא לארוז)
ולהזמין חברה מסוג אסרטיבי ותקיף ולהגיד לה: "תהיי קשוחה איתי".
בלי שתי החברות האלה שבאו לארוד איתי - המטבח שלי היה נשאר שם.

אה כן. המטבח זה האזור הכי קשה לאריזה.
מצד שני - מטבח זה גם החדר שמשתמשים בו הכי הרבה עד הרגע האחרון...
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

תודה על כל הטיפים
האמת, שאחד הדברים הפעם הוא שאנחנו נעבור לבית הרבה יותר קטן וגם הילדים שלנו גדלו, בעיקר מרים, שעולה לכיתה א', יש כל כך הרבה צעצועים וספרים שלה - מצד אחד חבל לזרוק, אולי יהיה לה עוד רגע של תינוקות ומצד שני - תופס מקום ומיותר. ומצד שלישי - לשמור לנכדים?
אני צריכה עליית גג כזו שמאפסנים בה את הדברים האלו, כדי שיום אחד הנכדים שלי יעלו לשם וימצאו את כל העבר שלי בוקפסאות.
ברונית_ב*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*

שליחה על ידי ברונית_ב* »

אני צריכה עליית גג כזו שמאפסנים בה את הדברים האלו, כדי שיום אחד הנכדים שלי יעלו לשם וימצאו את כל העבר שלי בוקפסאות.
כמו ב"מכושפות"? (-;
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני אוהבת לארוז עם שקיות נילון של מכבסה. הן גדולות וחזקות. יש למישהו מושג איפה קונים? בעבר קניתי במכבסה, אבל זה סתם עלה הרבה.
מ_י_כ_ל*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

השקיות - לארוז לשימוש עצמי או לשם מעבר? כי באחת ההזדמנויות המובילים עיקמו פרצוף נוכח השקיות.
אולי באמת צריך להוסיף המלצה נוספת -
  • לדבר עם חברת ההובלה לתיאום עמדות וציפיות, בין היתר בענינים הבאים: חומרי אריזה; מספר המובילים שיגיעו (הופתענו לגלות שבאחת הפעמים נשלח רק איש אחד. היה לו כיף עם המקרר...); שעת הגעה לבית ולנקודת היעד; תוספות מחיר 'הכרחיות' ביום ההעברה (הכרחיות כי בלעדיהן שום דבר לא יובל מן המדרכה לתוך המשאית...); טיפ (כן, מקובל, מה לעשות).
אה, צר לי, לא יודעת היכן משיגים.
א_גרויסע_מויש*
הצטרפות: 08 פברואר 2004, 17:47

שליחה על ידי א_גרויסע_מויש* »

ארגז ביום
תודה, גילה. הולכת לארוז ארגז :-)
אמא_אינקובטור*
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

מצד אחד חבל לזרוק, אולי יהיה לה עוד רגע של תינוקות ומצד שני - תופס מקום ומיותר. ומצד שלישי - לשמור לנכדים?

נועה - עשיתי את הקשה מכל ומסרתי ארגז של צעצועי תינוקות שכבר לא אשתמש בהם. הפטנט שלי: לא לזרוק אלא למסור לאנשים שאני אוהבת, ואני יודעת שיתייחסו את הצעצועים בכבוד הראוי. אם יקרה נס ויהיה לי עוד תינוק, אני תמיד אוכל לבקש את הצעצועים בחזרה.

<אמא אינקובטור חכמה גדולה כי היא עדיין לא נאלצה להחליט מה לעשות בסלקל ובמנשא>.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

שליחה על ידי עדי_יותם* »

סלקל? מה הבעיה? ברגע שהיא עוברת לכיסא, למכור או לתת למישהו. אורך החיים שלו מוגבל לשש שנים (או שאת מתכוונת לטרמפולינה?). מנשא - אני מעבירה את מנשאיי האהובים מתינוק לתינוק. אחד נתתי במתנה וכבר אני מתגעגעת אליו וקצת מצטערת שלא ביקשתי שיחזירו בתום השימוש. מצד שני, זו תינוקת ראשונה של זוג שחי בצניעות, והשתמשו בו לא מעט כנראה, אז יאללה, שיהיה. כשהשני יחזור, אם יישאר ממנו משהו, הוא ילך ישר ל-שמיכות טלאים. אולי בעצם אני לא אתאפק וישר אכניס אותו לשמיכה? כמו שאני מכירה את האמא שייעדתי לו אותה, היא בטח לא תשתמש בו... טוב, יש לי עוד שבוע שבועיים להתלבט.
צעצועים: אני מוכרת בחנות יד שנייה או תורמת. יוצאי דופן הם צעצועי העץ, שיש לי אליהם חיבה מיוחדת. אחרי התלבטות ארוכה כבר הייתי עם שקית גדולה של צעצועי עץ בדרך לחנות, אבל כשהגעתי לשם לא יכולתי להוציא אותם מתא המטען... חזרו הביתה ויישמרו לנכדים. גם הלגו יישמר.
חגית_פ*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

