האם להגביל אכילת ממתקים

ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ולמשפחה שאוכלת חי כמו ניצן או מירב, זה עוד יותר מורכב, וצריך לסחוב כמויות עוד יותר גדולות של אוכל, ולענות על שאלות מעיקות.
אני מצטערת אם זה הרושם שנוצר. אני לוקחת קופסא קבועה, דוחפת בתוכה אילו ירקות ופירות חיים שקופצים לי לידיים מתוך המקרר שעמוס כמעט אך ורק בהם בלי הכנות, וברוב המכריע של המקרים עונה על שאלות מאד סקרניות ומאד מתעניינות.

בחירה בדרך ש עבורי נראת בקצה הסקאלה, כמו למשל של ניצן אמ או בשמת, אבל בשבילן היא חלק מהזרימה הטבעית.
בדיוק. ולכי תסבירי את זה.

לא הייתי רוצה להעביר מסר לילדי שאוכל זה הדבר החשוב ביותר, ששוה בשבילו לפרק או לצמצם קשרים משפחתיים, שיקבע איך יראה מהלך היום שלנו ועוד ועוד.
גם אני לא. וזה לא. כמו שאמרת - זה הדף, בזה אנחנו מתעסקים פה.

ככל שהג'אנק פחות טעים לנו עצמנו, הגבולות נהיים יותר ברורים ופחות יש סטנדרט כפול, וזה עוזר.
בדיוק בדיוק. כל הדוגמאות על אגוזים, גירים, אוכל כשר, צמחונות, אלרגיה, ואפילו ממתקים יותר ופחות בריאים, מנסות להבהיר דבר אחד - זה עניין של הגבולות הפנימיים שלנו. מה שמבחינתנו בסדר ומה שלא. אז שלי נמצאים יותר עמוק משלכם. זה לא אומר שאני סובלת, או מגבילה, או מה שלא יהיה. רק שהמקום שאני נמצאת בו תפישתית ורגשית, מאפשר לי לעשות את הדברים שאתן עושות בשלמות בקשר למאכלים אחרים, גם עבור ממתקים. (וגם עבור מטוגן, מבושל, עם כימיקלים, מזוקק, מפוסטר... :-D) אף אחת לא חייבת לאמץ את כל הרשימה. :-P

_אני מנסה עוד פעם: נניח שאמא ואבא לא מצליחים להסכים ביניהם אם זה בסדר לתת לילד גלידה. נכון, חשוב לא להפוך את הנושא למרכז החיים, לא להעכיר את היחסים ולא לריב כל הזמן. אז מה נעשה: ניתן לילד גלידה בינתיים עד שנצליח להגיע להסכמה? או לא ניתן?
ואם ההורים שלי (או של הצד השני) לא מכבדים את הרצונות שלי ומתעקשים לתת לילדים ממתקים למרות שהסברתי את עמדתי ובקשתי שלא, והנושא מתחיל לערער את היחסים בינינו; האם אני צריכה לוותר כדי לשמור על יחסים טובים איתם? אין להם אותו אינטרס לוותר כדי לשמור על יחסים טובים איתי?_
אני ב100% איתך. אני חושבת שאם אין הסכמה, עד שיש הסכמה, הולכים על גישת המינימום או גישת האי עשייה. זה לא אומר שאני מקבלת תמיד את מבוקשי. אבל מטבע תפישותיי, לרוב זה כן.

למשל גלידה, אז שיאכלו סורבה (בד"כ הרבה יותר איכותי, בלי השומנים הגרועים). גם בגלידריה יש. אני משתדלת לקנות פה ושם או להכין סורבה אורגני.
אה... זה גם מה שאני עושה? רק שהסורבה ביתי, או הגלידה ביתית. מרגע שיש לנו ויטמיקס, זה הרבה יותר קל להכין את הדברים האלה מאשר להסחב לגלידריה (מה זה?;-)) אני דווקא חושבת שבמובן הזה אני הכי קרובה לפתיח של הדף: היא מקבל איזה "ממתק" שהיא רוצה מתי שהיא רוצה! רוצה גלידה? בואי אני אכין לך גלידה. Here now on the table :-) עוד? קחי עוד. אין הגבלת כמות, אין הגבלת תדירות, כלום.
אתמול לדוגמה האיש אמר לי "היא אוכלת היום המון בננות, כל הזמן מבקשת בננות." אז אמרתי לו "מצויין! אתה חושב שאתה יודע יותר טוב ממנה מה היא צריכה? היא מחלימה מדלקת עיניים, אתמול היא טחנה גזרים, היום בננות." אותי זה מדהים. פשוט מדהים.

מונו לוגית - כתבת בבהירות ובדיוק את מה שאני חושבת בכל פעם שאני קוראת בדף הזה. ולא רק לגבי אוכל - ההתייחסות לחיים ולאנשים מסביב כאל חסרי הבנה, מורעלים ומרעילים ממש לא נראית לי בריאה, לא עבורנו ולא עבור ילדינו. הרבה מעבר לנזקים של סוכר ושוקולד.
שרון, שני דברים. אחד - זה הקיצון-קיצון-קיצון של העמדות שאני מחזיקה בהם. זה לא יומיומי, זה לא תמיד חלק מההסתכלות, אבל אני לא יכולה לא להסתכל על אמא שנותנת לילד שלה ברד שעושה את הלשון והשפתיים שלו כחולים מצבע מאכל ולא לחשוב - כמה חבל שהתעשייה והשוק מעדיפים להרויח שתי אגורות מאשר שהאמא הזאת תדע שזה מזיק לילד שלה. כי כן, לחשוב שזה לא מזיק לילד שלה אני כבר לא יכולה. בקשר לסבא ולסבתא, קומ"ג - היחסים הרבה יותר מדי מורכבים, ועדיין אני לא מסתכלת על האנשים, אלא על ההתנהגות. ולהבנתי ההתנהגות נובעת מהתמכרויות שממש לא באחריותם של האנשים, אני לא חווה את האנשים כלא בסדר. אני חווה את ההתנהגויות כהתנהגויות לא מבריאות, לא מזינות, לא מצמיחות. (במקרה זה גם קשור לאוכל) ומעדיפה שלא להיות מי שתכניס את הילדה שלי לעולם הזה בו לאנשים מעטים יש כוחות אמיתיים להתנקות.

מה שמביא אותי לזה:
מלבד יחידי סגולה כמו ניצן אמ ואופק ומירב ב?
אני ממש לא ביחידי הסגולה. אני נאבקת, אני בתהליך, אני סובלת. האיש עבר ל100% חי בלי למצמץ. הילדה לא היתה צריכה להתגבר על כלום ולהתנקות מכלום, היא פשוט שם באופן טבעי. אבל אני? לי קשה. כמו לרוב האנשים. בונה על פארק הירדן.

אני חושבת שבעניין הנקה בלעדית הייתי מוכנה לעלות על בריקדות, בעניין גלידה פעם בשבוע - לא (סתם דוגמה כן).
הבת שלי קיבלה תמ"ל. היא היתה בטיפול נמרץ ילודים, אני הייתי באישפוז אחרי ניתוח קיסרי. נפגשנו פעם אחת 8 שעות אחרי הלידה לדקות ספורות, ועוד פעם 17 שעות אחרי. יומיים אחרי הלידה התחילו להלחיץ שיש ירידת משקל רצינית והיא קיבלה תמ"ל שוב בעוד אני שואבת ובוכה בחדר סמוך. אז יש לי פרופורציות כלשהן, אולי לא הכי קיצוניות, לגבי מה עושים למרות שיש אמונות ותפישות חזקות. דווקא גלידה תעשייתית פעם בשבוע (או בכלל) לא תתפשי אותי נותנת, אולי אם חייה יהיו תלויים בכך. למה שאתן? מה? אין לי אופציה הרבה יותר טובה, בריאה, טעימה ומזינה שאני אתן את הגועלנפש הזה? חוזרת למה שאמרתי למעלה - אני חושבת שזה גועל נפש, את לא. זה כל ההבדל.

אני מתוך מתן כבוד ולמען שמירה על היחסים מתפשרת, אבל כשאני מרגישה שמגזימים בהתייחסות כלפי, מעירה נקודתית מתוך אמונה אמיתית בצידקת דרכי ונחישות מלאה, ובדרך כלל זה עוזר.
ישר כוח. (())

יש לזה גם רקע ביולוגי: בארוחות משותפות מופרש אוקסיטוצין בכמות מוגברת.
|Y|

כשהילדים גדלו קצת, ביקשתי שלא יהיה מיץ בבית כדי למנוע הגבלות ומריבות מיותרות.
את? מגבילה?
נו, אני מקנטרת אותך, אבל את מבינה שזו בדיוק אותה התנהגות שיצאת חוצץ כנגדה. הפוסל במומו פוסל? יתכן? אני לא "מגבילה". אני לא חושפת. אני לא אוסרת, כי אין צורך, אין את הדברים האלה כל כך במציאות שלי.

_הוא רוצה שיהיה ג'אנק מדי פעם בבית, אני בתגובה מכינה פיצה ביתית עם קמח מלא ורסק עגבניות אורגני, הוא רוצה שיהיו ממתקים בבית, אני מכינה כל יום שישי עוגה מקמח מלא וסוכר חום ושוקולד מריר. הוא התפשר ויש בבית רק סוכר חום וירקות אורגניים, אני התפשרתי ויש בפריזר מלוואח שהוא יכול להכין לעצמו ולילדים אם הוא ממש רוצה. (בפועל, בדרך כלל אין לו זמן להכין ארוחת ערב ולפעמים הוא אפילו עוד לא בבית בערב כך שהמלוואח נשאר בפריזר די הרבה זמן)
טוב, אולי זה יותר קל אצלינו כי גם אני אוהבת לפעמים פיצה ולפעמים שוקולד._
אצלי המזל הוא שאנחנו עוברים תהליך תזונתי יחד כבר כמה שנים. זה התחיל בקנדידה שהוא היה ספקן לגביה וראה את התוצאות בעיניים. זה המשיך בזה שהוא שמר עליי מפחמימות ריקות ואני שמרתי עליו ממתוקים. הוא היה מאלה שאם יש ממתק בבית הוא לא נח עד שהוא מחסל אותו. והוא סבל מזה. זה לא "כיף" להיות במצב הזה.
כשהקטנה הגיעה, הרבה דברים שמדברים עליהם פה (מלוואח, במבה, מוצרי חלב, מוצרי בשר, אוכל לא אורגני...) כבר לא היו לנו בבית. נתתי לה לשחק בברוקולי ובמלפפון כאוכל ראשון, וירא כי טוב. אני חושבת שבהתחלה הוא בעיקר פחד שזה לא מספיק (:-)) שילדים חייבים מה שמכונה "פחמימות" בפי העם (תרגום - עמילנים מעובדים ומחוממים) בהתחלה הוא היה כל הזמן מאכיל אותה בננות, פירות יבשים ואוכל עתיר אנרגיה, כי הוא חשש שהיא לא מקבלת מספיק קלוריות. בפעם הראשונה שהוא היה צריך להגיד לה לא לקחת משהו מהצלחת שלו - הוא שינה תזונה (לא מקצה לקצה - פשוט השלב הבא. עוד צעד.) לאנשים כמוהו זה כנראה יותר קל...

יאללה, שולחת, אין פואנטה. ;-)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני חושבת שבעניין הנקה בלעדית הייתי מוכנה לעלות על בריקדות
פה עלית על משהו מרכזי:
ההנקה תלויה אך ורק בי... לא הייתי צריכה לעלות על בריקדות. פשוט יישמתי.
לא כך הדבר במה שלא תלוי רק בי (-:

הוא רוצה שיהיה ג'אנק מדי פעם בבית, אני בתגובה מכינה פיצה ביתית עם קמח מלא ורסק עגבניות אורגני, הוא רוצה שיהיו ממתקים בבית, אני מכינה כל יום שישי עוגה מקמח מלא וסוכר חום ושוקולד מריר.
אכן, זה הכיוון של הפשרות אצלנו. למשל, הוא היה מביא מדי פעם עוגה קנויה או רוגלך קנויים, ואני אמרתי לו "אבל זה עם מרגרינה, שאנחנו לא נוגעים בה!" והתבאסתי, ואמרתי לו, אם אתה רוצה עוגה, תגיד לי ואני אופה לך עוגה (קמח מלא אורגני, חמאה, ביצים אורגניות, סוכר חום אורגני), באמת, אין לי בעיה. אבל אל תביא הביתה את הזבל הקנוי הזה, עם הכימיקלים והשומנים המוקשים והקמח הלבן שאנחנו שנינו לא נוגעים בהם.

בכל מקרה, אני מרגישה שזה תהליך, שבו מתפשרים אבל הכיוון מותווה כבר, והוא די ברור. זה הולך לכיוון אחד: יותר ויותר ביתי, יותר ויותר טרי וחי, יותר ויותר מזונות גולמיים צמחיים.
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי with_passion* »

בונה על פארק הירדן.
אפשר פירוט?
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אבל לא ענינו על שאלת השאלות... האם ילד שמגבילים אותו (ולא ילד בן שנתיים) הולך וזולל בבתים של אחרים ממתקים? האם הוא מפתח חסכים?
מניסיוני וממה שראיתי סביבי במשך שנים:
אין תשובה לזה.
אין פתרון בית ספר.
יש ילד שבאותה סיטואציה ירגיש מוגבל, ויש ילד שלא.
יש ילד שיזלול בבתים של אחרים, ויש ילד שהם לא יעניינו אותו.

יש לי ילדה, שלא מרגישה מוגבלת. ואני גם לא מגבילה אותה. זאת שמסוגלת לנגוס בקוביית שוקולד, ולהשאיר חצי לאחר כך... והאחר כך הזה, לא כמו אצלי, יכול לקרות עוד שבוע... בחיי.
ויש לי ילד, שתמיד "רוצה" עמילנים. ובכל זאת, כשאפשרתי לו כמה פעמים לאכול "הכל", כל מה שהוא רוצה (ביומולדת כלשהי, אחרי שהחלטנו על ניסוי לפתוח "הכל"), הוא נגס ביס בגודל של ציפור בכמה דברים (עוגות, ופלים, עוגיות וכדומה) ופשוט השאיר אותם. אכל פופקורן אורגני, וצ'יפס.
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אפשר פירוט?
תנאי מחנאות במשך 12 יום, עם ילדה שאוכלת רק חי, מתכוונת להגיע רק עם אוכל רלוונטי ולהתנקות. (מקווה שהתכנית תצליח לי)
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

או למעט ככל האפשר בלבקר את סבתא כי היא לא מכבדת שום בחירה מהבחירות שלך וחושבת שאת אשה איומה שכופה את בחירותיה ההזויות על בתה חסרת האונים ובן זוגה האומלל.
אז לדעתך זה עניין מזיק מאד, לדעתי לא. אנחנו פוגשים את הסבתא הזאת, מעט, ורק בפיקוח. אני יותר ממסכימה לגבי ההתייחסות להורים ולזקנים, ומקווה בכל ליבי שהעניינים ישתפרו.
אז לכבד הורים וזקנים, בהחלט, אבל ממי היא אמורה ללמוד כבוד עצמי?
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

לכן יש לי עניין מאוד גדול שלא לראות או להציג אותה באופן שטחי כזה, כמי שפשוט לא יודעת מה נכון לאכול, וגם יש לי עניין שלא להציג את ההתרחקות כדרך לפתרון קונפליקטים בתוך המשפחה.
אני ממש לא מציגה כלא יודעת. אני לא מציגה ככלום. אני גם לא חושבת שהיא אשה טפשה או לא יודעת, ההיפך הגמור הוא הנכון. מדובר באשה חכמה ומיודעת מאד.
אני בהחלט מציגה התרחקות כדרך לפתרון קונפליקטים. בינתיים לא מרגישה לא נוח עם זה.
אבל זה דיון לדף אחר, ואני עם |יד1|
ממ*
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ממ* »

_יש ילד שבאותה סיטואציה ירגיש מוגבל, ויש ילד שלא.
יש ילד שיזלול בבתים של אחרים, ויש ילד שהם לא יעניינו אותו._
בתור ילדה לא היו כמעט ממתקים בבית, אבל כן קקאו ועוגה שבועית. לא היו קשוחים, אבל את כל דמי הכיס שלי הוצאתי על במבה ושוקולד פרה.
דבר דומה היה עם צריכת תרבות פופולרית. לא היו הוראות מפורשות, אבל הורי חשו כלפי תרבות זבלית (אופרות סבון, פסטיגלים וסלבריטאיות וכדומה--שהאפקט שלהם דומה בצורה בלתי רגילה לממתקים זבליים) מה שאני חשה כלפי מזון זבלי. הם אף פעם כמעט לא אמרו דבר בעניין ולא היו כל חוקים. אבל חשתי אותם. כשעברתי לגור לבד והתחברתי מתישהו לכבלים, צרכתי את "בברלי הילס" ועוד כמה שטויות באופן ממש אינטנסיבי.
אז כן. לא היו חוקים וכפייה וההורים שלי גם לא קיצוניים, ממש לא. עצם זה שהיתה אידיאולוגיה בתשתית של המשפחה גרמה לי לכמוה לפרקטיקה נטולת אידיאולוגיה. הייתי מתבוננת בכמיהה במשפחות שבהן פשוט צופים בג'אנק ואוכלים ג'אנק בלי שום עניין ומחשבה יתרה. זה היה נראה לי פשוט סבבה.

