להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
את לא ממש הולכת לפי הכללים
גם אני לא. יום 14 הסתיים, מתחילה שלב ב' בלי קיצוניות יתרה.
גם אני לא. יום 14 הסתיים, מתחילה שלב ב' בלי קיצוניות יתרה.
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
טוב, למי שלא הולכת לפי הכללים ומרשה לעצמה חמאה ואחוזי שומן גבוהים, הנה מתכון סוג של שקשוקה מושחתת (ובלי עגבניות).
לא ניסיתי עדיין, אבל בטח אנסה השבוע.
לא ניסיתי עדיין, אבל בטח אנסה השבוע.
-
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
מיצי החתולה , גם אני עדיין לא יכולה לא להפסיק לטחון כל היום , אני כל חמש דקות מתחילה לפתוח ארונות ואת המקרר, פשוט נורא.
מנג בין הרעיון של דייסת שיבולת שועל נשמע מעולה, אותי זה תמיד ממלא יופי.
לי היה יום קצת מעצבן. יצאתי לסידורים ונתקעתי בחוץ יחסית מאוחר אז קניתי סלט, ואת שאר הארוחה (עוף עם פטריות ובצל על קינואה) אכלתי מאוחר יותר בבית.
אחר הצהריים הלכנו לחמותי, וכדי לא לרעוב הייתי חייבת לאכול דברים אסורים (אורז לבן ופלפל שאני לא אמורה לאכול), וזה ממש עצבן אותי. לה כמובן היו הערות, למה אני צריכה בכלל דיאטה, בלה בלה... הכי גרוע היה שהיא ניסתה להציע לי עוגה, וכשאמרתי לא, היחא הוציאה אותה והראתה לי, בתקווה שאני אתפתה, ממש מעצבן! גם ככה קשה לי.
אנחנו נוסעים לשם לשבת וממש אין לי מושג מה אני אוכל. אני רוצה לשמור אבל גם לא רוצה להעליב, זה לא יהיה קל.
במקרה יצא לי להישקל היום ואני שוקלת 61, יש עדיין מה להוריד...
מנג בין הרעיון של דייסת שיבולת שועל נשמע מעולה, אותי זה תמיד ממלא יופי.
לי היה יום קצת מעצבן. יצאתי לסידורים ונתקעתי בחוץ יחסית מאוחר אז קניתי סלט, ואת שאר הארוחה (עוף עם פטריות ובצל על קינואה) אכלתי מאוחר יותר בבית.
אחר הצהריים הלכנו לחמותי, וכדי לא לרעוב הייתי חייבת לאכול דברים אסורים (אורז לבן ופלפל שאני לא אמורה לאכול), וזה ממש עצבן אותי. לה כמובן היו הערות, למה אני צריכה בכלל דיאטה, בלה בלה... הכי גרוע היה שהיא ניסתה להציע לי עוגה, וכשאמרתי לא, היחא הוציאה אותה והראתה לי, בתקווה שאני אתפתה, ממש מעצבן! גם ככה קשה לי.
אנחנו נוסעים לשם לשבת וממש אין לי מושג מה אני אוכל. אני רוצה לשמור אבל גם לא רוצה להעליב, זה לא יהיה קל.
במקרה יצא לי להישקל היום ואני שוקלת 61, יש עדיין מה להוריד...
-
- הצטרפות: 11 מרץ 2006, 17:29
ארוחת ערב היום-פריטטה משונמכת (ההיפך ממשודרגת...)
2 ביצים, פטריות, בצל ירוק, גבינה מלוחה בקוביות.
מטגנים בשמן זית את הפיטריות, מוסיפים בצל ירוק, מוסיפים את הביצים, נותנים להעשות על אש נמוכה, בסוף מוסיפים את הגבינה והופכים. דיי טעים. יותר טעים עם חמאה.
אמרתי לכם כבר שהתמכרתי לטחינה?
שוב, לא נשברתי, אבל אני לא מרגישה שאני יורדת או שמשהו זז...
אני צריכה לרדת 12 קילו יקירותי!
זה עוד כל כך רחוק....
צריכה חיזוקים...
נראה לי שכעת פשוט אלך לישון כדי להיתרחק מהמטבח.
2 ביצים, פטריות, בצל ירוק, גבינה מלוחה בקוביות.
מטגנים בשמן זית את הפיטריות, מוסיפים בצל ירוק, מוסיפים את הביצים, נותנים להעשות על אש נמוכה, בסוף מוסיפים את הגבינה והופכים. דיי טעים. יותר טעים עם חמאה.
אמרתי לכם כבר שהתמכרתי לטחינה?
שוב, לא נשברתי, אבל אני לא מרגישה שאני יורדת או שמשהו זז...
אני צריכה לרדת 12 קילו יקירותי!
זה עוד כל כך רחוק....
צריכה חיזוקים...
נראה לי שכעת פשוט אלך לישון כדי להיתרחק מהמטבח.
_אמרתי לכם כבר שהתמכרתי לטחינה?
שוב, לא נשברתי, אבל אני לא מרגישה שאני יורדת או שמשהו זז..._
אמא של יונתן וטל, טחינה זה אוכל מדהים (רצוי טחינה מלאה! בקליפת השומשום נמצא רוב הסידן), אך מאוד עתיר קלוריות. אם התמכרת לזה, ייתכן שזו נקודת החולשה שלך, ועלייך להוציא את זה מהבית. יכול להיות שזה מכניס לך למאזן היומי יותר מדי קלוריות ואז את שורפת פחות ממה שנכנס.
ארוחת הבוקר. מה אתן אוכלות בבוקר? חביתות כבר יצאו לי מכל החורים.
מיצי, אחד הדברים שלמדתי בניסיון להימנע מפחמימות הוא לשנות את תפיסת "מה נחשב לארוחת בוקר". חשבי על זה, לדוגמה, האנגלים אוכלים שעועית אפויה לארוחת בוקר! על כן, חשבי על להכין לך ארוחת בוקר שנראית אפילו כמו ארוחת צהריים: סלט עם טופו ברוטב סויה, ערימת פולי סויה, חומוסים עם ירקות, או להכין חומוס לבד מחומוסים ולימון וטיפ-טיפה טחינה--משביע מאוד לאורך זמן ולפי התזונאית שלי מספק אנרגיה באופן הדרגתי לשעות רבות--ו"נגבי" אותו עם פלפלים, מלפפונים או תוסיפי לו ביצה. אפילו ערימת עדשים חמות עם קצת בצל מאודה בטיפ-טיפה שמן זית.
שוב, לא נשברתי, אבל אני לא מרגישה שאני יורדת או שמשהו זז..._
אמא של יונתן וטל, טחינה זה אוכל מדהים (רצוי טחינה מלאה! בקליפת השומשום נמצא רוב הסידן), אך מאוד עתיר קלוריות. אם התמכרת לזה, ייתכן שזו נקודת החולשה שלך, ועלייך להוציא את זה מהבית. יכול להיות שזה מכניס לך למאזן היומי יותר מדי קלוריות ואז את שורפת פחות ממה שנכנס.
ארוחת הבוקר. מה אתן אוכלות בבוקר? חביתות כבר יצאו לי מכל החורים.
מיצי, אחד הדברים שלמדתי בניסיון להימנע מפחמימות הוא לשנות את תפיסת "מה נחשב לארוחת בוקר". חשבי על זה, לדוגמה, האנגלים אוכלים שעועית אפויה לארוחת בוקר! על כן, חשבי על להכין לך ארוחת בוקר שנראית אפילו כמו ארוחת צהריים: סלט עם טופו ברוטב סויה, ערימת פולי סויה, חומוסים עם ירקות, או להכין חומוס לבד מחומוסים ולימון וטיפ-טיפה טחינה--משביע מאוד לאורך זמן ולפי התזונאית שלי מספק אנרגיה באופן הדרגתי לשעות רבות--ו"נגבי" אותו עם פלפלים, מלפפונים או תוסיפי לו ביצה. אפילו ערימת עדשים חמות עם קצת בצל מאודה בטיפ-טיפה שמן זית.
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
פלונית,
אני שוב "מתעלקת"–מקווה שזה בסדר
בטח שזה בסדר. אנחנו מחפשות תמיכה מכל צורה וכיוון. תודה על העצות!
ואצלי - מחר בבוקר אשקל. עבר היום השביעי.
ארחנו והתארחנו והכל היה טוב. חברה שלי הזמינה אותנו לערב ששי ובגלל שידעה על הדיאטה, היא הכינה קינווה ודגים ועוף, ירקות מוקפצים וסלט אבוקדו. אנחנו הבאנו סלט והתמלאנו עד מאוד בלי לאכול מהדברים האסורים.
היום ארחנו לבראנץ' ולראשונה השבוע אכלתי בייגל פמפרניקל (שחור) עם סלטים, סלמון, סלט טונה וביצים. היה נפלא! הצלחתי לדלג על הקינוח ורק לשתות קפה נטול בלי שומדבר מתוק לידו (למרות שרציתי).
מקווה שגם השבוע אחזיק מעמד יפה. אני מתחילה להתגעגע לפחמימות ומחכה שהשלב הזה יעבור ושאוכל להוסיף כל מיני פחמימות טובות אחרות חוץ ממה שאני כבר אוכלת.
נקודת החולשה שלי היא בין הארוחות. אגוזים ושקדים לא לגמרי משביעים אותי. ביצה קשה עוזרת אבל אני לא רוצה להפוך את זה להרגל. שבוע הבא אוכל לאכול קצת פירות, זה בטח יעזור לנשנושים.
אני שוב "מתעלקת"–מקווה שזה בסדר
בטח שזה בסדר. אנחנו מחפשות תמיכה מכל צורה וכיוון. תודה על העצות!
ואצלי - מחר בבוקר אשקל. עבר היום השביעי.
ארחנו והתארחנו והכל היה טוב. חברה שלי הזמינה אותנו לערב ששי ובגלל שידעה על הדיאטה, היא הכינה קינווה ודגים ועוף, ירקות מוקפצים וסלט אבוקדו. אנחנו הבאנו סלט והתמלאנו עד מאוד בלי לאכול מהדברים האסורים.
היום ארחנו לבראנץ' ולראשונה השבוע אכלתי בייגל פמפרניקל (שחור) עם סלטים, סלמון, סלט טונה וביצים. היה נפלא! הצלחתי לדלג על הקינוח ורק לשתות קפה נטול בלי שומדבר מתוק לידו (למרות שרציתי).
מקווה שגם השבוע אחזיק מעמד יפה. אני מתחילה להתגעגע לפחמימות ומחכה שהשלב הזה יעבור ושאוכל להוסיף כל מיני פחמימות טובות אחרות חוץ ממה שאני כבר אוכלת.
נקודת החולשה שלי היא בין הארוחות. אגוזים ושקדים לא לגמרי משביעים אותי. ביצה קשה עוזרת אבל אני לא רוצה להפוך את זה להרגל. שבוע הבא אוכל לאכול קצת פירות, זה בטח יעזור לנשנושים.
אוי נשמע שהגיע המשבר שמאפיין כל שינוי, אבל אם מחזיקים מעמד עכשיו ,תכף זה נהיה קל יותר. זו דרכו של הגוף להילחם על הסוכר שמגיע לו...
טוב, לפי הדיאטה של המדד הגליקמי אפשר לאכול הרבה יותר דברים:
לחם:
לחם שעורה, לחם סויה, לחם דגנים, לחם שיפון ופומפרניקל, לחם פירות, לחם שאור, פיתה מקמח מלא.
בסדר הזה, וכדאי לבחור בקמח שלא נטחן דק, ועם זרעים שלמים שמעטים משמעותית את יצור הגלוקוזה.
דגנים:
בורגול, כוסמת,קינואה, שעורה.
דוחן אסור, וקוסקוס בצורה מתונה.
פסטה:
אטריות כוסמת, אטריות שעועית שקופות (בד"כ באגף המזרח הרחוק) או פסטה רגילה מקמח דורום, עד חצי כוס, ומבושלת אל דנטה. בישול יתר מעלה את המדד הגליקמי.
בטטות מותר.
אורז:
סוגי אורז עם מדד בינוני הם: אורז חום, אורז פראי, אורז בסמטי . בצורה מתונה.
שוקולד:
מעט, ובעיקר מריר, למרות שאפשר קצת לבן או חלב בלי שום תוספות.
גלידה דלת שומן.
ירקות ופירות:
אסור- אבטיח, תמרים, גזר לבן, דלעת , לפת.
בינוני- משמשים, בננות, מלון, תאנים, ענבי מוסקט, מנגו, פאפאיה, אפרסקים משומרים, אגסים משומרים, צימוקים, סלק, קלחי תירס, גרגרי תירס.
מותר- תפוחים, משמשים מיובשים, אבוקדו, פירות יער, אשכוליות, ענבים ירוקים, קיווי, פירות הדר, אפרסקים, אגסים, שזיפים, עגבניות, נבטים, ארטישוק, אספרגוס, חציל, ברוקולי, כרוב, גזר, כרובית, סלרי, קישוא, מלפפון, עלש, שומר, שום, שעועית ירוקה,כרשה,חסה,פטריות,בצל,במיה,אפונה,פלפלים,רוקט,צנוניות,תרד,מנגולד,גרגיר הנחלים.
קטניות:
אסור- פול
מותר- שעועית אפויה,שעועית שחורה, שעועית לימה מיובשת,חומוס,אדמנה,שעועית אדומה,עדשים,פולי סויה,אפונה.
חלבון טהור: (מותר בלי הגבלה, אבל למטרות ירידה במשקל יש לשים לב לתכולת השומנים).
אנשובי,ביצים, בשר אווז,בשר,ברווז,טלה,עגל,עוף,דג בקלה,חמור ים,חרב, טונה,לוקוס,סול,סלמון,פורל,שד הים,כבד,מקרל,סרדינים.
משקאות:
מים, תה ותה צמחים, חלב, מיץ עגבניות, מיץ תפוחים.
שומנים בריאים:
זיתים, אגוזים,גרעינים,אבוקדו,שמנים ממזונות אלו.
כמה מתכונים נחמדים:
מיזלי לארוחת בוקר-
50 גרם פתיתי שיבולתשועל, 1 כף צימוקים, 1 כף גרעיני דלעת,1 כף שקדים קצוצים, 25 גרם משמשים מיובשים קצוצים, 2 כפות מיץ תפוזים או תפוחים, 2 תפוחי עץ קטנים קלופים ומגוררים, 3 כפות חלב דל שומן או חלב סויה.
פנקייק כוסמת-
50 גרם קמח מלא, 50 גרם קמח כוסמת, 1 ביצה, 300 מ"ל חלב דל שומן, 8 כפיות שמן זית, פרי טרי להגשה.
סלט טבולה-
175 גרם בורגול מושרה במים רותחים 30 דק', 1 בצל סגול קצוץ, 3 עגבניות, מלפפון, פטרוזילה, נענע, .
לרוטב: 100 מ"ל מיץ לימון, שמן זית, פלפל ומלח.
זהו להיום, המשך יבוא...
יום נפלא, היו חזקות! @}
טוב, לפי הדיאטה של המדד הגליקמי אפשר לאכול הרבה יותר דברים:
לחם:
לחם שעורה, לחם סויה, לחם דגנים, לחם שיפון ופומפרניקל, לחם פירות, לחם שאור, פיתה מקמח מלא.
בסדר הזה, וכדאי לבחור בקמח שלא נטחן דק, ועם זרעים שלמים שמעטים משמעותית את יצור הגלוקוזה.
דגנים:
בורגול, כוסמת,קינואה, שעורה.
דוחן אסור, וקוסקוס בצורה מתונה.
פסטה:
אטריות כוסמת, אטריות שעועית שקופות (בד"כ באגף המזרח הרחוק) או פסטה רגילה מקמח דורום, עד חצי כוס, ומבושלת אל דנטה. בישול יתר מעלה את המדד הגליקמי.
בטטות מותר.
אורז:
סוגי אורז עם מדד בינוני הם: אורז חום, אורז פראי, אורז בסמטי . בצורה מתונה.
שוקולד:
מעט, ובעיקר מריר, למרות שאפשר קצת לבן או חלב בלי שום תוספות.
גלידה דלת שומן.
ירקות ופירות:
אסור- אבטיח, תמרים, גזר לבן, דלעת , לפת.
בינוני- משמשים, בננות, מלון, תאנים, ענבי מוסקט, מנגו, פאפאיה, אפרסקים משומרים, אגסים משומרים, צימוקים, סלק, קלחי תירס, גרגרי תירס.
מותר- תפוחים, משמשים מיובשים, אבוקדו, פירות יער, אשכוליות, ענבים ירוקים, קיווי, פירות הדר, אפרסקים, אגסים, שזיפים, עגבניות, נבטים, ארטישוק, אספרגוס, חציל, ברוקולי, כרוב, גזר, כרובית, סלרי, קישוא, מלפפון, עלש, שומר, שום, שעועית ירוקה,כרשה,חסה,פטריות,בצל,במיה,אפונה,פלפלים,רוקט,צנוניות,תרד,מנגולד,גרגיר הנחלים.
קטניות:
אסור- פול
מותר- שעועית אפויה,שעועית שחורה, שעועית לימה מיובשת,חומוס,אדמנה,שעועית אדומה,עדשים,פולי סויה,אפונה.
חלבון טהור: (מותר בלי הגבלה, אבל למטרות ירידה במשקל יש לשים לב לתכולת השומנים).
אנשובי,ביצים, בשר אווז,בשר,ברווז,טלה,עגל,עוף,דג בקלה,חמור ים,חרב, טונה,לוקוס,סול,סלמון,פורל,שד הים,כבד,מקרל,סרדינים.
משקאות:
מים, תה ותה צמחים, חלב, מיץ עגבניות, מיץ תפוחים.
שומנים בריאים:
זיתים, אגוזים,גרעינים,אבוקדו,שמנים ממזונות אלו.
כמה מתכונים נחמדים:
מיזלי לארוחת בוקר-
50 גרם פתיתי שיבולתשועל, 1 כף צימוקים, 1 כף גרעיני דלעת,1 כף שקדים קצוצים, 25 גרם משמשים מיובשים קצוצים, 2 כפות מיץ תפוזים או תפוחים, 2 תפוחי עץ קטנים קלופים ומגוררים, 3 כפות חלב דל שומן או חלב סויה.
