דף תמיכה בהנקה של פיצי

פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

הנקה מרובה כאמצעי להגברת חלב יעילה רק כשהתינוק יונק היטב והרבה. לדעתי את צריכה לשקול מוטיליום - זה הדבר היחיד שיכול לקדם אותך במהירות (דברים אחרים מקדמים אבל לאט יותר והפער בין הרצוי למצוי, הגדול ממילא, רק הולך וגדל כך שהזמן 'משחק' כאן תפקיד חשוב).
''מרבה_ידיים''*
הצטרפות: 26 יוני 2007, 17:04

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי ''מרבה_ידיים''* »

אמנם לי לא היו בעיות כאלו, אבל כשהיתה אצלי חסימה בצינוריות- הוצאתי חלב עם היד.
עם משאבה לא יצא כלום ועם היד במקלחת- מתחת למים החמים- הכל נפתח.
שווה לך לנסות.
בהצלחה!
בתנועה_מתמדת*
הצטרפות: 23 אפריל 2003, 21:52
דף אישי: הדף האישי של בתנועה_מתמדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי בתנועה_מתמדת* »

הי אמא של פיצי,
שמחתי מאד לדבר איתך ואני רואה שבינתיים כתבו לך כאן עוד סיפור מרגש של הצלחה לאחר מאמצים מפרכים.
אני כותבת כדי לומר שוב שנהדר שאת נעזרת כבר בשלב הזה (אני התחלתי להעזר רק לאחר חודש וחצי של שאיבות....), ולהזכיר שיועצות כמו ד"ר ליבוביץ המנוסה והמקסימה לא נמצאות מאחורי הרי החושך (-: אלא רק מרחק של שעה נסיעה ממך(לא בפקקים...).

אני מבינה שנסיעה כזו זה לא עניין טריוויאלי במצבך, אבל אם זה יעזור לקידום ההנקה אז זה באמת יראה לך זניח במבט לאחור....
בהצלחה בינתיים אצל היועצת הנוספת ואל ייאוש!!!@}
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

גם ד"ר ליבוביץ' בחופש :-(
הלקח שלי מכל הסיפור הוא לא ללדת באוגוסט :-\
מעודדת*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2004, 15:06

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי מעודדת* »

בלית ברירה, אפשר בלי ד"ר ליבוביץ', למצוא רופא שיסכים להנחות אותך. ואם יש לך ממש אומץ, אז לי יש המון קופסאות מוטיליום שאשמח לתת. אני זוכרת את המינון (היא גם כותבת אותו בפורום שלה, עם הנחיות מסודרות). זה אמנם ללא העין שלה, אבל אפשר להתחיל את התהליך עד שהיא או אחרת תחזור מחופשה.
לא הייתי מחכה יותר מדי. חבל על הגוף שמקבל את המסר לא לייצר מספיק.

ועוד משהו, חשבתי על זה. שבימים שהיה כל כך קשה, אם הייתי מעלה בדעתי שאחרי שנה (ובמהלכה) אתמוך בבנות שכמותי, אחרי שהכל הסתדר - זה נראה לי כמו חלום רחוק, ולא הייתי מאמינה.
אבל אחרי שזה הסתדר הבטחתי לעצמי להפיח תקוה אצל נשים שנמצאו במצב כזה. מקוה שזה עוזר.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי בשמת_א* »

יש לי עוד המלצות, אבל תתקשרי אלי (טוב, גם לד"ר ליבוביץ יש ילדים בחופש הגדול (-: ).
בתנועה_מתמדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

בהעדר ד"ר ליבוביץ ממליצה לנסות את היועצת השנייה שהזכרתי באוזנייך.
(גם בת"א, אם את רוצה תתקשרי מחר אתן לך ת'טלפון שלה. לפחות לדבר איתה שווה לך)
@}
אמא_של_פיצי*
הצטרפות: 27 אפריל 2005, 00:09
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי אמא_של_פיצי* »

מעודדת יקרה, עודדת אותי מאוד. הדאגה העיקרית שלי כרגע היא האם ניתן לשמר את החלב בעיקר עם שאיבות. אני יודעת שזה לא מדע מדויק, ושזה שאת הצלחת לא מבטיח שגם אני אצליח, ובכל זאת העובדה שזה אפשרי, ושהצלחת אחרי מאמץ כל כך גדול, נותנת לי תיקווה. תודה על הכתובת שלך, אשתמש בה.
תודה על הטלפון, בשמת.
אני מרגישה יותר טוב, יותר רגועה, ושלמה עם ההחלטה לוותר על הצינורית. לפני כמה שעות פיצי קמה, יחסית לא מורעבת, והצמדתי אותה לשד. היא נשארה שם די הרבה זמן, לא בכתה, אמנם לא אכלה מי יודע מה ובעיקר נמנמה שם, אבל אני הרגשתי מצוין. תוך כדי ההנקה אבא של פיצי עשה לי דמיון מודרך. דמיינתי את הגושים וניסיתי למצוא דרך לפורר ולהמיס אותם - זה לא היה פשוט. אני אמשיך לעבוד על זה. בינתיים אני שמחה שאני הולכת מחר לעוד יועצת - גם אם היא לא תחדש לי, אני מרגישה שאני עושה משהו. אספר לכן מחר איך היה.. לילה טוב, אמא של פיצי.
פלונית_אלמונית*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

בהיעדר אפשרות להתייע. עם דר' ליבוביץ אני מאוד ממליצה ליצור קשר עם אחת משתי היועצות שעובדות איתה. אמנם הן לא הכי ותיקות אבל את ההכשרה המעשית הן עשו אצלה וגם עובדות איתה כך שהידע והנסיון שלהם הוא עצום - במיוחד במקרים עם בעיות רפואיות. יש את הפרטים במשיבון שלה:
ברברה הלר 054-5939700 או שלי גת 052-5252008
אני מכירה את המדריכה שעובדת שם והיא מאוד המליצה על היועצות הנ"ל ולדעתי עדיף לך לעשות את המאמץ ולהיפגש עם אחת מהן.
יתרון_האור*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2006, 00:00
דף אישי: הדף האישי של יתרון_האור*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי יתרון_האור* »

גם אני פה, קוראת אותך ומקווה בשבילכן שזה יסתדר.
ריגשת אותי, ואני חושבת שהנחישות שלך תשתלם!

לגבי גושים - אני מפרטת משהו שעזר לי, אם זה נראה לך את יכולה לנסות:
לפני השאיבה לעסות את השד, להרגיש איפה בדיוק נמצאים הגושים וממש לנסות לדחוק אותם עם האצבעות, בכיוון החוצה, כאילו את מנסה לדחוק אותם החוצה מהשד (קצת בחוזקה, וזה אולי גם טיפה כואב)
התנועה היא - עם 4 אצבעות, מאזור בית השחי או החזה העליון (איפה שהגושים) להחליק את האצבעות על השד תוך לחיצה, מעין החלקה חזקה כזו.

להכין מראש כוס מים רותחים לידך, עם מטלית כותנה כלשהי נקיה (גם גרב יכולה לעשות את העבודה) ומגבת יבשה נקיה. אחרי שאת מעסה - לטבול את המטלית במים רותחים, לסחוט, להניח על השד (אם את לא מסוגלת לסבול ממש רותח, תחכי שיתקרר קצת, הרעיון הוא לשים את זה הכי חם שאת יכולה לשאת). תניחי בנקודה שאת מרגישה גושים, אם זה אזור שלם, אז לפרוש על כל האזור. כשהמטלית מונחת - להתחיל לשאוב במרץ.
תדמייני שהם פשוט מתמוססים וזורמים החוצה עם השאיבה.

כשהמטלית מתקררת , לטבול אותה שוב במים הרותחים.

לחזור בצד השני.

כל פעם שאת שואבת לחזור על זה.

לפני שנה בדיוק הייתי עם חום 40 וגושים מאוד כואבים, ותוך כמה שעות מפרכות של העיסוי פלוס שאיבות הזה הכל עבר-חלף (הגושים לא נעלמו לחלוטין מיד, אבל החום ירד והסתימה נפתחה, זה לקח עוד כמה ימים עד שהייתי ממש ממש בסדר). כבר התכוננתי ללכת לקבל אנטיביוטיקה בלית ברירה, אבל זה פשוט עבר. באותו ערב הייתה לי חתונה של חברה ורקדתי בחתונה, אמנם הייתי חלשה אבל על הרגלים.

