תרגול גופני

יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

תרגול גופני

שליחה על ידי יולי_קו »

וואוו. דף חדש.

חיפשתי לפי ׳תרגול גופני׳ וגם לפי ׳תרגילי כח׳ ולא מצאתי דף בנושא. לדעתי זה נושא בעל חשיבות עליונה, והוא יותר רחב ובסיסי מאשר תרגול של שיטה מסויימת כמו צ׳י קונג או יוגה, לדוגמא.

אם יש דף קיים אשמח להעביר את הדיון לשם.

_

אני רוצה לשתף בכמה תובנות שלי מהחודשים האחרונים:

תנועה שכוללת מאמץ היא דבר חיוני לגוף.

שריר, או כל חלק אחר של הגוף לצורך העניין, שלא פועל, מתאמץ, מנצל את טווח התנועה והכח שלו- עם הזמן יחלש ותנועתו תוגבל.

חשוב לנוע בצורה שתאפשר חיזוק של המימד הגופני בשביל לשמור ואף להגדיל מסת שריר, שיש לה נטייה לקטון עם הגיל, עם השינוי ההורמונלי, ובעיקר בגלל חוסר פעילות יחסית למה שנוצרנו בשבילו- לזוז ולזוז. כמעט כולנו נייחים מדי. ולא- הליכה וריצה אינם מספיקות, כי הן מפעילות את הגוף שוב ושוב באותה צורה, מה שיוצר לא מספיק בחלקים מסויימים, ולפעמים יותר מדי בחלקים אחרים.

אני אספר עלי, ואשמח לשיתופים שלכם, לשאלות, ולכל תגובה מאירה אחרת.

אני מתרגלת ומלמדת צ׳י קונג שעות רבות בשבוע (בממוצע 15-16 שעות שבועיות), נוסעת באופניים באופן קבוע (עיר די שטוחה, אבל מדי פעם יש עליות קלות), רצה טיפה, מסוגלת לסחוב משקלים גדולים למרות שאני קטנה פיזית (לא תאמינו כמה אני סוחבת כשצריך- יותר, אבל אז אני הולכת לאט). כלומר- אני די פעילה.

ועם כל זה- שרירי הבטן רפויים יחסית, מאז הילדות, ומאז הלידה האחרונה (12 שנים) נוסף קצת שומן בטני שזיכה אותי פה ושם ב׳מזל טובים׳ לרגל ׳ההריון החדש׳ :-/ שכמובן לא היה ולא נברא. קצת מבאס, אבל מתרגלים לכל דבר.

לאחרונה (כמה חודשים) אימצתי לעצמי 2-4 תרגילים שאני עושה כ-10 דקות מקסימום יום כן יום לא, כי יום מנוחה חשוב מאוד לבניית שריר. לרוב אני עושה רק פעמיים בשבוע, ומתכוונת לעלות לשלוש פעמים שבועיות קבועות.

הציוד הנדרש- שום דבר מיוחד. אולי שטיח לא מחליק, אם הרצפה קרה.

התרגילים אינטנסיביים תמיד, אבל במידה שאני בוחרת, לפי הכוחות והיכולת שלי בכל פעם. וגם אפשר להתאים אותם לכל רמה, גם למצב של בטטת כורסא מצוייה (חיוך, חיבוק, את נפלאה כמו שאת כרגע בלי קשר לשום דבר). והעיקר הוא שהמתרגל/ת ירגיש מאמץ. אני משתפת בשיעורים שלי ובטיפולים בקליניקת השיאצו במידע הזה. מטופלות ותלמידות שאימצו את השיטה מרגישות התחזקות ודינאמיות עם ההתמדה והזמן.

אל התרגילים הגעתי במקרה דרך יוטיוב, יש שם סירטונים חינמיים עם המון מידע. מפתח השיטה שאני מתרגלת, איש צעיר נחמד נדיב ודינאמי, מציע תכנית ליווי (הליווי הוא בתשלום, אני אישית לא מלווה, אבל אני חושבת שזה מומלץ מאוד), שתומכת במי שפוחדת לתרגל בעצמה, או שמתקשה להתמיד. הוא פונה בעיקר לנשים בגילאי 40-65, אלו שאין להן זמן לעשות בשביל עצמן כי הבית והילדים והעבודה גוזלים המון זמן, והתוצאה היא החלשות גופנית מהזנחה של שנים.

