תיפוף בדג'מבה
-
- הצטרפות: 09 ספטמבר 2003, 23:19
- דף אישי: הדף האישי של דרור_כמון*
תיפוף בדג'מבה
הייתי בטוח שכבר יש דף לנושא כה חשוב...
אני לא יודע מה איתכם אבל לי זה עושה את זה..
אני מחפש מורה (הכוונה לשני המינים), באיזור שלי (ישובי גדרות), ללמוד ולהתפתח ביחד,
אני אשמח גם לשמוע על החויות שלכם מהדג'מבה, רעיונות, המלצות וכו'
אני לא יודע מה איתכם אבל לי זה עושה את זה..
אני מחפש מורה (הכוונה לשני המינים), באיזור שלי (ישובי גדרות), ללמוד ולהתפתח ביחד,
אני אשמח גם לשמוע על החויות שלכם מהדג'מבה, רעיונות, המלצות וכו'
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
תיפוף בדג'מבה
היות ואין דף, אולי תספר לנו מה זה בכלל דג'מבה ?
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
תיפוף בדג'מבה
אני הספקתי לקחת שיעור או שניים במתנס השכונתי כשגרתי ביפו.
היה מגניב אבל לא נמשך מעבר לזה (כי אפאחד חוץ ממני לא בא).
לחפש לך את הטלפון של המורה, אולי היא מכירה מורים בסביבתך?
היה מגניב אבל לא נמשך מעבר לזה (כי אפאחד חוץ ממני לא בא).
לחפש לך את הטלפון של המורה, אולי היא מכירה מורים בסביבתך?
-
- הצטרפות: 19 מאי 2004, 11:08
- דף אישי: הדף האישי של קרן_יער*
תיפוף בדג'מבה
מכירה מורה מופלא, במכמורת... אם רלבנטי אתן טלפון.
-
- הצטרפות: 08 פברואר 2004, 17:47
תיפוף בדג'מבה
מה זה בכלל דג'מבה ?
ג'מבה הוא תוף אפריקאי, קצת דומה לדרבוקה במבנה שלו, אבל גדול יותר, עשוי מעץ ומכוסה בעור של עז. בהתאם לכך, הצליל שלו עמוק, חזק, וחם יותר מזה של דרבוקה. גם דרך התיפוף עליו שונה. לא מחזיקים אותו, אלא יושבים עליו (כשהוא שכוב על הצד) או לידו, כשהוא עומד וקצת מוטה הצידה.
<מויש היתה בדיוק אתמול במעגל מתופפות>
ג'מבה הוא תוף אפריקאי, קצת דומה לדרבוקה במבנה שלו, אבל גדול יותר, עשוי מעץ ומכוסה בעור של עז. בהתאם לכך, הצליל שלו עמוק, חזק, וחם יותר מזה של דרבוקה. גם דרך התיפוף עליו שונה. לא מחזיקים אותו, אלא יושבים עליו (כשהוא שכוב על הצד) או לידו, כשהוא עומד וקצת מוטה הצידה.
<מויש היתה בדיוק אתמול במעגל מתופפות>
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של אורית_אוקו_ערוסי*
תיפוף בדג'מבה
אני גרה בניירובי,קניה, ולפני כמה ימים לקחתי שיעור ראשון בתיפוף על דג'מבה (רק שאני כתבתי ג'מביי...).
כייייייייייייייייף!!!!!!!!
ממליצה בחום.
כייייייייייייייייף!!!!!!!!
ממליצה בחום.
תיפוף בדג'מבה
סדנא ללימוד תיפוף אפריקאי - הזדמנות לפגוש ולהכיר מקרוב את חווית התיפוף האפריקאי, בכללה את יסודות הנגינה על תוף הדג'מבה האפריקאי. לפי המסורת המערב אפריקאית, המקצבים מלווים את כל אירועי החיים בקהילה (לידה, הענקת שמות, טקסי ריפוי, שמחות שונות...). במהלך הלימוד נתוודע לסיפור שמאחורי המקצבים. אין צורך בנסיון קודם!
