צ'א קרות

אנונימי

צ'א קרות

שליחה על ידי אנונימי »

פתיחת צא'קרות
אביבית (2006-03-30T13:01:29):
אני בוגרת אלבאום נמצאת כרגע בסטג'.קראתי את מה שנכתב בנושא האנרגיה.הנושא מעניין ,אך אני מרגישה שאני לא מחוברת אליה.לא מרגישה אותה והכי מפחיד שאינני יודעת לעבוד איתה אולי פוחדת. אינני מעיזה לחשוב על טיפול במטופל ע"י אנרגיה .בלימודים לא קיבלתי מענה מספיק.ואני חוששת.אשמח לקבל עזרה.

טליה (2006-03-30T15:02:21):
הי, שרית נושא האנרגיה מרתק . זהו נושא ללא התחלה וללא סוף...אבל צריך להתחיל עם משהו......על-מנת להנות ולהעשיר את הידע ועוד יותר את התחושות.אין דומה הידע(מקריאת ספרים.לימודים.)להתנסות החוייתי, אני מרגישה תינוקת בהבנת ותחושת הנושא האין סופי הזה אך אשמח לחלוק את מעט הידע שלי וההתנסויות עם כל מי שירגיש מסוקרן ומעוניין.הכי חשוב בעיני.זה להפסיק לפחד מהנושא,.מלשאול שאלות גם .אם הן נשמעות "מוזרות"
אתחיל בצ'קרות. אלה הן מרכזי אנרגיה שדרכם האנרגיה נכנסת לגוף האנרגטי וממנו עוברת לגוף הפיזי.
לאורךהגוף (האנושי)מצויים שבעה מרכזים.(שמעתי מיודעי דבר שיש יותר)אך כרגע נסתפק באלה.
צ'קרה 1=מרכז הבסיס ועצם הזנב-.
," =2מרכז המין.
" 3 =מרכז מקלעת השמש..
" 4=מרכז הלב.
" 5 = מרכז הגרון
, " 6 =מרכז המצח והעין השלישית.
"7 =מרכז הכתר.
לכל צ'קרה צבע אנרגטי משלה והיא אחראית על אזורים ואיברים בגופינו.
כאשרהצ'קרות פתוחות וקיימת בהן זרימה ללא חסימות. האנרגיה זורמת בגוף והתחושה נפלאה .האדם מרגיש ויטאלי.שמח.בריא רגוע ועוד.....כאשר ישנה חסימה באחד ממרכזי האנרגיה או,יותר מאחד ,ככל שהיא חסומה ומתמשכת היא יוצרת:מחלה וקשיים רבים אחרים.דוגמא אישית. שלי.... חסימה בצ'קרת הגרון -האחראית על הביטוי והתקשורת למיניה.
כאשר היא פתוחה -מבטאים בקלות מחשבות רגשות שירה וכ"ו.כאשר הצ'קרה חסומה כמו אצלי ,למשל,בעבר....התבטא הדבר במחלות גרון למיניהן.כמ:דלקות שונות חיידקים מזן מיוחד,צרידות.מחלת הפה..ועוד...
.התחושה הפיסית היתה:מחנק בגרון. או,גוש עצום תקוע שם.כאב...כל אלה היו מלווים בהמון מתח,כעס חולשה. כל התרופות שבלעתי והרופאים שמימנתי לא הועילו ,אלא זמנית.למה זה קרה "דווקא" לי.? כיון שלא שחררתי ובטאתי מחשבות ורגשות.(שמרתי הכל לעצמי) .מאז , המודעות לעצמי,העבודה העצמית כולל תהליכי סליחה ועוד....נפתחה הצ'קרה וזרמה -|יש| עד עצם היום הזה. תודה לאל,אין מחלות גרון .ואני הרבה יותר חיונית(אנרגטית)מלפני 10 שנים.השלכות נוספות הבאות לידי ביטוי בחיי יום יום: אינני חוששת לחשוף את שמי האמיתי מאחורי כתבות. מכתבים וכ"ו. מביעה את מה שאני חושבת ומרגישה.לא חוששת לקבל ביקורת נהפוך הוא- רק לומדת ממנה.לא נפגעת מכאלה שחולקים על דעתי אדרבה,כך אני צוברת ידע.במידה וזו תהיה ביקורת מרושעת אשתמש בכלים שעומדיםלרשותי על-מנת להגן על עצמי ולהמשיך הלאה.
זהו להפעם.אולי הגזמתי בלהט הכתיבה.אם יש משהו ספציפי המעניין אותך. שאלי.
להת.........@} @} @} עד הפעם הבאה....