אני אבקש ממנו להכנס לפה ולכתוב מלה.

השינוי שאני מרגישה כולל יותר כח גופני, התחזקות שרירי חגורת בטן (וגב), שיפור איכות השינה, שיפור במצב הרוח, ירידה במסת השומן הבטני (אני רזה יחסית, רק עם פאוץ׳ בטני מהלידות שקטן והולך כבר כמה חודשים), ושינוי עדין ביציבה שהופכת לקצת זקופה יותר, ועוד.

השינוי הזה הפתיע אותי כי אני יחסית פעילה, ולא הגעתי לתוצאות הללו בדרך אחרת.

אני מרוצה מזה שההשקעה הנדרשת בזמן קצרה יחסית, כי אני עסוקה מאוד ביומיום שלי, ועשר עד חמש עשרה דקות (אפילו לא רצופות) אני כן יכולה למצוא.

שאלות? הערות? תהיות? באופן כללי תנועה וכח או על מה שכתבתי.

חיבוק ויום נפלא
קואלה_עירונית*
הצטרפות: 07 יולי 2022, 08:24

תרגול גופני

שליחה על ידי קואלה_עירונית* »

אותי זה מעניין, יכולה לשים קישור לסרטונים, בבקשה?
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

תרגול גופני

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

גם אותי זה מעניין ומזדהה עם הרבה ממה שכתבת
תודה על התזכורת שתנועה ומאמץ זה ממש חשוב.
אשמח גם לראות את הסרטונים. מאמץ של 10 דקות ביום זה משהו שאני אפילו להכניס לשגרה :)
זרח_הפרח*
הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*

תרגול גופני

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

מאוד מסכימה. בתקופות שאני מצליחה להתמיד ועושה כל יום משהו, ההבדל הוא משוגע.
עכשיו, למשל, אני בתקופה יותר מסובכת וכבר כחצי שנה שלא עשיתי כלום. ממש כלום.
הנסיבות מכריחות אותי לחזור לפעילות מינימלית (פיזיותרפיסטית נתנה לי שיעורי בית), ואני פשוט בפליאה עד כמה הגוף הדרדר מהר, עד כמהקשה לי לעשות תנועות שלפני לא ככ הרבה זמן היו רגילות לי לגמרי.
אשמח לשמוע ממך עוד על איזה תרגילים מדובר.
דגן_בגן*
הצטרפות: 16 יולי 2014, 06:54
דף אישי: הדף האישי של דגן_בגן*

תרגול גופני

שליחה על ידי דגן_בגן* »

גם אני פה
קיריל_ק*
הצטרפות: 10 יולי 2022, 10:06

תרגול גופני

שליחה על ידי קיריל_ק* »

שלום לכולן ותודה רבה יעל על הדברים.

אציג את עצמי בכמה מילים: שמי קיריל קרבצוב ואני יזם ומאמן בתחום הכושר, אני עוזר לנשים בגילאי 40-65 להיפטר מעייפות, חולשה וכאבים ולזכות מחדש באנרגיה, גוף זקוף, קלילות ובטחון בעזרת שיטת אימון שאני פיתחתי שנקראת
Less is More
אשר דורשת ממך 3 ימים בשבוע 15 דקות סה״כ.

פעילות גופנית אינה עונש, היא צריכה להיות חלק מחיינו, בדיוק כמו שאנחנו אוכלים ושותים. הגוף בנוי להיות בתנועה וכאשר הוא לא מקבל אותה (ואת התנועה הנכונה לו) הוא מאותת לנו בדרכים שונות.