שיהיה בהצלחה!
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

תודה על כל העצות הטובות.
בסוף אני לא יכולה ללכת ליועצת בגלל בעיה טכנית (הסלקל התגלה כלא מתאים לאוטו שלנו ואנחנו רוצים לשמור אותו כחדש ולהחליף, לכן גם לא אקח מונית). החלטתי לנסות להשיג מרשם למוטיליום, והתקשרתי לידידת המשפחה שהיא רופאה. סיפרתי לה הכל והיא הייתה מאוד לא מרוצה מהרעיון שאכניס לגוף שלי תרופה. היא שאלה אם ניסיתי תוספים טבעיים, וכשמניתי בפניה את מגוון התוספים שאני לוקחת כרגע, תהתה האם חשבתי על כך שפיצי לא רוצה לינוק כי לחלב שלי נהיה טעם של חילבה... (זה אפשרי??). היא אמרה שתברר בנוגע למוטיליום, והצליחה להלחיץ אותי קצת בקשר ללקיחת תרופה שאני בעצם לא יודעת עליה כלום (כפולניה חרדתית והיסטרית נזכרתי בתרופה אחרת נגד בחילות, תלידומיד, שלא נדע טפו טפו טפו).
עוד דבר שאנסה לברר עם ג'רי: אם יש לי בעיה בשחרור החלב, האם ייתכן שהמוטיליום לא יסייע - כלומר יווצר יותר חלב אבל החסימות רק יגדלו. בינתיים אני מנסה לשחרר את החסימות בדרכים השונות שהצעתן, ומקווה לטוב.
בשמת_א*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי בשמת_א* »

חבל לדבר עם רופאות שלא מתמצאות.
אני מצטרפת בחום רב להמלצה שקיבלת למעלה על שלי גת. את יכולה להגיד לה גם שבשמת המליצה.
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי שרה_ק* »

לבנתיים תנסי לעסות את השד לפני ההנקות ולסחוט חלב לפה של התינוקת. תוך כדי שהיא יונקת לעסות בעדינות מסביב לפטמה ו'לצבוט' בעדינות אבל ביד בטוחה את הפטמה עם לחץ פנימי כלפי מעלה. זה יעודד זרם חלב לפה שלה. תוכלי להתאמן בכל מיני צורות וכאשר תראי שמשפריץ חלב תדעי שעשית את זה נכון. ואז תעשי כך בהנקות.
אם יש גודש כואב לנסות להניק בעמידת שש עם השדיים תלויים כאשר הפיצית שוכבת מתחתיך.

לאכול הרבה אוכל עתיר קלוריות איכותי כמו אגוזים, טחינה תאנים תמרים כדי להחזיר לעצמך את הכוחות שאיבדת באיבוד הדם בלידה.
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

היום היו לנו עוד שתי הנקות קצרות ונינוחות, כשפיצי לא הייתה מאוד רעבה. היו כמה בליעות קטנות, ובעיקר שימשתי כמוצץ, אבל העיקר ששתינו היינו מרוצות.
בשמת, בקשר למוטיליום, זה לא פשוט בשבילי. אמנם עכשיו אני עושה מאמצים להשיג מרשם, דרך כמה רופאים (הרופא שלי התאדה. כנראה גם הוא בחופש. בפעם הבאה אאמץ את המלצתה של נוסעת סמויה ולא אלד באוגוסט!), אבל לא קל לי עם תרופות, ויש לי תמיד חשש שבעוד כמה עשרות שנים יתגלו תופעות לוואי ארוכות טווח ושאר מרעין בישין. ג'רי סיפרה לי שהתרופה אסורה לשימוש בארה"ב, והסבירה מדוע לדעתה שלא בצדק, אבל היה לי נסיון רע עם תרופה שלקחתי תקופה מסוימת לפני כשלוש שנים ואז הורדה מהמדפים (ויוקס) ואולי לכן אני קצת חוששת. בקיצור - אני עדיין צריכה לחשוב על זה...
בשמת_א*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי בשמת_א* »

ג'רי סיפרה לי שהתרופה אסורה לשימוש בארה"ב
יש שם בעייה של אינטרסים. בכל אופן, עמדתם של המומחים בהנקה נחרצת בנושא הזה. יש הרבה חומר באינטרנט באנגלית. והאינטרסים המסחריים בארה"ב שנלחמים זה בזה לא צריכים לעניין אותנו לצרכי הנקה.

וגם לא חייבים מוטיליום דווקא. אפשר כמויות של חילבה, בתבלין או בכמוסות (כשאת כבר מתחילה להריח ריח מהגוף שלך, סימן שהגעת לרמה שפועלת). לחילבה יש אפקט בדוק של הגברת כמות החלב, וזה תבלין ללא שום תופעות לוואי בריאותיות (הריח הוא לא תופעת לוואי בריאותית D-: ). גם לא דורש מרשם. סתם סופרמרקט או חנות תבלינים. או חנות טבע או סופרפארם בשביל הכמוסות.
מעודדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי מעודדת* »

אמא של פיצי, את מקסימה. בהצלחה!
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

מרגישה יותר טוב, יותר רגועה, ושלמה עם ההחלטה לוותר על הצינורית. לפני כמה שעות פיצי קמה, יחסית לא מורעבת, והצמדתי אותה לשד. היא נשארה שם די הרבה זמן, לא בכתה, אמנם לא אכלה מי יודע מה ובעיקר נמנמה שם, אבל אני הרגשתי מצוין. תוך כדי ההנקה אבא של פיצי עשה לי דמיון מודרך. דמיינתי את הגושים וניסיתי למצוא דרך לפורר ולהמיס אותם - זה לא היה פשוט. אני אמשיך לעבוד על זה.
אפשר לדמיין אותם כחומר שבמים מתרכך ונספג, או שמים חמים ממיסים אותו - ולדמיין עצמך שופכת עליו ואת ההתמוססות. ...
את יכולה לדמיין אותם כמו ערימה של גרגירי אורז / רגב אדמה - שאת מחזיקה ביד וממוללת לאט לאט ומפרידה בין הגרגירים / הופכת לחול. ...
את יכולה לדמיין אור שבא מתוכך וזורם ואוסף כוחות ויכולות מהגוף - מהשרירים, מהלב, ממקומות שונים כוחות שונים וביחד הם נישאים עם האור וממוססים את הגושים של החלב ועוזרים לו להיות נוזל ונגיש...

מרגיעון - "מילים יוצרות מציאות". אני מאמינה שגם 'מחשבה יוצרת מציאות'.

היום היו לנו עוד שתי הנקות קצרות ונינוחות, כשפיצי לא הייתה מאוד רעבה. היו כמה בליעות קטנות, ובעיקר שימשתי כמוצץ, אבל העיקר ששתינו היינו מרוצות. @}
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

הערב מאוד התרגשתי כשנסעתי למעודדת, שגרה לא רחוק ממני, לקחת ממנה את מלאי המוטיליום. הנדיבות של המעודדת היפה והמקסימה, וכל התמיכה, העזרה, האכפתיות והעצות הטובות שאני מקבלת כאן באתר מנשים שמעולם לא פגשתי (אבל אשמח לפגוש...), החזירו אותי להרגשה ש"האנשים הם טובים" (כשם הסיפור של יאנוש קורצ'אק).
בדרך הייתה לי תחושה מוזרה - נסעתי עם אבא של פיצי (אמא שלי הייתה בייביסיטר), וזו בעצם הפעם הראשונה מאז הלידה שנפרדתי מפיצי. הכל היה כאילו אותו דבר: רק אני ואבא של פיצי באוטו, כמו שנסענו מאות פעמים קודם לכן, אבל כל הזמן הרגשתי שחסר לי איבר, איבר חיוני. והכל לא היה אותו דבר, וגם לא יהיה.
תודה לכן נשים יקרות ונדיבות, על הכל. אמשיך לעדכן, ובינתיים הנה השורה האחרונה של הסיפור:
"כי האנשים הם טובים, כאשר הם יודעים ויכולים".
גילי*
הצטרפות: 25 יוני 2003, 23:25

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי גילי* »

אמא של פיצי, יקרה, הנקתי שני ילדיים קרוב לשנתיים. בשניהם ההתחלה היתה קשה מלאב בגודש ודלקות ומה לא... אל תתייאשי ותראי שתצליחי להניק לאורך זמן ובכמות המתאימה. כן נסי לנוח, לשתות, להירגע. אגב תה שומר מגביר חלב (ןמפחית גזים). בהצלחה, אם תמשיכי בהתמדתך אין ספק שתצליחו. וכל הכבוד גם לאבא של פיצי שתומך וקשוב.
כרמל_האורחת*
הצטרפות: 07 נובמבר 2005, 11:55
דף אישי: הדף האישי של כרמל_האורחת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי כרמל_האורחת* »

אמא של פיצי, לדעתי את ראויה לפרס ישראל או לפחות למדליה (זהב, ברור..)
מדהים כמה נשים בוחרות בתמ"ל בלי לנסות בכלל את ה'אופציה' של הנקה.
ואחרות, כמוך עושות מאמצים כבירים כדי להיניק.
מאחלת לך ששפע החלב יזרום בקלות ובמהירות, שפיצי תינק ביעילות. הנאה ואושר לכולכם!
משפחה*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2007, 09:09

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי משפחה* »

חוזרת על ההמלצה על רינה מירושלים, היא IBCLC מעולה ומקצועית, היא גם עושה ביקורי בית כך שאת לא
חייבת לנסוע אליה
רינה- 054-8416208, 02-5853588
בתנועה_מתמדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

הי, רק רציתי לומר שאני עוקבת בדריכות ושאת במחשבותיי@}
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי אפרת* »

<קראתי עכשיו את כל הדף מתחילתו ועד סופו>

אמא של פיצי - כל הכבוד על המאמצים האדירים שאת עושה כדי להניק את ביתך. זה לא מובן מאליו. את אמא נפלאה ונהדרת לבת שלך. עם כאלו תעצומות נפש לאחר לידה ראשונה לא פשוטה, פשוט אין סיכוי, שההנקה לא תסתדר לך. ייקח קצת זמן, אבל זה יקרה.

