אין מספיק חלב

עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי עדי_יותם* »

אחת הדרכים היעילות ביותר להגביר את הכמויות בשאיבה היא לשאוב לעתים תכופות יותר - נמצא שזה יעיל יותר מאשר שאיבות מעטות אך ארוכות יותר. האם יש לכן אפשרות לשאוב פעמים נוספות ביום?
אם ניתן בסופ"ש לקחת 24 שעות שבהן לוקחים את התינוק/ת למיטה איתכן, ולא יוצאים משם אם לא מוכרחים ממש, אלא רק נחים, שותים ואוכלים (שיביאו לכן למיטה, אם אפשר; תכריזו על מחלה הדורשת טיפול אינטנסיבי ל-24 שעות, הבית לא יתמוטט) זה יכול לעזור גם כן.
שרון.ב.*
הצטרפות: 09 מרץ 2005, 10:01

אין מספיק חלב

שליחה על ידי שרון.ב.* »

יש לי תינוקת בת 4 חודשים. אני עובדת 7 וחצי שעות ביום ומשאירה למטפלת חלב שאוב שאני שואבת בעבודה עם משאבה של יד שרה. לפעמים היא לוקחת שלושה בקבוקים עד שאני מגיעה - בקבוק בבוקר של 180 CC ואח"כ עוד שני בקבוקים של 160 CC.
יש לי מספר בעיות:
  1. בזמן האחרון אני מרגשה שאין לי מספיק חלב וממש קשה לי לשאוב כל כך הרבה, אני צריכה לשאוב עוד בלילה כדי שיהיה מספיק חלב ליום המחר.
האם צריך לאכול משהו מסוים כדי להגביר את החלב? על מנוחה אין מה לדבר כי אין לי זמן. גם בלילות אני לא ישנה היא מתעוררת של שעתיים, שלוש לינוק.
  1. בימי שישי כאשר אני לא עובדת, היא לא מוכנה לינוק, רוצה רק בקבוק וזה מאוד... מתסכל אותי ואפילו מעציב.
  2. לפעמים היא ממש לא רגועה, אבל לא רוצה לינוק למרות שלי נראה שהיא צריכה להיות רעבה אני מנסה להניק אותה אבל היא לא מוכנה להתקרב לשד, היא מתפתלת ובוכה. מה עושים?
עדי_יותם*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי עדי_יותם* »

שרון - את שואבת כמויות ענק! כל הכבוד!
  1. לנסות לשתות לרוויה (לא יותר מדי). קחי איתך בקבוק של ליטר וחצי לכל מקום, ושתי כשאת צמאה. האם היא ישנה איתך? כשלא צריך לקום וללכת לחדר אחר (ומסיבות נוספות) אפשר לעתים לישון יותר טוב כשהתינוק באותה מיטה, או צמוד אליה. אפשר לנסות לקחת חילבה - בהנחה שאין לך סוכר או לחץ דם לא מאוזנים, כי היא יכולה להפחית את שניהם. תעלי בהדרגה את הכמויות עד ל-6 כמוסות ביום, ושימי לב להשפעה שלהן עלייך או על התינוקת (תופעות לוואי נדירות).
יש לך אפשרות להשיג משאבה טובה יותר? לשאיבה אינטנסיבית כמו שלך צריך משאבה טובה. נדמה לי שבדף משאבות חלב תמצאי הרבה מידע. בפרט אם זו ילדה ראשונה, שווה להשקיע במשאבה טובה - חשמלית וכפולה. אם יש לך "מושלם" של הכללית אולי תוכלי לקנות את ה-pump in style בהזמנה (לדעתי לא מחזיקים בבית מרקחת באופן קבוע, אבל אם יש להם הסכם עם מדלה, יכול להיות שיוכלו להזמין לך אותה) דרכם בהנחה משמעותית.
2-3 נשמע שיש סיכוי שאתן בדרך ל-שביתת יניקה )-: נסי להקפיד על כך שבקבוק היא מקבלת רק מאחרים, לא ממך, יהיה מה שיהיה. ותקראי שם.
בהצלחה!
שרון.ב.*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי שרון.ב.* »

עדי_ יותם
תודה רבה על התגובה עזרת לי מאוד.
שרון.ב.*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי שרון.ב.* »

יש לי שאלה שמטרידה אותי.אולי מישהי תוכל לעזור:
כמה זמן ניתן להניק לאחר ששואבים ארוחה - 160-180 CC?
האם יהיה לי מספיק חלב לתת לילדה אם אניק שעה, שעה וחצי לאחר שאיבת כמות כזו?
עדי_יותם*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי עדי_יותם* »

האם יהיה לי מספיק חלב לתת לילדה אם אניק שעה, שעה וחצי לאחר שאיבת כמות כזו?
שרון, החלק העיקרי של החלב מגיל כמה שבועות נוצר תוך כדי ההנקה, והגוף לא אוגר מחסנים גדולים מראש לארוחה. אולי הזרימה תהיה קצת יותר איטית, אבל הגוף מתאים את עצמו יפה - גם אם תניקי מיד לאחר השאיבה, או תוך כדי.
רועי*
הצטרפות: 03 מרץ 2005, 14:44

אין מספיק חלב

שליחה על ידי רועי* »

שאלה לאמא ל-5
האם לדעתך יש אפשרות לתת לילד בן חודשיים חלב אם של ילד בן שנה. ברור לי שמידה והאפשרות היחידה האחרת היא פורמולה אז עדיף חלב אם, אך לידיעתך האם קיים הבדל משמעותי בהרכבו של החלב ומהו?
בתודה מראש
אמא_ל_5*
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

רק עכשיו ראיתי את שאלתו של רועי מלפני שבועיים.
אז התשובה היא כמובן כן. חלב אם של אמא לתינוק בכל גיל עדיף לתינוק מכל גיל מאשר חלב של פרה (שזה בעצם המרכיב העיקרי בתמ"ל). אמנם יש הבדלים עם הגיל, אך הרי אבקת החלב של הפרה בודאי לא מתאים יותר מאשר חלב האשה.
בהצלחה!
אמא_ל_5*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

בינתיים לשאוב עם משאבה ידנית.
לא כל כך הגיוני. אם יש בעיה באספקת חלב רצוי מאד לשאוב עם משאבה חשמלית מקצועית, שניתן להשיג בהשכרה, כמו לקטינה של חברת מדלה.
משאבה ידנית טובה לשאיבה מזדמנת מידי פעם, כשיש ייצור חלב טוב, אבל הרבה פחות מומלצת אם צריך לשאוב מספר רב של פעמים ביום, במקום תינוק שלא יונק מסיבה כלשהי, וצריך גם להגביר את ייצור החלב. אלא אם כן יש המון חלב, והתינוק לא מסוגל לינוק מסיבה כלשהי, ומדובר על זמן קצר של יום יומיים. קשה לגרום לייצור טוב של חלב , ולשמור על ייצור חלב שופע לאורך זמן עם שאיבה ידנית. כמובן שיש כאלה שמצליחות, אך זה המיעוט.
אמא_ל_5*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

וכדאי לנסות לבדוק מה הבעיה - מדוע התינוקת בת 4 ימים לא יכולה לינוק. אולי זו בעיית תפיסה?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי יונת_שרון* »

מה זה "יועצת הנקה"? כדאי לפנות ליועצת הנקה מוסמכת (יש רשימה בדף יועצות הנקה) ולא להסתמך על עצות של אחות מקרית.
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בת_ההרים* »

הקטנה בת 11 חודשים ועדיין ניזונה בעיקר מחלב-אם. היא מאד רעבה ומאד רוצה לאכול "כמו גדולה" אבל יש לה רגישויות (שנמצאות בטיפול אלא שזה תהליך שלוקח זמן) למזון שנחשב "מותר" לגילה אפילו ע"פ המחמירים ביותר. זה מתסכל. היא רעבה, היא עצבנית והכי גרוע - באמת אני מרגישה ירידה בתפוקת החלב. קיבלתי ווסת פעם ראשונה מאז הלידה לפני שבועיים. ייתכן שיש קשר?
מה לעשות? חשוב לי כ"כ להניק לפי רצונה ושזה ישביע אותה (לפחות ברמה מסויימת.כרגע היא עצבנית מרעב).
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

בהחלט יכול להיות קשר לקבלת הווסת אצלך. לא בירידה בתפוקה של החלב, כמו בטעם שלו עבורה אולי ייקח לה זמן להתרגל לזה.
לגבי עניין המוצקים והרגישויות - אולי שווה ייעוץ ספציפי בענייני תזונה? אני יודעת שאנחנו רחוקות, אחרת הייתי אומרת לך בואי.... אבל בטוח יש מישהו בסביבתך.
ולגבייך - האם לך יש זמן לנוח מדיי פעם? שנת צהריים? איך האוכל שלך? האם את לוקחת אומגה 3?
תראי, באופן רשמי כל מה שאת אוכלת אמור להספיק לייצור החלב, מאידך שומעים מדיי פעם על אמהות שלא מצליחות לאכול מספיק במהלך היום ומרגישות השפעה על ייצור החלב. אז הכוונה היא לא להלחיץ, וזה לא משהו גורף שנכון לכולן. רק בידקי את עצמך בנושא הזה.
והדבר הכי חשוב, כמובן, הוא לאפשר לה גישה חופשית לשד, לעודד אותה לינוק הרבה, כי מכאן יושפע ייצור החלב.
עדי_יותם*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי עדי_יותם* »

