איפה לגור
איפה לגור
מישהו מכרי את מושב עין הבשור ויכול לתת מידע עליו כמקום למגורים?
-
- הצטרפות: 15 מרץ 2009, 10:43
איפה לגור
אני שמה הודעה גם פה, למי שמדלג על ככר השוק:
חוזרת על הצעה מלפני שבועיים:
במצפה אבירים בגליל התפנה קרוון לשכירות. מתאים למשפחה קטנה, לזוג או ליחיד.
המחיר הוא 1200 ש"ח לחודש+200 ש"ח מיסי ישוב+חשמל ומים לפי מונה.
לברורים ותאום ביקורים:
דרורה- מזכירת הישוב
052-5783629
אפשר גם למייל [email protected]
חוזרת על הצעה מלפני שבועיים:
במצפה אבירים בגליל התפנה קרוון לשכירות. מתאים למשפחה קטנה, לזוג או ליחיד.
המחיר הוא 1200 ש"ח לחודש+200 ש"ח מיסי ישוב+חשמל ומים לפי מונה.
לברורים ותאום ביקורים:
דרורה- מזכירת הישוב
052-5783629
אפשר גם למייל [email protected]
איפה לגור
החלטנו לעבור מהגליל העליון לאזור הגליל המערבי. כרגע המקום היחיד שבו הצלחנו למצוא בתים פנויים שעומדים בדרישות שלנו זה במושב עין יעקב.
אנחנו ממש לא מכירים את המושב הזה ואשמח לשמוע עליו ממישהו שכן מכיר. יש לנו ילד בן שנתים וארבעה חוד' שכרגע נמצא איתי בבית ועוד ילד בדרך.
ואשמח לשמוע בכלל על ישובים באזור הגליל המערבי שכדאי לשכור בהם בית. אנחנו מחפשים ישוב שיש בו הטבות מס,כלומר ישובי קו העימות.
מה שחשוב לי בעיקר זה שלילד שלי תהיה אפשרות להיפגש עם ילדים אחרים במידה וימשיך להישאר בבית או מסגרות אלטרנטיביות לגנים "רגילים".
אשמח לתשובות בדף הבית או פה.
אנחנו ממש לא מכירים את המושב הזה ואשמח לשמוע עליו ממישהו שכן מכיר. יש לנו ילד בן שנתים וארבעה חוד' שכרגע נמצא איתי בבית ועוד ילד בדרך.
ואשמח לשמוע בכלל על ישובים באזור הגליל המערבי שכדאי לשכור בהם בית. אנחנו מחפשים ישוב שיש בו הטבות מס,כלומר ישובי קו העימות.
מה שחשוב לי בעיקר זה שלילד שלי תהיה אפשרות להיפגש עם ילדים אחרים במידה וימשיך להישאר בבית או מסגרות אלטרנטיביות לגנים "רגילים".
אשמח לתשובות בדף הבית או פה.
איפה לגור
שלום מיש מיש
מההכרות שלי, מושב עין יעקב זה מושב מהסוג הישן, די נחשל, עם לולים לרוב ווילות של פעם. מאוכלס ברובו בעולים יוצאי מרוקו של שנות ה- 50 . אנשים חמים בסגנון של פעם. המושב לא מאוד מטופח וקשה לי להאמין שיש שם מסגרות אלטרנטיביות או ילדים שהם בבית. הוא מאוד קרוב לכפר ורדים, ששם נראה לי שיש סיכוי טוב יותר למצוא את המסגרות החינוכיות האלטרנטיביות או חברים בבית.
מההכרות שלי, מושב עין יעקב זה מושב מהסוג הישן, די נחשל, עם לולים לרוב ווילות של פעם. מאוכלס ברובו בעולים יוצאי מרוקו של שנות ה- 50 . אנשים חמים בסגנון של פעם. המושב לא מאוד מטופח וקשה לי להאמין שיש שם מסגרות אלטרנטיביות או ילדים שהם בבית. הוא מאוד קרוב לכפר ורדים, ששם נראה לי שיש סיכוי טוב יותר למצוא את המסגרות החינוכיות האלטרנטיביות או חברים בבית.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
איפה לגור
למיטב ידייעתי, יש בעין יעקב משפחה שילדיה בבית.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
איפה לגור
חוזרת על השאלה הרגילה שעולה מידי פעם:
איפה יש עוד מקום עם קהילה של חינוך ביתי מלבד נווה איתן? מתחיל להרגיש לנו שהמעבר לנווה איתן לא הולך לקרות ואנחנו מחפשים תוכנית ב'.
איפה יש עוד מקום עם קהילה של חינוך ביתי מלבד נווה איתן? מתחיל להרגיש לנו שהמעבר לנווה איתן לא הולך לקרות ואנחנו מחפשים תוכנית ב'.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2007, 20:48
- דף אישי: הדף האישי של אני_צ'ה*
איפה לגור
לכל המחפשים לקנות בית באיזור עמק האלה, ישנו פרוייקט הרחבות במושב לוזית, מושב שנחשב לזנוח במיוחד, ובגלל זה אני משערת המחיירם כל כך זולים (יחסית לאיזור כמובן)
אנחנו שני זוגות חברים שנמצאים בימים אלה בתהליכים רציניים (אמל'ה זה קורה? ) לקנות שם קרקע. הנוף מכל פינה ומכל כיוון - פשוט מטורף, פתוח פתוח
נשמח לשמוע אם למישהו יש מידע מעניין על הפרוייקט המסויים הזה
וכמובן נשמח לעניין ולספר מכל מה שאספנו בינתיים בבירורים שלנו בנושא
(-:
בדפ בית או במייל morfire בוואלה דוט קום
(-:
אנחנו שני זוגות חברים שנמצאים בימים אלה בתהליכים רציניים (אמל'ה זה קורה? ) לקנות שם קרקע. הנוף מכל פינה ומכל כיוון - פשוט מטורף, פתוח פתוח
נשמח לשמוע אם למישהו יש מידע מעניין על הפרוייקט המסויים הזה
וכמובן נשמח לעניין ולספר מכל מה שאספנו בינתיים בבירורים שלנו בנושא
(-:
בדפ בית או במייל morfire בוואלה דוט קום
(-:
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*
איפה לגור
אמא נחה קנתה מגרש בלוזית. בטח יש לה מידע ממקור ראשון...
אנחנו שכרנו בית בלוזית לפני שנה וחצי וברחנו משם בגלל בעל בית מזעזע.
במעט שהיינו שם התרשמנו מאוד לרעה מהמושב. באנו הכי תמימים ופתוחים בעולם, לא הפריעה לנו ההזנחה והתדמית השלילית של המקום. לא הפריע לנו שאנחנו האנשים היחידים "מבחוץ" ששכרו שם בית.
אבל הנחשלות הקיצונית של המושב והמנטליות של התושבים והועד היממו אותנו. אני מעדיפה לא לפרט כאן... יש עוד מושבים שנחשבים נחשלים ובעיתיים באיזור, אבל מה שקורה בלוזית לא דומה למה שקורה בהם.
בעקרון ההרחבה כאילו לא קשורה למושב, אבל בפועל אין לי מושג - האם לועד של המושב לא תהיה השפעה על מה שקורה בהרחבה?
אנחנו בכל מקרה ירדנו מהרעיון של לקנות שם בגלל החוויה ההזויה שעברנו.
אנחנו שכרנו בית בלוזית לפני שנה וחצי וברחנו משם בגלל בעל בית מזעזע.
במעט שהיינו שם התרשמנו מאוד לרעה מהמושב. באנו הכי תמימים ופתוחים בעולם, לא הפריעה לנו ההזנחה והתדמית השלילית של המקום. לא הפריע לנו שאנחנו האנשים היחידים "מבחוץ" ששכרו שם בית.
אבל הנחשלות הקיצונית של המושב והמנטליות של התושבים והועד היממו אותנו. אני מעדיפה לא לפרט כאן... יש עוד מושבים שנחשבים נחשלים ובעיתיים באיזור, אבל מה שקורה בלוזית לא דומה למה שקורה בהם.
בעקרון ההרחבה כאילו לא קשורה למושב, אבל בפועל אין לי מושג - האם לועד של המושב לא תהיה השפעה על מה שקורה בהרחבה?
אנחנו בכל מקרה ירדנו מהרעיון של לקנות שם בגלל החוויה ההזויה שעברנו.
-
- הצטרפות: 19 פברואר 2003, 01:29
- דף אישי: הדף האישי של יולי_פעלולי*
איפה לגור
רק כדיי לידעה..
אנו גרים בעין יעקב. ואנחנו כן בחינוך ביתי.
כל מה נאמר קודם על הישוב, נכון כמעט. זהו ישוב כורדי.
עם השינויים בתזונה שלי, אם פנים לטבעונאות, היום אני ממש נגעלת מלולים וגם מרפת.
למרות שיש הבטחה שהם יזוזו מפה תוך כמה שנים.
הלולים הישנים מכוסים גגות אזבסט ובנוסף יש כאן אנטנה (0=
מלבדינו ישנה עוד משפחה אחד בחינוך ביתי לא קשורה לבאופן,
סך הכל אכלוסייה חמה מאוד.
יש הבדל בין הרחבה לישוב הישן. כאן אנחנו נמצאים. אנשים עוד יותר רחוקים מלהיות באופן בגדול מלבד כמה משפחות.
דוד רנוב, אדריכל שמתכנן ויועץ בנייה מאדמה גר פה עם משפחתו, בבית שלו בנוי מאדמה.
אבל הם לא בחינוך ביתי. אם יש עוד שאלות תפנו אלי "בדואל" [email protected]
אנו גרים בעין יעקב. ואנחנו כן בחינוך ביתי.
כל מה נאמר קודם על הישוב, נכון כמעט. זהו ישוב כורדי.
עם השינויים בתזונה שלי, אם פנים לטבעונאות, היום אני ממש נגעלת מלולים וגם מרפת.
למרות שיש הבטחה שהם יזוזו מפה תוך כמה שנים.
הלולים הישנים מכוסים גגות אזבסט ובנוסף יש כאן אנטנה (0=
מלבדינו ישנה עוד משפחה אחד בחינוך ביתי לא קשורה לבאופן,
סך הכל אכלוסייה חמה מאוד.
יש הבדל בין הרחבה לישוב הישן. כאן אנחנו נמצאים. אנשים עוד יותר רחוקים מלהיות באופן בגדול מלבד כמה משפחות.
דוד רנוב, אדריכל שמתכנן ויועץ בנייה מאדמה גר פה עם משפחתו, בבית שלו בנוי מאדמה.
אבל הם לא בחינוך ביתי. אם יש עוד שאלות תפנו אלי "בדואל" [email protected]
-
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 21:34
- דף אישי: הדף האישי של יסכו_נט*
איפה לגור
בואו לקצרין!! מקימים פה שכונה חדשה ויש נכונות לבנות שכונה עם אוריינטציה ירוקה, קבוצות בתים בלי כבישים בניהם ועוד. הכל פה פתוח ליוזמות, יש תקציבים, ואוזניים קשובות. עיר נפלאה לילדים. מוזמנים לפנות אלי בדף בית
-
- הצטרפות: 24 אפריל 2009, 00:23
איפה לגור
אני הייתי מאחלת לי ולמשפחתי להתיישב במקום, בו תשרור אוירה שבטית, הרמונית, בו האנשים מחוברים לאדמה, ילדים מתרוצצים, יצירתיות שופעת, הוליסטית, סביב מדורות מאחדות. הגשמת החלום הזה בתהליכים...בינתיים אני צריכה למצוא פיתרון ברמה המיידית ואני מחפשת לעצמי שכנים מתאימים אשר ייצרו יחד איתי מיני קהילה. מדובר בשיפוץ מבנה בקיבוץ בשפלה על חשבון המשכיר תמורת חמש שנים שכירות. מאוד הייתי רוצה למצוא משפחה עם ילדים בגילאים של ילדינו (חמש ושנה) וחלום כמו שלנו, להכנס איתנו כשכנים לשיפוץ. (מבנה אחד שיהיה מחולק לשני בתים) [email protected] מאוד זול ומאוד משתלם מכל הבחינות...
-
- הצטרפות: 01 מאי 2009, 12:05
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_מחפר*
איפה לגור
יש כאן מישהו שגר במושב ניצני עוז או מכיר אותו?
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
איפה לגור
ממליץ מאד לבדוק אפשרות בגיתה (שם אני גר...). לא ארבה במילים, רק אוסיף קישור ל חיים בגיתה
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 00:36
- דף אישי: הדף האישי של תמר_מסיני*
איפה לגור
מישוה יודע איך ואיפה אני יכוהל לברר אם יש בתים למכירה\השכרה בעזוז?
-
- הצטרפות: 07 אוגוסט 2009, 10:01
איפה לגור
האם אתם יודעים לספר משהו על אור עקיבא?
האם קורה שם תהליך דומה לזה שהיה בפח"כ?
האם יש שם בי"ס דמוקרטי?
האם יש שם הצטרפות של אוכלוסיה חדשה ?
כל מידע יעזור
תודה וחג שמח
האם קורה שם תהליך דומה לזה שהיה בפח"כ?
האם יש שם בי"ס דמוקרטי?
האם יש שם הצטרפות של אוכלוסיה חדשה ?
כל מידע יעזור
תודה וחג שמח
איפה לגור
שמעתי שיש התעוררות באור עקיבא שמגיעה אוכלוסייה חדשה מכל הארץ ושזה הופך להיות המקום הבא!
יותר זול למצוא שם בתים יש גישה נוחה לכביש ולרכבת קרוב לים-זה מה שאני שמעתי-בהצלחה
יותר זול למצוא שם בתים יש גישה נוחה לכביש ולרכבת קרוב לים-זה מה שאני שמעתי-בהצלחה
איפה לגור
לרגל התרחבותה הצפויה של המשפחה אנחנו מתכננים לעבור דירה. אנחנו מחפשים דירה בעיר, באזור בו אין בכלל בניינים עם מעליות. עם זאת, יש לנו חלום על דירת גג, או על דירה עם מרפסת גדולה, מה שקל יותר למצוא בקומות גבוהות.
בהתחלה אמרנו לעצמנו: "שטויות, קצת טיפוס במדרגות עוד לא הרג אף אחד". ככה אני והרבה אנשים שאני מכירה גדלנו. איכשהו אנשים הצליחו לגדל ילדים בקומה שלישית או רביעית בלי מעלית. אבל אז חמותי התחילה להפחיד אותנו, ולמרבה הצער גם הצליחה. לטענתה בגלל שעדיין אין לנו ילדים, אנחנו לא מבינים מה זה להיסחב במדרגות עם תינוק, עם קניות, עם עגלה (היא עוד לא יודעת שכרגע עגלה היא לא בתכנון, לפחות לא בהתחלה.) וכו', וכו'. היא אומרת שאנחנו חכמים עכשיו, אבל שבפועל נראה שמעט לא נצא מהבית, בייחוד לא לטיולים עם הפצפון או סתם כדי לשאוף אוויר, ובכלל שזה הופך כל קפיצה החוצה לפרוייקט.