ובשמת - קראתי את התשובה המפורטת שלך על יתרונות ההנקה. מזל שאני מניקה כבר 3 שנים, כי זה ממש ממש עושה חשק להניק. וכרגיל, את מצויינת ומקסימה בעצות, בהשקעה ובאכפתיות שלך, אבל זה כבר לגמרי מובן מאליו...
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

אני לא יודעת אם זה בזכות התוספים, הכדורים, או השקט הנפשי שלי אחרי הוויתור על הצינורית - אבל סוף סוף יש גידול בכמויות הנשאבות! בשתי השאיבות האחרונות הגעתי ל-30 מ"ל! זה גידול של פי 2-3 מהשאיבות הקודמות. אם זה ימשיך בקצב הזה, אוכל לתרום עודפי חלב לאמהות נזקקות או לחילופין להכין ממנו גלידה לצריכה ביתית (הוא מאוד טעים, טעמתי אותו. להבדיל מהמטרנה - טעמתי גם אותה וזה היה נורא. איך פיצי יכולה לאכול את זה?). מחר (או בעצם היום) אנחנו הולכים שוב לטיפת חלב. בשבוע שעבר לא הסכימו לפתוח לנו תיק בלי שם לפיצי. כן, פיצי הוא לא שם בדוי. אבא של פיצי ואני קוראים לה כך בינתיים כי עדיין לא הסכמנו על שם. אבל עד הביקור נצטרך להחליט. מתאים לנו - אנחנו לא עושים שום דבר בלי דד ליין. כך באוניברסיטה, בעבודה, וכך גם עכשיו. היום גם ניתן לה את החיסון שלא נתנו בבית החולים. מקווה שיהיה בסדר...
בתנועה_מתמדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

סוף סוף יש גידול בכמויות הנשאבות חדשות נהדרות!!!

אם זה ימשיך בקצב הזה, אוכל לתרום עודפי חלב לאמהות נזקקות או לחילופין להכין ממנו גלידה לצריכה ביתית D-:

היום גם ניתן לה את החיסון שלא נתנו בבית החולים. מקווה שיהיה בסדר...

זה אולי לא נשמע קשור אבל האם הייתם שוקלים לדחות את החיסון עד אחרי שההנקה תסתדר? פשוט במערכת הלחצים הנוכחית, עד שכבר הגעת לרגיעה ואופטימיות נפלאה, את עלולה למצוא עצמך עם תינוקת קטנטונת בתגובה לא טובה לחיסון (בכי מתמשך ו/או תופעות אחרות שלא מספרים עליהן)......לא חראם? אם זה החיסון שנותנים בביה"ח אז מדובר על חיסון להפטיטיס B .
אני מצטטת לך מהספר של ד"ר רוזנטל על חיסונים-
" הפטיטיס B מופצת בדר"כ ע"י חדירת הנגיף דרך נוזלי גוף, לרקמות. חדירה זו יכולה להתרחש במהלך קיום יחסי מין, עירוי דם, דקירה ממזרק מזוהם....התינוק עלול להדבק במחלה במהלך הלידה מאמו, אם הינה נשאית של המחלה" . הסיבה שבגללה מחסנים מיד לאחר הלידה למרות שהסיכוי שילוד ידבק בכל דרך אחרת חוץ מאשר דרך אמו הוא קלוש ביותר, היא שמשרד הבריאות לא הצליח לעקוב אחר אמהות נשאיות ולכן החליט לחסן את כלל הילודים ליתר בטחון. (שיקול טכני וארגוני). יש לי פה עוד מידע לא מעודד על החיסון הזה סיבותיו והשלכותיו, אם את מעוניינת אני מוכנה להקריא לך עוד בטלפון.

רוצה לומר שאין כל צורך ממשי שתכניסי עוד גורם מלחיץ לחיים שלכם כרגע. פרה פרה....
חומר למחשבה?@}
מיכל_צמות*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

אבל סוף סוף יש גידול בכמויות הנשאבות! @}

אם זה ימשיך בקצב הזה, אוכל לתרום עודפי חלב לאמהות נזקקות או לחילופין להכין ממנו גלידה לצריכה ביתית D-:
לגבי החיסון - מסכימה עם בתנועה מתמדת. הפיצית-גדולה שלי קיבלה אותו בגיל שנה, מהסיבות המפורטות למעלה.

כן, פיצי הוא לא שם בדוי. אבא של פיצי ואני קוראים לה כך בינתיים כי עדיין לא הסכמנו על שם. אבל עד הביקור נצטרך להחליט. ואולי הוא צריך לבוא בקצב שלכם (של אבא- אמא ופיצי).
מתאים לנו - אנחנו לא עושים שום דבר בלי דד ליין. D-:
מעודדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי מעודדת* »

אמא של פיצי. יופי שעלו הכמויות? ואיך היניקה?
אנא, אל תשכחי לברר עם ד"ר רועי פורר. חברה שלי לא רצתה להאמין שיש לבת שלה גם את זה (בנוסף לקושי בהנקה) והיתה צריכה להתמודד עם עוד שבועיים מבאסים של חוסר יניקה אפקטיבית. (במיוחד שיש לכם רקע גנטי).
ואם אין לה לשון קשורה אז הוא יגיד. הוא מאד כנה, ישר ומקסים.

תמשיכו ככה, וגם אני ממשיכה לעקוב בסבלנות ואהבה...
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

בתנועה מתמדת ומיכל צמות - קראתי מה שכתבתן לגבי החיסון רק אחרי שפיצי קיבלה אותו... האחות אמרה שזה מאוד יכאב לה, ושאפשר לדחות, ואני התחלתי לבכות ורציתי "לגמור עם זה" ולא לחשוב על החיסון הזה בתקופת הדחייה. אני יודעת שזה לא הגיוני, כי לפיצי יש עוד חיסונים רבים לעשות, ואי אפשר "לגמור עם זה" באמת, אבל ככה הרגשתי. הדבר החיובי שקרה בטיפת חלב הוא שהנקתי אותה מול האחות: היא הראתה סימני רעב ואבא של פיצי הציע לי לנסות להניק. לא האמנתי שזה יצליח בלי הכורסא הנוחה ושלל הכריות שיש בבית, אבל להפתעתי זה הצליח, והנקתי אותה גם תוך כדי החיסון ואחריו. אני מקווה שזה שיכך קצת את הכאב ואת העלבון.
מעודדת - האחות בדקה אותה ואמרה שאין לה לשון קשורה. אחכה גם לחוות הדעת של מדריכת ההנקה ואז נראה.
אתמול הייתי איתה לבד כל היום וזה היה קצת קשה: יש לה גזים והיא מתפתלת ומתייסרת. הצמדתי אותה לשד בכל הזדמנות וברוב הפעמים היא ינקה קצת. פעם אחת היא התחילה לבכות והוציאה את הפיטמה מהפה - חששתי ששוב יש כאן הפגנה של אובדן אמון בשד, אבל לשמחתי נשמעו באותו רגע רעשים חשודים מכיוון החיתול כך שהבנתי שהפעם זו לא אשמתי.. הבעייה היא שלא הצלחתי לשאוב כל היום - היא כמעט לא ישנה, וכשהיא נמנמה קצת העדפתי ללכת לשרותים, לשתות ולאכול. אנסה לשאוב במרץ בסוף השבוע.
ובקשר לשם - הצלחנו לשבור את שיאי הדחיינות הכרונית של עצמנו ועדיין לא נתנו לה שם. כרגע היא רשומה בטיפת חלב בתור "תינוקת", והטלפונים בבית מנותקים כדי להמנע משיחות נזעמות עם בני המשפחה. אבא של פיצי אמר, שכל האנשים שמתקשרים ונוזפים בנו שאין לה שם צריכים להשאר אתה לילה שלם או לנסות להרגיע אותה כשיש לה גזים, ורק אז תהיה להם (אולי) הזכות להתעצבן. ננסה בכל זאת להחליט ביומיים הקרובים - אי אפשר לנתק טלפונים לנצח...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מה דעתכם על "ציפי"? :-D

האחות בדקה אותה ואמרה שאין לה לשון קשורה
אחות טיפת חלב ממש-ממש לא סמכות לעניין זה. רק רופא ילדים או יועצת הנקה.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי פלונית* »

למה ש אמא של פיצי לא תקבל ילד שיודע לינוק, בוגר דיו, כדי שילמד אותה ואת החזה שלה איך מניקים. יפמפם את החלב החוצה כמו שצריך, ויקצר תהליכים שהתינוקת לא עושה?
אולי אבא של פיצי מוכן לינוק- ממש לינוק- עד הגיע החלב.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי פלונית* »

למרות שבעצם נראה לי שהעניינים מסתדרים.
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

קרוטונית - חשבנו על ציפי... פשוט כל כך התרגלנו לפיצי. אבל נדמה לנו שיש לנו שם, נתבשל אתו עוד כמה שעות ונראה. ובקשר ללשון הקשורה - תודה, אשאל גם יועצת הנקה.
לפלונית - הצעה מצוינת - יש לך איזה ילד להציע לי? (-: בקשר לאבא של פיצי - ברצינות - הבנתי מהשיננית שאסור לפה של מבוגר לגעת במה שנוגע פה של תינוק. היא אמרה שאם מוצץ נופל על הריצפה ואין בסביבה מים, עדיף לתת אותו כמו שהוא ולא "לנקות" אותו ברוק של אמא כי עששת היא מחלה מדבקת.
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

ושאלה: אם חיממתי חלב שאוב שהיה במקרר ומאיזושהי סיבה פיצי לא נגעה בו, מותר לי להחזיר למקרר ולחמם שוב אחר כך?
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

לא נראה לי שאפשר להשתמש שוב
בשמת_א*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי בשמת_א* »

בקשר לאבא של פיצי - ברצינות - הבנתי מהשיננית שאסור לפה של מבוגר לגעת במה שנוגע פה של תינוק.
אוכל, מוצץ - נכון. במקרה שבפה של ההורה יש חיידקים אלימים, הם עלולים לעבור לתינוק ולהעביר איתם עששת.
אם להורים אין כבר הרבה שנים שום בעיות שיניים (שום חור חדש, שום כתר וכו') - זה יותר בטוח, כי אז זה סימן שכנראה אין חיידקים אלימים.
לגבי מגע בשד - על השד יש בלוטות שמפרישות חומר מגן ו"מחטא". אין בעיה להעביר את הפטמה מפה לפה LOL
מה שכן, גברים בוגרים לא תמיד יודעים "לינוק". זה לא אותו הדבר כמו סתם למצוץ. היניקה חייבת להיות יעילה ולא לפגוע בשד. ניסיון בחליבה עוזר D-: LOL (מי שמבין בחליבה יש לו מושג מה צריך לעשות).

