הכנת חומץ וסיידר תפוחים

with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

חומץ תפוחים זה דבר נפלא | אחד החומצים הבריאים ביותר (אם לא הכי) | יש לזה חיי מדף ארוכים ביותר | זה אמור להיות קל להכין לבד | זה חומר ניקוי וחיטוי רב-תכליתי | זה שמפו וקונדישינר נגד קשקשים...

ובכן מעניין אותי - האם מישהו פה הכין חומץ תפוחים בבית? יש כל מיני שיטות - איך אתם הכנתם - מתכונים בבקשה!

מצאנו היום מטע תפוחים מוזנח - עשבי בר בגובה 2 מטר... עצים גדושים בפירות למרות שנראה שחצי נפלו על הקרקע. ולא זה לא שנת שמיטה. אז קטפנו כמה מאות קילוגרמים.. הרי תפוחים מחזיקים כל החורף וזה יופי של תזמון בסוף עידן המנגו כפרי ב-רסק ירוק.. אז הכנו 2 גלונים של מיץ, הוצאנו הקצף, סגרנו עם מגבת.... ועכשיו אנחנו מחכים 6 חודשים ורוב הסיכויים זה שיהיה חומץ.

פעם ראשונה בשבילי - ועל הרשת אני קורא על אופציות כמו לשים חומץ תפוחים קיים כדי לעודד את הבקטריה הנכונה או להשיג "אם תרביות". למישהו יש "אם תרביות" לחומץ תפוחים?

וחוץ מאיך להכין - כל מה שאני מוצא בארץ זה בקבוק 750 מ"ל של חומץ תפוחים לא מפוסטר (חשוב) מהולנד בחניות הטבע במחיר מזעזע.. האם מישהו מכיר מקור אחר? אידילי אני רוצה לקנות דלי של 18 קילו מתפוחים אורגניים מקומיים במשהו כמו 200-300 שקל.

אז אשמח לשמוע מכן טיפים.
אנונימי

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי אנונימי »

אופק,
אתה שולח לחלל האתר כל מיני דברים שאולי הם מובנים מאליו עבורך, אבל לחלק מההדיוטות שנמצאות וקוראות פה, כמוני, אין מושג על מה אתה מדבר.
אכפת לך להאיר את עיני ולהסביר מה כל כך נפלא בחומץ תפוחים? איך אתה משתמש בו לניקוי וחיטוי, כשמפו או קונדישיונר, מה לגבי הריח שלו וכן הלאה???
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

לניקוי וחיטוי: אני שם חומץ בבקבוק מרסס שכזה. מרסס איפה שצריך.. סמרטוט בחומץ ולנקות... ממיס שומנים בשניות!
שמפו וקונדישינר: לרסס את השיערות... שובר שומנים מרפא את הקרקפת מסיר ריחות רעים... אני משאיר ויש כאלה ששוטפים אחרי כמה זמן.

מה לגבי הריח שלו וכן הלאה???
ריח של סלט מה רע? לי הריח לא מפריע.. אני מעדיף אותו על כל בושם תעשייתי שנמצא ברוב חומרי הניקוי והתמרוק השגורים, וגם על גבי הריחות מהחומרים האקולוגיים כביכול.
אם הריח מפריע לסובבים אז אפשר לשטוף עם מים אחרי שהחומץ יושב קצת.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

אוקיי אז תודה על כל הטיפים.... הנה מה אנחנו עשינו:

עם מכונת מיצים מאד לא יעילה (עד השדרוג למכונה ידנית כמו שצריך) הכנו לפחות 2 גלונים של מיץ תפוחים ושמנו בדלי. היו לנו שני בקבוקים כמעט ריקים של החומץ תפוחים ההולנדי מחנויות הטבע (בקבוק ירוק) אז הוספנו את את השאריות עם החתיכות החומות (אתר אחד המליץ על אלה) וערבבנו. זה אמור להיות BOOSTER. עכשיו צריך לחכות ולקוות שזה יחמיץ כמו שצריך..

אשמח לשמוע משוב על הדרך בה בחרנו!
אמא_של_לילה*
הודעות: 174
הצטרפות: 12 יוני 2005, 19:08
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_לילה*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי אמא_של_לילה* »

תודה על ההיכרות עם חומץ התפוחים. עד עכשיו השתמשנו פה בבית בחומץ רגיל (ולא אהבתי את העובדה שהחומץ הרגיל מכיל משהו לא מוכר וחשוד) להמון עניני בית...
עברתי לחומץ תפוחים- הריח שלו נהדר לדעתי!
החמצנו מלפפונים בחומץ הזה והם יצאו- אין מילים!!!
חוץ מזה באמת עדיף אותו בסלט (לדעתי) מלימון.(למרות שאת הלימונים שלנו אנחנו קוטפות מעץ מבורך שצומח פה ליד הבית ומניב לימונים ענקים ועסיסיים שאיש אינו שם ליבו לכך... כך שכולם פה מסביבינו טורחים ללכת לירקן ואילו אנחנו- חיות בגן-עדן!(מי שמעוניין לדעת על העץ- פינת הירשנברג -גורדון, משמש סככה לחניית מכונית מפוארת, אינו שייך לאיש-לאחר בירור.))
מודי_תאני*
הודעות: 350
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 11:15
דף אישי: הדף האישי של מודי_תאני*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי מודי_תאני* »