מה המסקנה? אין. זה היה המקרה הפרטי שלי. האחים שלי לא כמהו לתרבות זבלית. אבל, מצד שני, אני מאוד הפנמתי את האידיאולוגיה והיא פשוט עייפה אותי. עם זאת, אני יצור מאוד אידיאולוגי וגם מעריכה ואוהבת את כל האוכל הטרי שקיבלתי בבית. וההורים של בעלי, שצורכים רק ג'אנק, נראים לי אנשים חולים ממש. כשהבת שלי לידם, אני חשה שהם פשוט מסממים אותה.
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

נו, אז זה ההבדל בסיטואציות (אני בטוחה שיש עוד הרבה) אצלנו זה בפירוש בגלל זלזול כלפי כל מי שאיננו הם. אצלנו עושים את זה "לנו" ולא סתם ככה. זה עניין עקרוני, לא כדרך אגב.
מה היית עושה אם זה היה ככה אצלך?

תראי, מבחינתם, הם ההורים האולטימטיביים, כל בחירה אחרת זוכה למתן ציונים וביקורת בכל הזדמנות
(אפילו אמרו לי פעם על ההורות שלי ושל גיסתי משהו ברוח זה שאני אמא יותר טובה לדעתם. תודה באמת. אני רק מחכה לקבל את אישורכם וציוניכם להורותינו. :-P איזו יוהרה! שלא לדבר עליה, מסכנה...)
ולכן הבחירה שלי להמנע מהם היא דרכי לתת כבוד לעצמי.
על הדבש ועל העוקץ.

(לא קשור לדף, עובדה שעם אנשים אחרים, כולל מי שלא מסכימים איתנו, אנחנו מסתדרים מצויין. זה כולל עוד סבים ומשפחה, הרבה חברים ועוד. חבל לי לצמצם את הדיון על הממתקים לסיטואציה משפחתית סבוכה שלא קשורה לתזונה בכלל. רוצה להמשיך לדבר על זה 1 על 1? בכיף.)
סאלוש*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי סאלוש* »

האם זה עושה חסכים?

אצלנו כן, יש חסכים.

השיטה של ניצן (ושלי) לתת "תחליפים" (כלומר את המקור...) עובדת רק חלקית. אני יכולה להכין סינרולים מדהימים, אבל היא עדיין רוצה את הדברים התעשייתיים. הגלידה שהכנתי (שכעוד אכלנו מוצרי חלב...) היתה במרקם רך יותר מאשר זו הקנויה, והיא אכלה את זה בהנאה (למה לא? סוכר), אבל זה לא היה בשבילה הדבר האמיתי, ולא הקטין את הרצון שלה לדבר האמיתי. כל מה שאני מספקת לא בא בשקית מרשרשת, לא ממש קשיח, מנסה להגדיר, לא יודעת, זה פשוט לא זה. זה טוב כמובן. אבל זה לא זה.

וכן, היא מחפשת בכל מקום. זה גורם לי לחשוב שמה שאני עושה הוא לא אידיאלי.

מצד שני, כמויות הג'אנק שהיא אוכלת, זה מגיע לפחות לג'אנק אחד ליום. לא יאמן, ילדה של בית אורגני. סבתות - שני ימים בשבוע (שני ימי הסופ"ש. מקבלת שם לפחות איזה שני דברים כל פעם, אפילו שלושה, נניח גם מיץ גם עוגיה וגם איזה יוגורט ממותק). יום הולדת או קבלת שבת בגן, ביום שישי (לפעמים עוד יום בשבוע). בעלי שפתאום קופץ איתם לגלידה/פיצה, עוד פעם או אפילו פעמיים בשבוע, הילדה השכנה שפתאום סוחבת אותה לתוך הבית וסתיו כמובן לא מסרבת, זה לא נגמר. מעטים הימים שאין משהו כזה. לכן קשה לי לוותר, אני מרגישה שהמצב לא הכי מדהים.
לפעמים אני חושבת להפסיק לנג'ס לה, ואכן אני חושבת שקצת השתפרתי בזה, כי ראיתי שהניג'וסים שלי לא מקטינים את כמויות הג'אנק. רובן לא לידי בכלל.
בעלי טוען שכן, הניג'וסים שלי מקטינים את הכמויות שהמשפחות שלנו נותנות, אחרת זה היה הרבה יותר.

עוד דבר לגבי החסכים, לפחות אצלנו, קצת התחלתי לפרט על זה, לדעתי זה קשור קשר בל ינתק לכל מיני עניינים רגשיים. זה לא ממש חסך בממתקים אלא מצב של ילדה בכורה (שאני מזדהה איתה ללא סוף - גם אני כזו הרבה פעמים) שחיה בתחושה של "מגיע לי", "לא נתנו לי", "לקחו לי". וזה איכשהו מתלבש על הממתקים. לפעמים אני פותרת את זה באפיק הזה. למשל לקחתי אותם לגן חיות ואמרתי לה שאני לא קונה אף פריט מזון, אפילו לא אחד, אבל היא יכולה לבחור 4 (!) דברים שעולים כסף, שהם פעילויות. כמו למשל רכיבת גמלים, קפיצת באנג'י, מתנפחים ויצירה בחול צבעוני. זה סיפק לה את ה"אני מקבלת פינוקים" ושימח אותה. זה היה יותר יקר מבמבה, אבל היה בילוי ספורטיבי איכותי.
קלמנ_טינה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

אני גודלתי כפעוטה טבעונית.
כשהלכתי לימי הולדת בגן, אמי ציידה אותי בשקיק צימוקים ואגוזים שנשאתי בגאווה גדולה כתחליף לממתקים המסוכרים.
ממש לא הרגשתי מקופחת, וגם לא זכורה לי איזו חומרה גדולה בעניין הזה.
מצד שני, כשהייתי בת חמש-שש בערך, אחי הגדול הכריז על שביתה והמשפחה עברה לתזונה קונוונציונלית (כולל דני ובמבה, שאז נחשב חטיף בריא. את הדני, אגב, סירבתי לאכול כבר אז).
מאז היו לנו תמיד חטיפים בארון, שלקחנו רק אחרי שביקשנו רשות.
החטיף העיקרי של הבית היה גרעינים שחורים - לא בריאות, אבל גם לא נזק מזעזע. והיה שוקולד, וחלווה-שכבות-עם-צמקאו (!!!) כפינוק.
אחר כך העניינים התגלגלו לידי אכילת טבעול, שבדיוק יצא לשוק ואז... כן. הבית התמלא בשטויות. ולא הגבילו אותנו אף פעם, וגם לא היינו חזירים.

כך בדיוק קורה אצלנו בבית.
יש ממתקים בקופסה, ובן השמונה-וחצי לוקח ומבקש רשות. יש ימים שהקופסה לא נפתחת בכלל, וכשהוא מארח הוא מכבד את האורחים מהקופסה שלו (ושואל אותנו כמה נראה לנו הרבה).
זה נראה לי סביר. השאלה של העמוד הזה אינה "האם למנוע מהילדים לאכול ממתקים" אלא האם להגביל - כלומר ברור למשורר שיש איזה גבול שאותו לא רוצים לעבור, אבל השטח כולו אינו אזור אסון.

כל דבר במידה. סוכר הוא לא חומר קטלני (כמו סודה קאוסטית, למשל) ואפשר לצרוך אותו במידה. מהי המידה? כל אחד יודע לבד.

(וכמובן יש הבדלי גישה. אני לא רוצה ולא אוכלת חטיפים וממתקים בכלל, חוץ מפופקורן שאליו יש לי חולשה אמיתית. אבי המשפחה דווקא כן. וזאת האווירה בבית)
קלמנ_טינה*

האם להגביל אכילת ממתקים

ולפעמים, כדי לא להפוך כל דבר לוויכוח והטפה, השולחן שלנו רבגוני. אצלי בצלחת יש סלט ואגוזים וטחינה ולחם שיפון, או סלט פירות, או ברוסקטה עם כל טוב (בלי גבינה כמובן); אצל האבא חביתה וסלט חצילים וגבינה פלסטינית שוחה בשמן זית ופיתה; אצל הילד יום אסל ויום בסל. לפעמים חביתה מחלבון בלבד, לפעמים המון סלט, או חציל קלוי עם טחינה ושום, או טוסט גבינה צהובה. ואצל התינוקת אין בעיות: מלפפון ביד וציצי בפה (-;
אז בימי הפסטה-עם-כלום אני יכולה להתבאס ולהגיד "אתה לא אוכל שום דבר מזין!!!"
ואני יכולה להסתכל ולומר "תראו איזה שפע ומגוון, לכל אחד יש משהו אחר!"

<זה כמובן רלוונטי לגיל שבו הילדים יודעים להכין לעצמם אוכל ואי אפשר להחליט בשבילם מה לאכול>
<וכמובן שכמה שיותר מהירקות אורגניים. והביצים מהחצר של סבתא. והגבינה מהעדר של חבר. ואת הכל הכנו בעצמנו. יש דברים שאפשר לשלוט בהם בקלות>
קלמנ_טינה*

האם להגביל אכילת ממתקים

היא לא עושה "לי" את זה, היא פשוט עושה את זה.
גריינתי!
with_passion*

האם להגביל אכילת ממתקים

תודה לכן על השיתופים כאן עד כה.

יש לי קושי מסוים בכיוון הכללי שמתחיל כבר בשם הדף.. אני לא מתחבר ל"להגביל ג'אנק" - אני מתחבר ל"לאפשר מקום לאוכל אמיתי". אני מתחבר לאיך שהרברט שלטון מציג את זה: אנחנו מוכרחים להגיע אל מעבר למחשבה שההגיינה הטבעית היא רק הגבלות! אנחנו מוכרחים להכיר בכך שיש דבר שהוא חיים שופעים- חיים שגורמים לנו לקבל את ההגבלות- בשמחה וברצון- ולא מכיוון שאלו "הגבלות"... אלא מכיוון שהן חלק מהאמצעים דרכם נשיג חיים מלאים ושופעים יותר.

אני חושב שאם אנחנו כהורים נפנים את זה - נפנים שאנחנו לא מפסידים כלום, לא מגבילים כלום, אנחנו מאפשרים את כל האהבה שבחיים... - שפיצה וקרמבו זה לא אוכל אמיתי בדיוק כמו שסקס עם בובות מסיליקון זה לא אהבה - ואל לנו לבלבל את ילדינו עם תחליפים מלאכותיים וירודים לאוכל אמיתי. אנחנו קודם כל לא לבד, כל הטבע מאחורינו... הטבע הענק והמדהים והמכיל, לעומת החקלאות החולה והתיעוש שבה בעקבותיה.

אם אנחנו נשדר את התדרים האלו, עם כמה שיותר ווליום.. או אז כל הטיעונים בדבר נזק נפשי לילדים יאבדו את ערכם - כי אנחנו אפשרנו לילדינו לחיות את החיים במלואם - ושום במבה לא שווה את זה.
סאלוש*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי סאלוש* »

שום במבה לא שווה את מה?...
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני חושב שאם אנחנו כהורים נפנים את זה - נפנים שאנחנו לא מפסידים כלום, לא מגבילים כלום, אנחנו מאפשרים את כל האהבה שבחיים... - שפיצה וקרמבו זה לא אוכל אמיתי בדיוק כמו שסקס עם בובות מסיליקון זה לא אהבה - ואל לנו לבלבל את ילדינו עם תחליפים מלאכותיים וירודים לאוכל אמיתי
אופק, יש לי הרגשה עגומה שבאת להטיף בלי לקרוא את הדף.
אתה בכלל לא מתמודד עם הבעיות מהמציאות של אנשים אחרים.
מירב_ב*
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מירב_ב* »

אופק, יש לי הרגשה עגומה שבאת להטיף בלי לקרוא את הדף.

אני נוטה לא להביע דעה כשהודעות מיועדות למישהו אחר, אבל מרגיש לי נכון להגיב.
אופק פתח את הודעתו ב{{}}תודה לכן על השיתופים כאן עד כה, ולכן אני מניחה שהוא דווקא קרא את כל הדף.
בחוויה שלי דבריו של אופק נקראו והובנו כדעתו האישית וכשיתוף בדיוק כמו שאר ההודעות שנכתבות כאן ע"י כותבות אחרות בשלושת הימים האחרונים.

לגבי האמירה כי אתה בכלל לא מתמודד עם הבעיות מהמציאות של אנשים אחרים,
אני שואלת כדי להבין - למה התכוונת?
האם בגלל שאופק עכשיו לא מתמודד עם בעיות מסוימות שרלוונטיות במציאות של מישהו אחר, זה הופך אותו ללא מסוגל/יכול לגלות אמפתיה או לכתוב את דעתו בנושא?

<ואגב הטפה, אני קוראת את הדיון הפורה מתחילתו בשקיקה, וכמתבוננת מהצד, יכולתי לראות איך חלק מההודעות ש{{}}ניצן אמ כתבה יכולות היו גם כן להיתפס כהטפה, על אף שבעיניי, הן לא כאלה>.
דברתיה_קוממי*
הצטרפות: 03 יולי 2008, 07:10

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי דברתיה_קוממי* »

מראש מתנצלת: לא קראתי את כל הדף ואפילו לא את רובו, אבל יש לי קצת מחשבות בעניין, הנושא מעסיק אותי גם מקצועית וגם בתור אמא.

עד כה ראיתי שה"גרסא דינקותא" במישור ההזנה מאוד משמעותי אצל רובנו כשאנו גדלים ולכן מאוד מחשיבה את החלק הזה של החיים.

(לא רק מבחינת היתרונות האמיתיים של הזנת פעוטות וילדים - התפתחות תאים, יצירת רקמות, אספקת ויטמינים מהמזון וכו' וכו', שכ"כ חיוניים לגדילה והתפתחות בכל המישורים, אלא יותר מהכיוון הפילוסופי).

לדעתי חשוב שבבית יהיה מזון איכותי ומזין, ללא ממתקים מעובדים. אני מסתייגת באופן מוחלט מ"ארון ממתקים" רק "כדי שלא יתנפלו על זה בחוץ". זה פשוט לא עובד. כשילדים רואים ממתקים - הם רוצים, בין אם הם צורכים אותם על בסיס קבוע בבית או לא. אז בחוץ הם ירצו ממתקים שאין להם בבית. גם בחור שמתאפשר לו קשר מיני בפעם הראשונה יתנפל וירצה עוד ועוד. זה לא אומר שאני צריכה לעשות ארון חוברות פורנו או לספק לבן שלי בחורות ערומות בבית.

הגעתי למסקנה שמחוץ לבית אני מאפשרת צריכה של מזונות מעובדים/קמח לבן/ממתקים מסויימים כשיש עקרונות וכללים שקבעתי לעצמי לגבי צריכה של כאלה מחוץ לבית.

פעם הייתי סוחבת איתי אוכל גם למקומות שיש– סבתא, ארועים משפחתיים, ביקור אצל חברים וכו'. פעם זה עבד. אבל זה היה כרוך בהמון חיכוכים עם המשפחה המורחבת. המון מתח. באיזשהו שלב הילדים גדלו והם רוצים לאכול מה שמגישים אצל אחרים (האוכל אצל אחרים תמיד יותר מפתה..) והרבה פעמים מצאתי את עצמי חוזרת הביתה עם האוכל שהכנתי שמצא את דרכו לפח האשפה. אז הרפיתי לגבי האוכל הלבן אצל המורחבת והרי זה פלא – גם המתח לגבי סוגיית המזון נעלם. נכון לעכשיו, (חסר להם שזה ישתנה..:-)) מכבדים את העקרונות שלנו היות שאפשרנו לילדים צריכת חלק מהמזונות שסבתות יודעות לבשל. קודם, למשל, כשהילדים לא יכלו לאכול שם בערך כלום, היינו מגיעים לביקור והיו כל מיני עקיצות ועניינים כמו "שלום ילדים, הכנתי לכם שניצלים, הכנתי לכם מרק עוף". מאז שהילדים יכולים לצרוך שם מנת פתיתים שטוגנו בשמן, תפו"א בתנור (עם שמן מחומם), "שלוקים" או אפילו במבה "אורגנית" או גלילית אורגנית במילוי חרובים, מספקים לנו במקביל גם פירות טריים, חסה פריכה ורעננה, ירקות, תמרים, אגוזים ואפילו בלנדר להכנת רסקים.

אנחנו חיים בעולם מערבי ובאים במגע עם אנשים שמאוד קשה להם להכיל עקרונות תזונתיים מעין אלה. הילדים נפגשים עם ילדים שצורכים ממתקים, הם רואים את זה בגינת השעשועים, במשחקייה, בספריה, אצל הבני דודים אצל סבא וסבתא וכו'. זו התמודדות לא פשוטה עבורם, במיוחד שטבעי לילדים לצרוך מתוק ובמיוחד שהחברה האלה שמכינים את הממתקים יודעים בדיוק איך לעשות אותם צבעוניים, מפתים וממכרים. מכאן אני לא מוצאת טעם במניעה מוחלטת של החומרים האלה מחוץ לבית (אצלי. אצלי זה "מחוץ לבית". אצל מישהו אחר הגבול נמצא במקום אחר) מהטעם של יצירת תסכול מתמשך ובלתי סביר (לדעתי) לילדים. אם היינו מתגוררים במקום מנותק יחסית מנגעים מערביים מעין אלו, באיזה כפר שבו אנשים חיים פחות או יותר כמונו והילדים בקושי רואים ממתקים/חטיפים/קמח לבן, היה לי פשוט יותר והגיוני יותר למנוע באופן כמעט גורף את הצריכה של החומרים האלה מחוץ לבית.