אנחנו עדיין מתלבטים- נראה לנו שחלק גדול מהקניות אפשר לעשות באינטרנט או בהזמנה ישירה לבית, וגם ככה זו דרך שהופכת להיות מועדפת עלינו, וכאמור עגלה היא לא בתכנון, וזו נראית לנו יופי של דרך לעשות פעילות גופנית כחלק מחיי יום-יום פעילים. אבל החששות מכרסמים...
ובכן, אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בנושא מגורים בקומה גבוהה (נניח שלישית או רביעית), בלי מעלית, עם תינוק ועם ילדים בכלל. זה כל כך נורא? או שמתרגלים? קשה אבל מתמודדים? או שנשברתם אחרי חצי שנה ועברתם?
אני יודעת שזה מאוד מאוד אישי ושיש מי שזה יטריף אותו ויש מי שיגיד שזה ממש שטויות, ובכל זאת אשמח לשמוע דעות מגוונות שאולי יעלו לנו נקודות לחשוב עליהן ולהתלבט לגביהן.
תודה מראש וחג שמח!
בהתחלה אמרנו לעצמנו: "שטויות, קצת טיפוס במדרגות עוד לא הרג אף אחד". ככה אני והרבה אנשים שאני מכירה גדלנו. איכשהו אנשים הצליחו לגדל ילדים בקומה שלישית או רביעית בלי מעלית. אבל אז חמותי התחילה להפחיד אותנו, ולמרבה הצער גם הצליחה. לטענתה בגלל שעדיין אין לנו ילדים, אנחנו לא מבינים מה זה להיסחב במדרגות עם תינוק, עם קניות, עם עגלה (היא עוד לא יודעת שכרגע עגלה היא לא בתכנון, לפחות לא בהתחלה.) וכו', וכו'. היא אומרת שאנחנו חכמים עכשיו, אבל שבפועל נראה שמעט לא נצא מהבית, בייחוד לא לטיולים עם הפצפון או סתם כדי לשאוף אוויר, ובכלל שזה הופך כל קפיצה החוצה לפרוייקט.
אנחנו עדיין מתלבטים- נראה לנו שחלק גדול מהקניות אפשר לעשות באינטרנט או בהזמנה ישירה לבית, וגם ככה זו דרך שהופכת להיות מועדפת עלינו, וכאמור עגלה היא לא בתכנון, וזו נראית לנו יופי של דרך לעשות פעילות גופנית כחלק מחיי יום-יום פעילים. אבל החששות מכרסמים...
ובכן, אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בנושא מגורים בקומה גבוהה (נניח שלישית או רביעית), בלי מעלית, עם תינוק ועם ילדים בכלל. זה כל כך נורא? או שמתרגלים? קשה אבל מתמודדים? או שנשברתם אחרי חצי שנה ועברתם?
אני יודעת שזה מאוד מאוד אישי ושיש מי שזה יטריף אותו ויש מי שיגיד שזה ממש שטויות, ובכל זאת אשמח לשמוע דעות מגוונות שאולי יעלו לנו נקודות לחשוב עליהן ולהתלבט לגביהן.
תודה מראש וחג שמח!
איפה לגור
צריך לחשוב גם על בני משפחה או חברים מבוגרים ו/או לא בריאים שעלולים להתקשות לבוא לבקר. אם זה משהו שחשוב לכם, צריך לקחת את זה בחשבון.
איפה לגור
בואו לקצרין!!
זה בשטחים, לא ?!
זה בשטחים, לא ?!
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
איפה לגור
, אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בנושא מגורים בקומה גבוהה (נניח שלישית או רביעית), בלי מעלית, עם תינוק ועם ילדים בכלל
אני גרה בקומה ג' על עמודים כבר כמעט עשור, קודם לבד ואח"כ עם ילד, ועכשיו עם שניים.
בבניין שלנו יש קושי טכני גדול בבניית מעלית, והנושא מתעכב כבר שנים. זה מאוד מתסכל אותי מצד אחד ואני מפנטזת לא מעט על דירת קרקע. גם ההורים שלי כבר עולים בקושי ובאיטיות.
עם זאת(!) - זה נכון ש קצת טיפוס במדרגות עוד לא הרג אף אחד (וגם אני גדלתי מגיל 5 בקומה ג' ולא היה שום אישיו עם זה). כל העניין הוא ה-60 שניות הנוספות שאתם עולים, פעם או פעמיים ואפילו שלוש ביום. 3 דקות ביום.
קניות גדולות אני עושה במשלוח. קניות קטנות אני כבר מתורגלת להעלות, עם תינוק במנשא, התיק שלי, לפעמים גם סלקל ביד, ולפעמים גם נשארת יד פנויה לתת לילד שמבקש "יד במדרגות".
בהריון היה לי יופי של כושר ככה
את עגלת הילדים נועלים למטה. עד לפני כמה חודשים היה לי גם סידור טכני נוסף - ארונית ננעלת שהצבתי למטה, ושמתי בה את כיסא הבטיחות (מיועד לנסיעות באוטו של חברים), או דברים בעייתיים אחרים שהיה לי קשה להעלות כל פעם. במקור תכננתי שזה יהיה מעין "ארון ציוד שלי" - חיתולים רזרביים, בגדים רזרביים לילדים וכולי, כל מה ששוכחים לקחת ונזכרים ברגע שמגיעים למטה עם התינוק, וקשה לעלות שוב. אבל ראיתי שאני מסתדרת גם בלי לשים שם חיתול כל פעם. אולי אתם יכולים לסדר "מחסנון" כזה לעצמכם למטה, במקום שלא יפריע לשכנים יותר מדי.
כמו שכתבת, שני הצדדים של המטבע נכונים, זה גם נורא קשה וגם ממש לא בעיה... והשאלה היא רק מה אתם מקבלים "בתמורה" לזה שאתם עולים את המדרגות האלה. אם אתם מקבלים גג, לדעתי זה שווה לגמרי. ואם "כנגד" המחיר הזול יחסית של אין-מעלית אתם מקבלים מיקום נוח בעיר, שכונה נעימה וכולי, זה ממש בסדר (אצלי, חוץ מהחיסרון הזה, הדירה נהדרת ומוארת, המיקום מתאים לי, השכנים אחלה...).
בכל זאת, לפני שאתם מחליטים, נסו לראות אם יש מקום בחדר המדרגות לפיר מעלית, או מקום נוח למעלית חיצונית (אצלנו אין וזו הבעיה) - כך לפחות תהיה לכם אופציה לעתיד אם תצטרכו או אם תחליטו שנמאס לכם. מספיקה השתתפות של חלק מהשכנים בלבד כדי לבנות מעלית (דרושה הסכמה של כמעט כולם אבל השתתפות כספית רק של מי שירצה).
אני גרה בקומה ג' על עמודים כבר כמעט עשור, קודם לבד ואח"כ עם ילד, ועכשיו עם שניים.
בבניין שלנו יש קושי טכני גדול בבניית מעלית, והנושא מתעכב כבר שנים. זה מאוד מתסכל אותי מצד אחד ואני מפנטזת לא מעט על דירת קרקע. גם ההורים שלי כבר עולים בקושי ובאיטיות.
עם זאת(!) - זה נכון ש קצת טיפוס במדרגות עוד לא הרג אף אחד (וגם אני גדלתי מגיל 5 בקומה ג' ולא היה שום אישיו עם זה). כל העניין הוא ה-60 שניות הנוספות שאתם עולים, פעם או פעמיים ואפילו שלוש ביום. 3 דקות ביום.
קניות גדולות אני עושה במשלוח. קניות קטנות אני כבר מתורגלת להעלות, עם תינוק במנשא, התיק שלי, לפעמים גם סלקל ביד, ולפעמים גם נשארת יד פנויה לתת לילד שמבקש "יד במדרגות".
בהריון היה לי יופי של כושר ככה
את עגלת הילדים נועלים למטה. עד לפני כמה חודשים היה לי גם סידור טכני נוסף - ארונית ננעלת שהצבתי למטה, ושמתי בה את כיסא הבטיחות (מיועד לנסיעות באוטו של חברים), או דברים בעייתיים אחרים שהיה לי קשה להעלות כל פעם. במקור תכננתי שזה יהיה מעין "ארון ציוד שלי" - חיתולים רזרביים, בגדים רזרביים לילדים וכולי, כל מה ששוכחים לקחת ונזכרים ברגע שמגיעים למטה עם התינוק, וקשה לעלות שוב. אבל ראיתי שאני מסתדרת גם בלי לשים שם חיתול כל פעם. אולי אתם יכולים לסדר "מחסנון" כזה לעצמכם למטה, במקום שלא יפריע לשכנים יותר מדי.
כמו שכתבת, שני הצדדים של המטבע נכונים, זה גם נורא קשה וגם ממש לא בעיה... והשאלה היא רק מה אתם מקבלים "בתמורה" לזה שאתם עולים את המדרגות האלה. אם אתם מקבלים גג, לדעתי זה שווה לגמרי. ואם "כנגד" המחיר הזול יחסית של אין-מעלית אתם מקבלים מיקום נוח בעיר, שכונה נעימה וכולי, זה ממש בסדר (אצלי, חוץ מהחיסרון הזה, הדירה נהדרת ומוארת, המיקום מתאים לי, השכנים אחלה...).
בכל זאת, לפני שאתם מחליטים, נסו לראות אם יש מקום בחדר המדרגות לפיר מעלית, או מקום נוח למעלית חיצונית (אצלנו אין וזו הבעיה) - כך לפחות תהיה לכם אופציה לעתיד אם תצטרכו או אם תחליטו שנמאס לכם. מספיקה השתתפות של חלק מהשכנים בלבד כדי לבנות מעלית (דרושה הסכמה של כמעט כולם אבל השתתפות כספית רק של מי שירצה).
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
איפה לגור
עוד משהו ששכחתי - רוב הקשיים הם בשנים הראשונות לחיי הילדים, כשמתלבטים מה לעשות עם תינוק/פעוט שנרדם בעגלה למטה, למשל (להעלות? להעיר? להישאר בחוץ עד שיתעורר?). אבל עם כל הבעיות, אלה רק השנה-שנתיים הראשונות. עם ילד בן 4 או 8 זה כבר "נון-אישיו".
שבפועל נראה שמעט לא נצא מהבית, בייחוד לא לטיולים עם הפצפון או סתם כדי לשאוף אוויר, ובכלל שזה הופך כל קפיצה החוצה לפרוייקט.
זה נכון שוב. ומצד שני, צריך פשוט לתכנן טוב יותר את היום (לאחד סידורים, לקבוע סדר יום של יציאות מהבית וכולי).
שבפועל נראה שמעט לא נצא מהבית, בייחוד לא לטיולים עם הפצפון או סתם כדי לשאוף אוויר, ובכלל שזה הופך כל קפיצה החוצה לפרוייקט.
זה נכון שוב. ומצד שני, צריך פשוט לתכנן טוב יותר את היום (לאחד סידורים, לקבוע סדר יום של יציאות מהבית וכולי).
איפה לגור
גם אנחנו בקומה שלישית על עמודים בלי מעלית, כמו קרוטונית. זה בעצם לעלות ברגל ארבע קומות. אני מזדהה ל-ח-לו-טין עם כל מה שכתבה קרוטונית חוץ מדבר אחד - אין לי שום תסכול שהוא ואני לא מרגישה שאני ממתינה למעלית. גם אצלנו כבר שנים מדברים על מעלית וזה לא זז. אצלי יש שני ילדים, אחת נוספת בבטן וכלבה. משלוחים מזמינה ולא מקטרת על הכסף. זה על חשבון וועד הבית שמתייקר מאוד עם מעלית. אני חושבת שמדרגות זה אחלה. הילדים למדו ככה לצעוד ממש מהר ואנחנו עושים כושר וגם פוגשים שכנים והכל מרגיש קצת פחות מנותק. גם ככה העיר לפעמים מנתקת מהסביבה ואפילו את השכנים המעצבנים אני שמחה לפגוש ולהגיד שלום. זה מרגיש קצת פחות מנוכר. מסקר שעשיתי הגעתי למסקנה הבאה - היחס למעלית תלוי באיך גדלת בתור ילדה או איך את חיה כבר הרבה שנים. מי שגדל בלי מעלית לא רואה את זה בכלל כבעיה ומי שגדל עם מעלית או שחי כך כבר הרבה שנים מתקשה להתרגל ומקטר הרבה.
אולי זה גם משהו שכדאי לשאול - עד כמה אתם קוטרים... מבחינתי, על מה שיש אומרים תודה רבה ומה שאין לא נחווה כ"אין" אלא כמציאות שמוצאים בתוכה פתרונות אם משהו קשה. קרוטונית נתנה דוגמאות לדברים שגם אנחנו עשינו והקלו עלינו. אף פעם אף פעם לא ביטלתי יציאה מהבית בגלל מעלית וזה נכון בעיקר נוכח עניין המנשאים. כבר מצאתי את עצמי עם ילד על הגב, עוד אחד ביד, כלבה ושקית או תיק ביד שנייה. לקרוא לזה קשה? שאלו תהיינה כל הצרות שלי ואהיה אסירת תודה. כן קרה לי שרציתי דווקא לקחת עגלה ולא היה לי כוח להתעסק למטה עם המנעול וכו' ופשוט יצאתי עם המנשא ומעולם לא הצטערתי גם על זה. אנחנו רוב הזמן מחוץ לבית ומעלית מעולם היתה שיקול בשום דבר.
אני כן חושבת שצריך לשקול מי עוד בא הביתה ומה הצרכים שלו. אלו יכולים להיות הורים מבוגרים, חבר או חברה עם נכות או אפילו מטפלת שאולי תהסס מול העדר מעלית.
שיהיה הרבה בהצלחה.
אולי זה גם משהו שכדאי לשאול - עד כמה אתם קוטרים... מבחינתי, על מה שיש אומרים תודה רבה ומה שאין לא נחווה כ"אין" אלא כמציאות שמוצאים בתוכה פתרונות אם משהו קשה. קרוטונית נתנה דוגמאות לדברים שגם אנחנו עשינו והקלו עלינו. אף פעם אף פעם לא ביטלתי יציאה מהבית בגלל מעלית וזה נכון בעיקר נוכח עניין המנשאים. כבר מצאתי את עצמי עם ילד על הגב, עוד אחד ביד, כלבה ושקית או תיק ביד שנייה. לקרוא לזה קשה? שאלו תהיינה כל הצרות שלי ואהיה אסירת תודה. כן קרה לי שרציתי דווקא לקחת עגלה ולא היה לי כוח להתעסק למטה עם המנעול וכו' ופשוט יצאתי עם המנשא ומעולם לא הצטערתי גם על זה. אנחנו רוב הזמן מחוץ לבית ומעלית מעולם היתה שיקול בשום דבר.
אני כן חושבת שצריך לשקול מי עוד בא הביתה ומה הצרכים שלו. אלו יכולים להיות הורים מבוגרים, חבר או חברה עם נכות או אפילו מטפלת שאולי תהסס מול העדר מעלית.
שיהיה הרבה בהצלחה.
-
- הצטרפות: 24 מאי 2009, 11:08
- דף אישי: הדף האישי של ולריה_י*
איפה לגור
אוי לא!!!!