פנקייק כוסמת-
50 גרם קמח מלא, 50 גרם קמח כוסמת, 1 ביצה, 300 מ"ל חלב דל שומן, 8 כפיות שמן זית, פרי טרי להגשה.
סלט טבולה-
175 גרם בורגול מושרה במים רותחים 30 דק', 1 בצל סגול קצוץ, 3 עגבניות, מלפפון, פטרוזילה, נענע, .
לרוטב: 100 מ"ל מיץ לימון, שמן זית, פלפל ומלח.
זהו להיום, המשך יבוא...
יום נפלא, היו חזקות! @}
-
אוי אף חצוף, נשמע ממש מבאס לעשות דיאטה בסביבה כזו . אבל נראה לי שחשוב לך להתעקש, ובסוף אנשים יתרגלו. זה הרי לא ביקור חד פעמי, זו חמותך.
ארוחת ערב היום-פריטטה משונמכת . נראה לי שכדאי לך להרחיק את הטחינה מהבית, או להגביל את עצמך לכמות מסוימת של כפיות ביום.
אני שוב "מתעלקת"– גם אני, אגב, לא מיניקה מלא (הפיץ כבר בן שנה וחצי), רק מנסה לסגל לעצמי הרגלי אכילה בריאים יותר, ואני לא מרגישה מתעלקת .
לשנות את תפיסת "מה נחשב לארוחת בוקר". צודקת. וזה קורה לאט לאט - אין ברירה .
נקודת החולשה שלי היא בין הארוחות. אגוזים ושקדים לא לגמרי משביעים אותי באמת? אותי דווקא כן. וגיליתי משהו מדהים (מבחינתי): קניתי לראשונה בחיי קשיו לא-קלוי, וגיליתי שהוא ממש-ממש מתוק! סיון, מה עם גבינה או יגורט במקום או בנוסף לאגוזים, כדי שתשבעי? החטיף האולטימטיבי שלי ביומיים האחרונים: יוגורט ("יוגורט של פעם" של מחלבות השומרון, פשוט מעולה, או יוגורמה מחלב כבשים), מעורבב עם זעתר וזליפה של שמן זית. טעים בטירוף.
<עד לא מזמן מיצי נהגה לנגב את היוגורט הזה עם לחם שאור מעשה בית... המממ...>
אמא חדשה, תודה. את מתכוונת להמשיך לפי הספר הזה או לפי SB?
ארוחת ערב היום-פריטטה משונמכת . נראה לי שכדאי לך להרחיק את הטחינה מהבית, או להגביל את עצמך לכמות מסוימת של כפיות ביום.
אני שוב "מתעלקת"– גם אני, אגב, לא מיניקה מלא (הפיץ כבר בן שנה וחצי), רק מנסה לסגל לעצמי הרגלי אכילה בריאים יותר, ואני לא מרגישה מתעלקת .
לשנות את תפיסת "מה נחשב לארוחת בוקר". צודקת. וזה קורה לאט לאט - אין ברירה .
נקודת החולשה שלי היא בין הארוחות. אגוזים ושקדים לא לגמרי משביעים אותי באמת? אותי דווקא כן. וגיליתי משהו מדהים (מבחינתי): קניתי לראשונה בחיי קשיו לא-קלוי, וגיליתי שהוא ממש-ממש מתוק! סיון, מה עם גבינה או יגורט במקום או בנוסף לאגוזים, כדי שתשבעי? החטיף האולטימטיבי שלי ביומיים האחרונים: יוגורט ("יוגורט של פעם" של מחלבות השומרון, פשוט מעולה, או יוגורמה מחלב כבשים), מעורבב עם זעתר וזליפה של שמן זית. טעים בטירוף.
<עד לא מזמן מיצי נהגה לנגב את היוגורט הזה עם לחם שאור מעשה בית... המממ...>
אמא חדשה, תודה. את מתכוונת להמשיך לפי הספר הזה או לפי SB?
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
מקווה שגם השבוע אחזיק מעמד יפה. אני מתחילה להתגעגע לפחמימות
רציתי לחזק את כל מי שעושה דיאטה כזו.
אני הורדתי סוכרים (לבן וחום) ומשתדלת להמעיט בדבש. התחלתי לפני חודשיים. אני מרגישה נפלא. ירדתי כבר 7 ק"ג. לא התחלתי מטעמי דיאטה (למרות שהייתי ועודני זקוקה לירידה מאסיבית במשקל) אלא בריאותיות אבל אני נהנית מהתחושה הכללית, מאיבוד התשוקה לסוכרים בפרט ואוכל בכלל. הייתי בסחרור של רעב-אוכל-רעב-אוכל וכן הלאה. זה התחסל תוך שבוע!
כשקשה לי ואני חייבת משהו מתוק אני לוקחת "שלוק" מבקבוק סירופ מייפל אמיתי. זה עוזר לי. מה את יכולה לעשות כדי שהתחושה תעבור ולא תהיי בחסר?
רציתי לחזק את כל מי שעושה דיאטה כזו.
אני הורדתי סוכרים (לבן וחום) ומשתדלת להמעיט בדבש. התחלתי לפני חודשיים. אני מרגישה נפלא. ירדתי כבר 7 ק"ג. לא התחלתי מטעמי דיאטה (למרות שהייתי ועודני זקוקה לירידה מאסיבית במשקל) אלא בריאותיות אבל אני נהנית מהתחושה הכללית, מאיבוד התשוקה לסוכרים בפרט ואוכל בכלל. הייתי בסחרור של רעב-אוכל-רעב-אוכל וכן הלאה. זה התחסל תוך שבוע!
כשקשה לי ואני חייבת משהו מתוק אני לוקחת "שלוק" מבקבוק סירופ מייפל אמיתי. זה עוזר לי. מה את יכולה לעשות כדי שהתחושה תעבור ולא תהיי בחסר?
-
היום עובר בסך הכל בסדר, לפחות אני אוכלת את מה שצריך. הכנתי לעצמי סלט אורז עם מה שנשאר מהסלמון משבת, יצא טעים, אבל צריך עדיין שדרוג.
רציתי להגיד לכן שאני כמעט ולא כתבתי השבוע בפורומים או בדפים כאן, אבל אני נכנסת לדף הזה לפחות פעם ביום אם לא יותר. זה כל כך עוזר! תודה לכולכן!
רציתי להגיד לכן שאני כמעט ולא כתבתי השבוע בפורומים או בדפים כאן, אבל אני נכנסת לדף הזה לפחות פעם ביום אם לא יותר. זה כל כך עוזר! תודה לכולכן!
-
_אני שוב "מתעלקת"–מקווה שזה בסדר
בטח שזה בסדר. אנחנו מחפשות תמיכה מכל צורה וכיוון. תודה על העצות!_
גם אני....
אמא חדשה ,
תודה על הרשימה המסודרת! עשית לי סדר בראש ובבטן....
תודה גם על המתכונים.
מצרפת מתכון לפשטידת תרד דיאטטית להפליא:
1 קופסאת קוטג'
1 קופסאת גבינה לבנה
1 קופסאת בולגרית מלוחה חתוכה לקוביות
(כל הגבינות 5% שומן ומוטה)
2 חבילות תרד קפוא-סנפרוסט
4- ביצים.
להפשיר את התרד (אפשר במים רותיחם בתוך השקית) לסחוט טובטוב, (יוצא בערך רבע כמות...)
לערבב עם הגבינות והביצים
לשטח בתבנית רגילה (אותה שימנתם לפני כן קלות בשמן זית, ניתן לזרות גם מעט שיבולת שועל יוצר מעטה קריספי)
אפשר לפזר מעל שומשום או שיבועלת שועל.
להכניס לתנור ב180 מעלות ל20 דקות, או עד שהפשטידה מוכנה.
לשים לב-לא לייבש יותר מידי!
למי שזה לא מפריע ליונק ניתן להכין גם מברוקולי/כרובית...
אפשר לאכות מזה חופשי, כל היום...
זה היום התשיעי!
אכלתי סלט בחוץ-חוץ מהרוטב שהיה מעט מתקתק וחרג מן הכללים-השאר היה בדיוק לפי הספר!
הטחינה עוד לא נזרקה, אבל בנתיים צימצמתי כמויות באופן דרמטי (2 כפיות בבוקר עם היוגורט...)
איזה מזל שאתן פה!
בטח שזה בסדר. אנחנו מחפשות תמיכה מכל צורה וכיוון. תודה על העצות!_
גם אני....
אמא חדשה ,
תודה על הרשימה המסודרת! עשית לי סדר בראש ובבטן....
תודה גם על המתכונים.
מצרפת מתכון לפשטידת תרד דיאטטית להפליא:
1 קופסאת קוטג'
1 קופסאת גבינה לבנה
1 קופסאת בולגרית מלוחה חתוכה לקוביות
(כל הגבינות 5% שומן ומוטה)
2 חבילות תרד קפוא-סנפרוסט
4- ביצים.
להפשיר את התרד (אפשר במים רותיחם בתוך השקית) לסחוט טובטוב, (יוצא בערך רבע כמות...)
לערבב עם הגבינות והביצים
לשטח בתבנית רגילה (אותה שימנתם לפני כן קלות בשמן זית, ניתן לזרות גם מעט שיבולת שועל יוצר מעטה קריספי)
אפשר לפזר מעל שומשום או שיבועלת שועל.
להכניס לתנור ב180 מעלות ל20 דקות, או עד שהפשטידה מוכנה.
לשים לב-לא לייבש יותר מידי!
למי שזה לא מפריע ליונק ניתן להכין גם מברוקולי/כרובית...
אפשר לאכות מזה חופשי, כל היום...
זה היום התשיעי!
אכלתי סלט בחוץ-חוץ מהרוטב שהיה מעט מתקתק וחרג מן הכללים-השאר היה בדיוק לפי הספר!
הטחינה עוד לא נזרקה, אבל בנתיים צימצמתי כמויות באופן דרמטי (2 כפיות בבוקר עם היוגורט...)
איזה מזל שאתן פה!
-
מה עם גבינה או יגורט במקום או בנוסף לאגוזים, כדי שתשבעי?
אולי אחרי שתיגמר תקופת הגזים ומוצרי החלב לא יפריעו ליונקת הקטנטונת. בינתיים זו לא ממש אופציה.
ניסיתי יוגורט מחלב כבשים ונדמה לי שזה משפיע. הפסקתי עם זה לכמה ימים ואנסה שוב.
נראה שבכל מקרה יש 2-3 התקפי גזים ביום מלווים בבכי (בשאר הזמן היא מפליצה בכיף), כאבי בטן ונגמרים בשחרור הגזים ושינה, ללא הנקה. וזה קורה לא משנה מה אני אוכלת.
אני ממשיכה להזהר ממה שזיהיתי שמשפיע. מקווה לא לזהות עוד מאכלים, אחרת לא ישאר לי מה לאכול.
הבוקר נשקלתי. ירד לו קילו וחצי (בערך. המשקל שלי לא ממש מדויק). בפעם הקודמת שעשיתי South Beach ירד יותר בשבוע הראשון, בהנקה חלקית (יונקת בת שנה), שלב ראשון של הדיאטה לפי הספר.
אני מייחסת את זה לשני דברים ששונים הפעם:
אולי אחרי שתיגמר תקופת הגזים ומוצרי החלב לא יפריעו ליונקת הקטנטונת. בינתיים זו לא ממש אופציה.
ניסיתי יוגורט מחלב כבשים ונדמה לי שזה משפיע. הפסקתי עם זה לכמה ימים ואנסה שוב.
נראה שבכל מקרה יש 2-3 התקפי גזים ביום מלווים בבכי (בשאר הזמן היא מפליצה בכיף), כאבי בטן ונגמרים בשחרור הגזים ושינה, ללא הנקה. וזה קורה לא משנה מה אני אוכלת.
אני ממשיכה להזהר ממה שזיהיתי שמשפיע. מקווה לא לזהות עוד מאכלים, אחרת לא ישאר לי מה לאכול.
הבוקר נשקלתי. ירד לו קילו וחצי (בערך. המשקל שלי לא ממש מדויק). בפעם הקודמת שעשיתי South Beach ירד יותר בשבוע הראשון, בהנקה חלקית (יונקת בת שנה), שלב ראשון של הדיאטה לפי הספר.
אני מייחסת את זה לשני דברים ששונים הפעם:
- אני אוכלת מעט פחמימות (קינווה, אורז מלא, לחם פמפרניקל לעתים)
- ההנקה המלאה מונעת ממני לרדת במהירות. נראה לי שהגוף שומר לו מאגרים, גם של נוזלים.
תודה לכן על קבלת הפנים! אתן חמודות.
אני מתחילה את היום השלישי של ה-SB בלי פחמימות. לא פשוט אך שווה, לפי דעתי הכמיהה לפחמימות ולמתוק כבר מתחילה להתמתן קצת.
סלט פירות, הייתי מציעה לך למשוך עוד שבוע לפי השלב הראשון של ה-SB, אם את מסוגלת. זה יזרז את קצב הירידה וייתן לך תחושה של שליטה ואושר... לאחר מכן בהחלט לאמץ את המדד הגליקמי ולהוסיף במתינות פחמימות טובות עם מדד גליקמי נמוך.
אף חצוף, 1. מציעה להחזיק כמה שיותר סוגים של עשבי תיבול מיובשים וטחונים בבית, אורגנו, בזיליקום (מיובש), כוסברה, טימין, שמיר ועוד. זה משדרג כל סלט (ירקות או לא ירקות). קצת שמן זית, לימון, אורגנו, רוטב סויה וחומץ בלזמי משובח ישדרגו את הסלט. לא צריך לעשות עם העשבים כלום, רק לזרוק אותם לתוך הסלט.
אני מתחילה את היום השלישי של ה-SB בלי פחמימות. לא פשוט אך שווה, לפי דעתי הכמיהה לפחמימות ולמתוק כבר מתחילה להתמתן קצת.
סלט פירות, הייתי מציעה לך למשוך עוד שבוע לפי השלב הראשון של ה-SB, אם את מסוגלת. זה יזרז את קצב הירידה וייתן לך תחושה של שליטה ואושר... לאחר מכן בהחלט לאמץ את המדד הגליקמי ולהוסיף במתינות פחמימות טובות עם מדד גליקמי נמוך.
אף חצוף, 1. מציעה להחזיק כמה שיותר סוגים של עשבי תיבול מיובשים וטחונים בבית, אורגנו, בזיליקום (מיובש), כוסברה, טימין, שמיר ועוד. זה משדרג כל סלט (ירקות או לא ירקות). קצת שמן זית, לימון, אורגנו, רוטב סויה וחומץ בלזמי משובח ישדרגו את הסלט. לא צריך לעשות עם העשבים כלום, רק לזרוק אותם לתוך הסלט.
- לא לתת למשפחה להקשות! אולי פעם הבאה לפני שאת נוסעת לחמותך אמרי לה: "אני מאוד מבקשת בלי שיחות על מה שאני אוכלת, בלי שיחות על הדיאטה, בלי להציע לי אוכל. זה חשוב לי מאוד, ואם אני אוכלת דברים שלא תכננתי אני ממש מצוברחת כל היום". מה דעתך?
-
פלונית, את לא מכירה את חמותי. אין לך מושג כמה הצחקת אותי (שלא באשמתך, סליחה). להגיד לחמותי משהו כמו
אני מאוד מבקשת בלי שיחות על מה שאני אוכלת, בלי שיחות על הדיאטה, בלי להציע לי אוכל. זה בערך כמו לצפות להשתלת אישיות. לא ארחיב, אבל אני בטוחה שדיברתי על החיכוכים שלי עם חמותי בענייני אוכל גם בדפים אחרים. לאשה יש one track mind. פולניה פולניה. היא התקשרה אלי היום ושאלה אם לקנות לי עוגה מחיטה מלאה. הלו? הייתי צריכה להסביר לה שזו דיאטה ואני גם לא אוכלת סוכר או עוגה בכלל!
וכן, בהחלט מסכימה עם 1, אני קונה קצת כל פעם, אבל אני בדרך הנכונה...
אני מאוד מבקשת בלי שיחות על מה שאני אוכלת, בלי שיחות על הדיאטה, בלי להציע לי אוכל. זה בערך כמו לצפות להשתלת אישיות. לא ארחיב, אבל אני בטוחה שדיברתי על החיכוכים שלי עם חמותי בענייני אוכל גם בדפים אחרים. לאשה יש one track mind. פולניה פולניה. היא התקשרה אלי היום ושאלה אם לקנות לי עוגה מחיטה מלאה. הלו? הייתי צריכה להסביר לה שזו דיאטה ואני גם לא אוכלת סוכר או עוגה בכלל!
וכן, בהחלט מסכימה עם 1, אני קונה קצת כל פעם, אבל אני בדרך הנכונה...
אף חצוף, האמת היא שאני מזדהה איתך--אמו של בעלי הראשון היתה בדיוק כזאת. לא רק שהיא היתה מציקנית בלתי נלאית, למרות תחינותי היא היתה מכינה מנות מיוחדות רק לי (אני צמחונית) ופשוט בלי לשאול שמה אותן ישירות על הצלחת שלי בארוחה המשפחתית. אחרי זה היתה מגישה לי עוגה בלי לשאול. שנאתי את האוכל שלה שהיה שמן מאוד ומבושל כל כך שהיא הצליחה להרוג כל ירק. מה שלמדתי מבעלי הנוכחי, ששומר על משקלו באדיקות ואוכל רק מה שמתאים לדיאטה שלו, זה לשים פס גם בסעודות משפחתיות שרוויות בלחץ ורגשי אשמה לטעום ממה שהמבשלת הכינה--זה אפילו לא עולה בדעתו להרגיש לא נעים או אשם בגלל שהוא לא מכניס משהו לפה. הוא פשוט אומר "לא תודה" ולא נוגע בזה. ואם מציעים שוב ושוב הוא שוב ושוב עונה "לא תודה" ולא נוגע. הוא אפילו לא טורח להסביר או להתנצל. והאמת? כולם חושבים שהוא מתוק ומנומס (הרבה יותר ממני, עם כל ההסברים).