<ממשיכה לעקוב ושולחת אנרגיות חיוביות>
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

הבנתי מהשיננית
טוב, אינני שיננית אבל ילדיי חלקו פטמות איתי ועם אבא שלהם ולא היתה עם זה שום בעיה...
וחוצמזה אפשר לשטוף את הפטמה בין הנקת אב והנקת פיצי, נכון?
לגבי החלב- אני לא יודעת...
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

ושוב- שולחת לך הרבה בהצלחה ומחזקת את ידייך!
סבתא_מתנות*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2003, 14:46
דף אישי: הדף האישי של סבתא_מתנות*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי סבתא_מתנות* »

הבנתי מהשיננית שאסור לפה של מבוגר לגעת במה שנוגע פה של תינוק. טוב, נו - זה הקפיץ אותי אבל לוטם ובשמת כבר נתנו תשובות...
מה שכן - ההנקה נשמעת כמו משהו שמתחיל לנסוק, בעיקר אחרי הסיפור בטיפת חלב.
שימשיך כך ! (())
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

אם חיממתי חלב שאוב שהיה במקרר ומאיזושהי סיבה פיצי לא נגעה בו, מותר לי להחזיר למקרר ולחמם שוב אחר כך?
האינטואיציה שלי אומרת שלא אבל אין לי ממש הסבר משכנע.
אגב, כשאת כותבת "מחממת" את מתכוונת "מפשירה", נכון ?
(למה לחמם ? חלב אם מורכב מתאים חיים, חימום הורג אותם, למיטב ידיעתי.)
מעודדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי מעודדת* »

אמא של פיצי (או שמא משהו חדש?). נכנסתי להתעדכן. שמחתי על ההנקה הספונטנית והטובה בטיפת חלב. לאט לאט לומדים שלא כל התכווצות ובכי זה רעב ולא כל התפתלות ובכי זה גזים...
בקשר ללשון הקשורה, אני שוב אמליץ בחום על ה מומחה בענין. הוא לא יעשה שום פעולה אם אין לה לשון קשורה.
כואב לך בזמן ההנקה?

בענין חימום החלב: בפורום "הנקה" ו"יעוץ הנקה" של תפוז יש המון מידע על שימוש בחלב אם שקורר, הופשר, חומם וכו'.

ממשיכה לעקוב, בנתיים - (())
בשמת_א*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי בשמת_א* »

שכחתי להתייחס לחלב:
אין מספיק מחקר.
לכן, אם היא לא נגעה בחלב והחזרת למקרר, אין בעיה לתת שוב.
בכל מקרה, אין שום ספק קל שבקלים שזה עדיף על תמ"ל.
תבדקי שלא החמיץ. חימום - כמובן, בקערה עם מים חמים, הכי טוב, הכי עדין.
ואני מזכירה לא לשקשק חלב אם או אסור לשקשק חלב אם
בשמת_א*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי בשמת_א* »

אוי, נו, מה שם הדף הנכון?
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

תודה על התשובות ועל העידוד... בקשר לסוגיית "האב היונק" - ברור לי שכשהנקה מתבססת ונמשכת חודשים ושנים, היא משתלבת בטבעיות בחיי היומיום ובכל ההרגלים החביבים והתחביבים של בני הבית (-:, אבל אצלי מדובר עדיין במשהו שברירי ולא יציב, כך שהשדיים הם כרגע אך ורק של פיצי, כדי שלא יקרה משהו (אין לי מושג מה) שיוכל איכשהו, אולי, להפריע.
הייתה לנו שבת מתישה: למעשה, מאחת עשרה וחצי בבוקר ועד עשר בלילה היו אצלנו אורחים, כמעט ללא הפסקה. מה עושים? מדובר באורחים יקרים ואהובים, מלאי אהבה לפיצי, חלקם נסעו שעתיים כדי לחזות בזיו פניה, ואי אפשר לגרש אותם אחרי חצי שעה. חלקם אפילו אורחים אידאליים, כמו אמא שלי, שהגיעה עם סירי תבשילים בריאים וטעימים, וכמויות של קציצות, עוף, כבד וכו' שיספיקו לנו לכל השבוע, שטפה את ערימות הכלים שהאורחים האחרים השאירו, סידרה קצת את הבית ואפילו שטפה את הריצפה לפני שהלכה. אבל בסופו של היום היינו פשוט גמורים. מה גם שאחר הצהריים פיצי ישנה ארבע שעות רצופות ואנחנו עדיין מתאבלים רטרואקטיבית על שעות השינה המתוקות שבוזבזו. קשה ללכת לישון כשיש אורחים בבית. חוץ מזה, גם שמחתי לפגוש אותם, אבל אנחנו חייבים לתכנן מה לעשות ומה להגיד לכולם בשבת הבאה. צריך לזכור גם שאבא של פיצי עובד במשך השבוע ואם לא ינוח בשבת מתי ינוח? וגם - לא הצלחתי לשאוב כמו שרציתי. בקיצור - דילמה.
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

מה גם שאחר הצהריים פיצי ישנה ארבע שעות רצופות
לא פלא. לתינוקות מאוד צעירים שלא רגילים לרעש והמולה יש נטיה "לכבות אנטנות" ולהיעלם לשינה עד שההמולה תיגמר.
מיכל_צמות*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

חלקם נסעו שעתיים כדי לחזות בזיו פניה, ואי אפשר לגרש אותם אחרי חצי שעה._ אפשר גם אפשר. מניסיון. אצלנו כולם גרים מרחק של שעתיים כמעט מאיתנו (אנחנו באמצע). הודענו מראש שאנחנו לא ערוכים לביקורים, אפשר הצצה קצרה. ודווקא האורחים ה יקרים ואהובים_ הם אלו שאמורים להבין ולא להעלב. וחצי שעה זה המון המון זמן לבקר יולדת אחרי שבוע לידה. מזל שאמא שלך הייתה _שטפה את ערימות הכלים שהאורחים האחרים השאירו, סידרה קצת את הבית ואפילו שטפה את הריצפה לפני שהלכה. תודי לה. אין לי ספק שבלעדיה זה היה הרבה יותר קשה. קל לקבל את אמא כמובן מאליו ברגעים הללו -ולכעוס על השטויות הקטנות. חשוב להבהיר לה את ההערכה (בלי קשר כמובן, לגבולות של עד כמה ומתי את רוצה שהיא תהיה בפעם הבאה). תתייעצי איתה גם איך אפשר בשבת הבאה שלא כל הג'מאעה תבוא - יש לזה שני פנים - אחת עשויה להיות לה עיצה חכמה איך לנהוג והשנייה - חלק מהאורחים החביבים ידברו איתה (במיוחד דודות יקרות וחביבות) והיא תוכל לסנן לך קצת...
לפני השבת הבאה הייתי מודיעה לכל מי שמתקשר שאת קרועה מעייפות ואת ופיצי זקוקות למנוחה, לכן השבת לא תוכלי לארח.
הטריק הכי טוב הוא לקבוע מועד למסיבה (אפילו צנועה בבית) לקבלת פניה של פיצי - ולרכז לשם את כולם, ואז הם לא ירגישו את החובה לבוא ולראות את פיצי ואותך, אלא יכוונו לזמן הזה.
כמו שההנקה שלך חשובה - כך גם המנוחה שלך חשובה. המנוחה היא בסיס חשוב להנקה, ובלי קשר - בסיס לסבלנות שלך וליכולת הגוף שלך לתפקד - טוב, נו - ברור לי שאת יודעת את זה.
ואגב סבתא מתנות שכתבה כאן למעלה - זו אני, מהמחשב של אמא...
שיהיה שבוע נפלא! רווי הנקות.
מיכל_צמות*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

אם חיממתי חלב שאוב שהיה במקרר ומאיזושהי סיבה פיצי לא נגעה בו, מותר לי להחזיר למקרר ולחמם שוב אחר כך? כן, בהחלט. הבעיה היא אם היא נוגעת בפטמה, כי אז יכולים להווצר חיידקים על הפטמה של הבקבוק - וגם להתערבב בחלב - זו הסיבה שלא שומרים את החלב מהנקה להנקה. (כמובן שאם היא שותה, זה באותו אופן גם בעייתי עם החלב שנשאר בבקבוק ושיכולים להיות בו חיידקים).