הלך לי הגב והתינוק שלי רק בן 8 ח'
אנחנו עכשיו חייבים לעזוב את הדירה היפה והזולה מאוד מאוד מאוד שלנו, כי פשוט הגב שלי טוטאל לוס. חשבתי שזה לא משמעותי ושזה יתחיל להיות משמעותי רק כשיגדל, אבל נהייתה לי דלקת חריפה בחוט השדרה מלהרים אותו, כמעט שבועיים הייתי לגמרי סיעודית (כן, הייתי צריכה עזרה אפילו לקום לשירותים) ועד היום (עבר חודש +) אני לא מרימה אותו לבד אלא מחכה שבעלי יחזור הביתה או מבקשת טובות מהשכנים.
חשבנו שנחזיק בדירה הזאת עד שאכנס להיריון שוב, כי אין סיכוי שאוכל לסחוב תינוק בהריון (זה גם מאוד מסוכן להריון, וגם כמובן קשה נורא), אבל לא מחזיקים מעמד וצריכים לעבור עכשיו.
חוץ מזה, שעוד לפני הטראומה עם הגב הייתי לא עצמאית, לא יכולה לעשות קניות בכלל, וכן, יש אפשרות למשלוחים אבל לא תבקשי משלוח על כל ליטר חלב שפתאום חסר בבית, ואני לא יכולתי לסחוב אפילו את זה עם התינוק.
הלך לי הגב והתינוק שלי רק בן 8 ח'
אנחנו עכשיו חייבים לעזוב את הדירה היפה והזולה מאוד מאוד מאוד שלנו, כי פשוט הגב שלי טוטאל לוס. חשבתי שזה לא משמעותי ושזה יתחיל להיות משמעותי רק כשיגדל, אבל נהייתה לי דלקת חריפה בחוט השדרה מלהרים אותו, כמעט שבועיים הייתי לגמרי סיעודית (כן, הייתי צריכה עזרה אפילו לקום לשירותים) ועד היום (עבר חודש +) אני לא מרימה אותו לבד אלא מחכה שבעלי יחזור הביתה או מבקשת טובות מהשכנים.
חשבנו שנחזיק בדירה הזאת עד שאכנס להיריון שוב, כי אין סיכוי שאוכל לסחוב תינוק בהריון (זה גם מאוד מסוכן להריון, וגם כמובן קשה נורא), אבל לא מחזיקים מעמד וצריכים לעבור עכשיו.
חוץ מזה, שעוד לפני הטראומה עם הגב הייתי לא עצמאית, לא יכולה לעשות קניות בכלל, וכן, יש אפשרות למשלוחים אבל לא תבקשי משלוח על כל ליטר חלב שפתאום חסר בבית, ואני לא יכולתי לסחוב אפילו את זה עם התינוק.
-
- הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*
איפה לגור
אנחנו בקומה ג' עם בוציק כבד (16 קילו) ובלי מעלית.
זו עליה מסויימת ברמת חיים כי אני רגילה לקומה ד' בלי מעלית.
כושר רב אין לי (בלשון המעטה), אבל אין לי כל בעיה לטפס. קניות אני עושה ומעלה ב2-3 נאגלות.
מה שכן, לא יודעת איך מסתדרים עם 2 ילדים קרובים בגיל...
בוציק בן שנתיים וחצי ושוקל הרבה יחסית לגילו, ועדיין מבקש שניקח אותו על הידיים. מה קורה עם שניים קרובים ?
אצלנו זה כבר לא יהיה קרוב כל כך עם הילד השני. (אולי עם השלישי כן...)
כשקנינו היה ברור לנו שעושים מעלית בהזדמנות ראשונה. בדיעבד, בגללנו לא בונים מעלית מפני שאנחנו אמורים לשלם את החלק הנכבד יותר ופשוט אין לנו כרגע ממה.
עם זאת, ערך הדירה שלנו היה עולה פלאות לו היתה כאן מעלית, מפני שהשכונה היא הכי טובה בעיר, והדירה מרווחת ביותר ויפהפיה. (ואנחנו בכלל רוצים לעבור לישוב קטן עם קהילה חמה וידידותית לסביבה).
זו עליה מסויימת ברמת חיים כי אני רגילה לקומה ד' בלי מעלית.
כושר רב אין לי (בלשון המעטה), אבל אין לי כל בעיה לטפס. קניות אני עושה ומעלה ב2-3 נאגלות.
מה שכן, לא יודעת איך מסתדרים עם 2 ילדים קרובים בגיל...
בוציק בן שנתיים וחצי ושוקל הרבה יחסית לגילו, ועדיין מבקש שניקח אותו על הידיים. מה קורה עם שניים קרובים ?
אצלנו זה כבר לא יהיה קרוב כל כך עם הילד השני. (אולי עם השלישי כן...)
כשקנינו היה ברור לנו שעושים מעלית בהזדמנות ראשונה. בדיעבד, בגללנו לא בונים מעלית מפני שאנחנו אמורים לשלם את החלק הנכבד יותר ופשוט אין לנו כרגע ממה.
עם זאת, ערך הדירה שלנו היה עולה פלאות לו היתה כאן מעלית, מפני שהשכונה היא הכי טובה בעיר, והדירה מרווחת ביותר ויפהפיה. (ואנחנו בכלל רוצים לעבור לישוב קטן עם קהילה חמה וידידותית לסביבה).
איפה לגור
תודה רבה רבה לכולכן על התגובות!
בסך הכל מדובר בדירה שכורה ולא על קנייה, כך שכרגע הבדיקה לגבי אפשרות הוספת מעלית לא רלוונטית. מלכתחילה חשבנו שבדיוק בגלל שמדובר בדירה שכורה אז מקסימום אם יהיה לא נוח אז נעבור, למרות שמעבר דירה זאת לא הפעילות החביבה עלינו, ובטח לא כשיש תינוק קטן בתמונה. אני תוהה אם כל ההתלבטות הזאת לא מועצמת בגלל ההפחדות של חמותי ובעיקר החשש שאולי היא צודקת וה"אמרתי לכם" שנזכה לו, וזה בלי להזכיר את הפרצופים החמוצים וחוסר הפרגון, אבל זה כבר נושא לדף אחר... בכל אופן, זה בכלל לא היה נראה לי אישיו כזה רציני לפני כן, בטח לא גורם לפסול בגללו דירה מתאימה.
אנחנו אכן מקפידים לבדוק אם בחדר המדרגות יש מקום לאחסון. אני גדלתי בקומה שלישית בלי מעלית, אבל אח"כ הורי עברו לבית קרקע. בעלי גדל בקומה שניה, בלי מעלית. בדירות השכורות בהן גרנו עד עכשיו לא היתה מעלית, אבל גרנו בדירות נמוכות יחסית. בעצם גרתי פעם בבניין עם מעלית, אבל זה היה בקומה שמינית כך שמעלית היתה נחוצה מעבר לכל ספק.
ולריה י
אוי ואבוי, אני ממש מצטערת לשמוע ומקווה שתחזרי למלוא כוחך בקרוב ושהמעבר יהיה קל ופשוט.
מה שאת מספרת באמת מעלה פחדים... רציתי לשאול אם היית אומרת שהטיפוס במדרגות הוא זה שגרם לדלקת? או שהחריף אותה? או שהדלקת היתה צצה בכל מקרה ופשוט המגורים בקומה גבוהה מקשים על תפקוד יומיומי?
אני חוששת בעיקר מהתנשפויות ועצלות, לא חשבתי ב-כ-ל-ל על משהו ברמה הזו... אני בכושר סביר ודי פעילה.
בסך הכל מדובר בדירה שכורה ולא על קנייה, כך שכרגע הבדיקה לגבי אפשרות הוספת מעלית לא רלוונטית. מלכתחילה חשבנו שבדיוק בגלל שמדובר בדירה שכורה אז מקסימום אם יהיה לא נוח אז נעבור, למרות שמעבר דירה זאת לא הפעילות החביבה עלינו, ובטח לא כשיש תינוק קטן בתמונה. אני תוהה אם כל ההתלבטות הזאת לא מועצמת בגלל ההפחדות של חמותי ובעיקר החשש שאולי היא צודקת וה"אמרתי לכם" שנזכה לו, וזה בלי להזכיר את הפרצופים החמוצים וחוסר הפרגון, אבל זה כבר נושא לדף אחר... בכל אופן, זה בכלל לא היה נראה לי אישיו כזה רציני לפני כן, בטח לא גורם לפסול בגללו דירה מתאימה.
אנחנו אכן מקפידים לבדוק אם בחדר המדרגות יש מקום לאחסון. אני גדלתי בקומה שלישית בלי מעלית, אבל אח"כ הורי עברו לבית קרקע. בעלי גדל בקומה שניה, בלי מעלית. בדירות השכורות בהן גרנו עד עכשיו לא היתה מעלית, אבל גרנו בדירות נמוכות יחסית. בעצם גרתי פעם בבניין עם מעלית, אבל זה היה בקומה שמינית כך שמעלית היתה נחוצה מעבר לכל ספק.
ולריה י
אוי ואבוי, אני ממש מצטערת לשמוע ומקווה שתחזרי למלוא כוחך בקרוב ושהמעבר יהיה קל ופשוט.
מה שאת מספרת באמת מעלה פחדים... רציתי לשאול אם היית אומרת שהטיפוס במדרגות הוא זה שגרם לדלקת? או שהחריף אותה? או שהדלקת היתה צצה בכל מקרה ופשוט המגורים בקומה גבוהה מקשים על תפקוד יומיומי?
אני חוששת בעיקר מהתנשפויות ועצלות, לא חשבתי ב-כ-ל-ל על משהו ברמה הזו... אני בכושר סביר ודי פעילה.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
איפה לגור
אני גרה בקומה שלישית בלי מעלית, והילדים כבר בני 12 ו-7...
קשה לי להגיד בדיוק אם זה טוב או לא. מבחינה אחת, אין לנו בעיה עם הטיפוס במדרגות. בעיית הסחיבה היא מעבר לזה: הבניין ניצב לרחוב, כך שצריך להגיע מהאוטו לבית, ואז עוד לטפס שלוש קומות, די הרבה דרך, במיוחד כשצריך לעשות נאגלות של ציוד או קניות. אז אני ממש מתגעגעת לבית עם גינה (-: אבל זו כמובן קפיצה מאוד גדולה.
אני אישית סובלת מאוד מהניתוק מהקרקע. אני יודעת שאני זקוקה לחיות ממש בקומת קרקע. אבל שאר האנשים שאני מכירה, עם או בלי מעלית, בכלל לא מרגישים כמוני. הבעיה שלי לא קשורה למעלית. אני רוצה קומה נמוכה (ראשונה או שניה) גם עם מעלית.
קשה לי להגיד בדיוק אם זה טוב או לא. מבחינה אחת, אין לנו בעיה עם הטיפוס במדרגות. בעיית הסחיבה היא מעבר לזה: הבניין ניצב לרחוב, כך שצריך להגיע מהאוטו לבית, ואז עוד לטפס שלוש קומות, די הרבה דרך, במיוחד כשצריך לעשות נאגלות של ציוד או קניות. אז אני ממש מתגעגעת לבית עם גינה (-: אבל זו כמובן קפיצה מאוד גדולה.
אני אישית סובלת מאוד מהניתוק מהקרקע. אני יודעת שאני זקוקה לחיות ממש בקומת קרקע. אבל שאר האנשים שאני מכירה, עם או בלי מעלית, בכלל לא מרגישים כמוני. הבעיה שלי לא קשורה למעלית. אני רוצה קומה נמוכה (ראשונה או שניה) גם עם מעלית.
איפה לגור
שלום לך מטפסת,
גם אותנו הפחידו נורא עם ה"אין מעלית" (קומה שלישית ועוד מדרגות מהרחוב) וזה לא היה לשכירות, זה היה לקניה...
עברתי בדירה הזו שני תינוקות והריון. לא היה בעיה אף פעם. להיפך ראיתי שעליה במדרגות זה ממש פרמטר משמעותי לכושר, והפסקתי לעלות במעלית כמעט בכל מקום (גם לקומות הרבה יותר גבוהות...). קניות עושים נגלות, ואת העגלה אפשר אצלנו להשאיר במחסן למטה.
ילדים מתאימים את עצמם ליכולת שלך. אצלי מהר למדו שעם אמא אפשר לשבת ביחד על המדרגות כמה שרוצים, אפילו לבכות קצת אם עייפים, אבל אם רוצים לעלות - זה יהיה בהליכה, ואמא לא תרים...
לא בעייתי באמת. זה בעיקר בראש. אורחים מקטרים, אבל באמת שזה לא פרמטר.
גם אותנו הפחידו נורא עם ה"אין מעלית" (קומה שלישית ועוד מדרגות מהרחוב) וזה לא היה לשכירות, זה היה לקניה...
עברתי בדירה הזו שני תינוקות והריון. לא היה בעיה אף פעם. להיפך ראיתי שעליה במדרגות זה ממש פרמטר משמעותי לכושר, והפסקתי לעלות במעלית כמעט בכל מקום (גם לקומות הרבה יותר גבוהות...). קניות עושים נגלות, ואת העגלה אפשר אצלנו להשאיר במחסן למטה.
ילדים מתאימים את עצמם ליכולת שלך. אצלי מהר למדו שעם אמא אפשר לשבת ביחד על המדרגות כמה שרוצים, אפילו לבכות קצת אם עייפים, אבל אם רוצים לעלות - זה יהיה בהליכה, ואמא לא תרים...
לא בעייתי באמת. זה בעיקר בראש. אורחים מקטרים, אבל באמת שזה לא פרמטר.
-
- הצטרפות: 22 פברואר 2009, 14:46
- דף אישי: הדף האישי של תמי_אמא_לשתיים*
איפה לגור
ואנחנו בקומה שנייה בלי מעלית. זה לא נחשב לרציני לאור מה שקראתי כאן אבל גם אותנו הפחידו עם הקושי הצפוי. אנחנו מאוד מרוצים מהמדרגות (עם בת חמש ובת שנה וארבע). את העגלה משאירים למטה ובסל שלה משאירים המון דברים אחרים (אף אחד לא לקח מעולם). לדעתי דווקא עם ילדים יש יתרון למדרגות על פני מעלית שהיא דבר די מסוכן. והתינוקת למדה מוקדם מאוד לזחול במדרגות...
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
איפה לגור
כל מה שכתבו נכון וכמובן שה אישי אז הינה משהו מניסיוני האישי...
קנינו דירה בקומה 4 בלי מעלית על עמודים,משמע זה לעלות 4 קומות.אני גדלתי בקומה 3 בלי מעלית כל חיי וקנינו את הדירה בגלל שמבחינה תקציבית זה מה שיכולנו להרשות לעצמינו. להגיד שזה היה קל?ממש לא!!!
עם שני ילדים ותכנון על ילד שלישי היה לי ברור שהשלישי יהיה כבר בבית עם מעלית.
גרנו במקום מעולה,שכונה טובה,דירה מקסימה,ליד כל החברים,ליד גנים ובית ספר,רחוק מהכביש, קרוב להורים ומאוד מאוד אהבתי את המיקום אבל זה קשה.