זה בערך כמו לצפות להשתלת אישיות
הרגת אותי מצחוק. "השתלת אישיות" זה ביטוי עצום.
בנות, לא לחרוג בחגים. בשביל זה הדף קיים. בהצלחה
זה בערך כמו לצפות להשתלת אישיות
הרגת אותי מצחוק. "השתלת אישיות" זה ביטוי עצום.
-
אוי, סיון, שכחתי מההנקה והגזים .
_זה בערך כמו לצפות להשתלת אישיות
הרגת אותי מצחוק_
יש מצב להמציא איזו מחלה? נטיה סוכרתית, משהו? זה אחרת אם את טוענת שקיבלת את הדיאטה מרופא כדי לטפל במיגרנות המחרידות שלך, או כל דבר אחר.
_זה בערך כמו לצפות להשתלת אישיות
הרגת אותי מצחוק_
יש מצב להמציא איזו מחלה? נטיה סוכרתית, משהו? זה אחרת אם את טוענת שקיבלת את הדיאטה מרופא כדי לטפל במיגרנות המחרידות שלך, או כל דבר אחר.
-
יש מצב להמציא איזו מחלה? לא מומלץ. היא עוד תשאל המון שאלות.
לא, היא פשוט תלמד שזה כך. מי יודע, אולי אני אצליח להכניס לשם כמה הרגלי אכילה יותר טובים. אני יכולה להסתדר, אם רק יהיו שם יותר ירקות בארוחות. אני גם מוכנה לאכול תפוחי אדמה, אבל ברור לי שלא יהיה קל. היא הציעה לקנות פירות, אולי אבטיח, מלון, בננה. בדיוק אלה שהכי מתוקים.
יהיה בסדר.
לא, היא פשוט תלמד שזה כך. מי יודע, אולי אני אצליח להכניס לשם כמה הרגלי אכילה יותר טובים. אני יכולה להסתדר, אם רק יהיו שם יותר ירקות בארוחות. אני גם מוכנה לאכול תפוחי אדמה, אבל ברור לי שלא יהיה קל. היא הציעה לקנות פירות, אולי אבטיח, מלון, בננה. בדיוק אלה שהכי מתוקים.
יהיה בסדר.
-
אה, ושכחתי, המלצה: מלאי של פלפלים קלויים. אפשר לעשות עם זה מיליון דברים, וזה נורא טעים:
חלק אפשר לפרוס לרצועות, לערבב עם המיצים שניגרים מהפלפלים כשמקלפים אותם, עם חומץ בלסמי, שיני שום פרוסות, מלח ופלפל - ואחרי מינימום שעה לערבב עם גבינה לבנה/לבנה.
אפשר לשלב בכריכים (בצד האוכל לחם של המשפחה ).
אפשר למלא בתערובת גבינות ולגלגל (למשל: קוטג', פטה מפוררת ועירית קצוצה, או פרומעז עם פסטו).
ואני לא זוכרת אם שיתפתי אתכן בתחליף-הטוסט המבחיל-משהו (אבל עושה ת'עבודה) שהמצאתי כשנורא התחשק לי גבינה נמסה: לקחתי פרוסת פסטרמה ופרוסת גבינה מעושנת, הנחתי זו על זו, גלגלתי כשהפסטרמה חיצונית, נעצתי קיסם, והכנסתי לטוסטר אובן עד להמסת הגבינה והשחמת הפסטרמה.
חלק אפשר לפרוס לרצועות, לערבב עם המיצים שניגרים מהפלפלים כשמקלפים אותם, עם חומץ בלסמי, שיני שום פרוסות, מלח ופלפל - ואחרי מינימום שעה לערבב עם גבינה לבנה/לבנה.
אפשר לשלב בכריכים (בצד האוכל לחם של המשפחה ).
אפשר למלא בתערובת גבינות ולגלגל (למשל: קוטג', פטה מפוררת ועירית קצוצה, או פרומעז עם פסטו).
ואני לא זוכרת אם שיתפתי אתכן בתחליף-הטוסט המבחיל-משהו (אבל עושה ת'עבודה) שהמצאתי כשנורא התחשק לי גבינה נמסה: לקחתי פרוסת פסטרמה ופרוסת גבינה מעושנת, הנחתי זו על זו, גלגלתי כשהפסטרמה חיצונית, נעצתי קיסם, והכנסתי לטוסטר אובן עד להמסת הגבינה והשחמת הפסטרמה.
-
מיצי, ממש לא מבחיל, להיפך.
אני לוקחת קממבר ומחממת מעט עד שזה נוזלי. על אותו עיקרון.
אני לוקחת קממבר ומחממת מעט עד שזה נוזלי. על אותו עיקרון.
-
לקחתי פרוסת פסטרמה ופרוסת גבינה מעושנת, הנחתי זו על זו, גלגלתי כשהפסטרמה חיצונית, נעצתי קיסם, והכנסתי לטוסטר אובן עד להמסת הגבינה והשחמת הפסטרמה.
זה בדיוק מה שאכלתי עכשיו רק נא! (כלומר לא בטוסטר...)
והבילוי להערב...בן זוגי החליט לפנק אותי והזמין סשימי ממסעדת סושי טוגו (אגב אף חצוף ,זה כשר!)
ואנחנו הולכים לאכול עכשיו, ארוחה זוגית במטבח...
עצמאות שמח!
זה בדיוק מה שאכלתי עכשיו רק נא! (כלומר לא בטוסטר...)
והבילוי להערב...בן זוגי החליט לפנק אותי והזמין סשימי ממסעדת סושי טוגו (אגב אף חצוף ,זה כשר!)
ואנחנו הולכים לאכול עכשיו, ארוחה זוגית במטבח...
עצמאות שמח!
-
אני לוקחת קממבר ומחממת מעט עד שזה נוזלי ממממ.... אבל את זה חייבים לנגב בבאגט! (אפשר לעשות אותודבר עם גבינת פטה - ולנגב בפיתה קלויה. לא נראה לי שזה יעבוד עליי עם מקלות מלפפון ).
בן זוגי החליט לפנק אותי והזמין סשימי בתיאבון, איזה כיף לכם!
בן זוגי החליט לפנק אותי והזמין סשימי בתיאבון, איזה כיף לכם!
-
קיבלתי המלצה מחברה שעושה תהליך דיאטה בארגון מסויים - להישקל פעם בחודש. מומלץ בחום.
-
יום העצמאות לדעתי הוא חג לדיאטת הסאוט'ביץ...
מחר אנחנו מוזמנים למנגל/ברביקיו ולא תהיה לי בעייה, מלא בשר, סלט ואני מסודרת...
הערב, גם מסיבת יום העצמאות, סלטים, גבינות...רק לא לגעת בלחם ושוב אני מסודרת...
אגב, לפי מדד גליקימי, מותר שוקלד בצורה מתונה, השאלה אם אני אקח אחד מה יקרה לכל החבילה?
נראה לי שעדיף שלא...
הסשימי אתמול היה מצוין והכי חשוב, לראשונה מזה חודשים (שששש..... שמרפי לא ישמע....) היונק ישן 6 שעות רצוף בלילה, משמונה עד שתיים... התעורר, אכל ופתח את הבוקר שוב בחמש ושלושים.
אם זה כתוצאה מהדיאטה- אין מאושרת ממני...
קיבלתי המלצה מחברה שעושה תהליך דיאטה בארגון מסויים - להישקל פעם בחודש. מומלץ בחום
נכון, אבל נורא קשה!
חג שמח יקירותי! מה הייתי עושה בלעדיכן?
@}
<אמא של יונתן וטל לא יודעת לעשות דגל או סמל פטריוטי אחר ולכן תסתפק בפרח>
יום העצמאות לדעתי הוא חג לדיאטת הסאוט'ביץ...
מחר אנחנו מוזמנים למנגל/ברביקיו ולא תהיה לי בעייה, מלא בשר, סלט ואני מסודרת...
הערב, גם מסיבת יום העצמאות, סלטים, גבינות...רק לא לגעת בלחם ושוב אני מסודרת...
אגב, לפי מדד גליקימי, מותר שוקלד בצורה מתונה, השאלה אם אני אקח אחד מה יקרה לכל החבילה?
נראה לי שעדיף שלא...
הסשימי אתמול היה מצוין והכי חשוב, לראשונה מזה חודשים (שששש..... שמרפי לא ישמע....) היונק ישן 6 שעות רצוף בלילה, משמונה עד שתיים... התעורר, אכל ופתח את הבוקר שוב בחמש ושלושים.
אם זה כתוצאה מהדיאטה- אין מאושרת ממני...
קיבלתי המלצה מחברה שעושה תהליך דיאטה בארגון מסויים - להישקל פעם בחודש. מומלץ בחום
נכון, אבל נורא קשה!
חג שמח יקירותי! מה הייתי עושה בלעדיכן?
@}
<אמא של יונתן וטל לא יודעת לעשות דגל או סמל פטריוטי אחר ולכן תסתפק בפרח>
-
יום העצמאות לדעתי הוא חג לדיאטת הסאוט'ביץ
מסכימה, גם אני בונה על בשר וסלטים. פשוט לא לאכול את הפיתות הנלוות.
אני אמורה להכין להערב תפוחי אדמה לארוחה של החברים (ואני אוכלת תפו"א אז זו לא בעיה) אני פשוט אדאג שזה יכלול עוד קצת ירקות ויהיה לי טעים. אולי משהו כמו הירקות בתנור של מנג בין .
חג שמח יקירותי!
מסכימה, גם אני בונה על בשר וסלטים. פשוט לא לאכול את הפיתות הנלוות.
אני אמורה להכין להערב תפוחי אדמה לארוחה של החברים (ואני אוכלת תפו"א אז זו לא בעיה) אני פשוט אדאג שזה יכלול עוד קצת ירקות ויהיה לי טעים. אולי משהו כמו הירקות בתנור של מנג בין .
חג שמח יקירותי!
-
נכון, אבל נורא קשה!
תוציאי את המשקל מהבית אם זה קשה ואת לא יכולה לעמוד בפיתוי. זה כל כך כיף להישקל ולראות שירדתי בבת אחת קילו וחצי בחודש מאשר 200 גר' בשבוע...
אני נשקלת במשקל תעשייתי במפעל קרוב.
תוציאי את המשקל מהבית אם זה קשה ואת לא יכולה לעמוד בפיתוי. זה כל כך כיף להישקל ולראות שירדתי בבת אחת קילו וחצי בחודש מאשר 200 גר' בשבוע...
אני נשקלת במשקל תעשייתי במפעל קרוב.
אתמול (היום השלישי) לא היה מדהים, סבלתי ממיגרנה (לא קשור לדיאטה) אז לא התאפקתי ו: אכלתי פיסה קטנה של לחם (3 ביסים) וכמה חתיכות פסטה וגבינה צהובה. אני רואה שרבות מכן אוכלות גבינה צהובה. שאלתי: האם זה לא אסור בשבועיים הראשונים של SB? נדמה לי שמותר רק גבינות רזות... זה יותר מתאים לאטקינס, לא? או שלמניקות מותר?
חג שמח ללא פחמימות!
חג שמח ללא פחמימות!
ובכן, בדקתי ברשימה וזה קצת מבלבל: מותר בשלב הראשון: צ'דר, פרמזן, מוצרלה. אבל אסור: קממבר, גבינה צהובה הולנדית edam וגבינות שמנות. אני עדיין לא ממש מבינה משום שהם חוזרים ומציינים שמותר רק גבינות דלות שומן וצ'דר ופרמזן למשל הן מאוד שמנות. התבלבלתי...
אולי מישהי יכולה להסביר? תודה.
אולי מישהי יכולה להסביר? תודה.
לא יודעת, אולי התהליך שבו הן מיוצרות מוריד את המדד שלהן...
אני דווקא הלכתי יותר לכיוון האטקינס, ואוכלת דברים גם עם אחוזי שומן בשמיים, פשוט יותר טעים ככה.
לפחמימות אני דווקא לא מתגעגעת, פתאום הם נראות לי פשוט נוראיות.
אולי רק לשוקולד האהוב שלי, אבל אני יודעת שקוביה את שתיים זה לא בבית ספרי אז עדיף להמנע בכלל.
אני חושבת להתמיד כך עד שכל ה- 10 קילו ירדו ואז לעבור למדד הגילימקי, שלפיו מותר הרבה הרבה יותר דברים.
וחוץ מזה באמת יום העצמאות לדעתי הוא חג לדיאטת הסאוט'ביץ אז חג שמח ונפלא!
ו מה הייתי עושה בלעדיכן? באמת...
אני דווקא הלכתי יותר לכיוון האטקינס, ואוכלת דברים גם עם אחוזי שומן בשמיים, פשוט יותר טעים ככה.
לפחמימות אני דווקא לא מתגעגעת, פתאום הם נראות לי פשוט נוראיות.
אולי רק לשוקולד האהוב שלי, אבל אני יודעת שקוביה את שתיים זה לא בבית ספרי אז עדיף להמנע בכלל.
אני חושבת להתמיד כך עד שכל ה- 10 קילו ירדו ואז לעבור למדד הגילימקי, שלפיו מותר הרבה הרבה יותר דברים.
וחוץ מזה באמת יום העצמאות לדעתי הוא חג לדיאטת הסאוט'ביץ אז חג שמח ונפלא!
ו מה הייתי עושה בלעדיכן? באמת...
לא יודעת, אולי התהליך שבו הן מיוצרות מוריד את המדד שלהן...
תודה, אמא חדשה. בדקתי בטבלה והאינדקס של הגבינות באמת לא גבוה (של כולן, אז אני עדיין לא ממש מבינה) ויש בהן מעט פחמימות. מצד שני הן מכילות הרבה שומן רווי, שמצטבר בגוף.
היונק ישן 6 שעות רצוף בלילה
נפלא. מאוד מאוד יכול להיות שקשור לדיאטה שחוסכת מן הסתם גם לפצפונים את מעגל הקפיצות סוכר-אינסולין-נפילות סוכר-רעב. חוץ מזה, שינה רצופה של האם מקילה עליה לשמור על מיתון פחמימות ועל ירידה במשקל. שינה מאפשרת קצב מטבולי טוב ועייפות יוצרת רעב לפחמימות.
בקיצור, כולם מרוויחים.
תודה, אמא חדשה. בדקתי בטבלה והאינדקס של הגבינות באמת לא גבוה (של כולן, אז אני עדיין לא ממש מבינה) ויש בהן מעט פחמימות. מצד שני הן מכילות הרבה שומן רווי, שמצטבר בגוף.
היונק ישן 6 שעות רצוף בלילה
נפלא. מאוד מאוד יכול להיות שקשור לדיאטה שחוסכת מן הסתם גם לפצפונים את מעגל הקפיצות סוכר-אינסולין-נפילות סוכר-רעב. חוץ מזה, שינה רצופה של האם מקילה עליה לשמור על מיתון פחמימות ועל ירידה במשקל. שינה מאפשרת קצב מטבולי טוב ועייפות יוצרת רעב לפחמימות.
בקיצור, כולם מרוויחים.
-
טוב, סיכום יום העצמאות:
אכלתי המווווווווווווווון
לא חרגתי מהחוקים. לא נגעתי בלחם, פיתה, תפוח אדמה או אורז....
אבל אכלתי המון סלט (שזה בסדר חוץ המרוטב שהיה מתקתק) והמון גבינות די שמנמנות...זה קרה אתמול בערב יום העצמאות. שם חטאתי גם את החטא הגדול מכולם-כוס יין אדום...
לפי מיטב ידיעתי האלכוהול מתפרק בגוף לסוכרים...
לעומת זאת היום בצהריים (ברביקיו משובח) שוב אכלתי המון בשר, בעיקר קבאב
אין לי ספק שהכמויות היו מוגזמות מועט בגלל שהייתי צריכה להתאפק לא לגעת בלחמים ובקינוחים המפתים שסיימו כל אירוע כזה.
אבל הדבר הכי חשוב: ירדתי חור בחגורה!!!!!!!!!!!!!
_היונק ישן 6 שעות רצוף בלילה
בקיצור, כולם מרוויחים._
שעל כן אפרד מכן בברכת לילה טוב ואלך לישון עכשיו!
מחכה לדיווחים על מוצאותיכן ביום העצמאות...
אכלתי המווווווווווווווון
לא חרגתי מהחוקים. לא נגעתי בלחם, פיתה, תפוח אדמה או אורז....
אבל אכלתי המון סלט (שזה בסדר חוץ המרוטב שהיה מתקתק) והמון גבינות די שמנמנות...זה קרה אתמול בערב יום העצמאות. שם חטאתי גם את החטא הגדול מכולם-כוס יין אדום...
לפי מיטב ידיעתי האלכוהול מתפרק בגוף לסוכרים...
לעומת זאת היום בצהריים (ברביקיו משובח) שוב אכלתי המון בשר, בעיקר קבאב
אין לי ספק שהכמויות היו מוגזמות מועט בגלל שהייתי צריכה להתאפק לא לגעת בלחמים ובקינוחים המפתים שסיימו כל אירוע כזה.
אבל הדבר הכי חשוב: ירדתי חור בחגורה!!!!!!!!!!!!!
_היונק ישן 6 שעות רצוף בלילה
בקיצור, כולם מרוויחים._
שעל כן אפרד מכן בברכת לילה טוב ואלך לישון עכשיו!
מחכה לדיווחים על מוצאותיכן ביום העצמאות...
-
התחלתי בעקביות, אכלתי הרבה שישליק וסלט קינואה בסגנון טבולי שהכנתי.
השעות נקפו והצלחתי להעלם מהפיתות מקמח מלא שהבאנו. אך לבסוף, בסביבות שש בערב, כשהקינוח הגיע, עוגה "בריאה" עם קמח לבן וסוכר ושוקולד והמון פירות יבשים ולחים....פיוו, התענגתי עליה.
והכי חטא: היה שם עץ שסק, דביק מתוק כתום כמו שאני אוהבת, מאלה שלא משקים אותם והפירות שלהם יותר מורגשים...לפחות 15 שסקים, והבכורה חזרה עם שק הביתה וגם אותו "בדקתי".
אני צופה עליה בחור בחגורה.... או במכנסיים. משתדלת לחשוב חיובי- "מחר יהיה יום חדש"...