מנחה: פייר שיין - מורה בכיר למוסיקה מערב אפריקאית. מתלמידיו המובילים של המאסטר ממדי קייטה. מנחה סדנאות דג'מבה ודונדון. יום שישי, 18.3.2005, 10:00-13:00. בית חיים אחרים, המסגר 60, ת"א. מומלץ להרשם מראש בטלפון: 03-6234004/9. לפרטים נוספים - [email protected], או באתר האינטרנט - www.altlife.co.il.
כולכם מוזמנים!
מנחה: פייר שיין - מורה בכיר למוסיקה מערב אפריקאית. מתלמידיו המובילים של המאסטר ממדי קייטה. מנחה סדנאות דג'מבה ודונדון. יום שישי, 18.3.2005, 10:00-13:00. בית חיים אחרים, המסגר 60, ת"א. מומלץ להרשם מראש בטלפון: 03-6234004/9. לפרטים נוספים - [email protected], או באתר האינטרנט - www.altlife.co.il.
כולכם מוזמנים!
תיפוף בדג'מבה
פייר שיין מלמד באופן קבוע כבר כמה חודשים שעור שבועי, ברמת גן (רחוב ביאליק בואכה תל אביב, בנין עם יש חניון צמוד וחינם).
לא מוצאת כרגע את האי-מייל או הטלפון שלו אבל כן את האי-מייל של שותפו, דני [email protected]
לא מוצאת כרגע את האי-מייל או הטלפון שלו אבל כן את האי-מייל של שותפו, דני [email protected]
-
- הצטרפות: 21 ספטמבר 2003, 07:18
- דף אישי: הדף האישי של ארני_ש*
תיפוף בדג'מבה
דרור כמון
שלום . אני גרה בגבעת ברנר ומעוניינת ללמוד גם , אם אתה מגיע למורה בסביבה ורוצה לייסד קבוצה אשמח להצטרף .
שלום . אני גרה בגבעת ברנר ומעוניינת ללמוד גם , אם אתה מגיע למורה בסביבה ורוצה לייסד קבוצה אשמח להצטרף .
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
תיפוף בדג'מבה
הי חברה - יש לי העה מיוחדת מאוד לחברה שמנגנים.
בעוד שבועיים יהיה פסטיבל מיוחד מאוד שנקרא פסטיבל פשוט - הפסטיבל מתקיים בעירום - כן שמעתם נכון, בעירום ויש בו כל מיני פעילויות שנראות לנו קשורות לעובד שאנחנו ערומים. השנה אחנו מתמקדים בהתקרבות לטבע, תרבויות שבטיות ושאמניזם. למען האוירה אני מחפשת כמה שיותר חברה שמנגנים על כלים בעלי אופי שבטי שיבואו, ינגנו ויוצ'פרו בכרטיס חינם לפסטיבל שאין עוד כמוהו בשום מקום אחר.
פרטים על הפסטיבל אפשר לראות ב - http://www.desertashram.co.il/appfiles/festivals.asp
ומי שמעוניין לתופף מוזמן להתקשר אלי 0523-872787
שחר
בעוד שבועיים יהיה פסטיבל מיוחד מאוד שנקרא פסטיבל פשוט - הפסטיבל מתקיים בעירום - כן שמעתם נכון, בעירום ויש בו כל מיני פעילויות שנראות לנו קשורות לעובד שאנחנו ערומים. השנה אחנו מתמקדים בהתקרבות לטבע, תרבויות שבטיות ושאמניזם. למען האוירה אני מחפשת כמה שיותר חברה שמנגנים על כלים בעלי אופי שבטי שיבואו, ינגנו ויוצ'פרו בכרטיס חינם לפסטיבל שאין עוד כמוהו בשום מקום אחר.