ל"מנסיון" - אני יודעת שכוונותייך טובות, אבל נדיר ביותר שיש בעיה ממשית בייצור החלב, וסטטיסטית, סיכוי מצוין שברוב המקרים שאת מכירה, הבעיה היתה בניהול ההנקה, או בחוסר ביטחון אצל האמא.
במקרה של בת ההרים, היא כבר הניקה בהצלחה שני ילדים, אז לא סביר שפתאום "נעלם" החלב. ליתר ביטחון, לא היתה מזיקה בדיקה של תפקוד בלוטת התריס, ובכלל בדיקת דם פעם בכמה זמן זה רעיון טוב :-)
אני מצטרפת לדבריה של ורד, עקרונית... יש אילו שהם דברים שכן מותר לה לאכול בינתיים? אפשר להעשיר אותם בשקדיה/טחינה/שמן זית, ולנסות שכל מה שהיא אוכלת יהיה עתיר קלוריות. לדוגמה, גזר יכול להיות מותר לה, אבל יש בו כשליש הקלוריות שבחלב אם.
לגבי הגברת החלב - את מכירה את טכניקת breast compression? אם לא, חפשי jack newman ואת שם הטכניקה, יש לו סרטון שמסביר אותה. חשבת אולי לקחת חילבה?
בהצלחה!
בת_ההרים*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בת_ההרים* »

ורד ועדי אני שמחה שעניתן לי כי חיכיתי לכן.
אני מודה גם לשאר העיצות הטובות. אני גם מודה שאני לא מתחברת לרעיון של פורמולה כפיתרון במקרה הזה. בוודאי לא כשמדובר בפעוטה שסובלת מרגישויות במערכת העיכול שלה. אני נוטה יותר לחשוב על להמשיך להניק(למה לתת פורמולה אם אני יכולה להניק?) ואולי להעשיר בנוסף את התזונה,כפי שהציעו. (לצערי, היא אלרגית לטחינה. אני צריכה ללכת בצעדים איטיים וזהירים בכל מה שנוגע למזון מוצק איתה. אבל קשיו היא אוהבת).
נכון. לאחרונה לא נחתי מספיק. מצב נתון. אני משתדלת כן מתי שרק אפשר. לוקחת מולטיויטמין. אוכלת טוב (אם כי לא הרבה). לא אוהבת חילבה, עשה לי רע בזמנו.
אולי אני צריכה דיקור לחיזוק כללי....
בינתיים אני מרגישה שיפור. תחושה יותר "מלאה". וגם אני שוב מקפידה על התפיסה שלה את הפטמה. נראה לי ששתינו קצת התרשלנו....
תודה לכולן {@
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

אין מספיק חלב

שליחה על ידי פלונית* »

מה לגבי מוטיליום?
אפשר לנסות להתייעץ עם ד"ר ליבוביץ', אולי המצב מצדיק מרשם.
בת_ההרים*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בת_ההרים* »

מה זה מוטיליום? 0-:
פלונית*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי פלונית* »

מוטיליום זו תרופה (רק במרשם) שנועדה במקור למניעת בחילות והקאות (כמו פרמין), אבל יש לה "תופעת לוואי" מוכרת של הגברת ייצור החלב.
לא רושמים אותה לכל אחת, היא אפקטיבית רק במקביל להנקה אינטנסיבית (אני חושבת שהיא פחות יעילה, למשל, במצבים של הנקה-שתיים ביום).
שמעתי פעם מד"ר ליבוביץ' שהיא טובה במיוחד במקרים בהם ההנקה הלכה חלק ואז משהו השתבש בכמויות, ופחות יעילה במקרים בהם מלכתחילה הייצור היה בעייתי.
זו לא תרופה "קיצונית". אין לה תופעות לוואי אלא רק בשימושים ממושכים מאד ובמינונים גבוהים מאד.
אם את מרגישה שיש אצלך התדלדלות בכמויות החלב ושהיונקת לא רגועה (ובהנחה שאת עושה הכל "נכון": מניקה לפי דרישה, דואגת לריקון של השד וכו'), אפשר לברר את האפשרות של נטילת מוטיליום.
מדגישה שאני עצמי אינני רופאה.
בהצלחה.
בת_ההרים*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בת_ההרים* »

תודה על הרעיון אבל לא תודה.
<בת ההרים נמנעת מאקמול ככה שזה גדול עליה>
POOH_והתוספות*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי POOH_והתוספות* »

_היא רעבה, היא עצבנית והכי גרוע-באמת אני מרגישה ירידה בתפוקת החלב. קיבלתי ווסת פעם ראשונה מאז הלידה לפני שבועיים. ייתכן שיש קשר?
מה לעשות? חשוב לי כ'כ להניק לפי רצונה ושזה ישביע אותה (לפחות ברמה מסויימת. כרגע היא עצבנית מרעב)._
אצלי כשקיבלתי מחזור בהחלט היה שינוי בטעם, קיבלתי גם כשהגדולה הייתה בת שנה. בימים של המחזור היתה ירידה משמעותית בכמויות החלב. וכנראה גם שינוי בטעם. שהסתדרה אחרי כמה ימים.

עכשיו עם הקטן גם היו המון משברים.
כולל שבוע שהייתי נורא חולה ובקושי היה חלב.
לקחתי תרומת חלב אם והוא קיבל בקבוק. במשך היום קצת בקבוקים בלילה הוא היה מחובר אלי, להשלים שעות אמא ולינוק.
אני הספקתי קצת לנוח ולאסוף כוחות [או יותר מדוייק לגרד את עצמי מהמיטה אחרי שיומיים הייתי עם 40 חום] ואחרי מנוחה טובה באמת כמויות החלב חזרו..
וגם לי היה קשה רעיונית על לתת לו פורמולה לכן השתמשנו בתרומת חלב.. כשכבר לא הייתה ברירה - הילד היה רעב. ולי זה עזר גם להירגע - הוא מקבל אוכל ולא נשאר רעב. וגם עזר לי לאגור כוחות - הוא היה פחות על הציצי כי לא היה עצבני מרעב כל היום...
ואחרי כמה ימים עם תוספות בקבוק של החלב מהתרומה חזרתי לעצמי וגם כמויות החלב חזרו.
בקיצור זאת ההמלצה שלי אם את מרגישה שיש בעיה בכמות ולא רוצה פורמולה...
בהצלחה..
והרבה בריאות...
בת_ההרים*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בת_ההרים* »

תודה.
החלטתי לשבת איתה בסבלנות לפחות פעמיים ביום לארוחה מסודרת. כולל כפית ולא רק "אוכל אצבעות". שמתי לב שהיא צריכה קצת עידוד בתחום הזה. כשמניחים לפניה אוכל היא לא תמיד אוכלת. אבל רעבה היא נשארת.
ולקחת את עצמי לדיקור לחיזוק כללי.
המון תודה על הרעיונות והתשובות.
ורד_לב*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

שמחה שהעניינים מתחילים להשתפר.
כל הכבוד לך בת ההרים ש"נכנסת" לזה.
כ"כ חשוב גם לשמור על עצמך ועל כוחותייך. אנחנו כ" מהר מאבדות אותם. במיוחד עם 3 קטנטנים במרווחים לא גדולים.
דיקור וצמחים זה אחלה חיזוק!
בהצלחה בהמשך {@
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

רציתי רק להוסיף שאת התרופה מוטיליום ניתן לרכוש ללא מרשם בכל בית מרקחת, פשוט במחיר יותר גבוה מאשר עם מרשם, שאותו ניתן לקבל גם מרופא המשפחה.
<ד"ר ליבוביץ יכולה לתת מרשם רק לחברי קופ"ח כללית>
וגם - הייתי אצל קינסיולוגית שאבחנה לי תת פעילות של בלוטת התריס בעזרת מבחן שריר וגם טיפלה בעניין - עוד אופציה לכל המעוניינת.
אני כשלעצמי די מתקשה להבחין מתי יש שינוי בכמויות החלב אצלי. זה לא שאני מטפטפת חלב בשגרה או משהו...
העיסוק סביב הנושא אצלנו היה כי היונק לא עלה טוב במשקל, ולא בגלל שיכולתי להבחין בסימנים אחרים שהיו ברורים לי לחוסר חלב.
אז מתוך סקרנות אני שואלת-איך אתן יודעות או חושדות שיש בעיה בכלל?
האם אצלך בת ההרים זה רק העניין ששמת לב שהיא עצבנית ורעבה או משהו בגוף שלך שקלטת?
בכל אופן אני שמחה שיש שיפור ומאחלת לך המשך הנקה מוצלח ומהנה! @}
בת_ההרים*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בת_ההרים* »

כמו שהסברתי, היה שילוב של כמה דברים.
העצבנות שלה וזה שהיא נרגעה אחרי מים/אוכל.
התחושה שלי שהעניינם בציץ הם לא כתמול שלשום.
זה לא שנגמר החלב וגם לא מדובר בתינוק רך שזקוק לחלב הזה בצורה קריטית.
אבל עצם הרעיון שאני לא מצליחה להזין אותה לפי צרכיה-לא נעם לי.
ההולכת_בדרכים*

אין מספיק חלב

התחושה שלי שהעניינים בציץ הם לא כתמול שלשום
על זה אני שואלת...למה הכוונה ? <אם זה לא אישי מדי כמובן >
פלונית*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי פלונית* »

למה הכוונה ?
אצלי זה נורא נורא פשוט. יש תקופות של מלאות, השד גדול וכבד יותר וברור שהוא מלא חלב.
ויש תקופות (ולצערי הן מרבית הזמן :-() שקל מאד להרגיש שהשד מרוקן יותר, הוא קל ו"רך", וברור שיש בו מעט חלב. גם הארוחות מתקצרות (כי אין לתינוקת הרבה מה לאכול...), קצב הבליעה איטי יותר (כי הזרם חלש יותר) וכו'. המרווחים בין הארוחות קטנים יותר.
זהו, נראה לי.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

שהשד מרוקן יותר, הוא קל ו"רך",
אבל ככה צריך להיות השד, אחרי התבססות ההנקה. כלומר מגיל 6-8 שבועות בערך.