הנגלות של הקניות,גם הקניות הקטנות של חלב,גבינה ולחם נהיה קשה עם שני ילדים.להסתדר עם תינוק שבדיוק נרדם (למרות שהשתמשתי הרבה במנשא)
חברים היו מגיעים עם הלשון בחוץ וכבר מראש הייתי מגישה ישר כוס מים קרים
הורים שלי ככל שהתבגרו הפסיקו לבוא אלי כי היה להם קשה לעלות במדרגות
שנים דיברו על מעלית ואנחנו מאוד דחפנו לזה אבל כשזה לא קרה והייתי בהריון שלישי לא מצאנו דירה באיזור ובצער רב עברנו לעיר אחרת.
עזבנו את כל המוכר והידוע לטובת דירה עם מעלית.
לא התפשרנו על מיקום נוח והיום אחרי שנה וחצי אני מאוד מרוצה!
שיפור עצום!!!החיים הרבה יותר פשוטים!
ולכן ממליצה על קומה גבוהה רק אם זה מתאים לכם מבחינת התקציב ואם זה בשכירות,כך שתוכלו לעזוב בקלות כשתרצו
קנינו דירה בקומה 4 בלי מעלית על עמודים,משמע זה לעלות 4 קומות.אני גדלתי בקומה 3 בלי מעלית כל חיי וקנינו את הדירה בגלל שמבחינה תקציבית זה מה שיכולנו להרשות לעצמינו. להגיד שזה היה קל?ממש לא!!!
עם שני ילדים ותכנון על ילד שלישי היה לי ברור שהשלישי יהיה כבר בבית עם מעלית.
גרנו במקום מעולה,שכונה טובה,דירה מקסימה,ליד כל החברים,ליד גנים ובית ספר,רחוק מהכביש, קרוב להורים ומאוד מאוד אהבתי את המיקום אבל זה קשה.
הנגלות של הקניות,גם הקניות הקטנות של חלב,גבינה ולחם נהיה קשה עם שני ילדים.להסתדר עם תינוק שבדיוק נרדם (למרות שהשתמשתי הרבה במנשא)
חברים היו מגיעים עם הלשון בחוץ וכבר מראש הייתי מגישה ישר כוס מים קרים
הורים שלי ככל שהתבגרו הפסיקו לבוא אלי כי היה להם קשה לעלות במדרגות
שנים דיברו על מעלית ואנחנו מאוד דחפנו לזה אבל כשזה לא קרה והייתי בהריון שלישי לא מצאנו דירה באיזור ובצער רב עברנו לעיר אחרת.
עזבנו את כל המוכר והידוע לטובת דירה עם מעלית.
לא התפשרנו על מיקום נוח והיום אחרי שנה וחצי אני מאוד מרוצה!
שיפור עצום!!!החיים הרבה יותר פשוטים!
ולכן ממליצה על קומה גבוהה רק אם זה מתאים לכם מבחינת התקציב ואם זה בשכירות,כך שתוכלו לעזוב בקלות כשתרצו
-
איפה לגור
מטפסת,
_אוי ואבוי, אני ממש מצטערת לשמוע ומקווה שתחזרי למלוא כוחך בקרוב ושהמעבר יהיה קל ופשוט.
אני חוששת בעיקר מהתנשפויות ועצלות, לא חשבתי ב-כ-ל-ל על משהו ברמה הזו... אני בכושר סביר ודי פעילה._
בדיוק בימים אלו אני חוזרת לפעילות, וגם שיחררתי את השכנה מהמטלה היומית של להעלות לי אותו הביתה.
אני משערת שבלי הקומה השלישית היו לי כאבי גב "רגילים". אין לי ספק שיש לקומה השלישית תרומה מאוד מכובדת לעיניין. ואין ספק גם שאם הייתי שומרת יותר על הבריאות מלכתחילה , וכן מתייחסת לכאב הגב שלי כשהוא התחיל זה היה נראה אחרת.
עם זאת, אם היתה לי בחירה, הייתי בוחרת מראש לגור נמוך/עם מעלית. עכשיו מבאס אותי לאלללה לעבור.
בהצלחה בכל מקרה!
_אוי ואבוי, אני ממש מצטערת לשמוע ומקווה שתחזרי למלוא כוחך בקרוב ושהמעבר יהיה קל ופשוט.
אני חוששת בעיקר מהתנשפויות ועצלות, לא חשבתי ב-כ-ל-ל על משהו ברמה הזו... אני בכושר סביר ודי פעילה._
בדיוק בימים אלו אני חוזרת לפעילות, וגם שיחררתי את השכנה מהמטלה היומית של להעלות לי אותו הביתה.
אני משערת שבלי הקומה השלישית היו לי כאבי גב "רגילים". אין לי ספק שיש לקומה השלישית תרומה מאוד מכובדת לעיניין. ואין ספק גם שאם הייתי שומרת יותר על הבריאות מלכתחילה , וכן מתייחסת לכאב הגב שלי כשהוא התחיל זה היה נראה אחרת.
עם זאת, אם היתה לי בחירה, הייתי בוחרת מראש לגור נמוך/עם מעלית. עכשיו מבאס אותי לאלללה לעבור.
בהצלחה בכל מקרה!
איפה לגור
חייבת להוסיף נוכח ההבהרה שלך (מטפסת) שאם כך זו ממש לא סיבה לא לקחת את הדירה.
כמה כבר נשארים בדירה שכורה? אם זה רק ילד אחד זו באמת באמת לא בעיה, ממש קליל. אם הוא יגדל ויהיה שני במרווח קרוב ולא יתאים לכם יותר אז תעברו.
אף אחד לא אוהב לעבור דירות בתדירות גדולה מדי אבל במצב הנוכחי שאת מתארת זו לא אמורה להוות בעיה.
כל כך הרבה דברים אחרים עשויים להזיז אותכם מדירה שכורה במילא, משינויים מקצועיים ועד אלוהים יודע מה.
שיהיה לכם בהצלחה
כמה כבר נשארים בדירה שכורה? אם זה רק ילד אחד זו באמת באמת לא בעיה, ממש קליל. אם הוא יגדל ויהיה שני במרווח קרוב ולא יתאים לכם יותר אז תעברו.
אף אחד לא אוהב לעבור דירות בתדירות גדולה מדי אבל במצב הנוכחי שאת מתארת זו לא אמורה להוות בעיה.
כל כך הרבה דברים אחרים עשויים להזיז אותכם מדירה שכורה במילא, משינויים מקצועיים ועד אלוהים יודע מה.
שיהיה לכם בהצלחה
איפה לגור
לכל המחפשים
אני רוצה להקים קהילה אקולוגית חדשה במושב שעל- צפון רמת הגולן
בשנים הקרובות ניתן לקבת נחלה- 60 דונם לשמשפחה לחקלאות +1.5 דונם לבית.
כל זה במחיר אפסי ויש אפשרויות פרנסה רחבות - במיוחד אם יש קהילה מאחוריך.
מי שהתעניין - שמי ג'ני
052-5177719
[email protected]
אני רוצה להקים קהילה אקולוגית חדשה במושב שעל- צפון רמת הגולן
בשנים הקרובות ניתן לקבת נחלה- 60 דונם לשמשפחה לחקלאות +1.5 דונם לבית.
כל זה במחיר אפסי ויש אפשרויות פרנסה רחבות - במיוחד אם יש קהילה מאחוריך.
מי שהתעניין - שמי ג'ני
052-5177719
[email protected]
איפה לגור
חושבים לעבור לגבעת אולגה כדי להוריד עלויות. אנחנו גרים בפרדס חנה ונהיה כאן מאד יקר. למישהו יש אולי אינפורמציה על חיי הקהילה שם? אנחנו עם שני ילדים קטנים.
איפה לגור
חושבים לעבור לגבעת אולגה כדי להוריד עלויות. אנחנו גרים בפרדס חנה ונהיה כאן מאד יקר
חשבתם על קציר?
חשבתם על קציר?
איפה לגור
הי קצירית.
האמת היא ששמענו דברים טובים על קציר. אולי באמת הגיע הזמן שנקפוץ לשם כדי להתרשם מהמקום.
אחת הסיבות שחשבנו על אולגה היא שיש לנו פנטזיה להתקרב קצת לתל אביב ולא להתרחק ממנה.
האמת היא ששמענו דברים טובים על קציר. אולי באמת הגיע הזמן שנקפוץ לשם כדי להתרשם מהמקום.
אחת הסיבות שחשבנו על אולגה היא שיש לנו פנטזיה להתקרב קצת לתל אביב ולא להתרחק ממנה.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
איפה לגור
בקשר לקומה הגבוהה בלי מעלית, אני יכולה לכתוב לך שאנחנו בקומה שלישית+מדרגות לפני הבנין+דרך ארוכה מהחניה עד הבית. אני עם בנות 2, 4 ועוד אחת בדרך ויכולה לספר שלפעמים הדרך מהאוטו הבייתה לוקחת הרבה מדי זמן. כי זאת מתעכבת כאן וההיא שם, ופתאום הן מחליטות שהן צריכות שירימו אותן ולפעמים חם וצריך הרבה סבלנות וזה עוד בלי לדבר על להרים אותן כשהן ישנות. מה יהיה עם שלוש? אני לא יודעת.
השורה התחתונה שלי היא שהמדרגות הן לא הדבר הנורא ביותר, אבל חשוב לשים לב גם לדרך ולשאר המשתנים מסביב. (חניה, עוד מדרגות וכו')
השורה התחתונה שלי היא שהמדרגות הן לא הדבר הנורא ביותר, אבל חשוב לשים לב גם לדרך ולשאר המשתנים מסביב. (חניה, עוד מדרגות וכו')
-
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 21:34
- דף אישי: הדף האישי של יסכו_נט*
איפה לגור
מה יש לכם לספר על קציר?
-
- הצטרפות: 23 מאי 2008, 08:36
- דף אישי: הדף האישי של ליהי_פאי_תפוחים*
איפה לגור
יעלי היי
איפה אני מבררת על השכרת דירה קטנה עבורי בקציר?
כל מידע יכול לעזור
תודה
ליהי
איפה אני מבררת על השכרת דירה קטנה עבורי בקציר?
כל מידע יכול לעזור
תודה
ליהי
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
איפה לגור
_יעלי היי
איפה אני מבררת על השכרת דירה קטנה עבורי בקציר?_
הכי טוב לעשות סיבוב פה בגבעה ולחפש שלטים להשכרה. ולבדוק גם בלוח מודעות של המכולת ובזה שליד הדואר (בכניסה לגבעה, מצד שמאל).
כדאי להציץ גם ב ad]יד2 sr[/po]=1
שימי לב שלא כל מה שיש שם זה ביישוב קציר, חיפשתי את זה בטקסט חופשי. מהצצה חטופה אני רואה שטווח המחירים שציינתי כבר לא רלוונטי, מעניין... כנראה הביקוש גדול, או שמדובר בבתים משופצים / מרוהטים.
איפה אני מבררת על השכרת דירה קטנה עבורי בקציר?_
הכי טוב לעשות סיבוב פה בגבעה ולחפש שלטים להשכרה. ולבדוק גם בלוח מודעות של המכולת ובזה שליד הדואר (בכניסה לגבעה, מצד שמאל).
כדאי להציץ גם ב ad]יד2 sr[/po]=1
שימי לב שלא כל מה שיש שם זה ביישוב קציר, חיפשתי את זה בטקסט חופשי. מהצצה חטופה אני רואה שטווח המחירים שציינתי כבר לא רלוונטי, מעניין... כנראה הביקוש גדול, או שמדובר בבתים משופצים / מרוהטים.
-
- הצטרפות: 02 דצמבר 2009, 10:06
איפה לגור
שלום
אנחנו משפחה צעירה עם ילד בן שנתיים ועוד אחת בדרך.מחפשים מקום לחיות חיי קהילה עם אוריאנטציה לחינוך ביתי לפחות בתחילת הדרך.היום מאוד קשה לנו עם הסובבים אותנו ומרגישים קצת לבד.רוצים לחיות על האדמה(צמודי קרקע) שבאזור תהיה אפשרות לחינך אלטרנתיבי.
נשמח לשמוע הצעות
אנחנו משפחה צעירה עם ילד בן שנתיים ועוד אחת בדרך.מחפשים מקום לחיות חיי קהילה עם אוריאנטציה לחינוך ביתי לפחות בתחילת הדרך.היום מאוד קשה לנו עם הסובבים אותנו ומרגישים קצת לבד.רוצים לחיות על האדמה(צמודי קרקע) שבאזור תהיה אפשרות לחינך אלטרנתיבי.
נשמח לשמוע הצעות
-
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
- דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*
איפה לגור
מחפשת מקום חדש עבורי בעולם
מקום ידידותי לסביבה,בשכנות לעוד משפחות בחינוך ביתי- עם ילדים בטווח גילאי 2-4-9-11
רגע לפני הבחירה,אשמח להתוודע להזדמנויות שאני עדיין לא מכירה, אם יש כאלו,סודיים...
תודה
מקום ידידותי לסביבה,בשכנות לעוד משפחות בחינוך ביתי- עם ילדים בטווח גילאי 2-4-9-11
רגע לפני הבחירה,אשמח להתוודע להזדמנויות שאני עדיין לא מכירה, אם יש כאלו,סודיים...
תודה
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
איפה לגור
הי נעמה,
בשכונת מעוז אביב הירוקה והיפה בצפון תל אביב , יש כמה משפחות בחינוך ביתי עם ילדים בגילאים דומים לשלך, ועוד משפחות אחרות בחינוך ביתי באיזור. יש גינה אקולוגית קהילתית מוצלחת והרבה ציפורים ועצים. לחיות בעיר כמו בכפר. אבל דירות. לא בתים.לחיות ליד תל אביב אבל להרגיש כמו בקיבוץ. אין כבישים בתוך השכונה יש גני שעשועים נחמדים והרבה דשא. נגיש מאד גם באוטובוסים וגם באוטו.זה מקום נעים מאד לחיות בו אבל עם יוקר המחיה של עיר גדולה. למרות זאת אפשר למצוא מציאות ולהסתדר עם קניות אוכל וכדומה בלי רכב פרטי.
האם ניסית את קהילת האקולוגיים בחוקוק?
בשכונת מעוז אביב הירוקה והיפה בצפון תל אביב , יש כמה משפחות בחינוך ביתי עם ילדים בגילאים דומים לשלך, ועוד משפחות אחרות בחינוך ביתי באיזור. יש גינה אקולוגית קהילתית מוצלחת והרבה ציפורים ועצים. לחיות בעיר כמו בכפר. אבל דירות. לא בתים.לחיות ליד תל אביב אבל להרגיש כמו בקיבוץ. אין כבישים בתוך השכונה יש גני שעשועים נחמדים והרבה דשא. נגיש מאד גם באוטובוסים וגם באוטו.זה מקום נעים מאד לחיות בו אבל עם יוקר המחיה של עיר גדולה. למרות זאת אפשר למצוא מציאות ולהסתדר עם קניות אוכל וכדומה בלי רכב פרטי.