אמא של יונתן וטל, כל הכבוד על ההתמדה!@}
פלונית, זה בדיוק מה שאני חשבתי על ההסבר עם היונק. זה בטוח עובד אותו דבר. בתקופת המתוק שלי היה לחלבי טעם של ריבת חלב:-]. עכשיו כבר לא. ויצא עוד משו טוב-
הוא התחיל לאכול מוצקים, הוא סירב בתוקף עד לאחרונה ולאחרונה הוא ממש מבקש ("הם הם הם!") ומקבל- מלפפון אורגני, עגבנייה, יוגורט עם טחינה, קציצות, מרק. מדהים! כנראה שהחלב כבר לא כזה טעיםםם בלי סוכר, למרות שהיום המתקתי את החלב שוב, באופן קיצוני:-/
השעות נקפו והצלחתי להעלם מהפיתות מקמח מלא שהבאנו. אך לבסוף, בסביבות שש בערב, כשהקינוח הגיע, עוגה "בריאה" עם קמח לבן וסוכר ושוקולד והמון פירות יבשים ולחים....פיוו, התענגתי עליה.
והכי חטא: היה שם עץ שסק, דביק מתוק כתום כמו שאני אוהבת, מאלה שלא משקים אותם והפירות שלהם יותר מורגשים...לפחות 15 שסקים, והבכורה חזרה עם שק הביתה וגם אותו "בדקתי".
אני צופה עליה בחור בחגורה.... או במכנסיים. משתדלת לחשוב חיובי- "מחר יהיה יום חדש"...
אמא של יונתן וטל, כל הכבוד על ההתמדה!@}
פלונית, זה בדיוק מה שאני חשבתי על ההסבר עם היונק. זה בטוח עובד אותו דבר. בתקופת המתוק שלי היה לחלבי טעם של ריבת חלב:-]. עכשיו כבר לא. ויצא עוד משו טוב-
הוא התחיל לאכול מוצקים, הוא סירב בתוקף עד לאחרונה ולאחרונה הוא ממש מבקש ("הם הם הם!") ומקבל- מלפפון אורגני, עגבנייה, יוגורט עם טחינה, קציצות, מרק. מדהים! כנראה שהחלב כבר לא כזה טעיםםם בלי סוכר, למרות שהיום המתקתי את החלב שוב, באופן קיצוני:-/
לוטם, מציעה פשוט לשכוח מהיום הזה לחלוטין (הופ הוא נעלם ) ולהמשיך מחר בדיוק לפי התוכנית, לא פחות ולא יותר, כאילו כלום לא קרה. כלל בסיס בכל דיאטה. אם תמשיכי לפי התוכנית לא תהיה כל עלייה בחגורה! בהצלחה
מסיימת יום חמישי ללא פחמימות (כמעט: אתמול אכלתי ביס פצפון של בייגל וכמה חתיכות פסטה. רוצה להיפטר גם מהטיפ-טיפה הזאת). עוד לא נשקלתי, אך כבר מרגישה פחות נפוחה והרעב לפחמימות ממש דועך.
לוטם, מציעה פשוט לשכוח מהיום הזה לחלוטין (הופ הוא נעלם ) ולהמשיך מחר בדיוק לפי התוכנית, לא פחות ולא יותר, כאילו כלום לא קרה. כלל בסיס בכל דיאטה. אם תמשיכי לפי התוכנית לא תהיה כל עלייה בחגורה! בהצלחה
מסיימת יום חמישי ללא פחמימות (כמעט: אתמול אכלתי ביס פצפון של בייגל וכמה חתיכות פסטה. רוצה להיפטר גם מהטיפ-טיפה הזאת). עוד לא נשקלתי, אך כבר מרגישה פחות נפוחה והרעב לפחמימות ממש דועך.
-
לי הלך לא רע סך הכל. אתמול בערב לקחתי ביס מרבע פיתה בשביל ברכת המוציא ולפני ששמתי לב מה אני עושה חיסלתי אותה. אופס. חוץ מזה, אכלתי לפי החוקים, אבל היה לחם בננות בסוף הארוחה אז לקחתי גם ממנו ביס. את העוגיות לא אכלתי.
היום בבוקר היינו אצל חמותי (הילדים ישנו שם, אז הצטרפנו כדי לא להעיר אותם) והצלחתי לאכול ארוחת בוקר נורמלית, בלי יותר מדי בלגן. היא אמנם ניסתה להציע לי גבינות, יוגורט וחמאה שאני לא אוכלת, אבל בסוף הכינה לי חביתה עם עשבי תיבול וסלט עם עגבניות ועלי בייבי, ופרוסת לחם מחיטה מלאה. יצאה ממש בסדר.
ירדתי חור בחגורה!!!!!!!!!!!!!
וואו!!! איזה יופי! כל הכבוד, תמשיכי כך!
לוטם, מציעה פשוט לשכוח מהיום הזה לחלוטין
מסכימה לגמרי. פשוט להמשיך מחר כאילו כלום, ולא לחשוב על זה יותר מדי.
היום בבוקר היינו אצל חמותי (הילדים ישנו שם, אז הצטרפנו כדי לא להעיר אותם) והצלחתי לאכול ארוחת בוקר נורמלית, בלי יותר מדי בלגן. היא אמנם ניסתה להציע לי גבינות, יוגורט וחמאה שאני לא אוכלת, אבל בסוף הכינה לי חביתה עם עשבי תיבול וסלט עם עגבניות ועלי בייבי, ופרוסת לחם מחיטה מלאה. יצאה ממש בסדר.
ירדתי חור בחגורה!!!!!!!!!!!!!
וואו!!! איזה יופי! כל הכבוד, תמשיכי כך!
לוטם, מציעה פשוט לשכוח מהיום הזה לחלוטין
מסכימה לגמרי. פשוט להמשיך מחר כאילו כלום, ולא לחשוב על זה יותר מדי.
-
- הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
- דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*
לא סיימתי לקרוא את כל הדף אבל רוצה רק לומר לכן תודה תודה! על ההשראה שאתן נותנות ועל הפתיחות המדהימה הזו.
אני ובנזוגי רוצים ממש כל יום להתחיל במשטר הזה. אבל מכיון שהוא צמחוני, ואני מניקה ובעלת בולמוסים קטנים שכאלה... נראה לי מרתיע קצת.
אבל הקריאה כאן על כל ההצלחות וההצעות והרעיונות עוזרת לי מאוד. אני מבינה מכך שעלי להערך לנושא..
לקנות הרבה הרבה ירקות, בשר ודגים וקטניות. אישי מסכים בפעם הראשונה בחייו הצמחוניים לאכול קצת דגים (אני אישית קצת דואגת שלא יהיה לו מה לאכול, הוא די שונא אוכל מבושל פשוט. ירקות וקטניות. הוא קורא לזה ריינבו פוד, הוא הרבה יותר בעניני פסטה ושות. מסוגל לארוחת בוקר צהרים וערב.. P-:)
להעלים כל סימן למוזלי למינהם ומתוקים מהבית,
להכין מטבלים לירקות
לשנן זה רק שבועיים, זה רק לשבועיים אח"כ אני כבר אשנן עוד משהו.. אבל אני כבר אראה אחרת אולי.
להעתיק יפה את כל המתכונים שנראים לי טעימים מאוד..
אגב, מותר אפונה? כי אם כן- הנה מתכון מגניב וממש קל למרק אפונה חצויה יבשה כזו:
מטגנים בצל קצוץ עד שקיפות ומוסיפים את האפונה בערך כוס וחצי או כוס, + 5 כוסות מים.
מרתיחים, ומוסיפים תבלינים- מה שבא- מלח, פלפל, כמון, קארי. עלה דפנה.
משאירים על אש קטנה די הרבה זמן, בערך שעה+ עד שהאפונה נהיית די מושי. רכה רכה.
ואז זה נראה כמו נזיד.. אם יש צורך, אז מוסיפים קצת מים רותחים.
אני אכלתי מזה אתמול בערב קר. גם נורא טעים. האפונה מעט מתקתקה ומתגלצת לגרון...
(אגב אפשר גם כל פעם שמחממים להוסיף עוד קצת מים אם זה סמיך מידי).
בכל אופן- תודה שגרמתן לי סופסוף להבין כמה חשוב ובריא ונעים להיפטר מסוכרים. ופחמימות וק"ג מיותרים!
אמן אמן שנצליח. דיווחים בקרוב. ותודות.
אני ובנזוגי רוצים ממש כל יום להתחיל במשטר הזה. אבל מכיון שהוא צמחוני, ואני מניקה ובעלת בולמוסים קטנים שכאלה... נראה לי מרתיע קצת.
אבל הקריאה כאן על כל ההצלחות וההצעות והרעיונות עוזרת לי מאוד. אני מבינה מכך שעלי להערך לנושא..
לקנות הרבה הרבה ירקות, בשר ודגים וקטניות. אישי מסכים בפעם הראשונה בחייו הצמחוניים לאכול קצת דגים (אני אישית קצת דואגת שלא יהיה לו מה לאכול, הוא די שונא אוכל מבושל פשוט. ירקות וקטניות. הוא קורא לזה ריינבו פוד, הוא הרבה יותר בעניני פסטה ושות. מסוגל לארוחת בוקר צהרים וערב.. P-:)
להעלים כל סימן למוזלי למינהם ומתוקים מהבית,
להכין מטבלים לירקות
לשנן זה רק שבועיים, זה רק לשבועיים אח"כ אני כבר אשנן עוד משהו.. אבל אני כבר אראה אחרת אולי.
להעתיק יפה את כל המתכונים שנראים לי טעימים מאוד..
אגב, מותר אפונה? כי אם כן- הנה מתכון מגניב וממש קל למרק אפונה חצויה יבשה כזו:
מטגנים בצל קצוץ עד שקיפות ומוסיפים את האפונה בערך כוס וחצי או כוס, + 5 כוסות מים.
מרתיחים, ומוסיפים תבלינים- מה שבא- מלח, פלפל, כמון, קארי. עלה דפנה.
משאירים על אש קטנה די הרבה זמן, בערך שעה+ עד שהאפונה נהיית די מושי. רכה רכה.
ואז זה נראה כמו נזיד.. אם יש צורך, אז מוסיפים קצת מים רותחים.
אני אכלתי מזה אתמול בערב קר. גם נורא טעים. האפונה מעט מתקתקה ומתגלצת לגרון...
(אגב אפשר גם כל פעם שמחממים להוסיף עוד קצת מים אם זה סמיך מידי).
בכל אופן- תודה שגרמתן לי סופסוף להבין כמה חשוב ובריא ונעים להיפטר מסוכרים. ופחמימות וק"ג מיותרים!
אמן אמן שנצליח. דיווחים בקרוב. ותודות.
-
הגמד חיוכון , ברכותיי להצטרפות ותודה על המתכון@}
הגמד חיוכון , ברכותיי להצטרפות ותודה על המתכון
בהצלחה...
לפי המדד אפשר אפונה יבשה. ובספר יש גם דיאטה שלמה לצמחוניים, יותר מאוחר אם יהיה לי קצת זמן אני אכתוב לך מה מציעים שם.
יום נפלא לכולן... צריך להירגע קצת מהמנגל...@}
בהצלחה...
לפי המדד אפשר אפונה יבשה. ובספר יש גם דיאטה שלמה לצמחוניים, יותר מאוחר אם יהיה לי קצת זמן אני אכתוב לך מה מציעים שם.
יום נפלא לכולן... צריך להירגע קצת מהמנגל...@}
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
- דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*
צריך להירגע קצת מהמנגל
אז זהו, שאצלי בגלל הצמחונות זה לא היה המנגל אלא הבראוניז המהממות, שוקולדיות, רכות כאלה שלא ניתן לעמוד בפניהן (לפי מתכון של "לחם ארז") שהכנתי...
אוי, הנה אחת נדבקה לה כאן טוב-טוב על הירך - רואות?...
היום בבוקר קמתי והודעתי לעצמי ש:
@}
אז זהו, שאצלי בגלל הצמחונות זה לא היה המנגל אלא הבראוניז המהממות, שוקולדיות, רכות כאלה שלא ניתן לעמוד בפניהן (לפי מתכון של "לחם ארז") שהכנתי...
אוי, הנה אחת נדבקה לה כאן טוב-טוב על הירך - רואות?...
היום בבוקר קמתי והודעתי לעצמי ש:
- חוזרים לשיגרה
- נשקלים רק בעוד שבועיים-שלושה
@}
-
הו תודה לכן.. ואמא_ חדשה, תודה זה מאוד יעזור.
החשש שלי נובע מזה שהוא יכול בקלות להרעיב את עצמו ואז להפסיק את הדיאטה ובגדול.. וגם אני- אני מכירה את עצמי ויודעת שכשאני מפסיקה משטר- זה עלול להיות קטלני. פשיטה על המטבח זה אנדרסטייטמנט, למה שיקרה. לעומת זאת אם אני נכנסת לזה טוב, אני אלך עד הסוף.
לכן אני קצת מחכה לזמן מתאים ולהערכות שלי הזאת. קניות וכו... מדהים אבל כבר עכשיו לפני שהתחלתי נראה לי כל פירור קמח וסוכר קצת כמו רעל...
החשש שלי נובע מזה שהוא יכול בקלות להרעיב את עצמו ואז להפסיק את הדיאטה ובגדול.. וגם אני- אני מכירה את עצמי ויודעת שכשאני מפסיקה משטר- זה עלול להיות קטלני. פשיטה על המטבח זה אנדרסטייטמנט, למה שיקרה. לעומת זאת אם אני נכנסת לזה טוב, אני אלך עד הסוף.
לכן אני קצת מחכה לזמן מתאים ולהערכות שלי הזאת. קניות וכו... מדהים אבל כבר עכשיו לפני שהתחלתי נראה לי כל פירור קמח וסוכר קצת כמו רעל...
הגמד חיוכון, ברוכה הבאה! באמת רצוי להתחיל כשמוכנים נפשית ומצוידים היטב. ובשום פנים ואופן לא להרעיב את עצמך! כל העניין בדיאטת ה-SB הוא לאכול מספיק ולהיות שבעים כדי לא להוריד את הקצב המטבולי (מה שצום עושה), ולהימנע מהכנסת הגוף למצב חירום שמונע ירידה במשקל.
אפונה: בדקתי. לאפונה טרייה/קפואה מדד גליקמי ממש גבוה. כמו שאמא חדשה אמרה, אפונה יבשה היא במדד סביר. עם זאת מרק אפונה הוא במדד די גבוה (הבישול מעלה את המדד פעמים רבות). הייתי מציעה לא להגזים עם זה.
אתמול הייתי במסעדה והזמנתי רק מרק שעועית חומה. לצערי היה בו אורז, ואכלתי אותו, וגם ביסון פצפון מעוגת הגבינה ושני פלחי תפוז (שפשוט שכחתי שאסור...). אבל חוץ מזה אני שומרת, והכמיהה לפחמימות בדעיכה. איזה כיף.
בנות, חוזרים לשגרה. בהצלחה!
אפונה: בדקתי. לאפונה טרייה/קפואה מדד גליקמי ממש גבוה. כמו שאמא חדשה אמרה, אפונה יבשה היא במדד סביר. עם זאת מרק אפונה הוא במדד די גבוה (הבישול מעלה את המדד פעמים רבות). הייתי מציעה לא להגזים עם זה.
אתמול הייתי במסעדה והזמנתי רק מרק שעועית חומה. לצערי היה בו אורז, ואכלתי אותו, וגם ביסון פצפון מעוגת הגבינה ושני פלחי תפוז (שפשוט שכחתי שאסור...). אבל חוץ מזה אני שומרת, והכמיהה לפחמימות בדעיכה. איזה כיף.
בנות, חוזרים לשגרה. בהצלחה!
-
היום עמד בסימן קינואה...
צהריים וערב אכלתי סלט ענק שמורכב מהמון חסות, כוס קינואה, גבינה בולגרית וכף (נו טוב שתיים...) טחינה.
ממלא, שלא לאמר מפוצץ.
הקטע המדהים, לא אכלתי בין הארוחות, קצת נישנושי מלפפון, אבל לא יותר.
בבוקר חביתה משתי ביצים +בולגרית.
מה שכן, אני שותה דיאט קולה...
מוצר ממנו התנזרתי מרבית ההריון...
זה הממתק היומי שלי...
אתן חושבות שזה נורא מבחינת היונק הצעיר? (שבעה וחצי חודשים)
צהריים וערב אכלתי סלט ענק שמורכב מהמון חסות, כוס קינואה, גבינה בולגרית וכף (נו טוב שתיים...) טחינה.
ממלא, שלא לאמר מפוצץ.
הקטע המדהים, לא אכלתי בין הארוחות, קצת נישנושי מלפפון, אבל לא יותר.
בבוקר חביתה משתי ביצים +בולגרית.
מה שכן, אני שותה דיאט קולה...
מוצר ממנו התנזרתי מרבית ההריון...
זה הממתק היומי שלי...
אתן חושבות שזה נורא מבחינת היונק הצעיר? (שבעה וחצי חודשים)
-
קרה לי משהו ממש מוזר היום. היה לי יום די מגעיל, ובאיזשהו שלב ממש רציתי משהו מתוק, comfort food , כמו עוגה. מה שחשבתי עליו היה עוגתי לגמרי, ומתוק מתוק. אבל אין לי בבית כמובן, וככל שחשבתי על זה עוד, הבנתי שאני לא באמת רוצה לאכול את זה, שלא בא לי להרגיש את ההרגשה המתוקה מתוקה הזאת בפה.
בסוף אכלתי גרנולה בר, שלא לגמרי מילא את הצורך הנפשי, אבל גם לא גרם להרגשה הפיזית המגעילה.
בסוף אכלתי גרנולה בר, שלא לגמרי מילא את הצורך הנפשי, אבל גם לא גרם להרגשה הפיזית המגעילה.
_מה שכן, אני שותה דיאט קולה...
אתן חושבות שזה נורא מבחינת היונק הצעיר? (שבעה וחצי חודשים)_
כמה את שותה ביום, אשי"ט? אם זה מה שעוזר לך לעבור את היום בשמחה, אז תיהני לך וזהו. רק זכרי שיש בזה קפאין (אולי כדאי לך לשתות את הדיאט נטול-קפאין) שמעורר גם את היונק, אז כדאי לא לשתות את זה לפחות שעתיים לפני שאת מנסה הרדים אותו.