אבל אם היא לא נגעה - חבל על כל טיפה!!!
נורה_קטנה*
הצטרפות: 03 יולי 2007, 18:31

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי נורה_קטנה* »

אני רוצה להוסיף כמה דברים מנסיוני בתקוה שאולי יוכלו להועיל.
ילדתי את בני הקטן בשבוע 32 ושאבתי לו חלב כחודש עד שהגענו הביתה ואז עברנו להנקה.
עוד בבית החולים אמרה לי אחות במחלקת יולדות שחשוב שאשאב גם בלילה כל 3 שעות בגלל ששאיבה בלילה או הנקה בלילה משפיעה על כמות החלב הכוללת יותר מאשר השאיבות ביום.
אני לא יודעת מה ההמלצה שלי כאן כי אני בהחלט יודעת כמה זה קשה לשאוב ועוד בלילה. אבל אולי להציע את השד לעיתים יותר קרובות בלילה.
דבר נוסף שגיליתי בעקבות השאיבות זה שאם נותנים לשד אחד מנוחה של דקה שתיים וחוזרים אליו מתחדשת זרימת החלב. כלומר נניח את שואבת משד אחד ומרגישה שכבר לא יוצא יותר חלב בקצב טוב אז תעברי לשד השני וכשבשד הזה ירד קצב הזרימה תחזרי לשד הראשון וככה אפשר מספר פעמים לעבור עם המשאבה משד לשד. לדעתי זה עובד ככה גם בהנקה כי התופעה הזו של היונק שעובד משד לשד מוכרת לי גם משם.
כשהגענו הביתה לאחר חודש בפגיה ויתרתי על השאיבות לגמרי וכמו שהמליצו לך כאן נכנסנו למיטה בלי חולצה ליום יומיים של הנקה ללא הפסקה. לא חיכיתי לסימני רעב מובהקים ובכל פעם שהיה נראה לי שהוא קצת מתעורר (זז קצת) הצעתי לו את השד.
מזל טוב ובהצלחה.
תוהה*
הצטרפות: 19 דצמבר 2001, 17:24

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי תוהה* »

שואלת ברצינות: לא יכול להיות שיש גם קשר לכך שאין לה שם?
סיפורי_פוגית*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי סיפורי_פוגית* »

שחשוב שאשאב גם בלילה כל 3 שעות בגלל ששאיבה בלילה או הנקה בלילה משפיעה על כמות החלב הכוללת יותר מאשר השאיבות ביום.
זה באמת נורא חשוב, איך זה שלא ציינו את זה קודם?

איך הולך?
מיכל_צמות*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שואלת ברצינות: לא יכול להיות שיש גם קשר לכך שאין לה שם? לא נראה לי. לאחותי הקטנה היה ילד שלקח להם יותר זמן ממה שכאן למצוא לו שם - גם לו ניתן שם זמני כזה - והוא ינק במרץ רב.
זה שאין לה שם - רק אומר, לפי עניות דעתי, את זה שהשם הנכון והמדוייק עוד לא מצא את הדרך אל ההורים שלה. אם הוא עוד לא בא - הוא יבוא. וחשוב יותר שהשם יהיה נכון ומדוייק להורים ולתינוקת מאשר שיגיע ביום X. השם כבודו במקומו מונח. כך גם ההנקה והיכולות המדהימות של פיצי.
מרגיעון "כולנו זקוקים לחיבוק" (()) (()) (()) (()) (()) (()) (())
בתנועה_מתמדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

ואפרופו שמות- אנחנו נתנו לקטן שם אחד בלחץ זמן כי חשבנו שצריך לקופת חולים(ומסתבר שאפשר שם לקרוא לילוד פשוט בן/בת)
והחלפנו אחרי חודש וחצי כי לא הרגשתי שלמה עם הבחירה הראשונה. (השם הנוכחי ממש מתאים לו בעיני).
אז אל תתני שילחיצו אתכם בעניין הזה. כשהשם שלה יגיע הוא ירגיש הכי נכון בעולם (-:
שולחת חיזוקים חיוביים ומחשבות טובות@}@}@}
מעודדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי מעודדת* »

ביקורי משפחה וחברים: גם מצטרפת לאפשרות להגיד "לא השבת הזו" או לחלק את זה ולא לתת ליותר מזוג/משפחה אחת להגיע. כדי שלא תהיה טיילת. חוץ מזה שאני בכל הביקורים שהיו תמיד בשעה היעודה הייתי מתנצלת ופורשת לשאיבות שלי. זה היה לי חשוב מאין כמוהו כי הבנתי ש זה בדיוק מה שאח"כ ישפיע על כמויות החלב שלי (בשלב בשאיבות).
מוטיליום ותוספים אחרים טובים רק בתנאי שיש יניקה אפקטיבית או שאיבה.
נוחי טוב, תאכלי טוב. ממשיכה לעקוב
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אם חיממתי חלב שאוב שהיה במקרר ומאיזושהי סיבה פיצי לא נגעה בו, מותר לי להחזיר למקרר ולחמם שוב אחר כך?
בקבוק שהיה בפה של התינוקת מותר לשמור עד הארוחה הבאה (כ-3 שעות) ולתת שוב. לאחר מכן - לשפוך. צריך לשמור במקרר ולחמם תמיד במים פושרים בלבד (לא רותחים, לא מיקרו)
פלוני_אלמונית*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

מוטיליום
את המוטיליום את צריכה לקחת באופן עקבי. מתחילים במינון של 2 כדורים 3 פעמים ביום למשך 3 שבועות ואח"כ מורידים כדור אחד כל 4-5 ימים ועוקבים אחרי משק החלב בהנחה שהגוף 'לומד' להשלים לבד את הכמויות. שימי לב שאם לקחת מטיליום מאישה אחרת ואין לך להמשך, עלול להיווצר מצב שבו תפסיקי בבת אחת וזה עלול לגרום לירידה חדה במשק החלב.
המוטיליום לא עובד עם אין יניקה יעילה או שאיבה במשאבה טובה - המשיכי לשאוב כדי להעצים את התרומה של הכדורים.
בהצלחה
פלוני_אלמונית*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

לא עובד "עם=אם" אין יניקה
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

תודה על כל התגובות והתשובות. בקשר לשם - אתמול בחרנו שם, ואפילו הודענו למשפחה, אבל אבא של פיצי לא שלם איתו, ואנחנו עדיין קוראים לה פיצי. נראה מה יהיה.
מיכל צמות: אני באמת חושבת שנהיה יותר קשוחים עם האורחים. גם היום וגם ביום ראשון שעבר היא הייתה מאוד חסרת שקט וסדר היום השתבש לגמרי, כנראה בגלל ההמולה בבית בשבת. החלטתי גם שאם באים אורחים שנוח לנו איתם (כמו הוריי),פשוט נלך לישון ברגע שהיא ישנה ונשאיר אותם קצת לבד.
ההנקה קצת תקועה: אני מנסה להאכיל אותה בסדר של ציצי - חלב שאוב - מטרנה, כדי שאם היא תפלוט, היא תפלוט מטרנה. אם היא רגועה ולא מאוד רעבה אפשר לנסות בסדר הזה, ואם היא עצבנית ובוכה אני נותנת לה קודם קצת חלב שאוב ואז מנסה להניק. הבעייה היא שהיא לפעמים בקושי יונקת - האחיזה לא טובה, אני מתקנת והיא מוציאה מהפה, היא עושה תנועות חלשות מאוד עם הלשון - בקיצור, זה ככל הנראה הנזק שנגרם מהבקבוק. מחר אולי תגיע שוב מדריכת ההנקה, ואני מקווה שהיא תוכל לעזור.
חוץ מזה, קרובת משפחה שמניקה הביאה לי אבקה שמכונה "קראפט", שיש בה שקדים טחונים, לוז טחון, חמניות, פשתן, סרפד ועוד, ואמרה שלה האבקה מאוד עזרה, גם להגדיל את כמות החלב וגם להשביח אותו. היא מספרת שאחרי השימוש ראתה שהחלב השאוב פחות מימי ויותר שומני. במקביל שמעתי ממכרה חרדית המלצה חמה על "אבקת חלבון", ואני מתארת לי שזה אותו דבר. התחלתי לקחת - אם לא יועיל, לא יזיק. מה שבטוח - ישמין. לא נורא...
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

ועוד משהו - בקשר לשאיבה בלילה. יש כאן התנגשות בין שני דברים חשובים להנקה: שאיבה ושינה. אני בחרתי בשינה, כי אם אשאב ממש כל שלוש שעות בלילה אהיה עוד יותר עייפה. אני קמה בלילה כשפיצי קמה, ושואבת כשהיא גומרת לאכול. אם היא ישנה ארבע וחצי שעות רצוף, אז גם אני. נראה לי אכזרי מדי לשים שעון מעורר לעוד שלוש שעות (מה גם שהוא יעיר את שלושתנו).
בשמת_א*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי בשמת_א* »

וגם להשביח אותו
לא ממש יש דבר כזה... אני לא יודעת איך היא שאבה ומה היא ראתה, אבל זה לא מבוסס.
מה שכן, אלה מזונות מרוכזים מלאים קלוריות, ויטמינים ומינרלים, ומאוד יכול להיות שהם עוזרים לאמהות מיניקות מותשות וסחוטות, בייחוד אם הן גם לא אוכלות כמו שצריך במשך היום...