השד גדול וכבד יותר וברור שהוא מלא חלב
זה מצב של גודש. לא ממש רצוי. וגורם לירידה בכמויות החלב אם קורה הרבה.
ההולכת_בדרכים*

אין מספיק חלב

בדיוק הסתירה הזו מבלבלת אותי.
אבל אם פלונית כותבת שהארוחות מתקצרות, קצב הבליעה איטי והמרווחים קטנים -
איך היית מתייחסת לזה בשמת <או כל מישהי אחרת שיכולה לענות>?
בת_ההרים*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אצלי אני פשוט מרגישה שהשד מרוקן. אין תחושת שחרור חלב רגילה (אצלי היא מאד מורגשת בלי קשר למרקם השד) והקטנה לא רגועה.
ורד_לב*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

כשתינוק גדל קצת, כפי שבשמת כתבה, הוא הופך יעיל יותר בריקון השד וכך יכול בזמן קצר יותר ממקודם לתת את התחושה שהוא "מרוקן" שד.
ואכן,
_שהשד מרוקן יותר, הוא קל ו"רך",
אבל ככה צריך להיות השד, אחרי התבססות ההנקה. כלומר מגיל 6-8 שבועות בערך._
2 הנקודות הללו אינן אינדיקציה לכך שאין מספיק חלב.
ושוב, המצב של קטנטנים שונה לחלוטין מזה של תינוק גדול יותר 9-10 חודשים. אז כבר מתחילים לאכול וייתכן שיש יותר דרישה למזון מוצק ואז הניואנסים משתנים.
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

יש המון אמהות שמשלימות עם תמ"ל (ארוחות קבועות) וזה לא מעלים את החלב

לא כתבתי שזה מעלים את החלב אלא מוריד את כמותו.
נדמה לי שיש על כך הסכמה די גורפת בקרב כל מי שבעניין.
בכל אופן, אין לי ספק שירידה מלאכותית בהיצע (1) היא הגורם הראשון למיתוס (2) אין מספיק חלב.
  1. מלאכותית ולא טבעית כי היא נגרמת לא משום שביקוש היונק פוחת אלא משום תוספת התמ"ל.
  2. מיתוס, כי כמו שכתבתי קודם : אין דבר כזה שקיים ביקוש ואין היצע
בנוסף להנקות אפשר לשאוב בשעות קבועות ע"מ להגדיל את יצור החלב

למה ? הגורם היעיל ביותר בהגדלת יצור החלב הוא... : (כמה מפתיע :-)) היונק !
סוף_מעגל*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

אני רוצה לחדד את עיקרי דברי :
מתן תמ"ל מלמד את הציצי שהיונק דורש פחות. בהתאם, מיוצר פחות חלב.
< הכלל : ככל שכמות התמ"ל שניתנת גדולה יותר וככל שהיונק צעיר יותר, כך ההשפעה על ירידת החלב תהיה גדולה יותר. לכן לדעתי המקרה הנדון הוא ממש לא בלתי הפיך, אם מבינים את העקרון >
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא ברור לי לפי מה החליטה האם שאין חלב בכלל, ככה שהחשש הראשון שלי הוא שיש כאן אולי טעות באיבחון.
האם לפי שאיבה?
אם כן, אז חשוב להגיד, שכמויות החלב שיוצאות בשאיבה אינן מלמדות על כמויות החלב שיש בשד, או על כמויות החלב שהתינוק מצליח לינוק.
עוד נקודה שאולי חשוב להגיד היא, שאחרי 9 חודשי הנקה, אין שום סיבה שתהיה תחושת מלאות בשד. בוודאי לא אחרי הנקה רצופה של לילה שלם (אופייני מאוד לדפוסי הנקה בגיל הזה).
אז אולי ההחלטה ש"אין חלב" מבוססת בטעות על הציפיה לתחושת מלאות?
עוד נקודה שחשוב להוסיף היא, שככל שהשד יותר "ריק" (אין באמת שד "ריק", כי השד איננו בקבוק אלא בית חרושת קטן לחלב שמייצר את החלב על המקום, תוך כדי הנקה, ישר לפה של היונק) כך מהירות הייצור של חלב נוסף - גוברת. שד "מלא" מאט את הייצור, מתוך מחשבה שהוא "מלא" כי לא צריך את כל החלב הזה, בעוד ששד "ריק" מגביר את הייצור, מתוך מחשבה שמישהו פה צריך כמויות נוספות.
מקווה שהוספתי כמה הבהרות.
סירופ_מייפל*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

אין מספיק חלב

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

מתכון שקיבלתי להגברת כמות החלב.
חברה עם תינוק בן תשעה חודשים מאוד מאוד ממליצה:

כמויות שוות מהכל -

שקדים
אגוזי מלך
אגוזי לוז
גרעיני חמניה
גרעיני דלעת
זרעי שומשום מלא
זרעי פשתן מלא

לרסק הכל עד שמתקבלת תערובת דקה, אבל לא עיסה

את הגדולים לרסק בבלנדר
את הקטנים במטחנת קפה

לשים במקפיא

ולאכול 3 פעמים ביום 3 כפיות

להוסיף אבקת חרובים כשאוכלים מזה עם דברים מתוקים (אפשר לאכול עם יוגורט, סלט וכל דבר).
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

יופי של מתכון בריאות מבחינה תזונתית, אבל "לשווק" את זה כ"מגביר חלב" זה קצת, אה, נו, חסר כל ביסוס מדעי או אחר.

בעיקרון, נבדקו הרבה חומרים שהתפרסמו כ"מגבירי חלב".
חלק מהם נמצאו מגבירים בחלק מהאמהות, ומפחיתים באחרות (למשל, זרעי שומר משפיעים אחרת על אמהות שונות).
חילבה היה היחיד מאלה שנבדקו שאכן נמצא פעיל מדעית. וגם לגביו יש אזהרות לגבי אמהות, למשל חולות סכרת ועוד.

עם זאת, יש מקרים שבהם התזונה של האמא פשוט עלובה, והאמא מותשת וניזונה רע (אולי היא שוכחת לאכול, אולי היא אוכלת מזונות ריקים), וגם אותה אמא מרגישה השפעה על כמות החלב כתוצאה מזה (זה לא הכרחי. נמצא במחקרים שגם תת תזונה מתונה לא משפיעה על כמות החלב), ואותה אמא אולי תרגיש יותר טוב ויותר "מלאה חלב" אחרי תערובת כזאת, פצצת קלוריות, ויטמינים ומינרלים.

כמובן, הריסוק וההקפאה של חלק מהרכיבים פה לא ממש תורמים לערך התזונתי, אבל מילא.

אני שוב מזכירה:
  • מגביר החלב האמיתי הוא התינוק. היניקות הן שמייצרות את החלב.
  • בגיל תשעה חודשים, בעיקרון כל החלב (או כמעט כל החלב) מיוצר על המקום, תוך כדי היניקה של התינוק.
  • אין שום צורך בתחושת המלאות. היא איננה חלק מהנקה נורמלית ואיננה נחוצה. היא חלק מהתחלת ההנקה, כשההנקה עדיין לא התייצבה, ואין עדיין איזון בין הביקוש להיצע.
  • לעתים נדירות דרוש "מגביר חלב". בעיקר במקרים שבהם נפלה אספקת החלב מסיבות רפואיות או מסיבות של ניהול הנקה לא נכון, וחייבים לעזור להעלות את אספקת החלב מעבר להגברת היניקות של התינוק ו/או תוספת שאיבות.
  • אם יש בעיה, מה שצריך להעריך הוא את ניהול ההנקה: איך התינוק יונק? האם הוא תופס נכון? חולב ביעילות? פותח פה מספיק גדול? האם הוא משחרר מעצמו או שמפסיקים אותו מוקדם? האם יונק משני הצדדים בכל הנקה, ואם לא, האם זה מבחירה שלו או שלא מציעים לו? הם מקבל מים או דברים אחרים שממלאים את הבטן? האם יש בלבול פטמות? ועוד.
שיבולת*
הצטרפות: 28 נובמבר 2002, 21:39

אין מספיק חלב

שליחה על ידי שיבולת* »

