ראו גם: הכנת גלידה / גלידה מפירות ומאגוזים / הכנת קרטיבים ביתיים /קינוחים חיים
עריכה: טול טול (מרץ 2011)
שמנת עם ריבה (רז כשר)
פשות ככה
לוקחים שמנת או יוגורט
ריבה
ואגוזים
מערבבים
ואוכלים משהו.....................................
מעדן לתינוקות (אמא מעשנת מידי פעם)
מבשלים דייסת סולת אבל במקום חלב מבשלים עם מיץ תפוזים,עדיף טרי.
אפשר להוסיף כפית סוכר .
אח"כ שמים בבלנדר,ואפשר להוסיף עוד סוג של פרי למשל בננה או תפוח.
וזה יוצא במרקם חלק.
מרנג צרפתי (ה עוגיה)
יש שני סוגים של מרנג שיוצא לנו להיתקל בעיקר בהם: מרנג איטלקי ומרנג צרפתי.
הראשון הוא המרנג הרך שיש מעל טארט לימון (מושחם). הוא משמש גם במיני מוסים בשביל ליצב.
השני הוא היבש המוכר כ"נשיקות" או בסיס לפבלובה (או בסיס לטארטים בפסח).
בגדול בכל סוגי המרנגים (איטלקי, צרפתי ואפילו שוויצרי שלא נדבר עליו) יש חלבון וסוכר. הסוכר במשקל כפול מהחלבון. לפעמים גם קצת מים., ההבדל הוא באופן ההכנה.
אני אתמקד בצרפתי (אבל אם יש עניין אני יכולה להסביר גם על האיטלקי).
חומרים:
3 חלבונים
1/2 כוס סכר
3/4 כוס אבקת סוכר
(כל אחד שווה בערך ל100 גר')
הכנה:
- מקציפים את החלבון. כשרובו מוקצף מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה
- כשכל הסוכר בפנים ממשיכים להקציף עד שהקצף יציב מאוד
- מפסיקים להקציף ומקפלים פנימה את אבקת הסוכר
- מעצבים את הצורה שרוצים (שטוח, נשיקות, בסיסים) על גבי נייר אפיה על תבנית
- שמים בתנור לא סגור לגמרי ואופים לאט לאט: 80 מעלות במשך 3 שעות או 130 מעלות במשך שעה וחצי.
- אם שמים את הסוכר מההתחלה החלבון לא יכול לעלות. חשוב להתחיל את ההקצפה לבד.
- לגבי האפיה: אם אופים בטמפ' גבוהה מדי המרנג משחים ונהיה מסטיקי. החילזון הוא מן השפן! מי שמחזיק תנור בן שני תאים יכול לשים בתא אחד בלי להפעיל אותו, בעוד התא השני בשימוש רגיל, זה חום נהדר. הזמנים הרשומים פה לא מוחלטים כי משנה גם העובי לכן קחו בחשבון שזה יכול לקחת יותר זמן. צריך סבלנות.
אני נוהגת לצנן אותו בתוך התנור הכבוי, שיתייבש עוד קצת.
יולי (2003-08-02T20:14:00):
איך יודעים שהמרנג מוכן?
ה עוגיה (2003-08-02T22:37:00):
אני בודקת בטעימה...
(בטח אחרי שמכינים כמה פעמים באותה הצורה באותו התנור אז אפשר לפי זמן. אבל טרם הזדמן לי לנסות)
יולי (2003-08-05T13:40:00):
הכנתי מרנג.גם בסיס לעוגה וגם נשיקות. יצא נפלא.
בחום של 80 מעלות לקח 6 שעות.
תזמורת הים (2003-10-09T18:18:00):
שאלה על מרנג: בתנור שאין בו טמפרטורות אלא מספרים, מה המקבילה (בערך) ל 80 מעלות?
איך מעצבים את הצורה? ביד, עם כפית?...
אני רוצה לעשות כדורים קטנים שאפשר לאכול בביס אחד.
ה עוגיה (2003-10-09T18:30:00):
אני חושבת ש80 מע' זה הכי נמוך שאפשר...לא יודעת.
את לא יכולה לפספס עם מרנג עם חום נמוך מדי. מקסימום זה יקח יותר שעות, הוא לא יהרס מזה.
עיצוב צורה - אני חושבת שאת יכולה להכין קובבות קטנות כאלה עם שתי כפיות או כפות.