"אבקת חלבון",
לא אותו דבר. יש אבקות חלבונים מביצים, סויה, חלב ועוד, שנועדו לערבב ב"שייק" ליצירת מזון מרוכז ומאוזן לאנשים שמקבלים חלק מהתזונה שלהם בנוזלים, מכל מיני סיבות. משקאות ספורטאים מבוססים על טריקים דומים. שוב: מזון מרוכז, עתיר קלוריות, שנועד לפתור בעיות שונות של תזונה.
מיכל_צמות*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

אני בחרתי בשינה, כי אם אשאב ממש כל שלוש שעות בלילה אהיה עוד יותר עייפה @}. את נהדרת.
שיהיה יום נפלא!
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

היום היה יום לא כל כך מוצלח להנקה. כבר כמה ימים שפיצי מעדיפה בבירור את השד הימני. בשמאלי יש כנראה פחות חלב, וגם בשאיבות הכמויות בו הולכות ויורדות - אני מקווה שלא "יתייבש" ולכן אמשיך לשאוב, בתקווה שהכמות תגדל. הבעייה היא שהימני, זה שהיא עדיין רוצה, מתחיל לכאוב. הפיטמה אדומה ויש עליה בלוטות אדומות נפוחות. אני בטוחה שזה בגלל האחיזה הגרועה. היום גם היו לה גזים והיא נשכה אותי כמה פעמים (נכון שאין לה שיניים, אבל ככה זה הרגיש). אני חושבת שהלילה אוותר על הנקה כדי שהפיטמה תחלים קצת, בתיקווה שהמדריכה תגיע מחר ואולי תצליח לתקן את האחיזה של פיצי לפני שהמצב יחמיר. האמת - אני קצת מיואשת. אבל אולי זה גם בגלל חוסר השינה. אלך לישון עכשיו, מקווה שמחר אהיה יותר אופטימית...
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי חוט_השני* »

נכנסתי בשביל לתת לך (()) גדול, ולהגיד לך שכמות הסיפורים שנראו מייאשים והיה להם סוף מצויין הוא עצום.
גם אני (מסיבות אחרות) שאבתי (בקושי כמה טיפות ועוד כמה טיפות..) במשך חודש כמעט ונתתי לה בצינורית. הכנסת הצינורית הרגישה לי כמו פיתום אווזים פולשני ואלים.
אחכ היא ינקה , ורק ינקה ה מ ו ן זמן.
היא בת שנתיים וחצי ועדיין יונקת.
את אמא נהדרת.
לא סתם היא בחרה בך.
בעיני מילות המפתח הן מנוחה ועזרה.
גם עזרה בבית וגם עזרה מקצועית (מותר וכדאי לנסות יועצות שונות עד שמגיעים למתאימה.)
שיהיה לכם לילה טוב ובוקר טוב ואופטימי.
באהבה.{@
מעודדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי מעודדת* »

גם לי היו צדדים לא שווים. ימין נתן פחות, הרבה פחות. ידעתי את זה מהשאיבות.
אז קיבלתי המלצה מעולה מיועצת הנקה. לכמה זמן, לתת לה תמיד להתחיל בצד הזה. התחלת היניקה היא המשמעותית יותר. וכך הוא מתחזק. היום הוא מניב כמו השני, והיא אוהבת את שניהם :-)
מה היה עם יועצת ההנקה? מה עם הלשון הקשורה?
האם את לא רוצה לבדוק את זה?

בנתיים, כל הכבוד לך!
מעודדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי מעודדת* »

אה, ועוד משהו:
הפטמות הכואבות והפצועות והאחיזה הבעייתית יכולות לנבוע גם מהלשון. והיא בולעת המון אויר בגלל האחיזה הלא טובה (לשון) ואז ויש גזים.
לדעתי כל יום שעובר מייאש כשיש אחיזה לא טובה=פצעים=קשיים=גזים=לא מספיק חלב וכ'ו וכ'ו...
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

אולי זה גם בגלל חוסר השינה.
אל תשכחי - מנוחה ותזונה בריאה שלך זה המפתח העיקרי להצלחת ההנקה.
< הטבע "סידר" דבר מופלא : ליונקים הקטנים טוב, כשטוב לאמהות :-) >
פלוני_אלמונית*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

מעודדת, זה באמת מעודד לשמוע. אני אנסה להתחיל בצד החלש, בתקווה שהיא תסכים.
מדריכת ההנקה הייתה היום, וכרגיל פיצי הפגינה אחיזה מצוינת בנוכחות דמות מקצועית וסמכותית. היא הייתה קצת פסימית בקשר להגדלת הכמויות, אבל אמרה שגם הקצת שאני נותנת לה עכשיו תורם לה. ובאותו עניין, חברה שלי, שגם נאלצת לשלב הנקה עם תמ"ל, סיפרה לי על הדימויים שעוזרים לה לחיות עם זה בשלום. היא מדמיינת שמעט החלב שהיא שואבת הוא מולטיוויטמין מיוחד שהיא נותנת לילדתה לפני האוכל, או שהיא מדמה אותו לאוכל אורגני משובח, עבור מישהי שבדרך כלל אוכלת לא-אורגני. כך היא מרגישה שהיא נותנת מתנה לילדה, אמנם מתנה קטנה אבל רבת ערך. במקביל היא ניסתה להפטר מהתחושה שהייתה לה בהתחלה, שהיא מרעילה את הילדה בכל פעם שהיא נותנת לה תמ"ל. זו באמת תחושה קשה ולא מועילה בכלל לשקט הנפשי. גם אני מנסה להתמקד בתכונות החיוביות של התמ"ל (למשל זה שהיא לא תתייבש...), כדי להרגיש שאני נותנת לה משהו.
פלוני_אלמונית*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

המדריכה טעתה בקשר לכמויות! איזה כיף! עכשיו גמרתי לשאוב, ואחרי כמה ימים שבהם הכמות הייתה 30 בכל שאיבה, פתאום יש 50!!!! אני חוזרת עכשיו לישון במצב רוח מצוין...
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

זו אני בשתי ההודעות הקודמות...
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי שרה_ק* »

לא יתכן שהלשון קשורה שכן אם זה היה כך התינוקת לא היתה מפגינה אחיזה מצויינת בנוכחות המדריכת הנקה. את צריכה לבקש שהמדריכה תשאר איתך עד שתצליחי בעצמך לחבר את התינוקת לציצי שוב ושוב ושוב ללא צורך בעזרה ממנה.
השאיבה היא לא אינדקציה לכמויות. הרבה נשים לא מצליחות לשאוב אבל בהנקה התינוק יונק היטב!
בכל אופן אם הבעיה של הפצעים והאחיזה הלא טובה ממשיכה וממשיך להיות לך גושים וכאבים אפילו אם היא מפגינה אחיזה טובה בנוכחות היועצת הנקה לכי לרופא לבדוק לגבי הלשון לוודא שהיא לא קשורה.
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

50 מ"ל זה נפלא!
אהבתי מאוד את החלפת הדימוי השלילי בדימוי חיובי.
|L|
בתנועה_מתמדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

וכרגיל פיצי הפגינה אחיזה מצוינת בנוכחות דמות מקצועית וסמכותית D-: תופעה מוכרת....

המדריכה טעתה בקשר לכמויות! איזה כיף! באמת כיף!!! וגם מדריכות טועות.
אני חייבת לשאול- למי את קוראת "המדריכה"? לג'רי שייעצה לך בהתחלה? אולי תגידי שזה רק סמנטיקה אבל אם אכן מדובר עליה, והיא יועצת מוסמכת (ואני מבינה שכן) ראוי לקרוא לה יועצת הנקה ולא מדריכה. מדריכות הן בעלות הכשרה צנועה בהרבה מיועצת הנקה עם הסמכה של IBCLC (אם אני הייתי יועצת לא הייתי רוצה להקרא מדריכה...(-:)

אני סקרנית לדעת - האם נבדק באופן מקצועי עניין הלשון של פיצי?
חשוב שזה יהיה אבחון ע"י מומחה כי יש מצבים מיוחדים כמו לשון אחורית קשורה שאותם לא כל אחד יודע לאבחן.

גם אני מנסה להתמקד בתכונות החיוביות של התמ"ל (למשל זה שהיא לא תתייבש...) אין ספק שזה לא טריוויאלי, במיוחד למי שמכירה ביתרונות ההנקה. טוב שאת מצליחה להתגבר על זה בלית ברירה.

ועוד דבר אפרופו "המדריכה טעתה"- האם ראיתם עוד מישהי? אנ'לא יודעת, אולי אני מגזימנית, אבל כשהייתי במצב שלך הייתי אחוזת תזזית ללכת לעוד מישהי כדי לקבל עוד חוו"ד כי כל העניין הזה של תחילת ההנקה הוא הרבה ניסוי וטעייה, ומה שאחת לא הציעה אולי אחרת תהיה בעלת חשיבה יותר רחבה ויצירתית ומשהו בדברים שלה כן יעזור.

