בן 5 רגישות ומדיטציית אפור

אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

מבקש רעיונות לטיפול בילד בן 10 עם רגישות חושית וטקטילית וקו קופי בשתי הידיים.מלבד העבודה הגופנית.איך ללמדו להפנים את היכולת להפריד בין רגש לחשיבה?(מה שהוא מרגיש הוא חושב ולהפך) ועוד רעיונות מניסיונכם.
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

שליחה על ידי טליה* »

רציתי לשתף אתכם בחווית טיפול של ילד בן-5 עם רגישויות יתר חושיות(שמיעה.ריח ,טעם וראייה) וכן רגישות טקטילית. באמצעות מדיטצית:" אפור".הילד ניזון מ-3 סוגי מאכלים:לחם-פחמימות למיניהם.ביצה קשה.וגבינה צהובה.(והרבה ממתקים בצורה מוגזמת)סרב בתוקף לשבת על-יד אוכלי פירות וירקות.(הריח מבחינתו בלתי נסבל) ניסיתי לטפל,בדרך של: מספרי סיפורים שונים .הצבתי לו אתגרים, גם נסיונות יצירתיים למיניהם כשלו. וכן השיטה שלמדנו בעבר לא הועילה.ההמשך.. מדיטציית "אפור". שלב 1:.לימדתי את הילד מספר תכונות על צבעים. כמו צבע-חם,קר וכ"ו על האפור הסברתי שהוא צבע מרגיע עם יכולת לדחות תחושות שמעצבנות ומפריעות.מאחר והסכים הפעם לשתף פעולה איפשרתי לו להריח מספר ריחות שונים כ-10 .מתוכם בחר בריח קטורת בשם:DARSHAN . שלב 2:הדלקתי את הקטורת הילד התבונן בעשן בריכוז , התרשם מצורתו ,תנועתו, צבעו האפור וריחו. (נפלא גם לטעמי) הפעוט התלהב ונהנה. שלב 3:הילד התחבר לריח ולמראה העשן.עכשיו הצעתי לו לנסות "קסם" וליבדוק האם באמת הקטורת דוחה ריחות? הילד בחר בפלפל אדום ,קבע את המרחק מאפו כ-40 ס"מ.לאחר הצלחת הקסם ,קרב בעצמו את הפלפל ממש עד לאפו.עתה ביקש לבחון האם הקסם משפיע גם כאשר הירק חתוך ופרוס.הוא ניסה זאת בעצמו. לא הורגש כל ריח. למראה הניצחון ביקש לנסות ירקות ופירות שונים :תפוח ,בננה. תפוז. עגבניה מלפפון ו בצל. חתך והריח. איזה סיפוק........שלב:4 אם תתענינו ....... אשתף אתכם בשמחה..
פזית*
הצטרפות: 20 דצמבר 2003, 07:58

שליחה על ידי פזית* »

טליה, מתעניינים!

ולעניין הטיפול ברגישויות יתר. שמעתי לאחרונה ממקורות מוסמכים שתחילת העבודה צריכה להתרכז בוויסות הרגישויות, לפני העבודה המוטורית. העבודה הגופנית מעלה את רמת הרגישויות ואז המצב הופך כמעט בלתי נסבל (עבור המטופל וסביבתו). הוויסות החושי לפי מה שלמדתי, גם לאחרונה, יכול להיעשות בצורה יעילה מאד עם מדיטציית אפור.
פזית*

שליחה על ידי פזית* »

משה, מנסה לזכור. אבל יש כל כך הרבה.. וכן, אין ספק שככל שמעמיקים בתהליך הכל הופך מובן (או מודע ולכן מובן) ולכן גם פשוט יותר .
טליה*

שליחה על ידי טליה* »

הי,פזית.שבת-שלום . נכון מאד. בדיוק על זה אני כותבת.במקרה שלי,הדרך לוויסות הרגישויות אצל ילד בן -5. נערכה במספר שלבים . בתחילה התמקדתי במודעות חושית של: חוש הריח. הראייה.והמגע. כאשר המטרה העיקרית:וויסות חוש הטעם .על מנת לאפשר לו להנות ממגוון רב של מזון בעיקר פירות וירקות..עדיין לא הגעתי למטרה ולסיום התהליך , כלומר עדיין לא יישמתי את המדיטציה, אלא עסקתי בפיתוח מודעות חושית .נהיה בקשר אחרי שבת.המוח זקוק למנוחה........
פזית*

שליחה על ידי פזית* »

טליה, תודה על ההארה בעניין פיתוח מודעות חושית למטרת וויסות. זה ניסוח בהיר של העבודה המקדימה לוויסות. פיתוח מודעות, כמה פשוט ומקל על חיי המטופל ובכלל..
שבת שלום.
שרית_פ*
הצטרפות: 18 מרץ 2006, 18:47
דף אישי: הדף האישי של שרית_פ*

שליחה על ידי שרית_פ* »

טליה
ממש הוקסמתי מדרך טיפולך בילד,מעניין מה ההיה כאשר יצליח להכניס קצת אפור למוח.גוף חשיבה אנרגיה... מחכה לשמוע מה איתו.

