הילד חולה האמא אשמה

רולילולי*
הצטרפות: 07 נובמבר 2008, 11:46

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי רולילולי* »

לפני כמה ימים כתבתי כאן בדף שנקרא "בת שנה חסרת שקט"
ויש לי שאלה. כל פעם שאחד מילדיי לא מרגישים טוב אני ישר שואלת את עצמי "מה החסרתי מהם"?
כלומר אני מאמינה שיש קשר ישיר בין ילד חולה למשהו שהאמא לא עשתה כמו שצריך.
אולי אני מגזימה, אין לי כוונה להגיד שבעצם אני אלוהים והכל תלוי בי.
יש לי רגשות אשמה כבדים. בעצם יש לי רגשות אשמה כבדים מאז שבתי נולדה.
אני כל הזמן אוכלת את עצמי על זה שאני לא נותנת לה את מה שאני נתתי לילדי הראשון..
עם ילדי הראשון עשיתי המון דברים, הייתי מאוד קשובה לו ולצרכים שלו, נכון עשיתי טעות בכך שמירכזתי אותו
אבל עדיין בגדול אני חושבת שאיתו "הצלחתי יותר".ובשבילי ההוכחה שהוא ילד בריא והוא כמעט ולא היה חולה.

איך זה שעם הילד הראשון הרגשתי ביטחון מלא במה שעשיתי? איך ידעתי ללכת עם האינטואיציה בלי לקרוא ספרים?
למה עכשיו אני כל הזמן שואלת שאלות? זה לא הגיוני שעם הראשון תרגישי בטוחה ועם השני תהיי מהוססת.
מה קורה פה? אכן יש קשר בין זה שהיא חולה לבין זה שאולי אני מחסירה ממנה משהו?

דרך אגב אני מזכירה שאנחנו בחינוך ביתי.

תודה וסליחה על כל בלבולי המח של הימים האחרונים.. |אוף|
tאמא*
הצטרפות: 02 מרץ 2005, 16:22

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי tאמא* »

אכן רגשי אשם באמהות הן בילד אין. אי אפשר בלי זה. זה נימשך עד 120. ביחוד אמא לבנות זה לא ניגמר אף פעם.
אמא לבנים רגשות האשם יגמרו.... כשהילד יתחתן..... אז...הכלה שלך תהיה אשמה!
מאחלת לך ולילדייך בריאות... רגשות אשם נעמים... ובעיקר תמצאי כלה, חמות מישהוא לחלוק עימו את רגשות האשם.
ואל תחסירי מילדייך דבר.
רולילולי*

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי רולילולי* »

תודה על העידוד...
מאוד משתדלת לא להחסיר!
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

הי רולילי..מה שלומך?
מזמן לא נפגשנו...
אני ממליצה לך לשנות את המילה אשמה לאחריות.
אני אישית מאמינה שיש קשר ישיר בינינו לבין ילדנו. סה"כ הם שיקוף שלנו לטוב ולרע.
את לא "אשמה" שהם חולים אבל , רק אם את רוצה, את יכולה לראות בכל "מחלה" הזדמנות ל"החלמה".
כמו שאני מאמינה שכשאנחנו ההורים חולים זה לא מיקרי כך זה אצל ילדים.
דלקות אוזניים למשל יכולות להעיד על כך שהילד שמע דברים שהוא לא צריך לשמוע...
שיעול וכל מיני כאלו מראים שהילד צריך לשחרר משהו ...חום מעיד לפעמים על כעס...
זה טבעי. לגמרי.
את לא אשמה בכלל...אשמה זה דבר קשה מאוד ולפעמים גם תוקע.
אחריות לעומת זאת יכולה להצמיח.
(מקווה שניפגש לפני שאני עוברת)
מארז_אהבה*
הצטרפות: 06 מרץ 2009, 21:45
דף אישי: הדף האישי של מארז_אהבה*

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי מארז_אהבה* »

