הקרב על ההנקה

אמא_ל_5*
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

טוב, ולמי שיש כוח וחשק - הנה משהו נפלא מהתקשורת - התפרסם ב Y NET. לי אין גישה לזה, כי רוצים הרשמה מחו"ל, ואני גם בשלב שאין לי חשק להוציא אנרגיה על משהו כזה, כי תמיד היו ותמיד יהיו אנשים שחושבים כך, וחבל על האנרגיה להתווכח איתם, אני מעדיפה לשהשיקע את כוחותי בסיוע לאמהות שרוצות את עזרתי, או בדברים כמו ועדת הכנסת, שעשויה באמת לגרום לשיפור אמיתי.
שימו גם לב מי היא כותבת ההודע הזאת - "עוסקת בייעוץ משפחתי ומנחה קבוצות הורים". מסכנות המשפחות המגיעות אליה.
אז הנה הקישור, וגם כל הכתוב, לטובת אלה שאין להם גישה (קיבלתי את זה באי מייל).

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-855-2726455,00.html

הקרב על ההנקה
"הקרב על זכות ההנקה" לא קשור כלל לטובת התינוק, וודאי לא לוועדה לקידום מעמד האשה בראשות גילה גמליאל, אלא לכוחניות של האם
יעל משאלי

אמצע אוגוסט. ההודנה קורסת, מאהל האמהות החד-הוריות מתפרק, אבא של גלעד שרון ממצמץ בכל הגוף, וההורים סופרים את החופש הגדול לאחור. אבל בוועדה לקידום מעמד האשה בכנסת יודעים מה באמת חשוב.

על-פי הפרסום אתמול ב"ידיעות אחרונות", אירחה הוועדה הנ"ל את "הלובי למען הנקה חופשית", לדיון באחד הנושאים הכי בוערים במדינה היום: "הקרב על זכות ההנקה".

וכאילו לא די בביזאריות של עצם קיום הלובי הזה ובכך שוועדה מוועדות הכנסת מארחת אותו לדיון בנושא, נוספה על אלה רשימת תביעות שהציגו נשות הלובי לוועדה. השורה התחתונה של כל הדרישות היא: תנו לנו להיניק בכל מקום, בכל מצב. בעבודה, בבית-קפה, בחניון )ואם ממש
אין ברירה ? גם בבית(. כדי להמחיש את רצינות העניין בעיניהן, שלפה אחת מנשות הלובי את מפעלה הפרטי והיניקה את דוגמת התינוק שהביאה אתה.

התיזה הרעיונית של הלובי ההיסטרי הזה היא ש"אי אפשר להפריד בין האם לתינוקה בשנת חייו הראשונה, וצריך לאפשר לה, למשל, להגיע לעבודה צמודה לתינוק". באופן מעשי הן דורשות "לאפשר לכל אם שעת הנקה יומית בעבודה, גם אם מדובר במשרד עמוס מאוד". הן מעוניינות גם לח
נך את הציבור, שלא יביט בהן או יעיר להן הערות. אולם במקום להציע ללובי מוכה ההורמונים סיוע נפשי קבוצתי, הבטיחה להן יו"ר הוועדה, גילה גמליאל, חקיקה תומכת, על-פי דרישותיהן.

קוראת את הידיעה הקוראת התמימה )אני( - ואינה מאמינה. אין זאת אלא שהנשים הישראליות יוצאות מדעתן. לצורך הדיון הממוקד בהנקה אני מוכנה להתעלם לרגע קט מהעניינים החשובים והאמיתיים, שראוי היה שהוועדה לקידום גילה גמליאל תתעסק בהם, ולהודות בכך שאני לא שותפה
נלהבת לטרנד של אמהות-הקנגורו.

לעומת זאת, אני מטיפה נלהבת לזכותו של התינוק לינקות רגועה בלי טלטולים. מקומו של התינוק, באופן שגרתי, בשנת חייו הראשונה ובכלל - בבית. לא בעבודה של אמא )או של אבא(, לא בבית קפה, לא בפאב, לא בקניון הומה אדם ולא בים. ולמרות "תיאוריית הרצף" ? גם לא תלוי
על בלימה. לכלל הזה יש, באופן טבעי, יוצאים מהכלל. אבל לא הפוך!