מאז היותי ילד בעל עודף משקל בגיל 17 (120 קילו) ועד היום עסקתי כמעט בכל פעילות גופנית אפשרית, מכל תחומי האירובי, הכוח ואומנויות לחימה וכולל תעודה שאני היחיד במזרח התיכון שיש לו אותה - מאמן GMB שזה שילוב של פיזיותרפיה, אומנויות לחימה והתעמלות קרקע ומכשירים.
ב-5 שנים האחרונות אימנתי מעל 400 אנשים בכל הצורות, עם מעל 10,000 שעות אימון והחלטתי שהשליחות שלי היא נשים בגילאי 40-65 ממספר סיבות:
  1. אף אחד בעולם הכושר והבריאות לא מתעסק עם הגילאים האלו ומה שקורה לכן.
  2. אותי יותר ממלא ומרגש לשמוע אישה בת 54 שחזרה לחיים, לטיולים, לנכדים ומאושרת מאשר כל סוג מתאמן אחר.
אני שובר הרבה מיתוסים על תחום הכושר והספורט ומוכיח כל יום מחדש שאפשר אחרת וזה הרבה יותר קל ופשוט.

החלק השני והיותר חשוב הוא - בניית הרגלי תנועה לכל החיים ופסיכולוגיה של בני האדם.

כי לדעת שספורט ופעילות גופנית זה חשוב - זה לא מספיק,
וכראייה לכך רוב האנשים בעולם לא עושים פעילות גופנית.
ולכן בניית הרגלים נכונה חשובה, להסתכל שנים קדימה, להתחיל עם "הלמה" ועוד.

אני מצרף לכן מספר לינקים -
כמו המדריך החינמי לכל אישה מעל גיל 40 -
http://go.kirilkravzov.co.il/[po]lp book 40[/po]

ומספר ערוצים שאתן יכולות לצפות בי ובתכנים שלי ובטוח שכבר תקבלו המון ערך -
אתר - https://kirilkravzov.co.il/
פייסבוק עסקי - https://www.facebook.com/KirilFitness
יוטיוב - https://www.youtube.com/channel/UCxjUpl ... IyO2cMWRiw

ודבר אחרון -
מחר (יום שני) בשעה 19:00 (שעון ישראל) אני מקיים שידור חינמי -
סדנא מיוחדת - איך להיפטר מעייפות, חולשה וכאבים פעם אחת ולתמיד!

וזה הלינק (בחינם כמובן) -
https://us02web.zoom.us/webinar/register/[po]WN NpjEcy0nT4KWvTUNUJJdcg[/po]

לכל שאלה נוספת אישית מוזמנות לשלוח לי הודעה אישית לוואצפ - 0507558318
יולי_קו

תרגול גופני

שליחה על ידי יולי_קו »

אפשר לפנות לקיריל ישירות, ואפשר לדון פה, לשתף, לשאול.
יולי_קו

תרגול גופני

שליחה על ידי יולי_קו »

עכשיו אני בטיול של שבועיים. מה שנחמד הוא שאני מתעוררת לרוב באופן טבעי לפני כולם. ככה אני מספיקה למשוט חצי שעה, ולתרגל אחר כך כח או גמישות כמה דקות לפני שהאחרים מתעוררים.
יולי_קו

תרגול גופני

שליחה על ידי יולי_קו »

ואז התחושה במשך היום טובה!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תרגול גופני

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מישהו יכול לתת לי שני דוגמאות של תרגול גופני?
יולי_קו

תרגול גופני

שליחה על ידי יולי_קו »

יש המון דוגמאות: הליכה, ריצה, עליה במדרגות, דילוגים, ריקוד. יוטיוב מוצף בתרגילים. בלי להיות מומחית בפן התיאורטי אגיד שיש תרגילי כח מכמה סוגים, כמו כח מתפרץ (עליות מתח, שכיבות סמיכה) וכח סטטי (להשאר באותה תנוחה פרק זמן).יש תרגול גופני שקשור לפיתוח גמישות.
יש תרגילים שמשלבים בין הסוגים הללו.
יולי_קו

תרגול גופני

שליחה על ידי יולי_קו »

יש גם תרגילי קואורדינציה שמאמנים גוף ומי לפעול יחד.
יש תרגילי שיווי משקל.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”