רגשי אשם באמהות הן בילד אין
לא, לא נכון. טעות גמורה. אפשר בלי זה, וזה מניסיון אישי. שלא לדבר על חברות שבטיות, למשל -- ממש לא נראה לי ששם האשמה היא בילט אין.
ועכשיו אני אהיה קצת בוטה.
אני לא חושבת שיש קשר ישיר בין ילד חולה למשהו שהאמא לא עשתה כמו שצריך. אני חושבת שתינוק מרגיש דברים ש"מסתובבים" בבית, ולפעמים ממש יונק אותם עם חלב אמו -- מתח, מצוקה, כעס -- והם יכולים להשפיע עליו. למשל, ניקח דוגמה קיצונית: אם המשפחה נמצאת במצב כלכלי מזעזע, וזה יוצר מתח, וכולם עובדים נורא קשה ועייפים ומתוחים, והמעקלים והמנתקים למיניהם בפתח, ברור שזה ישפיע על הילד, אבל זה עדיין לא אומר שהוריו לא עושים כל מה שביכולתם כדי לא להחסיר ממנו דבר ולדאוג שיהיה לו מה לאכול ואיזה שהוא עתיד. או אם מישהו במשפחה חולה מאוד, גם אז יכולה להיות אווירה כבדה ומעיקה, אבל מה כבר אפשר לעשות? אלה סתם דוגמאות כדי להמחיש את העניין.
ויחד עם כל המרעין בישין שמסתובבים באוויר, אחד הגרועים שבהם הוא אשמה. כך שהייתי מציעה לך לטפל קודם כל בזה -- זה ממש לא בריא, לא לך ולא לבתך.
מה שלא אומר שבגלל זה היא חולה. גם לי יש שני ילדים -- הראשון שברירי ופגיע, השנייה נינג'ה, למרות שהיא גדלה פה בתוך הבית מושגעים (ואולי בגלל זה?) ולא עושים ממנה עניין גדול ובטח לא מספיקים לעשות איתה עשירית ממה שעשינו עם אחיה הגדול שגדל כמו הנסיך גאוטמה סידהרתא.
לא כל דבר בהם קשור אלינו -- הם באים לעולם עם אישיות משלהם, וגם קונסטיטוציה משלהם. תפקידנו? לא להפריע.
בהצלחה.
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

רגשי אשם באמהות הן בילד אין
בהנחה שאת אמא פולניה.
אני באופן אישי מאמינה שילד שני שגדל עם פחות תשומת לב יוצא יותר בריא נפשית אם זה מנחם אותך.
מזמינה אותך לעבוד על רגשות האשמה, חבל שאת סוחבת ומפספסת הנאה גדולה מהזכות של להיות אם לילדייך.
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

אני באופן אישי מאמינה שילד שני שגדל עם פחות תשומת לב יוצא יותר בריא נפשית
גם אני. לא רק מאמינה, גם רואה זאת על כל סביבותי (ובבֵיתי שלי).
tאמא*
הצטרפות: 02 מרץ 2005, 16:22

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי tאמא* »

_רגשי אשם באמהות הן בילד אין
בהנחה שאת אמא פולניה.
אני באופן אישי מאמינה שילד שני שגדל עם פחות תשומת לב יוצא יותר בריא נפשית אם זה מנחם אותך.
מזמינה אותך לעבוד על רגשות האשמה, חבל שאת סוחבת ומפספסת הנאה גדולה מהזכות של להיות אם לילדייך._
למרות שאני שחומת עור, אני בהחלט אמא פולניה! מה את מצפה מאמא שמכנה את עצמה tאמא?
גם בסביבתי ובביתי יש הוכחה לתאוריית הילד השני
ובכל זאת השתגעת לוותר על רגשות האשם? מה זה לא ההנאה שבאמהות?
וברצינות : חלק מהאמהות (שלי לפחות) הוא לבדוק את עצמי מידי פעם, לא רק בעיניין הבריאות אלא באופן כללי.ובעצם זה גם לעניות דעתי חלק ממהות האתר הזה. זה לא עושה את האמהות פחות מהנה.. ואני מכבסת מידי פעם את "רגשות האשם" ומקבלת את וויניקוט: כ"אמא טובה דייה".
ו
הקוסמת_מארץ_עוץ*

הילד חולה האמא אשמה

_ומאז היא פגיעה וחשופה יותר למחלות (צינון, דלקת עיניים, אח"כ פצעים בפה ולקינוח דיזינטריה...)
אז בעצם מה חלקי בזה ואיך אני לוקחת אחריות?_
תראי, צמיחת שיניים לאוו דווקא מביאה עימה דלקות עיניים ודיזינטריה...(-:
דלקת עיניים יכולה להצביע על אכילה שומנית מידי של התינוקת (או של האמא כי את מניקה...).
לפעמים דלקת עיניים מופיעה כשאנחנו לא רוצים לראות משהו...
בכל אופן, על מנת לחזק את המערכת החיסונית כדי לבדוק את התזונה. (משהו שהוא קל יחסית לעשות , לא?)
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