זכור לי ספר בשם "20X5 שנות בריאות", לא זוכר של מי, שטוען שכפית דבש וכף חומץ תפוחים פעמיים ביום מרפאים כל מחלה. או משהו כזה.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

עדכון!!

מה שהכנו עמד מזה 10 ימים. ערבבנו מדי פעם כדי להזרים אוויר לבקטריה שגדלה לה בתחתית. לקחנו שלוק לטעימה - והפלא ופלא יש לנו סיידר אמיתי בלאדי.. תוסס עם אחוז נמוך של אלכוהול שמחמם את הגרון. איזה יופי! אנחנו מבסוטים אז הכנו היום עוד 25 קילו של מיץ תפוחים מהברארה של גוש חלב. מי שרוצה לבוא לכוסית מוזמן!
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

איפה מוצאים מטע תפוחים שלם נטוש? בעיני זה כמו למצוא אלף שקלים ברחוב... ברי מזל.
|עץ|
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

ילדת טבע - לאחר הקטיף - לעבור ליד המטע - על הרצפה הרבה הרבה תפוחים... לא טוב לשוק, אבל טוב לסיידר! כן זה הרבה יותר מ-1000 שקל.. אין לזה מחיר - לראות איפה התפוחים גדלים, לשים בפה אחד, לקחת ביס, לזרוק שיחזור לאדמה.. גן עדן פה ועכשיו!
פלונית_לרגע*
הודעות: 205
הצטרפות: 06 פברואר 2004, 22:23
דף אישי: הדף האישי של פלונית_לרגע*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי פלונית_לרגע* »

פשוט אופק, שלום,
האם תוכל לפרט מעט על שיטת ההתזה של חומץ על הקרקפת כנגד קשקשים? איזה חומץ בדיוק, איך מתיזים, האם שוטפים את הראש לאחר מכן, האם אפשר לחפוף לאחר מכן?
אודה לך מאוד מאוד מאוד!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

כפי שכתבתי ב-הכנת חומץ וסיידר תפוחים לצערי לא מצאתי חומץ תפוחים אורגני תוצרת מקומית בחנויות.. אז עד כה השגנו את החומץ האורגני בחנויות הטבע בבקבוק ירוק. אבל הכנו חומץ בעצמנו והוא די חזק כבר - אבל ניתן לו עד איזה חודש חודשיים.
אז אני שם את החומץ בתוך בקבוק מרסס כזה ואז פשוט מרסס קרוב לקרקפת ומעסה עם האצבעות. אני אישית לא שוטף אחר כך, הריח נעלם כשזה מתייבש גם ככה (והוא חוזר בפעם הבאה שתרטיבי). אין שום בעייה לשטוף את זה לאחר כמה שעות (נגיד לשים לפני השינה ולשטוף בבוקר). לגבי חפיפה - אני כמובן ממליץ להשתמש בשמפו טבעי לחלוטין ללא שומנים רב-בלתי-רווים. אצלי הקשקשים נמסו ונעלמו לאחר פעם ועוד פעם 3 ימים אחר-כך. אני ממשיך לשים פעם בחודש - כשמפו וקונדישינר. אשמח לשמוע מנסיונך.
פלונית_לרגע*
הודעות: 205
הצטרפות: 06 פברואר 2004, 22:23
דף אישי: הדף האישי של פלונית_לרגע*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי פלונית_לרגע* »

תודה רבה, אופק ופרח. ורק שאלה אחרונה. כבר כמעט קניתי את חומץ התפוחים בחנות הטבע. אך אז הם אמרו לי שזה משאיר ריח לא טוב ומאוד מאוד מאוד חזק. האמנם? אמנם אתה אומר שהריח נעלם... אך בכל זאת, זוהי עדות של בן ;-) ... היש עדות נשית לכך שהריח באמת נעלם? זה מדאיג אותי מאוד!
תודה!