פרטים על הפסטיבל אפשר לראות ב - http://www.desertashram.co.il/appfiles/festivals.asp
ומי שמעוניין לתופף מוזמן להתקשר אלי 0523-872787
שחר
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
תיפוף בדג'מבה
קבוצות לימוד דג'מבה מתקיימות באופן קבוע ב"דראם סנטר " מרכז למוסיקה בכפר סבא . את הקבוצות מנחה המתופף רוני צדיק . קבוצת מתחילים בימי א' בשעה 8:30 בערב וקבוצת מתקדמים בימי ד' ב8:30 בערב . בשעורים מלמד רוני את יסודות התיפוף המערב אפריקאי בצורה דידיקטית , מסודרת מקצועית ומובנת , בליווי נגני דום דום (תופי בס) עם המון אנרגיה והומור , כל אחד יכול להצטרף . שעור ניסיון חינם . 09-7667364 . www.drumcenter.co.il
-
תיפוף בדג'מבה
OK, איזה יופי שיש את הדף הזה עדיין,
בדיוק חזרתי, מה זה חזרתי, מלחתחילה לא ממש תופפתי, אבל הנה עכשיו אני הולך באופן קבוע,
למפגש שבועי שמתקיים בקדרון, זה גם המקום לפרסם (לא שיוצא לי מזה משהו),
אבל אני ממליץ בחום, תרתי -משמע,
למה תרתי-משמע? כי מי שכבר התנסה בתיפוף על כלי הקשה עם הידיים (לא כמו במערכת תופים),
אז הרגיש את התחושה הזו בידיים, אחרי 20-30 דקות של תיפוף,
הידיים מתחילות לקבל גוון, איך נאמר אדמדם משהו, יש שיגידו גם חוסר-תחושה או תחושת-יתר תלוי איך מסתכלים על זה, לא נמשיך להפחיד, כי סה"כ זה כיף!
ולא, אני לא מזוכיסט, בחורף זה בכלל פנטסטי, מחמם טבעי.
נפגשים בימי שני ב-21:00 לשעתיים, עולה כ-200 ש"ח לחודש,
כרגע אנחנו בדר"כ 4-5, וכמובן שככל שיהיו עוד יהיה יותר כיף,
המורה הוא ברוך גפן, למי שהשם נשמע מוכר אז כן זה המתרגם,
נשאיר מקום לעדכונים נוספים
בדיוק חזרתי, מה זה חזרתי, מלחתחילה לא ממש תופפתי, אבל הנה עכשיו אני הולך באופן קבוע,
למפגש שבועי שמתקיים בקדרון, זה גם המקום לפרסם (לא שיוצא לי מזה משהו),
אבל אני ממליץ בחום, תרתי -משמע,
למה תרתי-משמע? כי מי שכבר התנסה בתיפוף על כלי הקשה עם הידיים (לא כמו במערכת תופים),
אז הרגיש את התחושה הזו בידיים, אחרי 20-30 דקות של תיפוף,
הידיים מתחילות לקבל גוון, איך נאמר אדמדם משהו, יש שיגידו גם חוסר-תחושה או תחושת-יתר תלוי איך מסתכלים על זה, לא נמשיך להפחיד, כי סה"כ זה כיף!
ולא, אני לא מזוכיסט, בחורף זה בכלל פנטסטי, מחמם טבעי.
נפגשים בימי שני ב-21:00 לשעתיים, עולה כ-200 ש"ח לחודש,
כרגע אנחנו בדר"כ 4-5, וכמובן שככל שיהיו עוד יהיה יותר כיף,
המורה הוא ברוך גפן, למי שהשם נשמע מוכר אז כן זה המתרגם,
נשאיר מקום לעדכונים נוספים
-
תיפוף בדג'מבה
בעניין הידיים (מעניין למה נדבקתי לעניין הידים, אולי זה בגלל שרק עכשיו הנפיחות ירדה, סתם בצחוק )
זה נהדר למטפלים, בעברי הרחוק יצא לי לעשות כמה טיפולי רייקי, ואני לא חושב שגם אחרי שעה של טיפול,
לא הגעתי לרמת חום שהידים מפיקות אחרי 10 דקות תיפוף.
חומר למחשבה
זה נהדר למטפלים, בעברי הרחוק יצא לי לעשות כמה טיפולי רייקי, ואני לא חושב שגם אחרי שעה של טיפול,
לא הגעתי לרמת חום שהידים מפיקות אחרי 10 דקות תיפוף.
חומר למחשבה
-
- הצטרפות: 14 מאי 2006, 15:45
- דף אישי: הדף האישי של אין_כמו_משפחה*
תיפוף בדג'מבה
תוכל לתאר מה קורה שם בשעתיים האלה?