אני כן מאמינה בלהסביר, להסביר, להסביר ולהסביר – לילדים אין כ"כ משמעות לגבי מושגים כלליים כאלה של "בריא" ו"לא בריא" ולכן חשוב לפרט: "הכבד שלך לא יכול לפרק את זה" ומכאן זה יכול להפליג לדוגמאות על נקיון הבית, הדגמות על מסננות ועל סינון ג'יפה שלא יכולה לעבור במסננת, על אגירת פסולת ועוד ועוד כיד הדימיון בליווי דוגמאות מוחשיות מחיי היום יום, החיים שהם מכירים.
with_passion*

האם להגביל אכילת ממתקים

בשמת - כשאני קורא דברים שבאים ממציאות אחרת - ורוצה לקחת משם משהו שרלוונטי למציאות שלי - אני פשוט מתרגם קצת את הדברים ובד"כ יכול לקחת הרבה..

אז בדבריי אפשר להחליף את המילים פיצה, קרמבו ובמבה - בשמות של מזונות אחרים אותם רוצים להפחית\להוריד - מזונות שאינם משרתים אותנו. ואת המושג "ההגיינה הטבעית" אפשר להחליף במקרוביוטיקה, קינגסטונאות, או "התזונה המתאימה לי".

אני מקווה שזה עוזר לך ולאחרים לקחת מדבריי משהו מועיל.. אם יש בדבריי אנרגייה של הטפה אז היא מכוונת בעיקר כלפי עצמי.
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני אנסה להסביר קצת יותר מה העציב אותי.
כתבת למשל:
נפנים שאנחנו לא מפסידים כלום, לא מגבילים כלום, אנחנו מאפשרים את כל האהבה שבחיים... - שפיצה וקרמבו זה לא אוכל אמיתי
אבל לא מעט כותבות כאן אמרו בפירוש, שהן לא מרגישות "הפסד", והן לא נותנות "פיצה וקרמבו" (או לא משנה מה, כל מה שמישהי מגדירה כזבל לפי אמות המידה שלה ולא רוצה להכניס אותו לגוף שלה או של ילדיה),
אבל - וזה מה שנראה לי שאתה לא לוקח בחשבון:
אם אנחנו מאפשרים את כל האהבה שבחיים, אבל יש עוד אנשים בחיים שלנו ושל ילדינו שבשבילם פיצה וקרמבו הם כן אוכל אמיתי והם נותנים את זה לילדינו?
ומה אם ילדינו, אולי אפילו בגיל 5, אחרי חמש שנים שבהן לא נגעו בפיצה או קרמבו לצורך העניין, מרגישים מופסדים ומוגבלים רק מפני שיש מין משהו כזה פיצה או קרמבו, והם קולטים שמישהו אחר רואה בזה אוכל, ולא סתם אוכל אלא אוכל רצוי ונחשק, ועכשיו גם הם רוצים?
ואם הם רוצים ויש אנשים מבוגרים שהם בוטחים בהם בסביבה, שנותנים להם את זה?
אז זה לא שם אותי (לצורך העניין) במקום מגביל?
זה או שאני אומרת שפיצה וקרמבו זה לא אוכל אמיתי, ולכן לא מאפשרת אותו - או שאני לא מגבילה כלום, מאפשרת את כל האהבה שבחיים, ומשחררת אותם לאכול את הפיצה והקרמבו שאבא או סבתא נותנים להם?
ממה שאתה כתבת, דיברת כאילו הבעיה הזאת בכלל לא קיימת.
כאילו כולנו חיים בואקום, וכולנו שותפים לאותה דעה, וכאילו אין בנמצא אנשים מבוגרים מסביבנו שחושבים לא רק שפיצה וקרמבו הם אוכל אמיתי, אלא גם אוכל שאי אפשר בלעדיו ואסור לתת לילדים לגדול בלי לצרוך אותו!
אם אתה מונע - אתה מגביל.
אם אתה לא מונע - אתה נותן להם לאכול תערובת כימיקלים מורעלת.
מה עושים עם הדילמה הזאת?
איך יוצאים מהפרדוקס הזה?

רק בעולם שלך הכל נראה ורוד, כולם בתואם, אין אף מבוגר שמציג תפיסות שונות משלך, ואין ילדים שחושבים אחרת ממך.

ואני דווקא הייתי רוצה לשמוע ממך, איך אפשר לעשות את שני הדברים ביחד - לא להגביל כלום, לאפשר הכל באהבה, וגם לבנות מציאות שבה כל מה שקיים סביבנו כאילו לא קיים.
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי טלי_מא* »

דברתיה קוממי תודה!
הדברים שלך דיברו אלי מאוד.
זו כרגע גם אסטרטגית הפעולה שלי, הגם שלא תמיד נוח לי איתה.
{@
מונו_לוגית*
הצטרפות: 12 יולי 2008, 22:34
דף אישי: הדף האישי של מונו_לוגית*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מונו_לוגית* »

איך אפשר לעשות את שני הדברים ביחד - לא להגביל כלום, לאפשר הכל באהבה, וגם לבנות מציאות שבה כל מה שקיים סביבנו כאילו לא קיים
|Y|
אני חושבת שזה תמצית השאיפות של האמהות כאן.. (לא רק לגבי האוכל אלא בכלל).
מירב_ב*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מירב_ב* »

ולמשפחה שאוכלת חי כמו ניצן או מירב, זה עוד יותר מורכב, וצריך לסחוב כמויות עוד יותר גדולות של אוכל, ולענות על שאלות מעיקות.
אני מוצאת את ההכנות ליציאה מחוץ לבית ברוב המקרים פשוטות וקלות ביותר. עבורי מאוד פשוט לארגן קופסת פירות ושקיק עם מעט אגוזים, וקדימה לדרך.
לפעמים כשיש רצון להשקיע בדברים נוספים שממילא הכנתי ויש בבית, והיציאה היא ליום שלם, אני לוקחת עימי רסק ירוק/ קרקרים ביתיים/ עוגיות כוסמת/ קציצות עדשים חיות/ סלט ירוק וממרח אגוזים/ עלי חסה וטחינה ביתית וכדומה.
ממה שאני רואה אצל אימהות חברות (ששקית ביסלי היא לא מזון בעיניהן), הן עומלות לא פחות, ואולי אף יותר - קרקרים מחיטה מלאה/ עוגיות טחינה/ תבשילים ביתיים למיניהם ועוד.
ועוד משהו שאני שמה לב אליו - כשאני בסביבה תומכת, כלומר, סביבה של אימהות שאצלן זה רק אוכל ביתי וטרי, זה יהיה רק פירות ואגוזים. בסביבה בה המזון המעובד והמרעיל מקיף אותנו מכל עבר, אני משתדלת תמיד להביא איתי אפשרויות מגוונות יותר עבור בתי - לדוגמה קרקר דלעת חי כאפשרות להחזיק משהו מלוח ביד/ קישואים חתוכים כמו אטריות עם עגבנייה מגוררת מלמעלה (מה שקרוי פסטה מירקות) כאפשרות לשבת ליד שולחן ולאכול עם מזלג או כפית וכדומה. בסביבה תומכת ומאפשרת כמו בטיולי ליקוט (אקראיים או מתוכננים), אני יוצאת מהבית רק עם שקית בד וקצת מים, ונותנת אמון בטבע שישביע אותנו ישירות מהעץ ומהאדמה...

מבחינת כמויות גדולות של אוכל, בחוויה שלי לרוב זה הפוך! אני אישית אוכלת כמויות ממש קטנות של מזון ביחס למה שאכלתי כל חיי, אני אוכלת כשאני רעבה, ושובעת די מהר. אצל בתי בבית זה תמיד כך - אוכלת כשרעבה, ובדיוק את הכמויות שהיא צריכה.
בחוץ, כאמור, זה מורכב יותר. היא בדרך כלל ילדה מאוד פתוחה וסקרנית - אין אבן או עלה שהיא לא מרימה או גזע עץ שהיא לא מנסה לטפס עליו או איש/ה ילד/ה תינוק/ת שהיא לא מתחברת איתם בשניות. כך הדבר הוא גם לגבי מזון. מאכלים אצל אחרים תמיד סיקרנו אותה, היא רוצה לדעת את שמם ולטעום.
לרוב אני מאפשרת טעימה קטנה, שמספקת אותה, ומייד מציעה אפשרות חיונית ומזינה יותר. כמובן עם הגבולות שלי - ממתקים זה לא אוכל! סוכר לבן וקמח חיטה לבן זה רעל! ...שאמשיך ברשימה? D-:

בחירה בדרך שעבורי נראית בקצה הסקאלה, כמו למשל של ניצן אמ או בשמת, אבל בשבילן היא חלק מהזרימה הטבעית.
בהחלט מדויק. היום עבורי הדרך הזו היא חלק מהזרימה הטבעית - כל כך פשוט, כל כך טבעי, כל כך חיוני ובלי מאמץ (כמעט).
נכון שניסיתי 4 פעמים להכין קרקר מיובש מדלעת, עד שהתוצאה הייתה נפלאה ומשביעת רצון מבחינתי, אבל במה זה שונה מאימא שמנסה כוחה בהכנת לחם שאור בפעמים הראשונות? מה שכן, נראה לי שההבנה, הרצון וההחלטה שמאכלים מסוימים כבר לא נחשבים אוכל בעינינו, הם תנאי מקדים הכרחי, אצל מבוגרים כמובן.

מלבד יחידי סגולה כמו ניצן אמ ואופק ו{{}}מירב ב ?
גם אני אינני רואה עצמי בין יחידי סגולה, לפחות מקווה בכל ליבי שלא.
הבחירה בדרך הגיעה לאחר תהליכים ארוכים. כאמור, שנים רבות התמודדתי עם השתוקקויות למאכלים מזיקים, עם תפיסת גוף לא חיובית, עם פירוק היצמדויות רגשיות למזונות מסוימים, עם ערעור הנחות יסוד תזונתיות "מולדות" כמעט ועם שבירת אמונות ומיתוסים שגדלתי וחונכתי על ברכיהם בכל הנוגע למזון.
אבל המעבר למזון חי היה מהיר. כך שאני מניחה שגם כאן התהליכים שאנשים עוברים הם אישיים ומשתנים.

יש לי עוד כמה תובנות להוסיף בעניין גבולות פנימיים, הגבלות, איסורים ובחירות. תכף אמשיך.
ביאנקה_מתחברת*
הצטרפות: 15 יולי 2008, 18:30
דף אישי: הדף האישי של ביאנקה_מתחברת*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ביאנקה_מתחברת* »

מירב - בינתיים רק קראתי בעניין רב את הדף ועכשיו אני פשוט חייבת לכתוב לך עד כמה אני שמחה על המרחב הוירטואלי הזה שמאפשר לי להמשיך לשמוע אותך.
תוספת_קטנה*
הצטרפות: 30 יולי 2008, 13:44

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי תוספת_קטנה* »

אני מתה, מתה על ירקות, פירות (בטח שהמנגו שיש עכשיו), אגוזים, אורז מלא עם עדשים, לחם מלא עם טחינה ונבטים, כל האוכל בריאות, ובעצם כמעט על כל דבר (בעצם אולי חוץ מטופו...).

לא להתבלבל בנות -
טופו זה אוכל סופר מעובד!! :-P
אל תשלו את עצמכן בהכנסתו לקטגורית 'אוכל בריאות'
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אני מרבה להרהר בענייני מזון בעקבות הדף הזה. אצלנו בבית, ובבתיהן של עוד כמה חברות, אנחנו משתדלים לאכול מזון מלא, שפע ירקות ופירות, מכינים הכל לבד - ועדיין יש סוכר, יש קמח לבן. כפי שכתבתי במעלה הדף, אני מרשה לילדיי לבחור שקית של חטף פעם בשבוע בסופר, ואני מרשה לסבתא שלהם להאביס אותם בממתקים כשהם שם ואני לא.

ניסיתי להבין, למה אני בעצם מאפשרת לנו, נניח,לאכול שוקולד או עוגת שוקולד (גם אם ביתית, ממוצרים אורגניים וכו'), אם ברור לי שזה לא בריא. העליתי בחכתי כמה וכמה תשובות. קודם כל, אני לא יודעת עד כמה זה לא בריא. למה אני מתכוונת? ובכן, אני ורוב מכריי גדלנו על אוכל כזה. אז כמובן, אני סובלת מאלרגיות, לזה יש כאבי פרקים ולזה יש נטיה למיגרנות, ולעולם לא נדע אם כל אלה היו נחסכים מאיתנו בתזונה נכונה - אבל זה עניין, לא נדע. אני ממש בטוחה שאמי חושבת לעצמה, שאני תקעתי 100 ג' שוקולד ליום שנים, והנה אני נראית ומרגישה טוב למדי, ולכן ברור שאני מגזימה.

כלומר, ברור שיש בי צד שיודע שזה לא בריא ולא טוב לי, אבל קשה לי להתייחס לזה פתאום כרעל. די די טי - כל חיי אמרו לי שזה רעל. אני לא אסכים לאכול פודינג די.די.טי. אבל שוקולד? סוכר? קמח לבן? קשה למוח לקבל שהם רעלים, באמת רעלים.

עוד דבר: אנחנו חיים בתרבות די דקדנטית. היום אנחנו צעירים ורעננים ומתענגים על מוס שוקולד, וקשה לנו להאמין שפעם כשנזדקן זה אולי יהיה בעוכרינו. אנחנו אומרים לעצמנו, שעדיף לא להגזים ולדעת להנות מהחיים.

שולחת כי |יד1|
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

אני דוקא מאוד אהבתי את מה שאופק כתב, מכיוון של מה אתה משדר לילד. בעיני יותר חשוב לשדר אהבה לדברים שאנחנו קוטפים ישר מהעץ מאשר סלידה מממתקים. הסלידה אפילו מפחידה אותי, כי זה נראה לי סוג הדברים שגוררים עם הזמן תגובת נגד. יותר נכון הפחד מהם והאנטי. אז להתמקד במה כן ולא במה לא. (ולא שאצלינו בבית יש ממתקים, ולא שהסבתות מעיזות להציע, אבל הזדמנויות תמיד יש עם כל הנסיונות להמנע). ובאמת, מה שהבת שלי הכי אוהבת לאכול זה מה שקוטפים ישר מהעץ. אותי מעניין אופק, הפן המעשי: אז מה באמת קורה עם הבת שלך בתחום הממתקים?
מיצי_החתולה*

האם להגביל אכילת ממתקים

אבל המעבר למזון חי היה מהיר אני אשמח לשמוע/ לקרוא את הסיפור הזה יום אחד, כשיהיה לך זמן וחשק :-).
אנונימי

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אנונימי »

כי היא עוד לא נכנסת לבית הורי וצועקת "שוקולד" אבל אני מניחה שגם זה יגיע
לנו זה קרה, כששלו היה בן שנתיים ככה. פעם אחת נתנו לו השכנים שלנו שוקולד ומאז היה בורח לשם, פותח את הדלת ודורש "שו-לד".
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

שרון, אני ממש מעדיפה לשבת לצייר עם הבת שלי בסלון בזמן הגשת העוגה מאשר להיות בסיטואציה שתיארת. אני לא רוצה "להודיע לה" אף פעם שהיא לא יכולה משהו רק בגלל שאני אמרתי.
אני יודעת שהילדים שלך גדולים ושלי קטנה, ולכן לעשות משהו אחר באותו הבית אולי לא מתאים לך. אני יכולה להגיד לך שלא פעם עזבתי את בית הסבים האלה לפני הגשת הקינוח. הדבר היחיד שביקשתי זה שיחכו עם זה ולא יגישו מיד לשולחן.
היתה מורת רוח, אבל כשהפנימו שאני עוזבת איתה (בחיוך, בחיי. אמרתי תודה על הארוחה, שאני מעדיפה ללכת, ממילא כבר מאוחר... והלכתי.) התחילו לעכב את הממתקים. עברו לישיבה בסלון, פטפוט, קריאת עיתון... הדברים שבשבילם אני באה. לא בשביל העוגות.
עוד דבר שעשינו זה להגיע שעה ויותר לפני שאמורה להיות הארוחה (ברור שתיאמנו מראש) ככה שהינו איתם בזמן ההכנות, עם שאר הנכדים שהם שומרים עליהם בשישי אחה"צ ולא הרגשנו לא בנוח לקום וללכת לפני האוכל או מיד אחריו.
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי נועה* »

אני לא יודעת עד כמה זה לא בריא.
אני סובלת מאלרגיות, לזה יש כאבי פרקים ולזה יש נטיה למיגרנות, ולעולם לא נדע אם כל אלה היו נחסכים מאיתנו בתזונה נכונה.
לא יודעת לגבי בריאות. מכירה כאלו בריאים מאוד לעומת כאלו שרחוקים מזה. אני מניחה שהבריאות שלנו תלויה בעוד הרבה גורמים, כמו שלוות הנפש, זיהום אוויר, יחסינו לחיים ועוד כל מיני. אבל, לסביבה זה בטוח מזיק. כל ממתק ארוז באריזת פלסטיק מנצנצת, שלרוב מוכנסת לעוד שקית.....
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