רק מוסיפה שאני עוקבת באדיקות אחר דפי הטבעונאות. הייתי טבעונית (אך בעצם טבעונאית) במשך שנים. זה עושה חשק לחזור לזה. תודה.
פ_רח*
הודעות: 211
הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00
דף אישי: הדף האישי של פ_רח*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי פ_רח* »

פלונית לרגע, כתבתי לך לפני שראיתי ש with passion ענה לך (לא ריפרשתי לפני שעניתי).
מנסיוני כשהשיער יבש אין ריח בכלל. הבעיה היחידה מבחינתי זה שהפעולה של החומץ תפוחים היא ממש כמו פעולת המרכך, מה שנחשב ליתרון בשביל הרבה אנשים (ואצלי זה בא לידי ביטוי בנשירת שיער).
אני לא משתמשת בשמפו ומרכך בכלל. גם לא בכאלה טבעיים/אקולוגיים. אם חשוב לך להשתמש בשמפו או מרכך כדאי שתנסי חומץ תפוחים, ואם תנסי ולא תהני מההשפעה שלו, מקסימום תשתמשי בו למאכלים.
גם לי יש קשקשים ולדעתי זה מעיד על משהו נפשי שצריך לטפל בו.
פלונית_לרגע*
הודעות: 205
הצטרפות: 06 פברואר 2004, 22:23
דף אישי: הדף האישי של פלונית_לרגע*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי פלונית_לרגע* »

תודה רבה, פ רח. אולי אנסה באמת ואקח צ'אנס עם הריח. אני ממש לא אוהבת את הריח של החומץ, אבל אם הוא לא נשאר, זה בסדר. יש לי זכרונות מחברה בילדותי שהיו חופפים לה את הראש עם חומץ ותמיד הרחתי את זה...
אני לא מסוגלת עדיין להתרגל לרעיון של לא שמפו ולא מרכך, על אף שאני בעד הרעיון הזה.

גם לי יש קשקשים
אז בעצם החומץ לא עוזר לך נגד זה???
שוב תודה, וסליחה אופק על השימוש בדפך.
פ_רח*
הודעות: 211
הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00
דף אישי: הדף האישי של פ_רח*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי פ_רח* »

אז בעצם החומץ לא עוזר לך נגד זה???
השתמשתי פעם ראשונה לפני יומיים ורוב הקשקשים אינם.
פ_רח*
הודעות: 211
הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00
דף אישי: הדף האישי של פ_רח*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי פ_רח* »

אולי כדאי להעביר את הדיון כאן לדף מתאים יותר (יש דף על קשקשים?)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

עדכון!!

החומץ מוכן! העברנו לכ-10 בקבוקי יין מלאים בחומץ תפוחים בלאדי חבל על הזמן!! יש לנו בקבוק שלם של אם תרביות יפהפיה, חיה ונושמת, - וכל מי שרוצה אמא שכזו מוזמן לבוא לקחת - רק צריך לשים קצת עם מיץ מתוק טבעי או יין ותוך זמן לא ארוך גם לכם יהיה חומץ.... בסה"כ אני מרגיש די "קול" לכבוש דברים בחומץ שהכנו בעצמנו מתפוחים שליקטנו בעצמנו ממיץ שסחטנו בעצמנו.. מילאתי צנצנת בפלפלים חריפים וחומץ שום ומלח ותוך כמה ימים יצא יופי של שיפקה! והנה עוד מתכון לרוטב חמוץ-מתוק טבעונאי לסלט או דברים אחרים:

רוטב חמוץ מתוק ונא

לערבב בבלנדר או מעבד מזון (או לחתוך ולמעוך באופן ידני) למרקם אחיד:
  • 1 כוס חומץ תפוחים לא מפוסטר
  • 10 תמרים - חלאווי ( או 4 מג'דול גדולים)
  • אגודל פלפל חריף טרי אדום
  • פלפל אדום טרי
  • 2 תפוזים מקולפים (להשאיר כמה שיותר לבן - להוריד רק את הכתום) (אם באופן ידני - אז לסחוט למיץ)
  • 2 כפיות מלח ים טבעי
אפשר להגיש על גבי פתיתי כוסמת מונבטת - או על סלט ירוק - או לטבול פת-שמש (ראו מאפים נאים)!
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אפשר להגיש על גבי פתיתי כוסמת מונבטת - או על סלט ירוק - או לטבול פת-שמש
בזמנו חיפשתי את הפנינים האלו במדור המתכונים שלך ולא מצאתי כלום... זה מופיע שם? עזוב סלט ירוק, את זה אני מכינה יופי אבל השאר נשמעים לי דברים שיהיו להיט לי ולחובבת הקרקרים והרסקים הירוקים שלי. תודה.
ומזל טוב על האם הטרייה. חודש הבא אני אדווח על הזיתים השחורים שמחכים בסבלנות בארון הכי חשוך בבית, כמה סבלנות צריך לדברים האלה, אה?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

אני מסביר איך להנביט כוסמת ל"פתיתים" במתכון של גרנולה ודייסה חיות

לגבי פת שמש - באמת עוד לא כתבתי את המתכון כאן - אבל עד שאכתוב - את יכולה לראות לטקאס לחיים! ב-קציצות ולביבות נאות .. בסה"כ טוחנים פשתן מערבבים עם ירקות ותבלינים - מורחים את העיסה דק על עלי בננה או ניילון מייבשים בשמש - הופכים, מקלפים את העלים או הניילון ומייבשים שוב.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