למה עכשיו אני כל הזמן שואלת שאלות? זה לא הגיוני שעם הראשון תרגישי בטוחה ועם השני תהיי מהוססת.
אה, אני לא יודעת...
אני אמא לילד ראשון - ויחיד, בינתיים. ויש לי ביטחון מלא במעשי. רוב הזמן.
אולי גם לי זה יקרה, שעם הילד השני פתאום אני אאבד פוקוס ולא אדע כלום...
אני יודעת שהילד הזה שקיבלתי, מאוד מתאים לי. יצא שהמזג שלו מתאים לסגנון ההורות שלי, הצרכים שלו מתאימים ליכולות שלי וכו'. אז החיים של שנינו קלים ונעימים.
זה לא חייב להיות כך.
אולי בילד השני, אני פתאום אמצא את עצמי מול שוקת שבורה, או סדוקה. עם כל האמהות והמיומנות שפיתחתי תוך כדי גידול הילד הראשון - לא יהיו רלוונטיים לילד השני, השונה ממנו לחלוטין, ואני אצטרך להמציא את עצמי מחדש.
להרחיב את האמהות שלי, שתכיל גם את הילד/ה הזו. שהוא אחרת בכלל: בנתונים הפיזיים, בגוף, בנפש, במזג, בהעדפות, בתפיסת העולם.

אני חושבת שאת לוקחת על עצמך טיפונת יותר מדי. כאילו את באמת הסיבה של הכל. אבל זה לא כך.
האם את באמת מפנימה את השוני בין הילדים? שוני אינהרנטי. בסיסי. מולד, וגם כזה שמתפתח עם השנים.
הם ילדים שונים. הנתונים הפיזיים שלהם שונים. הגנים שונים (גם אם יש מן המשותף), והביטוי הגנטי שונה. הסביבה שלהם שונה, למרות שנולדו לאותה משפחה. הבחירות שלהם יהיו שונות, מהרגע הראשון ועד לסוף חייהם. שלא לדבר על זה, שאם את מאמינה קצת בגלגול נשמות, אז גם העבר שלהם עשוי להיות שונה לחלוטין. וזה משליך על ההווה. המטרות והשיעורים שלקחו על עצמם בגלגול הזה - שונים.

עם כל השוני הזה, בהחלט יכול להיות שאחת מהם נוטה יותר למחלות באופן בסיסי, והשני לא. ולא בגלל שאת מקפחת או מחסירה ממנה משהו. אלא כי פשוט ככה זה.
אחי נוטה לאלרגיה לאבק, אני לא.
אבל מצד שני, אני מפליצה הרבה יותר ממנו :-D
הוא גבוה, אני נמוכה.
הוא מוסיקאי, אני מטפלת.
הוא צועק, אני לוחשת.
אני צריכה משקפיים, הוא לא.
וזה לא בגלל שההורים שלנו עשו בהכרח כך או אחרת. זה פשוט כך.
למה תינוק אחד סובל לילות שלמים עם צרחות כשבוקעות לו השיניים, והשני בקושי מרגיש אותן יוצאות?
למה לתינוק אחד יש דפוסי יניקה של ציצי סביב לשעון, והשני יונק רק מתי שהוא באמת רעב?
למה אחד מקדים ללכת והשני מקדים לזחול, ואז זוחל שנה שלמה בלי לטרוח להיעמד? והשלישי לא זה ולא זה, רק מתיישב ומתחיל לדבר.

האם את יכולה לחיות עם זה שהבת שלך פשוט שונה מהבן שלך?
האם את יכולה לכבד את השוני שלה? לקבל אותו כמו שהוא?
להגיד: "או.קיי., יש לי פה ילדה שנוטה יותר למחלות. זה הבסיס שלי, מפה אני מתחילה את האמהות איתה". ואז תעשי מה שאת יכולה כדי לעזור לה להתמודד עם המחלות האלה, ואולי גם לחזק את המערכת החיסונית (נניח, על ידי תזונה וכו'), - אבל בלי לקחת על עצמך את האחריות הבסיסית, כאילו את זאת שיצרת את הרגישות הזאת. למה לך? זה נראה לי עונש גדול מדי בשביל אמא. וזה גם משתק. מונע ממך לקחת את האחריות האמיתית, הנכונה. הטובה.

(())
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

אני מאמינה שבחלק מהמקרים ההורים (למה להאשים רק את אמא? אם אפשר להאשים את כולם ;-) ) בהחלט בעלי אחריות בסיפור של מחלות של ילדים.
השאלה מה עושים עם זה.
לא מתה על ניסיונות לחפש קשרים עקיפים לתוצאות רעות (כמו מחלה), בדר"כ הדברים יותר פשוטים.

