אמא שלי מתנגדת לרילוקיישן שלי
אמא שלי מתנגדת לרילוקיישן שלי
אני ומשפחתי מתוכננים לעשות רילוקיישן בעוד כחודש. כשסיפרתי לאמא שלי על כך (אישה מבוגרת בת 66), היא מאוד כעסה. חשבתי שהכעס יעבור והיא תבין שזה משהו שאני ומשפחתי רוצים לעשות. אבל עם הזמן קרה בדיוק ההיפך. היא התנתקה ממני לגמרי, לא מתקרבת לבית שלי או אליי, לא מדברת איתי וממש כועסת עליי. יש לציין שלפני כן אמא שלי ואני היינו נפגשות כל יום, אנחנו גרות אחת ליד השניה. יש לי אחות נוספת שגם גרה בקרבתה כך שאני לא משאירה אותה לבד. אמא שלי אלמנה שעברה הרבה טרגדיות בחיים, אבל מעולם לא חשבתי שזה משהו שיפגע בה. מה אני צריכה לעשות?? איך ממשיכים הלאה ואיך משקמים את הקשר המעולה שהיה לנו?
Re: אמא שלי מתנגדת לרילוקיישן שלי
היי יקרה אלמונית,
קודם כול אני רוצה לחזק אותך על השיתוף ועל הרגישות שלך למצב. קל לראות כמה אכפת לך מאמא שלך וכמה חשוב לך לשמור על הקשר ביניכן, גם כשאת נדרשת לבחור במה שטוב עבורך ועבור משפחתך.מה שקורה עכשיו מזכיר לעיתים תגובת אבל: עבור אמא שלך, הרילוקיישן מרגיש כמו איום ממשי על הקרבה היומיומית שהייתה לכן. כעס והסתגרות הם שלבים טבעיים באבל, במיוחד כשאין לה עדיין דרך ברורה לראות איך הקשר ייראה מרחוק.כמה רעיונות שיוכלו לעזור:
קודם כול אני רוצה לחזק אותך על השיתוף ועל הרגישות שלך למצב. קל לראות כמה אכפת לך מאמא שלך וכמה חשוב לך לשמור על הקשר ביניכן, גם כשאת נדרשת לבחור במה שטוב עבורך ועבור משפחתך.מה שקורה עכשיו מזכיר לעיתים תגובת אבל: עבור אמא שלך, הרילוקיישן מרגיש כמו איום ממשי על הקרבה היומיומית שהייתה לכן. כעס והסתגרות הם שלבים טבעיים באבל, במיוחד כשאין לה עדיין דרך ברורה לראות איך הקשר ייראה מרחוק.כמה רעיונות שיוכלו לעזור:
- שיחה ממקום של אמפתיה: נסי לפנות אליה במילים שכולן הבנה ולא הסבר. למשל:
“אמא, אני מרגישה כמה זה קשה לך. את חסרה לי, ואני רוצה לשמוע מה הכי מפחיד או מכעיס אותך כדי שנחשוב יחד איך מקלים עלייך”. - תני מקום לכאב שלה: לפעמים אמא צריכה רק שיקשיבו לה בלי לנסות “לפתור” מיד. עצם ההכרה ברגשות שלה יכולה לרכך התנגדות.
- צרו גשרי-קשר חדשים:
- קבעו “דייט” וידאו שבועי קבוע אפילו קצר שבו היא מקבלת תשומת לב רק ממך.
- הדגישי שתשלבי אותה בחיי היום יום שם: תשלחי תמונות מהבית החדש, בקשות עצה קטנות, סיפורים מהנכדים.
- ערבבי ביטחון במעשי: ספרי לה שכבר ביררת זמני ביקורים, מחירי טיסות, ואולי אפילו שריינת ביקור ראשון שלה אצלכם כך היא תראה שמדובר בפרידה פיזית, לא רגשית.
- גייסי את אחותך: מאחר והיא נשארת קרובה, שתיכן תוכלו לבנות “רוטינה” משותפת ביקורים קבועים, עזרה יומית, או סתם קפה אחה”צ שתבטיח לאמא רצף תמיכה.
- שימי לב גם לעצמך: תהליך המעבר מלחיץ בפני עצמו. שמרי מרחב לעצמך לעבד רגשות אשם או לחץ. במידת הצורך, התייעצי עם איש מקצוע כדי לקבל כלים לתקשורת מקרבת.