(())-:(()) (-8(())[-:(())(-:(()) D-:(())(-:(())

טליה (2006-03-30T20:19:13):
שלום אביבית.ברוכה הבאה.יופי שהצטרפת.|יש|.אני מאוד מבינה אותך ,את חששותיך ולבטייך.אני יכולה לנחם אותך,בתקופה שאני למדתי(די מזמן)בקבוצה שלי,היו מעט מאוד תלמידים שהתחברו לנושא-האנרגיה. ובכל זאת הפכו חלקם למטפלים טובים. חלקם התפתח מאוד למד ,שיפר והתחבר. רק לא לפחד לגעת ללמוד ולהתפתח גם בנושא שאינו מוכר ולא מוחשי במובן החומרי.אל תתבישי לשאול.ידע|>| נותן עוצמה וחוזק.הגעת.נראה לי שלא במקרה למקום הנכון. אל תהססי לשאול ולהתייעץ ,משה.הוא המקור הטוב ביותר לקבלת תשובות.כאן.ובכלל.בהעדרו אהיה מוכנה להשיב לך כמיטב יכולתי ואשמח להצטרפותם של אנשים
אחרים .יש רבים כאלה. איפה אתם?......
לידע בסיסי-האנרגיה קיימת בכל גוף ועצם שבא ממקור טבעי.כמו:בחי ,הצומח ,והדומם.לכל אחד מהמקורות הללו יש תדרים אנרגטיים המשפיעים על קיומינו וקיום האנושות כולה.
על מנת לחוש באנרגיית היקום יש צורך להקשיב ולחוש.לא ברמת החשיבה.אלא ברמת התחושה של הגוף.
לדוגמא:כשאנו נושמים אויר צח.אויר-ים.אויר הרים וכ"ו.כשאנו מתבוננים בטבע ויופיו האין סופי.מה אנו חשים מה זה עושה לגוף.כשאנו זורמים עם הטבע,מניעים את גופינו בתנועה ריקוד ומאפשרים לעצמינו להנות מהגוף תוך התחברות אליו(דבר המצריך הקשבה מירבית ומודעות)הגוף מתמלא אנרגיה .חיוניות ,מרץ.שמחה ועוד....
הפעם אסיים .מקווה שעניתי לפחות במעט על שאלותיך.
אני הולכת לרקוד.להניע את הגוף ןלהתמלא אנרגיה.
בינתיים שלום עד הפעם הבאה.
|#| @}|#| |#|@}|#|

פזית (2006-03-30T20:46:36):
הי טליה, תודה על השיתופים והנדיבות במידע. בכל פעם שקוראים את הדברים על אנרגיה ושלוחותיה, הם נוחתים על מצע שונה ומובנים אחרת. זה מתקדם...
וכן, את ודאי מכירה את המצב, לפעמים אין מילים, אז קוראים, לומדים ונותנים למידע להתערבב בתאים. אני קוראת את האתר כמעט בכל יום, לא תמיד יש לי מה להגיד או מה להוסיף, בכל מקרה נהנית מאד מהפגישה עם העמוד הזה בכל פעם.
שרית כל הכבוד, הרגשת את המשתתפים הפסיבים.

פזית (2006-03-30T20:55:19):
אביבית, רבים המסיימים המרגישים כמוך, לא רק בתחום האנרגיה. הגעת למקום הנכון. שאלי שאלי שאלי ואל תשכחי לחפש את זה בחייך, להרגיש מה זה אנרגיה בשבילך, מתי מצב הרוח שלך משתנה, מתי נעים מאד ומתי ההיפך. אני עצמי רק מתחילה להכיר את הזירה הזו וזה לא מובן ומרתק גם יחד, לפעמים מורגש לפעמים בכלל לא. אין ספק שאני מרגישה שזה קיים פה בסביבה, אבל מה עושים עם זה, איך משתמשים בזה? משפט שאימצתי כבר מזמן: כל דבר בעיתו. תהני.