הבנתי שאני לא באמת רוצה לאכול את זה, שלא בא לי להרגיש את ההרגשה המתוקה מתוקה הזאת בפה.
מצוין! זאת בדיוק המטרה.
אתן חושבות שזה נורא מבחינת היונק הצעיר? (שבעה וחצי חודשים)_
כמה את שותה ביום, אשי"ט? אם זה מה שעוזר לך לעבור את היום בשמחה, אז תיהני לך וזהו. רק זכרי שיש בזה קפאין (אולי כדאי לך לשתות את הדיאט נטול-קפאין) שמעורר גם את היונק, אז כדאי לא לשתות את זה לפחות שעתיים לפני שאת מנסה הרדים אותו.
הבנתי שאני לא באמת רוצה לאכול את זה, שלא בא לי להרגיש את ההרגשה המתוקה מתוקה הזאת בפה.
מצוין! זאת בדיוק המטרה.
-
רק זכרי שיש בזה קפאין (אולי כדאי לך לשתות את הדיאט נטול-קפאין) שמעורר גם את היונק, אז כדאי לא לשתות את זה לפחות שעתיים לפני שאת מנסה הרדים אותו.
אני שותה את הנטול קפאין, משהו כמו שתיים שלוש כוסות ביום. (בנוסף ל2-3 ליטר מים... אני די סוסה בעינייני מים...)
דווקא הערב היה לי קשה, הכנתי לי עוד ממנת הקסם:יוגורט+ממתיק מלאכותי+טחינה...
לילה טוב!
אני שותה את הנטול קפאין, משהו כמו שתיים שלוש כוסות ביום. (בנוסף ל2-3 ליטר מים... אני די סוסה בעינייני מים...)
דווקא הערב היה לי קשה, הכנתי לי עוד ממנת הקסם:יוגורט+ממתיק מלאכותי+טחינה...
לילה טוב!
-
האם יכול להיות שהחזרתי לעצמי קילו בזלילת יום העצמאות?!
ידעתי שהשמחה היתה מוקדמת....אוף מרגישה שוב ענקית....
נראה לי שעם כל הכבוד אני חייבת לקצץ בכמויות, אני לא שוברת את החוקים, אבל אוכלת המון בתוכם...
ידעתי שהשמחה היתה מוקדמת....אוף מרגישה שוב ענקית....
נראה לי שעם כל הכבוד אני חייבת לקצץ בכמויות, אני לא שוברת את החוקים, אבל אוכלת המון בתוכם...
תירגעי... אולי את לפני המחזור החודשי? אולי נשקלת אחרי שאכלת?
מחר יהיה שוב בסדר.. תראי. @}
יום נפלא
מחר יהיה שוב בסדר.. תראי. @}
יום נפלא
-
תירגעי... אולי את לפני המחזור החודשי? אולי נשקלת אחרי שאכלת?
איזה מחזור? הנקה מלאה...פעם קודמת הייתי יותר משנה בלי מחזור...
סתם חזרזירונת....
לא נורא, היום כבר יותר טוב מבחינת הכמויות ואני מקווה להמשיך ולהישתפר!
שבת שלום...
איזה מחזור? הנקה מלאה...פעם קודמת הייתי יותר משנה בלי מחזור...
סתם חזרזירונת....
לא נורא, היום כבר יותר טוב מבחינת הכמויות ואני מקווה להמשיך ולהישתפר!
שבת שלום...
האם יכול להיות שהחזרתי לעצמי קילו בזלילת יום העצמאות?!
לא לדאוג. לא מעלים קילו שומן ביום! כשאוכלים הרבה מצטברים גם מים בגוף--בעיקר אם אכלת אוכל מלוח שסופח מים. אם את רעבה, אל תקצצי הרבה בכמויות, אבל הקפידי לא לאכול דברים עתירי קלוריות במשך כמה ימים (למשל, למעט מאוד בטחינה). ב-SB מותר לאכול די הרבה, אבל בשבועיים הראשונים יש להימנע מאוכל שמן. לא לדאוג, אם תמשיכי את ה-SB את לבטח תירדי במשקל! סופשבוע מוצלח
היום הוא היום השביעי ללא פחמימות. אני פשוט נדהמת מכך שהכמיהה לפחמימות יורדת--אפילו בזמן מיגרנה!
לא לדאוג. לא מעלים קילו שומן ביום! כשאוכלים הרבה מצטברים גם מים בגוף--בעיקר אם אכלת אוכל מלוח שסופח מים. אם את רעבה, אל תקצצי הרבה בכמויות, אבל הקפידי לא לאכול דברים עתירי קלוריות במשך כמה ימים (למשל, למעט מאוד בטחינה). ב-SB מותר לאכול די הרבה, אבל בשבועיים הראשונים יש להימנע מאוכל שמן. לא לדאוג, אם תמשיכי את ה-SB את לבטח תירדי במשקל! סופשבוע מוצלח
היום הוא היום השביעי ללא פחמימות. אני פשוט נדהמת מכך שהכמיהה לפחמימות יורדת--אפילו בזמן מיגרנה!
-
טוב... גם אלי זה הגיע... נקודת השבירה...
ארחנו היום, שוב, על האש.
אכלתי יפה, רק בשר וסלט ובסוף, עדיין לא ברור לי איך, לראשונה מזה שבועיים, פרוסה של עוגת שוקולד.
אני ממהרת להרגיע את עצמי שזו מעידה קלה ולא יותר, נכון?
מחר מיד חוזרים לשגרה?
מחר, זה בדיוק שבועיים לתחילת הניקיון ואני מבואסת שדווקא עכשיו נשברתי...
אתן שמות לב שאני ברגרסיה בימים האחרונים?...
טוב, מחר חוזרים למסלול!
@}
ארחנו היום, שוב, על האש.
אכלתי יפה, רק בשר וסלט ובסוף, עדיין לא ברור לי איך, לראשונה מזה שבועיים, פרוסה של עוגת שוקולד.
מחר מיד חוזרים לשגרה?
מחר, זה בדיוק שבועיים לתחילת הניקיון ואני מבואסת שדווקא עכשיו נשברתי...
אתן שמות לב שאני ברגרסיה בימים האחרונים?...
טוב, מחר חוזרים למסלול!
@}
כן, גם לי היה יום לא מוצלח. למרות ההצהרות, המיגרנה הכריעה אותי ואכלתי גם הרבה חלבונים (פולי סויה, עדשים, חומוס, טופו) וגם עוגיה די גדולה, קרקר, ופרוסת לחם. זה היה היום השביעי.
אשי"ט, ממש לא נורא! מעידונת, שכחי מזה והמשיכי כרגיל.
אם את מרגישה שהירידה נבלמה השבוע, בדיאטת ה-SB אפשר לעשות את השלב הראשון במשך שבועיים-ארבעה שבועות. אז אולי את רוצה פשוט להוסיף נגיד עוד 4 ימים ללא פחמימות (או אפילו יותר) כדי לזרז את הירידה. אולי זה ייתן לך תחושת שליטה ומצב רוח טוב. מה את אומרת?
אשי"ט, ממש לא נורא! מעידונת, שכחי מזה והמשיכי כרגיל.
אם את מרגישה שהירידה נבלמה השבוע, בדיאטת ה-SB אפשר לעשות את השלב הראשון במשך שבועיים-ארבעה שבועות. אז אולי את רוצה פשוט להוסיף נגיד עוד 4 ימים ללא פחמימות (או אפילו יותר) כדי לזרז את הירידה. אולי זה ייתן לך תחושת שליטה ומצב רוח טוב. מה את אומרת?
נכון!
אני דווקא שורדת עד עכשיו מאוד יפה, אבל נורא בלחץ מהשבוע שבא עלינו לטובה מחר. אנחנו נוסעים לאילת (יש!) , אני בעלי והתינוקי, עם עוד זוג חברים טובים, במלון שהכל בו כלול (יענו אוכל מהבוקר עד הערב), ואני לא רוצה לבלות את החופשה שחיכתי לה כל כך הרבה זמן במלחמות עם עצמי, מצד שני אני יודעת שאם אתחיל לזלול ארגיש הרבה יותר גרוע...
מה גם שלא תהיה לי את הקבוצת תמיכה שלי אז בכלל....
הרהורים...@}
נכון!
אני דווקא שורדת עד עכשיו מאוד יפה, אבל נורא בלחץ מהשבוע שבא עלינו לטובה מחר. אנחנו נוסעים לאילת (יש!) , אני בעלי והתינוקי, עם עוד זוג חברים טובים, במלון שהכל בו כלול (יענו אוכל מהבוקר עד הערב), ואני לא רוצה לבלות את החופשה שחיכתי לה כל כך הרבה זמן במלחמות עם עצמי, מצד שני אני יודעת שאם אתחיל לזלול ארגיש הרבה יותר גרוע...
מה גם שלא תהיה לי את הקבוצת תמיכה שלי אז בכלל....
הרהורים...@}
-
אשי"ט, ממש לא נורא! מעידונת, שכחי מזה והמשיכי כרגיל. פלונית, אני אומרת את זה גם לך .
אמא חדשה - נראה לי שיכולה להיות דרך ביניים, לא? כלומר, מצד אחד, לא להעביר את הימים במאבקים פנימיים בלתי-פוסקים, ומצד שני, גם לא להיות שלוחת-רסן. חטא קטן פה ושם במהלך החופשה לא יהיה כל כך נורא, לדעתי.
אנחנו היינו בקמפינג ביום העצמאות, והיה לי ברור שאני לא אלך בדיוק בתלם, אבל מה שעשיתי היה בעיקר לטעום ממה שאסור היה לי, ולא יותר: ביס מהאבטיח, ביס מהמלון, עוגיה אחת קטנה, פרוסת עוגה קטנה. התענגתי על טעמם ולא ייסרתי את עצמי, וחזרתי בקלות להקפדה על החוקים כשהגעתי הביתה.
אני אסיים היום את היום ה - 14, מה שאומר שמחר אני אמורה להתחיל להוסיף פחמימות בהדרגה. באתר האינטרנט אין מידע מדויק על השלב הזה, והנה מה שחשבתי לעשות: אני יודעת שצריך להוסיף פירות עד שמגיעים לשלוש מנות ביום, אז חשבתי להתחיל מפרי אחד, ולהוסיף פרי כל 3 ימים. נשמע הגיוני? ואחר כך, או מתישהו באמצע, להוסיף את מנת החיטה היומית המותרת. אחרי 10-14 יום כאלה, אני מתכננת להמשיך להוסיף עוד פחמימות בהדרגה.
ואז, בסוף החודש, אנחנו טסים לתאילנד, ואני מאד מקווה שאני לא אפרוק שם כל עול, למרות שאני בהחלט לא פוסלת את האפשרות P-:.
בכל מקרה, שיהיה לכולנו שבוע נעים ומוצלח @}.
אמא חדשה - נראה לי שיכולה להיות דרך ביניים, לא? כלומר, מצד אחד, לא להעביר את הימים במאבקים פנימיים בלתי-פוסקים, ומצד שני, גם לא להיות שלוחת-רסן. חטא קטן פה ושם במהלך החופשה לא יהיה כל כך נורא, לדעתי.
אנחנו היינו בקמפינג ביום העצמאות, והיה לי ברור שאני לא אלך בדיוק בתלם, אבל מה שעשיתי היה בעיקר לטעום ממה שאסור היה לי, ולא יותר: ביס מהאבטיח, ביס מהמלון, עוגיה אחת קטנה, פרוסת עוגה קטנה. התענגתי על טעמם ולא ייסרתי את עצמי, וחזרתי בקלות להקפדה על החוקים כשהגעתי הביתה.
אני אסיים היום את היום ה - 14, מה שאומר שמחר אני אמורה להתחיל להוסיף פחמימות בהדרגה. באתר האינטרנט אין מידע מדויק על השלב הזה, והנה מה שחשבתי לעשות: אני יודעת שצריך להוסיף פירות עד שמגיעים לשלוש מנות ביום, אז חשבתי להתחיל מפרי אחד, ולהוסיף פרי כל 3 ימים. נשמע הגיוני? ואחר כך, או מתישהו באמצע, להוסיף את מנת החיטה היומית המותרת. אחרי 10-14 יום כאלה, אני מתכננת להמשיך להוסיף עוד פחמימות בהדרגה.
ואז, בסוף החודש, אנחנו טסים לתאילנד, ואני מאד מקווה שאני לא אפרוק שם כל עול, למרות שאני בהחלט לא פוסלת את האפשרות P-:.
בכל מקרה, שיהיה לכולנו שבוע נעים ומוצלח @}.
-
תגידו, למישהו יש מושג למה ב - SB מתייחסים ליוגורט כאל חלב ולא חלבון? ע"פ הכתוב באתר, בשבועיים הראשונים אסור אותו בכלל, ובחלק השני של הדיאטה, יש הגבלה של עד כוס וחצי חלב ויוגורט (ביחד) ליום. אני לא מקפידה על זה, טרפתי יוגורט בשבועיים האחרונים, אני פשוט תוהה מה הסיבה, בהתחשב בעובדה שהערך הגליקמי של היוגורט הוא נמוך.
-
תגידו, למישהו יש מושג למה ב - SB מתייחסים ליוגורט כאל חלב ולא חלבון? ע"פ הכתוב באתר, בשבועיים הראשונים אסור אותו בכלל, ובחלק השני של הדיאטה, יש הגבלה של עד כוס וחצי חלב ויוגורט (ביחד) ליום. אני לא מקפידה על זה, טרפתי יוגורט בשבועיים האחרונים, אני פשוט תוהה מה הסיבה, בהתחשב בעובדה שהערך הגליקמי של היוגורט הוא נמוך
גם אני... אשמח לשמוע תשובה...
בכל אופן אני מחר מסיימת שבועיים ומתכוונת לחזור יליהם שוב. אני לא מרוצה מהתוצאות ומרגישה שאין לי בעייה להמשיך לא לאכול סוכרים ושות'...
תודה על החיזוקים!!!!!
@}
גם אני... אשמח לשמוע תשובה...
בכל אופן אני מחר מסיימת שבועיים ומתכוונת לחזור יליהם שוב. אני לא מרוצה מהתוצאות ומרגישה שאין לי בעייה להמשיך לא לאכול סוכרים ושות'...
תודה על החיזוקים!!!!!
@}
-
אמא חדשה, לדעתי באילת את יכולה להרשות לעצמך דבר אחד אסור ביום ולהנות ממנו עד הסוף. כשתחזרו, תחזרי לשגרה.
לגבי היוגורט ב SB אין לי מושג ירוק.
בכל אופן אני מחר מסיימת שבועיים - גם אני. ואני מתכוונת להוסיף קצת פירות, כי מאוד משעמם לי בין הארוחות. אבל בהדרגה. הכל בהדרגה.
גם אם הירידה לא ממש משביעה רצון, לפחות התאבון הבלתי פוסק הצליח להפסיק את עצמו. הפיתויים לא משהו, ואני מרגישה שאני אוכלת הרבה יותר בריא.
ובכל זאת, הייתי רוצה לרדת עוד קצת לפני הנסיעה לארץ. זה קורה עוד שבועיים פחות יומיים. אני מקווה שהעובדה שאני שוהה אצל אמא שלי, שיודעת על התזונה שלי כרגע, תעשה את החיים קצת יותר קלים.
הייתי אצל נטורופתית השבוע (לא בגלל הדיאטה), וסיפרתי לה על השינויים בתזונה שלי. היא אמרה שהבעיה ב-SB היא שהיא יכולה לגרום למצב של רעב. אני חולקת על דעתה, ומצפה לפגישה הבאה שלי איתה כדי לקבל טיפים לדיאטה. כנראה שכשנחזור מהארץ, אני אקבל ממנה רשימה של תזונה מפורטת בשבילי ולפי זה אוכל. מקווה שזה לא יהרוס מה שהתחלתי... <אני אוודא שזה לא יקרה>.
לגבי היוגורט ב SB אין לי מושג ירוק.
בכל אופן אני מחר מסיימת שבועיים - גם אני. ואני מתכוונת להוסיף קצת פירות, כי מאוד משעמם לי בין הארוחות. אבל בהדרגה. הכל בהדרגה.
גם אם הירידה לא ממש משביעה רצון, לפחות התאבון הבלתי פוסק הצליח להפסיק את עצמו. הפיתויים לא משהו, ואני מרגישה שאני אוכלת הרבה יותר בריא.
ובכל זאת, הייתי רוצה לרדת עוד קצת לפני הנסיעה לארץ. זה קורה עוד שבועיים פחות יומיים. אני מקווה שהעובדה שאני שוהה אצל אמא שלי, שיודעת על התזונה שלי כרגע, תעשה את החיים קצת יותר קלים.
הייתי אצל נטורופתית השבוע (לא בגלל הדיאטה), וסיפרתי לה על השינויים בתזונה שלי. היא אמרה שהבעיה ב-SB היא שהיא יכולה לגרום למצב של רעב. אני חולקת על דעתה, ומצפה לפגישה הבאה שלי איתה כדי לקבל טיפים לדיאטה. כנראה שכשנחזור מהארץ, אני אקבל ממנה רשימה של תזונה מפורטת בשבילי ולפי זה אוכל. מקווה שזה לא יהרוס מה שהתחלתי... <אני אוודא שזה לא יקרה>.
פלונית, אני אומרת את זה גם לך
מיצי, את צודקת!!! תודה. אמשיך היום כאילו לא קרה כלום.
עוד מיצי,
אני יודעת שצריך להוסיף פירות עד שמגיעים לשלוש מנות ביום
אכן, כדאי להוסיף כל הפחמימות בהדרגה (כל שלושה ימים-שבוע), ויש דברים שעדיין אסור: זה הולך לפי המדד הגליקמי, פירות ופחמימות עם מדד גבוה אסור (או מותר מעט מאוד). הסתכלי פה, יש פירוט של קבוצות המזון המותרות בכל ארוחה בשלב שני. כדאי לתרגם את זה לעברית באופן מסודר וברור ולתלות על המקרר.
http://www.southbeach-diet-plan.com/[po]shoppinglist p2[/po].htm
מצד שני אני יודעת שאם אתחיל לזלול ארגיש הרבה יותר גרוע...