אם ילד מפתח הרבה דלקות (אוזניים שתן וכו') בימי הקיץ, כדאי לשקול הפסקה בביקור בבריכה השכונתית (מכירה את זה מחברה קרובה).
אם ילד כל הזמן משתעל שווה לבדוק תזונה, רגליים יחפות, ביגוד חמים (עם כל הרצון לתת להם לגדול כמו תרנגולות חופש, ובכן, זה לא אותו דבר).
חורים בשיניים - כנל.
וכן הלאה.

ויש כמובן מחלות שבאות והולכות כי זה חלק מזה, מהחיים. וירוסים שונים, זיהומים, דלקות.

אני כן יודעת שכמעט תמיד רואים משפחות שלמות מנוזלות (בתורות או בצוותא), או משפחה שלמה שהילדים כל הזמן מתגרדים (בראש, בגוף, בטיטול.. ), משפחה שלמה סמוקה כמעט תמיד (שמש), ולכן ברור שיש מאפיינים לא טובים שהילדים סובלים מהם כתוצאה מהתנהלות הורית לא משהו.

אני במקומך הייתי עושה הפרדה. בין מה שנובע ישירות - ולא בעקיפין מכל מיני המצאות של יסורי המצפון שלך - מהתנהלות שלך כנ"ל בדוגמאות למעלה, ובין מה שלא ממש ברור איך נחת על הילד.

לגבי חוסר הבטחון עם הילד השני, לפעמים בתקופות של בלבול, גם אבני הבניין הכי עמידים שלנו מתערערים וזה כנראה, קורה לך. לדעתי זה רק עניין של זמן ולא יותר מזה, עד שהדיסונאנס הזה ייסתדר מעצמו ותוכלי שוב לחיות בשלום עם הבטחון שלך בהורות למול הילד השני.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אני כן יודעת שכמעט תמיד רואים משפחות שלמות מנוזלות (בתורות או בצוותא), או משפחה שלמה שהילדים כל הזמן מתגרדים (בראש, בגוף, בטיטול.. ), משפחה שלמה סמוקה כמעט תמיד (שמש), ולכן ברור שיש מאפיינים לא טובים שהילדים סובלים מהם כתוצאה מהתנהלות הורית לא משהו.
בחייאת ג'ינג'ית... ואומרים שאני שיפוטית :-P
אם כולם מנוזלים, סימן שההתנהלות ההורית שגויה?

המשפחה היא מערכת, או נדנדה. לפעמים צד אחד (הורים או ילדים) לוקח לעצמו את התחלואה, לפעמים זה נופל על כולם יחד בבת אחת. קורה שבשעות משבר, כולם באותו מצב רגשי עדין מסוג X. זה בהחלט קורה, ובהחלט יש אחריות של ההורים לנהל ולנווט בשעת משבר. זה לא אומר שכל עוד הנזלת נמשכת, ההורים במחדל.

<אמא במחדל>
רחלי*
הצטרפות: 27 נובמבר 2002, 23:47

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי רחלי* »

נטיה למחלות בהחלט דורשת אחריות הורית לבדוק מה דורש כאן שינוי - תזונתי, במזג של הבית. עצבנות, תשומת לב מוגזמת...
צריך לשים לב לייסורי מצפון - יש להם מקום - ללמד אותנו משהו, להעיר אותנו מתרדמה, וללמוד היטב מה דורש טיפול ולהמשיך הלאה.
מעבר מייסורי מצפון לשאננות של "כולן אותו הדבר" לא מוביל להתקדמות.
מארז_אהבה*
הצטרפות: 06 מרץ 2009, 21:45
דף אישי: הדף האישי של מארז_אהבה*

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי מארז_אהבה* »