בשמת, מה היית עושה במקרה של תינוקת בת 11 חודשים כמעט, שרוב תזונתה חלב אם, לאמא היה וירוס "קטלני" של הקאות ושלשולים. אמא לא אכלה כמעט 4 ימים ובקושי שתתה (מה שנכנס מיד יצא). ביומיים הראשונים, בהם המחלה הייתה בשיאה, לא הייתה בעיית חלב, אבל ביומיים שלושה לאחר מכן, אין כלום ויש תינוקת רעבה. מה עושים במקרה כזה?
(קרה לנו ועבר כבר... הסתדרנו בסופו של דבר, ובזמן אמת היה קשה לשאול. אם הייתה לי מטרנה או תמ"ל אחר בבית הייתי מקשיבה פעם אחת לאמא שלי ונותנת לה).
מה דעתך?
פלונית*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי פלונית* »

ביומיים הראשונים, בהם המחלה הייתה בשיאה, לא הייתה בעיית חלב, אבל ביומיים שלושה לאחר מכן, אין כלום
איך את יודעת (שאין כלום) ?
בגיל 11 חודשים אם הייתי נתקלת בחשש כזה, ש אין מספיק חלב (שבמקרה שאת מעלה נראה לי כחשש לא מבוסס, אבל ניחא), הייתי מתגברת אוכל - בטטה, פרוסה עם טחינה, אבוקדו.
למה תמ"ל ?
< טעמת פעם תמ"ל ? זה פשוט לא טעים. סביר שאם תנסי לראשונה לתת תמ"ל לבן כמעט שנה, הוא ידחה את זה. תינוקות שחיים על תמ"ל בדר"כ התרגלו לטעם לפני שהתפתחו אצלם בלוטות הטעם. >
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

ביומיים הראשונים, בהם המחלה הייתה בשיאה, לא הייתה בעיית חלב, אבל ביומיים שלושה לאחר מכן, אין כלום ויש תינוקת רעבה. מה עושים במקרה כזה?
קודם כל, מסכימה עם פלונית, לגמרי.
אין דבר כזה "אין כלום". יכול להיות שהיתה קצת ירידה בכמויות החלב עקב התייבשות של האמא. לא נורא. לא סיפור. כל מה שצריך הוא לחזור לשתות ולאכול, לנוח במיטה, ולהניק כמה שהתינוקת רוצה. החלב מיוצר על המקום, בגיל הזה, ולכן אם היא רעבה ולא רוצה אוכל מוצק אלא חלב של אמא - שתינק.
זה כאילו היניקה היא פתיחת ברז: כשהיא יונקת, בא חלב. כשהיא מתנתקת, נפסק הזרם. מתחברת שוב? זורם חלב. ככה, מי שרעבה, תינק יותר שעות. זה הכל.
ומצויין שהיא הניקה תוך כדי המחלה, כי ככה היא מעבירה כל הזמן נוגדנים לתינוקת בזמן אמת, ככה שגם אם התינוקת תידבק, היא תחטוף את הוירוס בצורה מוחלשת.
שיבולת*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי שיבולת* »

טוב, פלונית, אם היית קוראת טוב היית רואה שאין לי תמ"ל בבית ולכן התינוקת לא קיבלה תמ"ל. והיא לא כלכך אוכלת טוב מוצקים, לכן לא יכלה להשלים את התזונה בדרך שהצעת. אני מאמינה שכוונותיך טובות אבל זה לא כל כך משתמע מנימת קולך. רק שתדעי.
בשמת - א. החשש שלי שהיא הייתה רעבה התבסס על כך שהרגשתי את השד ריק, ובניגוד למה שאת כותבת כל הזמן, עדיין בגילה המופלג, אני מרגישה לחץ בשד! בנוסף, היא הייתה בפעוטון ביום שהייתי חולה, וכרגיל שאבתי לה חלב. במקום 120 מ"מ יצא פחות מ-40. אכן הייתי מיובשת. הייתי בצום מלא, עם קצת נוזלים בצורת קוביות קרח במשך 48 שעות, ואח"כ רק שתיתי במשך עוד כ-48 שעות. כך שנראה לי שזה כן השפיע על החלב.
ב. היא באמת נדבקה ממני מהוירוס )-: ידעתי שכשאת אמא את לא באמת יכולה להיות חולה ולהתפנק (בין הקאה להקאה הייתי צריכה להיניק!), אבל עוד יותר קשה בלהיות אמא, זה להתאושש ממחלה לא קלה ולטפל בתינוקת.... סבתא (אמא שלי) שבאה לעזור לנו, נדבקה אחרינו.
אבל עכשיו כולנו בריאים, מיניקים ויונקים וגם קצת אוכלים!
תודה
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

ובניגוד למה שאת כותבת כל הזמן, עדיין בגילה המופלג, אני מרגישה לחץ בשד
עכשיו אני מבינה, שזה אולי קשור לעובדה שאתן גם נפרדות, ויש לך שעות של אי הנקה מצד אחד, ושאיבה מצד שני.
בשאיבה בהחלט רואים הבדל גדול כשיש התייבשות או מחלה. גם ככה קשה לגוף לשחרר חלב למשאבה, אז בזמנים כאלה - על אחת כמה וכמה.
לפחות עברתן את זה! באמת חוויה קשה ((-))
שיבולת*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי שיבולת* »

תודה, בשמת!
כמו תמיד התשובות שלך מאירות עיניים :-)
שיבולת
מור*
הצטרפות: 02 מאי 2002, 01:34

אין מספיק חלב

שליחה על ידי מור* »

שלום לכל הבנות , קודם כל זהו ביקורי הראשון באתר וממש התלהבתי אתר מדהים פורום מדהים
והחלטתי לשתף אתכן בשאלה אני גם מרגישה כאילו לקראת שעות הערב יש לי פחות חלב ונותנת לבן שלי עוד מעט בן 3 חודשים תוספת בבקבוק
ההרגשה של חוסר חלב נובעת מכך שאני לא מצליחה לשאוב כמות כמו פעם ובנוסף עד לפני כמה ימים אם הבן שלי היה נרדם לכמה שעות טובות הייתי קמה בבוקר עם גודש ושואבת כמות מדהימה והיום כבר לא.
ראיתי בהערות שלכן שאתם ממליצות על כמוסות של חלב רב ובבית המרקחת היה רק נוזל בטיפות ורציתי לדעת אם יש לזה אותו אפקט ומה דעתכם עליו אם הוא באמת עוזר
הרכיבים שלו : מיצוי כהלי של חילבה, אספסת, שומר, אניס וגדילן
אשמח על ההענות מהירה
מור
סוף_מעגל*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

מור
בשאלה שלך גלומות כמה אי הבנות בסיסיות לגבי תהליך יצור החלב והאבחנה אם יש או אין.
קט_קטית*
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי קט_קטית* »

מור שלום
לא הבנתי כ"כ למה את חושבת שאין לך חלב.
הבנתי שאת מצליחה לשאוב פחות מבעבר - בסביבות גיל חודשיים-שלושה השפע (אם היה קודם) נגמר,
כמות החלב מתאזנת, אין גודש אחרי שנת לילה ויותר קשה לשאוב. זה לא אומר שהחלב נגמר! פשוט אין עודפים.
האם התינוק שבע, רגוע אחרי הנקה, ערני? יש לו מספיק חיתולים רטובים/מלוכלכים? עולה תקין במשקל? אם כן - אין סיבה לתת תוספות.
תניקי על פי דרישה וכמות החלב תגדל בהתאם לביקוש.
בהצחה! {@
נ.ב. בקרוב בקרוב קפיצת הגדילה של גיל 3 חודשים!
לי פעמיים קפיצת הגדילה הזאת הייתה מאוד קשה עד כדי משבר הנקה על גבול מתן תוספות... אבל אחריה ההנקות מסתדרות וזה פשוט תענוג :-)
אז לא להבהל, רובנו עוברות את זה (())
שוכנת*
הצטרפות: 27 מאי 2007, 13:58

אין מספיק חלב

שליחה על ידי שוכנת* »

אולי הבעיה היא עייפות זמנית? גם לי היו בעיות לשאוב אחה"צ לעומת שעות היום ושעות הלילה, בעיקר כשהייתי עייפה או עצבנית או שניהם.
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

בעיקרון, בגיל הזה ייצור החלב מתאזן.
העודפים ההיסטריים שהיו בהתחלה (והקלו על שאיבות) היו מצב לא מאוזן, לא הנקה תקינה - פשוט, בהתחלה, הגוף קודם כל מכין חלב לתאומים, "שיהיה". למען ההישרדות של התינוק (כידוע נבראו אמא עם שדיים וחלב ותינוק, הבקבוק לא נברא יחד איתנו P-: ) חשוב שאחרי הלידה קודם כל יהיה המון חלב, ותוך כחודשיים גם התינוק לומד לינוק כמו שצריך, וגם הגוף לומד כמה חלב התינוק באמת צריך, ולאט לאט העודפים מסתדרים, והשד חוזר להיות "נורמלי", רך.
הרבה אמהות, שלא יודעות מה המנגנון של ייצור החלב, חושבות אז בטעות שנגמר החלב.
ואז מתחילות לתת בקבוק, וככה באמת פוגעות בכמויות החלב... )-:
כי הגוף מייצר חלב לפי היניקה. כמה שהתינוק יונק - ככה הוא מייצר. פעולת היניקה היא משהו כמו פתיחת ברז: התינוק יונק

