מדיטצית האור

אנונימי

מדיטצית האור

שליחה על ידי אנונימי »

מידע שנמסר לראשונה בדף אלבאום דף נוסף

|#| דיונים קשורים:
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

מדיטצית האור

שליחה על ידי טליה* »

כולנו זקוקים להרבה אור בכל עת ובמיוחד בימים קשים אלה.
מדיטציית האור שלוחה לכם .(אפשר להתאימה לגילאים השונים )
בהנאה רבה .

סיפור מדיטציה על הילד אור – מותאם לילדי גן על ידי ורה רוה.

חלק א'

ביום שישי אחד כשאמא הדליקה נרות של שבת, הילד אור הסתכל על האור של הנר וראה שהוא מרצד, רוקד ולוחש כאילו רוצה להגיד לו משהו. הוא הביט באור במבט מרוכז, מקשיב בשקט, ואז שמע את האור לוחש לו בקול מתוק: "אני האור". תדמיין אותי כאילו שאני הלב שלך והוא מתמלא באור, בשמחה ובאהבה. אני גם שומר ומגן עליך מכל רע." המשיך האור של הנר ללחוש לו. הילד אור מאוד התרגש, הוא נשם עמוק עמוק (כולם נושמים) והלב שלו נפתח (אנחנו פותחים את כפות הידיים בגובה החזה ומרחיקים אותן זו מזו), והאור קפץ ונכנס לו ישר ללב. "אהה, כמה נעים לי פה בלב, כמה חמים ומתוק, ואפילו קצת מדגדג ובא לי לצחוק", חשב הילד אור וחייך אל עצמו. "מעניין אם האור יעלה לי לגרון איך אני ארגיש?" ומיד האור התפשט ועלה לגרון של הילד אור ומילא אותו באור. "כמה נעים לי ורגוע לי", צחק הילד אור, והקול של הצחוק שלו היה צלול ונעים כמו פעמונים. וכל הצווחות והצעקות והבכי שישבו לו קודם בגרון נעלמו ולא היו. "איזה יופי", חשב הילד אור, "מעניין מה עוד האור יכול לעשות בתוכי", והוא הביא את האור לתוך הפה שלו. ומיד הלשון שלו הרגישה בטעם מתוק כמו דבש וכל המילים שיצאו לו מהפה היו מילים נעימות וחביבות כאלה שמביאות שמחה לאלה ששומעים. וגם הילד אור הרגיש שהוא נהיה יותר שמח.

ואז הוא הביא את האור לעיניים שלו, ופתאום לכל מקום שהוא הסתכל הוא ראה רק יופי ושמחה ואהבה, וגם כל מי שהסתכל עליו נהייה לו טוב בלב. ואז הוא הביא את האור למצח שלו וכל המחשבות שלו נהיו טובות ובהירות, הוא הפסיק לחשוב דברים עצובים או מפחידים. והמחשבות הטובות שחשב הביאו לו הרבה שמחה, והוא כבר בכלל לא היה עצוב או מודאג. ואז הוא הביא את האור דרך הכתפיים שלו אל הזרועות ואל כפות הידיים שלו. כמה אור היה לו בידיים, והאור עוד גדל וגדל, והילד אור הרגיש שהוא חייב לעשות משהו עם הידיים שלו, משהו שיביא שמחה לחברים שלו ולהורים שלו, והוא חשב מה הוא יכול לעשות כדי שגם החברים וההורים שלו ירגישו שמחים כמוהו. ואז האור שבמצח שלו נתן לו מחשבות והמון רעיונות טובים איך הידיים שלו יכולות לעזור להורים שלו ולחברים שלו כדי שגם הם יהיו יותר שמחים. למשל, לעזור לאמא לערוך את השולחן או להוריד ממנו את הכלים אחרי האוכל. או לבד לסדר את הצעצועים שלו במקום. או להשקות את העציץ שלו בחדר, וגם ללטף קצת את העלים שלו כדי שיהיו שמחים ויגדלו. או לעזור לחברים שלו ב... (הילדים יכולים להביא הצעות).