חומץ תפוחים זה גם תרופת פלא לצרבת... לגימה אחת והאי נעימות נעלמת - ראו עוד ב-יש צרבת
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

איך מייצרים את החומץ?
נניח שהכנתי מיץ תפוחים במכונת מיצים שלי....
ו.... מה הלאה?
לשים בדלי ולשים באיזה מקום רחוק... פתוח ? סגור? להוסיף משהו? בחושך? באור? בארון? במקרר?
לחכות כמה חודשים
ולהשתמש ? לסנן?

אשמח לדעת איך מכינים ולהכין בכמויות :)
אמא שלי דואגת שיהיה לזה ריח רע על כל הבית... לשים במרפסת אולי :/?

תודה :)
מרי
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

כן ככה אני הכנתי.. עשיתי מיץ תפוחים - שמתי בדלי מכוסה במגבת אבל לא לגמרי - ערבבתי כל יום יומיים.. הוצאתי את כל הסיבים שצפים עד שזה נהיה נוזל שקפקף. אחרי שבוע-שבועיים היה לי יין - ואז זה פשוט המשיך והפך לחומץ משובח תוך 3 חודשים בערך. כל איזה שבוע הצטבר קרום למעלה שערבבתי אותו פנימה. עכשיו יש לי אם-תרביות אז יכול להיות שזה יהיה יותר מהר. זה אמור להיות יותר בטוח להשתמש בשמרים של אם-תרביות אז את מוזמנת לעבור באמירים ולקחת קצת מאצלנו. כל טוב.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

קיבלתי במייל ללא מקור:

דברים שאפשר לעשות עם חומץ

  1. גורם לכלבים להפסיק לגרד מאחורי האוזניים ? השתמשו במטלית ספוגה בחומץ מדולל במים
  2. מנטרל ריח לא נעים של כלבים ? חפפו את שיער הכלב עם חומץ ואז שיטפו עם מים.
  3. פוליש לאוטו ? שפשפו את האוטו במרץ עם מטלית ספוגה בחומץ.
  4. ניקוי רצפות ? ערבבו כוס חומץ לבן על שני גלונים של מים חמים.
  5. מחייה ירקות "עייפים" ? השרו את הירקות בשתי כוסות מים וכף חומץ.
  6. מרגיע גרון כואב ? הוסיפו כפית חומץ תפוחים לכוס מים, גרגרו ובלעו.
  7. עוזר לזיהום בסינוסים והתקררות בחזה ? הוסיפו רבע כוס או יותר למכשיר אדים (או אם אין ? הרתיחו את המים עם החומץ בסיר, שימו את הראש מעל הסיר ונשמו את האדים עם מגבת מעל הראש ומסביב לסיר ככה שלא "תאבדו" את האדים). מנסיון ? זה מרגיש איכסה לעשות את זה כשמקוררים ובקושי נושמים, אבל זה עוזר.
  8. לנקות את הניקוז במטבח ? פעם בשבוע לשפוך כוס חומץ לניקוז בכיור, לתת לזה "לשבת" לחצי שעה ולשטוף עם מים קרים .
  9. להפטר מריחות בצל ? עסו את האצבעות לפני ואחרי חיתוך בצל.
  10. לנקות ולחטא קרשי חיתוך ? נקו עם חומץ.
  11. להפטר מכתמי פירות ? נקו עם חומץ את האצבעות.
  12. לנקות כלי מטבח שומניים במיוחד ? הוסיפו כף חומץ וקצת סבון לניקוי כלים למים רותחים.
  13. לנקות מיחם (טוב גם נגד אבנית!) ? הרתיחו תערובת של מים עם חומץ ונקו עם מים. רק זהירות ? אל תשכחו את התערובת בפנים!! אמא שלי פעם שכחה אותה, ושכחה גם לומר לנו והכנתי תה לסבתא וסבא שלי ולעצמי ? לי זה היה חמוץ מאוד אז פשוט שפכתי לכיור וככה גם של סבתא שלי ? אבל הסבא הגיבור שלא זורק אוכל הוסיף 6 (!!!) כפיות סוכר עד שזה הגיע למצב של שתייה וגמר את כל התה!!! מזל שזה היה חומץ (ובמקרה של אמא שלי מיץ לימון סחוט) ולא מוצר כימי !
  14. ניקוי המקרר ? עם תערובת שווה של חומץ ומים.
  15. נגד סתימות קלות בכיור ? שפכו חופן מלא של סודה לשתייה (זה אותו הדבר כמו סודה לאפייה ? נכון? האבקה הלבנה ההיא) לניקוז, הוסיפו חצי כוס חומץ, ושימו פקק ל-20 שניות, ואז שיטפו עם מים רותחים .
  16. לנקות ולהפטר מריחות בצנצנות, כמו של מיונז (מיונז סויה כמובן ? זה אחד הדברים הכי טובים שקרו לי בתור חובבת מיונז נלהבת ? זה מיונז "מזויף" מסויה בלי ביצים, רק 25% שומן לעומת איזה 70% או 80% ברגיל, והטעם.... אוווה הטעם.... אני מתה על ג`אנק פוד ! בייחוד כשזה בריא), מלפפונים חמוצים, חמאת בוטנים, חרדל או כל דבר אחד עם ריח חזק - שטפו היטב עם חומץ ואז עם סבון לניקוי כלים.
  17. לנקות את מכונת הכלים ? פעם בחודש שימו כוס חומץ ותנו למכונה לעבוד (בלי כלים) ? יעזור נגד בנייה של סבון במכניזם הפנימי וכמובן נגד אבנית
  18. חומץ טוב לניקוי המיקרוגל ? הרתיחו תערובת של חצי כוס חומץ עם כוס מים במיקרוגל ? זה יגרום לרכיבי אוכל על קירות המיקרוגל להתנקות ביתר קלות ויאוורר את הריח.
  19. חומץ טוב נגד חלודה .
  20. טוב נגד מוך בבגדים ? הוסיפו חצי כוס חומץ למכונה כשאתם עושים כביסה ? זה גם מבהיק את הצבעים.
  21. לנקות את מכונת הכביסה ? פעם בחודש שימו כוס חומץ ותנו למכונה לעבוד (בלי כביסה) ? יעזור נגד בנייה של סבון במכניזם הפנימי וכמובן נגד אבנית.
  22. חומץ טוב נגד כתמים קשים ? שפשפו מטלית עם חומץ בעדינות כנגד הכתם לפני ששמים את הבגד במכונת הכביסה
  23. להפטר מריחות עשן וסגריות ? הוסיפו כוס חומץ לאמבטיית מים רותחים ותלו את הבגדים המסריחים מעליהם והאדים יספגו את הריחות
  24. לניקוי משקפיים ? שימו טיפת חומץ על כל עדשת משקפיים ונקו.
  25. לטריות פרחים ? הוסיפו למים בוואזה שתי כפות חומץ וכפית סוכר על כל ליטר של מים.
  26. נגד שריפות ? לשפוך על שריפות שומן כדי להפסיק את הלהבות (אני לא יודעת על סוגים אחרים של שריפות ? אבל אני בטוחה שזה לא יהיה טוב לשריפה שנוצרה מקצר חשמלי !!!!
  27. משמש כמרכך כביסה
  28. מונע קשקשים בשיער ונפטר מהם כשכבר קיימים.
  29. מבריק השיער(שטיפה אחרונה לאחר חפיפה).
  30. מבריק אריחים(קירות).
  31. מוריד חום גוף(עיסוי או לתוך מי אמבטיה).
  32. יעיל בעת עקיצת מדוזה.
  33. מנקה זכוכיות(חלונות,מקלחון).
  34. לריפודים בבית וברכב.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

שוב מכינים חומץ

עוד נשארו לנו 2-3 בקבוקים מהחומץ שהכנו שנה שעברה (ראו למעלה). אני משתמש בו בעיקר כשמפו+מרכך בשערות.. אבל גם במתכונים שונים ולניקוי וחיטוי נדיר.. (כמו הדלי של הכרוב הכבוש).
שנה שעברה הכנו והבקטריה באה מהאוויר ושמרתי בקבוק של "אם תרביות".
היום סחטנו מיץ תפוחים בדלי של 18 ליטר.. היה יופי של מזג אוויר, היינו בשמש כל היום, ראות מדהימה, וכל החמולה השתתפה. הוספתי לדלי איזה 2-3 כוסות של אם תרביות. ועכשיו זה עומד פתוח במטבח.
נראה כמה זמן יקח לזה הפעם.
אמלי*
הודעות: 35
הצטרפות: 15 ספטמבר 2004, 14:23

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי אמלי* »

היי אופק,
שוב אתה מעורר השראה... ולי רק שאלה: מה זה אם תרביות? איך זה משנה את תהליך ההכנה אם יש לך כזאת?

והצעה למי שרוצה בענייני החומץ כשטיפה לשיער- אני מדללת את החומץ חצי חצי עם מים, ומוסיפה כמה טיפות של שמן נדיף רוזמרין, עשב לימון, לבנדר. טוב לשיער ועוזר לריח למי שהוא מפריע לו.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

אם תרביות זה החיידקים הרצויים בשביל הפיכת הסוכרים לאלכוהול ואחרי זה לחומץ.. הם יכולים להגיע פשוט מהאוויר או שאפשר להוסיף אותם מהחומץ שיש (החום שמצטבר בתחתית הבקבוק).