שליחה על ידי חגית_פ* »

לא רוצה להתחיל דף חדש...

יושבת ובוהה בין מעט הארגזים שהצלחתי להפיק עד עתה מהרגע שהבנתי שעוברים (לפני כארבעה ימים).

מאיפה מתחילים את המבצע הזה?

נקודות האור: אין לנו "תכולת בית". אין תנור, אין מכונת כביסה, אין סלון, אין פינת אוכל, אין מיטה (רק מזרן), יש לנו מקרר מהקטנים האלה.

נקודות החושך: אני עדיין לא יודעת איך עושים את זה. איך אורזים ?!
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אני מתחילה מהקל: הבגדים מהעונה הלא מתאימה.
  • גרביים וגופיות טריקו פושטיות נשמרות בצד בתור חומר-ריפוד (למשל מכניסים ספל/כוס לגרב).
  • כל מה שבאותו ארגז צריך להיות:
  • לאותו חדר (פרט, כאמור, לגרביים).
  • ברמת דחיפות דומה (אבל זה קורה מעצממו, כי ראשון אורזים מה שלא כל כך בשימוש ואחרון אורזים מה שבשימוש יומיומי).
  • בגדים הם קלים, לכן ניתן לארוז בארגזים גדולים. ספרים - רק בארגזים קטנים, מסודרים כמו טטריס (בחללים: גרביים). באופן גומה גם כל השאר - שלא יהיו ארגזי ענקיים וכבדים (בפרט אם מי שהולך לסבל הם משפחה וחברים...).
  • כל מיני דברים שבירים (מזכרות, מצלמה, ) - לדחוף בין הבגדים. תמיד יש קצת רווח בין הערמות, בדיוק בשביל זה. דברים שבירים שאין אומץ לזרוק - כולם יחד בארגז אחד, לא לרפד (-;
  • כלי מטבח: צלחות - צלחת-עתון-צלחת-עתון וכו', אפשר לקפל את אותו עתון הלוך חזור. סירים-מחבתות - לסדר לפי הגודל, זה בתוך זה. לנצל חללים לדברים הקטנים של המטבח (סכום, פותחן, גפרורים וכו'). לא לשכוח לרפד בין הטפלונים. אם אין עתונים - גופיות טריקו פושטיות (בדיוק אלה שממילא מורחים עליהם אוכל ופליטות, בהתאם לגיל הילדים)..
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

לי תמיד היה לוקח שבועות לארוז. בפעם האחרונה שעברתי דירה זה היה מחו"ל חזרה לארץ והחברה שהשיטה לי את הארגזים לארץ דאגה גם לאריזה. יום לפני שהם באו לקחת את הדברים הכנתי את כל מה שהיה צריך לארוז בערמות מסודרות בסלון, לפי נושאים: מטבח, בגדים, מצעים, ספרים, חפצים שבירים וכו'. הגיעו שני בחורים נחמדים עם:
  • המון קופסאות קרטון בשני גדלים
  • סלילי מסקינג-טייפ רחבים
  • ערמה ענקית של ניירות עיתון דקים
ופשוט תוך שעה בערך הכניסו את כל הערמות שלי לארגזים.

מסקנות:
  1. כדאי לעשות הכל בבת אחת ולא במנות קטנות.
  2. עדיף להכין מלאי גדול של ארגזים מאשר להאבק להכניס כמה שיותר לכל ארגז.
  3. דברים שבירים שכן רוצים לשמור שלא ישברו מחזיקים מעמד מצוין עטופים בשכבה עבה של עיתונים. לוקח פחות זמן לארוז את כולם ביחד בארגז אחד מאשר לחפש חורים בין ערמות הבגדים.
חגית_פ*

שליחה על ידי חגית_פ* »

ביומיים האחרונים אספתי בערך 20 קרטונים של קוקה קולה לאריזת ספרים/ דיסקים/ קלטות וידאו.
מתקדם טוב.
למטבח אני מפחדת להיכנס.
אני לא מובילה עם חברה אמיתית אלא עם משאית ירקות שמגיעה מהערבה לפרוק מלונים ואבטיחים ובדרך חזרה תוביל את חפצנו, כך שכל האחריות עלי.

