חלומות על אריות

ברונית_ב*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*

חלומות על אריות

שליחה על ידי ברונית_ב* »

לבן שלי יש סיפור קבוע:
"יודעת? בא אריה, והוא טרף אותי, עם השיניים שלו, וזה מאוד כאב לי, ואז בא אבא/חמור/סבתא (כל פעם מישהו אחר) והציל אותי".
אין יום שהוא לא מספר את זה.
לא יודעת אם זה מחלום, או מספר או סרט שהוא ראה. הוא עוד לא נחשף לספר הג'ונגל ולמלך האריות, ועוד לא ביקר בספארי. הסיפור לא מופיע בעיקר כשהוא מתעורר משינה, אלא בכל מיני רגעים ביום.

מישהו אמר לי שלכל הילדים יש חלומות על אריות באיזשהו שלב. יש כאן מי ששמע על זה ויכול להרחיב?
אמא_של*
הצטרפות: 07 מרץ 2003, 13:59
דף אישי: הדף האישי של אמא_של*

חלומות על אריות

שליחה על ידי אמא_של* »

לבן שלי היתה תקופה שכל לילה הוא הזעיק אותנו בצעקות. פעם זה היה נמלה, פעם פיל, פעם אריה וכו'. הענין נמשך כחודש וחצי, ואז דיברתי עם הגננת שלו. בצורה מדהימה, בתוך 3 לילות הוא הפסיק עם זה.
אין לי הסבר לכך. הגננת חשבה שכנראה זה קשור לכך שנכנסתי באותו זמן לשמירת הריון מוחלטת בבית והפסקתי להשתולל איתו ועם אחיו כמו קודם. בכל אופן, זה עובר.

נ.ב. הרבה חברות שלי ספרו שהילדים שלהן עברו את זה, בעיקר בזמן שינוי משמעותי בבית.
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

חלומות על אריות

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

ברונית,
לא כל ילד חולם על אריות שטורפים אותו.
אני לא חלמתי.
הדבר שקפץ לי בבום לעיניים כשקראתי מה שכתבת, הוא ספרה המדהים ביותר של אליזבת הייך - התקדשות.
ספר לא קל, (לא מתאים לקרוא בעת מעבר דירה (-; ), אבל ספר שמעורר איזו תובנה או שתיים עמוקות ביותר לגבי חלומות על אריות טורפים, ועל גלגולי נשמות... מ ד ה י ם !
יש לי אותו, אני יכולה להלוות לך.
עין_לציון*
הצטרפות: 19 דצמבר 2002, 23:13
דף אישי: הדף האישי של עין_לציון*

חלומות על אריות

שליחה על ידי עין_לציון* »

בתי גם חולמת על מיני יצורים ומפלצות שרוצות לאכול אותה, אבל לפעמים גם היא אוכלת אותן חזרה...
(כשבני הקטן נולד, חלמתי שאריה גדול מנסה לטרוף אותי ואת בתי הגדולה. מן הסתם קשור לכך שידעתי שהוא בן מזל אריה)
ברונית_ב*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*

חלומות על אריות

שליחה על ידי ברונית_ב* »

תודה על התגובות.
הרבה חברות שלי ספרו שהילדים שלהן עברו את זה, בעיקר בזמן שינוי משמעותי בבית. - כן, בדיוק עברנו דירה וזה התחיל בערך חודש וחצי לפני, בתקופה של חוסר ודאות סביב המגורים!

ענת, קראתי את התקדשות, עכשיו את מזכירה לי את העניין עם האריה, במעומעם. לא זוכרת למה לא מתאים לקרוא בעת מעבר דירה... נמחק לי... אני ניגשת לעיין.

בינתיים יש גירסה חדשה: "יודעת, בא אריה, והוא טרף את החתול, עם השיניים שלו, וזה מאוד כאב לו, ואני הצלתי את החתול ונתתי לו חיבוק ונשיקה". קוקי שלי המציל.

> גם אני לא חלמתי על אריות, לפחות לפי מה שזכור לי. אבל היתה תקופה בילדות של חלומות על אינדיאנים. אולי כי גרנו בבית השני מהיער <
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

חלומות על אריות

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

לא זוכרת למה לא מתאים לקרוא בעת מעבר דירה...
טוב, זה נורא אישי. כשקראתי את התקדשות רציתי שהוא יהיה מרכז חיי, לא רציתי שדבר יפריע לי להסחף לתוכו. לא הייתי יכולה להכיל אותו בנוסף לארוע כבד משקל כמו מעבר דירה. אבל כשאני הייתי צעירה גם לי היה קל יותר לעבור דירה....
א_מ_א*
הצטרפות: 14 ינואר 2007, 11:46

חלומות על אריות

שליחה על ידי א_מ_א* »

הבן שלי חולם באופן די קבוע על שני נמרים שנלחמים ומתעורר בבעטה.
עכשיו היה חלום אחר שאפילו אותי הפחיד
שני נמרים נלחמים פתאום מגיע דרקון אוכל אותם הוא נלחם בדרקון ואז הדרקון מתפוץ להמון דרקונים קטנטנים
פחד אלוהים
יש למישהו משהו לומר על כך?
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

חלומות על אריות

שליחה על ידי פלונית* »