דרך אגב - מצאתי את הדרך הכי נוחה לשים חומץ על הקרקפת - מזרק! פשוט מזרק שקוף כזה (בלי המחט כמובן), שואב את החומץ פנימה ואז יש שליטה מלאה איפה ובאיזה קצב אני מפזר אותו היישר על הקרקפת. עובד הרבה יותר טוב מבקבוק תרסיס או כל דבר אחר שניסיתי.
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

עוד המלצה:

אם תרביות חיידקי חומץ אפשר לייצר די פשוט:

  1. ממלאים צנצנת במים טהורים שהורתחו וקוררו לגמרי, עד לחצי גובהה.
  2. אוכלים תפוחים ואת התפוחים הנגוסים, כולל הזרעים, זורקים לצנצנת.
  3. מוסיפים עוד ועוד.
  4. רצוי להוסיף חתיכה מתפוח רקוב או בשל מדי - יעזור מאוד.
  5. שומרים על מעבר חופשי של אויר ומערבבים בכל הזדמנות כדי שהחמצן יחדור למים. אולי יש לכם בלון חמצן במקרה (למי שעוסק בריתוך)? שחררו חמצן לתוך המים וחיידקי החומץ יאהבו אתכם.
  6. תוך כמה ימים יתכסו המים בשכבה לבנבנה - אלה חיידקי החומץ!
  7. מכניסים את כל הדברים שצפים למעלה לבלנדר, מרסקים ומחזירים למים.
  8. שופכים את אם התרביות לתוך מיץ תפוחים והחומץ יווצר מאליו. יש לספק חמצן (אויר) כל הזמן!
גילית_ט*
הודעות: 1561
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי גילית_ט* »

משקה טעים עם תפוחים במיוחד לחורף
סיידר תפוחים חם
  1. 5 כוסות מים
1 תפוח חתוך לקוביות קטנות
3 מקלות קינמון בגודל ס"מ
3 קרדמון שחור
3 ציפורן
1 כפית תערובת צ'אי (לא הכרחי)
מרתיחים הכול ביחד שרותח מוסיפים
1 לימון סחוט
6 כפות דבש (לא חייבים)
אפשר גם לקרר או למי ששותה יין מוסיפים יין לבן / אדום
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

איך אצלך חופפים את השיער? אם אני חופפת את השיער במים בלבד השיער שלי נשאר שמנוני בראש ויבש למטה וחסר ברק, ומושך חשמל כמו צמר גפן. השיער שלי נראה כמו שיער ישן של בובה שעומד ומלא קשרים. ואם אני לא חופפת בכלל השיער שלי נעשה שמנוני ללא הכרה ומלא קשקשים והופך לגוש מבולגן של שיער שמנוני.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

פלוני שלום, אני לא מטפח שיער אדוק, אבל בשבילי חומץ תפוחים טהור עובד יופי לפירוק שומנים.. ממש תוצאות מיידיות ואחרי שזה מתייבש (כמה שעות ביום יפה) אין ריח בכלל (אלא אם השיער נרטב).. למרות שלי לא מפריע הריח. "השיטה האחרונה" היא עם מזרק (ללא סיכה), אני פשוט "מזריק" את החומץ ישר למקומות שונים בקרקפת ואז מסתרק וזה מתפזר. אני מאד אוהב שמסרקים אותי (במסרק עם שיניים גדולות ומרווחות - מה שקרוי "מסרק אפרו" בשפת הספרים), או שמשתמשים באורגזמטרון על הקרקפת (6 זרועות ברזל דקות שמגרדות את הקרקפת ומענגות אותי כל כך.. לפעמים יותר ממין). אני מעודד אותך לבקש מהאנשים הקרובים לך לסרק אותך בכל עת.. גם כשלא צריך.
ענבל (שכתבה פעם קצת באתר אבל מטיילת מי יודע איפה), שיש לה שיער מדהים פשוט... גם היא רצתה להשתחרר מהתלות מעוד מוצר קוסמטי קנוי.. וגם לה היה שלב מעבר שהיה קשה, ולא משנה מה היא ניסתה (גם חומץ תפוחים, גם כל מיני דברים מוזרים אחרים שאני לא זוכר כרגע), אבל מה לאחר תקופה (נראה לי של חודשיים לפחות) - היא הצהירה שזהו, השיער התרגל ומקסים כתמיד גם בלי שום טיפול חוץ מסירוק.
מה שאני מסיק מזה, זה שיכול להיות שישנו שלב מעבר לשיער.. ולא לצפות לתוצאות מיידיות.. להפסיק להשתמש בחומרים, לסרק כמה שרק אפשר, ועם הזמן השיער יחזור לאיזון טבעי, לא שמנוני מדי, לא יבש מדי.. כל טוב
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מה עם חומץ הדרים?