אין לנו מי יודע דברים שבירים אבל ליתר ביטחון אני עוטפת את כלי המטבח גם בשיכבת כלשהי (בגדי חורף) חוץ מהעיתון.
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

כנסי עכשיו לאתר של הפליידי .אחת ממנהלות האתר עוברת דירה ומנהלחת מעין יומן מעבר.
ויש שם דפים עם המון טיפים ועצות חכמות לאריזה.
חגית_פ*

שליחה על ידי חגית_פ* »

לטובת העוברים למיניהם אני מוסיפה קישור:
http://www.flylady.com/pages/[po]Flying MovingTips[/po].asp

תודה, מיץ.
יהודית_שפמן*
הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*

שליחה על ידי יהודית_שפמן* »

צעצועי ילדים להדסביק בצלוטיפ את הקופסאות, ואת הקוביות מגדלים בשרינק כך הכל מגיע שלם. בגדים שקיות גדולות ולהכניס הכל מקופל ישר ואז זה יוצא ישר לארון. מטבח נייר פצפצים שנמכר בהום סנטר.
למי שרוצה להיות יעיל לסמן ארגזים ע"פ מדבקות צבעים, להדביק על המשקופים ביום של ההעברה ואז ישר הארגזים נכנסים למקום. על כל ארגז לכתוב בענק מה יש בו.
דברי מטבח שבירים לא להעמיס בארגזים.
מכונות שבירות אפשר לארוז במגבות מטבח שמיכות לתכנן מראש.
מעבר לכך האריזה והפירוק ממש קלים לא לחסוך בזריקה לא לשמור ליורשים גם ככה יהיה להם מספיק פינוי זבל..
אריזה קלה
ממי שגמרה לסדר בית בפחות מ 24 שעות.
עוברת_סדרתית*
הצטרפות: 24 יוני 2004, 11:05

שליחה על ידי עוברת_סדרתית* »

1. יש למספר את כל הקרטונים בעת האריזה.לרשום את המספר על כל צדדיו של הקרטון כוון שלקרטון תמיד יש נטייה לעמוד דווקא על הצד שעליו כתבנו.
  2. יש לנהל פנקס ובו לרשום את התכולה המדוייקת של כל קרטון על פי מספרו.(אין מקום למפרטים על הקרטון עצמו חוץ מלכתוב הגדרה כללית כמו"בגדי חורף" אני לא ממליצה).
  3. ניתן להשתמש בשיטת מיספור במאות(כמו בסוגי חשבונות ב"חשבשבת" למי שמכיר): כל הקרתונים של המטבח יתחילו ב -200 וכד'
  4. תמיד כדאי לבדוק שכל הקרטונים נוכחים בדירה החדשה ועדיף לערוך בדיקה לפני שהמוביל עזב.
  5. שיהיה בהצלחה לעוברים.
עוברת_סדרתית*
הצטרפות: 24 יוני 2004, 11:05

שליחה על ידי עוברת_סדרתית* »

ה כ י ח ש ו ב : לשמור היטב על אותו פנקס רשימות עם תכולת הקרטונים!!!!
יוחננ_ית*
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

לאמהות שכבר התנסו - האם לארוז ולקחת איתי את בגדיי הטרום-הריוניים או למסור אותם? כלומר, האם הם יחזרו לעלות עלי? חזרתי למשקל המקורי אבל מבנה הגוף השתנה. האם כשאפסיק להניק מידת החזה תחזור לקדמותה והסוודרים שוב יתאימו? יש סיכוי שהמכנסיים שוב ייסגרו עלי?
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לגבי החזה - לי הוא חזר למידתו הקודמת זמן מה אחרי שהפסקתי להניק (אחרי שכבר מסרתי את כל החולצות שהפכו פתאום לחולצות בטן :-) ).
ענת_טבריה*
הצטרפות: 24 יוני 2004, 22:41
דף אישי: הדף האישי של ענת_טבריה*

שליחה על ידי ענת_טבריה* »

בהחלט מקום נהדר לכתוב בו על טיפים לאריזת החזה לאחר הלידה\ההנקה .אולי דרוש דף חדש,בנות?:-)
אביטל1*
הצטרפות: 18 אפריל 2004, 23:02