שאלה:האם כונתך היתה שיראה את האשן, ויריח את הקטורת וע"י כך יתשתש את הרגישויות שלו (ריח=טעם,עיניים),כמו מדיטציה לרעש? או שמת דגש על התהליך שההי הדרגתי ואיטי ובטוח מספיק, כדי להגיע למנה העיקרית מדיטציה אפור? או שניהם או משהו אחר...... מעניין
אשמח אם תפרטי יותר...
אני ממש ממש מתרגשת מהטיפול הזה.
השבת מדהימה ויש זרימה טובה,וחמימה שלום לכולם (())
טליה*

שליחה על ידי טליה* »

לשאלתך,ישע. בקשר לטיפול בילד עם קו קופי, טקטילי ובעל רגישויות יתר.איזה?וו-אה איזה תיק קשה ומעניין.ילדים עם קו קופי בד"כ מאוד מיוחדים יצירתיים ואינטלגנטים.חשוב לדעת פרמטרים נוספים שלא ציינת. כמו אורך הזרת. מצב האגודל ושאר האצבעות.מערך הכוחות שלו. ועוד..מניסיוני במספר לא רב של מטופלים עם קו קופי. חשוב לחבר אותם ליצירתיות (בתחום שאהוב עליו)קואורדינציה וכח ברמה גבוהה..פרופלור,קטה.מדיטציית מוח.לגיטימציה לביטוי הרגש המון המון.ברמת החשיבה קיים קושי להפריד בין חשיבה ורגש.כאשר הוא נמצא בסערת רגשות חבל על כל מילה מיותרת. אי אפשר לדבר איתו בהיגיון.יש ללמדו לפרוק מתח בצורות שונות מבלי שיזיק לעצמו וסביבתו.לכשנרגע ,משקפים לו את הבעיה על גבי מישהו אחר וכך הוא יכול ומסוגל לעשות את ההשלכה לגבי עצמו(אפקט המראה)
אבל.....במקרה שלך,לא הייתי מתחילה את כל הפעיליות המוטוריות המסיביות לפני שטיפלת ברגישויות יתר וברגישות הטקטילית. על מדיטציית"אפור שמעת?היא כלי נוסף חשוב ומהיר לטפל ברגישויות יתר.מאד מומלץ.מפעט השעה המאוחרת אני מסיימת.מקוה שעזרתי לך.אשמח לשמוע על הטיפול בהמשך.טיפול מוצלח ומהנה.
נמרוד*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 15:15

שליחה על ידי נמרוד* »

טליה, שלום
אני סקרן מדרך טיפולך בילד בן ה-5 על ידי מדיטציית אפור האם את יכולה לכתוב אותה?
מודה לך מראש.
טליה*

שליחה על ידי טליה* »

שלום נמרוד.הטיפול בבן ה-5 נעשה בשילוב של מודעות חושית ומדיטציה על מנת לווסת רגישויות יתר.אין באפשרותי להעביר לך את מדיטציית אפור.א: חייבים ללמוד ולחוות אותה.ישנם כללי זהירות שחייבים ללמוד אותם לפני שעוסקים בה.
ב: המדיטציה נלמדה ע"י משה.הוא היוצר ולו זכות היוצרים. בטוחני שישמח ללמד אותך כשיחזור מח"ול.
עיצה ממנוסה:אין קיצורי דרך. .מומלץ בחום ללמוד אותה בצורה הראויה.
טליה*

שליחה על ידי טליה* »

הי שרית.היום עסקתי בחיפוש של המון דברים אפורים כמו:תמונות עם ערפל. עננים אפורים. בעלי חיים עם פרווה אפורה.ציירתי על זכוכית החלון עם קצף גילוח בתוספת מעט שחור.איזה כיף של אפור יצא לי.מריח. נעים למגע.מרכך ידיים. נראה כמו קצפת. כל כך נהנתי מהצבע.והיצירה על החלון..נשמתי הרחתי.נגעתי , החדרתי לעצמי את הצבע למקומות שצריך וכנראה גם למקומות שלא צריך.רק לא אכלתי ממנו.מה אומר אני לא מצליחה להרדם.כנראה שהצבע האפור מעורר אותי יתר על המידה.....נחכה למשה שיעשה משהו...הפעם.לגבי הילד ,בחרתי בתהליך איטי שיגרום לו הנאה. תוך מודעות גבוהה לחוויה החושית שלו.(בכל החושים)נדהמתי לשמוע ממנו שהוא יכול לשמוע צליל אפור.לדבריו זה צליל חלש כאילו בא מרחוק כמו הד.
הדגים לי עם גונג.כרגע הוא בשלב של הכרת הצבע האפור על כל גווניו ובכל מיני מרקמים.כמו צבע גואש ,פנדה.קצף גילוח פלסטלינה ועוד.....הוא התנסה גם באמצעות שקפים אפורים(מצלומי רנטגן)על תמונה וראה כיצד האפור מטשטש את התמונה.ההנאה היתה רבה מאוד.אינני יודעת מי נהנה יותר.עשינו שוב בדיקה לרגישות ריחית|<| הכל עבר בשלום.
אני מחכה לטיפול הבא .והפעם נעסוק........ב-------בפעם הבאה.
Z || || |*| |יש| אם הסימנים הצליחו זה בזכות שרית...........תודה, שרית
פזית*