ת מ ר (2006-03-30T22:17:02):
קדימה ה-צ-ט-ר-פווווווווווווווווו
טוב איך אפשר לסרב לכזו קריאה...
האמת... קצת קשה לי עם כל השאלות והתמיהות לגבי ה"אנרגיה"...
מוזר לי שצריך לחפש אותה, או לדעת מה לעשות איתה...הללללו, אנשים,
עצם החיפוש לטעמי חוסם את ערוץ התקשורת הזה - ההתכווננות נעשית בהתבוננות מאד שקטה, דווקא בהתכנסות פנימה, בסינון התדרים שכל האינפורמציה נקלטת דרכם.
והכי חשוב - הגוף...הגוף אם הוא לא שקט מכל סיבה שהיא יהיה מאד קשה לכוונן הקשבה אנרגטית.
אז אם בטכניקות עסקינן - אחרי תרגול תנועה להשאר עוד קצת...ולהקשיב, לא לעשות כלום, רק להיות ולהקשיב לאופן בו אני חווה את עצמי בתוך הסביבה בה אני נמצא.
יאללה לעבודה, חדל דיבורים!!
<תמר סבורה שתחושה אמיתית שווה אלף מילים>

שרית פ (2006-03-31T00:14:00):
אביבית קבלי |מתנה| על הצטרפותך.

טליה
אחלה, תודה תודה תודה .שאלות רבות יש לי |אוף| כמו למשל: איך ניתן לטפל בפתיחת צ'קרה. שמעתי על צבעים וסוגי בדים שמתעטפים בהם. האם את יכולה להרחיב ,בנושא הטיפול לפתיחת צא'קרה? ואגב גם אני מרגישה שצ'קרת הגרון לפעמים נחסמת לי וכאילו משהו מאוד כועב כאילו גוש שחונק וגורם לי לחשוב הרבה הרבה.
גם ,שמתי |לב| שאני מתחברת לצבעים כמו: כתום צהוב ירוק אדום תכלת

תמר
לפעמים כששואלים.... הדברים מתבהרים |H| ומקבלים סוג של איזה שהיא, גושפנקה, להרגיש,להיות או סתם לתת לאנרגיה לזרום,או לפחד לחלחל.ואז יותר קל לקרוא לילד בשמו. :-) מה דעתך?

פזית (2006-03-31T10:47:07):
תמר, את צודקת כנראה, וכל העניין אולי הוא פשוט משנראה, אך עד שלא תפסת אותו רבות התהיות והשאלות. ואם לא ניתן לגיטימציה למקום הזה, אז בשביל מה כל זה... תודה על איזכור אחת האפשרויות להתחברות, יאללה לעבודה..

טליה (2006-04-01T00:14:40):
לאביבית-היכולה את לחוש באיזו קבלת פנים התקבלת "למשפחה"? מה זה עשה לך?-היכולת לחוש את הסביבה מעידה על רגישות.....
באשר לטיפול עצמו -הצעה: החשוב מכל שתבואי לפגישה עם המטופל כשברשותך אינפורמציה מירבית לגביו(בשיחה עם המאבחן(נת) הכוללת מידע על קשיים ,רגישויות. תחביבים ועוד... היי קשובה ורגישה. התחברי למטופל ברמת האמפטיות,האמון. ההבנה הרצון שלך להיות המטפלת שלו.השרי בטיפול ובחדר אוירה נעימה ורגועה תוך עניין והנאה, ידע ,יכולת וביטחון. כל אלה (ולא רק אלה יוצרים תחושה אנרגטית.(פשוט,לא?) העיסוי חייב להיות עם כוונה של התייחסות מקסימאלית אליו. תוך הקשבה לגוף (עוצמת העיסוי. רגישות רבה לאזורים שונים בגוף, הרגשתך-מכל הבחינות.:גופנית,רגשית,מנטלית.....
השאר יבוא תוך התנסות והקשבה....בהצלחה..

טליה (2006-04-01T00:40:20):
הי שרית |בלונים|
לגבי צ'קרת הגרון החסומה קראי את מה שכתבתי על עצמי.האם זה מזכיר לך משהו מעצמך?
לפתיחת צ'קרות-מזמינים שרברב.עם פלומבר.(הגומי עם המקל איתו פותחים סתימות)וצ'יק-צ'ק הוא פותח את כל הסתימות. טיפול זול ומהיר יחסית.אם ברצונך בטיפולים ושיטות אחרות ,אצייד אותך ברשימה התחלתית אם אלה לא יעזרו נוסיף אחרות בהמשך.....|יד1|..@}-ביו אנרגיה.@}-רייקי.@}עבודה גופנית -ישנם תרגילים מיוחדים שלי ידועים מהקינסולוגיה. @}דיקור.@}עיסוי רקמות עמוק.@}טיפול באבנים(אבני חן)שטיפה אנרגטית(לפי השיטה של ד"ר-נאדר בוטו) ניתוח אנרגטי.@}מדיטציה.