פותח את השיבר

המפעל הקטן לייצור חלב שנמצא בחלק העליון של השד מתחיל לסובב את הגלגלים ולייצר חלב

זורם חלב בצינורות אל התינוק דרך המון פתחים קטנים בפטמה

התינוק בולע אותו ויונק עד שהוא שבע.
השד הוא לא בקבוק, שהחלב נגמר בו. עצם הפעולה של היניקה והחליבה מייצרת חלב.
אם את רוצה לאסוף חלב בשאיבה (למשל, לחזרה לעבודה) אז זו טכניקה נלמדת, ויש עליה דפים אחרים באתר (חפשי לשאוב, שאיבה, משאבות, או תעברי על מדור הנקה שהוא דף אינדקס).
אם נותנים בקבוק לתינוק במקום להניק, אז התינוק יינק פחות חלב מהשד.
התינוק יינק פחות => הגוף יחשוב, שלא צריך את כל החלב שהוא התכונן לייצר עבורו. ויתחיל להפחית את הכמויות.
בשביל שיהיה יותר חלב - פשוט צריך להניק יותר.
זה על רגל אחת, חייבת לטוס.
אור*
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אור* »

בני בן 7 חודשים, הוא נולד במשקל 2.850 ק"ג וכיום שוקל 7 ק"ג. אתמול הוא נשקל ומסתבר שהוא עלה רק 100 גרם בחודש וחצי האחרון. באופן כללי הוא ילד מקסים, חייכן ומתוק. הוא התחיל לפני כ-3 שבועות לזחול במרץ אחורה ולפני כשבועיים הוא התחיל לרכב על 6. עד עכשיו התזונה שלו הייתה בהנקה מלאה ולפני כחודש התחלתי להוסיף קצת פירות וירקות (בינתיים הוא אוכל רק כמה כפיות ביום). יש לו בערך פעמיים ביום קקי ותמיד כשאני מחליפה החיתול ספוג בפיפי.
הבעיה העיקרית מעבר לעליה המועטה במשקל היא הלילות. הוא ישן איתנו במיטה ואני מניקה אותו בשכיבה בלילה. הבעיה היא שבשבועות האחרונים, במיוחד בשבועיים האחרונים הוא מאוד מאוד לא שקט בלילה, בוכה כמה פעמים ויונק המון - יותר נכון נראה כאילו הוא מנסה לינוק וזה לא מספיק לו. אני חוששת שאולי הוא רעב (בין השאר גם החניכיים מציקות לו אבל לא נראה לי שזה רק זה). דרך אגב כאשר אני לוחצת על הפטמה בלילה דווקא תמיד יוצא חלב.
אני אשמח לתגובות והארות, אני דואגת ומותשת. תודה.
אמא_טל*
הצטרפות: 13 נובמבר 2007, 00:11

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אמא_טל* »

שלום אור

בתי כיום בת שנה ו-5. נולדה במשקל של בנך והתיאור שלך מזכיר לי אותה בזמנו...
לגבי העליה במשקל אותו דבר קרה לבתי. בהתחלה עלתה בקצב מהיר ובסביבות התחלת הזחילה אני חושבת(כשנהייתה יותר פעילה) היא עולה לאט מאד.
אמרו לי שזה נורמלי וכל עוד אני רואה שהיא חיונית ומתנהגת כרגיל ואוכלת/יונקת זה בסדר. אני ממש לא רופאה אבל שמעתי על המון תינוקות שכך קרה גם אצלם.

לגבי המוצקים-גם לבתי התחלתי לתת בגיל 7 חודשים והיא ממש בקושי אכלה. בעקרון עד גיל שנה ההנקה מספיקה לגמרי ואין צורך להוסיף עוד משהו. ממליצים (בצדק) להוסיף רק כדי שהתינוק יתרגל למוצקים ובהדרגה לפי הקצב שלו, מתי שמתאים לו, הוא יאכל יותר. אבל אם הוא יונק מלא אז אין דאגה אם לא אוכל עוד משהו.(כל תינוק שונה והקצב שלו שונה, והאופי, ומידת ההקשרות לציצי שונה..בתי עדיין ניזונה בעיקר מהנקה אני מנסה לתת לה הכל ובכל האופנים והיא עדיין מעדיפה ציצי ע"פ משהו אחר.)

לגבי הלילות-(שנשמע שזה הכי מטריד אותך) שוב, אני ממש לא יועצת הנקה/אחות וכו' אבל מהניסון שלי וממה שאני שומעת עוד ממניקות ושלא מניקות:
זה נשמע ממש נורמלי ולא נשמע שאין לך מספיק חלב. יש מיליון סיבות למה תינוק לא רגוע בלילה. יש תינוקות שיותר רגישים לכל מיני מצבים ומתעוררים יותר.
אחת הסיבות להתעורר בלילה היא באמת רעב ולכן אני חושבת שצריך להניק. תינוקות שיונקים מלא-מתעוררים הרבה יותר בלילה מאלה שלא משתי סיבות:
הראשונה- יש להם אופציה של מוצץ אנושי-אותך. הם "יודעים" שיש את האפשרות לינוק ומתעוררים יותר.
השניה-רעב. בד"כ עד כמה שידוע לי, כשיונקים-אוכלים ארוחות בהפרשים קטנים יותר. תמ"ל ממלא ליותר שעות. בנוסף-אולי הוא יותר פעיל וצריך עכשיו קצת יותר מזון? יש תינוקות שמשלימים את זה בלילה. ביום-מעניין להם, יש אקשן, יונקים כרגיל ואז בלילה...(זו רק אפשרות. ..)
חוץ מהרעב,כמו שאמרתי יש עוד המון דברים-שיניים, ואולי הפיג'מה לא נוחה, הטמפ' בחדר לא בדיוק..חם מידי או קר מידי. (כשהחלפנו לבתי לפיג'מה יותר דקה ונוחה לה, מסתבר...והנמכנו את הטמפ' בחדר היא התעוררה הרבה הרבה פחות!)
לפעמים הם מצוננים ונזלת באף מציקה, קשה יותר לנשום והם לא רגועים, כי זה באמת מעצבן ומעייף, כשרוצים לשון ומתעוררים כ"כ הרבה.(אנחנו בטח יכולות להבין אותם!)
יש כאלה שאומרים שבגיל מסויים יש התפתחות מוחית או משהו כזה ויש חלומות שמעירים אותם.
בקיצור-יש עוד הרבה סיבות..גם מתח בבית, של אחד מבני הבית, ההורים או מתח בין ההורים יכול לדעתי להשפיע. תינוקות קולטים ה כ ל !
במקרה כזה אני ממליצה לטפל באמא/אבא וכו'. (זה מה שאני עושה..) זו הזדמנות לטפל בדברים שאנחנו מזניחים בגלל מירוץ החיים והטיפול בילדים וכו'.. אנחנו פשוט מתרגלים לדברים והתינוקות/ילדים מזכירים לנו שאפשר ורצוי, בשבילנו ובשבילם, גם אחרת...שיהיה יותר טוב!
(הרבה תינוקות, למשל רואים מישהו שאף פעם לא ראו, מישהו חדש ומיד מחייכים אליו ורגועים אצלו ולעומת זאת פוגשים במישהו ששיא המחייך אליהם ונראה רגוע ואוהב והם צורחים. הם פשוט קולטים אנרגיות הרבה יותר טוב ממנו. לטוב ולרע...הרבה דברים משפיעים עליהם.)

יש גם אימהות שחוזרות לעבודה ואז פתאום התינוק מתעורר המון בלילה כדי להשלים את הזמן שאת לא איתו או לוודא שאת שם...

אם את חושבת עדיין שהוא רעב אפשר לנסות דייסות אולי לפני השינה. ואת יכולה גם להתייעץ עם יועצת הנקה שיותר מבינה ממני אבל מה שאני מציעה-
לנות לתת לו את הסביבה הכי נוחה לו לשינה. לבדוק את עניין הבגדים, הטמפ', שהוא יינק לפני,(ומן הסתם עוד יינק גם בלילה...אבל השאלה היא כמה פעמים והאם יהיה רגוע ויחזור לישון או לא...) לגבי שיניים-אולי אין הרבה מה לעשות רק לחבק ולתת ציצי (לנו לא כ"כ עזר הג'ל לשיניים וכל השאר...אבל שווה לנסות.)

בקיצור-לבדוק, לנסות...אבל גם אם לא מצליחים ל"עלות על הבעיה", לא להשתגע. לתת לו לינוק, לחבק, ללטף... (יש גם כאלה שגומלות מהנקת לילה ונותנות תחליף. אני לא חושבת שכדאי בגיל כ"כ צעיר) לדעת שיש תקופות כאלה ואח"כ הוא יישן יותר טוב ואולי שוב יחזרו תקופות כאלה קשות... לקבל את זה. ולדעת שזה עובר!
בהצלחה. מקווה שעזרתי קצת
סוף_מעגל*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

חוץ מהרעב,כמו שאמרתי יש עוד המון דברים-שיניים
שיניים, שיניים ושיניים זאת ה בעיה של הגיל הזה.
גם אם עוד לא בקעו, עיקר הכאבים זה השורשים.
לכי גם לרופא ילדים שישלול דלקת אזניים.