לכן, כשנשים צעירות רוצות להתאים את סדר היום של התינוק לחייהן הבוגרים, הן עושות את ההפך ממה שהן אמורות לעשות.

אבל אותי הן לא מצליחות לבלבל: לא מדובר פה בכלל על הזכות להיניק בכל מקום, אלא על הפינוק שהן לא יכולות לוותר עליו ? להכתיב לעולם את האג'נדה שלהן. החיים שלהן השתנו עכשיו, ואת כל הוויתורים יעשה היקום: התינוק, הבוס, יושבי בית הקפה. ההנקה היא בסך הכל עוד
כלי שהנשים משתמשות בו עכשיו לניגוח. "הקרב על זכות ההנקה" לא קשור בכלל לטובת התינוק ולרווחתו, אלא לכוחניות של אמא שלו.

אז אולי התינוק מרוויח את ההנקה, אבל הוא מפסיד את אמא שלו לכל שאר העיסוקים שלה. הנקתו היא רק אגב משהו אחר, לא בתשומת הלב הראויה. והאמהות? צר עולמן כעולם נמלה. הנקה זו סיבה להקים לובי? לצאת לקרב? זה יקדם את מעמד האשה? לגילה גמליאל הפתרונים.

יעל משאלי, אמא לשבעה יונקים, עוסקת בייעוץ משפחתי ומנחה קבוצות הורים
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

<עוגיה לוקחת נשימה עמוקה>
טוב
קראתי בקול
נתתי לעוג הזדמנות להסביר לי מאיפה היא הביאה את גיבוב האמירות המקוממות האלה
("היא מאמינה שתינוק צריך להיות בבית ולא להסתובב ומכאן הכל נובע...")
חזרתי לכותרת הגדולה בה כתוב "YNET דעות" והבנתי שאין מדובר בדיווח עיתונאי אלא בדעתה האישית והמקוממת
לקחתי עוד נשימה עמוקה
ואמרתי "עזבי את זה".
אני לא חושבת שאשה אמורה לתמוך בהנקה רק בגלל שהיא אשה. לא כל הנשים חכמות.
אבל עצבן אותי שהיא יודעת בדיוק מה הנשים האלה רוצות על סמך דיווח (קצר, אני מנחשת) בעיתון. אני בטוחה שמה שהן ביקשו זה לא זכות הנקה בחניון.

אוף אוף.
ה_עוגיה*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מי היתה שם בדיון ותספר מה היה?
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

היה דיווח של אסתר בפורום שלה בתפוז (556).
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

קראתי, התעצבנתי באוזני בעלי המסכן, בין התגובות יש כמה שכתבו יפה.
למה תמיד המטומטמות מקבלות במה לדעה שלהן ולא נשים כמונו?
ומי יכולה לתת את הקישור לוועדת הכנסת? אביב חדש?
ה_עוגיה*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

למה תמיד המטומטמות מקבלות במה לדעה שלהן ולא נשים כמונו?

אני חושבת שגם נשים "כמונו" יכולות לקבל במה.
מה הקריטריונים לפרסום ב"דעות"? את רואה (לפי המאמר הזה) שלא דרישות גבוהות מדי...
אמא_ל_5*
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