אמא חדשה, מציעה כמו שאר הבנות, קצת להתפנק אבל באופן מבוקר שעליו את מחליטה מראש ולא חורגת ממנו (כמו חריגה אחת ביום, בארוחת הבוקר, או רק ביס מכל דבר. את יודעת במה תוכלי לעמוד). בטוחה שתוכלי להינות שם מסלטים מצוינים, גבינות, בשר. ואם תמשיכי לשמור, מצב הרוח יהיה טוב בהרבה מאשר אם תרגישי ששוב עלית... את יכולה גם לכתוב בסוף כל יום איך היה ולדווח פה כשתחזרי. תעשי חיים!
היא אמרה שהבעיה ב-SB היא שהיא יכולה לגרום למצב של רעב. אני חולקת על דעתה
סיון, את צודקת. ה-SB זו ממש לא דיאטת רעב. נהפוך הוא, רעב מנוגד לרעיון של הדיאטה אחרי שבועיים גם הפחמימות חוזרות, אז הגוף מקבל את כל אבות המזון.
בנוגע ליוגורט: האינדקס שלו נמוך, אך ההרכב שלו הוא כמו של חלב (דרך אגב, גם של לבנה), וגם חלב אסור בשבועיים הראשונים. כנראה משהו בהם מעכב הירידה. באופן כללי, יוגורט זה אוכל מצוין. בעיקר מחלב עזים.
מיצי, את צודקת!!! תודה. אמשיך היום כאילו לא קרה כלום.
עוד מיצי,
אני יודעת שצריך להוסיף פירות עד שמגיעים לשלוש מנות ביום
אכן, כדאי להוסיף כל הפחמימות בהדרגה (כל שלושה ימים-שבוע), ויש דברים שעדיין אסור: זה הולך לפי המדד הגליקמי, פירות ופחמימות עם מדד גבוה אסור (או מותר מעט מאוד). הסתכלי פה, יש פירוט של קבוצות המזון המותרות בכל ארוחה בשלב שני. כדאי לתרגם את זה לעברית באופן מסודר וברור ולתלות על המקרר.
http://www.southbeach-diet-plan.com/[po]shoppinglist p2[/po].htm
מצד שני אני יודעת שאם אתחיל לזלול ארגיש הרבה יותר גרוע...
אמא חדשה, מציעה כמו שאר הבנות, קצת להתפנק אבל באופן מבוקר שעליו את מחליטה מראש ולא חורגת ממנו (כמו חריגה אחת ביום, בארוחת הבוקר, או רק ביס מכל דבר. את יודעת במה תוכלי לעמוד). בטוחה שתוכלי להינות שם מסלטים מצוינים, גבינות, בשר. ואם תמשיכי לשמור, מצב הרוח יהיה טוב בהרבה מאשר אם תרגישי ששוב עלית... את יכולה גם לכתוב בסוף כל יום איך היה ולדווח פה כשתחזרי. תעשי חיים!
היא אמרה שהבעיה ב-SB היא שהיא יכולה לגרום למצב של רעב. אני חולקת על דעתה
סיון, את צודקת. ה-SB זו ממש לא דיאטת רעב. נהפוך הוא, רעב מנוגד לרעיון של הדיאטה אחרי שבועיים גם הפחמימות חוזרות, אז הגוף מקבל את כל אבות המזון.
בנוגע ליוגורט: האינדקס שלו נמוך, אך ההרכב שלו הוא כמו של חלב (דרך אגב, גם של לבנה), וגם חלב אסור בשבועיים הראשונים. כנראה משהו בהם מעכב הירידה. באופן כללי, יוגורט זה אוכל מצוין. בעיקר מחלב עזים.
התאבון הבלתי פוסק הצליח להפסיק את עצמו
סיון, בשביל זה פתחת את הדף. אני מקווה שזה לא אומר שעכשיו תסגרי אותו...(-; עכשיו כבר התמכרנו...
סיון, בשביל זה פתחת את הדף. אני מקווה שזה לא אומר שעכשיו תסגרי אותו...(-; עכשיו כבר התמכרנו...
-
ולגבי שלב 2. לפי האתר שפלונית צרפה, אסור בננות.
אבל קיבלתי אימייל כשהייתי מנויה על רשימת התפוצה של האתר הרשמי של הדיאטה, בו כתוב שמותר. הנה ציטוט:
Good news! You can now eat a medium-sized banana as part of Phase 2 of The South Beach Diet™.
Why the change? In reviewing the 2002 International Table of Glycemic Index and Glycemic Load, a 4-ounce medium (120 gram) banana has a low glycemic index and an intermediate glycemic load—making it an acceptable fruit for Phase 2.
אז צריך להזהר (כמות, גודל), אבל לא להמנע. לדעתי אלה חדשות טובות, כי בננות די ממלאות וגם בריאות.
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
וגם חלב אסור בשבועיים הראשונים. כנראה משהו בהם מעכב הירידה
קחו את דבריי בע"מ, אבל זה מה שאני יודעת:
הלקטוז המוכר, לצערנו הוא סוכר. שיעורו כ-5% בחלב פרה ובהרבה מהמוצרים הניגרים.
אם אינני טועה, ואם מתעקשים להסתכל על זה קלורית, (למרות שלא ממש חייבים...) אז בחלב פרה מלא (3%) יש 46 קלוריות למאה CC. כלומר, יותר מקולה...
(אין לי חלב פרה בבית כבר כמה שנים, אז הכל מהזכרון )
קחו את דבריי בע"מ, אבל זה מה שאני יודעת:
הלקטוז המוכר, לצערנו הוא סוכר. שיעורו כ-5% בחלב פרה ובהרבה מהמוצרים הניגרים.
אם אינני טועה, ואם מתעקשים להסתכל על זה קלורית, (למרות שלא ממש חייבים...) אז בחלב פרה מלא (3%) יש 46 קלוריות למאה CC. כלומר, יותר מקולה...
(אין לי חלב פרה בבית כבר כמה שנים, אז הכל מהזכרון )
סיון ושאר הבנות, הנה דף עדכונים על הדיאטה (יש דברים שבאמת שונו עם הזמן. גזר, למשל, גם כבר אפשר בשלב 2)
http://www.southbeachdiet.com/public/di ... asp?id=001
הנה דף עם שאלות נפוצות ותשובות על שלב 1
http://www.southbeach-diet-plan.com/for ... hp?t=26395
הנה דף עם שאלות נפוצות ותשובות על שלב 2
http://www.southbeach-diet-plan.com/for ... hp?t=26401
כדאי להסתכל גם בתחתית הדפים, לפעמים יש שם פירוט יותר קל לקריאה. נראה לי כשווה השקעה למי שמתכוונת להישאר בדיאטה זמן מה. את יכולות לקרוא בזמן שמיניקות....
שבוע מוצלח לכולן!
http://www.southbeachdiet.com/public/di ... asp?id=001
הנה דף עם שאלות נפוצות ותשובות על שלב 1
http://www.southbeach-diet-plan.com/for ... hp?t=26395
הנה דף עם שאלות נפוצות ותשובות על שלב 2
http://www.southbeach-diet-plan.com/for ... hp?t=26401
כדאי להסתכל גם בתחתית הדפים, לפעמים יש שם פירוט יותר קל לקריאה. נראה לי כשווה השקעה למי שמתכוונת להישאר בדיאטה זמן מה. את יכולות לקרוא בזמן שמיניקות....
שבוע מוצלח לכולן!
-
תודה לכולן על התשובות@}.
שבוע נפלא לכולכן... המון הצלחה פחות משברים.
אנחנו כבר ארוזים ויוצאים מהבית...
געגועים @}
אנחנו כבר ארוזים ויוצאים מהבית...
געגועים @}
-
טוב, שבוע חדש....זה הזמן לשנס מותניים ולהיסתער על ההר....
או בעברית-שוב נפלתי אתמול (חצי פיתה של אבולעפיה עם חמאה... ומנת בוואריה- מה עבר לי בראש בדיוק?!)
אז הבוקר נפתח במלפפונים עם צפתית 5 % ויוגורט עיזים עם כפית טחינה (לא יותר!) ואני דוהרת לפילאטיס!
אחלו לי בהצלחה!!!! זה יותר קשה ממה שחשבתי....
@}
או בעברית-שוב נפלתי אתמול (חצי פיתה של אבולעפיה עם חמאה... ומנת בוואריה- מה עבר לי בראש בדיוק?!)
אז הבוקר נפתח במלפפונים עם צפתית 5 % ויוגורט עיזים עם כפית טחינה (לא יותר!) ואני דוהרת לפילאטיס!
אחלו לי בהצלחה!!!! זה יותר קשה ממה שחשבתי....
@}
אויש, יש לי מיגרנה ומרוב רחמים עצמיים אכלתי 6 עוגיות קטנות של הפצפונת (אמנם אורגניות, אך ביחד כ-150 קלוריות על טהרת הפחמימות). איזה כיף לראות שלפצפונת יש מנגנון רעב כל כך טבעי ונכון. רק לא לקלקל.... בכל אופן, מיד הכנתי לי קפה ורצה לדף הזה לדווח ולהכריז: לא עוד פחמימות היום!!! אני אוסיף עוד יום בלי פחמימות. זה היה אמור להיות היום התשיעי, אז עכשיו זה היום השמיני.
אמא של יונתן וטל, בהצלחה. חשבי על האושר שבהתנקות ובירידה במשקל בכל פעם שאת נכספת לפחמימה....
rk מזל טוב. בשלב השני כדי למעט מאוד בתפוחי אדמה ואורז לבן (ערך גליקמי מאוד גבוה), אורז מלא זה מצוין. את בטח כבר יודעת... בהצלחה.
אמא של יונתן וטל, בהצלחה. חשבי על האושר שבהתנקות ובירידה במשקל בכל פעם שאת נכספת לפחמימה....
rk מזל טוב. בשלב השני כדי למעט מאוד בתפוחי אדמה ואורז לבן (ערך גליקמי מאוד גבוה), אורז מלא זה מצוין. את בטח כבר יודעת... בהצלחה.
-
הו, אני גאה בעצמי על אתמול.
ארחנו הרבה אנשים (היינו 13 מבוגרים + 5 ילדים + 3 תינוקות) לברביקיו לכבוד יום ההולדת של האיש. עבדתי כמו משוגעת <האיש היה על המנגל, אבל אני על הסלטים, הדג בתנור, פשטידה וכו'>, הייתי על הרגליים רוב היום והערב, ומה שהרשיתי לעצמי מהדברים האסורים הוא רק לק מעוגת המוס שחברים הביאו. לק. וזהו.
כמובן שהיה המון בשר (שישליק, המבורגרים, סטייקים), סלט ירקות, סלט אבוקדו, פשטידת קישואים, דג עם חמאה בתנור וסלט תפו"א שבסוף הערב הכנסתי לפלסטיק ושלחתי הביתה עם חברים.
היו המון פיתות. לא נגעתי.
רק לילדים היה מקום לעוגה בסוף (והיא עוד במקרר... האיש יקח אותה מחר לערב פוקר). אכלנו טוב טוב ולא הרגשתי צורך לאכול שומדבר אסור.
מבחינתי היה מצוין. אם עמדתי בערב כזה, אני יכולה לעמוד ב(כמעט) הכל.
נשארו גם המון פירות, אני שולחת את הרוב עם האיש לפוקר מחר אבל משאירה את התותים אצלי.
למרות שאני מרגישה כאילו לא ירדתי כל כך השבוע (מחר בבוקר שקילה, אם אזכור), אני מרגישה טוב עם השינוי. ממחר אפשר קצת פירות, יהיה יותר קל.
ארחנו הרבה אנשים (היינו 13 מבוגרים + 5 ילדים + 3 תינוקות) לברביקיו לכבוד יום ההולדת של האיש. עבדתי כמו משוגעת <האיש היה על המנגל, אבל אני על הסלטים, הדג בתנור, פשטידה וכו'>, הייתי על הרגליים רוב היום והערב, ומה שהרשיתי לעצמי מהדברים האסורים הוא רק לק מעוגת המוס שחברים הביאו. לק. וזהו.
כמובן שהיה המון בשר (שישליק, המבורגרים, סטייקים), סלט ירקות, סלט אבוקדו, פשטידת קישואים, דג עם חמאה בתנור וסלט תפו"א שבסוף הערב הכנסתי לפלסטיק ושלחתי הביתה עם חברים.
היו המון פיתות. לא נגעתי.
רק לילדים היה מקום לעוגה בסוף (והיא עוד במקרר... האיש יקח אותה מחר לערב פוקר). אכלנו טוב טוב ולא הרגשתי צורך לאכול שומדבר אסור.
מבחינתי היה מצוין. אם עמדתי בערב כזה, אני יכולה לעמוד ב(כמעט) הכל.
נשארו גם המון פירות, אני שולחת את הרוב עם האיש לפוקר מחר אבל משאירה את התותים אצלי.
למרות שאני מרגישה כאילו לא ירדתי כל כך השבוע (מחר בבוקר שקילה, אם אזכור), אני מרגישה טוב עם השינוי. ממחר אפשר קצת פירות, יהיה יותר קל.
-
וואו, סיון!! זה באמת מרשים.
נראה לי באמת שכשיש הרבה אוכל טעים מותר- בשר על האש, דגים סלטים וכו, זה מקטין מאוד את הצורך בלקק דוקא את מה שאסור כי איך אפשר להתלונן עם כל השפע שיש?.. ואולי זה באמת הסוד: לגוון, ולמלא את המקרר בהרבה סוגים של ירקות ובשר, וככה אפשר ממש להנות מהדיאטה...!
אני היום בשקט בשקט התחלתי התחלת ניסיון ללא דרמות... מנסה למזער את הפתיחה כדי שלא תבוא אחריה שבירה דרמתית וזללנית..
והאמת היא ש: היה קל!! ממש הפתיע אותי כמה לא השתוקקתי למתוק מתוך המודעות הזו של ניקוי הגוף.
אכלתי בבוקר חביתה משתי ביצים עם מעט גבינה, כמו שהומלץ פה.
הלכנו לטיול בפארק עם נסיכת השום ומשפחתה, לפני היציאה הכנתי לי קופסת נישנושי ירקות קטנה- מלפפון וגזר אחד, ופירות לאיה.
פחדתי שאתגרה מהפירות שלה אך ממש לא!
אכלתי לי בהנאה את הירקות שלי, ודי שבעתי, אחר כך הגיע שלב קצר של רעב, אז שתיתי מים וקפה ללא סוכר...
בהתחלה היה לי מוזר אך די מהר התרגלתי! לא שתיתי קפה בלי סוכר מעולם!! ועכשיו שתיתי פעם שניה!... זה כ"כ לא נורא כמו שחשבתי!
בשובינו הביתה הכנתי סיר ברוקולי עם שום ומעט חמאה, ויותר מאוחר עוף עם פלפלים, ושום ותבלינים. אכלנו בהנאה. ועכשיו אני שבעה מאוד.
אחרי הקפה ששתיתי ושני אגוזים לצידו, מרגישה חסומה לעוד אוכל, אך בד"כ הרעב למתוק מתעורר אצלי בערבים... אז מקוה שיהיה לי ערב קל גם.
תודה על ההשראה ועל פתיחת הדף, אמן שכל הימים יהיו כה קלים.. בהצלחה לכל השותפות- SB{@
נראה לי באמת שכשיש הרבה אוכל טעים מותר- בשר על האש, דגים סלטים וכו, זה מקטין מאוד את הצורך בלקק דוקא את מה שאסור כי איך אפשר להתלונן עם כל השפע שיש?.. ואולי זה באמת הסוד: לגוון, ולמלא את המקרר בהרבה סוגים של ירקות ובשר, וככה אפשר ממש להנות מהדיאטה...!
אני היום בשקט בשקט התחלתי התחלת ניסיון ללא דרמות... מנסה למזער את הפתיחה כדי שלא תבוא אחריה שבירה דרמתית וזללנית..
והאמת היא ש: היה קל!! ממש הפתיע אותי כמה לא השתוקקתי למתוק מתוך המודעות הזו של ניקוי הגוף.
אכלתי בבוקר חביתה משתי ביצים עם מעט גבינה, כמו שהומלץ פה.
הלכנו לטיול בפארק עם נסיכת השום ומשפחתה, לפני היציאה הכנתי לי קופסת נישנושי ירקות קטנה- מלפפון וגזר אחד, ופירות לאיה.
פחדתי שאתגרה מהפירות שלה אך ממש לא!
אכלתי לי בהנאה את הירקות שלי, ודי שבעתי, אחר כך הגיע שלב קצר של רעב, אז שתיתי מים וקפה ללא סוכר...
בהתחלה היה לי מוזר אך די מהר התרגלתי! לא שתיתי קפה בלי סוכר מעולם!! ועכשיו שתיתי פעם שניה!... זה כ"כ לא נורא כמו שחשבתי!
בשובינו הביתה הכנתי סיר ברוקולי עם שום ומעט חמאה, ויותר מאוחר עוף עם פלפלים, ושום ותבלינים. אכלנו בהנאה. ועכשיו אני שבעה מאוד.
אחרי הקפה ששתיתי ושני אגוזים לצידו, מרגישה חסומה לעוד אוכל, אך בד"כ הרעב למתוק מתעורר אצלי בערבים... אז מקוה שיהיה לי ערב קל גם.
תודה על ההשראה ועל פתיחת הדף, אמן שכל הימים יהיו כה קלים.. בהצלחה לכל השותפות- SB{@
-
רוצה לספר לכם שעבר, ושרדתי. סוף השבוע אצל חמותי כלומר.
מזל שאני אוכלת תפוחי אדמה, כי זה מה שהיה לי לאכול. תפוחי אדמה ועוף, מעט מאוד ירקות, ואגוזים. דאגתי לאכול הרבה בארוחות, כי מבחינת נשנושים, לא היה הרבה. אבל מה היה קשה? כל הבית מלא בג'אנק, מתוקים ומוצרי חלב שאני לא אוכלת, וכל הזמן אכלו מסביבי. אני מאוד גאה בעצמי שהחזקתי מעמד. היא דווקא הפנימה בערך מה אני אוכלת, ואפילו היה לה קינואה (שהיא קונה מוכן בשוק עם תבלינים). אבל המצחיקה הזו מראה לי עוגה שהיא קנתה (במיוחד בשבילך! ) ואמרה שתשמור לי אותה בפריזר. לא היה לי נעים להגיד לה שאני מקווה לא לאכול את זה לעוד המון זמן אם בכלל.