לדעתי, אין לך שום סיבה לחשוש מהיצע החלב.
פעמיים קקי ביום מעיד בהחלט על תזונה בריאה.
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

שאלה לי..
מה יכולה להיות הסיבה לכך שייצור החלב שלי פחת מאוד בימים האחרונים יחד עם זאת שאני מניקה מלא תינוק וגם ילד בן 4 (פעמיים ביום , אבל מרוקן לגמרי את השד) ?
יתרון_האור*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2006, 00:00
דף אישי: הדף האישי של יתרון_האור*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי יתרון_האור* »

שואלת עבור חברה שלי:
לפני שבועיים ילדה בשעה טובה בת, לידה רגילה אך מאוד ארוכה (בבית חולים), כולל כמויות גדולות של פיטוצין, אפידורל ואנטיביוטיקה (24 שעות בחדר לידה)
התינוקת הייתה איתה בביות מלא, הנקה בלבד, עד היום ה-3. ביום השלישי, לא ברור לי לגמרי למה, היועצת הנקה של הבי"ח טענה שאין לה מספק חלב, או שהחלב שלה לא מגיע, ושזה אולי בגלל כל החומרים שהיא קיבלה בכמות ממש גדולה בלידה. בקיצור, התחילה לתת לה תוספת תמ"ל.

כרגע התינוקת יונקת (והאחיזה טובה, הייתה אצלה יועצת מוסמכת) אבל היא לא שבעה, ומקבלת קבוע בקבוקים, אחרי בקבוק רגועה וישנה טוב.
אחרי הנקה ארוכה היא לא רגועה, אם נרדמת מתעוררת אחרי חצי שעה בערך ומאוד מאוד רעבה.

א. אולי יש פה מישהי שיודעת, האם כל החומרים הנ"ל שקיבלה בלידה היו אמורים להשפיע לרעה על ייצור החלב?

ב. ובנוסף, מה היא יכולה לעשות כדי להגביר את ייצור החלב, לפחות להנקה חלקית כלשהי, כי כרגע התינוקת אמנם יונקת אך שבעה רק אחרי בקבוק תמ"ל.

לי זה נשמע כמו מעגל קסמים, שברגע שהתחילה עם הבקבוק הראשון כבר נוצרה תלות בתוספת, ולכן הגוף שלה התחיל לייצר פחות חלב. השאלה אם במצב כזה ניתן לשקם את ההנקה (לפחות חלקית?)

תודה לתשובותיכן!
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

אין מספיק חלב

שליחה על ידי שרון* »

השאלה אם במצב כזה ניתן לשקם את ההנקה (לפחות חלקית?)
ודאי שכן
אפילו לחלוטין
אבל צריך להשקיע הרבה
היא צריכה להניק כמה שיותר פעמים ביום, אפילו הנקות קצרות כל חצי שעה. חשובה התדירות יותר מאשר משך ההנקה.
הכי טוב - להכנס למיטה ולהניק בשכיבה כמה שיותר פעמים ביום. להחליף צדדים בלי הפסקה - בזמן שיונקת מצד ב', צד א' מתמלא שוב.
לנוח הרבה, לאכול ולשתות טוב - לא ג'אנק.
לא לתת בקבוק בסיום הנקה - כי הם לומדים לא להתאמץ לינוק ולחכות לבקבוק.
לתת פחות בקבוקים בהדרגה ולא בסמיכות להנקה. לא כהשלמה.
נניח, אם היום היא מקבלת אחרי כל ארוחה, שתחליט שהיא נותנת לה בוקר צהריים וערב לא מיד לאחר הנקה, ועם התגברות החלב להוריד כל פעם עוד בקבוק.
אפשר להגביר ייצור חלב עם תרופות - אבל עדיף שלא.
להשתדל להיות רגועה ולקחת את זה באיזי.
ובטח יש כאן אנשים שיכולים לתת עצות נוספות ויותר מתוחכמות (צינוריות שמתחברות לשד ועוד כל מיני טריקים)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אין מספיק חלב

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מה יכולה להיות הסיבה לכך שייצור החלב שלי פחת מאוד בימים האחרונים יחד עם זאת שאני מניקה מלא תינוק וגם ילד בן 4 (פעמיים ביום , אבל מרוקן לגמרי את השד) ?
לפי מה את מסיקה את זה? ייתכן שהייצור נשאר אותו הדבר, אבל דרישות התינוק עלו בגלל קפיצת גדילה. אם תתארי כאן איך נראית הבעיה או איך הרגשת אותה, יוכלו לענות לך בפירוט.
סוף_מעגל*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

השאלה אם במצב כזה ניתן לשקם את ההנקה (לפחות חלקית?)
אני שיקמתי לחלוטין הנקה שהתחילה הרבה יותר גרוע.
צרי קשר אם תרצי.
אמא_אדמה*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

לפי מה את מסיקה את זה?
זה לא שאין לי חלב בכלל פשוט השד מרגיש הרבה יותר "קל" ולא מתמלא בכמות שהייתי רגילה..
לתינוק החלב מספיק, פשוט תהיתי מה יכולה להיות הסיבה..

בזמן האחרון אני אוכלת הרבה פחות .. יכול להיות שמעט קלוריות גורמות לזה? (עודפים לא חסרים לי.. :-) )
קט_קטית*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי קט_קטית* »

פשוט השד מרגיש הרבה יותר "קל"

בזמן האחרון אני אוכלת הרבה פחות ..

יש מצב שפשוט רזית בציצים ;-)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אין מספיק חלב

פשוט השד מרגיש הרבה יותר "קל" ולא מתמלא בכמות שהייתי רגילה..
משק החלב התאזן, אם כך, וזה טוב. החלב נוצר תוך כדי יניקה, להבדיל מגודש שבו הגוף מכין המון עודפים ומחכה לראות כמה התינוק צריך.
בן כמה התינוק?
אם אין אינדיקציות אחרות (תינוק לא מרוצה, אי עלייה במשקל וכולי) אז (לעניות הדעתי הבלתי מומחית) אין סיבה לחשוב שאין חלב.
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

אין מספיק חלב

שליחה על ידי צוויליך* »

לא עברתי על כל הדף, כמובן - התנצלות מראש (-:

אתמול, בשעה טובה ומאוחרת, בלידה ביתית נהדרת, בא אלינו שמוליק (שם זמני).
הזאבה, מנוסה בהנקה, טוענת שאין חלב בציצי.
שמוליק יונק בעוז, די רגוע. מעט בכי.
מהפטמות לא יוצא חלב כשסוחטים.
10 שעות מהלידה.

להיות סבלניים? או מה? הביתית שאיתנו מרגיעה שזה אכן יכול לקחת זמן.
כרגע שותה הזאבה חליטה עם סרפד ואניס (עם למונגראס ולואיזה לטעם טוב).

תודה.
צוויליך
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

וואו, מזל טוב!
התחושה של "אין חלב" הגיונית לזמן הזה - כי יש קולוסטרום והוא בכמויות קטנות, אז לא מרגישים את המלאות בשלב זה (כנראה שהיא זוכרת תחושות של יומיים-שלושה אחרי הלידה).
לא יוצא כשסוחטים - קולוסטרום צריך לדעת איך לסחוט.
אני מהמרת שבינתיים כולם הלכו לישון וכשתתעוררו הדברים ייראו אחרת (עדיין לא תהיה תחושת מלאות, אבל).
מוזמנים גם להתקשר אם יש שאלות. באמת, בלי להרגיש לא נעים או משהו.
עדי יותם (054-4954361).
חדשה_ישנה*
הצטרפות: 23 מאי 2008, 01:16
דף אישי: הדף האישי של חדשה_ישנה*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי חדשה_ישנה* »

אצלי הילדים נולדו בהפרש קרוב, והגדול נגמל תוך כדי ההריון (בחודש חמישי). אצל הקטן בהחלט הייתה תחושה של פחות מלאות (פחות גודש, עם הגדול ממש סבלתי מגודש כואבבבבב), נראה לי שזה בגלל שהגוף כבר "ידע" כמה חלב צריך כי זה היה ברצף... היו גם פחות (כמעט בכלל לא) טפטופים, או חלב שיוצא בלחיצה על הפטמה. מה שכן, בשאיבה הצלחתי להוציא, אבל אולי זה בגלל ששאבתי בשביל הגדול לפעמים והגוף שלי הכיר גם את זה...
הקטן, אגב, בן שנה שמנמן וחמדמד, היה שמנמן גם כשהיה יונק בלבד...
בקיצור- אני הייתי עוקבת אחרי המשקל אבל היעדר טפטופים לא אומר כלום לדעתי (אני לא מומחית)...
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

נראה לי שזה בגלל שהגוף כבר "ידע" כמה חלב צריך כי זה היה ברצף...
לא. הגוף מתאים את החלב ליילוד. עוד לפני הלידה הוא מפסיק לייצר חלב "בשל" עבור הגדול ומתחיל לייצר קולוסטרום עבור העובר שייוולד. וגם את הכמויות הוא מתאים ליילוד.
מה שכן, יש הרבה פעמים הבדלים בין ייצור החלב לתינוקות שונים של אותה אמא, מכל מיני סיבות.
צוויליך*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי צוויליך* »

מתי לדאוג? 21 שעות עברו מהלידה ועדיין לא ניראה חלב.
חברה הציעה שלוק משלה (גם היא מניקה).
טוב לנו?
קט_קטית*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי קט_קטית* »

אין כלום? או יש רק טיפה?
משפחת_אושר*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי משפחת_אושר* »

לא נראה לי שצריך עוד לדאוג. זה זמן הקולסטרום וממנו בדרך כלל יש מעט מאוד (אבל מספיק).
מאחלת שפע חלב בקרוב מאוד.
ומזל טוב כמובן..
אשת_מקצוע*
הצטרפות: 12 יולי 2008, 22:43

אין מספיק חלב

שליחה על ידי אשת_מקצוע* »

צוויליך יקר,
קשה לענות אינטרנטית - מה מצב הפרשות - שתן צואה ב - 24 שעות? האם התינוק ישנוני/ערני? מה מצב הדימום אצל האם? עלייה במשקל?
ממליצה לפנות ליועצת הנקה במידה ויש ספק
אם תציין היכן אתם גרים אשמח להמליץ לך
בהצלחה
צוויליך*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי צוויליך* »

פיפי קקי פעם אחת
עירני
בוכה כשלא על הציץ
אמא מטפטפת "כמו מחזור גדול"
משקל -נולד 4100 לפני 23 שעות...