האם ניסית את קהילת האקולוגיים בחוקוק?
-
- הצטרפות: 25 יולי 2007, 16:14
- דף אישי: הדף האישי של אמא_לתמרה*
איפה לגור
נעמה ממליצה בחום לבדוק את מצפה רמון ..אומנם אני חושבת שאין פה ילדים בחינוך ביתי (למיטב הבנתי)אבל קהילה קטנה -גדולה -תלוי איך בוחנים את זה ובאמת קסם של אנשים הרבה רוח שקט חוגים מעניינים לילדים וכדומה
במידה ותהיי מעוניינת אני אשמח לפרט ..
שיהיה בהצלחה
במידה ותהיי מעוניינת אני אשמח לפרט ..
שיהיה בהצלחה
איפה לגור
ללללללא מצפה רמון ובטח שלא למי שמעוניין בחינוך ביתי. לעומת זאת, אזור פתחת ניצנה יכול להסביר לך פנים ויש שם משפחות חינוך ביתי.(יישובים אשלים,עזוז,כמהין). מצד שלישי מה אישה ,עם 4 ילדים , צריכה את המדבר. את צריכה נגישות לעולם ולתמיכה והמדבר אינו כזה(למרות אהבתי הגדולה אליו). אני במקומך הייתי מחפשת מקום באזור השפלה, יש שם המון חינוכניקים.
-
איפה לגור
תודה
אנסה להתמקד :
מקום קרוב לטבע (למשאלת הבן, אבהיר: רצוי אתר צפרות...)
שכנים שחיים אורח חיים טבעי ובריא, סביבה אנושית ידידותית המקבלת שונות
משפחות בחינוך ביתי,בטווח גילאי 2-4-9-11 , עדיפות לחברה לגדולים
התארגנות פעילה לקניית מזון אורגני (קואופ/משלוחים)
היצע לפעילות חברתית , עדיף לא פורמלית (מפגשים/מעגלים/חוגים ברוח אלטרנטיבית)
עיסוקי פנאי לילדים: שומרי הגן, טיפוס,רולרבלייטס,ריקודים, קרמיקה,אפיה ובישול
עלות מחייה זולה יחסית
נשמח להזמנה להתארח ולהכיר את המקום שמחכה שנמצא אותו
יום נעים
נעמה
אנסה להתמקד :
מקום קרוב לטבע (למשאלת הבן, אבהיר: רצוי אתר צפרות...)
שכנים שחיים אורח חיים טבעי ובריא, סביבה אנושית ידידותית המקבלת שונות
משפחות בחינוך ביתי,בטווח גילאי 2-4-9-11 , עדיפות לחברה לגדולים
התארגנות פעילה לקניית מזון אורגני (קואופ/משלוחים)
היצע לפעילות חברתית , עדיף לא פורמלית (מפגשים/מעגלים/חוגים ברוח אלטרנטיבית)
עיסוקי פנאי לילדים: שומרי הגן, טיפוס,רולרבלייטס,ריקודים, קרמיקה,אפיה ובישול
עלות מחייה זולה יחסית
נשמח להזמנה להתארח ולהכיר את המקום שמחכה שנמצא אותו
יום נעים
נעמה
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
איפה לגור
בדקת את אשחר?
נשמע לי מתאים למה שאת מחפשת בכל הסעיפים שאני מכירה, אז אולי כדאי לבדוק גם את אלה שאני לא מכירה (עלות מחייה למשל).
נשמע לי מתאים למה שאת מחפשת בכל הסעיפים שאני מכירה, אז אולי כדאי לבדוק גם את אלה שאני לא מכירה (עלות מחייה למשל).
-
איפה לגור
שלום שלום
אחרי מסע הרפתקאות ונדודים בכל חלקי הארץ,מפגשים עם אנשים ויישובים,
משתפת אתכם בממצאים
בטוחה שהמידע יועיל למישהו במשהו
בשורה התחתונה: אזור התענכים.
אני מכוונת על האזור. ברור לי שזה יהיה המקום החם הבא למשפחות חינוך ביתי ואנשי "באופן" בכלל.רק צריכה למצוא את הבית המדוייק לנו.
במסגרת חיפושיי אחר מקום עבורנו בעולם הרחקתי נדוד להרבה יישובים בכל רחבי הארץ. " המקום נמצא בתוכך",כך שמעתי קול מהדהד. ואכן,המקום המיוחל לא נמצא בשום יישוב שחיפשתי בו. מה שנמצא הוא ההבנה שבתוכי פנימה נמצאת גם הפנטזיה וגם הכוח להפכה למציאות
פגשתי הרבה אנשים עם צרכים ורצונות שונים משלי,אבל גם מאד דומים.
לרוב,כשתיארתי את שאני מייחלת לו,קיבלתי תגובה: " את מכירה מקום כזה? עכשיו אני באה..."
ובכן: הנה התשובה הפומבית: "כן,אני מכירה מקום כזה והוא נמצא בהישג ידינו
כל שעלינו לעשות זה לרצות לבחור בו.
אני מבינה היום שחשובים האנשים וחיי החברה בקהילה, יותר מהמקום הפיזי
ובכל זאת...
מהו המקום?
מקום קרוב לטבע עם שטח אדמה
מקום עם מקבץ שכנים ידידותיים בחינוך ביתי (טווח גילאים רחב,אבל עם דגש על ילדים גדולים יחסית ובני נוער), כך שיהיה מענה חברתי יומיומי בסביבת החיים הטבעית
מקום עם היצע דיור זול יחסית -יאפשר חיי פשטות למשפחה שבה רק הורה אחד מפרנס
מקום עם הזדמנויות להתארגנות לקנייה מרוכזת של מזון אורגני
מקום עם נגישות תחבורתית מהירה למרכז ולצפון
המקום שהיחיד שמצאתי שעשוי לאפשר מימוש הפנטזיה - זה אזור יישובי התענך:
גוש אומן: גדיש,מלאה,ניר יפה
גוש חבר:אדירים,ברק,דבורה ונפרד: רם און
גוש יעל: אביטל,מיטב,פרזון
למה באזור התענכים?
קיבוצים באופן כללי- מעוניינים להשכיר רק למי שממלא את מערכת החינוך שלהם(גנים... - לא מוכנים לשמוע על חינוך ביתי) , ו/או קונה שטח ובונה בית בהרחבה.
חוצמזה, ברוב הקיבוצים יש רק היצע דירות קטנות 2-3 חדרים. לא מצאנו בשום מקום דירת 4 חדרים למשפחה גדולה.
נווה איתן- יש קהילה גדולה של 20 משפחות בחינוך ביתי.
הקיבוץ לא מאפשר כיום השכרת בתים למשפחות נוספות בחנ"ב אלא רק לקליטה לחברות
חוקוק-הרחבה אקולוגית בשלבי תכנון ובנייה,אחלה קהילה,אבל אין בתים להשכרה
מערכת חינוך מדהימה (שילוב של אנתרופוסופי וחינוך ביתי-התייחסות לקהילה כבית...),אבל רק עד גיל 8-9 . אין בני נוער ואין בכלל משפחות חינוך ביתי.
כרמיאל - עיר שאליה מתקבצות הרבה משפחות חינוך ביתי מכל אזור הצפון הרחוק למפגשים נחמדים בבית משפחה פעילה מאד סביבתית. (ביום המפגש מתקיים קרקס -חוגים אחת לשבוע לילדים יהודים וערביים מהאזור)
יש התארגנות של קואופרטיב ירקות אורגניים מקומיים , ועוד הרבה היצע לפעילות אקולוגית/רוחנית
הם שוקלים לעבור לנהריה או כליל כך שלא יהיה רלוונטי בקרוב
גוש משגב -גליל תחתון . יש לא מעט משפחות חינוך ביתי ,גם ילדים גדולים יחסית, אבל מפוזרות ביישובים השונים (יודפת,הררית,אבטליון,צורית,אשחר,מכמנים) מה שמחייב הסעות,הסעות,הסעות
יודפת-מקום מקסים עם משפחה נחמדה בחינוך ביתי אבל אין היצע דירות בכלל. רשימות המתנה ארוכות וביוקר
הררית:הבנתי שיש שתי משפחות,אבל לא הייתי. אין היצע דירות גדולות להשכרה
צורית-קרוב לכרמיאל. משפחה אחת שעברה מחנ"ב לביה"ס, יש מתנס קרוב עם חוגים
אשחר-יש 4 משפחות עם ילדים קטנים-עד גיל 8-9(?). יישוב מעורב של דתיים וחילוניים.
אמירים- שלוש משפחות חינוך ביתי טבעוניות. לא הייתי.
מעלות-משפחה אחת. לא הייתי.
כליל-שתי משפחות . יש את ביה"ס שיח של דני לסרי,אז גם משפחות בחינוך ביתי שולחות את הילדים הגדולים יותר לשלוש פעמים בשבוע. דיור יקר.
ראש פינה וכפר גלעדי- מקבץ משפחות חינוך ביתי עם ילדים גדולים ובני נוער
לא הייתי. רחוק לנו מדי.
יודעת שבאצבע הגליל יש עוד כמה משפחות,אבל רחוק לנו מדי אז לא בדקתי
כורזים-משפחה אחת (כבר יצאו מחנ"ב לביה"ס)
עין איילה- שמעתי שיש משפחה אחת,אבל לא בדקתי
זכרון יעקב - משפחה אחת (?) לא בדקתי
אשדות יעקב- קיבוץ בעמק הירדן , דרומית לכנרת.יש הרחבה אקולוגית בשלבי תכנון ובנייה, אבל אין בתים להשכרה, במיוחד לא למשפחה גדולה ולמי שאינו בונה בית בהרחבה
גשר- קיבוץ בעמק הירדן שמזמין משפחות לדיור בהשכרה,אבל רק דירות קטנות
יש את מרכז "גשר לנגה" -משהו אלטרנטיבי טיפולי מעניין
נורית- בגלבוע, יש תוכנית להקמת יישוב אקולוגי (חארטה לדעתי,סתם יזם שרוצה להרוויח כסף מהתווית הירוקה)
אבל בפעל אין אפשרות לדיור . יש חוות בודדים בנורית של אשה מדהימה שגידלה את ילדיה לבדה ביער.הם כבר גדלו...
רותם - יישוב בבקעת הירדן-(שטחים),עם אוריאנטציה אקולוגית. לא הייתי אבל הבנתי שיש אנשים טובים ואורגני וכאלו. דתיים,אין חנ"ב
קציר/חריש/מי עמי/ריחן/... -יישובים בתוך הקו הירוק,מעל ואדי ערה, מוקפים בכפרים ערביים
אין שום משפחות חינוך ביתי,אבל אני מספרת כאן,כי התרגשתי לגלות אזור עם חורש טבעי יפהיפה מאד. נוף מקסים,אבל אווירת הגדרות המקיפים את היישובים היהודיים לא נחמדה בכלל.
יבנאל- מושבה יפה מעל הכנרת, אבל אין בתים להשכרה עקב "האחזות" של גרעיני התיישבות דתיים (ברסלבים והקבוצה של אוהד האזרחי). יש עניין לוותיקי המושבה החילונים לעודד משפחות חילוניות להתיישב במקום.
פעם התקיימו מפגשי חנ"ב אצל העוגי ה אבל הם כבר לא גרים שם יותר אז אין
כפר תבור- משפחה אחת (שאמורה לעבור צפונה יותר)
נהלל-חוות יש מאין-חוות פארמקלצר נחמדה מאד עם שוק קח תן והכל, אבל אין דירות להשכרה ולא זול ובכלל אין חינוך ביתי
צבעון-יש משפחה נחמדה בחינוך ביתי אבל אין דירות פנויות למגורים
בית קשת- יש קהילה אנתרופוסופית
פרדס חנה כרכור- "בירת האלטרנטיבי" , כך אומרים...
אין היצע דירות מספיק להשכרה וממש לא זול ,יקר בקיצור
אמורים להיות מפגשי חינוך ביתי ושפע קואופרטיבים אורגניים והכל,אבל אני לא מצאתי ולא התחברתי.
בארותיים-יש מקבץ של 4 משפחות חינוך ביתי, אבל ילדים קטנים יחסית
בת חפר-שמעתי שיש אבל לא הייתי
רחובות -גזר-מודיעין
טוב, זו מעצמה.ממש מלא משפחות בחינוך ביתי. שפע של פעילויות וסיורים לימודיים ומפגשים וחוגים והתארגנויות ירוקות ומה לא
אז למה לא? עבורי-באופן אישי עמוס מדי ובמרכז מדי. יקר מדי . יותר מדי נסיעות.לא הצלחתי להתוודע למקבץ משפחות שגרות ממש בשכנות ו/או משפחות שמעוניינות בחיי קהילה עם עוד משפחות חינוך ביתי בשכנות
רחובות העיר-יש כמה משפחות והבנתי שדיור זול יחסית
מושב מטע- פעם התקיימו בבית שלנו מפגשי חינוך ביתי אבל נכון להיום אין ילדים גדולים בחינוך ביתי. דיור יקר מדי (אנחנו משכירים שם את הבית שלנו...)
ירושלים - הרבה משפחות גם בעיר וגם באזור הרי יהודה
לא מכירה אישית מקרוב, אז לא יודעת לפרט
תקוע- בשטחים,דרומית מזרחית לירושלים.מכירה משפחה אחת משם אבל כבר לא בחנ"ב
ניר משה-חוות אדממה- ליד נתיבות . אחלה מקום עם הרבה עשייה אקולוגית ואפשרויות דיור בזול יחסית במושב , אבל חור נידח ומרוחק במיוחד,ללא משפחות חינוך ביתי בכלל בכל האזור.חביב על אנשי הריינבו. יש ביה"ס "מרחב" אלטרנטיבי שנשמע טוב,אבל יקר .
כרמים-בצפון הנגב. יש הרחבה אקולוגית בשלבי תכנון ובנייה,אבל אין דירות להשכרה
(במיוחד לא רלוונטי אם אינך בונה בית בהרחבה)
אורות-מושב נחמד בצפון הנגב עם משפחה נחמדה שאצלה מתקיימים מפגשי חינוך ביתי,אבל רק לילדים קטנים. הגדולים יותר הולכים לביה"ס
מיתר-יישוב קהילתי בצפון הנגב,די גדול במועצה מקומית נפרדת,היצע גדול של חוגים ופעילויות .משפחה אחת בחינוך ביתי שעושה יותר homeschooling מאשר unschooling
באר שבע - שמעתי שיש שתי משפחות בחינוך ביתי עם ילדים גדולים-נוער, אבל לא בדקתי
באר מילכה- ליד ניצנה,ממש צמוד לגבול עם מצריים. מקום מקסים עם מקבץ משפחות בחינוך ביתי . יש הרחבה אקולוגית ואנשים טובים, אבל-דירות להשכרה מועטות ומיועדות רק למי שבונה את ביתו בהרחבה
יישוב סמוך-קדש ברנע-יש ירקות אורגניים
מושב עידן בערבה ליד חצבה- משפחה נחמדה בחינוך ביתי עם משק אורגני ,בשלבי מעבר לחוות פארמקלצר. מקום שווה אבל דיור יקר.ורחוק...