שליחה על ידי פזית* »

הי טליה, לפני מספר ימים שרית עשתה לי מדיטציית אפור אל חוש הריח, בטלפון. היצירתיות כפי שחוויתי וכמו שאני רואה אותה גם בעבודתך היא חשובה מכל. חשוב שהמטופל ירגיש בנוח עם הבחירה של הצבע, הטקסטורה, יבין על מה מדובר ויאפשר לעצמו להחליט איזה מן אפור... צליל! איזה גאון, הכי טוב לתת למטופל להוביל ולאפשר לו ולהציע לו מגוון בלתי מוגבל. כל הכבוד על העבודה וגם שרית תודה. אני מצליחה להשאיר את עננת העשן המאנפפת במקומה, באפי, ואפילו שאף אחד לא רואה אותה, אני מצליחה להריח הכל. פתאום אתמול הבנתי שהרבה פעמים אני כל כך נהנית מהריח שאני לא מוכנה לוותר בגלל הפעמים שלא נעים. נו אני את האיזון עוד מחפשת...
פזית*

שליחה על ידי פזית* »

אני מצליחה להשאיר את עננת העשן המאנפפת במקומה, באפי
תיקון: לא מצליחה!
כמה מלאת משמעות מילה אחת. :-)
שרית_פ*

שליחה על ידי שרית_פ* »

כדי להיות, צריך, להיות. זה כל מה שעולה לי כרגע (-: . וגם אני ממליצה להכנס ל האימא האידיאלית
שרית_פ*

שליחה על ידי שרית_פ* »

מדובר בילדה בת 10 עם רגישויות יתר בעור,ובשמע ,ועיניים עם .והיא מפחדת לעשות את מדיטצית האפור בגלל הצבע היא אומרת שהוא רע,איך אני יכולה לעזור לה? (היא כמעט תמיד לובשת אפור)
טליה*

שליחה על ידי טליה* »

באשר לילדה..לגבי מדיטציית האפור,נכון, בדרך כלל אפור הוא צבע שעלול לגרום תחושת דיכאון לאנשים מסויימים.לכן אינו מתאים לכל אחד.ולכן אני ממליצה מנסיוני ה"דל" אך המוצלח בינתיים. |רעיון|להתחיל עם יצירתיות בחוש הראייה.כמו:לערבב קצף גילוח (לבן)עם מעט משחה שחורה-של הדפסים.אפשר לעשות זאת על מראה-ממש חגיגה.תרפיה אמיתית.כמו כן לערבב צבע לבן עם צבע גואש שחור.ולתת לה לצייר פעם בעיניים עצומות ופעם בפקוחות-כצבעי ידיים על -דף ענק כמו נייר ארונות לפחות...הראי לה צילומים כמו ששלחתי ,תמונות בערפל. הן אסתטיות ולא מאיימות.עבודה עם קטורת-מדהימה-מומלץ לנסות. "עישון"(הקטורת) במרחק סביר מהצמר- גפן ,זה נראה כמו עננים. אל תשכחי לתת לה לבחור ריח מתאיםשל קטורת.נסי בהדרגה וספרי לי......|>|
מומלץ להיכנס למדור של:אנרגיה בדרך הצ/י-קונג.נראה אם תזהי אותי בין הכותבות?
שרית, שאלה לי אלייך:אולי את יודעת מה קרה למשתתפים בפורום,לאן הם נעלמו.? הם מאוד חסרים....אז מה אם משה לא נמצא כרגע.האנרגיה שלו בכל מקום.אני בטוחה שהוא"חש "מה קורה פה.ודאי היה משמח אותו שהכל כאן על פני כדור הארץ ביבשת הרחוקה ממנו הכל ממשיך לזרום.......
קדימה ה-צ-ט-ר-פווווווווווווווווו

|#| @} |#| @} |#| @} |#| @} |#| @} |#| @} |#| @} |#|
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”