תמ''ל אורגני

שני_מ*
הצטרפות: 11 פברואר 2013, 15:32
דף אישי: הדף האישי של שני_מ*

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי שני_מ* »

נושא הבריאות מאד חשוב לי. לבית שלי לא נכנס כמעט שום דבר שלא נושא את התווית "אורגני". בטח שלא מוצרי חלב.
לפני חודשיים ילדתי תינוק מקסים. ואחרי חודש וחצי של מאבקים עיקשים בהנקה שלא צלחה היה מפגש נוראי אצל ד"ר מירה לייבוביץ' שהסבירה לי שלילד יש בעיה מבנית ושלא אוכל להניק אותו.
החלטתי לנסות ולהוציא את הטוב מהסיפור הנוראי הזה ולחפש לו תחליף חלב בריא. להפתעתי לא מצאתי בארץ אפילו תמ"ל אורגני אחד. יוצא שהילד שלי אוכל הכי פחות בריא מכולם בבית. מיהרתי להתקשר להורים בחו"ל ולבקש שישלחו לי. להפתעתי הרבה עוד ועוד חברות התחילו לבקש שאביא להן ויוצא לי לבקש ארגזים שלמים למשלוח בזמן האחרון. מה שפתח לי את הראש לרעיון של יבוא תמ"ל אורגני לארץ בהיקף מצומצם. רציתי לשאול אם יש כאן אנשים שיהיו מעוניינים לרכוש באופן קבוע תמ"ל אורגני ובאיזה מחירים. וגם איזה סוג של תמ"ל. (יש מבוסס חלב פרה, מבוסס חלב עיזים ומבוסס סויה)
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי אחת* »

יש להזהר מלשווק תמ"ל אורגני בתור מזון בריא, כשמו כן הוא תרכובת מזון מלאכותי, עדיף אם אי אפשר להניק בשום אופן לשאוב או אפילו להאכיל בחלב שאוב של אם אחרת.
בהצלחה!
שני_מ*

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי שני_מ* »

לצערי אין לי גם אפשרות לשאוב. ומאד לא פשוט להשיג חלב שאוב מנשים אחרות בתור תחליף קבוע לחלב שלי. עם כל הכוונות הטובות בעולם לפעמים דברים פשוט לא מצליחים.
נכון שיחסית להנקה שום תמ"ל לא בריא. אבל תמ"ל אורגני יותר בריא מכמעט כל המזונות שאנשים נורמטיבים אוכלים ומתמ"ל שנמכר בארץ. בריא יחסית למזון, לא להנקה. בשביל כאלה כמוני שאין להם יותר מדי אפשרויות והילדים שלהם עוד לא בגיל לתחליפים טבעיים, תמ"ל אורגני יכול להחליף את התמ"ל הרגיל ולהוות תזונה טובה ובריאה יותר. דרכת לי במקום שרגשות האשמה הכי חזקים...אאוץ'!
שיר*
הצטרפות: 23 פברואר 2003, 13:59

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי שיר* »

לאמהות שבאמת לא יכולות להניק, זה יכול להיות פתרון טוב. כמו ששני אומרת, חלק לא יכולות לשאוב ולהשיג חלב שאוב של אמהות אחרות זה מאד מאד לא פשוט,
צריך להשיג כמויות גדולות על בסיס יום יומי, זכותה של כל אחת להחליט אם יש לה כוחות לפרוייקט כזה.
גם לאמהות שלא מניקות מסיבות אחרות, זה יכול לתת אופציה בריאה יותר, ולו במעט.

אני חושבת שהיום כל אמא יודעת שחלב אם הוא המזון המתאים והבריא ביותר עבור התינוק (גם אלה שלא מניקות משיקולי נוחות וגם אלה שאומרות "אנחנו גדלנו על פורמולה ויצאנו בסדר"),
בטח האמהות שמשקיעות יותר כסף בשביל אורגני. לא נראה לי שמישהי תפסיק להניק כי תחשוב שתמ"ל אורגני יותר בריא מהחלב שלה,
או שהוא משתווה לחלב אם.
בנתיים_נקרא_לי_אמא*
הצטרפות: 04 אפריל 2013, 19:58

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי בנתיים_נקרא_לי_אמא* »

אני חושבת שכדאי שתתני עוד פרטים-מהיכן מייבאים,עלויות וכמויות,כשרות(?),מי היצרן ומה המוניטין שלו וכו'...אמנם זה ידרוש ממך קצת עבודת ברורים אבל נשמע לי כמו רעיון שיכול מאוד להצליח ולא רק לבאי האתר.אני בטוחה שיהיו חנויות טבע שירצו למכור ואולי אפילו תרוויחי מזה קצת.
בהצלחה!
אביבה*
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי אביבה* »

אין לי ילדים בגיל המתאים, אבל זה רעיון מעולה לדעתי. אם היו, יש מצב שהייתי הולכת על זה.
אביבה*
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי אביבה* »