הנה סיכום הפגישה מהאתר של אסתר:
נפגשנו עם גילה גמליאל,העומדת בראש הוועדה לקידום האישה. הדיון החל בהרצאה על המצב הכללי של ההנקה בישראל וכיצד לקדם הנקה, לתמוך בה ולהגן עליה. ההצעות הבאות הועלו: 1. לחנך את העוסקים במקצועות הרפואה כיצד לעזור לאימהות להיניק (למקרה שלא הרגשתן, רופאים לא יודעים כלום על הנקה). 2. להאריך את חופשת הלידה לשישה חודשים לפחות, אם לא יותר, ולהרשות קיום "שעת הנקה" בזמן העבודה עד גיל 9 חודשים. 3. להתיר לאימהות להביא איתן את תינוקותיהן לעבודה לפחות בששת החודשים הראשונים. 4. לספק, במקום העבודה, מקום מתאים לשאיבת חלב ולאחסונו. 5. משרד הבריאות צריך לצאת במסע פרסום לקידום ההנקה. 6. יש לסמן תמ"ל כגורם סיכון אפשרי לבריאותם ולרווחתם של תינוקות, ולציין כי יש להתייעץ ברופא לפני השימוש בו. 7. לדאוג שבבתי החולים יהיו יותר יועצות הנקה שיסייעו לאימהות להתחיל נכון בהנקה. אם הן ישרדו את השבועיים הראשונים יש להן סיכוי טוב יותר להמשיך להיניק לפחות עד גיל שנה, כמו שממליצה האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים. אחרי החגים תתקיים ישיבה נוספת. אם יש ביניכן מי שמעוניינות להקים לובי להנקה כדי לקדם את הסוגיות הללו, אמרו לי. היום הבאתי איתי כמה אימהות, והן היו נהדרות! אם למי מכן יש כישורים מיוחדים שיוכלו לסייע לי בפרויקט, הודיעו לי. יוצאים לפעולה!!!
בשמת_א*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

לי יש כישורים מיוחדים? יותר נכון, הכישורים שלי מתאימים?
אשמח לעזור, אם אוכל.
ה_עוגיה*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מישהי כתבה פעם, לא זוכרת באיזה דף משהו כמו: "מה, לא מגיע לכל יולדת יעוץ מיועצת הנקה"?
הדרישה ליותר יועצות הנקה בבית החולים חשובה אבל הרבה בעיות מתחילות רק אחרי שחוזרים הביתה.
כמו שאמא יכולה ללכת עם ילד בן 4 ימים לרופא ילדים בגלל בעיה, היא צריכה שתהיה לה אפשרות ללכת ליועצת הנקה, עם תשלום רבעוני של 20 ש' לקופת חולים.
שזה יהיה זמין ופשוט ולא יעלה כלכך הרבה כסף (גם לרופא ילדים אפשר ללכת באופן פרטי ולשלם הרבה כסף אבל יש את האופציה ללכת בקופה). המדינה צריכה להבין שביקור שניים אצל יועצת במימון המדינה יחסוך הרבה ביקורים אח"כ עם בעיות אחרות.

ואם לא יועצות הנקה בקופת חולים אז לפחות לאפשר לחזור לבית החולים ולקבל המשך תמיכה ויעוץ מהיועצת שם (בהמשך לסעיף 7 בהודעה של אמא ל 5 )
חבצלת*
הצטרפות: 24 פברואר 2002, 16:35

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי חבצלת* »

אילו כישורים מיוחדים את מחפשת? לא שיש לי איזו דקה בשנה הקרובה:-( אבל אולי אמצא אם צריך ממש...
דיאנה_ב*
הצטרפות: 29 מאי 2003, 02:49
דף אישי: הדף האישי של דיאנה_ב*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי דיאנה_ב* »

עוגיה, כמו שאני רואה את זה, הפתרון הוא יועצת הנקה שתשב באופן קבוע בתחנת טיפת חלב, וכל אמא שמגיעה לשם לשקילה ובדיקה תעבור גם דרכה, אם היא מניקה. וכמובן שהיא תוכל לקבוע איתה פגישה מחוץ לביקורים הרגילים אם מתעוררות בעיות.

אגב כאן בארה"ב עושים מה שהצעת - בית החולים מספק בחינם מעקב ויעוץ הנקה במשך 8 שבועות לאחר הלידה. אלא שבבית החולים הגדול והפופולרי באזור לא עושות את זה יועצות הנקה מוסמכות, וכבר נתקלתי בנזקים שהם גרמו.

