תנו דה

תנו_דה*
הצטרפות: 22 יולי 2009, 21:58
דף אישי: הדף האישי של תנו_דה*

תנו דה

שליחה על ידי תנו_דה* »

תנו_דה*

תנו דה

שליחה על ידי תנו_דה* »

מי אני?
נשואה לנועם ואמא למעיין ואגם.
נפש האדם סיקרנה אותי תמיד ולכן ב 10 השנים האחרונות עבדתי כמדריכה בחינוך בלתי פורמלי עם אוטיסטים, בעלי פיגור קל עד בינוני, ילדים ונוער בסיכון וכמדריכה חברתית בקיבוץ.
במסגרת העבודה השתמשתי בכלי התנועה והדמיון כדי לתקשר עם אוכלוסייות שונות ומגוונות.
לאחר שהפכתי לאמא הגעתי אל עולם הקסם של התינוקות והילדים.
התחלתי לעבוד עם ילדים בגן וגיליתי עולם נקי, טהור וקל לעיבוד.
במשך הזמן, כמו רוב חברי הרוחניים התחלתי לעשות סדנאות ולעבור טיפולים אלטרנטיביים בשיטות שונות.
תוך כדי כך החל להתגבש רעיון "תנודה".
ליצור לילדים מרחב נקי מגרויים ולתת להם אפשרות להרגיש לפרוק ולשחק.

מקור השם ורעיון "תנודה "
"תנועה נידנוד, תזוזה, שינוי, עליה וירידה, חוסר יציבות". (אבן שושן)
החיים עצמם בנויים בעליות וירידות ובהרבה חוסר יציבות וזה מה שהופך את העבודה עם הילדים לחוויה קסומה ומפתיעה כל פעם מחדש.
הם מגיבים מהר מאד לכל סיטואציה ומצב רגשי ונכנסים לעומקה של "הדרמה" עד סופה. עד שזה נעלם והופך למשהו אחר.
הם פשוט פורקים, ואם מסבים את תשומת ליבם למשהו אחר הם פשוט שוכחים.
אני לומדת איתם ביחד להתמודד עם כל התחושות ולטייל בעולם הקסום של הדמיון והתנועה.

האני מאמין שלי
אני מאמינה כי לא ניתן לחנך ילדים במילים רק דרך החוויה. לכן העבודה עם הילדים היא באמצעות החוויה והחיקוי.
הילדים לומדים את העולם דרך החיקוי, הם פשוט מחקים אותנו.
הדמיון הוא כלי שבהם משתמשים הילדים להבין את העולם ודרך התנועה (הרגליים, הידיים) לחוות את העולם.
אין צורך בהרבה מילים כדי להסביר או לתקשר.
כדי להשקיט ילדים לא צריך לבקש שקט פשוט להתחיל לדבר או לזוז. הילדים מחקים אותנו ונוצרת ההקשבה, השקט ושיתוף הפעולה.
כל ילד זמן קצר אחרי צאתו לעולם מתחיל לחוות חוויות רגשיות ה"נאגרות" במוח ויוצרות אופי אישיות מחשבות ...
לילדים בעידן החדש "העידן המהיר" אין זמן ומקום לדמיונות, משחקים ואפשרות להכיר ולפרוק את התחושות והרגשות הללו.
אני מאמינה כי צריך לאפשר לילד להישאר ילד ולהכין אותו לא רק לחלק האינטלקטואלי שהחיים מזמנים עבורו אלא גם "ללמד" אותו מה לעשות עם כל הרגשות והתחושות הנמצאות בתוכו.

המפגשים ו"הרעיון" שמאחורי
מערך המפגשים נבנה לפני כל מפגש אך נתון תמיד לשינוי עקב כוחם של החיים ל"הפריע" לנו.
לכל ילד בעולם מלא גרויים כמו היום יש מאגר רגשי מאד גדול שמתחיל להחסם זמן קצר אחרי צאתו לאויר העולם.
במהלך המפגש הילד נפגש עם העולם החבוי בתוכו וזאת ע"י מוסיקה ללא מילים, תנועה ושימוש בדמיון.
המפגשים הינם מקום בו הילד מתחיל להכיר את התחושות הרגשות הנמצאות בו ולומד "מה בעצם לעשות איתם".
המפגש ללא נוכחות הורים כי כולנו יודעים מה רבה ומשפיעה נוכחות ההורים עלינו.
זה מדהים אותי כל פעם מחדש לראות מה נמצא ויוצא החוצה בממהלך המפגש.
זה יכול להיות ילד שמדמיין את אבא עומד מולו ואומר לו "אבא אני מתגעגע אליך",או ילדה שבמהלך טיול דמיוני רואה עולם ומלואו וממש מוקסמת, ועוד אין סוף דוגמאות.
זה מרגש אותי לראות דרכם כמה אני התבגרתי . כמה קל להם לבצע כל דבר ללא כל פחד ובושה, ובמקביל לראות איך אני מתכווצת ונבוכה אבל בסוף עושה.
מתוך זה נולד רעיון המפגשים המשותפים עם ההורים – מומלץ בחום.

מוזמנים להיכנס לאתר:
www.tnuda.com
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תנו דה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

השתתפתי בסדנא , ממליצה בחום רב. טל המדריכה כישרונית ,מדהימה ו...יש לה את זה. מומלץ בחום.
תנו_דה*

תנו דה

שליחה על ידי תנו_דה* »

תודה רבה
(())
אנונימי

תנו דה

שליחה על ידי אנונימי »

אני לא כל כך אובייקטיבי אבל ממליץ בחום :-)
מאחל לעולם שכמה שיותר ילדים ייחשפו לשיטה ולאישה המיוחדת הזו.
האהבה הריפוי והמודעות מחברים את הילדים לגוף וללב.
והמפגשים המשותפים להורים ולילדים מחברים בניהם בצורה יפייפיה בעיני.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”