לא היה כלום עד לפני שעה, ואז 3 טיפות זעירות על פיטמה
הפה שלו קצת יבש (אבל אולי כי בוכה)
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

יונק בשמחה? רגוע על השד?
לפי הזכור לי, ביום הראשון פיפי אחד, ביום השני שני פיפי, ביום השלישי שלושה פיפי...
לא זכור לי שצריך לראות חלב. למה לראות? כל הנקה הוא יונק כמות של בערך כפית (כפית!!!!) או שתיים. נסה לדמיין כמה טיפות זה, כפית או שתיים...
החלב "נכנס" ביום השלישי-רביעי, ואז יש גודש.
חשוב שהוא יתלמד ביניקה טוב טוב לפני שהחלב נכנס, כי משד מלא קשה מאוד לינוק. הוא אמור עכשיו להתאמן ולינוק את הכמויות הקטנות, וכשהחלב נכנס להיות כבר מספיק מנוסה בשביל להיות מסוגל לינוק גם משד מלא. כשהחלב נכנס הוא אמור גם להיכנס לקצב הנקה טוב, כדי לשמור על אמא שהמלאות לא תהפוך לגודש...
אם יש לכם ספק אם הוא "חולב" את השד כמו שצריך, ממליצה לקרוא ליועצת הנקה טובה שתראה איך הוא יונק ותתן עוד טיפים.
להמשיך לעקוב אחרי הקקי. הוא אמור להוציא את המקוניום עכשיו, שימו לב מתי מתחיל להופיע הקקי החרדלי הרך של ההנקה.
אני מקווה שאמא נחה-נחה-נחה, שותה, אוכלת ומניקה, כן?
ובלי מבקרים ועומס ובלגנים שעלולים להתיש את אמא, כן?
האדרנלין אחרי הלידה עלול לגרום לה להרגשה ש"הכל בסדר" ויש לה כוחות. אבל זה עלול לדלדל אותה לגמרי. להשגיח עליה ולהוריד ממנה כל דבר (כמו ילדים גדולים יותר, שצריכים תשומי אבל רצוי שסבתא-סבא ושות' יתגייסו לצורך זה).
סחיטה או שאיבה אחרי לידה הן משהו מאוד קשה לגוף, ולא כל גוף מסכים לזה. לפעמים לוקח עד שבועיים של שאיבה יומיומית עד שיוצא משהו, בלי קשר למה שיוצא בהנקה. אני מציעה לא להלחיץ בגלל שלא יוצא חלב כשסוחטים. השאלה היא רק אם התינוק יונק. ואם הוא מרוצה על השד, אז שיגור על השד. הכי טוב גם לתינוק, גם לאמא, וגם לייצור החלב.
תמשיך לדווח?
צוויליך*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי צוויליך* »

יונק בשימחה (איור של תינוק פוזל למצלמה מהציצי ועושה V עם האצבעות)
רגוע רק על השד
אמא מלחיצה את עצמה לפי המסורת הפולנית (כי אמא שלה גרה רחוק).
מנסים לגרום לה לנוח כמה שאפשר, בדר"כ היא מתנהגת יפה. אוכלת, שותה מים וחליטות סרפד-שומר-לואיזה כמה שנכנס.
פשוט, סבלנות. שיגיע החלב.
הפה של התינוק היה יבש אתמול. היום חברה מניקה באה ונתנה קצת, אח"כ סחטה לנו עוד בקבוקון ואכן כולנו ישנו בצהריים כמה שעות שנזקקנו להן מאוד.
(בלילה, בכי ושימורים...)
משתמשים במוצץ כי כואב לה מאוד כשהוא יונק כל הזמן.
כרגע קיבלנו עוד כמה CC לבוקר, מקווים שבבוקר כבר נתחרה ביוטבתה.

עכשיו אני רק מקווה שהיא תקרא את זה כשתקום לפיפי.
תודה בשמת.
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

משתמשים במוצץ כי כואב לה מאוד כשהוא יונק כל הזמן.
זהירות, המוצץ עלול לגרום לבעיות בתפיסה, וכתוצאה מזה לסדקים וכו'. מומלץ להמנע מפטמות מלאכותיות מכל סוג בשבועות הראשונים, עד שההנקה מתבססת.
כמו כן, אם כואב לה מאוד אולי התפיסה שלו לא טובה והוא לא חולב כמו שצריך? וכתוצאה מזה לא נכנס אליו מספיק מהקולוסטרום שהיא מייצרת?

מה זה "פה יבש"? אתם אשכרה מפסיקים אותו תוך כדי יניקה ופותחים לו את הפה בתקווה לבדוק אם הוא ינק או לא?
האם עשה עוד פיפי או קקי, או רק פעם אחת מאז הלידה?
אני שוב מזכירה שמדובר בקולוסטרום ולא ב"חלב" והכמויות קטנות מאוד. למה אתם לא קוראים ליועצת הנקה אליכם הביתה?

במקום זה התחלתם עם בקבוק, חלב שאוב ממיניקה אחרת, מוצץ - זה טיפ טיפה מדאיג, עלול להכניס ראש בריא למיטה חולה.
אם נותנים בבקבוק מנה כפולה ממה שהבטן שלו צריכה (נגיד, נותנים 20 מ"ל כשבהנקה הוא יונק 10) אז מנפחים באופן מלאכותי את הקיבה שלו, שמתרגלת לזרימה מהירה של בקבוק ולניפוח מלאכותי של כמות מוגזמת של חלב בבת אחת, והתוצאה היא שהוא עלול לבכות בהנקה ולא להיות מרוצה מהזרימה מהשד, ומפה הדרך קצרה לסירוב ליניקה והעדפת בקבוק.
אילו הייתם שואלים אם לתת חלב של אמא אחרת הייתי אומרת שאם עושים את זה, אז שהאמא האחרת תסחט לתוך כפית, ואתם תטפטפו לו לפה מהכפית. ככה כפית, שתיים, בעדינות. ולבדוק אם אחרי זה הוא עושה פיפי או קקי.
אם אתם כבר דואגים, אז הייתי שולחת את אמא לעשות בדיקת דם לבלוטת התריס. פגיעה בבלוטת התריס עלולה לגרום לבעיה בייצור החלב.

סרפד או לואיזה לא משפיעים על החלב.
אם היא שותה יותר מדי זה עלול להשפיע לרעה על ייצור החלב. זהירות. חשוב לשתות אך ורק לפי הצמא, והכי טוב מים.
שומר - יש אמהות שהוא מגביר אצלן את החלב, ולאחרות הוא מדכא.

במקום לחכות ולשאול באינטרנט, אני ממליצה על יועצת הנקה טובה. שתבוא ותראה. האם הוא יונק כמו שצריך? הכאבים מחשידים, והיצמדות לא טובה עלולה לגרום לפגיעה בייצור החלב, ובוודאי בכמות החלב שנכנסת לו לבטן. האם יש בעיה אצל אמא? שוב, אם יש, יועצת ההנקה תעלה על זה ותעזור. אם אין, היא תרגיע ותעזור.
יאללה, לישון.
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי סלט_פירות* »

קודם כל מזל טוב!!

ככל שיגור על השד, כך יגיע החלב מהר יותר.
ומה זה מהר? אצלי, בפעם השלישית הגיע הכי מהר, אחרי 48 שעות היה מן "חלב מעבר" וגם המקוניום התחיל להשתנות עד שהפך לחרדלי המוכר.
כדי לגרום לחלב לזרום קצת יותר (גם בתקופת הקולוסטרום, וגם כשיגיע החלב כדי להמנע מגודש), מומלץ לעסות את השד לכיוון הפטמה בזמן ההנקה באופן הבא:
כשהוא יונק (תנועות מציצה ברורות, הפסקה לבליעה וחוזר חלילה) לא לעשות דבר. כשהוא עוצר, לעסות.

ולהזכיר - בשלב הזה לא מרגישים את רפלקס שחרור החלב והזרימה. זה מתחיל לקרות רק כשהחלב מגיע בכמויות. בדר"כ לא לפני היום השלישי.