אם יש לך שק זילוף אז הכי קל לזלף איתו איזה צורה שרוצים. אם אין לך - קחי שקית ניילון, שימי בה את המרנג, עשי חור לא קטן מדי באחת הפינות וזלפי.
דרוש הסבר איך משתמשים בשק זילוף?
תזמורת הים (2003-10-09T18:51:00):
כמה ימים המרנג מחזיק מעמד?
ה עוגיה (2003-10-09T19:06:00):
אם את מייבשת את המרנג עד הסוף אז הוא מחזיק ה-מ-ו-ן זמן. לא צריך קרור רק לשמור בכלי סגור.
זביון (ה עוגיה)
טורפים תוך כדי חימום עד שמתקבל קצף צהוב תפוח ויציב.
לגבי חימום - פייר הרמה אומר לטרוף עם מטרפה בקסרול על אש קטנה. אני נהגתי לטרוף עם מיקסר יד על בן-מארי. בכל מקרה החימום צריך להיות עדין כדי שיתקבל זביון ולא אומלט.
כמויות - אני עושה לפי העין אבל פעם שקלנו ויצא שזה סוכר וחלמונים במשקל שווה ורבע מזה ליקר.
תזמורת הים (2003-10-09T19:38:00):
בזביון אפשר להשתמש בסוכר חום?
בן-מארי עם אש כבויה או דולקת?
ה עוגיה (2003-10-09T21:28:00):
בזביון אפשר להשתמש בסוכר חום?
לא יכולה לחשוב על סיבה שלא. זה בטח יעשה טעם של סוכר חום שקצת יעמעם את הטעם של הליקר.
בן-מארי עם אש כבויה או דולקת?
דולקת
קרם פטיסייר (ה עוגיה)
את החלב מרתיחים עם מקל וניל חצוי ועם חלק מהסוכר (זה עוזר לו לא להישרף או לגלוש נדמה לי)
את החלמונים טורפים ידנית (לערבוב לא ליצירת נפח) עם שאר הסוכר והקמח/קורנפלור
אחכ מאחדים את שתי המסות. בזהירות כדי לא לקבל אומלט - מוסיפים קצת חלב לחלמונים ומערבבים, עוד קצת ומערבבים וכו'. בעדינות ובהדרגה.
את הוניל שהיה בחלב מוציאים לפני הערבוב וסוחטים את גרגיריו לתוך החלב.
את התערובת שהתקבלה צריך לחמם כדי שתסמיך.
מי שבטוח בעצמו ויש לו סיר עם תחתית עבה - יעשה זאת בסיר על האש תוך טריפה מתמדת.
מי שלא מחזיק בציוד או בבטחון יעשה זאת על בן מארי. זה יקח קצת יותר זמן אבל יהיה הרבה יותר בטוח.
טורפים עד שסמיך מספיק. מה זה מספיק? יש האומרים 1.5-2 דק' טריפה אחרי שהתערובת הגיעה לרתיחה (בועות גדולות ומשפריצות) על כל ליטר חלב (3-4 דק' לשני ליטר וכן הלאה). זה מתאים לטריפה ישירה על האש.
מי שעושה על בן מארי... יחליט לבד כמה זה סמיך מספיק.
ההבדל בין קורנפלור וקמח בתוצאה הסופית הוא בצמיגיות. קרם על קורנפלור צמיגי יותר (ומסמיך מהר יותר).
אחרי שהקרם מוכן מעבירים לכלי נקי ומניילנים בניילון נצמד צמוד לקרם. מעבירים לקירור. זה קרם עם פוטנציאל קלקול גבוה לכן יש להקפיד שהכלי נקי והקרור מהיר (כלי שטוח עדיף).
לפני השימוש כדאי לטרוף את הקרם - במיוחד אם הוא על בסיס קורנפלור.
hashulchan]מתכון Articles[/po].asp?Article=215 לקרם פטיסייר (ועוד קרמים)
פונדו שוקולד (חלי ש)
פונדו שוקולד
תסריט:1 בננה
50 מל' חלב
1 מקל וניל
3-4 פרוסות אננס משומר או טרי
500 גרם שוקולד כהה מאיכות טובה ( "לינדור" או משהו בסגנון )
300 מל' שמנת
150 גרם תותי שדה
3 תפוחים
הפקה:
מניחים את השמנת והחלב בסיר קטן. חוצים את מקל הוניל לאורכו ומגרדים את הזרעים אל תוך הסיר. מוסיפים גם את תרמיל הוניל לסיר,ומחממים עד לנקודת הרתיחה. מסירים מן האש, מוציאים את התרמיל ומוסיפים את השוקולד.