על לקנות את זה ממך אני מתכוונת.
שירה*
הצטרפות: 16 יולי 2001, 22:53

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי שירה* »

נראה לי שרוב האמהות באתר הזה כן מניקות (אני טועה), בכל זאת,בעיה מבנית היא די נדירה ופה יש הרבה יותר מודעות.
כך שאולי כדאי לשאול דוקא בפורומים אחרים של הורים,למשל בתפוז. ולראות אם יש שוק לעניין. בכל זאת,יש נשים רבות שמשלבות תמ"ל כשהן חוזרות לעבודה-גם אם בתחילה הן הניקו. ורוב מי שאני מכירה יודעות שהנקה זה הכי בריא ומשקיעות בזה 8-9 חודשים ואז תמ"ל.
בכל מקרה בשיווק של זה כדאי לומר שהנקה זה הטוב ביותר שלא להטעות. (נראה לי יש גם איזה חוק כזה כי כל חברות התמ"ל כותבות)
אישית,לא נראה לי שאשתמש כי בינתים ההנקה היתה בסדר עם הגדולים,ומקווה שלא תהיה בעיה מיוחדת עם זה שבבטן.
שירה*
הצטרפות: 16 יולי 2001, 22:53

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי שירה* »

נראה לי שרוב האמהות באתר הזה כן מניקות (אני טועה),
שכחתי סימן שאלה בתוך הסוגריים
פלוניה_אלמוניה*
הצטרפות: 12 נובמבר 2003, 16:54

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי פלוניה_אלמוניה* »

אני רוצה.
הבחור כבר גדול יחסית, ולא אצטרך לאורך זמן,

אבל אסור לי להניק ואשמח לתחליף נורמלי.
השקדיה_פורחת*
הצטרפות: 06 מרץ 2010, 23:30
דף אישי: הדף האישי של השקדיה_פורחת*

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי השקדיה_פורחת* »

שני,
לא בטוחה שאני יכולה לעזור בלענות על שאלתך. אני מניקה את כל ילדי לטווח ארוך ואין לי בעיות. אילו היו לי בעיות בהחלט הייתי מעוניינת במוצר כזה, אבל אני יכולה להרשות לעצמי קצת יותר ממשפחה צעירה ממוצעת (וכמובן, זה גם בסדר עדיפויות גבוה אצלי).
רוצה לחזק את ידייך על כך שלמרות הקשיים והאכזבה שאת בוודאי חווית וחווה לגבי ההנקה (או שאיבה), את נשארת זקופה ולא שוקעת. ואני אומרת את זה בתור מי שמאד מאמינה בהנקה אבל כן מכירה במקרים הנדירים שזה לא הולך למרות כל הכוונות (ואם זה מה שד"ר ליבוביץ' אמרה אז כנראה את בקטגוריה הנדירה הזו).
שיהיה לך בהצלחה!
שני_מ*

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי שני_מ* »

החברות שניסיתי עם דולב עד עכשיו הן סימילאק אורגני (יש דבר כזה רק שלא מביאים לארץ) ו - natures one. יש חברה בשם holle שיש לה פורמולה מבוססת חלב עיזים, הבנתי שזה יותר בריא. הזמנתי ארגז של כאלה שצפוי להגיע בעוד 3-4 שבועות.
מי שרוצה מוזמנת לכתוב [email protected]. אני גרה ברחובות ולא ניידת רוב הזמן
אשה_אחרת*
הצטרפות: 27 מאי 2002, 01:28

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי אשה_אחרת* »

לדעתי עדיף להשקיע אנרגיות בשאיבה, איסוף חלב מאמהות אחרות, הצטרפות לבנק החלב, ומציאת פתרונות כמה שיותר מקומיים. יותר בריא, יותר אקולוגי, יותר חברתי ומועיל בתווך הארוך.
״בנק חלב אם״http://www.momilk.co.il/MainPage.aspx
בהצלחה ואהבה לך ולתינוק!
אליס_בארץ_המראה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי אליס_בארץ_המראה* »

שני מ, איזו יוזמה יפה. אני גרה בחו״ל אז לא צריכה בעצמי, אבל ממש שמחה לדעת שבקרוב תהיה גם לאמהות בישראל גישה לתמ״ל אורגני. כל הכבוד לך.
נאוה*
הצטרפות: 15 פברואר 2002, 23:31

תמ''ל אורגני

שליחה על ידי נאוה* »

כרגע זה לא רלוונטי לגבי, אבל גם אני כשלא הצלחתי להניק מאוד רציתי אורגני, ראיתי שבחול יש לחברת earths best
תנסי גם לבדוק בפורומים של אמהות ובקבוצות של אמהות בפייסבוק
לדעתי יש לזה שוק גם אם לא מספיק גדול.

יישר כח על היוזמה הברוכה

וכן אין תחליף להנקה, אבל מה לעשות שהמציאות לא נבנית לפי רצוננו.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”