למרות שאנחנו לא אוכלים כמעט בכלל ממתקים [לאחרונה גם לא מכינה עוגות, מקסימום ריבה. אצל הסבים תמיד יש אבל גם הם התחילו להפחית]
הדף הזה עושה לי רגשי אשמה שחבל על הזמן!
נורמה_טבעית*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 16:07
דף אישי: הדף האישי של נורמה_טבעית*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי נורמה_טבעית* »

_למרות שאנחנו לא אוכלים כמעט בכלל ממתקים
הדף הזה עושה לי רגשי אשמה שחבל על הזמן!_

:-D
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

פתאום נפלה עליי מין תובנה:
מי שמתארת דילמה בבית, היא זאת שעסוקה בנושא שלשמו נפתח הדף: להגביל, זאת אומרת, לפעמים כן ולפעמים לא על הסקאלה שבין הרבה כן ומעט לא וההיפך. האמהות שקראתי שאין להן דילמה, הן אלה שיש דברים שפשוט לא אוכלים. וזה הרי כל כך הגיוני! הרי להגיד לילד לפעמים כן ולפעמים "לא, זה לא בריא בשבילך" זה מסר קצת בעייתי. אם זה לא בריא, אז זה תמיד לא בריא. אני טועה?
אלטר_אגו*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

אום אל קיצקיצ{{}}, אני חושבת שאת צודקת! אני אמנם מהסוג הראשון לצערי, כלומר אלה עם הדילמה; אבל בדברים אחרים אני רואה כמה זה נכון. למשל, אין אצלנו בבית מריבות על טלויזיה, כי אין טלויזיה. להגיד "תאכל רק קצת כי זה לא בריא", גם הופך את הדבר הלא-בריא למשאת נפש וכל ההתמודדות קשה יותר. אני גם יודעת על עצמי, כמה קשה לי להחליט לאכול משהו בכמויות מוגבלות. לעומת זאת, להחליט שזה עכשיו מבחינתי פלסטיק ולא אוכל ואני לא נוגעת בזה יותר בחיים - יותר פשוט. גם אני קצת ילדה... :-)
אבל לא הייתי הולכת לרגשי אשמה. זה תהליך כל כך מסובך כשמתחילים אותו עם משפחה שאוכלת ממתקים, והעבודה היא כל כך קשה על עצמנו ועל הילדים ומול הסביבה והמשפחה המורחבת, שלא לדבר על הגנים והצהרונים (והקייטנות...). אני בעד לסלוח לעצמי ולקבל את התהליך שאני עושה כולל הקצב האיטי לפעמים וכולל נסיגות נקודתיות.
מיצי_החתולה*

האם להגביל אכילת ממתקים

אני חושבת שעוד חלק חשוב בעיני, לפחות מבחינתי, קשור גם למה שההורים אוכלת. אם יש בבית פסטה מקמח לבן ופיתות, זה מה שכולם יאכלו. אם יש רק לחם שיפון או לחם שאני אפיתי ופסטה מקמח מלא או שאין בכלל פסטה, מן הסתם, זה מה שיאכלו (כאן נכנס אצלי עניין הפרטנר, שסולד מקמח מלא {לדעתי זה פסיכולוגי בלבד}, וכשיש בבית פיתות, הגדול לא יעלה בדעתו לגעת בלחם שיפון עם מקל, ואני לא מרגישה שאני יכולה לאסור עליו.

ועוד משהו שחשבתי עליו: מכיוון שגדלתי על זה שפיתה מקמח לבן (או לחם), נקניק, פסטה מקמח לבן ושות' הם אוכל (בניגוד לממתקים), קשה לי לצאת מהלך המחשבה הזה. קשה לי להפנים שמנה של פסטה מקמח לבן לא שונה בהרבה מחבילת בייגלה, נניח.
סאלוש*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי סאלוש* »

פסטה מקמח לבן לא שונה בהרבה מחבילת בייגלה, נניח.

מיצי יקירתי, קצת קשה לי עם ההצהרה הזו...
כי בבייגלה יש הרבה מלח והרבה שומנים לא טובים, שאין בפסטה לבנה.

אני מתיחסת לפסטה לבנה כאל בזבוז מקום בבטן. לא יותר טוב ולא יותר גרוע.

למשל אם בבוקר הם אכלו פירות טריים, ארוחת עשר לחם כוסמין מלא, צהריים אורז מלא, עם חתיכת דג בתנור, אולי איזה קטשופ אורגני עם זה, וירקות טריים חתוכים. ארוחת ארבע שוב פרי או ירק ואולי פריכית אורז מלא או ביצה. אז מבחינתי היתה להם תזונה מצוינת היום. ואין לי בעיה שבערב תהיה פסטה לבנה אורגנית, שאולי לא נותנת הרבה (חוץ מפחמימות שסה"כ הם צריכים, וגם חלבון), אבל לא מזיקה. לא היתי מוכנה שכל הארוחות שלהם יהיו לבנות. אבל לא אכפת לי שאחת תהיה כזו, פעם בכמה ימים. זה מן הסתם מזעזע מי שאוכל raw או טבעוני. אבל בסטנדרט שלנו היום זו נראית לי תזונה טובה, גם אם היום הסתיים בפסטה.

אני חושבת שרובנו מסכימות שעדיף בבית לא להגביל בכלום, שיהיו דברים טובים ומזינים (ואטרקטיביים) שאפשר לאכול מהם ללא הגבלת כמות/תדירות. ככה שלפחות בבית, תהיה חויה של חופש וחוסר הגבלה. גם אם אני מכינה עוגיות מתוקות (למשל עוגיות שיבולת שועל עם כוסמין, ברובו מלא), אני מרשה לאכול את זה מתי שרוצים, אפילו נניח במקום ארוחת בוקר. זה נותן להם תחושה של השתוללות (-: שאני חושבת שהיא חשובה. גם לי חשוב לפעמים (פחות ופחות, אבל עדיין) התחושה שמותר לי לאכול דברים "אסורים". אין מה לעשות, זה קיים אצלי עדיין ואני חושבת שכרגע עדיף לי כן לחוות את זה לפעמים (כאמור, התדירות הולכת ויורדת, ככל שהגוף/מוח מתנקה), מאשר למנוע לגמרי.

אגב, קראתי מזמן ספר בשם the diet to end all diets שנכתב לפני איזה 30 שנה, פסיכולוגים עוזרים בהצלחה לאנשים שמנים לרדת במשקל, ע"י זה שהם מלמדים אותם לאכול מה שבא להם, כמה שבא להם, מתי שבא להם, איך שבא להם. הם שמים דגש על להבחין במדויק מה בדיוק האדם באמת רוצה לאכול. לא לאכול בצורה מזדמנת, אלא מה שהכי רוצים ויספק. הם טוענים שאוכל ממלא צרכים פסיכולוגיים חשובים, ואם לומדים להקשיב בדיוק לצרכים הללו, יכולים לספק אותם בעזרת כמויות קטנות יותר של מזון. למשל אם אדם רוצה שוקולד, שיחשוב איזה שוקולד בדיוק (אם זה mars או hershey) ויאכל את המדויק שהוא רוצה, לא להתפשר, לאכול בהנאה ופה ושם לעשות הפסקה קלה כדי לבדוק אם אכן עדיין רוצים עוד. נחמד להזכר בזה. הם טוענים שזה עובד מצוין. הנקודה שרציתי להדגיש הוא שלאוכל באמת יש השפעה פסיכולוגית. אז צריך לזכור את זה.
אלטר_אגו*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

אני חושבת שרובנו מסכימות שעדיף בבית לא להגביל בכלום
לא עשינו הצבעה, אבל אני רוצה להזכיר שהדף הזה התחיל בדיון על "מגירת הממתקים"... זה לא בדיוק קונצנזוס.
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

הרי להגיד לילד לפעמים כן ולפעמים "לא, זה לא בריא בשבילך" זה מסר קצת בעייתי. אם זה לא בריא, אז זה תמיד לא בריא. אני טועה?
בדיוק. |Y|

כאן נכנס אצלי עניין הפרטנר, שסולד מקמח מלא
התחילי בלערבב אותם זה עם זה. חצי פסטה לבנה חצי מלאה. או אפילו פחות. כנ"ל באפייה.

היום דיברתי על זה עם אמא שלי, בעקבות הדיון פה, והיא אמרה לי בפירוש שאם לא הייתי מאפשרת מתוקים בכלל בבית, והיה לה ברור שלא נבוא אליה לארוחה אם יהיו מתוקים - היא לא היתה מציעה אותם לילדים. אבל, מכיוון שהיא יודעת שאני כן מאפשרת לפעמים - היא רואה אפשרות להיות אחת מהפעמים הללו. הגיוני, למרות שאני הייתי מעדיפה להשאיר את הלפעמים למקומות אחרים דווקא
אז אני דאגתי להבהיר את זה מהתחלה. כמו הרבה דברים.
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אז אני דאגתי להבהיר את זה מהתחלה
מהתחלה - כלומר, מן הסתם, מהרגע שהיה ברור לך, רגע שלשמחתך היה מתישהו לפני שילדתך התחילה לאכול מוצקים (ואולי הרבה לפני כן, לא יודעת מה ההיסטוריה האישית שלך עם תזונה).
הבעיה שמסתמנת פה בדיון היא שלרובנו הדברים הולכים ומתבהרים תוך כדי גידול הילדים, ולכן הצורך להבהיר כל הזמן. ולהגדיר דברים מחדש. קודם כל לעצמנו, ורק אחר כך לסביבה. ולכן זה מבלבל, לפחות ככה אני חווה את המעבר האיטי מאוד וההדרגתי מאוד לתזונה קצת יותר מזינה.
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ריש, את מתפרצת לדלת פתוחה. אמרתי את זה כבר פעם פעמיים במהלך הדיון.
עוד נושא שאני יכולה לחשוב עליו, זה שבמצב כמו שלי, ילד גדול יכול לעזור בשמירה על ילד קטן מתוך הפנמת והבנת עקרונות התזונה המשפחתיים. במקום שזה יהיה ההיפך (קשה לשמור על הקטן כי הגדול כבר מכור.)
אני חייבת להגיד שוב שממש מעציב אותי שאין לי תובנות בקשר לנושא הזה.

אז הנה מחשבות ראשוניות אקראיות בנושא:
טעינו. עכשיו נעשה הרבה כדי לא לטעות שוב. (כמו אי מילת ילד שני, כמו עיקרון הרצף באמנות ילדים, להבדיל להבדיל להבדיל שניהם.)
אנחנו מכורים. עכשיו נעשה הרבה כדי להגמל, יחד עם הילדים. ללא כפייה. אבל עם הרבה רצון ונחישות. כל אחד בקצב שלו. אבל המסר צריך להיות ברור. אם ממש קשה לך לא לאכול ממתק - אי אפשר להכריח אותך לא לאכול, אפשר לעזור לך להפסיק להצטרך את זה ברמה התמכרותית.
ריש_גלית*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

ריש, את מתפרצת לדלת פתוחה. אמרתי את זה כבר פעם פעמיים במהלך הדיון.
אני לא מתפרצת. זה דבר אחד כשאת אומרת את זה מהמקום שאת נמצאת בו ודבר אחר כשאני אומרת את זה מהמקום השונה מאוד שאני נמצאת בו. ואני חושבת שהמצב שלי דומה יותר למצב של הרבה מהמתלבטות כאן. אני באמצע איזושהי דרך, אבל אני לא יודעת לאן היא מוליכה, אפילו. אני לא חושבת שבעוד שנה או עשר אני אוכל ואחיה כמוך. אני אפילו לא יודעת אם זו משאת נפש בשבילי, או אידיאל קשה להגשמה, או משהו שאני רק מסתכלת עליו בהערכה ובריחוק מוחלט. בכל אופן, אני לא שם.

אני אפילו לא מרגישה למה אני מכורה ולמה לא. כלומר, יש דברים שאני יודעת שאני מכורה אליהם, פיזית ורגשית, אפילו שברור לי שהם לא מזינים - קפה, למשל, זה קל - אבל יש דברים שאני לא חווה אותם ככה בכלל. גם אין לי, כרגע, כמעט שום בעיות גופניות שיכולות לרמוז לי שאני צריכה לשפר את התזונה שלי. וענייני אוכל מעולם לא היו מסובכים לי.
סתם, מזכירה את זה כי נדמה לי שיש אנשים שאצלם זה כן, ואז זה דווקא יכול להיות מנוף למעבר לתזונה מזינה ובריאה יותר.
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

ובכן, אני ורוב מכריי גדלנו על אוכל כזה. אז כמובן, אני סובלת מאלרגיות, לזה יש כאבי פרקים ולזה יש נטיה למיגרנות, ולעולם לא נדע אם כל אלה היו נחסכים מאיתנו בתזונה נכונה - אבל זה עניין, לא נדע.

בעיני יותר חשוב לשדר אהבה לדברים שאנחנו קוטפים ישר מהעץ מאשר סלידה מממתקים.
זה רעיון טוב ואני מאוד מסכימה.
עם זאת, כשאנחנו קוטפים מהעץ, בוודאי שאנחנו נהנים וזוללים! זה הכי כיף! אבל זה אף פעם לא קורה באותן סיטואציות שיש אוכל שלא מקובל עלי. אנחנו אף פעם לא עומדים מול עץ עמוס פירות בצד ימין, ואיזה חטיף בצד שמאל...
לכן, הסיטואציות הבעייתיות הן כשאנחנו מוזמנים למשל לאירוע משפחתי במסעדה (לכבוד ימי הולדת בד"כ, והאיש מאוד מאוד אוהב אירועים כאלה), ואז מגיעים לשם ומתברר שמצד אחד כל הדברים שנותנים למבוגרים - הילדים לא רוצים לגעת בהם... )-: ומצד שני יש "אוכל ילדים"...
אני זוכרת שלכבוד יום הולדת אחד הוזמנו למסעדה מעולה בירושלים. קיבלנו טיפול של מלכים. השף בעצמו הכין לנו מטעמים. הכל מוקפד, טרי, חלק אורגני, שילובים מדהימים של ירקות ופירות ואגוזים וכו', תענוג. אבל לחיך של מבוגרים בעיקר. ומה לילדים? פסטה מקמח לבן, שניצל מטוגן... נכון: לפסטה התלווה רוטב עגבניות טרי שהוכן במסעדה, השניצל היה טרי והוכן ממיטב החומרים במסעדה, לא משהו שחיממו במיקרוגל מאריזת פלסטיק, ונכון, כל הילדים שנכחו שם טרפו את האוכל הזה (ולכן זה מה שמגישים להם). אבל התבאסתי. אנחנו אכלנו מזון גורמה אמיתי, מעולה, והילדים אכלו פסטה מקמח לבן? משהו שאנחנו אפילו לא רואים כשאנחנו עוברים בחנות, כל כך הוא לא על המפה שלנו?
המזון שלנו נראה מעולה והיה טעים בטירוף. ליקקנו את האצבעות. אבל עובדה שהילדים לא אהבו. לא רצו לטעום בכלל את מה שהוגש, ואם טעמו כזית, לא רצו יותר.

כמו שהילד שלי טעם לפחות ששה סוגים שונים של "מעדן" שעשוי מתערובת של תמרים, שקדים, וכו' וכו' (כדורים כמו כדורי שוקולד, או פסים כמו חטיפי שוקולד, על טהרת הפירות היבשים והאגוזים/שקדים/זרעונים, טבעיים וכו'). מתוכם דחה חמישה תיכף אחרי חצי ביס קטן, ולא רצה לאכול אותם, ואת השישי ("מעדן מדברי" של נאות סמדר, יקר בטירוף אבל מושקע וטעים) - אכל איזו תקופה, ואחר כך גם זה "לא טעים" לו יותר.
בתקופה שאסור היה לו מוצרי חלב, גלוטן וסוכר, לשולחן הביאו עוגות קטנות, ולו הביאו צלחת פירות חתוכים מדהימה: תות שדה, פטל, וכו' וכו'. כמות גדולה, כי זה הובא "נקי".
נו, מה? הוא אכל מזה שתי כפיות קטנות, ורק בכה למה אסור לו עוגות.

חלק מהשאלות שלי נוגע גם בנושא כזה:

כאשר ילד גדל על טהרת המזון האמיתי (ולא חשוב לפי איזו הגדרה), ומוקף לפחות בזוג הורים תומכים שמסכימים על מדיניות כנ"ל בבית, אז הוא לא מרגיש שהוא מפסיד כשהוא לא אוכל דברים אחרים. הם לא באמת מעניינים אותו.
אבל, מה עם ילד שלא גדל על טהרת המזון האמיתי? או שלא מוקף לפחות בזוג הורים תומכים ומסכימים, אלא בהרבה אנשים שרובם דווקא מציעים דברים שאינם "מזון אמיתי", שמרחמים עליו שהוא "לא יכול לאכול" מהמלאכותי, ושמבטאים הנאה רבה מהמלאכותי שהם אוכלים סביבו?
כך גם מבוגר.
הרבה מאיתנו מרגישות שיש הפסד בהמנעות ממאכלים שפעם אהבנו.
לא גדלתי על פיצה או מקדונלדס ואולי לכן אין לי בעיה לוותר עליהם.
אבל לפעמים אני מתגעגעת לדייסת הסולת שאהבתי כל כך! אפילו שסולת לבנה עם סוכר לבן וחלב לבן ממש לא נראית לי משהו ראוי לגוף שלי היום (גם סולת מלאה עם סוכר אורגני חום וחלב אורגני לא נראית לי מומלצת, ובכלל אין לה הטעם שאני מתגעגעת אליו).
ולפעמים אני כל כך רוצה לביבות! (לבן אחד, ביצה אחת, שתי כפות סוכר, חמש כפות קמח, לטרוף יחד, לטגן לביבות קטנות. במלים אחרות: בצק. מוצרי חלב. מטוגן). או כיסונים! שוב: בצק מבושל. ממולא פירה עם בצל מטוגן (מטוגן!).