האם התיפוף מיועד למתחילים?
תווים?
ואיפה זה קדרון???
@}
האם התיפוף מיועד למתחילים?
תווים?
ואיפה זה קדרון???
@}
-
תיפוף בדג'מבה
בשמחה, בעקרון לא לומדים עם תווים, ברוך מראה סוגים של "מכות", ומכניס את זה לאיזושהי תבנית מוסיקלית
שבנויה מ-4 תיבות, 8 תיבות, 16 תיבות וכו' על מנת לתרגל גם את המכות עצמם וגם להיכנס למוד (מצב-רוח) של איזשהו קצב,
מההתנסות לי עד כה, אז לפעמים לוקחים איזשהו קצב אפריקאי ועובדים עליו קצת, מה זה עובדים? מפרקים אותו
לתיבות יותר פשוטות, יותר איטיות ועם הזמן מגבירים קצב, או קצב דרום-אמריקאי, קצב שמתאים לקונגות, או לדג'מבה,
הכל תלוי בקבוצה, ובנו התלמידים.
מיועד לכולם, אבל זה לא מתאים לכולם, אני התחלתי לפני זמן דיי קצר, יש עוד מישהיא שהתחילה לפני כמה חודשים,
אחד שמנגן שנה וחצי, וכך הלאה.
אני יכול להגיד שאם מתמידים בשיעורים ומתאמנים אפילו פעם אחת בשבוע (הכי קצת) ממש רואים תוצאות.
קדרון זה ליד גדרה (באיזור רחובות).
שבנויה מ-4 תיבות, 8 תיבות, 16 תיבות וכו' על מנת לתרגל גם את המכות עצמם וגם להיכנס למוד (מצב-רוח) של איזשהו קצב,
מההתנסות לי עד כה, אז לפעמים לוקחים איזשהו קצב אפריקאי ועובדים עליו קצת, מה זה עובדים? מפרקים אותו
לתיבות יותר פשוטות, יותר איטיות ועם הזמן מגבירים קצב, או קצב דרום-אמריקאי, קצב שמתאים לקונגות, או לדג'מבה,
הכל תלוי בקבוצה, ובנו התלמידים.
מיועד לכולם, אבל זה לא מתאים לכולם, אני התחלתי לפני זמן דיי קצר, יש עוד מישהיא שהתחילה לפני כמה חודשים,
אחד שמנגן שנה וחצי, וכך הלאה.
אני יכול להגיד שאם מתמידים בשיעורים ומתאמנים אפילו פעם אחת בשבוע (הכי קצת) ממש רואים תוצאות.
קדרון זה ליד גדרה (באיזור רחובות).
תיפוף בדג'מבה
היי דרור, למפגשים האלה יכולים להגיע גם בלי כלי נגינה? האם יש שם תופים לכאלה שרק רוצים להתנסות?
-
תיפוף בדג'מבה
הי שיריק,
מצטער שרק עכשיו אני רואה את ההודעה,
עברנו מהאיזור, ולצערי אני כבר לא מגיע למפגשים,
אפשר להתחלה להגיע ללא כלי נגינה, כמובן שאם זה מוצא חן אז כדי לרכוש,
שיהיה עם המון הצלחה
מצטער שרק עכשיו אני רואה את ההודעה,
עברנו מהאיזור, ולצערי אני כבר לא מגיע למפגשים,
אפשר להתחלה להגיע ללא כלי נגינה, כמובן שאם זה מוצא חן אז כדי לרכוש,
שיהיה עם המון הצלחה
תיפוף בדג'מבה
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
בהחלט דף נהדר! למדתי אצל פייר עד לא מזמן (ממליצה בחום!) אבל עברתי לצפון, לקיבוץ מעגן בכנרת ואני ממש מחפשת שיעורים באזור הזה של עמק הירדן. האם מישהו יודע אם יש?
בהחלט דף נהדר! למדתי אצל פייר עד לא מזמן (ממליצה בחום!) אבל עברתי לצפון, לקיבוץ מעגן בכנרת ואני ממש מחפשת שיעורים באזור הזה של עמק הירדן. האם מישהו יודע אם יש?