שומרים על חומו של פונדו השוקולד ע"י הנחת הסיר הקטן בסיר גדול יותר ובו מים חמים למגע יד.
חותכים את הפירות לפרוסות או חתיכות גדולות בהתאם לסוג הפרי ואת התותים משאירים שלמים.
***הדרך המגרה ביותר להגיש את פונדו השוקולד (כדי שגם יקבל בסוף את האוסקר ע"י האורחים, כמובן ) היא לשפד את כל המוצרים הנ"ל על שיפודי עץ לשימוש חד פעמי ולתת לאורחים לטבול בשוקולד.
אמא של יונת (2003-12-27T23:44:00):
היי חלי,
הייתי השבוע באירוע שבו כיבדו אותנו בפונדו שוקולד, כמו בתיאור שלך.
התברר לי ששיפודי העץ החד-פעמיים ממש לא נוחים למטרה זאת. הפירות החליקו מהם כל הזמן, ולא פעם טבעו בשוקולד.
חלי ש (2004-01-10T21:35:00):
היי אמא של יונת,
ניסיתי לחשוב על פתרון לעניין הזה.
לנו הגישו את הפונדו עם קיסמים קטנים מעץ, כאלה חד פעמיים וזה דווקא כן עבד.
חשבתי על עוד רעיון, לטבול בעזרת מקלות סינים.
מקסימום, אפשר לאכול בעזרת מזלג, שהחודים שלו מסתיימים במעוינים (כמו מזלג הבשר ב"לה-שומייר" ז"ל)
אמא של יונת (2004-01-10T23:41:00):
חלי,
אם כבר טורחים להכין פונדו - מדוע לא להשיג מזלגות מיוחדים לפונדו?
ממרח שוקולד (עודד לבנה)
ממרח שוקולד של אמא
כוס סוכרחמש כפות קקאו
מערבבים היטב.
רבע כוס מים / מים ויין אדום.
אפשר להוסיף כף מיץ לימון.
מבשלים תוך בחישה עד שרותח – ומיד מורידים.
מוסיפים חצי חבילת מרגרינה ובוחשים עד שהמרגרינה נמסה.
מקררים קצת, אפשר בתוך קערה עם מים.
אחרי שקצת מתקרר – מוסיפים ביצה שלמה או חלמון או שניים ומערבלים במיקסר במהירות נמוכה.
מרנג איטלקי (ה עוגיה)
חומרים:
175 גר' מים
650 גר' סוכר
150 גר' סוכר
400 גר' חלבון
הכנה:
מהסוכר הגדול והמים מכינים סירופ בטמפ' 120 מע' (הסבר מיד)
כשהסירופ כמעט מוכן מקציפים את החלבון ולקראת סוף ההקצפה מוסיפים בהדרגה את הסוכר הקטן לייצוב.
ואז - בטיימינג מושלם כשהקצף מוכן והסירופ גם - מזלפים לאט לאט את הסירופ הלוהט כשהמיקסר במהירות נמוכה.
כדאי לזלף על דופן הקערה כדי שלא יפגע במקצף ואולי יעוף על פרצוף המזליף.
מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים עוד כמה דק' עד שמרגישים בנגיעה בקערה שהקצף כבר פושר (לא פחות מ5 דק'!).
לגבי סירופ 120 מע':
זה לוקח זמ לסירופ להגיע לטמפ' הזאת. הרבה הרבה הרבה זמן.
אפשר למדוד את הטמפ' בעזרת מדחום מתאים (זה מדחום שמתחיל ב80 מע'. להשיג בחנויות של ציוד קונדיטוריה. אולי גם ציוד למעבדות) אבל זה מיותר.
לוקחים איזושהי כף או כלי אחר שיש להם חור קטן לתליה. טובלים את החור הזה בסירופ, מוציאים ומנסים לנשוף בועה. ממש כמו בועות סבון. כשהסירופ בטמפ' הרצויה זה אפשרי ומגניב (אבל הבועה לא תרחף ברחבי החדר...).
הערה:
הכמות שהבאתי כאן עצומה. כדאי לחלק ולכפול כאוות נפשכם בהתאם לכמות החלבונים המצויה וכמות המרנג הרצויה. יש לזכור שכל העסק תופס נפח.