אם שכחתי משהו-אוסיף בהמשך
ואם פספסתי משהו-אתם מוזמנים להאיר את עיני
אשמח לתת עוד פרטים למתעניינים
יום נעים
נעמה
052-4670045
weiss נקודה naama שטרודל גימייל נקודה קום
אחרי מסע הרפתקאות ונדודים בכל חלקי הארץ,מפגשים עם אנשים ויישובים,
משתפת אתכם בממצאים
בטוחה שהמידע יועיל למישהו במשהו
בשורה התחתונה: אזור התענכים.
אני מכוונת על האזור. ברור לי שזה יהיה המקום החם הבא למשפחות חינוך ביתי ואנשי "באופן" בכלל.רק צריכה למצוא את הבית המדוייק לנו.
במסגרת חיפושיי אחר מקום עבורנו בעולם הרחקתי נדוד להרבה יישובים בכל רחבי הארץ. " המקום נמצא בתוכך",כך שמעתי קול מהדהד. ואכן,המקום המיוחל לא נמצא בשום יישוב שחיפשתי בו. מה שנמצא הוא ההבנה שבתוכי פנימה נמצאת גם הפנטזיה וגם הכוח להפכה למציאות
פגשתי הרבה אנשים עם צרכים ורצונות שונים משלי,אבל גם מאד דומים.
לרוב,כשתיארתי את שאני מייחלת לו,קיבלתי תגובה: " את מכירה מקום כזה? עכשיו אני באה..."
ובכן: הנה התשובה הפומבית: "כן,אני מכירה מקום כזה והוא נמצא בהישג ידינו
כל שעלינו לעשות זה לרצות לבחור בו.
אני מבינה היום שחשובים האנשים וחיי החברה בקהילה, יותר מהמקום הפיזי
ובכל זאת...
מהו המקום?
מקום קרוב לטבע עם שטח אדמה
מקום עם מקבץ שכנים ידידותיים בחינוך ביתי (טווח גילאים רחב,אבל עם דגש על ילדים גדולים יחסית ובני נוער), כך שיהיה מענה חברתי יומיומי בסביבת החיים הטבעית
מקום עם היצע דיור זול יחסית -יאפשר חיי פשטות למשפחה שבה רק הורה אחד מפרנס
מקום עם הזדמנויות להתארגנות לקנייה מרוכזת של מזון אורגני
מקום עם נגישות תחבורתית מהירה למרכז ולצפון
המקום שהיחיד שמצאתי שעשוי לאפשר מימוש הפנטזיה - זה אזור יישובי התענך:
גוש אומן: גדיש,מלאה,ניר יפה
גוש חבר:אדירים,ברק,דבורה ונפרד: רם און
גוש יעל: אביטל,מיטב,פרזון
למה באזור התענכים?
- זה צפון,אבל צפון שיחסית הכי קרוב למרכז
- הרבה אפשרויות דיור בזול יחסית (בתים ישנים במשק במושבים,בתים חדשים בהרחבות,יישוב קהילתי,עיר-עפולה)
- 20 דקות מכביש 6
- 10 דקות מעפולה-עיר כפרית עם אפשרויות דיור זולות, שוק,חנויות טבע ואורגני,תחבורה ציבורית
- 20 דקות מנווה איתן (הזדמנות למפגש ופעילויות עם משפחות חינוך ביתי.משפחות שכבר מתפרנסות באזור יכולות לשקול מעבר...)
- יש מפגשי חינוך ביתי אחת לשבוע בסבב בין המשפחות הקרובות בעמק יזרעאל: אדירים/ברק/מרחביה/גן נר/עפולה/תל עדשים/רמת צבי/
- יש חווה אורגנית במרחביה,כפר יהושוע,כליל הטבע-בעפולה,ניצת הדובדבן\ כולל משלוחים מוזלים לקבוצה
- יש שני חוגי טבע שמדריך שימי רף: שומרי הגן וחוג סיור
- יש מחסן חילפין: קח-תן שאני מפעילה
קיבוצים באופן כללי- מעוניינים להשכיר רק למי שממלא את מערכת החינוך שלהם(גנים... - לא מוכנים לשמוע על חינוך ביתי) , ו/או קונה שטח ובונה בית בהרחבה.
חוצמזה, ברוב הקיבוצים יש רק היצע דירות קטנות 2-3 חדרים. לא מצאנו בשום מקום דירת 4 חדרים למשפחה גדולה.
נווה איתן- יש קהילה גדולה של 20 משפחות בחינוך ביתי.
הקיבוץ לא מאפשר כיום השכרת בתים למשפחות נוספות בחנ"ב אלא רק לקליטה לחברות
חוקוק-הרחבה אקולוגית בשלבי תכנון ובנייה,אחלה קהילה,אבל אין בתים להשכרה
מערכת חינוך מדהימה (שילוב של אנתרופוסופי וחינוך ביתי-התייחסות לקהילה כבית...),אבל רק עד גיל 8-9 . אין בני נוער ואין בכלל משפחות חינוך ביתי.
כרמיאל - עיר שאליה מתקבצות הרבה משפחות חינוך ביתי מכל אזור הצפון הרחוק למפגשים נחמדים בבית משפחה פעילה מאד סביבתית. (ביום המפגש מתקיים קרקס -חוגים אחת לשבוע לילדים יהודים וערביים מהאזור)
יש התארגנות של קואופרטיב ירקות אורגניים מקומיים , ועוד הרבה היצע לפעילות אקולוגית/רוחנית
הם שוקלים לעבור לנהריה או כליל כך שלא יהיה רלוונטי בקרוב
גוש משגב -גליל תחתון . יש לא מעט משפחות חינוך ביתי ,גם ילדים גדולים יחסית, אבל מפוזרות ביישובים השונים (יודפת,הררית,אבטליון,צורית,אשחר,מכמנים) מה שמחייב הסעות,הסעות,הסעות
יודפת-מקום מקסים עם משפחה נחמדה בחינוך ביתי אבל אין היצע דירות בכלל. רשימות המתנה ארוכות וביוקר
הררית:הבנתי שיש שתי משפחות,אבל לא הייתי. אין היצע דירות גדולות להשכרה
צורית-קרוב לכרמיאל. משפחה אחת שעברה מחנ"ב לביה"ס, יש מתנס קרוב עם חוגים
אשחר-יש 4 משפחות עם ילדים קטנים-עד גיל 8-9(?). יישוב מעורב של דתיים וחילוניים.
אמירים- שלוש משפחות חינוך ביתי טבעוניות. לא הייתי.
מעלות-משפחה אחת. לא הייתי.
כליל-שתי משפחות . יש את ביה"ס שיח של דני לסרי,אז גם משפחות בחינוך ביתי שולחות את הילדים הגדולים יותר לשלוש פעמים בשבוע. דיור יקר.
ראש פינה וכפר גלעדי- מקבץ משפחות חינוך ביתי עם ילדים גדולים ובני נוער
לא הייתי. רחוק לנו מדי.
יודעת שבאצבע הגליל יש עוד כמה משפחות,אבל רחוק לנו מדי אז לא בדקתי
כורזים-משפחה אחת (כבר יצאו מחנ"ב לביה"ס)
עין איילה- שמעתי שיש משפחה אחת,אבל לא בדקתי
זכרון יעקב - משפחה אחת (?) לא בדקתי
אשדות יעקב- קיבוץ בעמק הירדן , דרומית לכנרת.יש הרחבה אקולוגית בשלבי תכנון ובנייה, אבל אין בתים להשכרה, במיוחד לא למשפחה גדולה ולמי שאינו בונה בית בהרחבה
גשר- קיבוץ בעמק הירדן שמזמין משפחות לדיור בהשכרה,אבל רק דירות קטנות
יש את מרכז "גשר לנגה" -משהו אלטרנטיבי טיפולי מעניין
נורית- בגלבוע, יש תוכנית להקמת יישוב אקולוגי (חארטה לדעתי,סתם יזם שרוצה להרוויח כסף מהתווית הירוקה)
אבל בפעל אין אפשרות לדיור . יש חוות בודדים בנורית של אשה מדהימה שגידלה את ילדיה לבדה ביער.הם כבר גדלו...
רותם - יישוב בבקעת הירדן-(שטחים),עם אוריאנטציה אקולוגית. לא הייתי אבל הבנתי שיש אנשים טובים ואורגני וכאלו. דתיים,אין חנ"ב
קציר/חריש/מי עמי/ריחן/... -יישובים בתוך הקו הירוק,מעל ואדי ערה, מוקפים בכפרים ערביים
אין שום משפחות חינוך ביתי,אבל אני מספרת כאן,כי התרגשתי לגלות אזור עם חורש טבעי יפהיפה מאד. נוף מקסים,אבל אווירת הגדרות המקיפים את היישובים היהודיים לא נחמדה בכלל.
יבנאל- מושבה יפה מעל הכנרת, אבל אין בתים להשכרה עקב "האחזות" של גרעיני התיישבות דתיים (ברסלבים והקבוצה של אוהד האזרחי). יש עניין לוותיקי המושבה החילונים לעודד משפחות חילוניות להתיישב במקום.
פעם התקיימו מפגשי חנ"ב אצל העוגי ה אבל הם כבר לא גרים שם יותר אז אין
כפר תבור- משפחה אחת (שאמורה לעבור צפונה יותר)
נהלל-חוות יש מאין-חוות פארמקלצר נחמדה מאד עם שוק קח תן והכל, אבל אין דירות להשכרה ולא זול ובכלל אין חינוך ביתי
צבעון-יש משפחה נחמדה בחינוך ביתי אבל אין דירות פנויות למגורים
בית קשת- יש קהילה אנתרופוסופית
פרדס חנה כרכור- "בירת האלטרנטיבי" , כך אומרים...
אין היצע דירות מספיק להשכרה וממש לא זול ,יקר בקיצור
אמורים להיות מפגשי חינוך ביתי ושפע קואופרטיבים אורגניים והכל,אבל אני לא מצאתי ולא התחברתי.
בארותיים-יש מקבץ של 4 משפחות חינוך ביתי, אבל ילדים קטנים יחסית
בת חפר-שמעתי שיש אבל לא הייתי
רחובות -גזר-מודיעין
טוב, זו מעצמה.ממש מלא משפחות בחינוך ביתי. שפע של פעילויות וסיורים לימודיים ומפגשים וחוגים והתארגנויות ירוקות ומה לא
אז למה לא? עבורי-באופן אישי עמוס מדי ובמרכז מדי. יקר מדי . יותר מדי נסיעות.לא הצלחתי להתוודע למקבץ משפחות שגרות ממש בשכנות ו/או משפחות שמעוניינות בחיי קהילה עם עוד משפחות חינוך ביתי בשכנות
רחובות העיר-יש כמה משפחות והבנתי שדיור זול יחסית
מושב מטע- פעם התקיימו בבית שלנו מפגשי חינוך ביתי אבל נכון להיום אין ילדים גדולים בחינוך ביתי. דיור יקר מדי (אנחנו משכירים שם את הבית שלנו...)
ירושלים - הרבה משפחות גם בעיר וגם באזור הרי יהודה
לא מכירה אישית מקרוב, אז לא יודעת לפרט
תקוע- בשטחים,דרומית מזרחית לירושלים.מכירה משפחה אחת משם אבל כבר לא בחנ"ב
ניר משה-חוות אדממה- ליד נתיבות . אחלה מקום עם הרבה עשייה אקולוגית ואפשרויות דיור בזול יחסית במושב , אבל חור נידח ומרוחק במיוחד,ללא משפחות חינוך ביתי בכלל בכל האזור.חביב על אנשי הריינבו. יש ביה"ס "מרחב" אלטרנטיבי שנשמע טוב,אבל יקר .
כרמים-בצפון הנגב. יש הרחבה אקולוגית בשלבי תכנון ובנייה,אבל אין דירות להשכרה
(במיוחד לא רלוונטי אם אינך בונה בית בהרחבה)
אורות-מושב נחמד בצפון הנגב עם משפחה נחמדה שאצלה מתקיימים מפגשי חינוך ביתי,אבל רק לילדים קטנים. הגדולים יותר הולכים לביה"ס
מיתר-יישוב קהילתי בצפון הנגב,די גדול במועצה מקומית נפרדת,היצע גדול של חוגים ופעילויות .משפחה אחת בחינוך ביתי שעושה יותר homeschooling מאשר unschooling
באר שבע - שמעתי שיש שתי משפחות בחינוך ביתי עם ילדים גדולים-נוער, אבל לא בדקתי
באר מילכה- ליד ניצנה,ממש צמוד לגבול עם מצריים. מקום מקסים עם מקבץ משפחות בחינוך ביתי . יש הרחבה אקולוגית ואנשים טובים, אבל-דירות להשכרה מועטות ומיועדות רק למי שבונה את ביתו בהרחבה
יישוב סמוך-קדש ברנע-יש ירקות אורגניים
מושב עידן בערבה ליד חצבה- משפחה נחמדה בחינוך ביתי עם משק אורגני ,בשלבי מעבר לחוות פארמקלצר. מקום שווה אבל דיור יקר.ורחוק...
אם שכחתי משהו-אוסיף בהמשך
ואם פספסתי משהו-אתם מוזמנים להאיר את עיני
אשמח לתת עוד פרטים למתעניינים
יום נעים
נעמה
052-4670045
weiss נקודה naama שטרודל גימייל נקודה קום
-
איפה לגור
רק המלצה לגבי אזור התענכים:
כדי למנוע עליית מחירי הדיור עקב ביקוש גובר ,כדאי להימנע ככל האפשר מהתעניינות אינטנסיבית ישירות מול בעלי הנכסים. כמה שיותר אנשים יפנו-הם יעלו את המחירים,וחבל...
מי שרוצה-יש בידי לא מעט מידע וטלפונים. אשמח לשתף.
תודה
כדי למנוע עליית מחירי הדיור עקב ביקוש גובר ,כדאי להימנע ככל האפשר מהתעניינות אינטנסיבית ישירות מול בעלי הנכסים. כמה שיותר אנשים יפנו-הם יעלו את המחירים,וחבל...
מי שרוצה-יש בידי לא מעט מידע וטלפונים. אשמח לשתף.
תודה
-
איפה לגור
ועוד "אגב" אחד:
יש באזור היצע די גדול למשקים ובתים למכירה. אני מחפשת להשכיר,אז לא יודעת מחירים של קנייה
אבל יש
יש באזור היצע די גדול למשקים ובתים למכירה. אני מחפשת להשכיר,אז לא יודעת מחירים של קנייה
אבל יש
-
איפה לגור
קציר/חריש/מי עמי/ריחן/... -יישובים בתוך הקו הירוק
ריחן בחוץ (אבל בצד הנכון של הגדר)
נכון שאין פה (קציר) משפחות בחנ"ב, אבל אני יודעת על לפחות 2 חוץ מאתנו שהיו עושות חנ"ב אילו היו פה עוד משפחות בחנ"ב מעגל קסמים שכזה.
נעמה, עשית פה סיכום מחכים, מדהים ומאלף - כל הכבוד ותודה על ההשקעה!