זה כל כך קשה וכל כך אחר לשנות את התזונה ולאבד מאכלים אהובים, מאכלים שסבתא הכינה, את המאכלים שאני יודעת להכין, את המאכלים שעושים לי תחושה של אהבה ופינוק.
אני אוהבת סלט, מאוד (טוב, לא חוכמה, גם על זה גדלתי). ואני יודעת שקמח, כל קמח, לא טוב לי. אבל לחשוב על חיים שלמים ללא כיסונים או לביבות?
זה כמו שמישהו מת.
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אמא שלי הכינה את כל זה מלוח. גם לביבות, גם לחם מטוגן בביצה, גם אורז בחלב.
לחשוב על הדברים האלה (הלא בריאים בכלל..) כן מעורר געגוע ילדותי, אבל לחשוב עליהם עם סוכר זה ממש מעורר בי בחילה... :-)

היה פעם טור איפשהו על זה שזה שמישהו זוכר את הגבינה הצהובה של ניסים מהמכולת בגעגוע נוסטלגי, גבינה עם טעם נורא מיוחד.היא והחלבה של ניסים מהמכולת. והוא מספר שהאיש הזה, לא משנה כמה הוא חיפש, הוא לא מצא משהו שמשתווה לטעמי הילדות שלו. ואז הפואנטה היא שזה שניסים השתמש באותו סכין לחלבה ולגבנ"צ ולשניהם היה טעם קצת מעורבב, לא אומר שזה באמת טעים. רק נוסטלגי. :-)

_אבל לחשוב על חיים שלמים ללא כיסונים או לביבות?
זה כמו שמישהו מת._
אם היית אומרת לי לפני 16 שנים שיגיע יום שבו אני לא אוכל שנים (ואולי אף פעם לא) מלוואח, ג'חנון, קוסקוס, המבורגר (מסחרי), בורקס, ועוד הרבה... תקצר היריעה... הייתי צוחקת עלייך.
היום תצטרכי לסמם אותי או לאיים עליי כדי שזה יקרה.
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

היום דיברתי על זה עם אמא שלי, בעקבות הדיון פה, והיא אמרה לי בפירוש שאם לא הייתי מאפשרת מתוקים בכלל בבית, והיה לה ברור שלא נבוא אליה לארוחה אם יהיו מתוקים - היא לא היתה מציעה אותם לילדים
במהלך הדיון אני הבנתי שלנו כמעט אין בעייה עם ממתקים. יותר עם אוכל שאינו אמיתי...
אבל לעניין זה: אמא שלי מחזיקה "לא אוכל" בבית כי היא אוכלת אותו. והיא מגישה אותו כי זה יותר קל לה מאשר להכין אוכל. ומפני שיש עוד אנשים בתמונה, כמו הנכדים האחרים.
אז כשאנחנו מוזמנים אליה פעם או פעמיים בשנה, אני מבינה את המיגבלות שלה. יש לה פחד מלהזמין לארוחה שהיא מבשלת. היא מעדיפה להגיש עוגיות קנויות... ואני מדברת על כישרון בבישול, שמבשלת לעצמה מצויין. רק מתוך ההתמודדות עם הקשיים שלי במטבח הבנתי סוף סוף רק השנה, שהיא נותנת זבל קנוי בגלל הפחדים שלה.
מה זה פחדים? זה למשל, כשאשה שאוכלת כל יום חביתה, מקבלת היסטריה מהרעיון שבתי תשהה אצלה והיא תצטרך להכין לה חביתה. כאילו - מה? את לא יודעת להכין חביתה?
לא, זה: היא יודעת להכין לעצמה חביתה. היא אוהבת את החביתה שהיא מכינה לעצמה. אבל להכין חביתה למישהו אחר? מה אם הוא לא יאהב את החביתה? מה יהיה? אולי זו לא החביתה האולטימטיבית? אולי היא לא בסדר? אולי תהיה ביקורת? אולי היא עומדת פה למבחן? זה נורא בשבילה. אז היא מעדיפה לתת קינדר, רק לא להכין חביתה...

ובכן, אני ורוב מכריי גדלנו על אוכל כזה. אז כמובן, אני סובלת מאלרגיות, לזה יש כאבי פרקים ולזה יש נטיה למיגרנות, ולעולם לא נדע אם כל אלה היו נחסכים מאיתנו בתזונה נכונה - אבל זה עניין, לא נדע.
שכחתי להגיב על זה.
לא נכון שלעולם לא נדע.
אנחנו כבר יודעים.
יש על זה עדויות מחקריות חד משמעיות.
ממליצה על הדפים המבהילים תזונה ללידת תינוק בריא ו-הקשר בין תזונה לניוון הפנים והאף.
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

גם לביבות, גם לחם מטוגן בביצה, גם אורז בחלב.
הנה, לחם מטוגן בביצה מעורר בי בחילה... (זה משומן מטוגן כזה, איכס). אורז בחלב לא אכלתי בחיים. נראה לי מגעיל...

אם היית אומרת לי לפני 16 שנים שיגיע יום שבו אני לא אוכל שנים (ואולי אף פעם לא) מלוואח, ג'חנון, קוסקוס, המבורגר (מסחרי), בורקס, ועוד הרבה.
נו, ברור, זה תהליך. מלאווח, ג'חנון, קוסקוס ובורקס - פשוט לא מושכים אותי.
לחשוב כמה אהבתי פעם ג'חנון! היום אני לא רואה בזה יותר "אוכל" אלא מין תועבה של מרגרינה וקמח לבן. פיכס. יציקה. ממש פיזית, לא יכולה לחשוב להכניס את זה לפה.
המבורגר של מסעדה טובה - הממ. אני עדיין נמצאת בשלב הביניים הזה: מתלבטת, לפעמים בסוף מחליטה שכן, מתחשק לי, ואז זה מגיע, ובעצם או מייד או אחרי כמה ביסים אני מבינה שזה די מגעיל אותי, אבל אני רעבה ואני אוכלת ואומרת לעצמי, אוי למה אכלת את זה, ידעת שתהיה לך ההרגשה הפיכסית הזאת (לא, זה לא רגשי אשמה, זו ההרגשה המגעילה בגוף אחרי שאוכלים משהו מטוגן שמן עם הריחות השומניים המטוגנים האלה ועם איזה בצק, מין כבדות רופסת עם הסירחון של הצלייה...).

פעם הוזמנו למסעדה, ואני החלטתי שהפעם איישם את הלקחים שלמדתי. למנה ראשונה הזמנתי סלט, למנה עיקרית הזמנתי סלט אחר, ובין לבין נשנשתי אנטי פסטי שהביאו לשולחן ואת סלט הכרוב מהמנה של הילד. היה טעים בטירוף, הרגשתי קלה ושבעה לגמרי, יצאתי בהרגשה ממש טובה וחיונית, הייתי נורא מרוצה מעצמי,
וביזבזתי חצי מהארוחה לענות לשאלות ולחצים. "את לא רוצה מהסטייק שלי? הנה, תטעמי" (איכס, ממתי אני אוהבת סטייק?), "אבל לא הזמנת מנה עיקרית", "את בטוחה שאת שבעה?" "זה אנחנו מזמינים, את לא צריכה לחסוך", "את לא רוצה קינוח?"
באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי באופן_לייט* »

אנחנו לא בחינוך ביתי
הקטנה לא אכלה ממתקים עד שהלכה לגן בגיל שנה.
ההחלטה שלי היתה שאני מעדיפה שהיא תאכל כמו כולם. בגן ההוא לא נתנו הרבה ממתקים (יחסית לגנים, לא יחסית לניצן :-))
והיא למדה שבמבה זה טעים, וגם ביסקויט.
התמדתי במדיניות של לא להציע לא לאסור וזה היה קל מאוד במיוחד כשהתברר שהיא לא חובבת מתוק ועוצרת לבד כשמספיק לה.
בבית יש פירות יבשים ולפעמים גם עוגיות יבשות מכל מיני סוגים.

בגיל שנתים וחצי היא עברה לגן אחר שיש בו יותר מתוקים - בגאוה אודה שבזכותנו ירדה כמות המתוקים בגן .
יחד עם זה הילדה בהחלט פיתחה יותר רצון לממתקים. (ככל שגדלה החשיפה גדל החשק)
עדיין קל להציע לה מלפפון / עגבניה / פרי אבל היא מבקשת גם ממתקים

והנה מדיניות ה"לא לאסור" שלי הפכה לבעיתית כי היא מבקשת יותר ויותר.
אחרי התלבטות החלטתי להגביל כמויות ומותר ממתק ביום (ממתק כולל: מעדן, מיץ, קרטיב, עוגיה, פירות יבשים וכו')

השאיפה שלי כמו שכתבו למעלה היא ללמד אותה לאכול במידה אני רוצה שיהיו גם ממתקים בחייה. (ובחיי)
אגב בעיה דומה יש לנו עם .... זיתים זה אחד המאכלים היחידים שהיא אוכלת בלי מעצור (צימוקים זה המאכל האחר).
בגדול איתה הכל "זורם" וזה כי לילדה אין איזה דחף למתוק. היא בהחלט עוצרת באמצע עוגה / גלידה / במבה.

האח שלה בן שנה ו4 בבית עדיין אבל או הו! איתו זה סיפור אחר לגמרי.
הוא גילה כמובן חטיפים ומתוקים הרבה יותר מוקדם ממנה, כשהיא הציעה לו במבה העדפתי לחזק את הנדיבות שלה על פני להגן על גופו מהצהוב הזה :-)
הילד אוכל הכל.
והוא אוכל כל דבר מתוק שיתנו לו (כאמור היא לא תאכל גלידה או עוגה לא טעימה)
בפארקים הוא הולך "לקבץ נדבות" (עד כדי שהשבוע ראה אמא פורשת שמיכה על הדשא וכבר נעמד לידה יודע שתכף יבוא אוכל :-D) כשהייתי איתה הייתו לוקחת ירקות ופריכיות וזה היה עונה על הצורך אבל עליו זה לא עובד - הוא רוצה במבה- ממתקים.

בגדול אני שמה לב שעבורי ככל שהחשיפה לסביבה גדולה יותר ככה אני יותר מתמודדת עם הסוגיות האלו.

ומה אני עושה ביומיום?
יש אצלנו מעט ממתקים/ חטיפים בחבילות קטנות
אני מגישה אוכל לא בריא בכלים קטנים (קעריות קטנות לקורנפליקס)
מעדני חלב יש אצלנו לבנים (יוגורט מעודן)
למים בטעמים קוראים אצלנו מיץ שקוף.

לא מרשה לנשנש מול הTV
בין 15:00-17:00 אוכלים "משהו" שהם מבקשים - זה יכול להיות חטיף עוגיה מעדן גלידה וכו' אנחנו יושבים שלושתנו לשולחן וזו ארוחה - כאמור למעלה זה סוג של אוכל
אני מסבירה לה על אוכל מזין לא רק בהקשר של אכילה (למשל כשיש לה פצע אני מסבירה שהאוכל המזין שהיא אוכלת עוזר לגוף שלה לרפא את הפצע)
היא יודעת שצריך לאכול מעט סוכר ויודעת במה יש סוכר.
שיחררתי - חמותי נותנת לה ממתקים ואני לא רבה על זה ככה היא יודעת להיות סבתא ומאחר ונפגשים לעיתים לא קרובות אני מעדיפה ככה. (בהתחלה התעקשנו אח"כ בעלי המשיך להתעקש וסתם נוצר שם הרבה מתח)
אני לא מרשה מסטיקים וסוכריות - בגלל סכנת חנק.
אני אוסרת צבעי מאכל
לפעמים היא רוצה משהו מתוק / חטיף ואנחנו הולכים יחד לקנות בקיוסק.
כשהיינו בקניון היא "נלכדה" בדוכן הממתקים (אז הבנתי למה המיכלים מוקמו כל כך נמוך) הסברתי שאת זה אנחנו לא אוכלים וקנינו שוקולד מריר בסופר היא קיבלה שתי קוביות ואכלה אחת.

היא אוכלת מתוק אבל הרבה פחות מרוב חבריה לגן / ילדי חברי / קרובי משפחה. הוא? נחיה ונראה אני חושדת שזה יהיה יותר מאתגר.

הדף הזה הבהיר לי שאני די שיחררתי - אין מלחמה על זה (לפני כמה חודשים כשהתחילה לעלות דרישה הייתי לא עיקבית והיו יותר ויכוחים)
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

פירות יבשים.

אגב בעיה דומה יש לנו עם .... זיתים זה אחד המאכלים היחידים שהיא אוכלת בלי מעצור (צימוקים זה המאכל האחר).
למה פירות יבשים, וביניהם צימוקים, וזיתים הם בעיה?
אלא אם כן הבעיה שלך היא שמדובר בפירות יבשים ובזיתים לא אורגניים, שאז אני מסכימה איתך לחלוטין.
אבל אפשר לקנות אותם אורגניים, ואז מדובר במזונות מעולים שבמעולים, עתירי סידן, ברזל, זרחן וכיוצא באלה מינרלים חיוניים, ולגבי חשיבות המזון המותסס (זיתים) בכלל והזית בפרט, תלכי לקבל קישור מ מא צ'י, שווה לקרוא.
דווקא פירות יבשים וזיתים הם מזונות שהייתי מטפחת בשקידה!
פי אלף עדיף על פני כל הזבל.
אם את מגישה לארוחת ארבע זיתים אורגניים של נאות סמדר או מקורה, קערית צימוקים אורגניים וגלידה - האם לא עדיף בהרבה שהיא תחסל את הזיתים והצימוקים?
ריש_גלית*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

_אני אוהבת סלט, מאוד (טוב, לא חוכמה, גם על זה גדלתי). ואני יודעת שקמח, כל קמח, לא טוב לי. אבל לחשוב על חיים שלמים ללא כיסונים או לביבות?
זה כמו שמישהו מת._
לא הצלחתי לגריין... אבל זה משפט שיש בו המון. קשה לי להסביר עכשיו בדיוק, אבל את מתארת פה איזה רגש מסוים מאוד וחשוב מאוד. איזה חוט או חבל שקושר אותנו לדברים שאנחנו יודעים שאנחנו לא צריכים אותם באמת אבל קשה לנו בטירוף לשלח אותם לחופשי. לנתק אותם מעצמנו ומעצמיותנו.

אצלי זה יכול להיות, למשל: לחם אחיד טרי עם חמאה. אחיד של פעם, מה שקראו לחם שחור (כשהיה רק זה, ולחם לבן, וחלה). וחמאה של פעם - שלא לומר מרגרינה. הנה, את המרגרינה שחררתי, אבל רק לטובת החמאה, שגם לה יש סבטקסט עוצמתי מאוד בשבילי שמדבר על תענוג נדיר, יקר, שמביאים הסבים מהעיר.
אז כן, יש בי התמכרות לזה, גם רגשית וגם כנראה גופנית. לא יכולה לדמיין חיים שלמים בלי לחם טרי וחמאה...
ואז, כשהילד שלי מבקש בדיוק את זה, איך אני יכולה להתחיל אפילו לפמפם לעצמי שקמח וחלב זה רעל?
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

גלית, במסעותיי העמוקים לחקר עצמי בכל הנוגע לאוכל, הגעתי בשלב מסויים למחשבה הזאת - (סליחה אם יוצא לי בסגנון חופשי משהו, זה מיני רצף תודעה.. :-))
תינוקות קטנים קטנים ואני ביניהם, שהמוח שלהם רק מתחיל את התפתחותו, הוזנו בדייסת סולת יחד עם הנקה, מגיל שלושה חודשים. הואבסו, ליתר דיוק. כמויות. חם, נבלע, מפוצץ אנרגיה זמינה, כמעט חלב, אבל ממש לא. המוח, לא יתפתח תחת הנחה שזה הדבר החיוני עבורו? יתפתח. פעוטות, קטנים קטנים ואני ביניהם, שהמוח שלהם עוד לא סיים את התפתחותו, קיבלו מדי יום מאמא מודעת לתפישות התזונה של שנות השבעים - לארוחת הבוקר - חלב מורתח, לארוחת עשר - סנדביץ' גבינה ולידו תפוח, לארוחת הצהריים - מנת עמילן עם מנת בשר, ולארוחת הערב - ביצה, סלט, פרוסת לחם, ושליכטה גבינה. המוח, לא יתרגם את כל זה ל"מזון"? ילדה אחת (אני :-P) הולכת ומלקטת עלים, אמא שלה נתקפת בעתה ומפחידה אותה שהכל רעיל...