אני הולכת להוציא סטיקר: גם אני אמא (ב)מחדל!
(צריך את הב'?)
ג'ינ_ג'ית*

הילד חולה האמא אשמה

אם כולם מנוזלים, סימן שההתנהלות ההורית שגויה?
אני לא מדברת על שפעת אחת בעונה או וירוס אחד בקיץ - כולם נדבקו שזה טבעי.
אני כן רואה תופעה של משפחות שרוב הזמן סובלות ממשהו ביחד. למשל כל הקיץ - כולם סובלים מדלקות (אוזניים גרון וכו') או חצי חורף - חולים. או חצי קיץ - וירוסים בלתי נגמרים.
די ברור שמשהו שם לא דופק ונדיר לדעתי לייחס את זה לכל מיני רגישויות על או נדנדות מקריות שתוקפות דווקא אותם דווקא את רובם ודווקא בתדירות גבוהה.
סביר יותר שזו התנהלות לקויה, לפעמים שילוב של רגישות לזיהומים והתעקשות בכל זאת ללכת עם הילדים לבריכה שלוש פעמים בשבוע... נקיון לא מספק (מותר לדבר גם על ניקיון מדי פעם, בהקשר לכלי מזון, למזון טרי, לאבק שמעודד אלרגיות ועוד). עומס של פעילויות שלא נותן לגרון שקצת כואב את הזמן להתאושש ותחת סטרט פיזי מחמיר ועוד ועוד.
ג'ינ_ג'ית*

הילד חולה האמא אשמה

בחייאת ג'ינג'ית... ואומרים שאני שיפוטית
השופט משופט - פטור :-D
רולילולי*

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי רולילולי* »

התגובות שלכן בהחלט מעוררות בי מחשבה ולוקחות אותי למקום אחר
בכל אופן לפני כמה ימים הייתה לי פתאום מן צמרמורת טובה כזו בגוף שהכל עומד להסתיים ולהיות טוב יותר (מכירות את התחושה המאוד חזקה הזו?)
ובאמת שירה מרגישה טוב וחזרה לעצמה. ואיזה כיף זה!! |יש|
(ואני לא מדברת על הקושי הפיזי אני פשוט מאושרת שהיא שוב מרגישה טוב
זה כזה חוסר אונים שלילד שלך כואב משהו וחוץ מלחבק ולהרגיע אתה לא יכול לעשות כלום
אתה לא יכול פשוט להעלים את הכאב..)

הקוסמת מארץ עוץ
בכל אופן, על מנת לחזק את המערכת החיסונית כדי לבדוק את התזונה. (משהו שהוא קל יחסית לעשות , לא?)
אכן מודה ומתוודה (ומי כמוך יודע) שאנחנו צריכים לבדוק ולשנות את עניין התזונה.. כן זה קל לעשות.. (-;

לגבי חוסר הבטחון עם הילד השני, לפעמים בתקופות של בלבול, גם אבני הבניין הכי עמידים שלנו מתערערים וזה כנראה, קורה לך. לדעתי זה רק עניין של זמן ולא יותר מזה, עד שהדיסונאנס הזה ייסתדר מעצמו ותוכלי שוב לחיות בשלום עם הבטחון שלך בהורות למול הילד השני.
כמה שזה נכון, זה בא בגלים..

צריך לשים לב לייסורי מצפון - יש להם מקום - ללמד אותנו משהו, להעיר אותנו מתרדמה, וללמוד היטב מה דורש טיפול ולהמשיך הלאה.
מסכימה איתך לגמרי. הרעיון בייסורי מצפון הוא לא כל הזמן להתייסר אלא לקחת את זה למקום הנכון ולעשות עם זה משהו חיובי!

_האם את יכולה לחיות עם זה שהבת שלך פשוט שונה מהבן שלך?
האם את יכולה לכבד את השוני שלה? לקבל אותו כמו שהוא?_
ברור לי שזה מה שאני צריכה לעשות ואני אשתדל יותר.. (-:

(())
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

מה הקשר בין דלקות עיניים לתזונה שומנית? אפשר להרחיב?
מושלמת*
הצטרפות: 13 מאי 2009, 15:31

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי מושלמת* »

אבות אכלו בוסר ושיניי בנים תיכהנה
נסו ליחיות את האמת ללא שקרים והסתרות וילדכם יהיו בריאים גם ללא מיחזור והיתחממות גלובלית
רולילולי*

הילד חולה האמא אשמה

שליחה על ידי רולילולי* »

_אבות אכלו בוסר ושיניי בנים תיכהנה
נסו ליחיות את האמת ללא שקרים והסתרות וילדכם יהיו בריאים גם ללא מיחזור והיתחממות גלובלית_

ולמה את חושבת שאני משקרת או מסתירה משהו?
אני דווקא מאמינה "באמת בכל האמת ורק את האמת".. אז?..
הקוסמת_מארץ_עוץ*

הילד חולה האמא אשמה

רולילי...
אני חושבת שהיא התכוונה ברובד הרבה יותר עמוק.
גם אני למשל, מאוד מאוד אמיתית
ובכל זאת אני מגלה עם השנים עוד רבדים ועוד שכבות שאפשר להסיר...
אין לזה סוף...@}@}@}
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”