בעיות הרטבה

אנונימי

בעיות הרטבה

שליחה על ידי אנונימי »

במהלך ההעריכה נמצא דיון בנושא הרטבת לילה.
אך, חלקים ממנו חסרים.
במידה ומשהו מוצא אותם נשמח אם תצרפו אותם לכאן או שתעדכנו אותנו.
ראו גם: מדור ילדים ונוער, שרירים טבעתיים

משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

בעיות הרטבה

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

ל א ב י ב
טיפול בהרטבת לילה כולל עבודה על שרירים טבעתיים כחלק מהתהליך ולא כפיתרון עצמו. על מנת להצליח לטפל בנושא, צריך לאבחן מה המקור של החרדות והפחדים המחלישים את השרירים הטבעתיים. שרירים אלו מגיבים ראשונים לפחד חרדה ומתח, ונחלשים או מתכווצים ייתר על המידה.
אני ממליץ לחזור לאבחון ולמאבחן ולמצוא מה הסיבות המדויקות של החרדה וקשיי השינה בלילה. יכול להיות שהילד- נער מרטיב בלילות על מנת לצאת מחלומות קשים. זוהי טכניקה טובה מאוד עבור זה. האם הוא כבר פתר את קשיי הקורדינצייה ורגישויות היתר במידה והיו כאלה? במידה והיו והוא לא פתר עדיין את חלקם או רובם, או שמא לא הפנים עדיין את השינוי. הקשיים הרגשיים המתלווים לסוג זה של בעיה יכולים להיות המקור לקושי.
נראה שהמחקר המקדים של הטיפול הזה לא הסתיים עדיין.
ת_מ_ר*
הצטרפות: 27 נובמבר 2005, 11:41
דף אישי: הדף האישי של ת_מ_ר*

בעיות הרטבה

שליחה על ידי ת_מ_ר* »

אביב,
הבן מסרב להיפגש עם אבא .
סליחה על ההתפרצות, אבל מה נהיה עם העניין הזה במסגרת הטיפול?
משה_אלבאום*

בעיות הרטבה

לאביב
נראה שברמת המתח בין ההורים הילד חייב לבחור צד, מכיוון שהאב נטש אותו (כשהורה עוזה את הבית הוא נחשב באופן אוטומטי לנוטש, גם כשנשאר בקשר הדוק) הילד בוחר באופן טבעי בצד האם. מכיוון שהאם חשה שהאב מהווה סכנה להם, הילד רק מרגיש באופן טבעי שהוא חייב לנתק קשר. אין זה אומר שזה נכון או צודק, זה רק אומר שהילד חייב להגיב לצורכי ההישרדות שלו.
במידה ואת מתכוונת להתערב בדרך כלשהיא, הרי שלנסות להרגיע את האם היא הדרך הנכונה והחשובה ביותר. חשוב עבור הילד לא לנתק את הקשר עם האב. נראה כחשוב עוד יותר לברר האם באמת האב מסוכן או רק זהו צורך של האם על מנת
להצליח להשתחרר רגשית ממנו.
שווה בירור.
משה_אלבאום*

בעיות הרטבה

שלום אביב
על מנת להצליח לטפל נכון ולהפעיל את השיטה במדויק ובמלא עוצמתה, נראה לי שחשוב להכיר את שיטת האבחון הייחודית שפתחתי. נושא האבחון הכירולוגי הסטנדרטי אינו חשוב בתחום האבחון בשיטה, וללא הגשר לחדר הטיפולים כפי שמצאתי ופתחתי בעמל רב, אינו רלוונטי בכלל לשיטת העבודה שלנו.
מכיוון שאבחון המערכות אינו נושא הנלמד בקורס המטפלים, מה שכידי למי שמעוניין להכיר את שיטת העבודה לעומק, הוא ללמוד את קורס האבחון בשיטה.
אני חוזר ומדגיש, על מנת לא לגרום לנזקים, הפעלת השיטה מצריכה ומחייבת אבחון ממוקד בשיטה