טליה (2006-04-01T00:53:50):
לכל המשתתפים האקטיבים והפסיבים.
נדלקה לי-|נורה| וצץ לי-|רעיון|
מה דעתכם לרשום על חוויות אנרגטיות שחוויתם במהלך טיפולים או ו-סיפורים אישיים בחייכם.? לדעתי זה יכול להיות מעניין.מרגש.ופורה..
אני לא רוצה להתחיל כי......... אני חוששת שלא אוכל לגמור....
שבת שלום ל-כ-ו-לם|H|...

פזית (2006-04-01T19:42:31):
הי טליה, כמו שהגדרת לאביבית את השריית האנרגיה בטיפול הבנתי עד כמה זה טבעי ונמצא שם כשאנחנו מכוונים. ההתכווננות למישהו אחר מקלה על הביצוע. עם כל אלה, הגעתי כסטודנטית בסטאג' לטיפול הראשון וכל אלה ליוו אותו עד לאחרון. כשהכוונה ברורה כל כך והעיסוק הוא במישהו אחר, נדמה שקל יותר לראות ולהרגיש את הדברים. שלב ראשון או אולי לא ראשון ולא אחרון פשוט חשוב (הרי זה נרכש ומעמיק עם הניסיון), לדעת מה הכלי הזה מאפשר. הרגשה טובה בחדר הטיפולים זה יופי של שימוש.

שרית פ (2006-04-01T21:41:14):
נו... אז מתי עושים סדנה לפתיחת צ'קרות? וכן אני מאוד מתחברת לסיפורך האישי מחר יש לי 2 טיפולים ולא בא לי עליהם מה עושים??? אני מתחברת למטופלות שלי אך אני חשה שהטיפול עדיין עלי כלומר אני מחזיקה אותן אנרגטית. די קשה נהיה לי פתאום... עזרה בבקשה גם מהפסיבים או פסיביות :-)

טליה (2006-04-02T01:09:28):
שבוע -טוב,פזית ושרית.
חזרתי מלאת אנרגיה מבלוי בוקר בשפת הים. שכלל:הליכה,בהמשך,מדיטציה עם הכחול והמלוח הזה......בתוספת קרני -השמש החמימות.מעת לעת,כיסו עננים את תכלת השמים ,כך שהיתה לי הזדמנות לחזור על מדיטציית אפור.עשיתן פעם מדיטציה בים?אם לא,אפשר לארגן זאת.ההמשך היה ה-ZZZ |*| חזרתי מהופעה של: תזמורת "לקטוש"(תזמורת המנגנת מוסיקה צוענית)
מ-ש-ג-ע.....המוסיקה הקפיצה אותי.ריגשה ,הרקידה,העבירה בי זרמים לכל הצ'קרות.בא לי לגשת לבמה ו-(()) ו-{}את כל הנגנים,התאפקתי אך........שלחתי להם הכל מרחוק הם נראו מבסוטים..
.
סיפור קטן מחדר הטיפולים לילד בן-
10:הסברתי לאם מהי חשיבות העיסוי בכלל ובאופן מיוחד לבנה.(רגישות טקטילית ו-צורך במגע.)
הראתי והסברתי לה את לה הטכניקה וחשיבות ההתכוונות. הילד הגיע לטיפול ואמר:כיהוא מסרב בכל תוקף לקבל עיסוי מאימו,
הוא נימק::היא עושה זאת רק כדי לצאת ידי חובה"-ולגמור. האם הצטדקה, מה לעשות אני ע-י- פה....O-|..........
התנתי את המשך הטיפול ב-טיפול באם.שהיתה טקטילית ברמה גבוהה ביותר.
הרגשה ואוירה טובה בחדר הטיפולים-מאוד חשוב..המיכי|>| {}