שליחה על ידי אביטל1* »

עברתי המון דירות, אולי 10. תמיד התחלתי לפחות חודש מראש מדברים לא חיוניים: כלי מטבח פחות חיוניים דברי נוי וכו' בגדים ומצעים שלא בעונה. כל כלי עטוף בעיתון- אף פעם לא נשבר לי כלום מהעברת דירה. עכשיו אני גרה בדירה שלא נראה לי שאעבור ממנה בקרוב ואני רוצה לדמיין שאני צריכה לעבור דירה כדי להיפטר מחפצים לא חיוניים והרבה ג'אנק שהצטבר.
מיסטר_B*
הצטרפות: 14 ינואר 2005, 02:07

שליחה על ידי מיסטר_B* »

_אני שונאת לארוז ולשמחתי כבר לא עברתי בית 5 שנים
אבל עכשיו מתקרב הרגע ואין לי מושג איך להתחיל._

היי נועה
אני חושב שבשביל לנקות יסודי עדיף לעבור דירה, מה דעתך
על הקפה האורגני במסעדה בהרדוף את חושבת שהוא ממכר?
אילת*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 17:08

שליחה על ידי אילת* »

טיפים:
מגרות (מארונות שעוברים אתכם) וניתן להוציא מהארון - לעטוף צמוד עם שקית ניילון (של אשפה) כשהיא שטוחה - להצמיד אותה עם מסקנטייפ למגרה, ולהכין ערמה של המגרות הללו וכך לא יהפכו אותן (וגם אם כן, אז התכולה לא תישפך) וזה חוסך לרוקן, לארוז לפרוק ולמלא אותן מחדש...

לא למלא בקרטון 1 רק ספרים - למיטב הסבלים זה בלתי נסבל, ובוודאי כשמעבירים לבד... כדאי לשלב 1/2 קרטון בגדים והשאר ספרים...

את כל הפריטים השבירים ובעלי החשיבות - ל ה ע ב י ר ל ב ד ! ! !

תמיד לכתוב מחוץ לקרטון מס' קרטון ומה הוא מכיל (אפילו בכללי) ורצוי להכין רשימה של מס' קרטונים ותכולתם. זה עוזר לדעת שכל הקרטונים הגיעו לא חסר... (במיוחד כשמעבירים עם חברות הובלה...) וגם עוזר למצוא משהו ספציפי בערמת קרטונים עלומה...

דבר נוסף שניתן לעשות : לחלק מראש את ארגון הקרטונים כך שלדוגמא קרטונים 1-20 יהיו לבגדים (גם אם לא יהיו 20 קרטונים של בגדים אלא רק 12) ו-קרטונים 21 - 40 זה כלי מטבח (גם אם יהיו פחות..) וכו'...
לתת הערכה מקסימלית של קרטונים לכל חלק בבית, ואז כל 1 מאורגן בקבוצה מספרית מסויימת וניתן לארוז את הבית על חלקיו השונים במקביל. הרי תמיד משאירים קצת כלים ובגדים ואוכל לסוף אז באריזות האחרונות של כלי המטבח (לדוגמא) רואים שהגענו למספר מסויים ואורזים ורושמים את מס' הקרטון בתוך הקבוצה המספרית של כלי המטבח.
לי זה עזר במעבר מורכב - רק צריך להתכונן לעניין ולהיות מסודרים. זה גם מסייע לכמה אנשים לארוז במקביל וכל אחד מתקדם ב"שטח" שלו.

תמיד להשאיר את ארגז הכלים בהישג יד ! גם כשאורזים (וצריך פתאום לפרק ולנתק כל מיני דברים...) ובטח כשפורקים וצריך להרכיב רהיטים או כל דבר אחר - ובלי איזה מברג או כלי אחר אי אפשר להתקדם.

את כל החלקים הקטנים של הארונות (אם זה פינים למדפים, ברגים מיוחדים או כל דבר אחר) כדאי לשים בשקית קטנה (כמו של סנדוויצים) ולהצמיד לחלק גדול של הרהיט או לסגרו ולשים בארגז כלים ולרשום למה זה שייך. לפעמים מאפסנים חלק מהריהוט ורק אחרי תקופה מסויימת מרכיבים ואז לא ברור לאן נעלמו הברגים/ התופסנים וכו'... וזה מונע התרוצצות.