השימוש בחומץ הולך ומתפשט בביתנו. הכמויות הנצרכות גדלות אף הן.
חשבתי להכין חומץ לבד אבל אין לנו תפוחים ומה שכן אפשר להשיג די בקלות זה אשכוליות מוזנחות.
אני מניחה שבתהליך דומה אפשר להכין חומץ אשכוליות. השאלה היא אם מבחינת פונקציונליות (אני לא מדברת כרגע על טעם. חומצים למאכל נצרכים בכמות קטנה יחסית אצלנו) יש איזשהו הבדל.
עוד שאלה - החומץ לו התרגלנו הוא חומץ 5%. איזה חומץ מתקבל מתהליך תסיסה טבעי כזה? כמה צריך לדלל אותו בשביל לקבל את ה5% המוכרים לנו?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

כרגע ביקבקנו חומץ תפוחים שהתחלנו להכין לפני כמה חודשים. יצא מעולה. המון זמן זה היה לא מספיק חמוץ, ואז פתאום בבת אחת עלתה רמת החומציות - כנראה בימים של החמסין שהיו עכשיו. בהתחלה הקפדנו לערבב כל הזמן, ואחכ פחות. אנחנו שומרים את האמא לפעם הבאה (הג'יפטק מתחתית הצנצנת + הקרום מלמעלה. נראה לי שהאמא עצמה זה הקרום).
השאלה אם זה כמו פטרייה שצריך "להאכיל", או שהיא יכולה לעמוד ככה עד שנזדקק לה?

(הכנו מיץ במסחטת פירות קשים, שמנו את המיץ, בלי לסנן, בצנצנת עם פתח רחב, מכוסה בחיתול בד שקשור בגומיה).
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

עוגיה, הצלחת להכין חומץ מהדרים?
משי_עדין_וחזק*
הודעות: 87
הצטרפות: 08 ינואר 2008, 21:20
דף אישי: הדף האישי של משי_עדין_וחזק*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי משי_עדין_וחזק* »

אשמח לדעת מהן תכונותיו הבריאותיות של חומץ תפוחים בשתיה, מעבר לטיפול בגרון כואב.
אצלינו שתו אותו בבית כחלק מ"שריפת קלוריות" או משהו כזה כשהייתי ילדה.
מה ידוע לכם?
עולם_קטן*
הודעות: 439
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 21:56
דף אישי: הדף האישי של עולם_קטן*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי עולם_קטן* »

סיפרו לי על מטע תפוחים שננטש (סיימו לקטוף אך עדין נותרו הרבה "סוג ב' " או תפוחים קטנים).
ממש בא לנו להכין חומץ (ומיץ וסיידר ועוגות תפוחים...)
האם כשמכינים את המיץ מהתפוחים צריך לגלען אותם לפני כן? או פשוט להכניס אותם ככה למכונת המיצים?
וגם נשמח לבוא ולקחת "אמא של חומץ", האם עדין יש לך, אופק?
וגם חוזרת על שאלתה של טרה רוסה לגבי אם התרבית של החומץ:
האם זה כמו פטריה שצריך "להאכיל", או שהיא יכולה לעמוד ככה עד שנזדקק לה?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי with_passion* »

יש לי טונה אמא של חומץ!!
עושה רושם שהיא עומדת ככה יפה מאד.. אחד הבקבוקים העלה עובש שחור אבל כל העשרה האחרים בסדר גמור..
הכנתי עם התרבית מהתפוחים כבר חומץ גם מתפוזים ויצא אחלא!!
לגבי הגלעון - לא חייבים לגלען לדעתי - זה פשוט קל לגלען ואז יש פחות לרוקן כל פעם מהמסחטה.
יש אנשים שמכינים חומץ פשוט מתפוחים שלמים שעומדים ומחמיצים בלי שום מסחטה!
גילית_ט*
הודעות: 1561
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי גילית_ט* »

אשמח למתכון למיץ תפוחים שיחזיק הרבה זמן?
הילה_עולם*
הודעות: 2
הצטרפות: 10 ינואר 2012, 19:00

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי הילה_עולם* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני משתמשת בחומץ תפוחים כדי לנטרל צריבות של סירפד,ובקייץ כדי לנטרל עקיצות יתושים.מורחים קצת חומץ על הצריבה ולאחר מספר דקות מורחים שוב.עובד מדהים
ציביה*
הודעות: 7
הצטרפות: 20 ינואר 2005, 23:44

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי ציביה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

קראתי בספר מרפא הבושם שזה עוזר לדלקת ריאות ואסטמה. יש למישהו ידע מה הכמויות שצריך לקחת ובאיזו דרך?
שרה_אברג'ל*
הודעות: 1
הצטרפות: 25 נובמבר 2012, 14:04