טליה (2006-04-02T02:39:49):
הי ,שרית.(סליחה,על הטעות בכתיבה, בסעיף הקודם.צ.ל-המשיכי....
התחילי בהכנות לקראת פתיחת הצ'קרות שיתקיימו בשבוע הבא.. נצלם אותך לפני/-: ו-אחרי.
קחי בחשבון ,שכתוצאה מה-פתיחה.את עלולה להגיב בצורה שתדהים את סביבתך. זהירות |!| מסוכן לפתוח את כולן בבת אחת...סת---ם
באשר לטיפול לא ציינת מה הקשיים בהם נתקלת.הגיל .הבעיה.ועוד פרטים.הכרחיים. הצעתי לך :היי,שלווה רגועה מלאת אנרגיה.קראי את התיק שוב בעיון.התעקבי על:סיבות הפנייה-ובקשיים הבולטים. חזרי על הדו"ח הכירולוגי. שימי לב לנכתב על קשיים רגשיים, מערך כוחות פוטנציאלים וכ"ו ,וכן: תחביבים.ארגני לך פעילויות מענינות הקשורות לקשיים שאת מתכננת לבצע מבחינת הטיפול.השתמשי במוסיקה(מידי פעם) בתרגילים מסויימים.כמו:קפיצות...המוסיקה יכולה לעורר מאוד להנות ולמלא באנרגיה ומוטיבציה גם אותך ואת המטופלות -תלוי איזה?כמובן,תני את הדעת לסדר חשיבות הקשיים.
חוץ מזה,חשבי עם עצמך ולעצמך.את מקבלת טלפון מחר מהמטופלות.הן מחליטות להפסיק את הטיפול מחוסרעניין ואכזבה מהטיפול .מה זה מרגיש ועושה לך.מה היית עושה כדי להחזיר את הגלגל אחורנית?אם התשובה-"טוב שנפטרתי מעונשם של אלה,סימן שהטיפול מיועד למטפל(ת)אחר(ת). /-: זה עלול לקרות.
במידה ואת חשה ,עצב ,כאב,אשמה ועוד כאלה.. )': .סימן שעליך לקבל יותר מידע ,הכוונה ,חיזוקים.אמונה וניסיון.
אחד הדברים החשובים שלמדתי על עצמי בנושא הטיפולי:כשאני מוכנה לטיפול : מאמינה,ב...רוצה לעזור ולהצליח, מבינה מה עלי לעשות, מרגישה טוב עם עצמי ועם המטופל.משקיעה. וכך גם הצד השני(המטופל)משדר על אותם תדרים הטיפול מצליח בגדול.
שיהיה בהצלחה.|!|
אם יש משהו ספציפי שאת צריכה ורוצה- התקשרי.
כי זו האנרגיה שמאחדת אותנו...היא באה לשרת מטרה של:עזרה למי שזקוק.כי מי שזקוק הוא אחד מכולנו.ואנחנו-חלק מהאחד. 1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1
תרגיל:
נסי לתרגל את שורת המספרים: V-בשתי ידיים ,בהמשך הגבירי מהירות.
V- לאחר מכן עשי זאת בהצלבה .
V- בפעם השלישית -בעיניים עצומות. (()){}()

.

ת מ ר (2006-04-03T00:07:24):
הי טליה
יופי את כותבת @)
לגבי התקשורת האנרגטית בחדר הטיפולים רציתי להוסיף -
להכנס לחדר הטיפולים בהקשבה מלאה למטופל, להביט לו לתוך העיניים,
לשדר לו שאני שם בשבילו, איתו, לידו ו...כן, גם בתוכו - בתוך החשיבה שלו, הרגש שלו,
הכאב והמצוקה שלו וכו' - אני שם כמתווך בינו לבין עצמו.
אפשר להתחיל תשדורת אנרגטית בפשוט להביט לתוך העיניים. בשקט. ים של אינפורמציה זורם
בתוך תרגיל כה פשוט.
לטעמי שם מתחיל הקשר עם מטופל.
<כדאי קודם לתרגל עם חבר>
ועוד משהו -
היא באה לשרת מטרה של:עזרה למי שזקוק - האנרגיה הזאת עוזרת למי שזקוק, להיות רוצה. רוצה לעזור לעצמו, רוצה לשפר, רוצה נקודה.