אז חוץ ממה שאני אומרת פה יום ולילה - סוכר זה ממכר, עמילנים מזוקקים ואפויים זה ממכר וכו'
יש גם את האלמנט הרגשי החזק מגיל צעיר, אבל גם את זה שהמוח ממש נבנה תחת תרגום כל המסרים הללו ל"טוב-בריא-מזין".
במובן הזה - כמה שיותר מאוחר לתת ממתקים יותר טוב. יש יותר סיכוי שההתמודדות תהיה אכן עם גמילה פיזית ולא עם תסבוכת סינפטית כמעט בלתי ניתנת להתרה הכוללת כמיהה נצחית לדמות האם בראי התזונה התינוקית. (אצלי - מאפים לא מתוקים.)
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

אמא שלה נתקפת בעתה ומפחידה אותה שהכל רעיל.

מצטערת שאני מתערבת, אבל יש לי קצת תחושה שזה פחות או יותר המסר שאת מעבירה לבת שלך לגבי מזונות לא "טבעונאים". זה פשוט קפץ לי לעיניים ההקבלה הזאת, ואני יודעת שהסברת שוב ושוב את עמדתך, אבל זה מה שנקרא לי בין השורות.
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

קיזי, את מוזמנת "להתערב".
אני לא חושבת שזה המסר שאני מעבירה. קודם כל אני לא פוחדת, שנית, אני לא מפחידה. אני לא מסבירה שדברים הם רעילים, אני לא נוזפת ואני לא אוסרת.
אני כן חושבת שדברים יכולים להיות מזינים "יותר" או "פחות". השימוש במילה "רעל" היה לצורך הדיון. אני ממש לא מרגישה ככה בקשר להרבה מהמזונות שעולים פה. אני מרגישה שיש בהם אלמנטים ממכרים, לא מזינים, ומעדיפה לאכול דברים שמזינים אותי ואת הבת שלי באופן מקסימאלי.
אני אשמח להסביר שוב ושוב בין בתוך מעל ומתחת לשורות. אני מבינה שאפשר להסיק מסקנות כאלה, אבל זה ממש בעיני המסיק.
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

אוקיי

תודה על ההתייחסות המכבדת.

@}
מירב_ב*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מירב_ב* »

_אם אתה מונע - אתה מגביל.
אם אתה לא מונע - אתה נותן להם לאכול תערובת כימיקלים מורעלת.
מה עושים עם הדילמה הזאת?
איך יוצאים מהפרדוקס הזה?_

דרך אחת אפשרית היא לבחור להכין בבית ממזונות טריים על פי הדרישה של הילדים או של בן הזוג:
פיצה ללא קמח ומוצרי חלב, גלידה מפירות, קרטיבים מפירות, שוקולד מפולי קקאו חיים, סוכריות מקרמל תמרים (רק רעיון, כן. לא מתכוונת לנסות!), עוגיות ועוגות..
הכול אפשרי, אפילו אוזני המן בפורים...
עוגיות חיוניות

האמהות שקראתי שאין להן דילמה, הן אלה שיש דברים שפשוט לא אוכלים. וזה הרי כל כך הגיוני! הרי להגיד לילד לפעמים כן ולפעמים "לא, זה לא בריא בשבילך" זה מסר קצת בעייתי. אם זה לא בריא, אז זה תמיד לא בריא. אני טועה?
לא. בעיניי, את צודקת. תובנה מדויקת וחזקה!

כמו שבשמת כתבה, בהחלט יש עדויות מחקריות בנושא.
בהרצאה הקודמת של ד"ר עדיאל תל-אורן שמעתי על כמה מחקרים מאלפים שקושרים קשר ישיר בין מזון, חילוף חומרים לקוי למחלות כרוניות שונות כגון: בעיות עור, טחורים, מיגרנות, וכן מחלות כמו סרטן, סוכרת וכדומה.
מחקרים נוספים שמגיעים באיחור של 10 שנים לציבור על חומר ה- A.G.E שנוצר בגוף בעקבות אכילת מזון, וגורם לתהליכי ניוון. חומר ה- A.G.E נמצא בשפע במזון מבושל, צלוי, אפוי ומטוגן, ובמיוחד במזון חלבוני ופחמימני שהושחם.
עדויות מחקריות אחרות המצביעות על הקשר בין צריכה של פרוקטוזה מרוכזת (שקיימת בממתקים שונים, בממרחים, בסירופים, במיצים, בריבות וכדומה) לסתימה של הכבד עד כדי יצירת בעיות עיכול וספיגה של שומנים וויטמינים מסיסי שומן.

פתאום זה מזכיר לי חלק מהנושאים שעלו בדף דיון על הפצת ידע.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בין 15:00-17:00 אוכלים "משהו" שהם מבקשים
אצלינו - מתוק אחה"צ (גם אם בא במנות קטנות) דופק את ארוחת הערב.
לכן אחרי 16:00 אין מתוק ככלל (גם לפני זה אין ממש, רק לפעמין שאין ברירה)
את חשיבות אכילת ארוחת הערב אפילו הסבתות אצלינו מבינות, וזה די עובד.
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אחת* »

_אז חוץ ממה שאני אומרת פה יום ולילה - סוכר זה ממכר, עמילנים מזוקקים ואפויים זה ממכר וכו'
יש גם את האלמנט הרגשי החזק מגיל צעיר, אבל גם את זה שהמוח ממש נבנה תחת תרגום כל המסרים הללו ל"טוב-בריא-מזין".
במובן הזה - כמה שיותר מאוחר לתת ממתקים יותר טוב. יש יותר סיכוי שההתמודדות תהיה אכן עם גמילה פיזית ולא עם תסבוכת סינפטית כמעט בלתי ניתנת להתרה הכוללת כמיהה נצחית לדמות האם בראי התזונה התינוקית._
הרעה כללית בעניין התמכרויות:
מסקנתי מניסיוני האישי בגמילות שונות (בעיקר סיגריות, גראס, קפה) הוא שהבעיה הגדולה היא ההתמכרות הרגשית-מנטלית,
ולא ההתמכרות הפיזית. את ההתמכרות הפיזית צלחתי בדרך כלל מהר וללא קושי מיוחד.
ההשתוקקות הרגשית נשארת שם הרבה זמן אחר כך.
סאלוש*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי סאלוש* »

בשמת,

לא הספקתי לקרוא הכל, אבל קראתי על התחושה של ההחמצה שלך שאף פעם את לא יכולה לאכול את הכמה מאכלים הלא בריאים שאת מאוד אוהבת.

בתהליך שלי לאוכל בריא (שנמשך כבר בערך עשר שנים) לא עבד לטובתי העניין הזה של ליצור לעצמי רצונות חזקים כאלה לא ממומשים. ודווקא להיפך, כשכן נתתי לעצמי ליהנות פה ושם מהדברים הלא בריאים האלה, במיוחד אלו שאני אוהבת במיוחד (אצלי זה היה סלמון מעושן, למשל, ושוקולטה), זה גם היה לי מאוד כיף, וגם לא הפריע לי בכלל (לפחות כך הרגשתי) בתהליך הניקוי. במקביל גם שיפרתי כל הזמן את התזונה, עוד גורם חיובי שנכנס ועוד גורם שלילי שיוצא, וגם פה ושם אכלתי את הדברים האלה, במיוחד באירוע מיוחד כמו לצאת לבד עם בעלי או חברה ולאכול ג'אנק כזה. זה לא הפריע לי להגמל. הרגשתי די רע אחרי שאכלתי את הדברים האלו, אבל היה לי כיף, ולאט לאט זה הופחת. היום אני נמשכת אליהם הרבה פחות. יכולה למשל להתחלק בזה עם מישהו, ולאכול ממש מעט, וזה יספק אותי, ולא יגרום לי תחושה רעה. כמו שהיום לא אזמין סטייק במסעדה, כי זה לא יעשה לי טוב, אבל בכיף אנשנש כמה ביסים ממישהו אחר (לא רואה למה להתנגד לכמה ביסים. זה לא ממכר אותי יותר). פעם לא היתי עומדת בפיתוי, ואוכלת את כולו, ועוד עם רוטב שמנת (וזה יכול היה להיות גם בחצות...). היום אין לי חשק לאכול את כולו, בד"כ. בקיצור, לא נלחמתי בעצמי יותר מדי, והתהליך כן קרה.

גם אני מרגישה קצת כמוך, להגביל לגמרי ולהרגיש שבחיים בחיים לא אוכל לאכול אף ביס מהדברים הללו, לא עושה לי טוב. באמת כמו מישהו שמת. אבל אני לא חושבת שחייבים לעמוד במצב הזה.

למעשה, אני חושבת שזה גם משהו טוב ללמד ילדים. שיש דברים שהם טובים במנות קטנות. זה מה שאבא שלי היה אומר. אבא שלי היה אומר שאין דבר כזה לא בריא, יש משהו שעדיף לאכול ממנו פחות (לא שהוא מישם את זה... אבל אלי זה חלחל). למשל קוביה אחת או שתיים של שוקולד עושה לי טוב (לפעמים, במיוחד במחזור). חבילה עושה רק רע.
מירב_ב*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מירב_ב* »

הגיג אישי:
הדף הזה הבהיר לי שאני די שיחררתי - אין מלחמה על זה.
המשפט הזה מהדהד בי מאתמול.
חייבת להודות שהוא מעורר אצלי רגשות די מעורבים.
אני לא ממש רואה בזה שחרור, אלא יותר בחירה ללכת בדרך מסוימת על כל המשתמע מכך, לא?
שחרור זו מילה שאצלי מעוררת תחושת חופש, קלילות ונחת.
אני לא רואה איך בחירה בלהאכיל את ילדיי בג'אנק יכולה להעניק לי תחושות כאלה. אבל זו אני.
מצד אחר, לחוות תחושות של מלחמה סביב אוכל זה בהחלט יכול להיות דבר מתיש, ואני יכולה לראות איך בחירה בלא "להילחם" על האוכל, עשויה להביא לתחושת הקלה ושחרור.
אני תוהה אם להאכיל ילדים בג'אנק תעשייתי ממכר זו הדרך היחידה להגיע לאותה תחושת הקלה סביב האוכל או אם תמיד דיאלוג עם ילדים על מזון, חייב להיות כרוך ב"מלחמות ובריבים".
רוצה לחשוב על זה עוד קצת...@}
מירב_ב*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מירב_ב* »

גם אני מרגישה קצת כמוך, להגביל לגמרי ולהרגיש שבחיים בחיים לא אוכל לאכול אף ביס מהדברים הללו, לא עושה לי טוב. באמת כמו מישהו שמת. אבל אני לא חושבת שחייבים לעמוד במצב הזה.
גם אני לא חושבת שחייבים לעמוד במצב הזה.
המחשבה שלעולם לעולם לא נוכל לאכול משהו כל כך אהוב, מוכר ומנחם, באמת יכולה לעורר תחושת אבדן.
יש לי עוד כמה דברים לכתוב בנושא, אבל חייבת ללכת... @}
מיכל_שץ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

בכל זאת.
רציתי לספר קצת על מה שקורה אצלנו. אולי קצת כדי להשתחרר מזה.
עד לפני שלוש וחצי שנים היינו "גמולים" לחלוטין מקמח על כל צבעיו וסוכר על כל צבעיו.
ואז קרה מה שקרה ונפלנו מהעגלה - כנראה שגם בגלל שהסביבה היתה מסוגלת להראות את הדאגה (הגדולה!) שלה בעיקר ע"י האכלה של שנינו.
ועכשיו ההתמכרות (הרגשית!) הרבה יותר קשה ממה שהיתה לפני זה.
נכון שהיום הרבה יותר קל ממה שהיה אז (לפני שלוש שנים נגיד) אבל בכל זאת, אני מתבאסת מזה שעדיין יש לחם בבית...
מגירת ממתקים לא היתה מעולם וגם לא תהיה, כמובן, אבל הבנות שותות שוקו... הכי תעשייתי והכי מגעיל.
[זה הדבר היחיד שאני מנסה כל פעם לשכנע את הקטנה לשתות מים במקום ומצליחה לשמור אותה על כוס אחת ביום. הגדולה כבר פחות נמשכת לזה]
שמתי לב שעם הקטנה גישת הוויסות העצמי עובדת טוב - מה שלא טעים לה היא לא אוכלת, גם אם מכיל סוכר.
כמעט לא נוגעת בעוגות ועוגיות וגם אם מציעים לה היא טועמת קצת "וממשיכה הלאה" כנ"ל עם גלידה - ומכוון שזה כך אני מעדיפה לא להגביל.
נראה לי שהתעסקות עם הגבלות וגבולות מתי ומה אסור ומותר רק פותח פתח ליצירת הפרעת אכילה.

הבעיה היא עם הגדולה - כמעט ולא אוכלת כלום ומכורה לקורנפלקס עם חלב (הפשוט ביותר "בלי" סוכר, אבל עדיין...)
איך גומלים אותה? יש למישהו עצות?
הגבלה בכמויות לא עבד וגם "לא לקנות" כי היא כבר בהחלט מסוגלת ללכת למכולת בעצמה...
with_passion*

האם להגביל אכילת ממתקים

"ההגבלה" מתחילה עוד לפני האוכל.. בפרסומת לאוכל:
http://www.youtube.com/watch?v=5Jlv1c-3JeM
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

דרך אחת אפשרית היא לבחור להכין בבית ממזונות טריים על פי הדרישה של הילדים או של בן הזוג:
כן, אבל הבעיה העיקרית איננה בבית, אלא מחוצה לו, ובחברת אחרים.
והבעיה המשנית היא, שכאשר הדברים האלה נאכלים, אז מה שיש בבית לא רצוי. הילד לא רוצה לאכול את מה שיש. כמו בדוגמא עם המעדן המדברי (שהוא בעצם מעדן טבעונאי מהסוג שאפשר למצוא דומים לו במתכונים הטבעונאים): הילד ניסה כאלה. פשוט לא אהב!

אה, אוקיי, סוף סוף התבהר לי משהו:
כן, אפשר להכין פיצה טבעונאית או כל מאכל "חיקוי" אחר. או סתם מאכלים בריאים ומזינים. בטח שאפשר.
אבל זה לא אומר אוטומטית שהילדים יסכימו לאכול אותם!

אם הילד מבקש פיצה (לצורך העניין, כי פיצה היא ממש לא משהו שאוכלים במשפחתנו יותר מפעם בכמה שנים) ואת מכינה חיקוי-פיצה-בריא - זה בכלל לא אומר שהילד יאכל את זה! ממש לא!
אני רוצה להגיד שזה מגיע לדקויות כמו: האיש רוצה להכין לזניה בבית. הכין לזניה בשרית, הילד לא הסכים לגעת. אז הוא החליט להכין לזניה לא בשרית. בבית יש לנו גבינה צהובה עיזים כמעט אורגנית (הכל אורגני בפועל, אבל עדיין בתהליכי אישור ולכן לא רשמית) מחלב עיזים ומלח. הילד בכה ונידנד שלוש שעות (!), כולל טלפון בוכה לאבא, להגיד לו שהוא לא רוצה שיעשה את התבשיל עם הגבינה הצהובה הזאת אלא רק עם "או הגבינה שאני אוהב או הגבינה עם החורים" (עמק או סקנדינבית, שהוא לא טעם אצלנו בבית כי חד משמעית אנחנו לא קונים אותן) וזה ממש ממש חשוב לו!
אני כבר לא מדברת על דעתי על מאכל שכולל גם פסטה (נכון, אורגנית מלאה, אבל גלוטן) וגם גבינה צהובה (מוצרי חלב? כאילו, דא? זה מה שאתה רוצה להכין במיוחד לילד הזה? דווקא?). עזבתי. סתמתי את הפה.
אני מדברת על בכי גדול בגלל הויכוח על "איזו גבינה צהובה בדיוק" ולא מעניין אותו שעמק זה צבע צהוב וכימיקלים. הוא מדבר איתי על טעם ועל מרקם! אם המרקם של הגבינה (דברים כמו: יותר יבשה, יותר לחה, תחושה של טריות, אם קצת קשה מדי או קצת רכה מדי או ככה או ככה) כל כך קריטי לשאלה אם הוא ייגע באוכל הזה או לא - זה ממש לא מובן מאליו להניח ש"פשוט מכינים בבית את מה שהילד ביקש אבל מחומרים מזינים".
בכלל לא בטוח שהוא יאכל את זה.
ובמקרה שלנו, ברוב המקרים בטוח שהוא לא יאכל את זה.

אבל קראתי על התחושה של ההחמצה שלך שאף פעם את לא יכולה לאכול את הכמה מאכלים הלא בריאים שאת מאוד אוהבת.
סאלוש, תודה על הרגשות הטובים, אבל קראת אותי לא נכון.
אין לי תחושת החמצה.
אני כן יכולה לאכול, כל יום אם אני רוצה. אני לא מכינה כי אני לא רוצה.
אני דיברתי על רגש אחר, ואני חושבת ש ריש גלית וגם ניצן אמ הבינו אותו בדייקנות.

ליצור לעצמי רצונות חזקים כאלה לא ממומשים.
לא יוצרת לעצמי. אין רצון חזק. וכשיש לי תשוקה למשהו (שוקולד, שוקולד, בערך ביום הראשון של הוסת, ולא כל מחזור) - אני לגמרי הולכת ואוכלת שוקולד (מריר, איכותי, 70% מוצקי קקאו לפחות).
ואם אני נורא נורא ארצה לביבות, אני אכין אותן. ברגע. ואוכל בהנאה ובלי רגשי אשמה בכלל.