ריחן בחוץ (אבל בצד הנכון של הגדר)
נכון שאין פה (קציר) משפחות בחנ"ב, אבל אני יודעת על לפחות 2 חוץ מאתנו שהיו עושות חנ"ב אילו היו פה עוד משפחות בחנ"ב מעגל קסמים שכזה.
נעמה, עשית פה סיכום מחכים, מדהים ומאלף - כל הכבוד ותודה על ההשקעה!
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
איפה לגור
אני די בטוחה שאני מכירה משפחה בחינוך ביתי בקציר
(הדולה שלי אני אשאל אותה )
(הדולה שלי אני אשאל אותה )
-
איפה לגור
הדולה שלך מקציר והיא עושה חינוך ביתי? אם כן, היא לא אחת משלוש הדולות שאני מכירה כאן. וואו, כמה דולות!
אשמח לדעת באמת אם הם בחנ"ב...
אשמח לדעת באמת אם הם בחנ"ב...
-
- הצטרפות: 24 יולי 2009, 14:26
איפה לגור
רק כמה תיקונים בתור מי שגרה באיזור: בזכרון/בנימינה/פ"ח/כרכור יש לא מעט משפחות בחינוך ביתי (גם לבני נוער), רק שהן לא מקובצות יחדיו באותה השכונה, וכן יש נסיעות והסעות.
בחריש יש הרבה משפחות חנ"ב אך הם חלק מקהילה די סגורה ואולי בגלל זה לא הצלחת להגיע אליהם.
יעלי לה - 2 חוץ מכם זה כבר שלוש, זה די הרבה! ואם לוקחים בחשבון שיש לא מעט משפחות נוספות בסביבה, ומפגשים קבועים בזכרון כל שבוע, נראה לי קצת חבל... הרי אי אפשר לחכות שיבואו עוד 20 משפחות חנ"ב ויתיישבו בדיוק באותו רחוב
בחריש יש הרבה משפחות חנ"ב אך הם חלק מקהילה די סגורה ואולי בגלל זה לא הצלחת להגיע אליהם.
יעלי לה - 2 חוץ מכם זה כבר שלוש, זה די הרבה! ואם לוקחים בחשבון שיש לא מעט משפחות נוספות בסביבה, ומפגשים קבועים בזכרון כל שבוע, נראה לי קצת חבל... הרי אי אפשר לחכות שיבואו עוד 20 משפחות חנ"ב ויתיישבו בדיוק באותו רחוב
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
איפה לגור
תודה נעמה.
מאיר עיניים.
מאיר עיניים.
איפה לגור
מה עם אביעזר (ליד נתיב הלה? יש שם כמה משפחות,לא? לא יודעת באילו גילאים
-
איפה לגור
כל הכבוד לנעמה!
איזה יופי.
אנחנו מרחובות, מאד מחפשים קהילה. מפגשים של חינוך ביתי לא מספקים אותנו.
מצד שני, היום הבוציק הכריז שהוא "רוצה ללכת לגן ילדים" אז לך תבנה על קהילת חינוך ביתי...
אשמח לשמוע עוד עדכונים וגם לקפוץ לבקר באיזורים המדוברים בקרוב.
איזה יופי.
אנחנו מרחובות, מאד מחפשים קהילה. מפגשים של חינוך ביתי לא מספקים אותנו.
מצד שני, היום הבוציק הכריז שהוא "רוצה ללכת לגן ילדים" אז לך תבנה על קהילת חינוך ביתי...
אשמח לשמוע עוד עדכונים וגם לקפוץ לבקר באיזורים המדוברים בקרוב.
-
- הצטרפות: 10 מרץ 2007, 21:04
- דף אישי: הדף האישי של הילה_גביש*
איפה לגור
_כל הכבוד לנעמה!
איזה יופי._
תודה לך על ההשקעה!
איזה יופי._
תודה לך על ההשקעה!
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
איפה לגור
שלום!
רק רציתי להסב את תשומת הלב לגישה נוספת-
לגור איפה שכייף. שכר דירה סביר, שכנים נעימים.
החברה של ילדיי אינה מתבססת אך ורק על ילדי חינוך ביתי. אם יש הרבה ילדים בסביבה, אפשר למצוא את הדרך (חוגים, אירועים, גן שעשועים) להרחיב את מעגל החברה לילדים.
לדעתי, חברה הומוגונית של חינוך ביתי היא מתבדלת ובעייתית.
נכון, זה נחמד, אבל לא הכרח.
רק רציתי להסב את תשומת הלב לגישה נוספת-
לגור איפה שכייף. שכר דירה סביר, שכנים נעימים.
החברה של ילדיי אינה מתבססת אך ורק על ילדי חינוך ביתי. אם יש הרבה ילדים בסביבה, אפשר למצוא את הדרך (חוגים, אירועים, גן שעשועים) להרחיב את מעגל החברה לילדים.
לדעתי, חברה הומוגונית של חינוך ביתי היא מתבדלת ובעייתית.
נכון, זה נחמד, אבל לא הכרח.
איפה לגור
רקהערה קטנה למה שכתבהנעמה למעלה - לאור הידוע לנו על יחסי משרד החינוך עם החינוך הביתי, אולי יש מקום לשקול האם נכון לפרט באלו יישובים בדיוק יש משפחות בחינוך ביתי.
ובלי קשר - שיהיה בהצלחה, נעמה.
-
איפה לגור
בעיני החיפוש הוא בהחלט של קהילה, לא רק בחינוך ביתי.
אבל כן רצוי מאד שתהינה מספר (לפחות מצומצם) משפחות שילדיהם בבית, אחרת שעות הבוקר מבודדות.
בהחלט מחפשת קהילה הטרוגנית, גם מבחינת גילאים.
אבל כן רצוי מאד שתהינה מספר (לפחות מצומצם) משפחות שילדיהם בבית, אחרת שעות הבוקר מבודדות.
בהחלט מחפשת קהילה הטרוגנית, גם מבחינת גילאים.
-
- הצטרפות: 12 מרץ 2002, 18:32
- דף אישי: הדף האישי של אסנת_ש*
איפה לגור
רקהערה קטנה למה שכתבהנעמה למעלה - לאור הידוע לנו על יחסי משרד החינוך עם החינוך הביתי, אולי יש מקום לשקול האם נכון לפרט באלו יישובים בדיוק יש משפחות בחינוך ביתי.
כן גם אני חשבתי על זה...
כן גם אני חשבתי על זה...
-
- הצטרפות: 03 פברואר 2010, 00:24
איפה לגור
ור הידוע לנו על יחסי משרד החינוך עם החינוך הביתי, אולי יש מקום לשקול האם נכון לפרט באלו יישובים בדיוק יש משפחות בחינוך ביתי.
אנו רוצים לשמור על הפרטיות שלנו ואת חושפת בפני הכלל איפה יש, ואנו משפחה שלא מוכרת וציינת מקום מגורינו ואנו לא מוכרים- אנו יכולים להסתבך אנא שמרי על הפרטיות של הכלל המידע קצת נגיש לכולם ,
אנו רוצים לשמור על הפרטיות שלנו ואת חושפת בפני הכלל איפה יש, ואנו משפחה שלא מוכרת וציינת מקום מגורינו ואנו לא מוכרים- אנו יכולים להסתבך אנא שמרי על הפרטיות של הכלל המידע קצת נגיש לכולם ,
-
- הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 00:34
- דף אישי: הדף האישי של הילה_ב*
איפה לגור
וואו 17 משפחות בחינוך ביתי!!!! ואנחנו עוד מתייבשים לנו כאן בטירת צבי.... טוב חייבת לעשות דבר מה בעניין.
איפה לגור
שלום לכולם,
מה אתם יודעים על בקעת הירדן? אנחנו חושבים אולי לעבור לשם, ולא יודעים מה מצב החינוך הביתי שם. האם הוא קיים? ואם לא, מה המצב של מסגרות החינוך שם? האם לומדים עד הצהרים או שיש יום לימודים ארוך? יש בכלל סיכוי למצוא חברים אם כולם במסגרות?
מה אתם יודעים על בקעת הירדן? אנחנו חושבים אולי לעבור לשם, ולא יודעים מה מצב החינוך הביתי שם. האם הוא קיים? ואם לא, מה המצב של מסגרות החינוך שם? האם לומדים עד הצהרים או שיש יום לימודים ארוך? יש בכלל סיכוי למצוא חברים אם כולם במסגרות?
איפה לגור
הי,
אנחנו זוג עם תינוקי, חולמים על בית עם קרקע ושכנים נעימים.
נשמח למקום שמאפשר רב גוניות, חיבור לטבע, חיבור לקהילה.
אנחנו מכווננים כרגע לאיזור שבין עמק האלה לקרית גת.
יש מביניכם שמכירים ישובים מתאימים? יש מביניכם שגרים במקום דומה באיזור? נשמח להכיר ולשמוע כיוונים.
פתוחים גם להכיר אנשים שרוצים לעבור לאיזור, ובתהליכי חיפוש דומים.
אנחנו זוג עם תינוקי, חולמים על בית עם קרקע ושכנים נעימים.
נשמח למקום שמאפשר רב גוניות, חיבור לטבע, חיבור לקהילה.
אנחנו מכווננים כרגע לאיזור שבין עמק האלה לקרית גת.
יש מביניכם שמכירים ישובים מתאימים? יש מביניכם שגרים במקום דומה באיזור? נשמח להכיר ולשמוע כיוונים.
פתוחים גם להכיר אנשים שרוצים לעבור לאיזור, ובתהליכי חיפוש דומים.
איפה לגור
_ברוב הישובים עליהם אני מחפשת מידע בויקיפדיה כתוב - שהישוב הוקם על חורבות הכפר הערבי .. כך וכך .. שתושביו ברחו/אולצו לעזוב במלחמת השחרור ולא הורשו לחזור לאחר מכן.
זה מעורר אצלי אי-נחת ויוצר הרתעה מסוימת מלהתגורר במקום. מבלי קשר כרגע לעניין פוליטי או הצדקות ._
אם לא נוח לך עם זה, רדי מהארץ. רוב היישובים בארץ הם כאלה (כולל כל הערים הגדולות או לפחות חלקים בתוכן).
(מצד שני, הרבה כפרים ערביים נבנו על חורבות יישובים יהודיים עתיקים. ארץ מסובכת יש לנו, מה לעשות)
זה מעורר אצלי אי-נחת ויוצר הרתעה מסוימת מלהתגורר במקום. מבלי קשר כרגע לעניין פוליטי או הצדקות ._
אם לא נוח לך עם זה, רדי מהארץ. רוב היישובים בארץ הם כאלה (כולל כל הערים הגדולות או לפחות חלקים בתוכן).
(מצד שני, הרבה כפרים ערביים נבנו על חורבות יישובים יהודיים עתיקים. ארץ מסובכת יש לנו, מה לעשות)
-
- הצטרפות: 04 מאי 2008, 13:45
איפה לגור
שלום לכולם,
האם יש מי שיכול לשפוך אור על נושא ההתרחבות החרדית סביב קציר? להבנתנו התקבלו האישורים בממשלה לבניית עיר חרדית בת 150000! תושבים, סביב הגרעין הקיים??
גם אנחנו משפחה עם שני ילדים בני 6 ו 3 שמחפשים מקום עם קהילה של אנשים נעימים במחיר שפוי.
האם יש מי שיכול לשפוך אור על נושא ההתרחבות החרדית סביב קציר? להבנתנו התקבלו האישורים בממשלה לבניית עיר חרדית בת 150000! תושבים, סביב הגרעין הקיים??
גם אנחנו משפחה עם שני ילדים בני 6 ו 3 שמחפשים מקום עם קהילה של אנשים נעימים במחיר שפוי.
-
איפה לגור
קודם כל לא מדובר בקציר אלא בחריש (שני יישובים שונים לחלוטין, שכל מה שמשותף ביניהם הוא שתושביהם משלמים ארנונה ומים לאותו גוף, וגם זה זמני כנראה).
שנית, בזכות המחאה הנרחבת, התכנית לבניית עיר ל-150,000 תושבים בוטלה. עדיין מתוכננת לקום שם עיר חרדית, אבל בסדר גודל קטן בהרבה (לא זוכרת כרגע בדיוק כמה. לא יותר מ-30,000 אם אני לא טועה).
יש דפים שעוסקים בזה באתר, תעשי חיפוש על המילה חריש.
בואו לקציר.
קודם כל לא מדובר בקציר אלא בחריש (שני יישובים שונים לחלוטין, שכל מה שמשותף ביניהם הוא שתושביהם משלמים ארנונה ומים לאותו גוף, וגם זה זמני כנראה).
שנית, בזכות המחאה הנרחבת, התכנית לבניית עיר ל-150,000 תושבים בוטלה. עדיין מתוכננת לקום שם עיר חרדית, אבל בסדר גודל קטן בהרבה (לא זוכרת כרגע בדיוק כמה. לא יותר מ-30,000 אם אני לא טועה).
יש דפים שעוסקים בזה באתר, תעשי חיפוש על המילה חריש.
בואו לקציר.
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
- דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*
איפה לגור
מה אתם יודעים על בקעת הירדן? אנחנו חושבים אולי לעבור לשם, ולא יודעים מה מצב החינוך הביתי שם. האם הוא קיים?
קיבוץ נווה איתן, אנחנו 20 משפחות בחינוך ביתי.
קיבוץ נווה איתן, אנחנו 20 משפחות בחינוך ביתי.
-
- הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
- דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*
איפה לגור
מה אתם יודעים על בקעת הירדן? אנחנו חושבים אולי לעבור לשם, ולא יודעים מה מצב החינוך הביתי שם. האם הוא קיים?
אנחנו בבקעת הירדן, לדעתי המשפחה היחידה בחינוך ביתי, מקווים מאוד שהמצב ישתנה בעתיד.
לאן חשבתם לעבור?
אנחנו בבקעת הירדן, לדעתי המשפחה היחידה בחינוך ביתי, מקווים מאוד שהמצב ישתנה בעתיד.
לאן חשבתם לעבור?
איפה לגור
לאן זזים
אנחנו גרים בקיבוץ בית-ניר (בהרחבה)
שזה בדיוק באמצע בין עמק האלה לקרית גת..
חייים בטבע, חיבור לקהילה וכו
יש פה עוד יישובים שאולי יעניינו אתכם..
אם תרצי פרטיםמוזמנת לכתוב לי
[email protected]
אנחנו גרים בקיבוץ בית-ניר (בהרחבה)
שזה בדיוק באמצע בין עמק האלה לקרית גת..
חייים בטבע, חיבור לקהילה וכו
יש פה עוד יישובים שאולי יעניינו אתכם..
אם תרצי פרטיםמוזמנת לכתוב לי
[email protected]
-
- הצטרפות: 10 מרץ 2007, 21:04
- דף אישי: הדף האישי של הילה_גביש*
איפה לגור
אנחנו משפחה עם 2 ילדים בחינוך ביתי מעוניינים לקבל מידע על משפחות בחינוך ביתי באזור משגב, שבי ציון ובוסתן הגליל.מידע רב ככל האפשר- כמה משפחות גילאים הייצע בתים מחירים וכו'.. בודקים אפשרויות למעבר לאיזורים אלו (השכרה לבינתיים). אפשר בדפבית/פה או מאי מייל hilaorshin ב- gmail.com. תודה מראש.