ת מ ר (2006-04-03T00:08:59):
@) כמובן אמור להיות @}

טליה (2006-04-03T02:15:44):
הי ת-מ-ר.
האם זו את שעליה אני חושבת?
אם -כן,תני סימן היכר. אני מסכימה איתך על חשיבות התקשורת תוך התבוננות בעיניים(.העיניים הן ראי הנפש. מבט אחד שווה מאה מילים).והמסר המשתקף מהן. יש לי נכדות תאומות בנות 7 חודשים. זה מדהים להתבונן ולעקוב כיצד הן מתמקדות במבט חודר ועמוק.לא ממצמצות.ולא משפילות מבט פשוט מתבוננות ומישירות מבטן.תוך התמקדות באובייקט שאמור לגעת בהן, הן מחליטות מי ישא אותן על הידיים או יגע בהן. כאשר הן חשות שהאובייקט המשתקף אליהן משדר אנרגיה שאינה מתאימה להן.. גם מרחוק, הן מגבירות קולן, ועולות לטורים גבוהים ביותר בדואט.
. מסובבות את הראש ונעשות אדומות ורוגזות.לעומת זאת כשהן חשות אנרגיה חיובית ,(כשהן רואות אותי למשל.....)הן פורשות ידיים לצדדים .כל גופן נע בשמחה. מסקנה-:תינוקות,כבר לא נהיה.אז לפחות נמשיך להתבונן........

טליה (2006-04-03T02:25:51):
ל-|תמר|
תודה על המחמאה.
רוצה לקרוא" אותך" לעיתים תכופות יותר.
|#| @} |#| |#| @} |#|

משה אלבאום (2006-04-07T14:02:00):
דבר או שנים בנושא הצ'קרות:
לכל צ'קרה תפקיד משלה, לכל צ'קרה אפשרויות משלה. מלבד זאת, לכל צ'קרה ישנן המחשבות והרגשות שלה, שאינן בעלות תדרים שווים לשאר הצ'קרות. מסיבה זו, ברגע שאדם מחובר למודעות של צ'קרה מסוימת, והוא קולט את העולם דרך המודעות הספציפית הזו, העולם יראה לו בדרך מסוימת. ברגע שאדם אחר, המחובר למודעותה של צ'קרה אחרת בגופו כמקור להתבוננות על העולם יתבונן באותו הנושא ובאותו הזמן, הוא יראה ויחווה משהו שונה לחלוטין על אותו אירוע עצמו.
נראה לי שמה שניתן להבין מכך הוא שעל מנת להצליח להבין את העולם בדרכים שונות, מומלץ לפתח את מודעותן של כמה שיותר צ'קרות.
כנראה שלא מספיק שהצ'קרה תהייה פתוחה וזורמת. העובדה שהצ'קרה פתוחה וזורמת אינה אומרת שהאדם מודע בכלל לתפוקות הניתנות להגשמה, מהמודעות הניתנת לפתח בכל צ'קרה. כנראה שככל שנדע להפוך צ'קרות רבות יותר למודעות, כך המודעות לסובב אותנו תגדל ותהפוך לרבת הקף, עניין וידע.
תרגיל מעניין יכול להיות: לשבת במעגל ולחבר באופן מודע את אחת הצ'קרות, כולם ביחד. נראה לכם שיכול להפוך לחגיגה אנרגטית ?? מה דעתכם??
(()) (()) (())

משה אלבאום (2006-04-07T14:35:03):
ל אביבית
סוף סוף הגעתי עד למקום בו כתבת.
אל לך לדאוג כלל בנושא האנרגיה. הוא אינו זמין עבור המון אנשים, אולי אפילו לרובם.
מכיוון שחלק מהילדים והמבוגרים הסובלים מקשיי תפקוד, סובלים מכך עקב רגישות אנרגטית גדולה, הרי שמומלץ למטפל המטפל במקרה כזה, להבין את נושא האנרגיה ודרכי ההתמודדות הטיפולית איתו. במידה ואינך יודעת, את פשוט צריכה להתמקד בכל מה שאת כן יודעת ואת הנושא הזה להעביר למישהו שמבין בו.