סתם מחשבה: אתם, ההורים שלו, או מישהם קרובים אחרים, רבים ומתווכחים יותר מכרגיל בתקופה האחרונה? יש מתח לא רגיל בחיים של המשפחה? האם יש התלבטות גדולה (שני נמרים כמו שתי עמדות בהתלבטות) שמעיקה עליו או על מישהו קרוב לו?
תנסי להבין את מי או את מה מסמלים הנמרים מתוך דמויות, מחשבות או חפצים בחיים שלו. יתכן שאת הדרקון הוא מכניס לתמונה כדי שיעזור לו ויחסל את העימות, ההתלבטות, או אי ההסכמה בין שני גורמים שווי כוח בעיניו (כמו הנמרים שהם שווי כוחות.), וכשהדרקון מסיים את המלאכה לא נוח לילד להשאיר אותו גדול ומפחיד, אז הוא משנה אותו להרבה קטנים, חמודים, לא מזיקים.
תמיד ישנה האפשרות שזו השפעה מספר או סרט או סיפור שמישהו אחר סיפר. וכמובן שאולי לא נדע אף פעם...
ויש גם את האפשרות לשאול אותו, לבקש שיספר עוד על החלום.
אבל איזה כיף שהוא מספר ושאמא מקשיבה!
בתה_של_הפלונית*
הצטרפות: 14 ינואר 2007, 20:18

חלומות על אריות

שליחה על ידי בתה_של_הפלונית* »

חשבתי ש: אולי הנמרים הם או אנשים או ילדים שרבים והילד כועס עליהם ואז מתי שבא הדרקון הוא מרחם עליהם ונלחם עם הדרקון. ומתי שהדרקון מתפוצץ להרבה הרבה דרקונים קטנים אלה בעצם האחרים שלא מרחמים עליהם. (())
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

חלומות על אריות

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

שאלה :
אתם ישנים עם הילדים שלכם באותו חדר ?
אתם נמצאים איתם בשעות הערות ?
א_מ_א*

חלומות על אריות

שליחה על ידי א_מ_א* »

כן, אנחנו ההורים שלו.
כן, הם ישנים איתנו מתי שהם רוצים
ובמקרה הזה כל פעם שיש את אותו חלום רע בוריציות השונות הוא מגיע לישון איתנו.

ואכן לדעתי זה איזה שהוא קונפליקט עם אחיו הצמוד לו (הבוגר) שבו הם שני נמרים שנלחמים והדרקון לדעתי זו אש פנימית שיש לו ממנה בשפע.
אך העובדה שהדרקון התפוצץ להמוני דרקונים קטנטנים, לא מובנת לי וגם מלחיצה כי הפתרון לא ממש נראה כאן.

הוא ילד סופר יצירתי כמעין המתגבר , ילד אמצע, חכם במיוחד ומוכשר במיוחד,
וכולנו קוראים לו הצדיק- תכונה שמאפינת אותו- הוא טוב לב ונדיר באופן נדיר. רגיש לזולת רואה צרכים של אחרים ממרחק - באמת ילד מבורך.
עכשיו התחלנו לעבוד על כך שיראה את צרכיו קודם לאחרים כדי שלא יחוש תסכול. (כך הבנו את החלומות)
אבל הם לא ממש עברו.(אולי קצת יותר טוב)
לאחר שלוכד חלומות שהכנו ביחד נכשל
מצאתי את הקדוש ברוך הוא כפתרון
דיברנו איתו ביחד וביקשנו שישלח מלאך שישמור עליו מחלומות רעים ומכל מיני דברים מפחידים
יש שיפור.
סוסת_פרא*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*

חלומות על אריות

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

לי יש המון המון המון חלומות על נמרים ואריות.
בדרך כלל הסיטואציה היא שפתאום מתברר שהם ברחו מגן החיות ומסתובבים חופשי ברחוב.
בד"כ אני באימה ומנסה לברוח.
קרה גם שחלמתי שהאריה ממש גוחן מעליי, וכמעט נועץ את שיניו.

אני יכולה לחלום את זה כמה פעמים בשבוע.
כבר שנים...

עד עכשיו חשבתי שזה משהו רק שלי, והתפלאתי למצוא את הדף הזה. (למרות שרוב התיאורים כאן הם מחלומות של ילדים. האם המבוגרים כאן לא חולמים את זה?)

האמת, שלא רק בחלומות, גם במציאות אני מאוד פוחדת מנמרים ואריות.
אפילו שאינם בנמצא במציאות שלי, רק המחשבה על האפשרות ש... על מה היה קורה אם הייתי הולכת במדבר או בג'ונגל ונתקלת... מבעיתה אותי.
קשה לי לראות אריות ונמרים בתוכניות טבע.

הייתה לי מחשבה שאולי זה באמת קשור לגלגול אחר שבו נטרפתי ע"י חיית טרף.

ההורים שלי, בלי קשר לחלומות, היו אומרים הרבה בחצי צחוק שבטח נטרפתי בגלגול אחר, משום שבתור תינוקת פחדתי פחד מוות מכל דבר שנראה כמו פרווה (שטיח, ספוג, זקן).

ואם זה לא משקף דבר אמיתי מגלגול אחר, אז מה זה יכול להיות?
א_מ_א*

חלומות על אריות

שליחה על ידי א_מ_א* »

רוצה לספר/לשתף שבסופו של דבר טיפלנו בו בנומאופטיה ורוב החלומות נרגעו.
אורלי_קשתותים*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2011, 11:32

חלומות על אריות

שליחה על ידי אורלי_קשתותים* »

כשהפחד הו ממשהו ספציפי, מוגדר אפשר להשתמש במימולוס(פרחי -באך)
שליחת תגובה

חזור אל “חלומות”