מאחלת בינתיים המשך הרוח האיתנה, החשיבה החיובית, הרבה מנוחה אכילה טובה סבלנות ושאיבות מוצלחות!!!
(())
משפחה*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2007, 09:09

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי משפחה* »

אני לא יודעת מי המדריכה הזו, אבל פסימיות לגבי כמויות חלב היא סוג של "עידוד" שאת לא צריכה לשמוע.
היא ibclc ? (יועצת מוסמכת)

חוזרת וכמעט מתחננת שתפני לרינה.
אותי היא הצילה כשהתינוק שלי היה בן שבוע וחויתי משבר דומה. כולל "אין חלב", פצעים מדממים ומה לא.
הרגשתי ממש ברת מזל על כך שזה ילד חמישי, ושאני יודעת שאין דבר כזה "אין חלב", ושהחלב יגיע כשהתינוק יינק טוב, עברו עלי ימים של
סיוט, של פחד מכל הנקה, של הרבה בכי אבל היא היתה אצלי פעמיים ועזרה לי - בפעם הראשונה לתקן את האחיזה, ולא רק לתקן אלא
לנסות להבין למה כשאני לבד האחיזה לא טובה, וגן לאבחן דלקת שהתחילה להתפתח,
ובפעם השניה לשלוח אותי עם מרשם מיוחד למשחה של ד"ר ניומן, כי הפצעים לא נרפאו למרות שהאחיזה כבר היתה טובה.
לקח חודש, אבל היום אני אחרי המשבר.
הרגשתי שהדבר היחיד שהחזיק אותי היה הבטחון שלמרות שכרגע אין חלב, הכל יסתדר ויהיה בסדר, (כשהפצעים יירפאו...והדלקת תעבור...ואני אלמד מחדש איך ללמד את התינוק אחיזה נכונה... דרך ארוכה אבל ידעתי שאין אצלי פגם!)

מרגישה שאולי חסרה לך הידיעה הזו והבטחון הזה ולכן מאוד מעודדת אותך למצוא יועצת הנקה שתוכל לתת לך בדיוק את זה בתוספת לעזרה
שאת זקוקה לה

עוקבת בהזדהות,
משפחה
בתנועה_מתמדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

אבל פסימיות לגבי כמויות חלב היא סוג של "עידוד" שאת לא צריכה לשמוע

מרגישה שאולי חסרה לך הידיעה הזו והבטחון הזה ולכן מאוד מעודדת אותך למצוא יועצת הנקה שתוכל לתת לך בדיוק את זה בתוספת לעזרה שאת זקוקה לה

משפחה, כתבת את מה שהרגשתי ולא מצאתי את המילים...אני מסכימה מאד. גם לי היה נסיון לא טוב עם יועצת שלא נתנה עידוד ותקווה, כשלפעמים באמת התקווה והאמונה בעצמך ובגופך הן קריטיות להצלחת ה"משימה". יועצת אחרת שהגעתי אליה נתנה לי מיד את האמונה בעצמי וזה מאד מחזק במצב המתיש הזה שאת נמצאת בו.
@}@}@}
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

תודה על כל מה שכתבתן.. המדריכה היא אכן מדריכה ולא יועצת, והחלטתי שלא אתקשר אליה יותר. בין השאר, בגלל מה שהיא אמרה על הכמויות. היא אמרה שאם לקחתי את כל התוספים ואת המוטיליום במשך x ימים ועדיין אין גידול מרשים בכמויות, זה לא יעבוד. לא אמרתי לה, אבל זכרתי מהתגובות בדף סיפורים אחרים, וגידול הדרגתי בכמות החלב, כך שהשתדלתי מאוד לא להאמין לה (אבל מה ששיכנע אותי חד משמעית שהיא טעתה היה הכמות ששאבתי אתמול בלילה. אני עדיין בהיי...).
תודה לך משפחה שהזכרת שוב את רינה - אתקשר אליה בפעם הבאה שאזדקק לעזרה מקצועית (תלוי במצב היניקה, הכאבים, והכמויות). באותו עניין, אני מסכימה אתך, בתנועה מתמדת, על הצורך לפנות לכמה יועצות - כל אחת באמת תרמה לי משהו אחר. כרגע אני מאוד אופטימית ומאמינה שהכל יסתדר גם בלי עזרה, אבל מנסיון מצבי הרוח שלי מתחלפים מאוד מהר (ותלויים מאוד במצב היניקה, הכאבים, והכמויות...). עכשיו אני מרוצה במיוחד כי לפני כמה דקות ראיתי שני כתמים זעירים על החולצה (אני עכשיו בלי חזייה) - מטפטף לי חלב!! אבא של פיצי ראה גם, והבטיח לי שבקרוב אהיה במצב כזה שעוד לא נברא הפד שיעצור את השטף, שכל הבגדים שלי יתלכלכו וכו' - מאוד שעשע אותי ובעיקר עודד אותי...
פלונית_אלמונית*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

אמא רגועה מדי - לא שאת רגועה מידי, רק בשביל הסוף הטוב
בשמת_א*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי בשמת_א* »

וגידול הדרגתי בכמות החלב
נכון, נכון, נכון.
כל הכבוד לך! באמת, כל הכבוד!!!! את משקיעה, וזה בכלל לא פשוט, רק עכשיו ילדת, עוד בכלל לא התאוששת מהלידה, זה ממש לא מובן מאליו ולא קל ולא פשוט. והנה - את משקיעה ואת רואה תוצאות! הכמויות בשאיבה גדלו (את זוכרת שכתבתי לך שלוקח שבועיים של שאיבה מתמדת בשביל להפיק כמויות), וכבר אפילו מטפטף לך! יייש!!!
שימי לב, שאם אלה הכמויות בשאיבה, אז הכמויות בהנקה יותר גדולות.
אז אני חוזרת שוב על ההמלצה שלי: כמה שיותר לתת לה הזדמנויות על השד, במגע עור לעור, במצבים נעימים (במיטה, באמבטיה, וכו'), כדי שתתנסה כמה שיותר ביניקה. הרבה פעמים הם פשוט מתחילים לינוק - וזהו! ובכל מקרה, כל תירגול וכל הזדמנות להנקה - מבורכים.
(())
|Y|
רויטל*
הצטרפות: 24 פברואר 2003, 13:10

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי רויטל* »

כל הכבוד לך
בתנועה_מתמדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

עכשיו אני מרוצה במיוחד כי לפני כמה דקות ראיתי שני כתמים זעירים על החולצה (אני עכשיו בלי חזייה) - מטפטף לי חלב!!
איזה יופי!!!

רציתי רק לשתף אותך במחשבה שעברה לי עכשיו בראש-
אני משערת שעברת מהתייעצות עם יועצת מוסמכת, להתייעצות עם מדריכה, בשל העול הכספי הכרוך בפגישה עם יועצת נוספת.
למרות שמעולם לא נעזרתי במדריכה(מחוץ לכתלי בי"ח), אני משערת שהיא לוקחת הרבה פחות מיועצת.

אני לא מנסה להכנס לכם לכיס, רק לתת רעיון יצירתי למימון כל העזרה המקצועית הזו עד לביסוס ההנקה (שתבוא, לא רחוק היום!(-:)-
אני משערת שכל האורחים היקרים שהיו בשבת גם שאלו מה אתם רוצים/צריכים עבור פיצי. תאמיני לי- למרות רשימות הקניות בכל פורומי ההריון והלידה, תינוק ממש לא צריך הרבה יותר מציצי.....אולי אפשר לומר להם שאתם כרגע זקוקים בעיקר לעזרה במימון היועצות המיוחדות והמיומנות הללו, ולכן בעיקר כסף יתקבל בברכה(איש איש ע"פ יכולתו כמובן).

אז אני אישית ממליצה דווקא לא לחסוך מכיוון היועצות, כי כשההנקה תעלה על דרך המלך (והמלכה (-:) תחסך לכם כל ההוצאה על התמ"ל הזה.

<מקווה מאד שאת מקבלת את עצותיי ברוח הנכונה ולא כנזיפות חס וחלילה או משהו בסגנון. הן באות מהרבה אכפתיות והזדהות רק שאין לי הרבה עודף זמן למחשבה יתרה על הניסוחים שלי....>
@}
בתנועה_מתמדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

תינוק ממש לא צריך הרבה יותר מציצי
תיקון- ציצי ומנשא מתאים (-:
מעודדת*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי מעודדת* »

לא יתכן שהלשון קשורה שכן אם זה היה כך התינוקת לא היתה מפגינה אחיזה מצויינת בנוכחות המדריכת הנקה
לא מסכימה. לי 3 יועצות הנקה אמרו שהאחיזה ממש טובה. ואז... ד"ר פורר גילה שיש לה לשון קשורה מאד שהיה צריך להתיר ב-2 פרוצדורות שהמרחק בין האחת לשניה היה 3 שבועות.
מה שמאד האריך את זמן נתינת הבקבוק=הרגל לבקבוק=קושי לחזור לינוק.
מה גם שלאבא של פיצי יש הסטוריה בתור תינוק, לא? וזה ידוע כעובר במשפחה.

אני שוב ושוב יעודד :-) ללכת ל מומחה מס' 1 בארץ. זה יקח רק זמן. כי אם לא תהיה לשון קשורה, לא יקח כסף.

ובענין השאיבות. אמא של פיצי, אל תתייאשי. לאט לאט הכמויות יגדלו, את תראי. המוטיליום עובד והתוספים גם. תשאבי בשמחה ובששון את המולטיויטמינים שלך לפיצי, תנסי כמה שיותר ואת תראי שזה יגדל עם הזמן, ופיצי גם תרגיש את זה ותרצה לינוק יותר.