ומצטרפת לכל מילה של בשמת |Y| להקפיד על התפיסה בכל הנקה.
צוויליך*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי צוויליך* »

אוקיי,
אהמ, הכל עשינו לא נכון! אוף.
כרגע יונק להנאת כולם והדאגות נחלת העבר.

אתם אשכרה מפסיקים אותו תוך כדי יניקה ופותחים לו את הפה בתקווה לבדוק אם הוא ינק או לא?
לא לא, כשבכה בלילה נתנו לו אצבע למצוץ והפה הרגיש יבש. זהו...
אגב, הבהרה - הכאבים לא בציצי, אלא כאבי רחם מתכווץ. חזקים מאד.

כן, גם אני רציתי תינוק על ציצי ואמא סבלנית וכו', אבל מה לעשות, היא גם בנאדם, והיא רק ילדה לפני רגע. לא רצנו לתת לו תמ"ל, אה?
היא לא יכלה כל הזמן על הציצי, היא לא התנצלה (-:

סרפד ושומר/אניס מומלצים ב"טבעי ללדת" לעידוד החלב (GO חלב GO ) . הלואיזה זה לטעם.

תודה על העזרה!
צוויליך
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

סרפד ושומר/אניס מומלצים ב"טבעי ללדת" לעידוד החלב
הם לא כל כך מעודכנים.
אכן, השומר היה מפורסם כשילדתי את בכורתי, לפני כמעט 11 שנה. מאז עשו כמה מחקרים והתברר שהשומר עלול להיות בעייתי לחלק מהאמהות, וטוב לחלק אחר.
הסרפד טוב לרחם, לדעתי. לאו דווקא להנקה.
החילבה טובה לחלב (-: אם אוהבים את הריח (-:
אני שמחה לשמוע שהכל הסתדר! {@ |תינוק|
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

צוויליך!
חבק אותה (את הזאבה), תבטיח לה שהכל בסדר. ותכף כשתחבק אותה, יבוא חלב.

עדיף לא להעזר בחברה המיניקה, כי כל שלוק ממנה זה שלוק פחות מהזאבה, ופחות קריאה אחת לשדי הזאבה לייצר חלב.
אתם נשמעים לי כמו מקרה קלאסי של אולי-יש-סיבה-לדאגה, לכן בואו ונעלה על קרוסלה של דאגות ופחדים. על הקרוסלה הזאת, כשמסתובבים, נוצר פחות חלב :-(
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אוי. עניתי לפני שרפרשתי...
צוויליך*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי צוויליך* »

אוף, את והמחקרים שלך!
(-; מתעקשת לערער סמכות של ספר שסה"כ מעוצב ממש יפה.
סרפד - מזתומרת טוב לרחם? להתכווצויות?
וחילבה, אין לי מושג איך זה ניראה/מריח ! אינטואיטיבית אני מהמר שאני אוהב, היא לא P-: והיא מניקה...

תבשיל, אגב קרוסלה, אתמול הגדולה (איזה כיף!) ביקשה לחזור בדרך אחרת מגן המשחקים. בדרך גילינו גן משחקים קטנצ'יק שלא הכרנו, עם קרוסלה. השמחה והששון.
דומה שהזאבה תניק גם את רומוס ורומולוס ורומולוסמוס אם תצטרך.

תודה לכולן
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

וחילבה, אין לי מושג איך זה ניראה/מריח !
גם לי לא! ולא הצלחתי לברר עד עצם היום הזה!
פשוט אני לא מכירה מספיק תימניות אסליות שיכולות לשלוף את התבלין מהארון, ולהסביר לי בדיוק לאיזה מהמאכלים התימניים שאני אוהבת יש טעם כזה. אבל בכל מקרה אני מהמרת שאני אוהב את זה, אם אני אחת שחושבת שכאשר נודף ממנה ריח עז של עמבה אז זה טעים P-: (-;
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אין מספיק חלב

כל מה שצריך זה להיכנס לדוכן פלאפל של בעל דוכן תימני :-) (יש בת"א בדיזנגוף בין גורדון לפרישמן, וגם בקינג ג'ורג' בין גן מאיר לסנטר). ולבדוק את הקערה שיש בה משהו צהבהב-לבנבן סמיך.

<לא סובלת חילבה>

(אפשר למחוק אח"כ, לא קשור לנושא הדף).
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הו, חיפשתם תימנייה אסלית? הנה באתי :-P
חילבה נראית כמו... כל תבלין בז'י על גבול הצהבהב. נניח פלפל לבן, אבל טיפה יותר צהוב. זה כשהיא בצורת אבקה. אני חושבת שמוסיפים אותה למרק תימני אחרי שמבשלים אותה במים לדרגת משחה דלילה.
ובשמת - את ממש קרובה. עמבה מכינים ממנגו, קארי, ו...חילבה.

בנוסף למה שכבר אמרו, הדרך הכי טובה לעידוד החלב היא להניק הרבה, כשהתפיסה טובה. וטוב מאוד שאתם כבר שם :-) אם כואב - כדאי לעבוד על התפיסה.

עדי יותם
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

חילבה נראית כמו... כל תבלין בז'י על גבול הצהבהב
נו, אבל ככה גם נראה החוואייג' למרק שאני מוסיפה. אז מה, המרכיב העיקרי חילבה?
אה, וריח של עמבה זה מחילבה?
אז אם ככה, אני מתה על חילבה!
(הי, זה אומר שאנחנו יכולות להמליץ על עמבה לעידוד החלב? D-:
מיזמים הזויים עולים בראשי...)
צוויליך*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי צוויליך* »

נו שויין, כמובן שאני מת על עמבה והיא מתגרשת כל פעם שאני אוכל שווארמה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אין מספיק חלב

_אה, וריח של עמבה זה מחילבה?
אז אם ככה, אני מתה על חילבה!_
המסקנה לא מתחייבת. אני להוטה אחרי עמבה אבל לא סובלת חילבה, לא בריח ולא בטעם :-)
תמרהינדי*
הצטרפות: 30 יולי 2006, 17:57

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמרהינדי* »

חילבה ניראה בצורתו המקורית כמו כדורים קטנים לא סימטרים בצבע חרדל.
אני מצאתי אצלינו בסופר (בית שמש) ואני פשוט עושה לי חליטה של חילבה, שומר, אניס וקימל- הכל מהזרעים.
זה לא הכי טעים , אבל שצריך לשמר חלב במשך שבועיים שותים גם שותים. שותה לפחות 4 כוסות, חושבת שזה עוזר.
תמרהינדי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמרהינדי* »

האמת אם מישהי זקוקה לחלב אם איכותי (-: , אני לא מעשנת כמובן, לא לוקחת תרופות , אוכלת בריא אורגני....יש בשפע
אנחנו בכפר אוריה, קרוב לבית שמש.
בשמחה
סלט_פירות*

אין מספיק חלב

ושאלה, אם מנביטים חילבה (יוצאים נבטים בלי ריח של חילבה, לא רע בכלל), האם גם בצורתו המונבטת הוא מגביר חלב?
ורד_לב*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי ורד_לב* »

לא תימניה ובכ"ז צורכת חילבה באופן קבוע. בד"כ בצורת הנבטים ולפעמים כשבעלי זוכר, הוא מכין את הממרח הזה (לא יכולה לומר שאני ממש אוכלת ממנו :-P ).
אני מאמינה שגם בצורה זו יש השפעה טובה על משק החלב. אם כי מי שבאמת זקוקה לעזרה בתחום הזה, כדאי שתקח ממש כדורים של חילבה עם כמות סטנדרטית של חומר פעיל- כל זאת מעבר להנקה או הוצאה קבועה של חלב מהשד, כן?
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

חילבה היא קיטנית, עם זרעים קטנים בצבע חרדל. הודים משתמשים בו כתבלין וגם מנביטים (אחרת מהתימנים).
"חילבה" הממרח, זה דיי עוצמתי.
סלט_פירות*

אין מספיק חלב

תודה ורד. שאלתי בכלליות, מתוך סקרנות. וכדי שאוכל להמליץ (כי זה יותר טעים ככה).
אצלי ההנקה לפי דרישה. אין בעיה עם כמות החלב (טפו!). :-)
תמרהינדי*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי תמרהינדי* »

כמה כדורי חילבה צריך לקחת ביום? אני לא מניקה עכשיו כבר שבוע וחצי ורוצה לשמור על החלב
בשמת_א*

אין מספיק חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני לא מניקה עכשיו כבר שבוע וחצי ורוצה לשמור על החלב
החילבה לא עושה שום דבר אם לא מוציאים את החלב.
מה ששומר על החלב הוא לשאוב אותו מספר פעמים שהיית מיניקה - 8 פעמים ביממה או יותר. משני הצדדים.
ואם לא שאבת ולא הנקת שבוע וחצי, אז חשוב כמובן להתחיל כמה שיותר מהר. האם יש לך משאבה חשמלית דו צדית? את יכולה לקבל אישור מרופא למשאבה כזאת (מדלה) ביד שרה. גם יועצת הנקה יכולה לתת לך אישור כזה. את שואבת עבור תינוק חולה, שכרגע מטופל בתרופות (הנאוקייט הוא תרופה) וצריך לשמור לו את החלב.
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”