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי שרה_אברג'ל* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מחפשת מתכון להכנת סיידר מתפוחים טריים (טוב..... לא ממש טריים.. :) )
סיהרא*
הודעות: 209
הצטרפות: 08 ינואר 2012, 08:52

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי סיהרא* »

אשמח לדעת מהן תכונותיו הבריאותיות של חומץ תפוחים בשתיה, מעבר לטיפול בגרון כואב.
לפני שנים הייתה לי דלקת בברך, וזה כאב עד מאוד... כף חומץ תפוחים בבוקר פשוט העבירה לי את הכאב. יש עוד אנשים שאני מכירה ש(התגברו על הריח האיום ו..) השתמשו בחומץ תפוחים להקלת כאבים (ואולי ריפוי??) בפרקים.
סיהרא*
הודעות: 209
הצטרפות: 08 ינואר 2012, 08:52

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי סיהרא* »

אכן כן
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי פלונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

גם אני מחפשת לקנות באיזור ירושלים. למרות שWITH-PASSION כתב שאין בנמצא אורגני..
מה שאני שמעתי על חומץ תפוחים זה הרבה יותר ממה שאתם כותבים:
זוהי תרופת פלא ממש לפצעי בגרות (אקנה) - שותים 2 כפות עם כוס מים בבוקר ובערב, וכן מורחים עם צמר גפן על העור.
וכן - חומץ תפוחים אמור להגביר את קצב חילוף החומרים ואת שריפת השומנים... כך שזה טוב מאד לדיאטה!
בהצלחה לכולם!
שחר_מ*
הודעות: 30
הצטרפות: 28 ספטמבר 2014, 16:23

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי שחר_מ* »

אני רוצה להוסיף חומץ לתפריט הסלט שלי.
אני מחפש חומץ בלי סוכר ובלי גלוטן. שמעתי שבחלק מהחומצים עושים את התהליך עם סוכר,
האם מישהו יודע ויכול להמליץ על חומץ שהוא מכיר שאינו מכיל סוכר, [ גלוטן כנראה שאין בחומץ].
וגם טעים
תודה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם שימוש של תרסיס חומץ תפוחים מדולל במים על השיער יכול לעזור בצמיחתו?
יאיר*
הודעות: 26
הצטרפות: 03 אוגוסט 2002, 22:30

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי יאיר* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איך מיצרים סיידר עם אלכוהול טבעי ?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

חומץ תפוחים לא מוכח כמצמיח שיער, אך אני חופפת איתו (מדולל במים), ומעסה את הקרקפת (ללא שמפו, מרכך וכד'). השיער צמח והתארך בצורה מפליאה!
לעניות דעתי, מדובר בעיסוי ופחות בחומץ. אבל אין ספק שהחומץ בריא במישורים אחרים- חיטוי, גמישות השיער, ניקיון, ברק, היעדר כימיקלים...

מה שכן, אשמח לדעת יותר על אותו מטע נטוש- לאחר זמן ממושך בו אני משתמשת בחומץ תפוחים קנוי מחנות טבע, הגיע הזמן להכין אחד לבד.
אשמח לעזרה!
האם נדרש להכין משהו לפני? לקנות מכונה לסחיטה?
תודה לעוזרים!
יסמין*
הודעות: 139
הצטרפות: 01 פברואר 2004, 23:08

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי יסמין* »

איך מכינים את הסיידר?
האם זה שלב בדרך לחומץ?
גילי*
הודעות: 184
הצטרפות: 25 יוני 2003, 23:25

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי גילי* »

היי שאלה על חומץ תפוחים טבעי אורגני לא מסונן ("עם האמא") - יש לי בקבוק בבית שפתוח כשלושה חודשים, ונוצרה בו מאין שכבה לבנה/שקופה כזו, מניחה שזה תרבית של חיידקים. הדבר הזה דומה למדוזה במראה ובמרקם. האם תקין להשתמש בחומץ הזה לשתייה? אני מניחה שכן אני פשוט לא בטוחה מה זה. אשמח מאוד להסבר כי זה מסקרן אותי ואני אשמח לדעת
מאיה*
הודעות: 241
הצטרפות: 31 מאי 2003, 22:11

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחה על ידי מאיה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

במהלך הכנת חומץ מהתפוחים (ועשיתי גם מענבים אדומים) נוצרה למעלה שכבה לבנה. לא זאת במרקם של מדוזה, ג'לי כזאת, אלא יותר כמו השכבה הלבנה שנוצרת על מלפפונים חמוצים וזיתים מקולקלים. האם זה אומר שזה מקולקל? שהכול ירד לטימיון? אני רק שבועיים אחרי תחילת התהליך וזה צריך לעמוד לפחות עוד חודש כדי להפוך לחומץ. מישהו יודע לענות? השקעתי הרבה מרץ בערבוב כל השבועיים האחרונים וזה היה נראה והריח נפלא.
שליחת תגובה

חזור אל “שיער”