בהצלחה
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי חוט_השני* »

פתאום יש 50!!!!
מטפטף לי חלב!!
מדהים! כל הכבוד לך!!!
אלו שני דברים שאני רק חלמתי עליהם.
בחיים לא הצלחתי לשאוב 50 ואף פעם לא טיפטפה לי אפילו טיפה אחת להרגעה.
להזכירך הקטנה שלי ינקה באופן בלעדי ומלא כמעט עד גיל שנה.

גם לי היה נסיון לא טוב עם יועצת שלא נתנה עידוד ותקווה, כשלפעמים באמת התקווה והאמונה בעצמך ובגופך הן קריטיות להצלחת ה"משימה". יועצת אחרת שהגעתי אליה נתנה לי מיד את האמונה בעצמי וזה מאד מחזק במצב המתיש הזה שאת נמצאת בו.
כנל.
מצטרפת להמלצות ללכת ליועצת הנקה אחרת ודווקא לא לחכות לקטסטרופה בשביל לעשות את הצעד הזה.
זה יכול לעשות את כל ההבדל.
{@
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

קראתי בעניין את אמא רגועה מדי. באמת סוף טוב, וכל הכבוד לה שהחזיקה כל כך הרבה זמן עם הצינורית. אני נשברתי אחרי פחות משבוע.
לא שאת רגועה מידי - אבא של פיצי היה אומר שזה חתיכת אנדרסטייטמנט.
בקשר למדריכה/יועצת - זו אותה מדריכה שעזרה לי בהתחלה, והיא נשארה חייבת לי ביקור אז החלטתי לנצל אותו. עברתי ממנה ליועצת (ג'רי), ואכן יש הבדל משמעותי במחיר - בערך פי 2. לפי ההתקדמות בימים הבאים נראה אם לפנות למישהו מקצועי אחר (יועצת אחרת, הרופא שמטפל בלשון קשורה) - בכל מקרה לא אפנה שוב למדריכה אלא רק ליועצת. הבנתי שיש הבדל משמעותי בנסיון בין השתיים. דווקא המבחן שעוברות היועצות לא מרשים אותי במיוחד - אני לא יודעת איזה מבחן זה, אם הוא תאורטי או מעשי, ואולי הוא סתם מבחן אמריקאי בהתכתבות? (אני בטוח מגזימה) - אבל לפי מה שאמרו לי אפשר לעבור את המבחן רק אחרי שצוברים הרבה מאוד שעות וזה העיקר.
ושוב תודה על העידוד...
בשמת_א*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי בשמת_א* »

מבחן תיאורטי, כלומר בכתיבה.
צריך ללמוד הרבה מאוד בשביל לעבור אותו.
מי שיש לה ניסיון מעשי עשיר והכשרה טובה מקודם - יותר קל לה לעבור אותו.
יש בהחלט הבדלים בין היועצות. כמו בכל מקצוע. יש כאלה שהניסיון העשיר שלהן משולב בהכשרה מקצועית טובה ובאינטליגנציה ורגישות (-: , ויש כאלה שהניסיון הרב שלהן מורכב מלהגיד את אותה הטעות לאמהות כבר עשר שנים ברציפות )-:
ואכן, כדי להישאר יועצת מוסמכת חייבים לעבור את המבחן כל כמה שנים שוב, ובין מבחן למבחן לצבור הרבה מאוד שעות השתלמות: הרצאות, כנסים, קליניקות עם טובי המומחים בעולם וכו'.
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

אני חושבת שהבנתי משהו: אם אני שואבת והיא בדיוק מתעוררת ורוצה לאכול, אני הולכת אליה ומנסה להניק ואז זה לא הולך: היא בוכה, עושה תנועות של "לא" עם הראש והפיטמה נשמטת לה שוב ושוב מהפה. אני חושבת שהסיבה טכנית: כל האזור חלקלק ורטוב בגלל השאיבה ופשוט קשה לה לתפוס. עכשיו ניסיתי להניק אותה מבלי לשאוב קודם, והיא הצליחה לתפוס את הפיטמה יחסית מהר. מעכשיו, אם אני שואבת והיא מתעוררת, אשטוף ואייבש את האזור לפני שאנסה להניק.
חוץ מזה, הכמויות בשאיבות הן עדיין 20-30, אני לא יודעת איך פתאום הגעתי ל-50 לפני כמה ימים, אבל אני מקווה שזה לא היה משהו חד-פעמי. אני לא זוכרת אם עשיתי משהו מיוחד באותו יום (למשל: ישנתי יותר), ולכן לא יודעת איך לשחזר איך ההצלחה. היום אשתדל לנוח כמה שאפשר (אבא של פיצי בבית כמובן, ומספר האורחים מצומצם ביותר), להניק ולשאוב, בתיקווה להגדלת הכמויות.
פלוני_אלמונית*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

ולא שאבתי אפילו פעם אחת..
במה זה קשור לדף הזה??
מיכל_צמות*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

_פתאום יש 50!!!!
מטפטף לי חלב!!_

אבא של פיצי ראה גם, והבטיח לי שבקרוב אהיה במצב כזה שעוד לא נברא הפד שיעצור את השטף, שכל הבגדים שלי יתלכלכו וכו' D-:
נסעתי לכמה ימים של חופש - וואוו איזה שינויים דרמטיים מדהימים!!!

הכמויות בשאיבות הן עדיין 20-30, אני לא יודעת איך פתאום הגעתי ל-50 לפני כמה ימים, אבל אני מקווה שזה לא היה משהו חד-פעמי.
ברור שלא. חוצמזה, מעבר לשאיבות - מה שחשוב זה כשהפיצית יונקת (יש שם?), וככל שהיא תרבה כן ירבה החלב לזרום ולהכתים את חולצותייך... (-;
ולכן לא יודעת איך לשחזר איך ההצלחה את מניקה אותה. זה נפלא. וזה מתעצם מיום ליום. ההצלחה כבר כאן.

ולגבי הלשון הקשורה - אין לי ניסיון ואני לא מבינה בזה בכלל, אבל נראה לי שאם יש לך חשש כלשהו - כדאי ללכת לבדוק.
שיהיה שבוע מבורך וגדוש חלב אם !
פלוני_אלמונית*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

_ולא שאבתי אפילו פעם אחת..
במה זה קשור לדף הזה??_
יכול להיות, שעכשיו, אחרי שהחלב כבר מקבל את הקצב שלו, כדאי לא לשאוב, אלא לתת לפיצי לינוק בקצב שלה, וזה יספיק כדי לפמפם.
אמא_של_פיצי*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

לא הולך לי עם ההנקה. השאיבות בסדר (למרות שהכמויות עדיין 20-30), אבל ההנקות הולכות ונהיות קשות, פיזית ובעיקר רגשית. פיזית - פיצי מכאיבה לי. קשה מאוד לשכנע אותה לפתוח פה גדול והיא תופסת לא נכון. רגשית - קשה לי עם הבכי שלה, שמתחיל בערך אחרי שתי דקות. היא בוכה ועצבנית, ואני לא מחזיקה מעמד. אבא של פיצי מתוסכל מכך שאני מוותרת מהר, ומנסה לעודד אותי להניק עוד קצת ועוד קצת. אבל קשה לי כשהיא בוכה, ואפילו שאני יודעת שבסופו של דבר זה לטובתה, אני נשברת ונותנת בקבוק. אבא של פיצי מדבר על הפער בין הדף הזה למציאות: הדף משקף רצון שלי, שאיפה, תיקווה, אבל הפרקטיקה קשה לי. בתאוריה אני מאוד רוצה להניק, אבל כשזה באמת קורה והיא מתחילה לבכות, אין לי מספיק כוח כדי להמשיך ולנסות. גם לי קשה עם הפער הזה - הייתי רוצה שזה פשוט יסתדר, כמו נס קטן, כי כל עוד אין מספיק חלב ההנקות הופכות ממשהו שהיה יכול להיות אינטימי ומתוק למשהו מעיק ומתוח. כרגע נראה לי שהמוצא היחידי הוא הגברה משמעותית של הכמויות - בזכות השאיבות והתוספים - ואז היא תרצה לינוק ונעלה על דרך המלך. כי הגברת הכמויות בדרך הטובה יותר - בעזרתה, בעזרת היניקה - פשוט לא הולכת.
בשמת_א*

דף תמיכה בהנקה של פיצי

שליחה על ידי בשמת_א* »

קשה לי עם הבכי שלה, שמתחיל בערך אחרי שתי דקות
מה קורה אם ברגע שהיא מתחילה לבכות, את מעבירה אותה לצד שני?
האם ניסית את השיטה לתת לה למצוא את הפטמה בעצמה, ולהתחיל לינוק? כמו שראיתי, זה הרבה פעמים מה שעוזר להם לתפוס נכון.
האם ניסית להגיד לה במלים "פה גדול" ולפתוח בעצמך? התינוק נולד עם יצר חיקוי, ולכן יש סיכוי שהיא תגיב לדוגמא שלך ותפתח פה גדול יותר.
זה באמת קשה ((-))
וגם, קשה מאוד לנסות בעת ובעונה אחת להרגיל גם לשד וגם לבקבוק, כי הרי זה מתנגש )-:
בקיצור, מאוד קשה. שוב ((-))
שליחת תגובה

חזור אל “מדור הנקה שאלות ותמיכה”