תינוק לא ישן בעגלה

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תינוק לא ישן בעגלה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום,
בני בן ה-11 חודשים לא ישן בטיולון.
בחודשים הראשונים כאשר השתמשנו באמבטיה הוא היה ישן מכיוון שהוא ישן רק על הבטן.
אנחנו ממש מרגישים שזה כבר בלתי אפשרי מכיוון שבכל פעם שהוא צריך לישון אנחנו נאלצים לעצור את הכל ולחזור הביתה ולהשכיב אותו במיטה (הוא ישן במיטות אחרות לא חייב רק בבית שלנו ספציפית).
השאלה אם בגיל כזה ניתן ללמד אותו לישון בעגלה? במידה וכן אני ממש אשמח לשמוע על טיפים.

תודה רבה!
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

תינוק לא ישן בעגלה

שליחה על ידי אישה_במסע* »

אה...

את בטוחה שאת באתר הנכון? פה חושבים שתינוק לא אמור לישון לבד בעגלה, אלא עם ההורים שלו. במנשא, או במיטה משפחתית. מה שלא מפתיע, בתחשה בכל שמיטות מתאימות הרבה יותר לשינה מעגלה, ולמיטב ידיעתי (הלא גדולה) שינה בעגלה מזיקה מבחינה בריאותית.

כך שהטיפ היחידי שלי הוא לתת לו לישון במנשא. עדיף להתאים את הסביבה לתינוק, לנסות להתאים את התינוק לסביבה שלא מתאימה לו.
פלוני_אלמונית*

תינוק לא ישן בעגלה

אני מדברת על שנת בוקר או שנת צהריים בלבד!
אני מסתובבת הרבה עם מנשא פשוט הפסיק להירדם בו...
ובשביל שאני לא אצטרך לעצור את סדר היום אני מחפשת עזרה לשניות הקצרות במהלך היום
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

תינוק לא ישן בעגלה

שליחה על ידי אישה_במסע* »

לעצור את סדר היום
מה הוא סדר היום? מה זה ה"כל" שאת צריכה לעצור ולחזור הביתה?

לי נשמע שסדר היום לא מתאים. לא הייתי מנסה להרגיל את התינוק. אני לא הייתי רוצה שירגילו אותי לישון בצורה שלא נוחה לי. הייתי מנסה למצוא דרכים מסביב. נניח, הוא ישן בשעות קבועות? אפשר להארגן שתהיו בבית כלשהו בזמן הזה?

הייתי שמחה להציע הצעות קונקרטיות יותר, פשוט לא ברור לי מה זה ה"הכל" שאת מפסיקה. הייתי מנסה לפמצוא פתרון בהתאם לנסיבות.
פלוני_אלמונית*

תינוק לא ישן בעגלה

יש לו סדר יום מאוד ברור
מתעורר בשעה 6, שנת בוקר מהשעה 8-10 ושנת צהריים 14:00-15:30
אני אציין שהוא עדיין לא בגן ונמצא איתי בבית ומבחינת השעות היום תמיד נקטע כפי שאפשר לראות עם השעות שינה
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

תינוק לא ישן בעגלה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

_אני מדברת על שנת בוקר או שנת צהריים בלבד!
אני מסתובבת הרבה עם מנשא פשוט הפסיק להירדם בו...
ובשביל שאני לא אצטרך לעצור את סדר היום אני מחפשת עזרה לשניות הקצרות במהלך היום_
מכירה את הסיפור...
הבן שלי היה נרדם נפלא בכל מקום, אבל בערך באותו הגיל התחיל להירדם רק בבית, וכל מקום אחר כבר לא היה טוב בשבילו.
באותו שלב הוא גם עבר מהרבה שינות קצרות לשנ"צ אחת ארוכה, בערך ב- 12.
ואז, לראשונה, גיליתי שפתאום ישלנו סדר יום, בוקר ואז צהריים בבית ואז מה שנשאר מהיום - וזה היה ססדר יום די קשיח, וזה לא היה תענוג גדוללחרוג ממנו, לא בשבילי ולא בשבילו.

אז אין לי עצה טובה בשבילך, רק שזה מוכר, את לא לבד, ו... מסתדרים עם מה שיש.
לא מכירה דרך "ללמד" תינוק לישון בעגלה, מכירה את המצב שבו אין ברירה ויש עגלה, ואז מושכים ומושכים ומושכים עד שהוא מתמוטט ונרדם כי אין אופציה אחרת.
יש ילדים שבשבילם זה בסדר, למשוך לתוך שעות השינה ולהסתדר עם מה שיש, וילדים אחרים שזה יהיה להם קשה מאוד (והם ישליכו את הקושי על ההורים, כמובן).

אז אם את מרגישה שאין ברירה, שעם שמירה על שעות השינה הנוכחיות את והמשפחה פשוט לא מתפקדות, את יכולה לצאת עם העגלה והמנשא ולהסתדר עם מה שיש.
ואם זה יקרה מספיק פעמים - אולי הוא יתרגל.
ואולי לא.

אבל אם יש אופציה לשנות את סדר היום שלך, להתרגל לנחות בבית כלשהו לשנת בוקר או צהריים ורק אז להמשיך הלאה - ובייחוד אם קשה לו להתגמש והוא סובל מזה - אז להשלים עם המצב ולעבוד סביב שעות השינה שלו יהיה הרבה יותר קל לשניכם.

ו... לא נורא, עוד שנתיים הוא יפסיק לישון צהריים ויהיה הרבה יותר קל (()) (תצחקי, אבל זה נכון)
פלוני_אלמונית*

תינוק לא ישן בעגלה

תודה רבה תמר ;-)
שליחת תגובה

חזור אל “התפתחות התינוק”