תזונה נכונה ומאוזנת

ליז_פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2017, 13:42

תזונה נכונה ומאוזנת

שליחה על ידי ליז_פלונית_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום רב,
יש לי מספר שאלות, בעקבות מספר דברים שנחשפתי אליהם לאחרונה.
  1. לאחרונה ראיתי תוכנית דוקומנטרית על הסלמון המבוית, על תנאי הגידול הבעייתיים שלו ועל אחוז הרעלנים הגבוה (יחסית למזונות אחרים) המצוי בו, לפי מחקר שהוצג בתוכנית. זה גרם לי לחשוב על הבשר שאנו אוכלים ועל התנאים שבהם הוא מיוצר. ברור לי שבשר חיוני לנו בעקבות ההרכב התזונתי הייחודי שלו, אך עם זאת רציתי לשאול האם לדעתכם בשר הוא חיוני למרות שישנו סיכוי להימצאות של חומרים מזיקים בו, או שמומלץ להחליפו במוצרים צמחיים? ואם כן, אילו מקורות צמחיים לחלבון הם מומלצים בעיניכם? האם כדאי לשקול לא הימנעות, אלא הפחתה של בשר מהתפריט?
  2. בהמשך לשאלתי הקודמת, האם ישנם יתרונות לצריכת מזון אורגני? האם ישנו פיקוח מספיק לדעתכם או מחקרים כלשהם המוכיחים שמזון רגיל ואורגני אינם בעלי הבדל משמעותי מבחינת חומרים מזיקים העלולים להימצא בהם?
  3. שאלה נוספת היא בנודע לטרנד "מזונות העל" כגון: זרעי צ'יה, ספירולינה, גוג'י ברי, קייל וכולי. האם במזונות הללו טמונים ערכים תזונתיים עילאיים ונוגדי חמצון רבים כפי שנוטים להציג אותם, או שישנה אפשרות לקבל ערכים שקולים ממזונות אחרים?
  4. לסיום, האם ישנו מקור טוב ואמין לקריאה אודות מחקרים בתחום המזון או מקור מידע אחר שיוכל להאיר לי את האפלה השוררת בתחום?
בתודה רבה מראש,
ליז

חזור אל “אודות החינוך הביתי”