מזל שאני אוכלת תפוחי אדמה, כי זה מה שהיה לי לאכול. תפוחי אדמה ועוף, מעט מאוד ירקות, ואגוזים. דאגתי לאכול הרבה בארוחות, כי מבחינת נשנושים, לא היה הרבה. אבל מה היה קשה? כל הבית מלא בג'אנק, מתוקים ומוצרי חלב שאני לא אוכלת, וכל הזמן אכלו מסביבי. אני מאוד גאה בעצמי שהחזקתי מעמד. היא דווקא הפנימה בערך מה אני אוכלת, ואפילו היה לה קינואה (שהיא קונה מוכן בשוק עם תבלינים). אבל המצחיקה הזו מראה לי עוגה שהיא קנתה (במיוחד בשבילך! ) ואמרה שתשמור לי אותה בפריזר. לא היה לי נעים להגיד לה שאני מקווה לא לאכול את זה לעוד המון זמן אם בכלל.
-
אף חצוף, אם שרדת את זה ובכזו עוצמה- את יכולה הכל!
הוספת הפחמימות לתפריט העלתה לי את הרעב, ההשתוקקות למתוק, הכל חזר.
אני יודעת שלא בריא למשוך את ההתנזרות מפחמימות במיוחד לא בהנקה. אז בינתיים אני בשלב 2 עם שאיפה לעשות עוד פעם שלב 1 בעוד חודש בערך. אולי בגלל הנקה המרובה של ינוקא ישנו הרעב הזה?
אולי בגלל ההחלמה מההצטננות (שלא חלפה לחלוטין)?
כדברי לובה- קשה קשה.
אני יודעת שלא בריא למשוך את ההתנזרות מפחמימות במיוחד לא בהנקה. אז בינתיים אני בשלב 2 עם שאיפה לעשות עוד פעם שלב 1 בעוד חודש בערך. אולי בגלל הנקה המרובה של ינוקא ישנו הרעב הזה?
אולי בגלל ההחלמה מההצטננות (שלא חלפה לחלוטין)?
כדברי לובה- קשה קשה.
-
ובכן- נשנוש לשלב ב'-
פרוסות טריות ודקיקות של בטטה.
חברה גילתה לי כמה שזה טעים טרי. אז ביחד עם המלפפון הטרי הפרוס להנאתי, מתפרסת גם בטטה טריה וקריספית.
פרוסות טריות ודקיקות של בטטה.
חברה גילתה לי כמה שזה טעים טרי. אז ביחד עם המלפפון הטרי הפרוס להנאתי, מתפרסת גם בטטה טריה וקריספית.
סיון, כל הכבוד--גם על השמירה וגם על כך ששלחת את הפחמימות החוצה מהבית.
אף חצוף, את גדולה. נשמע מאוד קשה. אולי את צריכה להביא ירקות איתך, בשביל הנשנושים? או שזה יעליב את חמותך?
לוטם, מדאיג מה שאת מספרת על ההשתוקקות. אני משערת שזאת הסיבה שצריך להחזיר הפחמימות בהדרגה, ורק טובות ומלאות. יש באתר שלהם כמויות מדויקות ופירוט של פחמימות מותרות. החזיקי מעמד.
היום הוא היום התשיעי (בעצם העשירי, אבל הוספתי יום).
אף חצוף, את גדולה. נשמע מאוד קשה. אולי את צריכה להביא ירקות איתך, בשביל הנשנושים? או שזה יעליב את חמותך?
לוטם, מדאיג מה שאת מספרת על ההשתוקקות. אני משערת שזאת הסיבה שצריך להחזיר הפחמימות בהדרגה, ורק טובות ומלאות. יש באתר שלהם כמויות מדויקות ופירוט של פחמימות מותרות. החזיקי מעמד.
היום הוא היום התשיעי (בעצם העשירי, אבל הוספתי יום).
-
אולי משהו ספציפי שהחזרת מעורר את זה?
אף חצוף ו הגמד חיוכון - כל הכבוד.
אני חייבת להודות שאצלי ירדה התשוקה לפחמימות - התחלתי כעת את שלב 2, וממש לא בוער לי להוסיף, נניח, לחם לארוחת הבוקר. פתאום החביתה-עם-סלט וגבינה/יוגורט בכפית ליד, נראים ממש מספקים. אבל, התשוקה למתוק ממש לא נעלמה. למעשה, נראה לי שהיא התחזקה ביומיים האחרונים. אני חושבת שהתחושה הזו נחלשה בהתחלה, והתחזקה שוב ביום העצמאות כשנשנשתי ביס פה וביס שם מפירות ומעוגה. ומאז היא ממשיכה להתחזק.
בנוסף, אני מרגישה בימים האחרונים שאני אוכלת יותר מדי, לא מתוך רעב, אבל בכל פעם שבא לי מתוק, אני משליכה לפה אגוז או אוכלת יוגורט. החלטתי לנסות לאכול בצורה יותר מדודה ומחושבת בין הארוחות, ולדכא את הדחף לאכול בלי להיות רעבה, ולראות אם הוא יעבור בתוך כמה ימים.
פטריות ממולאות:
מהיר-הכנה וטעים.
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 כף גדושה קוטג'
1 כף גדושה גבינה לבנה
1 כף גדושה שמנת חמוצה (אפשר להמיר בעוד קוטג'/גבינה לבנה למי שמקפידה על אחוזי שומן נמוכים במוצרי החלב שלה)
1-2 כפות רוטב פסטו
מעט פרמזן מגוררת
1 כפית שמן זית
מסירים את הרגליים של כל הפטריות וקוצצים אותן. מחממים את שמן הזית ומטגנים את הרגליים הקצוצות 2-3 דקות. מערבבים את הקוטג', הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הפסטו ורגלי הפטריות המטוגנות. טועמים - אם צריך, ממליחים ומפלפלים (אני מכינה פסטו די מתובל, ולא הוספתי כלום), או מוסיפים עוד פסטו.
מניחים את הפטריות על תבנית, וממלאים בעזרת כפית. זורים פרמזן מלמעלה (אם רוצים. אפשר גם להוסיף את הפרמזן לתערובת המילוי ואפשר לוותר לגמרי).
אופים כ - 15 דקות בחום בינוני.
(למשקיעות: אפשר לטגן את הפטריות במעט שמן זית משני צדיהן לפני המילוי, זה משדרג את טעמן, אני גוועתי ברעב היום בצהריים ולא היתה לי סבלנות לחכות).
(ועוד הערה: נשאר לא מעט עודף מתערובת המילוי. אפשר לאכול בכפית, אפשר מן הסתם לנגב עם ירקות, או למרוח על חביתה ולגלגל כמו בלינצ'ס - טעים בטירוף).
יאמי!
אולי משהו ספציפי שהחזרת מעורר את זה?
אף חצוף ו הגמד חיוכון - כל הכבוד.
אני חייבת להודות שאצלי ירדה התשוקה לפחמימות - התחלתי כעת את שלב 2, וממש לא בוער לי להוסיף, נניח, לחם לארוחת הבוקר. פתאום החביתה-עם-סלט וגבינה/יוגורט בכפית ליד, נראים ממש מספקים. אבל, התשוקה למתוק ממש לא נעלמה. למעשה, נראה לי שהיא התחזקה ביומיים האחרונים. אני חושבת שהתחושה הזו נחלשה בהתחלה, והתחזקה שוב ביום העצמאות כשנשנשתי ביס פה וביס שם מפירות ומעוגה. ומאז היא ממשיכה להתחזק.
בנוסף, אני מרגישה בימים האחרונים שאני אוכלת יותר מדי, לא מתוך רעב, אבל בכל פעם שבא לי מתוק, אני משליכה לפה אגוז או אוכלת יוגורט. החלטתי לנסות לאכול בצורה יותר מדודה ומחושבת בין הארוחות, ולדכא את הדחף לאכול בלי להיות רעבה, ולראות אם הוא יעבור בתוך כמה ימים.
פטריות ממולאות:
מהיר-הכנה וטעים.
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 כף גדושה קוטג'
1 כף גדושה גבינה לבנה
1 כף גדושה שמנת חמוצה (אפשר להמיר בעוד קוטג'/גבינה לבנה למי שמקפידה על אחוזי שומן נמוכים במוצרי החלב שלה)
1-2 כפות רוטב פסטו
מעט פרמזן מגוררת
1 כפית שמן זית
מסירים את הרגליים של כל הפטריות וקוצצים אותן. מחממים את שמן הזית ומטגנים את הרגליים הקצוצות 2-3 דקות. מערבבים את הקוטג', הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הפסטו ורגלי הפטריות המטוגנות. טועמים - אם צריך, ממליחים ומפלפלים (אני מכינה פסטו די מתובל, ולא הוספתי כלום), או מוסיפים עוד פסטו.
מניחים את הפטריות על תבנית, וממלאים בעזרת כפית. זורים פרמזן מלמעלה (אם רוצים. אפשר גם להוסיף את הפרמזן לתערובת המילוי ואפשר לוותר לגמרי).
אופים כ - 15 דקות בחום בינוני.
(למשקיעות: אפשר לטגן את הפטריות במעט שמן זית משני צדיהן לפני המילוי, זה משדרג את טעמן, אני גוועתי ברעב היום בצהריים ולא היתה לי סבלנות לחכות).
(ועוד הערה: נשאר לא מעט עודף מתערובת המילוי. אפשר לאכול בכפית, אפשר מן הסתם לנגב עם ירקות, או למרוח על חביתה ולגלגל כמו בלינצ'ס - טעים בטירוף).
יאמי!
-
תודה תודה על כל המחמאות! אבל נראה לי שכבר לא מגיע לי. כבר יומיים שדווקא בלילה בא לי לאכול משהו, ומה אני אוכלת? גרנולה בר. לא סוף העולם, אבל ממש לא משהו שאני אמורה לאכול. מלא סוכר.
אני חייבת לעשות סופר, ולדאוג למקרר מלא בדברים נורמליים, הירקות שלי שוב אוזלים. גם עברו עלי יומיים קשים עם אלון, כך שלא היה לי זמן להכין אוכל. אני כל הזמן מחפשת נשנושים, אז אני אוכלת המון אגוזים ותמרים (שהם מאוד מתוקים). אנחנו נוסעים לסוף השבוע, ואני מקווה מאוד שאני אסתדר שם. אני אדאג להביא איתי נשנושים כלשהם, כדי להחזיק מעמד כמה שיותר. חוץ מזה, אני מחכה לתובנות של אמא חדשה כשתחזור מאילת, כי אנחנו נוסעים בעוד שבועיים.
בקיצור, קצת קשה לי לשמור על שגרה כשאני כל הזמן עושה דברים שונים, ואז אני עוד חוזרת לעבודה. יהיה מעניין...
אני חייבת לעשות סופר, ולדאוג למקרר מלא בדברים נורמליים, הירקות שלי שוב אוזלים. גם עברו עלי יומיים קשים עם אלון, כך שלא היה לי זמן להכין אוכל. אני כל הזמן מחפשת נשנושים, אז אני אוכלת המון אגוזים ותמרים (שהם מאוד מתוקים). אנחנו נוסעים לסוף השבוע, ואני מקווה מאוד שאני אסתדר שם. אני אדאג להביא איתי נשנושים כלשהם, כדי להחזיק מעמד כמה שיותר. חוץ מזה, אני מחכה לתובנות של אמא חדשה כשתחזור מאילת, כי אנחנו נוסעים בעוד שבועיים.
בקיצור, קצת קשה לי לשמור על שגרה כשאני כל הזמן עושה דברים שונים, ואז אני עוד חוזרת לעבודה. יהיה מעניין...
-
גם אני....
זה קשה מאוד.
היום לא היו שבירות, אבל אני מאוד מותשת וקורסת.
לילה טוב
@}
גם אני....
זה קשה מאוד.
היום לא היו שבירות, אבל אני מאוד מותשת וקורסת.
לילה טוב
@}
אוקיי, אני הרבה פחות גיבורה ממה שחשבתי... אני אוכלת ממש בסדר, ממש לא הרבה, בדיוק כמה שצריך, שלוש פעמים ביום--מתוך מבחר של טופו, ביצים, פולי סויה, עדשים, ירקות, גבינה רזה. אבל, מעבר לכך, פעם ביום, ביומיים האחרונים, בצהריים יש לי "נחיתת אנרגיה" ואני מוצאת את עצמי אוכלת שניים-שלושה ביסקוויטים וכשליש בייגל לכאורה בלי לשים לב. לא טוב. מצברח אותי. מה לעשות? זקוקה לעצות.
אף חצוף, אולי בעבודה דווקא יהיה לך יותר קל? בבית יש יותר "אווירת אוכל".
אף חצוף, אולי בעבודה דווקא יהיה לך יותר קל? בבית יש יותר "אווירת אוכל".
-
פעם ביום, ביומיים האחרונים, בצהריים יש לי "נחיתת אנרגיה" ואני מוצאת את עצמי אוכלת שניים-שלושה ביסקוויטים וכשליש בייגל לכאורה בלי לשים לב. לא טוב. מצברח אותי. מה לעשות? זקוקה לעצות.
מוכר מאוד... הפיתרונות שלי:
4-5 שקדים
4-5 אגוזי מלך/פקאנים (עושה קריספיות ומתיקות נעימה בפה)
בעת צרה ממש:
יוגורט (עיזים, או ביו) עם ממתיק מלאכותי (ספלנדה-סוכראדיאט, סטיוויה, מה שיש) וכפית טחינה
או-
לצחצח שיניים ולשתות כוס מיים גדולה
להיתקלח...(לא יודעת למה, לי זה עוזר...)
אשמח לשמוע עצות של חברות אחרות...
בהצלחה לנו בעוד יום!
@}
מוכר מאוד... הפיתרונות שלי:
4-5 שקדים
בעת צרה ממש:
יוגורט (עיזים, או ביו) עם ממתיק מלאכותי (ספלנדה-סוכראדיאט, סטיוויה, מה שיש) וכפית טחינה
או-
לצחצח שיניים ולשתות כוס מיים גדולה
להיתקלח...(לא יודעת למה, לי זה עוזר...)
אשמח לשמוע עצות של חברות אחרות...
בהצלחה לנו בעוד יום!
@}
-
אולי בעבודה דווקא יהיה לך יותר קל?
אולי. אבל אני גם ממש מפחדת שדווקא שם המצב יחמיר. יש שם קיוסק בערך 10 מטרים מהמשרד שלי, בתוך הבניין. אני צריכה לעבור לידו עשרות פעמים ביום. בהריון אכלתי שם סנדויץ כל יום כמעט, זה ידרוש ממני המון משמעת עצמית. אני מקווה שעד אז אני אתרגל לא לאכול סנדויצים וזה לא יפריע לי כל כך.
זקוקה לעצות.
זה הרבה פעמים מציל גם אותי. אולי אם כבר מתוק, אז לא עדיף אפילו עוגיות שיבולת שועל במקום? ואז אפילו אחת תמלא לך את כל החוסר הזה.
ולשתות כוס מיים גדולה
זה גם עובד, כי לפעמים לא באמת רעבים והשתיה מרווה ולא צריך עוד כלום.
בהצלחה לנו בעוד יום!
אולי. אבל אני גם ממש מפחדת שדווקא שם המצב יחמיר. יש שם קיוסק בערך 10 מטרים מהמשרד שלי, בתוך הבניין. אני צריכה לעבור לידו עשרות פעמים ביום. בהריון אכלתי שם סנדויץ כל יום כמעט, זה ידרוש ממני המון משמעת עצמית. אני מקווה שעד אז אני אתרגל לא לאכול סנדויצים וזה לא יפריע לי כל כך.
זקוקה לעצות.
זה הרבה פעמים מציל גם אותי. אולי אם כבר מתוק, אז לא עדיף אפילו עוגיות שיבולת שועל במקום? ואז אפילו אחת תמלא לך את כל החוסר הזה.
ולשתות כוס מיים גדולה
זה גם עובד, כי לפעמים לא באמת רעבים והשתיה מרווה ולא צריך עוד כלום.
בהצלחה לנו בעוד יום!
-
אני רוצה לציין שוב משהו שנדמה לי שכתבתי במעלה הדף: אגוזי קשיו לא-קלויים הם ממש מתקתקים, יותר מכל אגוז אחר שאכלתי.
עצות מצוינות! תודה! אני הולכת לקנות אגוזים שונים--זה אפילו מותר לפי הדיאטה וגם בריא וטעים. אני צריכה לאמץ גם את הרעיון של היוגורט, משום מה אף פעם לא עולה בדעתי לאכול יוגורט. אפשר גם להוסיף לו (אם נמאס מטחינה) שקדיה--זה פשוט רק שקדים טחונים, בדיוק כמו טחינה. אבל מתקתק וטעים ומאוד מאוד בריא. אני נותנת את זה לפצפונת (בריא ומזין מאוד לתינוקות--ביוגורט, גבינה, על לחם, לערבב עם מים ולהפוך ל"חלב שקדים", על דייסת שיבולת שועל).
אמא של יונתן וטל, את משתמשת בסטיוויה בבית? אף פעם לא ניסיתי, על אף שהתזונאית הטבעית המליצה. ספרי עוד, זה טוב להמשך הדיאטה, לא?
אולי. אבל אני גם ממש מפחדת שדווקא שם המצב יחמיר.
הכי טוב זה להביא אוכל מהבית עם ערך גליקמי נמוך (אפילו לחם עם ערך נמוך) כך שקנייה בקיוסק היא אפילו לא אופציה. (אני יודעת שזה קשה להתכונן מראש עם ילדה ויונק קטן..)
אמא של יונתן וטל, את משתמשת בסטיוויה בבית? אף פעם לא ניסיתי, על אף שהתזונאית הטבעית המליצה. ספרי עוד, זה טוב להמשך הדיאטה, לא?
אולי. אבל אני גם ממש מפחדת שדווקא שם המצב יחמיר.