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
- דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*
איפה לגור
למי שמעוניין לבדוק ולהכיר אותנו, מצורפת הזמנה למימונה בדף : השבט החדש בנווה איתן
-
איפה לגור
צריכים עזרה מפרדסחנאים כרכורים, התחלנו לחשוב על לגור באיזור, אבל צריכים עזרה בשכונות....הלכנו לראות היום משהו וזה לא היה זה... חשובים השכנים, אך גם המחיר.
תודה!
תודה!
-
- הצטרפות: 06 מרץ 2010, 22:24
- דף אישי: הדף האישי של גר_גיר*
איפה לגור
מישהו מכיר איך זה לגור בכפר קיש? מכול הבחינות, אנשים, אזור, מזג אויר וכ"ו...
תכתבו בדף שלי, תודה
תכתבו בדף שלי, תודה
איפה לגור
מישהו מכיר את עתלית?
או מקום גם זול וגם ליד הים?
מחפשת בית קטן וצנוע, אך עם זאת עם מרחבים וטבע, אודה אם יש למישהו רעיון בשבילי. אני חייבת למצוא די דחוף. תודה מראש לכל עזרה.
או מקום גם זול וגם ליד הים?
מחפשת בית קטן וצנוע, אך עם זאת עם מרחבים וטבע, אודה אם יש למישהו רעיון בשבילי. אני חייבת למצוא די דחוף. תודה מראש לכל עזרה.
-
- הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21
- דף אישי: הדף האישי של אמת_וצדק*
איפה לגור
עברנו לא מזמן להוד השרון בעיקר כדי להתקרב לגן האנתרופוסופי בו נמצאת בתי הבכורה ובקרוב גם השנייה.
עדיין לא ברור לנו אם נישאר כאן. השיקול המרכזי מבחינתנו הוא חינוך, כלומר בית הספר בו נרצה שבנותינו ילמדו. רק אזור המרכז רלוונטי לנו - שנינו עובדים בפתח תקווה.
אם נישאר בהוד השרון נצטרך להחליט בין בית הספר האנתרופוסופי החדש שהתחיל כאן, בית הספר הדמוקרטי, או בית ספר רגיל (אולי בית הספר לאמנויות בנוה נאמן).
יש לי מחשבה על לחזור לתל אביב, לאזור הצפון הישן (סביב יהודה המכבי), אבל אין לי מושג אם יש שם בית ספר שיכול להתאים לנו.
אודה מאוד על כל עצה / תובנה!
עדיין לא ברור לנו אם נישאר כאן. השיקול המרכזי מבחינתנו הוא חינוך, כלומר בית הספר בו נרצה שבנותינו ילמדו. רק אזור המרכז רלוונטי לנו - שנינו עובדים בפתח תקווה.
אם נישאר בהוד השרון נצטרך להחליט בין בית הספר האנתרופוסופי החדש שהתחיל כאן, בית הספר הדמוקרטי, או בית ספר רגיל (אולי בית הספר לאמנויות בנוה נאמן).
יש לי מחשבה על לחזור לתל אביב, לאזור הצפון הישן (סביב יהודה המכבי), אבל אין לי מושג אם יש שם בית ספר שיכול להתאים לנו.
אודה מאוד על כל עצה / תובנה!
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 15:02
- דף אישי: הדף האישי של הדס_מצוי*
איפה לגור
אמנם לא בצפון הישן, אבל בלב תל אביב קיים בית הספר "קהילה" שהוא בית ספר דמוקרטי. שווה לבדוק מה קורה שם, למרות שלדעתי יש רשימת המתנה.
-
- הצטרפות: 03 אפריל 2010, 07:30
- דף אישי: הדף האישי של הטירה_הנעה*
איפה לגור
תחושה של שינוי.
מעוניינים לעבור לאחד מהקיבוצים הצפונים: דפנה,שניר,להבות הבשן....
מכירים?
נשמח למידע.
מכירים?
נשמח למידע.
איפה לגור
ברגעים אלו התחילה קליטה של משפחות צעירות במושב מיצר (קיבוץ לשעבר) בדרום רמת הגולן.
המקום מציע 1.5-2.5 דונם לבניה ועוד 35 דונם לחקלאות למשפחה. התשלום הוא עבור התשתיות בלבד (בין80000 -120000 ₪ והקרקע בחינם!).
השטח עדיין לא הופשר וזה עניין של כ3 שנים עד שיהיה אפשר להתחיל לבנות. בנתיים המשפחות יגורו בבתים זמניים בשכירות נמוכה.
כרגע יש 7 משפחות ותיקות (קיבוצניקים לשעבר) שפותחים את דלתם לקהילה צעירה וחדשה.
כיוון שהמקום כמעט בתולי כוונתנו להקים הכל מהתחלה.
עד כה נקלטו כ5 משפחות וישנן עוד משפחות בדרך.
אנו, מספר משפחות מהנקלטים החדשים, מחפשים עוד משפחות עם ראית עולם דומה לשלנו שמעוניינים להקים ביחד קהילה.
לפרטים נא להתקשר לג'ני – 052-5177719
[email protected]
המקום מציע 1.5-2.5 דונם לבניה ועוד 35 דונם לחקלאות למשפחה. התשלום הוא עבור התשתיות בלבד (בין80000 -120000 ₪ והקרקע בחינם!).
השטח עדיין לא הופשר וזה עניין של כ3 שנים עד שיהיה אפשר להתחיל לבנות. בנתיים המשפחות יגורו בבתים זמניים בשכירות נמוכה.
כרגע יש 7 משפחות ותיקות (קיבוצניקים לשעבר) שפותחים את דלתם לקהילה צעירה וחדשה.
כיוון שהמקום כמעט בתולי כוונתנו להקים הכל מהתחלה.
- הקמת חינוך אלטרנטיבי לילדינו
- יצירת אווירה וחיי קהילה פוריים
- חקלאות אורגנית
- תשתיות עם מינימום התערבות בטבע
- וכל אשר יוולד מזה...
עד כה נקלטו כ5 משפחות וישנן עוד משפחות בדרך.
אנו, מספר משפחות מהנקלטים החדשים, מחפשים עוד משפחות עם ראית עולם דומה לשלנו שמעוניינים להקים ביחד קהילה.
לפרטים נא להתקשר לג'ני – 052-5177719
[email protected]
-
- הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
- דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*
איפה לגור
_תחושה של שינוי.
מכירים?
נשמח למידע._
אני גרה בלהבות הבשן ויכולה להמליץ על להבות - מבחינה חברתית, או על דפנה, מבחינת המיקום המדהים והנחל בתוך הקיבוץ. (גם בלהבות יש שני נחלונצ'יקים קטנים שזורמים לכל אורך הקיבוץ).
שניר צמוד לשמורת הבניאס, שזה יתרון, אבל בתכל'ס זה די חור. הוא רחוק מקרית שמונה (עוד 10 דקות נסיעה - זה משמעותי!). מבחינת חינוך - בתי הספר של הילדים מלהבות הם הכי טובים: לב העמק - http://www.tzafonet.org.il/SCHOOLS/[po]School Index[/po].asp?SchoolId=21 ועינות ירדן - http://www.eynot.org.il/ . קבוצות הילדים בלהבות הן מגוונות. יש שכבות ממש טובות ויש פחות. אבל מספר הילדים בכל שכבה גדל כל הזמן ויש קליטה של משפחות חדשות כל הזמן לקיבוץ.
בכל מקרה, המועצה האזורית שלנו (גליל עליון) היא הכי טובה בארץ, מכל הבחינות: המיקום הגאוגרפי, איכות סביבה, חינוך פורמאלי ובלתי פורמאלי, ארועי תרבות מקומיים ופסטיבלים ארציים שמתקיימים אצלנו, האנשים המדהימים שעובדים במועצה, התארגנות מעולה במצבי לחץ, קירבה למכללה האקדמית הכי טובה והכי גדולה בארץ (תל חי) וכו'.
מכירים?
נשמח למידע._
אני גרה בלהבות הבשן ויכולה להמליץ על להבות - מבחינה חברתית, או על דפנה, מבחינת המיקום המדהים והנחל בתוך הקיבוץ. (גם בלהבות יש שני נחלונצ'יקים קטנים שזורמים לכל אורך הקיבוץ).
שניר צמוד לשמורת הבניאס, שזה יתרון, אבל בתכל'ס זה די חור. הוא רחוק מקרית שמונה (עוד 10 דקות נסיעה - זה משמעותי!). מבחינת חינוך - בתי הספר של הילדים מלהבות הם הכי טובים: לב העמק - http://www.tzafonet.org.il/SCHOOLS/[po]School Index[/po].asp?SchoolId=21 ועינות ירדן - http://www.eynot.org.il/ . קבוצות הילדים בלהבות הן מגוונות. יש שכבות ממש טובות ויש פחות. אבל מספר הילדים בכל שכבה גדל כל הזמן ויש קליטה של משפחות חדשות כל הזמן לקיבוץ.
בכל מקרה, המועצה האזורית שלנו (גליל עליון) היא הכי טובה בארץ, מכל הבחינות: המיקום הגאוגרפי, איכות סביבה, חינוך פורמאלי ובלתי פורמאלי, ארועי תרבות מקומיים ופסטיבלים ארציים שמתקיימים אצלנו, האנשים המדהימים שעובדים במועצה, התארגנות מעולה במצבי לחץ, קירבה למכללה האקדמית הכי טובה והכי גדולה בארץ (תל חי) וכו'.
איפה לגור
הר עמשא
אנחנו גרעין של אנשים הבאים להחיות את הר עמשא. הפעם זה עם תמיכה של המדינה והמועצה המקומית, תוך התכוונות להפוך את המקום ליישוב אקולוגי קהילתי.
בקבוצה הראשונה שאנחנו נמצאים בה - יש 10 משפחות ואנו רוצים לצרף אלינו עוד 15 , ולגור בשכירות נמוכה מאוד בהר. לבנות שם קהילה , ולהתחיל לייצר מקומות עבודה. יש הרבה חזון והרבה אפשרויות, המון המון טבע מ-ד-ה-י-ם והרבה רצון .מצד אחד המדבר ומצד שני יער אדיר וקסום..
היישוב נמצא בצפון הנגב בשולי יער יתיר, כרגע יש בו 6 משפחות בלבד כך שזה ליצור מקום כמעט מההתחלה.
בתוך שנתיים צפויה להתחיל בניית הבתים למכירה לאחר פיתוח אקולוגי ברמה הגבוהה ביותר.
מוזמנים מאוד להצטרף , זו ממש יכולה להיות הגשמת חלום של קהילה וטבע.
הכי טוב לפנות אליי במייל לפרטים : arielalongolan שטרודל gmail.com
אנחנו גרעין של אנשים הבאים להחיות את הר עמשא. הפעם זה עם תמיכה של המדינה והמועצה המקומית, תוך התכוונות להפוך את המקום ליישוב אקולוגי קהילתי.
בקבוצה הראשונה שאנחנו נמצאים בה - יש 10 משפחות ואנו רוצים לצרף אלינו עוד 15 , ולגור בשכירות נמוכה מאוד בהר. לבנות שם קהילה , ולהתחיל לייצר מקומות עבודה. יש הרבה חזון והרבה אפשרויות, המון המון טבע מ-ד-ה-י-ם והרבה רצון .מצד אחד המדבר ומצד שני יער אדיר וקסום..
היישוב נמצא בצפון הנגב בשולי יער יתיר, כרגע יש בו 6 משפחות בלבד כך שזה ליצור מקום כמעט מההתחלה.
בתוך שנתיים צפויה להתחיל בניית הבתים למכירה לאחר פיתוח אקולוגי ברמה הגבוהה ביותר.
מוזמנים מאוד להצטרף , זו ממש יכולה להיות הגשמת חלום של קהילה וטבע.
הכי טוב לפנות אליי במייל לפרטים : arielalongolan שטרודל gmail.com
-
- הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21
- דף אישי: הדף האישי של אמת_וצדק*
איפה לגור
בדף מידע צפוני שאלתי שאלה דחופה על איפה לגור באזור חיפה.
איפה לגור
שלום לכולם.
אני ומשפחתי מחפשים מקום לגור בו.
החלום הוא: מקום קהילתי, אווירה אקולוגית, תושבים המשקיעים בחינוך ילדיהם, מרחק נסיעה סביר מעיר ( נגיד 40 דק ), חשובה לי החברה, גם לי וגם לילדיי ( בן 4 ובן שנה ). ויותר מכל חשוב לי שלאנשים יהיה אכפת אחד מהשני ויהיו מוכנים לתת מעצמם בכדי לעזור ולהקשיב אחד לשני.
בגלל מצב כלכלי שאני מקווה שהוא זמני לא מתאפשרת לנו בנייה לכן חשוב שתהיה אפשרות להשכרת בית עם אופציה לבנייה בהמשך.
תודה מראש למגיבים...
אני ומשפחתי מחפשים מקום לגור בו.
החלום הוא: מקום קהילתי, אווירה אקולוגית, תושבים המשקיעים בחינוך ילדיהם, מרחק נסיעה סביר מעיר ( נגיד 40 דק ), חשובה לי החברה, גם לי וגם לילדיי ( בן 4 ובן שנה ). ויותר מכל חשוב לי שלאנשים יהיה אכפת אחד מהשני ויהיו מוכנים לתת מעצמם בכדי לעזור ולהקשיב אחד לשני.
בגלל מצב כלכלי שאני מקווה שהוא זמני לא מתאפשרת לנו בנייה לכן חשוב שתהיה אפשרות להשכרת בית עם אופציה לבנייה בהמשך.
תודה מראש למגיבים...
-
איפה לגור
ההרחבה האקולוגית קהילתית בחניתה.
15 דקות מנהריה היפהפיה.
10 דקות מחוף ים
5 דקות מראש הנקרה (למחנכים בבתי הספר)
2 דקות מעל שלומי/שלומית
מזג אויר מצוין, אויר הרים צלול כיין ומיקום מעולה.
ישוב מוקף טבע ויערות (וגבול הצפון) עם אנשים מקסימים, ויחס מזמין ונעים למתיישבים החדשים.
איש הקשר הוא "ארז"[email protected]
15 דקות מנהריה היפהפיה.
10 דקות מחוף ים
5 דקות מראש הנקרה (למחנכים בבתי הספר)
2 דקות מעל שלומי/שלומית
מזג אויר מצוין, אויר הרים צלול כיין ומיקום מעולה.
ישוב מוקף טבע ויערות (וגבול הצפון) עם אנשים מקסימים, ויחס מזמין ונעים למתיישבים החדשים.
איש הקשר הוא "ארז"[email protected]
-
- הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 00:34
- דף אישי: הדף האישי של הילה_ב*
איפה לגור
ואת רושמת את זה כי את מתכוונת לגלות?
-
איפה לגור
אני רושמת כי אני מזמינה עוד משפחות:-]