ממה שאני מבין מכל מה שנאמר על ידי האנשים שעברו את קורס האבחון איתי, מה שהם הבינו על השיטה לפני הקורס ולאחריו לא היה אפילו קרוב.
נראה לי שמה שסוגר את מעגלי ההבנה וההפנמה של הידע שפתחתי הוא נושא האבחון. בקורס האבחון ממוקדות הגישות השונות ודרכי העבודה עם נושאים שונים ומטופלים שונים בדרך שקל לאחר מכן להפעיל את השיטה בבהירות.
שיטת אלבאום, הינה פשוטה מאוד ובהירה ביותר לכשמבינים את ההקשרים. נכון שצריך זמן ועבודה על מנת להפנים, אבל כשהנושא מובן, השיטה קלה להפעלה, בהירה ומהירת תוצאות.

לדוגמא: ממוצע זמן העבודה לסיום טיפול בנושאים העיקריים שהשיטה מטפלת בהם, אמור לקחת לא יותר משלשה לשישה חודשים. מדובר בנושא קשיי קריאה, קשיי כתיבה, קשיים בחשבון, חלק נכבד מהפרעות הריכוז, קשיים בוויסות חושים.
בעיקר בנושא הכתיבה והקריאה, לא אמור לקחת זמן ארוך יותר. אלו לרוב נושאים קלים לטיפול, המצריכים מיקוד מרבי בגישה.
על מנת להגיע לרמת תוצאות בזמן שלדעתי צריך לסיים את הטיפול חייבים אבחון נכון, המועבר לאחר מכן נכון למטפל.

מכיוון שבקורס הנוכחי היה מפגש אחד בלבד (אתמול) במידה ואת מעוניינת עדיין להיכנס לקורס הקיים את יכולה להצטרף לפגישה של מחר בערב. כמובן שתצטרכי להשלים את החומר. משבוע הבא כבר לא ניתן יהיה להצטרף לקורס.
במידה וברצונך להצטרף, אנא צרי קשר.
בהצלחה בדרכך.

אני מזמין מאבחנים שעברו את הקורס לשתף בידע ובחוויה.
מ_אוריאל*
הצטרפות: 09 יולי 2005, 17:17

בעיות הרטבה

שליחה על ידי מ_אוריאל* »

א ב י ב
היום כשמטופל מגיע אלי אני שולחת למאבחנת חיצונית.
מעבר לדברים הנכונים של משה לגבי עומק ההבנה של השיטה ויכולת הטיפול האחרת לגמרי הבאים לאחר לימוד האבחון
צריך להוסיף- מי שרוצה להקים קליניקה עצמאית עם גישה אישית מההתחלה למטופל (ומשפחתו)
נתרם באופן שאי אפשר לתאר כשהוא גם מאבחן ומטפל.
משה_אלבאום*

בעיות הרטבה

א ב י ב נהנה לקרא את הדרך והתוצאות שלך ושל אחרים.
נראה שככל שתיכתבו כאן יותר על ניסיונות טיפוליים, כך אוכל למקד במדויק יותר את מה שצריך ללמד ובאיזה דרך.
יכול להיות שכבר בקורס הקרוב זה ייתן את אותותיו (())
דנה*
הצטרפות: 20 פברואר 2002, 12:42

בעיות הרטבה

שליחה על ידי דנה* »

שלום משה.
כיצד ניתן לטפל בילד בן 6 שעדיין עושה את צרכיו במכנסיים .?(גם בלילה)
לדברי אימו , הילד חכם ,אינטלגנטי , חברותי , בגן מתפקד מצויין. מאוד מרוכז בעשייה . מסרב להפסיק פעילות שהוא אוהב . כך שפעמים רבות "בורח" לו..
הוא טופל אצל פסיכולוג אך ללא הצלחה.
בדיקות רפואיות שבוצעו תקינות .
האם הטכניקה של שרירים טבעתיים יעילה במקרה זה . מה עוד ניתן לעשות?
משה_אלבאום*

בעיות הרטבה

דנה קודם לכל כן , שרירים טבעתיים הם אלו הצריכים אימון רב במקרה הזה.
האם לא הייתה תקופה כלשהי בחייו שלא עשה את צרכיו במכנסיו (בהקשר לעדיין).