לא קשור לאריזה אלא למעבר - במידה ואחד ה"חשבונות" רשום על שמך ואת/ה עוזב/ת את הדירה/ בית...תמיד לוודא שיעבור להיות רשום על שם הדייר הבא או על בעל הדירה.
חברה שלי גרה בדירה בת"א וסמכה שהדייר שהחליף אותה בדירה יחליף את הרישום של החיוב על שמו (מה שלא קרה, והיא לא הקפידה על כך) ואחרי 6 שנים (!!!! שכבר התחלפו הרבה דיירים בדירה) העיריה תבעה אותה על חוב של כמה אלפי שקלים + הצמדות... משום שהיא רשומה על החיוב והיא לא דאגה להחלפת השם בחיוב הארנונה או המים, ולא ממש התחשבו בהוכחות שהיו לה שהיא גרה במקום אחר ושילמה שם... חבל להסתבך ורצוי להקפיד (ואת/ה אף פעם לא יודע עם מי יש לך עסק בדירות הנ"ל ובטח לא עם מי שמחליף את מי שהחליף אותך ובאותו מקרה הדיירים ניצלו את זה שהרישום נותר על שמה ופשוט לא שילמו - והכל על הגב שלה...).
הערה: לפעמים הרשויות לא מוכנות להחליף את שם בעל החיוב למישהו שנכנס לדירה לתקופה של פחות משנה (ויש חוזים קצרים או דיירים שמחליפים חוזה מאמצע...) ואז רצוי להעביר את החשבון על בעל הדירה לתקופה הקצרה.

דבר נוסף: לתכנן את האריזה !
כדאי להתחיל לארוז מראש יותר זמן ממה שנדמה לנו ואז הסיכוי שנתקע בלי זמן או קרטונים נמוך יותר. רצוי מאוד לנצל את ההזדמנות למיין ולעבור על החפצים השונים - וגם לזה דרוש זמן. בלחץ סתם דוחפים את תכולת הבית לתוך ארגזים ונשארים עם כל הציוד המיותר...
כדאי לתכנן מראש אילו חפצים צריכים להשאר בחוץ לצורך המשך חיים תקין עד למעבר והכח חשוב - גם לימים הראשונים אחרי המעבר !
כנ"ל בחפצים שמשאירים בחוץ עד לרגע האחרון - מוצרי בסיס הכרחיים... שיהיו ב"שלוף" גם כשאנחנו מגיעים לדירה החדשה.

כדאי להצטייד בכמות גדולה של קרטונים ומסקנטייפ (יותר ממה שנדמה שצריך, ותמיד יוכל להיות לזה שימוש גם בהמשך...) וטושים עבים כהים לרישום על הקרטונים.

אחרי המעבר - אם עברתם לבית גדול ויש לכם מקום, אפשר לשמור את הקרטונים (אחרי שמשטחים אותם) ולהשתמש בהם למעבר הבא או להציע אותם לחברים שעוברים בקרוב (חיפוש קרטונים טובים בכמות גדולה זו משימה לא קלה).

טיפ אחרון : כל ציוד שאתם מחליטים להפטר ממנו, במיונים השונים, נסו לתרום או לבדוק אם יכול לשרת או לשמש משהו אחר.
בגדים, צעצועים, כלים, ספרים - כל דבר. שיהיה בהצלחה.
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

טוב זה בעצם למעבר - פריקה בדירה החדשה,
לארגן ביום הראשון את המטבח - סלון + חדר שינה, לתת להם "צורה של בית" כמו שאימי אומרת.
אח"כ אפשר לפרוק יותר באיזי את השאר ולא מרגישים שחיים על הארגזים
אזהרה - לא מתאים לדחינים כרוניים כי להם זה יגרום לדחות את הפריקה בחודשים נוספים רבים. (-:
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כדאי להצטייד בגליל ניילון נצמד לעיטוף של ספות (המובילים נוטים להעמיד אותן על הצד, כך שלא יתפסו הרבה מקום...), אז אפשר לדאוג לעטוף את אותו צד היטב...
שקיות שקיות שקיות... מצויין להפרדה של ספרים ומצעים - שכדאי לארוז יחד.
כחודשיים לפני - להתחיל לרוקן מקרר, פריזר.... שתוכלו גם להפשיר לפני ובמקביל למעבר.
עציצים - למזער כמות או לפחות לא להתחיל חדשים...
רישום של אריזה ו-10 קרטונים לסוף.
מאמא*
הצטרפות: 19 דצמבר 2002, 11:34