לגבי הכתבה - הגבתי תחת השם "אמא שהניקה יותר משנתיים בכל מקום".
ה_עוגיה*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

3. להתיר לאימהות להביא איתן את תינוקותיהן לעבודה לפחות בששת החודשים הראשונים. 4. לספק, במקום העבודה, מקום מתאים לשאיבת חלב ולאחסונו

אני תוהה אם באמת הכוונה היא להשיג את כל אלה או שפשוט מנסים פה לכוון גבוה כדי לפגוע קצת יותר נמוך.
יש חוקים שבאו להגן על נשים
אבל לפעמים דווקא החוקים האלה דורמים נזק
לדוגמא - יש חוק שאוסר לפטר אישה הרה אם עבדה במקום 6 חודשים.
התקבלתי לעבודה חדשה בשבוע 9 להריוני ונחתם איתי חוזה ל5 חודשים בלבד בגלל החוק הזה.

אם יהיה חוק שמאפשר להביא ילדים למקום העבודה - האם מעסיקים לא יחשבו פעמיים (או 10 פעמים) כשהם בוחנים מועמדות של נשים עם פוטנציאל ילודה גבוה (נשואות, ללא ילדים או עם ילדים קטנים, בגילאי 20-35...)?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

נראה לי שכדאי להתרכז במטרות 1 ו-7. האחרות הן או חרב פיפיות כפי שציינה העוגיה, או שלא סביר שיתממשו (שיפור תנאי עבודה דווקא כשיש מיתון, כתיבת אזהרה על פורמולות).
עדינה_מאוד*
הצטרפות: 26 מרץ 2003, 09:35
דף אישי: הדף האישי של עדינה_מאוד*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי עדינה_מאוד* »

ממתי חייבים להודיע על הריון? משבוע 9?
אני מסכימה איתך שזה לא ריאלי במדינתנו (ועוד לאור התגובות למאמר) שנשים יביאו תינוקות לעבודה- האם קראת את התגובה עם האוננות?? אבל אפשר לחלום, רק שאין כל כך הרבה נשים שחולמות איתי....
כשיצאתי מועדת הכנסת עברתי ליד מאהל החד הוריות ועצרו אותי שם נשים , הן שאלו למה הייתי בכנסת (היתה לי מדבקה) וכשעניתי שבעינייני הנקה אז בחורה צעירה עם תינוק בעגלה (חודשיים)אמרה - "כן הנקה זה מה זה חשוב ובריא " ועוד כאלו... ועל הבירכיים שלה היתה קופסאת משהו (לא יודעת איזה דגם, משהו עם צהוב בקופסא מרובעת) והיא אמרה "אני הפסקתי לפני שבוע , לא היה לי מספיק". אין לי מילים להגיד מה רציתי להגיד באמת....בסופו של דבר אמרתי לה שהבחירה שלה ושזה באמת מאוד חשוב וחוסך גם כסף (אישו חם שם במאהל...(-:)ואמרתי לה גם שאם היא רוצה היא יכולה עדיין להניק.
אז זאת שעל ידה אמרה:"אבל את ההתחלה תזרקי כי זה מקולקל אם זה עמד שבוע" , בשלב הזה נעלמתי משם...בקיצור- לא היה לי כוח להיכנס לסוגיות של מיתוסים וכו'...
.>גם לעדינה מאוד יש גבול לעדינות , אז היא בורחת ....<
זה החיים בנות, יותר משאנחנו רוצות שיניקו , הנשים לא רוצות להיניק.
פחות- אבל עוד כואב...
>ותודה ליהודה<
ה_עוגיה*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ממתי חייבים להודיע על הריון? משבוע 9?
לא. לא חייבים להודיע משבוע 9.
וגם אסור להם לשאול (בחורה בת 28 עודמעט, נשואה 4 שנים, ללא ילדים): את מתכוונת להיכנס להריון בקרוב? את בהריון עכשיו?
ובאמת אחרי ששאלה אמרתי לה שאסור לה לשאול
אז היא שאלה אותי: האם יש לך תוכניות שיכולות להפריע לך לעבוד פה תקופה ארוכה ברציפות? טיול ארוך, הריון...

יכולתי לשקר
אבל זה לא מסוג הדברים שאפשר להסתיר לאורך זמן
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

אני מוכנה לעזור, אלו כישורים צריך?