מיכל שץ, כמה מהדברים שאני עושה, אולי זה יעבוד אצלכם:
  • להקדים תרופה למכה: לפנק במנות קטנות (קטנות!) של אוכל בריא ומזין וטעים, לפני שהם מבקשים או חושבים על אוכל.
  • לא לשאול, להזמין לשולחן ולשבת איתם כשאת אוכלת משהו בריא ומזין וטעים אחר (אני אוכלת את הפירות והשקדים שלי, או סלט גדול, ואז לפעמים איזה ילד בא ולוקח לי מהצלחת (-: ).
היתרון במנות קטנות, שזה קטן ונראה חמוד, וגם אני שמה שלוש צלחות לפחות, כך שיש תחושה של מבחר, אבל הכל בקטן: על צלחת קטנה מזכוכית עגבניה קטנה חתוכה לפלחים מסודרת בצורת פרח, מלפפון חמוץ ביתי אורגני (הם מאוד אוהבים) פרוס לעיגולים קטנים מסודרים בדוגמא חמודה על צלחת קטנטנה אחרת, וכדומה.
with_passion*

האם להגביל אכילת ממתקים

וגם "הגבלת" הסבסוד לדגנים, "מזונות" מן החי (שנשענים על דגנים), סוכר..
תוכנית ב-5 חלקים ששודרה ב-ABC - בנושא "איך להיות שמנים גם בלי לנסות" - הקשר בין סבסוד חקלאי לתזונה לקויה.. מתחילים כאן:
http://www.youtube.com/watch?v=VpHANLg6258
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

"ההגבלה" מתחילה עוד לפני האוכל.. בפרסומת לאוכל:
ניסיתי לצפות ואני מוכרחה להודות שהרעש של התמונות ושל הטקסט צרם לי כל כך בכל הגוף שפשוט סגרתי את הדבר המרעיש האמריקאי המעיק הזה בלי להבין מה זה היה.
אלה היו פרסומות למוצרים אמיתיים? או אנטי-פרסומות למזון זבל? או מה?
קלמנ_טינה*

האם להגביל אכילת ממתקים

מיכל, אני שמתי לב שכאשר אני באמת לא קונה שום דבר תעשייתי מתוק הביתה, הילדים לא ילכו לקנות עוד מ כספם שלהם גם אם זה חסר להם
ואצלנו דווקא כן, אבל בערך חמש פעמים בשנה.
אני כמובן מנסה לשכנע ולהציק, אבל אז אני מדמיינת את עצמי כשנורא מתחשק לי לקנות משהו בחנות, ומישהו גדול וחזק אוסר עלי כי...הוא גדול וחזק. בשלב הזה אני מפסיקה לעשות פרצופים ונעתרת. זה הכסף שלו והאחריות שלו.

ניצן אמ
מעדיפה לאכול דברים שמזינים אותי ואת הבת שלי באופן מקסימאלי
לדעתי מוסכם על כולן כאן שממתקים אינם מזון, ואף שהם נכנסים דרך הפה, הם לא אוכל אלא פינוק, שעשוע, משחק. לא הכל חייב להיות מזין, רק הרוב.
אני משתדלת לאכול אוכל מזין ואם מתחשק לי לאכול ממתקים (בגבולות הטבעונות, שעליה אני לא מתפשרת) - אני אוכלת כמו בשמת א, בלי רגשות אשמה ובהנאה רבה.
טלי_מא*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי טלי_מא* »

סאלוש
כן יותר גרוע. כמו סוכר.
הנה מ{{}}Library]מאמר של אורי Article1[/po].asp?cat=55&a id=103 :
"כאשר מקולפים החיטה והאורז נותרים רק העמילנים, שהם שרשראות של גלוקוז שתהליך פירוקם לחד הסוכר (גלוקוז) מתחיל כבר בפה. העדפת לחם לבן ומוצרים דלי סיבים ורבי סוכרים נובעת מההתמכרות שלנו לסוכר ומאוד מקשה על הגמילה ממנו. המלצתי למי שרוצה לעשות זאת היא להפסיק לחלוטין את צריכת כל הסוכר המעובד כולל הקמח והאורז הלבן ומוצרים מעובדים מוספי סוכר. זה קשה בתחילה, אבל מקל על התהליך."

מצאתי את עצמי מתחבראת לדברים של ריש גלית: שלרובנו הדברים הולכים ומתבהרים תוך כדי גידול הילדים.
למרות שאני באתי אל ההורות עם מודעות תזונתית מאוד... המממ... מוגברת?
לפני שנעשינו הורים, מראש, אמרנו - לא מכניסים את "האויב" הביתה (סתם משפט שמקל עלי להסביר לסביבה) אבל לא מתערבים לילדים בבחירות שלהם מחוץ לבית.
מה שהולך ומתבהר לי הוא שקשה לי לראות אותה אוכלת דברים מסוימים מחוץ לבית. לא ממתקים כי כמעט אין בסביבה שלנו ממתקים בכלל, ואין לי בעיה עם שוקולד איכותי פעם ב.... (חודש?) אין לי בעיה עם זה בכללל.
יש לי בעיה עם קמח לבן, פיתות (גם מקמח מלא), מוצרי חלב, פסטה, אורז לבן, אוכל עם סוכר, ריבה (אפילו בלי סוכר, סנט דלפור), קורנפלקס (טרם יצא, אבל בשבוע שעבר זה היה ממש כמעט והצלחתי להגניב את כולם על תאנים וענבים), עוגיות .....

הגבול שלי, אגב, עובר בחומרים משמרים ובצבעי מאכל וכאלה, הגבול מבחינת מה שאני אגיד - עד כאן, אפילו לא בחוץ.
אבל אם החברות שלה אוכלות פיתה לבנה והיא רוצה לאכול איתן אני לא אתערב לה, כפי שהחלטתי לפני ההורות, אבל אני ארגיש רע מאוד עם זה.
תיכף אסביר משהו על למה אני לא מתערבת.

בשמת,
במהלך הדיון גם אני הבנתי שלנו כמעט אין בעייה עם ממתקים. יותר עם אוכל שאינו אמיתי..._ וגם _הבעיה העיקרית איננה בבית, אלא מחוצה לו, ובחברת אחרים.
כן.
ועוד יותר מזה, אם בעבר היה בסדר גמור שהילדים של החברים שאלו אותי - "מותר לה את זה?" "מותר לתת לה את זה?" "בזה יש מוצרי חלב?" -- הרי שכעת יש בזה מן הניסיון להרחיק אותה ממה ששלהן, או מהדברים שלהן "מותר" ולה "אסור". הן תופסות טרמפ על הניסיון שלי להרחיק אותה ממזון גרוע, כמו שהן אומרות לה שוב ושוב שהן גדולות יותר ואז היא באה אלי ואומרת: אמא, נכון שאני גדולה??

אני חושבת שאני קצת מבולבלת. :-P
סאלוש*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי סאלוש* »

בשמת - כנראה השלכתי מעצמי יותר מדי.

אני מכירה הרבה אנשים שזה הפח שמפיל אותם, מה לעשות עם הפשלות. לוקחים אותן קשה מדי ומתיאשים (נפוץ במה שנקרא "דיאטה").
במקום פשוט להסכים לכלול אותן בעסקה.
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

_גם אני מרגישה קצת כמוך, להגביל לגמרי ולהרגיש שבחיים בחיים לא אוכל לאכול אף ביס מהדברים הללו, לא עושה לי טוב. באמת כמו מישהו שמת. אבל אני לא חושבת שחייבים לעמוד במצב הזה.
גם אני לא חושבת שחייבים לעמוד במצב הזה.
המחשבה שלעולם לעולם לא נוכל לאכול משהו כל כך אהוב, מוכר ומנחם, באמת יכולה לעורר תחושת אובדן._
לא רק אבדן, גם חרדה. ודחפים יותר חזקים לאכול את זה. אז ממש לא לסמן את זה כמטרה. כמו שסאלוש אמרה.
אני רואה שהצורך פוחת עם הזמן כשמתייחסים לזה כאל משהו שמרשים לעצמנו באהבה, ועולה ונהיה תלותי וחזק אם מתייחסים לזה כאל משהו שצריך להכחיד. (כמו שאני הייתי עם פיצה... לפני כמה חודשים הבנתי את זה, ומאז אני מרשה לעצמי בלי רגשות אשם. קלטתי שעוד לפני שגמרתי לאכול כבר הייתי מרגישה אשמה. ואמרתי לעצמי "אם את מחליטה לאכול את זה, לפחות תני לזה להזין אותך בצורה רגשית עד הסוף." מאז אני אוכלת הרבה הרבה פחות, והרבה הרבה יותר בהנאה.)

אם הילד מבקש פיצה (לצורך העניין, כי פיצה היא ממש לא משהו שאוכלים במשפחתנו יותר מפעם בכמה שנים) ואת מכינה חיקוי-פיצה-בריא - זה בכלל לא אומר שהילד יאכל את זה! ממש לא!
זה אם יש לו כבר מושג "פיצה". אצלנו מושג ה"גלידה" וה"קרטיב" וה"קרקר" כבר משוייכים לדברים בריאים ביותר ולטעמי טעימים ביותר. גם לפיצה קוראים "קרקר" אצלנו. ונתקלים בה מעט מאד.

אגב, אצלנו פיצה היא כזאת מונומנטאלית כי אבא שלי אחת להרבה זמן מכין בעצמו כמה מגשים חגיגיים, ואז כולם מחסלים כמויות... ובכלל אוכל במשפחה שלי זה משהו עתיר אהבה... אמא שלי היתה מורה לתזונה והיא בשלנית על ממש. אז כנראה שעצם המודעות הגבוהה באה ממנה כמו גם האהבה לאוכל, להכנתו המודעת, ולצורך להנות ממנו ולחלוק אותו.

זה מזכיר לי, כשעוד גרתי בבית אמי והייתי מעשנת, אמי היתה נוסעת לפעמים לחו"ל וביקשתי ממנה להביא לי סיגריות מהדיוטי פרי. היא לא הסכימה, ואמרה לי שהיא לא יכולה להגיד לי לא לעשן - אבל היא לא מתכוונת לקחת שום חלק אקטיבי בעניין ובטח שלא להביא לי בעצמה סיגריות.
בדיוק מה שאני מרגישה בקשר לאוכל של הבת, ואמרתי את זה.

לא הכל חייב להיות מזין, רק הרוב.
כאילו, ברור? לא הכל מזין גם כשאוכלים 100% חי... ;-) רק הרוב. אנחנו ממש לא אוכלים תזונה אופטימאלית. אנחנו לא יודעים מה היא תזונה אופטימאלית עבורנו! מה שכן, אנחנו משתדלים לא לבחור במודע דברים שאנחנו יודעים שהגוף שלנו יצטרך לעבוד המון כדי להתנקות מהם - פיזית ורגשית. אז הרוב מזין. גם פה. (הכל עניין של פרספקטיבה. שיהיה ברור שאני ממש לא מנסה למכור לאנשים את גישת התזונה שאנחנו נוקטים בה. אני מתייחסת לזה רק בהקשר של איך ההתבוננות הזאת יכולה לשנות את ההתייחסות גם לממתקים.) (ואנא לא לקרוא לי טבעונאית. אין לזה ולא כלום עם איך שאני או משפחתי אוכלים.)

אני משתדלת לאכול אוכל מזין ואם מתחשק לי לאכול ממתקים (בגבולות הטבעונות, שעליה אני לא מתפשרת) - אני אוכלת כמו בשמת א, בלי רגשות אשמה ובהנאה רבה.
כתבתי על זה פה למעלה. מסכימה.
אלא שאני, לא במצב שאני חווה אכילה רק מתוך שמחה והנאה. אני בפירוש אוכלת גם מתוך רודנות הגוף המכור והנפש העורגת. לא רוצה לשים את הבת שלי במקום הזה ביודעין. בינתיים, מההתבוננות שלי, יש לי ילדה שאוכלת באופן כל כך נקי מתסבוכים... אין לה דברים שהיא לא מוכנה לאכול (רק שלא "בא לה" כרגע ועוד שעה היא תאכל בכיף) אין לה דברים שהיא נתקעת עליהם יותר מאשר לאחה"צ אחד (כמו פסטה בלי כלום שיש ילדים שיכולים לאכול במשך כמה שנים בתור מקור האנרגיה העיקרי, אני הייתי ביניהם...)

ועוד יותר מזה, אם בעבר היה בסדר גמור שהילדים של החברים שאלו אותי - "מותר לה את זה?" "מותר לתת לה את זה?" "בזה יש מוצרי חלב?" – הרי שכעת יש בזה מן הניסיון להרחיק אותה ממה ששלהן, או מהדברים שלהן "מותר" ולה "אסור".
אני ממש לא בעניין של "אסור" ו"מותר" ואני מתארת לעצמי שזו הסיבה שגם את שמת אותם במרכאות. מאיפה המינוחים? הם הביאו אותם בעצמם לשיח שלהם איתה? אני כנראה הייתי אומרת ש"מותר" לה כל מה שהיא רוצה, ושאנחנו מעדיפים לאכול את מה שהבאנו איתנו. תודה על הנדיבות.

כשהילדים שלי יצאו מן הרחם הם הפסיקו להיות "שלי" והפכו להיות "של עצמם". להם ורק להם אחריות על בחירותיהם וחייהם.
אמן.

עכשיו ההחלטה נתונה בידי הילד. הכדור במגרש שלו. אני עשיתי כמיטב יכולתי. אם הילדים בוחרים להכניס לפה שלהם "לא אוכל" זו בחירתם ואחריותם האישית.
אמן2X.
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

כמו למשל בדרך חזרה מטיול ארוך, כשלא נשאר כמעט כלום לאכול והילדים רעבים, הם יאכלו כל דבר שיש.
כן, הזכרת לי איך חזרנו מסיור לימודי ארוך בירושלים, והילד בכה כל הדרך מרעב כי לא היה מוכן בשום פנים ואופן, במשך שעות על שעות, לאכול שום דבר מהדברים שהבאתי איתנו בתיק האוכל (דברים שבזמנים אחרים הוא אוכל, פשוט באותו יום לא היה לו חשק לאף אחד מהם!).

לכן הדיון הזה מאוד ממקד אותי בכך שאם אני רוצה שיהיו פחות חטיפים או אוכל לא בריא - אני בעיקר צריכה פשוט להפסיק לספק אותם, וגם להסביר לילדים למה אני מפסיקה לספק אותם.
בדיוק!
גיריינתי, כי הניסוח נראה לי מאוד קולע.

כל ההתחלה של מה שכתבה חני תה קולעת בדיוק בדיוק למחשבות שלי, ולמאמצים שלי בתחום המזון.
אם כי, בן זוגי אפילו מכניס הביתה מוצרים מקבוצה 1 מדי פעם, כי הוא חושב שכל אמצעי כשר כדי לשכנע את הילד לאכול משהו.
בינתיים אנחנו לא מצליחים להגיע להסכמה, ואין לי מושג איך להגיע להסכמה.

והסיבה העיקרית היא באמת הבעיה של ילד שלא רוצה לאכול, ושתמיד יעדיף
לאכול לחם, פסטה, מעדני חלב עוגות וממתקים על פני מזון מזין.

כשאני מאפשרת חופש היא אוכלת ג'אנק ואז נכנסת למצבי רוח איומים שאין לי דרך אחרת להסבירם אלא ע"י התמכרות גופנית לפחממות ריקות וסוכרים ותשוקה לעוד.
וגם: קשיי שינה, אף סתום, שילשולים תכופים יותר ויותר, ירידה בשמיעה, הפסקת גדילה.

הצורך להיות מאוד יצירתיים ומגוונים באוכל עם הילד הזה מוביל לעומס גדול וקשה עלינו ההורים.
הדרך שלי להתמודד עם זה היא לחזק את עצמי ואת התיפקוד שלי, להקפיד על התזונה שלי ולתקן את הקשיים שלי עם אוכל, כדי שאוכל להכין עבורו אוכל טרי ומגוון כל הזמן. אבל זה עדיין קשה לי ואני זקוקה לעזרה במטבח.
הדרך של האיש להתמודד עם זה היא להתייאש כל פעם שהילד לא אוכל משהו שהוא הכין לו, לכעוס על הילד, לכעוס עלי, וללכת למחרת לקנות לו ג'אנק כלשהו, כדי לראות את הילד אוכל ונהנה.
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

_זה בכלל לא אומר שהילד יאכל את זה! ממש לא!
זה אם יש לו כבר מושג "פיצה"._
לא, זה לא בגלל הדמיון או אי הדמיון לפיצה "אמיתית" (או כל דבר כזה לצורך הדוגמא). זה בגלל הטעם של מה שיש לפניו.
אם הטעם מדוייק לו, הוא יאכל. ואם לא, אז לא. ולרוב זה לא )-:
וזה כולל פיצה "אמיתית" - הוא בפירוש לא יאכל כל פיצה שתוגש לו. היינו בהרבה אירועים שבהם הוגשו פיצות בכל מיני צורות וסוגים, והוא לא רצה אותן (הבצק לא היה לטעמו, או הגבינה, או הצורה, או הצבע, או הגודל, או המרקם, או שרוטב העגבניות לא משך אותו כי הוא שונא עגבניות, או אלף ואחת סיבות, לרוב הוא אפילו לא ניסה לטעום ומובן שאני לא השקעתי שום מאמץ להטעים אותו...).
קלמנ_טינה*

האם להגביל אכילת ממתקים

זה מזכיר לי משהו לא כל כך יפה שעשיתי בחורף.
כשהילד רצה לאכול משהו מהחשודים המידיים, קראתי לזה "אוכל נזלת" והצעתי חלופה מזינה ובריאה יותר.
לבושתי, זה עבד בחלק ניכר מהמקרים (והשנה הוא היה פחות מנוזל באמת)
טלי_מא*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי טלי_מא* »

מאיפה המינוחים? הם הביאו אותם בעצמם לשיח שלהם איתה?
כן.