שליחה על ידי מאמא* »

להדביק נייר דבק (אטום, כזה שיורד בקלות) לפינות של רהיטים מעץ. במעבר הרבה פעמים הרהיט נתקל בקיר או במשקוף ונשרט.
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

שיניתי את שם הדף מ-טיפים לאריזה.
כדי שיהיה ברור שזה למעבר דירה ולא לנסיעות. (בניגוד לדף 'רשימת אריזה', שאת שמו שיניתי עכשיו ל-רשימת אריזה לנסיעות, שאלו שני סוגים שונים של אריזות).
שלולית_י*
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

שליחה על ידי שלולית_י* »

שקית גדולה של צעצועי עץ ... חזרו הביתה ויישמרו לנכדים. גם הלגו יישמר.
לגעתי צעצועים טובים ואיכותיים כדאי לשמור:
גם אם הילדים שלך כבר גדלו, ארגז קטן של צעצועים טובים הוא שימושי בכל בית: למשל, כשבאים אורחים עם תינוק קטן, כשבא חבר לילד הגדול, ואמו+אחיו הקטן מתלווים אליו. איך תשתי קפה עם האמא, כשהתינוק עסוק בלאכול לך את השלט? אז עדיף שיהיה איזה לגו בבית. או קוביות מעץ..
עדיין_לא_כאן*
הצטרפות: 04 דצמבר 2006, 12:52

שליחה על ידי עדיין_לא_כאן* »

אני קניתי כמה צבעים של מדבקות מרובעות גדולות (כאלה שיש 2-4 בגליון). ואז מעבר למספור גם היה אינדקס ויזואלי ברור וכשהמשאית הגיעה עם כל האגזים לבית החדש היה מאוד פשוט להגיד לסבלים שכל הארגזים עם המדבקות האדומות זה למטבח, הכחולים לחדרים, הצהובים בסלון וגם ההתמצאות בארגזים קלה יותר
טיפ נוסף לא לשים את כל הספרים ו/או אלבומי תמונות בארגז אחד, זה יוצא מאוד כבד ועלול להיקרע.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

לאחר המעבר המי יודע כמה (יודעת יודעת...מעדיפה להחריש ששש), הנה המלצות שונות לצוענים בנשמתם:
לארוז כל יום כמה ארגזים ספורים ולכן להתחיל לארוז זמן רב לפני.
את הארגזים האחרונים לסמן כאחרונים כי הם אלה שייפתחו ראשונים
אם אורזים בגדים בשקיות (קצת יותר מהר ובפריקה יותר בלאגן), לסמן את השקיות עם מדבקיות כדי לדעת מי נגד מי.
לפני המעבר לארוז תיק לשבוע שבועיים, כך פחות תלויים בפתיחת ארגזים.
לעשות תיק של מסמכים ושם לשים את כל הניירת החשובה כי אחרת - לא תמצאו אותה בשום אופן!
לשמור לסוף כמה ארגזים יותר ממה שנראה שצריך. תמיד בסוף זורקים כבר מה שנשאר בבלאגן ותמיד צריך עוד ועוד ארגזים.
כשמגיעים לבית החדש - עדיף להניח את כל החפצים וללכת לישון אצל בני משפחה או משהו כזה (מאוד מרכך את המכה)

אם אזכר בעוד דברים אשמח לכתוב פה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הנה המלצות שונות לצוענים בנשמתם (-:
תודה
צועניה רגע לפני מעבר...
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

שליחה על ידי צוויליך* »

בשבילי הסיוט של מעבר הוא השלב בו אתה חייב להתמודד עם מגירות של פיצ'פקעס.
אחרי שבועות של אריזה נינוחה מחר אתה עובר ועדיין יש 2-3 מגירות שמכילות אוסף הזוי וכאוטי של עצמים טפשיים
שכל אחד מהם לכשעצמו אינו מהווה בעיה; יחד, הם מתנשאים מעליך מתחתית המגירה והחולשה הפושטת במפרקים
מפילה אותך על הכורסה הקרובה וכופה עליך לחטט ביד רועדת בארגז הספרים הסמוך ולשלוף ממנו את "חליפת חלל" של היינליין
בו תקרא במשך כחצי שעה.
לאחר מכן תזדעזע משרעפיך ותבין שצריך לצלצל לחבר/ה.
זה הזמן לצלצל לחבר/ה.

צוויל
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”