< בטוח שיכולה לדגמן הנקה..>.
בשמת_א*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

כיוון שאמא ל-5 ציטטה את אסתר, אז כנראה צריך לשאול את אסתר על הכישורים.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לא חייבים לספר למעביד על הריון עד חודש חמישי, אבל כשמתחילים עבודה חדשה בהריון, זה חלק מבניית אמון. גם אני התחלתי עבודה חדשה בהריון. בראיון הראשון לא אמרתי כלום, וכך יצרתי את הרושם הראשוני החשוב, כשראיתי שהענינים מתחממים, כן סיפרתי. בכל זאת שכרו אותי.

גם סעיף 4 הוא חשוב, כי הוא קריטי עבור נשים שרוצות ויכולות להיניק, אבל חוזרות לעבודה. נכון שעדיף לקחת את התינוק איתנו, אבל לא תמיד זה אפשרי, ולא רק בגלל המעסיק (ואני דווקא עושה את זה... בינתיים). תנאים בסיסיים לשאיבה יבדילו בין היכולת שלי להמשיך לספק לתינוקי חלב אם בלבד, לבין חוסר הברירה לתת לו תמ"ל - וזה לא דורש הרבה. בסך הכל חדר עם פרטיות למשך חצי שעה (אם זה יהיה חדר העבודה שלי, אני אפילו אוכל להמשיך לעבוד תוך כדי, והמעביד ירוויח) ומקרר - שממילא יש במרבית מקומות העבודה (וגם אפשר להסתדר בלית ברירה עם צידנית).
ארני*
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 13:07

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי ארני* »

בתור אמא לפגה "זכיתי" לחופשת לידה מוארכת ומיותר לציין שגם נשארתי איתה בבית אחרי תקופת הבית חולים (7 שבועות )וחתמתי בלשכה.
אני רוצה לציין שגם בתוך בית החולים היה צריך להאבק , לא עם כל הצוות ואמנם יש בפגיה חדר שאיבה די מאובזר אבל החוקים כל כך נוקשים לגבי חלב אם שאפילו אישה שמצליחה אחרי שבעה חודשי הריון לסחוט משהו מהחזה נשברת מחוסר הגמישות ומוותרת . הבת שלי הייתה מוזנת כמעט רק על חלב אם חמישה חודשים ובעיקר מתוך זונדה ואחר כך בקבוק , החלב נשמר בבית החולים רק שש שעות ואסור להביא חלב שנשאב בבית כך שלמעשה אפשר להיות בבית בין 12:30 בלילה ל-5 בבוקר ועוד הפוגה כזאת אחה"צ . ולא פעם חלב ששאבתי בהרבה עמל נזרק מסיבות שונות (תמיד ע"י אותם אנשים) אני יודעת שאמצעי הזהירות הם למען בריאות הפגים , אבל יש בתי חולים הרבה יותר מאפשרים אז בפגישה הבאה אולי כדאי להציע לישר קו לכיוון מדיניות יותר מעודדת הנקה גם בפגיות ובמחלקות הילודים כי כיום לכל בית חולים יש מדיניות אחרת .
ענת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי ענת* »

אני מסתכנת רגע ומביעה כאן דיעה שלהפתעתי לא הובעה:
נכון שהכותבת מעצבנת.
אבל משהו שם בכל זאת שווה התייחסות: אמא לא אמורה להתרוצץ. הכי טוב לה בבית . רגע, מי זאת אמא? אדבר בשם עצמי. לא טוב לי להתרוצץ. הכי טוב לי בבית. הנסיון לתפקד בהצלחה בעבודה מחוץ לבית ובתוכו כאמא מניקה מוליד מתחים, תסכולים, כעס, עייפות. זה קשה, זה לא נכון. וזה מאד מחריף לי את המחשבות על כך שזה "לא בסדר" (נשמע מגוחך, אני יודעת) שאינני מוכרת כמי שראוייה לתיגמול כספי על שהיא מגדלת את התינוקת שלה כמו שצריך.
בשמת סיפרה שנהגה לעבוד וילדתה היונקת לצידה בתמיכת מטפלת. נשמע לי שזה היה סידור מעולה עבורם וגם נתן לי השראה. במשך כחצי שנה בן זוגי (ששעות עבודתו גמישות) היה בא איתי לעבודה וממתין עם התינוקת להנקות. גם עכשיו משגדלה אני עובדת וממהרת הביתה להנקות וכאילו מרויחה את שני העולמות. איזה מרויחה? מפסידה בגדול. בעבודה אני "האמא הלחוצת בית" - חומר שמעצבן מאד בוסים וחברים לעבודה, בבית אני בלתי נסבלת לפני העבודה.
בקיצור, הכותבת הגסה נגעה ללבי בנקודה הזו לפחות. את רוצה להיות אמא במשרה מלאה תעשי את זה בבית. אל תביאי את העבודה למשרד...מעבר לכך, ברכות לנשים שמשמיעות את קולינו.
ה_עוגיה*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