הכי טוב זה להביא אוכל מהבית עם ערך גליקמי נמוך (אפילו לחם עם ערך נמוך) כך שקנייה בקיוסק היא אפילו לא אופציה. (אני יודעת שזה קשה להתכונן מראש עם ילדה ויונק קטן..)
-
אז זהו שבדיוק הזמנתי מ קואופ אורגני שדה ורבורג סטיוויה ואוכל לדווח מיום שישי על מה עושים ואיך והאם טעים...
עשיתי את זה כי ראיתי שזה מותר מהשלב הראשון!
היום קניתי חבילת נבטוטים, בישלתי אותם המים איזה עשרים דקות והוספתי לסלט חסה עם כף טחינה-מעולה!!!
ומה זה הרגשתי בריאה אחרי זה....
עוד יום!!!
@}
אז זהו שבדיוק הזמנתי מ קואופ אורגני שדה ורבורג סטיוויה ואוכל לדווח מיום שישי על מה עושים ואיך והאם טעים...
עשיתי את זה כי ראיתי שזה מותר מהשלב הראשון!
היום קניתי חבילת נבטוטים, בישלתי אותם המים איזה עשרים דקות והוספתי לסלט חסה עם כף טחינה-מעולה!!!
ומה זה הרגשתי בריאה אחרי זה....
עוד יום!!!
@}
-
תגידו, עם כל הבריאות והטפיחה על השכם לכבוד ההמנעות מהפחמימות והפסקת התאבון והפיתוי, על מה מתענגים?
לדעתי מגיע לנו. צריך שיהיה משהו קינוחי, משהו טעים במיוחד שמותר פעם בתקופה. חוץ משוקולד מריר 70%, יש הצעות לפינוקים (לאו דוקא מתוקים) ?
אני לא מדברת על דברים אסורים לחלוטין שיכולים לשבור אותנו, אלא על משהו עם ערך גליקמי סביר וטעם של פינוק אמיתי.
לדעתי מגיע לנו. צריך שיהיה משהו קינוחי, משהו טעים במיוחד שמותר פעם בתקופה. חוץ משוקולד מריר 70%, יש הצעות לפינוקים (לאו דוקא מתוקים) ?
אני לא מדברת על דברים אסורים לחלוטין שיכולים לשבור אותנו, אלא על משהו עם ערך גליקמי סביר וטעם של פינוק אמיתי.
-
היי שוב. קוראת בענין רב את המשך הדף.. אבל מכל התיאורים לא הבנתי כ"כ מי נמצא באיזה שלב...
כי רשום בטטות (של לוטם, נשמע טעים לאללה!)... עוגית שיבולת שועל..?...שוקולד מריר?.. יכוליות שאני כאן בגרמניה נהייתי יסודית משהו..?
בנזוגי ואני די שומרים על הכללים ומשוועים לפת לחם...
כבר 3 ימים שאין מתוקים ואין קמח במערכות שלנו, אבל בגלל שנשארו ספיחי קניות מימים קודמים החלטנו אתמול שעושים יום אחד באיזי ונפטרים מכל הגבינות השמנות ומתירס שקנינו. אז כך היה אתמול. ולמרות הכל לא נכנס סוכר או בצק לקיבותינו (חוץ מהתירס הנ"ל..) אבל נכנסו גבינות שחבל"ז...
היום היה יום ממש טוב מבחינת אוכל- מתכון מגיע! בבוקר המאוחר אכלנו חומוס מהחומוסיה השכונתית, בלי פיתות! נכנסתי למטבח שם והכנתי לנו בעצמי מלפפון חתוך כדי לנשנש את החומוס איתו, וגרגרי חומוס עם טחינה. ויצאה ארוחת בוקר נחמדה ומשביעה.
בערב חגגנו עם סוג של ארוחת בוקר... חביתות וסלט, ו כרובית מבושלת בשום ומים. קל מאוד,טעים ומרזה!..כי זה ממלא:
מטגנים קצת שום במעט חמאה או שמן זית,
מוסיפית את הכרובית- חצי או כמה שנכנס בסיר- בלי לחתוך! פשוט מניחים פלחים גדולים.
מוסיפים מעט מים ותבלינים- אני הוספתי רק מלח עשבים. אפשר מה שרוצים- טימין, פלפל וכו.
אם המים נגמרים מוסיפים עוד קצת שיהיה בתחתית הסיר תמיד מעט מים.
מורידים את האש בשלב כלשהוא, שיתחמם על אש קטנה. תוך 10 דקות זה מוכן...
אפשר כשזה מהביל בצלחת להוסיף קצת גבינה מעל. אבל ממש לא חובה. זה כ"כ טעים ככה!
אני ממש דואגת להיות שבעה רוב הזמן אז אולי זה באמת יהיה כמו אצלך.. שהתחושה הזו נחלשה בהתחלה, והתחזקה שוב
בנתים אני איכשהוא מסתדרת בלי מתוק ואני צרכנית ידועה של מתוק! אבל אני גם לא מרגישה ככ בדיאטה. צריכה לעבור בקרה על כמויות האוכל אולי.
רציתי לברר בקשר לכמה מוצרים שלא הבנתי כי הקישור לא עולה לי- אם מותר או אסור בשלב 1:
גזר? טופו? בצל- הרי הוא כל כך מתוק! פולי סויה? אלה שנראים כמו ספוגים קטנים, מצאתי כאן שקית שלהם כבר מטובלים. הם מתקתקים! ולא רשום סוכר..
מותר שיבולת שועל ושיפון? מותר לחם שיפון 100%?? מותר קפה עם חלב? או שיש איסור סופני על חלב ניגר?... אפשר אם כך, קפה עם חלב סויה?...
לבנזוגי נורא קשה לותר על כוס בירה בערב- אצלי זה לא משחק תפקיד כלל, למזלי הרב!.. כל פעם שבא לו בירה אני מגישה לו פלפל אדום חתוך יפה..
כי רשום בטטות (של לוטם, נשמע טעים לאללה!)... עוגית שיבולת שועל..?...שוקולד מריר?.. יכוליות שאני כאן בגרמניה נהייתי יסודית משהו..?
בנזוגי ואני די שומרים על הכללים ומשוועים לפת לחם...
כבר 3 ימים שאין מתוקים ואין קמח במערכות שלנו, אבל בגלל שנשארו ספיחי קניות מימים קודמים החלטנו אתמול שעושים יום אחד באיזי ונפטרים מכל הגבינות השמנות ומתירס שקנינו. אז כך היה אתמול. ולמרות הכל לא נכנס סוכר או בצק לקיבותינו (חוץ מהתירס הנ"ל..) אבל נכנסו גבינות שחבל"ז...
היום היה יום ממש טוב מבחינת אוכל- מתכון מגיע! בבוקר המאוחר אכלנו חומוס מהחומוסיה השכונתית, בלי פיתות! נכנסתי למטבח שם והכנתי לנו בעצמי מלפפון חתוך כדי לנשנש את החומוס איתו, וגרגרי חומוס עם טחינה. ויצאה ארוחת בוקר נחמדה ומשביעה.
בערב חגגנו עם סוג של ארוחת בוקר... חביתות וסלט, ו כרובית מבושלת בשום ומים. קל מאוד,טעים ומרזה!..כי זה ממלא:
מטגנים קצת שום במעט חמאה או שמן זית,
מוסיפית את הכרובית- חצי או כמה שנכנס בסיר- בלי לחתוך! פשוט מניחים פלחים גדולים.
מוסיפים מעט מים ותבלינים- אני הוספתי רק מלח עשבים. אפשר מה שרוצים- טימין, פלפל וכו.
אם המים נגמרים מוסיפים עוד קצת שיהיה בתחתית הסיר תמיד מעט מים.
מורידים את האש בשלב כלשהוא, שיתחמם על אש קטנה. תוך 10 דקות זה מוכן...
אפשר כשזה מהביל בצלחת להוסיף קצת גבינה מעל. אבל ממש לא חובה. זה כ"כ טעים ככה!
- מיצי החתולה, תודה. אני מרגישה ממש כמוך- אין לי כ"כ הרבה השתוקקות למתוק עכשיו בשלבי ההתחלה..
אני ממש דואגת להיות שבעה רוב הזמן אז אולי זה באמת יהיה כמו אצלך.. שהתחושה הזו נחלשה בהתחלה, והתחזקה שוב
בנתים אני איכשהוא מסתדרת בלי מתוק ואני צרכנית ידועה של מתוק! אבל אני גם לא מרגישה ככ בדיאטה. צריכה לעבור בקרה על כמויות האוכל אולי.
רציתי לברר בקשר לכמה מוצרים שלא הבנתי כי הקישור לא עולה לי- אם מותר או אסור בשלב 1:
גזר? טופו? בצל- הרי הוא כל כך מתוק! פולי סויה? אלה שנראים כמו ספוגים קטנים, מצאתי כאן שקית שלהם כבר מטובלים. הם מתקתקים! ולא רשום סוכר..
מותר שיבולת שועל ושיפון? מותר לחם שיפון 100%?? מותר קפה עם חלב? או שיש איסור סופני על חלב ניגר?... אפשר אם כך, קפה עם חלב סויה?...
- מחכה מאוד לשמוע על מתכוני הסטיוויה שלך אמא של יונתן וטל. לא שמעתי על זה מעולם.. ידוע לך אולי אם זה גם השם הלועזי?
- אף חצוף, נשמע שיש לך התמודדות רבה אצל חמותך. וצריך איכשהוא להתמודד בכל המישורים, זה קשה- להתמודד עם היחסים איתה, לדאוג שהיא לא נעלבת, לרצות, ובו זמנית להתמודד עם צרכייך ולהיזהר לא להישבר... נשמע וואחד משא על כתפייך... כל הכבוד לך שעמדת בזה בכבוד.
לבנזוגי נורא קשה לותר על כוס בירה בערב- אצלי זה לא משחק תפקיד כלל, למזלי הרב!.. כל פעם שבא לו בירה אני מגישה לו פלפל אדום חתוך יפה..
-
בטטות - שלב 2, עוגיות שיבולת שועל - אסור, מי שאוכלת מהן מפרה את הכללים, שוקולד מריר- שלב 2.
גזר? טופו? בצל- הרי הוא כל כך מתוק! פולי סויה? גזר משלב 2, טופו מותר בזמן הארוחה ללא הגבלה, כנ"ל סויה.
מותר שיבולת שועל ושיפון? מותר לחם שיפון 100%?? מותר קפה עם חלב? שיבולת שועל, שיפון וכל דגן אחר שאת רק יכולה להעלות בדעתך (אורז, קינואה, כוסמין, כוסמת) - אסור בשלב הראשון. חלב - למיטב זכרוני, אסור בשלב הראשון, ומותר מהשלב השני, דל-שומן. אני, אגב, לא ויתרתי על חלב 3% שומן גם בשלב הראשון.
סטיוויה - אותו השם גם בלועזית STIVIA.
סיון - כשהייתי בהריון והייתי סוכרתית, הייתי מכינה שייק מיוגורט פירות 0% שומן ופרי, למשל מנגו או מלון. הכי טוב זה להקפיא קוביות של הפרי, ולזרוק לבלנדר עם היוגורט. אם הפרי לא קפוא, לזרוק כמה קוביות קרח לכד של הבלנדר בנוסף ליוגורט ולפרי. יוצא סמיך, עשיר, קר, מתוק וטעים. אפשרות נוספת: ארטיקים דיאטטיים.
בטטות - שלב 2, עוגיות שיבולת שועל - אסור, מי שאוכלת מהן מפרה את הכללים, שוקולד מריר- שלב 2.
גזר? טופו? בצל- הרי הוא כל כך מתוק! פולי סויה? גזר משלב 2, טופו מותר בזמן הארוחה ללא הגבלה, כנ"ל סויה.
מותר שיבולת שועל ושיפון? מותר לחם שיפון 100%?? מותר קפה עם חלב? שיבולת שועל, שיפון וכל דגן אחר שאת רק יכולה להעלות בדעתך (אורז, קינואה, כוסמין, כוסמת) - אסור בשלב הראשון. חלב - למיטב זכרוני, אסור בשלב הראשון, ומותר מהשלב השני, דל-שומן. אני, אגב, לא ויתרתי על חלב 3% שומן גם בשלב הראשון.
סטיוויה - אותו השם גם בלועזית STIVIA.
סיון - כשהייתי בהריון והייתי סוכרתית, הייתי מכינה שייק מיוגורט פירות 0% שומן ופרי, למשל מנגו או מלון. הכי טוב זה להקפיא קוביות של הפרי, ולזרוק לבלנדר עם היוגורט. אם הפרי לא קפוא, לזרוק כמה קוביות קרח לכד של הבלנדר בנוסף ליוגורט ולפרי. יוצא סמיך, עשיר, קר, מתוק וטעים. אפשרות נוספת: ארטיקים דיאטטיים.
-
קצת על סטיוויה יש כאן:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2985954,00.html
וגם כאן-
http://www.starmed.co.il/Forum/?MsgID=166894
היה לי קישור יותר מוצלח, אבל אני לא מוצאת אותו, אז אחפש יותר מאוחר...
היום חטאתי בכפית שקדיה שהכנסתי לתפריט של היונק... זה טעים....
אגב, פחות משמין מטחינה....
@}
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2985954,00.html
וגם כאן-
http://www.starmed.co.il/Forum/?MsgID=166894
היה לי קישור יותר מוצלח, אבל אני לא מוצאת אותו, אז אחפש יותר מאוחר...
היום חטאתי בכפית שקדיה שהכנסתי לתפריט של היונק... זה טעים....
אגב, פחות משמין מטחינה....
@}
-
בנות יקרות, אני פורשת לזמן מה מ-SB.
תמשיכו להנות מהתזונה...
<לוטם>
תמשיכו להנות מהתזונה...
<לוטם>
-
סטיוויה - אותו השם גם בלועזית STIVIA
האיות הנכון הוא STEVIA
מישהי פעם אפתה עם זה משהו? ניסיתי פעם (לא זוכרת מה. נדמה לי שעוגיות) וטעם הלואי היה די מזעזע. מחפשת מתכונים.
<יש לי בקבוק של סטיביה בנוזל>.
האיות הנכון הוא STEVIA
מישהי פעם אפתה עם זה משהו? ניסיתי פעם (לא זוכרת מה. נדמה לי שעוגיות) וטעם הלואי היה די מזעזע. מחפשת מתכונים.
<יש לי בקבוק של סטיביה בנוזל>.
איזה מזל שהדף קיים. אתמול היה לי יום מצוין בזכות העצות להתמודדות עם "נחיתות אנרגיה". היום הוא היום ה-11
סיון, על מה מתענגים? שאלה טובה. שלב 1 באמת די קשיח ולא גמיש, אבל בשלב 2 את בהחלט יכולה להתפנק מדי פעם. תחשבי על מה שאת הכי אוהבת ותנסי להרכיב אותו בערך גליקמי לא גבוה: פסטה מחיטה מלאה מבושלת אל דנטה, או כמו שמיצי אמרה--גלידות טבעיות. וגם, אם פעם בכמה ימים תאכלי משהו בעל ערך גבוה, וכל השאר לפי החוקים, אני לא חושבת שהתאווה למתוק תחזור.
אמא של יונתן וטל, תודה. מחכה גם לשמוע על התנסויותייך ממקור ראשון
גמד, נסי את הקישור הזה: http://www.southbeachdietguide.com/phase-one.html ואת זה: http://www.southbeach-diet-plan.com/[po]food list[/po].html
יש בהם רשימות די ברורות של אסור ומותר.
כל פעם שבא לו בירה אני מגישה לו פלפל אדום חתוך יפה.. נורא צחקתי. האמת היא שזה נשמע מאוד רומנטי (!)
סיון, על מה מתענגים? שאלה טובה. שלב 1 באמת די קשיח ולא גמיש, אבל בשלב 2 את בהחלט יכולה להתפנק מדי פעם. תחשבי על מה שאת הכי אוהבת ותנסי להרכיב אותו בערך גליקמי לא גבוה: פסטה מחיטה מלאה מבושלת אל דנטה, או כמו שמיצי אמרה--גלידות טבעיות. וגם, אם פעם בכמה ימים תאכלי משהו בעל ערך גבוה, וכל השאר לפי החוקים, אני לא חושבת שהתאווה למתוק תחזור.
אמא של יונתן וטל, תודה. מחכה גם לשמוע על התנסויותייך ממקור ראשון
גמד, נסי את הקישור הזה: http://www.southbeachdietguide.com/phase-one.html ואת זה: http://www.southbeach-diet-plan.com/[po]food list[/po].html
יש בהם רשימות די ברורות של אסור ומותר.
כל פעם שבא לו בירה אני מגישה לו פלפל אדום חתוך יפה.. נורא צחקתי. האמת היא שזה נשמע מאוד רומנטי (!)
-
_בנות יקרות, אני פורשת לזמן מה מ-SB.
תמשיכו להנות מהתזונה...
<לוטם>_
לוטם!!!!!
מה נעשה בלעדייך?!
בכלל פורשת ראשונה מהדף זה מבאס ביותר....
גם אני שמעתי על טעם הלוואי, כאמור יהיו עידכונים אחרי שהמשלוח יגיע....
בנתיים לא היו שבירות היום...
תמשיכו להנות מהתזונה...
<לוטם>_
לוטם!!!!!
מה נעשה בלעדייך?!
בכלל פורשת ראשונה מהדף זה מבאס ביותר....
גם אני שמעתי על טעם הלוואי, כאמור יהיו עידכונים אחרי שהמשלוח יגיע....
בנתיים לא היו שבירות היום...
-
_לוטם!!!!!
מה נעשה בלעדייך?!_
נו טוב, אל תעלמי. ותחזרי אלינו כשתהיי מוכנה.
מה נעשה בלעדייך?!_
נו טוב, אל תעלמי. ותחזרי אלינו כשתהיי מוכנה.
_לוטם!!!!!
מה נעשה בלעדייך?!
נו טוב, אל תעלמי. ותחזרי אלינו כשתהיי מוכנה._
מה נעשה בלעדייך?!
נו טוב, אל תעלמי. ותחזרי אלינו כשתהיי מוכנה._
-
לוטם!!!!!
אל תעלמי. ותחזרי אלינו כשתהיי מוכנה.