אני כנראה הייתי אומרת ש"מותר" לה כל מה שהיא רוצה, ושאנחנו מעדיפים לאכול את מה שהבאנו איתנו. תודה על הנדיבות.
זה מה שאני עושה.

אבל לא תמיד יש מה שהבאנו איתנו. כי, כאמור, מדובר בסיטואציות בלתי-מתוכננות בעליל. אבל אני מנסה לעניין אותה בפירות ובירקות וגו'....
עם זאת, היא מאוד אוהבת לאכול מה שחברותיה אוכלות ותעדיף את הפיתה הלבנה עם הרבה חמאה.
עכשו, אני שותקת ומתבאסת. :-/
חני_תה*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי חני_תה* »

_כמה פעמים אומרים את זה, בכל פעם? גם כאשר ברור לנו שהילד כבר יודע מצויין את דעתנו לגבי המוצר הזה? ועד איזה גיל ממשיכים להגיד?
בהתחלה אני אומר את זה הרבה, בגרסאות מקוצרות וארוכות לפי הצורך. אח"כ לעיתים יותר רחוקות ואסתפק במנטרה קבועה כמו: אנחנו אוכלים אוכל מזין.

ומה קורה כשאנחנו לא נתקלים, אבל יודעים מראש שהילד ייתקל? כמו כשהילד הולך לבדו לחברים? או כשהוא מוזמן ליום הולדת קונבנציונלי? אנחנו נהיה מוכרחים בסופו של דבר להפסיק לנסות לכוון את הבחירות שלו ולהעביר אליו את האחריות, לא?_
ברור, האחריות שלו. אפשר לשוחח לפני ולעזור לו בכך להחליט מה לומר לעצמו ולאחרים כשיתקל במצב הספציפי, ולקוות שגם יבצע.
ילדים עושים דברים מדהימים כשנותנים להם אחריות.
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

_אני כנראה הייתי אומרת ש"מותר" לה כל מה שהיא רוצה, ושאנחנו מעדיפים לאכול את מה שהבאנו איתנו. תודה על הנדיבות.
זה מה שאני רוצה._
כן, הבאסה היא, שאם "מותר" לו אז הוא מייד מבקש.
"אנחנו מעדיפים לאכול את מה שהבאנו איתנו", כשמדובר בילד בן כמעט 6, יהיה שקר גס מבחינתי. "אנחנו מעדיפים" יהיה לשון נקייה ל"אני המלכותי"...

(תרגום: "אמא מעדיפה שהינוקא יאכל את מה שהבאנו איתנו, בידיעה ברורה שהינוקא מעדיף את מה שהוצע לו מבחוץ, אחרת לא היתה מופנית אלי שום שאלה כי הינוקא היה מסרב באופן שאינו משתמע לשתי פנים, ואפשר למנוע אכילה של מה שהוצע רק אם מדובר בחומרים שהוא ללא כל ספק ובאופן מוסכם אלרגי אליהם").
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

"אנחנו מעדיפים" יהיה לשון נקייה ל"אני המלכותי"...
בררר..
אבל כל דבר אפשר לסובב ככה!
זו ממש לא הכוונה, ואת יודעת טוב מאד כמה משנה הכוונה מאחורי הדברים.
(אוי עשית לי איכסה... ממש שמעתי את זה בטון מורתי נוראי. ברר..)
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אוי, ניצן, אצלך זה נכון.
אני רק הסברתי, שאצלי אי אפשר להגיד כזה דבר כי זה באמת יהיה שקר: לא "אנחנו" מעדיפים, אלא רק אני.
מה שעבד בגיל שנתיים, לא עובד אצלנו היום.
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ילדים בהחלט יכולים לעשות דברים מדהימים כשנותנים להם אחריות, הבת שלי למשל הצליחה פעם אחת לאכול 4 משולשי פיצה ואחר כך עוגת שוקולד ענקית! אין ספק שנדהמתי
:-D :-D :-D
באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי באופן_לייט* »

בשמת, לאחר שגיליתי שהילדה פשוט לא עצרה בצימוקים / זיתים (אורגניים או לא זה היה לי יותר מדי)
אז נכון שאני דוגלת בלתת לילדה לווסת את עצמה אבל לא מצליחה לעמוד בזה אחרי רבע קילו צימוקים :-D

מרב
אני שיחררתי !!!! שחרור זו מילה שאצלי לפחות מעוררת תחושת חופש, קלילות ונחת.
שיחררתי כי הבנתי ששבעיני זה בסדר שרוב הזמן אוכלים אוכל טוב ולפעמים אוכלים שממתקים אינם מזון, ואף שהם נכנסים דרך הפה, הם לא אוכל אלא פינוק, שעשוע, משחק. לא הכל חייב להיות מזין, רק הרוב.

ו בעיני חשוב יותר שישתלבו במרחב שבו אנחנו חיים, בעיני חשוב יותר שסבתא שלהם תוכל להיות נינוחה ולא דרוכה, על פני הקפדה דקדקנית על מה שנכנס להם לפה.

אני לא רואה איך בחירה בלהאכיל את ילדיי בג'אנק יכולה להעניק לי תחושות כאלה. אבל זו אני.
אני לא מתנשאת בגלל בחירותייך בבקשה אל תעשי זאת ביחס אלי ואל בחירותי.
כאילו מה, אי אפשר לעשות פה דיון בלי הסגנון הזה?
מבאס!
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אבל לא מצליחה לעמוד בזה אחרי רבע קילו צימוקים.
סליחה שאני מקשה ושואלת:
למה?
(בשמלה אדומה ושתי צמות, ילדה קטנה... עמדה ושאלה: למה?)
אני שואלת באמת, כדי לדעת, כדי לפתוח את זה.
מה רע ברבע קילו צימוקים אורגניים?
מה באמת מפריע לך? מה הדבר שגורם לך הרגשה של "לעמוד בזה"?
לדעתי, זה מעולה! רק טוב! למה להפסיק את זה בכלל? האמנם, אם תגישי כל יום כל יום קילו צימוקים לשולחן, היא באמת תאכל כל יום רבע קילו?
ואם כן, אז מה? זה ממלא את הבטן מצויין, ואז לא נשאר מקום לדברים כמו קמח לבן P-:
ומה רע בצנצנת זיתים אורגניים שלמה? לדעתי, ממש רק בריאות. באמת. ואני גם לא מאמינה שזה ייאכל על בסיס יומיומי. הכמויות הן בהתפרצויות, כשהגוף זקוק למשהו (איזה מינרל שיש שם).
מירב_ב*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מירב_ב* »

אני לא מתנשאת בגלל בחירותייך בבקשה אל תעשי זאת ביחס אלי ואל בחירותי.
באופן לייט,
אני לא. אני לא מתנשאת עלייך ולא על אף אחת אחרת בדיון. מצטערת אם כך הבנת את דבריי.
אני לומדת בעצמי המון דברים מחוויותיה של כל אימא שלוקחת חלק בדיון, בלי כל קשר לתזונתה ולבחירותיה.
בהודעתי למעלה שיתפתי בהגיג שמטריד אותי.
המשפט שכתבת: הדף הזה הבהיר לי שאני די שיחררתי - אין מלחמה על זה ועוד משפטים דומים שנכתבו ע"י אימהות אחרות,
מעוררים בי מחשבות שונות, והן קשורות בי ובבחירותיי. @}
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אחת* »

מה רע ברבע קילו צימוקים אורגניים?
לא בהכרח קשור אבל הילדה שלי גם יכולה לאכול צימוקים כאילו אין מחר,
וגם אני מגבילה כי בדרך כלל זה יוצא שלם בקקי במקרה הטוב, וגורם שלשול במקרה הרע,
מה שגורם לי לחשוב שיותר מדי מכל דבר זה לא טוב. זה יותר מדי...
אבל מה זה יותר מדי? אין ספק שמשתנה מאחד לשני
מיכל_שץ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

מיכל, אני שמתי לב שכאשר אני באמת לא קונה שום דבר תעשייתי מתוק הביתה, הילדים לא ילכו לקנות עוד מ כספם שלהם גם אם זה חסר להם. הם מתייחסים לזה כאל בזבוז מוחלט.
זה נכון כשמדובר בילד שלא מכור.
מכורים בהחלט מתייחסים להוצאה על ההתמכרות שלהם כאל הוצאה חיונית. ממש לא בזבוז.
היתה תקופה שניסינו לא לקנות, חשבתי שאם לא יהיה בבית זה יפתור את הבעיה.
מעבר לניג'וס ולבכי (אמיתי!) היום-יומי היא בסופו של דבר גם הלכה וקנתה בעצמה. היא חיכתה רק כי ידעה שאי הקניה היתה יזומה.
והקושי הזה הוא גדול כי כמו הילד של בשמת, היא לא אוכלת.
סובלת מסוג דומה של רגישות יתר, אם זה לא בדיוק במרקם, בצבע בריח ובגודל וגם בזמן המתאים היא פשוט לא תאכל. גם אם היא רעבה, אפילו רעבה מאוד.
אני תוהה אם לשוחח עם ילדה בת כמעט-12 ולנסות לשתף אותה בתהליך יכול לעזור. האמת שלא נראה לי שיש ברירה.
השאלה היא איזה תהליך להציע לה?
זה חייב להיות הדרגתי כי היא לא תעמוד ב"זבנג וגמרנו"
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

צימוקים גרועים לשיניים ונדבקים, והם מלאים בסוכר. אולי לא מזוקק, אבל סוכר.
זיתים מלאים במלח, שהוא לא בריא לפחות כמו סוכר.
דברתיה_קוממי*
הצטרפות: 03 יולי 2008, 07:10

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי דברתיה_קוממי* »

זה לא נכון. כל הלבנים למיניהם מכונים "שודדי ויטמינים ומינרלים" ויש לזה סיבה.

יש עקרון אוניברסלי שאומר שכל דבר נקשר למה שחסר לו בעולם.

כשחומרים עוברים תהליך עיבוד שגוזל מהם את החלקים הבסיסיים והחיוניים המרכיבים אותם, ברגע שתהיה האפשרות, כלומר - מצע מתאים לקבל את מה שחסר להם (במקרה דנן: מערכת העיכול), הדבר יתבצע. זה אומר שהם יקחו איתם את הויטמינים והמינרלים החסרים להם היישר ממה שקיים אצלנו.

יש גם תהליך הורמונלי שמשתתף בעיכול שקשור באותו "שוד" מינרלים, שגורם לחומרים האלו להיות ממכרים ואז לאכילת יתר וכו' ומשם זה הופך להיות מן vicious cycle (אח. הקונפליקט, הקונפליקט..)

טוב, אם נתחיל לא נגמור - גם בפירות וירקות לא אורגניים (וגם ברוב האורגניים המרוססים, אמנם במעט יחסית ללא אורגניים, אבל עדיין) יש חומרים ממכרים, משמינים ודופקים. זה עצוב, אבל אני הגעתי למסקנה שאנחנו פשוט לא יכולים להמלט מציפורני העולם המערבי. כל אחד יעשה את המקסימום שהוא יכול, העיקר שיעשה באהבה.
אלטר_אגו*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

אני כמובן מנסה לשכנע ולהציק, אבל אז אני מדמיינת את עצמי כשנורא מתחשק לי לקנות משהו בחנות, ומישהו גדול וחזק אוסר עלי כי...הוא גדול וחזק.
קלמנטינה, עוד לא קראתי את כל מה שאחרי זה, אבל חייבת רגע להגיד שריגשת אותי עם המשפט הזה. חוזרת לקרוא את המשך הדף.
מיכל_שץ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

יש גם תהליך הורמונלי שמשתתף בעיכול שקשור באותו "שוד" מינרלים
למיטב ידיעתי התהליך ההורמונלי לא קשור לעיכול.
הקשר בין הורמונים לעיכול הוא די עקיף.
התהליך ההורמונלי הממכר הוא העובדה שפחמימות פשוטות גורמות למוח לייצר יותר אוקסיטוצין וסרטונין, בעיקר סרטונין שעושה הרגשה טובה ורגועה.
וזהו, התמכרנו... (קצת כמו פרוזאק)
אבל אז גם בא התהליך הזה שגונב ויטמינים והלך עלינו...
יש גם אנשים שעודף פחמימות גורם להם לבריחת סידן (בעיקר נשים).
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

_צימוקים גרועים לשיניים ונדבקים, והם מלאים בסוכר. אולי לא מזוקק, אבל סוכר.
זיתים מלאים במלח, שהוא לא בריא לפחות כמו סוכר._
נכון. אפשר במקום זה ענבים בלי שום הגבלה ומלפפונים כבושים במלח בהכנה ביתית.

סוכר ומלח. שני החומרים האלה ממכרים. (לא את כולם. אבל מי שלא ראה את המשפחה שלי מגיעה לפה ובשבועיים גומרת כמות מלח שלנו לוקח שנה(!!!) לגמור, לא יכול להבין על מה מדובר...)
מצד אחד.

מצד שני, אולי זה באמת ביטוי לחוסר. ואם אלה זיתים ומיובשים אורגניים שאכן יובשו ולא נאפו (מאד נדיר למצוא) אז הייתי סומכת על זה שהיא כנראה פשוט צריכה משהו מאלה, אבל כשהמזון עובר תהליכי אפייה וריכוז שבהם נהרסים אנזימים ומתקבלים בהם חומרים בעייתיים, הייתי נזהרת בכמויות. (לייט, צריך להתייחס לכל העניין בתשומת לב. אני מרגישה שזה שאת חשה חוסר נוחות סביב הכמויות יכול לנבוע אמנם מעניינים שלך, אבל באותה המידה זה יכול לנבוע מאינטואיציה אמהית שמזהה שהילדה נכנסת לאטרף לא בריא. אני הייתי בוחנת את זה ברצינות. אני אפרט מיד.)

מכיוון שאני מאמינה שהאוכל שבתי אוכלת מזין אותה להפליא, אין לי שום בעיית כמויות. שתאכל מה שהיא רוצה כמה שהיא רוצה.
אלא שהיתה פעם שהאיש קנה מלפפונים חמוצים אורגניים תעשייתיים (כלומר מפוסטרים). הרכיבים היו בסדר, אבל היא טחנה לנו בוקר וערב שהיא רוצה מלפפון חמוץ. מהר למדי נגמרה הקופסה. מאז אני מכינה בעצמי. היא מאד אוהבת, אבל מפסיקה הרבה יותר מהר, וההתנהגות הרבה פחות כפייתית סביב זה.
אגב, מבחינתי זה סימן, אם היא מתחילה לבקש משהו בכפייתיות (לא "הרבה" אלא "בכפייתיות" כאילו לבור אין תחתית) אז אני בודקת - 99.9% יום אחרי זה יש שלשול, בלי קשר לכמויות. להבנתי זה אומר שהיא מגיבה באטרף ובכפייתיות לדברים שהיא רגישה אליהם. כאילו הגוף מאבד את הויסות הפנימי ונכנס למצב אוטומטי כזה. עוד. עוד. עוד. עוד.

מסתדר לך עם הסיפור שלכם?
סלעית*
הצטרפות: 28 יולי 2003, 05:24

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי סלעית* »

האמהות שקראתי שאין להן דילמה, הן אלה שיש דברים שפשוט לא אוכלים. וזה הרי כל כך הגיוני! הרי להגיד לילד לפעמים כן ולפעמים "לא, זה לא בריא בשבילך" זה מסר קצת בעייתי. אם זה לא בריא, אז זה תמיד לא בריא. אני טועה?
אני לא בטוחה שאני מסכימה עם זה.
כל מזון במידה מוגזמת הוא לא בריא. לאכול 3 בנות אורגניות זה לא טוב, ולאכול 5 תפוזים אורגניים זה לא טוב.
אולי הכי ברור זה עם אלכוהול - יש מחקרים שמדברים על כמות מסוימת (כוס? חצי כוס?) של יין אדום ביום שמועילה לגוף. ולכולנו ברור שלשתות 2 בקבוקים כל יום זה לא טוב.
ילדים מסוגלים להבין את זה בדיוק כמונו. לא שעוגה זה הדבר הכי בריא בעולם, אבל אפשר להבין שמהדבר הזה (או מדברים אחרים) אוכלים קצת כי זה לא בריא. ויש דברים שברור שלא נוגעים בהם, כמו שלא אוכלים אשפה.
מסירה את הכובע בפני כל אלה שמצליחים להימנע ולמנוע מילדיהם א-ב-ג, אני שמחה שאני מצליחה להגביל. גם זה משהו.
שליחת תגובה

חזור אל “התמודדויות יומיומיות קטנות”