חיפשתי לפי ׳תרגול גופני׳ וגם לפי ׳תרגילי כח׳ ולא מצאתי דף בנושא. לדעתי זה נושא בעל חשיבות עליונה, והוא יותר רחב ובסיסי מאשר תרגול של שיטה מסויימת כמו צ׳י קונג או יוגה, לדוגמא.
אם יש דף קיים אשמח להעביר את הדיון לשם.
_
אני רוצה לשתף בכמה תובנות שלי מהחודשים האחרונים:
תנועה שכוללת מאמץ היא דבר חיוני לגוף.
שריר, או כל חלק אחר של הגוף לצורך העניין, שלא פועל, מתאמץ, מנצל את טווח התנועה והכח שלו- עם הזמן יחלש ותנועתו תוגבל.
חשוב לנוע בצורה שתאפשר חיזוק של המימד הגופני בשביל לשמור ואף להגדיל מסת שריר, שיש לה נטייה לקטון עם הגיל, עם השינוי ההורמונלי, ובעיקר בגלל חוסר פעילות יחסית למה שנוצרנו בשבילו- לזוז ולזוז. כמעט כולנו נייחים מדי. ולא- הליכה וריצה אינם מספיקות, כי הן מפעילות את הגוף שוב ושוב באותה צורה, מה שיוצר לא מספיק בחלקים מסויימים, ולפעמים יותר מדי בחלקים אחרים.
אני אספר עלי, ואשמח לשיתופים שלכם, לשאלות, ולכל תגובה מאירה אחרת.
אני מתרגלת ומלמדת צ׳י קונג שעות רבות בשבוע (בממוצע 15-16 שעות שבועיות), נוסעת באופניים באופן קבוע (עיר די שטוחה, אבל מדי פעם יש עליות קלות), רצה טיפה, מסוגלת לסחוב משקלים גדולים למרות שאני קטנה פיזית (לא תאמינו כמה אני סוחבת כשצריך- יותר, אבל אז אני הולכת לאט). כלומר- אני די פעילה.
ועם כל זה- שרירי הבטן רפויים יחסית, מאז הילדות, ומאז הלידה האחרונה (12 שנים) נוסף קצת שומן בטני שזיכה אותי פה ושם ב׳מזל טובים׳ לרגל ׳ההריון החדש׳

לאחרונה (כמה חודשים) אימצתי לעצמי 2-4 תרגילים שאני עושה כ-10 דקות מקסימום יום כן יום לא, כי יום מנוחה חשוב מאוד לבניית שריר. לרוב אני עושה רק פעמיים בשבוע, ומתכוונת לעלות לשלוש פעמים שבועיות קבועות.
הציוד הנדרש- שום דבר מיוחד. אולי שטיח לא מחליק, אם הרצפה קרה.
התרגילים אינטנסיביים תמיד, אבל במידה שאני בוחרת, לפי הכוחות והיכולת שלי בכל פעם. וגם אפשר להתאים אותם לכל רמה, גם למצב של בטטת כורסא מצוייה (חיוך, חיבוק, את נפלאה כמו שאת כרגע בלי קשר לשום דבר). והעיקר הוא שהמתרגל/ת ירגיש מאמץ. אני משתפת בשיעורים שלי ובטיפולים בקליניקת השיאצו במידע הזה. מטופלות ותלמידות שאימצו את השיטה מרגישות התחזקות ודינאמיות עם ההתמדה והזמן.
אל התרגילים הגעתי במקרה דרך יוטיוב, יש שם סירטונים חינמיים עם המון מידע. מפתח השיטה שאני מתרגלת, איש צעיר נחמד נדיב ודינאמי, מציע תכנית ליווי (הליווי הוא בתשלום, אני אישית לא מלווה, אבל אני חושבת שזה מומלץ מאוד), שתומכת במי שפוחדת לתרגל בעצמה, או שמתקשה להתמיד. הוא פונה בעיקר לנשים בגילאי 40-65, אלו שאין להן זמן לעשות בשביל עצמן כי הבית והילדים והעבודה גוזלים המון זמן, והתוצאה היא החלשות גופנית מהזנחה של שנים.
אני אבקש ממנו להכנס לפה ולכתוב מלה.
השינוי שאני מרגישה כולל יותר כח גופני, התחזקות שרירי חגורת בטן (וגב), שיפור איכות השינה, שיפור במצב הרוח, ירידה במסת השומן הבטני (אני רזה יחסית, רק עם פאוץ׳ בטני מהלידות שקטן והולך כבר כמה חודשים), ושינוי עדין ביציבה שהופכת לקצת זקופה יותר, ועוד.
השינוי הזה הפתיע אותי כי אני יחסית פעילה, ולא הגעתי לתוצאות הללו בדרך אחרת.
אני מרוצה מזה שההשקעה הנדרשת בזמן קצרה יחסית, כי אני עסוקה מאוד ביומיום שלי, ועשר עד חמש עשרה דקות (אפילו לא רצופות) אני כן יכולה למצוא.
שאלות? הערות? תהיות? באופן כללי תנועה וכח או על מה שכתבתי.
חיבוק ויום נפלא