כמה כיוונים לגישה קלה יחסית לנושא
על מנת להתחבר לתחום האנרגטי, צריך שמנגנוני הבקרה והשליטה הקוגניטיביים, יהיו יציבים ויודעים איך לשלוט ולהפסיק תהליכים ברגע נדרש. מכיוון שהאינטליגנציה האנרגטית מטבעה אין לה גבולות, הרי שללא הידיעה איך להקנות לעצמנו גבולות ברורים (שילוב בין הקוגניציה, לרגשות ולשליטה בכוח הרצון) מאוד מפחיד להיכנס לתחומה של אינטליגנציה זו.
על מנת להתקרב בדרך הבטוחה ביותר לנושא, אני ממליץ על פיתוח הקשבה לתהליכים השריריים החלים בזמן התרגול הגופני, ותרגול של מדיטציות רבות ושונות.

התרגול הגופני של השיטה (תרגול יסודות התנועה של שנה א') ותרגול כוח הרצון, מיועד להביא את המתרגל במידה והינו מתורגל מספיק, למודעות השרירית הנכונה המובילה להקשבה לעור , המובילה לפיתוח המודעות הסביבתית, המובילה למודעות האנרגטית.

תרגול מדיטציית השורשים שלב א'-ב'-ג', מדיטציית הרחם, מדיטציית מוח שלב א'-ב'-ג', מדיטציית הבועה הוורודה (או שינוי הצבעים על פי הצורך), ומדיטציית הנשימה של העור (בעיקר בזמן תנועה) יוביל את המתרגל לפיתוח מודעות אנרגטית בדרך בטוחה ונשלטת.

כמו כן מומלץ לנסות להתחבר לדרך בה אנשי ה "פלאן גון" מבצעים תרגול אנרגטי (בתני שזה בגישה הסינית המסורתית ולא פתוח נוח ומתואם למערב).

חשוב לזכור שמערכת הדחקה שלא טופלה מספיק (בעיקר לאלו שלא הביאו את הסליחה לחייהם כדרך חיים), תנסה לחסום כל גישה למקורות העמוקים של המתרגל.

בהצלחה (())

טליה (2006-04-07T23:00:15):
שלום,משה.תודה על השיעור.
יש לי רצון להתנסות להתחבר לצ'קרה במעגל .קבוצתי.(לוקחת "סיכון")
נשמע מעניין.האם חשוב שהמשתתפים יהיו משני המינים?
מעניין באיזו צ'קרה היית בוחר להתחיל?......
יאלה חברה יכול להיות פיצוץ קדימה....אתם יודעים מה לעשות......
ולא.דפדפו מעט לאחור ,האצבעות יובילו אתכם למקום הנכון.

משה אלבאום (2006-04-08T07:21:22):
טליה
נראה כנכון שמבידה ויהיו גברים ונשים ביחד, הזרימה תתקיים ברמה המיטבית, (אנרגיות המזרימות עצמן באופן טבעי בתהליך תאוצה ביניהן). אין זה אומר שנשים או גברים לבד לא יצליחו לתרגל היטב.
נראה שקל יותר לפתח את המודעות לתחושה האנרגטית בקבוצה, כי התחושה מתגברת ככל שהקבוצה זורמת.
מניסיון העבר נראה שצ'קרת מפתח הלב או החזה הן הטובות ביותר להתחלה. קל יותר להתמקד בשינויי רמת ההתרגשות כבסיס לפתוח מודעות. (תחושת הפחד או להבדיל השמחה, לרוב קלה יותר לזיהוי וידועה לאדם יותר מתחושות אחרות).
כשהיושבים לתרגל יודעים לזהות כבר את הצ'קרות השונות ותחושותיהן, ניתן לחבר את כל הצ'קרות במעגל, והזרימה אינה קרובה או דומה לשום דבר אחר שאני מכיר.

שרית פ (2006-04-09T12:56:38):
הי משה
אני, מזמינה את צ'קרת הגרון להיום ,אני כבר שבוע שלם מתעסקת איתה, מדברת איתה מזמינה אותה להצטרף לחגיגה, נושמת הרבה,( אני בעשייה,מול הקשבה).

עשו לי דימיון מודרך ובדמיון פיניתי עננים מהשמיים ואז עליתי על שתיח קסמים לרקיע ,אל הקשת .שיחקתי עם צבעי הקשת ראיתי: סגול, צהוב, ירוק, כתום,אפור, אדום, אך כחול לא ראיתי רק השמיים היו כחולים. לקראת החזרה, לכאן ועכשיו,הרגשתי את צ'קרת הבסיס עושה חריקות ,אולי נפתחת לא יודעת משהו התרחש...