את רוצה להיות אמא במשרה מלאה תעשי את זה בבית
אשמח אם ישאירו לי את אפשרות הבחירה איפה אני רוצה להיות אמא במשרה מלאה
אני לא צריכה ש"יגנו עלי" ויצרו את צעדי עם חוקים שכופים עלי לבחור עבודה או הנקה.
אני ילדה גדולה. יכולה להחליט בעצמי בשביל עצמי.
מיצי_פיצי*
הצטרפות: 30 מאי 2003, 08:14
דף אישי: הדף האישי של מיצי_פיצי*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי מיצי_פיצי* »

אמא ל 5 - נכון שאני אמא רק ל -1 אבל כבר יודעת שיש יותר מדרך אחת להיות אמא והיא בהחלט יכולה לכלול עבודה במשרד, בית קפה או זריעת שדה אורז... ועוד דרך להיות אמא במשרה מלאה היא לדעתי להוריד קצת את אחוזי המשרה ואולי לתת גם לאבא או לסבתא להיות קצת חלק מהכייף (אבל שוב- זה מתאים לי ואולי לא לך)
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי סמדר_נ* »

את רוצה להיות אמא במשרה מלאה תעשי את זה בבית.
יכול להיות שזה באמת הדבר העדיף. אבל כמה נשים באמת יכולות להרשות את זה לעצמן? כדי לקיים את המלצות משרד הבריאות כלשונן -- כלומר, הנקה מלאה עד גיל חצי שנה ומעבר לו הנקה בתוספת מזון מוצק -- יש צורך בחופשה של חצי שנה מהלידה לפחות. במצב הקיים, נשים שמתעקשות על כך עושות את זה על חשבונן (נכון, גם מטפלת ותמ"ל עולים כסף, אבל יש עוד סוגיות שנכנסות לחשבון, כמו למשל הקידום בעבודה, שמירת מקום העבודה לעתיד וכו'). יש אחרות, שעל אף מודעותן לחשיבות ההנקה, ורצונן העז לתת לתינוק שלהן, פשוט לא יכולות לעמוד בכך, כי הן רוצות לקנות פעם בית, למשל.
האם לא על כך, בין היתר, דיברו חברות הלובי המבורך הזה?
סמדר_נ*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי סמדר_נ* »

אל תביאי את העבודה למשרד...
איזו פליטת מקלדת! ;-)
או אולי זו לא פליטת מקלדת ויש משהו שפספסתי...כן, ילד זו כנראה עבודה.
ענת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי ענת* »

לא, לא פליטת מקלדת....(-:
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי שרה_ק* »

צריך וצריך וצריך אבל במישור המעשי האם הם עושים למען הנשים המניקות?
ה_עוגיה*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

הנה מאמר על הנקה בנורווגיה
סמדר_נ*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי סמדר_נ* »

הה, נורווגיה, נורווגיה.
לעומת זאת קר שם נורא.
בשמת_א*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

פחות קר מישראל, במובנים מסוימים.
בישראל סבלתי מקור. בנורבגיה - לא.
והקיץ חם נורא.
שחר_קליין*
הצטרפות: 11 מאי 2003, 12:54
דף אישי: הדף האישי של שחר_קליין*

הקרב על ההנקה

שליחה על ידי שחר_קליין* »

קראתי את המאמר על שפת ההנקה בבאופן האחרון והוא הותיר עלי רושם עמוק
הנה המאמר באנגלית (מקווה שמותר להביא אותו כאן)
שליחת תגובה

חזור אל “מדור הנקה שאלות ותמיכה”