דף 1 מתוך 1
שרון טל
נשלח: 27 מרץ 2008, 16:23
על ידי שרון*
שלום,
הוזמנתי לכאן ע"י שקדים ירוקים.
אני עוסקת בבישול הודי ומעבירה סדנאות בישול בבית הלקוח.
אשמח לענות על כל שאלה בנושא אוכל הודי, תבלינים, וכו'..
לפרטים נוספים ניתן לפנות לבמייל
sharona tal@hotmail.com או לדף הבית שלי.
שרון טל
נשלח: 27 מרץ 2008, 16:55
על ידי הגבירה_בחום*
הי שרון
טוב להכיר אותך (-:
אני עושה בימים אלה את צעדי הראשונים מאוד בבישול ההודי כך שאני שמחה שהצטרפת.
איפה את מעבירה סדנאות? וגם מה פשר השיח שנמכר כקארי (ומפיץ בכל הגינה שלי ריח)?
שרון טל
נשלח: 27 מרץ 2008, 18:16
על ידי הגבירה_בחום*
תודה בכל אופן, ויתכן שממש ברגעים אלה מתארגנת לנו קבוצה (-:
שרון טל
נשלח: 27 מרץ 2008, 18:19
על ידי טלי_מא*
הי שרון, ברוכה הבאה
תתחדשי על ה{{}}
דף בית אישי!
שרון טל
נשלח: 27 מרץ 2008, 21:38
על ידי מיכל_ע*
הי שרון, ברוכה הבאה
אני ובנזוגי נשמח להשתתף בקבוצה, אני כותבת גם
לגבירה בחום
שרון טל
נשלח: 28 מרץ 2008, 20:34
על ידי טרה_רוסה*
הי שרון, ברוכה הבאה @}
(ערכתי חלק מהתכתובות כאן לתוך הדף
בישול הודי)
שרון טל
נשלח: 29 מרץ 2008, 01:25
על ידי מיכל_ע*
שלחתי לך מייל.
שרון טל
נשלח: 29 מרץ 2008, 17:11
על ידי אלה_לי_לה*
שלום
אשמח לשמוע עוד על הסדנאות
שוקלת לשכנע את המשפחה לעבור סדנה במקום לבקר במסעדה
שרון טל
נשלח: 29 מרץ 2008, 21:35
על ידי טרה_רוסה*
נראה לי שזה בסדר.
שרון טל
נשלח: 29 מרץ 2008, 23:25
על ידי אורי_יורמן*
ברוכה הבאה
ברכות!
שרון טל
נשלח: 30 מרץ 2008, 16:21
על ידי שרון_טל*
לכל המתעניינים בסדנה, אני מנסה לעשות קישור לברושור שלי, מקווה שיצליח לי...
שרון טל
נשלח: 06 אוגוסט 2008, 10:15
על ידי שרון_טל*
הינג, אספטידה עשוי משרף של הצמח אספטידה וקמח אורז.
יש להינג הרבה סגולות, קודם כל הוא עוזר בעיכול מאכלים הקשים לעיכול, מחזק את הקיבה, עוזר בטיפול תולעים. בנוסף הוא נחשב לסוג של אנטי-דלקתי כמו השום והג'נג'ר שעוזר לטיפול בזיהומים, בעיות בדרכי נשימה, אסטמה. וגם עוזר בבעיות לחץ דם.
ההודים משתמשים בו בעיקר במאכלים עם עדשים וקטניות.
יש דתות וכתות בהודו שלא אוכלים בצל ושום והינג לעתים מהווה תחליף בגלל הטעמים החזקים שלו.
יש לשים פחות מרבע כפית הינג בתבשילים ואני ממליצה להוסיף אותו בשלב הטיגון. לדוגמה אם צריך לטגן שום או בצל לתבשיל אני ממליצה לחמם מעט את השמן להוסיף פחות מרבע כפית הינג ואחרי כמה שניות להוסיף את הבצל, שום וכו' .. ולהמשיך רגיל.
הינג הוא תבלין מאוד דומיננטי ריחו חזק ולעתים מרתיע. ממליצה להתחיל לאט. אם משתמשים נכון הוא מוסיף טעם.
הרבה בריאות!
אשמח לענות על עוד שאלות.
שרון טל
נשלח: 08 יולי 2009, 19:44
על ידי אביטל_אב*
שלום שרון,
שמי אביטל ואני רוצה ללמוד לבשל אוכל הודי, בעיקר בגלל המגוון הצמחוני שבו. אני לא בשלנית משהו משהו אבל מכינה אוכל בבית כמעט יום יום. גרתי באנגליה שנתיים ואפשר היה לאכול שם אוכל הודי בחוץ די בזול ופה בארץ המסעדות ההודיות רובן יוקרתיות או יקרות, איך שתקראי לזה. חוץ מזה שמאז אני כבר בעלת משפחה ואין לי זמן למסעדות גם ככה ורוצה לבסס תזונה בריאה בבית. הבעיה, אין לי זמן לארגן את הסדנא, חוץ מלהציע את המטבח שלי, בשיכון ותיקים ברמת גן. אם תשיגי את יתר המשתתפים, אני בפנים.
אנא כתבי לי בדף הבית או תתקשרי 03-5757635
שרון טל
נשלח: 09 יולי 2009, 22:15
על ידי איי_אנדמן*
הי, תודה על התשובה לגבי אנדמן,
אנחנו די בעניין של להרגע שם אז נראה לי בסדר.. הייתם במקרה עם ילדים?
שרון טל
נשלח: 14 יולי 2009, 08:37
על ידי גינת_שמש*
יש שורש טרי להבדיל משורש יבש? אני קונה שורש שהוא יבש ומגרדת אותו על פומפיית פטנט לגירוד פרמזן-אבל זה קצת קשה.
אבקת הכורכום המתקבלת היא בצבע כמעט חום (לעומת הצהוב שקונים) והטעם הרבה יותר מעודן .
אני משתמשת באבקה במרקים, אורז צהוב, מרק קוסקוס.
שרון טל
נשלח: 16 יולי 2009, 09:39
על ידי גינת_שמש*
אני אוהבת להשתמש רק באבקה שאני מגרדת. אם יש חתיכות(ויש אם טוחנים את השורש במעבד מזון. ניסיתי. עדיף בפומפיה מיקרופיין) אז אני לא אוהבת להשתמש בהן כי הן לא נמסות.
למה אני משתמשת בשורש? יותר טעים. הצבע גם שונה.
אולי זה כמו להשוות בין פלפל שחור טחון קנוי לבין פלפל שאת טוחנת. טעם אחר לגמרי.
שרון טל
נשלח: 19 יולי 2009, 09:51
על ידי כובע_קסמים*
הי שרון
האם עדיין בכוונתך לקחת את האופה?
אם לא היו שביקשו עוד. עדכני אותי בבקשה.
שרון טל
נשלח: 27 יולי 2009, 11:15
על ידי נועה*
דיברתי אם אחותך.
היא אמרה שהיא תגיע אתמול, אבל היא לא הגיעה וגם לא התקשרה.....
שרון טל
נשלח: 11 יוני 2011, 22:19
על ידי אילן_רגב*
למכירה עץ ופאלה- עץ קארי, שני שתילים שנקלטו, כל שתיל 100 ש"ח.
052-4588488