מכיוון ששרירים טבעתיים נחלשים בעיקר ממתח, הייתי ממליץ לנסות ולבדוק קצת יותר לעומק האם ישנה טראומה כלשהיא שעברה או עוברת עליו. כמו כן חשוב ביותר להבין האם הוא בעל רגישויות ייתר או קשיי אינטגראציה מוטורית, שהם מעצם טבעם גורמים למתח עצום.
חלי*
הצטרפות: 01 דצמבר 2004, 22:34

בעיות הרטבה

שליחה על ידי חלי* »

למשה ולכל מי שנמצא בפורום,
שאלה לגבי מטופלת בת שבע. מטרת הטיפול, הרטבת לילה.
היא הייתה יבשה לפני תקופה קצרה וחזרה להרטיב. התופעה לא קורית כל לילה, לדוגמה זה יכול לקרות אחרי ששתי לילות יבשים.
ההורים מקשרים את הנושא בכך שהיא עברה תקופות לא קלות: המלחמה האחרונה (היא גרה בדרום) ומות סבה שעליו הייתה קשורה מאוד.
שנתה לא שקטה, היא מרבה לזוז.
מדובר בילדה חכמה אשר יודעת להביע את עצמה היטב, האגודל יציב, הקמיצה ארוכה והאצבעות קוניות מהבסיס.
סיימתי את האבחון, והשבוע מתחילים את הטיפול.
אני מתכוונת להציע להורים לבצע גם בדיקה של שינה, מה דעתכם על כך.
מודה מראש על כל חוות דעת
משה_אלבאום*

בעיות הרטבה

חלי תודה על המקרה המעניין.

באופן כללי הרטבת לילה יכולה להיגרם גם עקב הצורך להפסיק חלימה קשה או סיוטים. חשוב לבדוק מה הגורמים לחלימה קשה.

מעבר לסבא ולמילחמה שהם נושאים טראומטיים, חשוב ביותר להבין את הקשר בין המוטוריקה והחושים לחרדות ולפחדים המובילים לקשיי שינה.

במידה וישנם קשיים מוטוריים או חושיים, סביר מאוד להניח שהמתח הנאגר ביומיום, יכול להיות סיבה מספקת על מנת לגרום לסיוטים.

חשוב גם לבדוק האם ישנן סיבות אחרות המפחידות אותה בחייה. סביר להניח שבמידה וישנן, היא תסכים לשוחח על כך רק לאחר שייווצר אמון ביניכן.

ללא קשר לכל הנאמר, חשוב ביותר לתרגל את השרירים הטבעתיים (כולם) עד לרמות הגבוהות ביותר. זהו הבסיס להפסקת הרטבת הלילה. חשוב לזכור שמתח מרמה מסויימת ומעלה מחליש קודם כל את השרירים הטבעתיים.

ישנם ילדים שהרטבת הלילה שלהם היא על רקע של חוסר התפתחות מספקת של שלפוחית השטן. מומלץ לבדוק על ידי מומחה.
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

בעיות הרטבה

שליחה על ידי טליה* »

לחלי
הרטבת לילה יכולה להיגרם גם בשל כעסים מודחקים ומתחים.
כמו כן, רצוי לבדוק בדיקת צואה אם אין תולעים בצואה. ישנו סוג מסויים שיוצר "לשוטט" בפי הטבעת גם לכוון אברי המין בזמן שהגוף נח . דהיינו בזמן השינה . התופעה גורמת לדיגדוג באברי המין ולבריחת שתן .
דבר נוסף , לבדוק את הרגלי השתייה שלה לפני השינה .
בהצלחה!
משה_אלבאום*

בעיות הרטבה

כל המוסיף הרי זה משובח
חלי*
הצטרפות: 01 דצמבר 2004, 22:34

בעיות הרטבה

שליחה על ידי חלי* »

למשה וטליה, תודה על היתייחסות למקרה שלי (הרטבת לילה) ועל העצות.
היום היה הטיפול הראשון והתברר לי ששבוע ימים היא קמה יבשה. לפעמים עצם העובדה לדעת שמטפלים בנושא, כבר מביא תוצאות.
בכל מקרה אמליץ על בדיקות רפואיות כפי שהצעתם.
משה_אלבאום*

בעיות הרטבה

חלי כל הכבוד.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”