אמא שאלה את אור "מה קרה לך שאתה כל כך עליז היום וגם עוזר לי כל כך יפה?". ואור ענה לה במתיקות: "אמא, אני מלא באור!". הוא גם הזרים את האור לרגליים שלו, ואתם יודעים למה? כדי שילך רק למקומות טובים ובטוחים, אל חברים טובים, והן תמיד יתרחקו מכל מקום של סכנה. וגם כדי שישחקו טוב יותר כדורגל.

ואז, כשכל הגוף שלו היה מלא אור הוא חשב לעצמו: "יש לי כל כך הרבה אור, ואני מרגיש כל כך נפלא, אנסה לשלוח את האור הזה גם לאמא ואבא", אבל לפני כן הוא עטף את עצמו בהילה של אור מסביב מסביב לגוף שלו וככה הוא הרגיש הכי בטוח בעולם. האור מגן עליו מכל רע כי האור הוא טוב ואהבה, ושום דבר חשוך או רע לא יכול להתקרב אליו. ועכשיו הוא היה מלא באור מבפנים וגם עטוף באור מסביב, והוא אמר: "האור בתוכי ואני בתוך האור".

ואחרי שהוא היה מלא באור, הוא שלח אותו גם לאבא ואמא, לאחים והאחיות שלו, לסבא ולסבתא, וכולם היו מלאים באור ומאושרים.

חלק ב'

הילד אור, עצם את עיניו ודמיין את האור נכנס לתוך הלב שלו. תעצמו גם אתם את העיניים ותראו את האור שנמצא אצלכם בלב. תדמיינו או תחשבו שיש לכם שם אור.

והילד אור שלח את האור גם לכלב ולחתול שלו, ואחר כך הוא שלח אותו לחברים שלו, וגם לאלה שהוא עד עכשיו לא כל כך אהב. וגם למפלצות. ולכל העיר, ולכל המדינה, ולכל העולם, ועד הירח והכוכבים, ואפילו לשמש בעצמה הוא שלח אור. ואתם יודעים מה? הם כולם החזירו לו עוד ועוד אור. וכך הילד אור נהיה מאוד שמח וטוב לב, ותמיד מרוצה ומרגיש בטוח ולא מפחד. וגם המשפחה שלו והחברים שלו התחילו להרגיש טוב יותר, וכבר לא היו מבוהלים או עצובים.

אבל אל תחשבו שהוא עשה את זה רק פעם אחת, לא... כל יום הוא היה יושב במקום שקט בבית או תחת עץ בגינה, ומדמיין לו את האור של הנר (עכשיו הוא כבר לא היה צריך להדליק נר בשביל זה, כי הוא זוכר אותו). ולפעמים כשהוא היה שוכח הוא היה קורא לאור של הנר שיבוא אליו בדמיון, ושיכנס לתוך הלב שלו או לתוך המצח שלו ומשם יתחיל להתפשט אל כל שאר החלקים של גופו. כך הילד אור נהייה חבר טוב של האור. והאור נהייה חבר טוב שלו והגן עליו בכל בעיה או צרה, ומעל הכל שימח אותו מאוד מאוד, וגם שינה את הסביבה שלו, את גן הילדים, את כל החברים והבית. מאז האור הולך תמיד ביחד עם הילד אור, ועם כל ילד שיושב ומדמיין את האור נכנס אליו וממלא אותו.
שרי*
הצטרפות: 15 דצמבר 2001, 22:10

מדיטצית האור

שליחה על ידי שרי* »

תודה טליה.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

מדיטצית האור

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

טליה תודה על אור.
אנונימי

מדיטצית האור

שליחה על ידי אנונימי »

טליה האם את כתבת את הסיפור או מישהו אחר?
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

מדיטצית האור

שליחה על ידי טליה* »

ל- y.p

את המדיטציה העבירה לי חברה. שם הכותבת נרשם למעלה.
מתוך נסיוני -- ילדים ובוגרים מאוד התחברו אליה ואהבו אותה.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”