המשכתי הלאה בהקשבה מרובה למתרחש בגופי, בעוד היותי עושה תנועה בסיסית ופשוטה של השיטה בעיניים עצומות אני רואה רק את האיזור בו אני מתרכזת |>|צוואר ואת חוליות הצוואר.
הן, דיברו אלי ,ראיתי אותן ,הרגשתי אותן ופתאום חשתי שקופה ושברירית |תינוק| כן ממש כמו איזה תינוקת ניסיתי להמשיך הלאה להרגיש את זרם הדם... אבל הגזמתי.אני עדיין כנראה באיזה שהיא התלהבות כזו מהמתרכש שהיא עוצרת אותי מלהמשיך... (())

משה אלבאום (2006-04-09T16:16:40):
היי שרית, כל הכבוד, יש רק להמשיך וללמוד בכל דרך אפשרית הגורמת לחוויות מעין אלו ואחרות.

צבעי הצ'אקרות
משה אלבאום (2007-05-05T20:13:01):
בנושא עבודה אנרגטית לחיזוק מערכות גופניות או איברים שנפגעו.
בעבר כתבתי על כך ב משה אלבאום או בזה שבא אחריו. אבל אשמח להרחיב את הנושא גם כאן.

צבעי הצ'קרות אינם רק צבעים המופיעים בצ'קרה, אלה הם מהווים מערכת אנרגטית בעלת סדר תפקודי קבוע מסביב לכל מערכת גופנית ואיבר.
הכוונה היא שכל מערכת עטופה בהילה הבנויה מכל צבעי הצ'קרות על פי הסדר שלהן מלמטה למעלה.
כשנחלש איבר כלשהו, ניתן לחזקו על ידי עטיפתו בצבעי הצ'קרות בשכבות הבנויות מצבעי הצ'קרה על פי הסדר הבא:
אדום, כתום, צהוב, ירוק, כחול, סגול, לבן.

אני ממליץ לפני התרגול להתבונן באיבר ולנסות לראות מה המצב האנרגטי של כל שכבה. האם היא קיימת, האם היא חזקה ואנרגטית מספיק (על פי התחושה) האם היא מקרינה תחושה חיובית.
לאחר שברור מה המצב, טוב יותר לתרגל את עטיפת האיבר.

על מנת לבדוק את רמת התפקוד הכללי של הצ'קרה כמקור לתפקוד תקין, מומלץ לראות האם הצבע של הצ'קרה אכן מרוכז כמקור מרכזי בצ'קרה, או שהצ'קרה ריקה והאנרגיה מפוזרת בגוף. המצב מראה על חוסר פעלתנות תקינה של הצ'קרה, ומה שנדרש הוא להפעיל את הצנטריפוגה שלה מחדש ולמרכז את כל האנרגיה בצ'קרה.

על מנת לבצע את כל התרגיל נכון, מומלץ לראות את כל הצ'קרות מחוברות בצינור אנרגיה טוען. נשים ממרכז כדור הארץ וגברים מהרקיע.

לאחר שהצינור מחובר וטוען את כל הצ'קרות היטב, ממליץ לראות את האנרגיה של הצ'קרה טוענת את האיבר בהילה אנרגטית. כל צ'קרה עושה זאת על פי טורה.

מוגש באהבה. בהצלחה לכל הצריכים זאת. מוזמנים לשאול שאלות בנושא.

טליה (2007-05-05T21:32:41):
טוב שהזכרת לי.
נראה , שאני זקוקה לטיפול 10.000.000 והטענה אנרגטית מחודשת ...
אני מתכוננת לבצע מדיטציה ולהטעין את הצ'קרה ה - 4 איזור הכליות בצבע ירוק.
כמה זמן יש צורך לבצע זאת ובאיזו תדירות?

משה אלבאום (2007-05-06T00:10:51):
טליה אין הכוונה שצריך להטעין אזור מסויים בצבע מסויים, אלה בכל צבעי הצ'קרות לפי הסדר. צריך לעטוף את הכליות בבועות אנרגיה בצבעי הצ'קרות על פי הסדר כנ"ל. רק לאחר שכל הצבעים נמצאים מסביב לאיבר שכבה על שכבה, הרמה האנרגטית הבונה את האיבר שלמה.
צריך שכל הזמן רמת האנרגיה תהייה כזו. תבדקי מספר פעמים ביום שאכן כל הצבעים נמצאים.
בהצלחה.

חזור אל “שיטת אלבאום”