שוקולד צ'יפס (שרה ק)
http://images.maariv.co.il/channels/4/ART/584/994.html
שוקולד צ'יפס כמו של ''פפרידג' פארם''
(שני מתכונים פצצה, ועוד דברים שממש שווה לדעת)
אודטה שוורץ
פעם, לפני המון שנים, בגלגול חיים אחר, כל המשפחה היתה נוסעת לניו יורק לחודש בשנה. זו היתה הגשמת פנטזיה פרטית של אבי ילדי, אמריקנופיל עם קבלות, שהיה לוקח אותנו לגיחות תיירותיות אל כל האיים שבסביבה. היה לו רעיון טוב לב ונאיבי, שילדים מקבלים במסעות האלה פתיחת אופקים שאין אפשרות לקבל אותה בשום דרך אחרת, ובטח לא מישיבה משמימה בכיתה. ואם כל השכלת העולם הזאת שלהם לא היתה מסתכמת בדאווארות בין המקדונלדים והדיסנילנד (כי שני העריצים הקצרים לא ממש אפשרו לנו לתת להם יותר מזה), היו יוצאים לי שני קפטן קוק מדהימים.
היינו מתאכסנים, כל שבט אל-הוזייל הזה, בסוויטה עם מטבחון וגינה במלון בוטיק ניו יורקי. מטפלת תורנית, שני תינוקים (בסדר, בסדר, תינוקות), אבי ילדי ואמתכם, שבילתה רגעים מאושרים בתכלית בין המצרכים בסופרים ניו יורקיים מסבירי פנים ורחבי ידיים. עם ערבות! מה ערבות? עם טונדרות! של מצרכים חדשים שלא הכרתי.וככה נותר לי בפה טעם עוגיות השוקולד צ'יפס המדהימות, המופלאות, של חברת ''פפרידג' פארם''. עד היום ניתן להשיג אותן רק בסופרמרקטים של אמריקה. לפני כמה שנים ניסו לייבא אותן לארץ (עם תאריך שפג תוקפו כמובן), ואפילו כך, פינקט, את סוג השוקולד צ'יפס לא הביאו.
שנים, שנים, ניסיתי לשחזר את המתכון הפריך, הנמס והמתפורר בפה הזה (ובאמת, הם אורזים אותן בעטרות נייר, בקומות, פטנט נגד מעיכה), ונאדס . עד שאילן בר (מגלידת אייסברג שברחוב בן יהודה 108 תלאביב, טלפון: 03-5225025) התארח בתוכנית הטלוויזיה שלי והביא את המתכון שלהן, כאילו כלום.
ווי, איך שמחתי! וככה מכינים אותן: חומרים: 150 גרם חמאה 150 גרם מרגרינה בטעם חמאה (כדי למנוע מהעוגיות השחמת יתר. אילן מצא שהמרגרינה לא נותנת לחמאה להישרף) 220 גרם סוכר חום 220 גרם סוכר לבן 220 גרם ביצים שלמות (3 גדולות ) 430 גרם קמח 10 גרם (שקית אחת או 2 כפיות מחוקות) אבקת אפייה 5גרם מלח (חצי כפית מחוקה + עוד רבע כפית מחוקה) 600 גרם שוקולד צ'יפס (הוא משתמש במרירים של קליבוד) 120 גרם אגוזי לוז (הייזלנטס) לא מלוחים, לא אפויים, שבורים גס אופן ההכנה: 1. מקציפים חמאה ומרגרינה במיקסר. מוסיפים את שני סוגי הסוכר וממשיכים לערבל. 2. מוסיפים את הביצים אחת אחת. 3. תוך כדי ערבול (בזהירות) מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. 4. מוסיפים את השוקולד צ' יפס ואת שברי האגוזים (אילן לא מערבב אותם בתוך הבצק אלא בוזק אותם רק מעל העוגייה הלא אפויה שבתבנית. הוא טוען שככה זה יותר אסתטי כי רואים את האגוזים ואת השוקולד בעוגייה המוכנה. לי, כמובן, אין סבלנות לזה ואני מערבבת אותם בעיסה. 5. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה וצרים עוגיות עגולות שטוחות בגובה חצי סנטימטר ובקוטר עשרה סנטימטרים (כן, הן גדולות. אפשר כמובן ליצור קטנות יותר בקוטר חמישה סנטימטרים). מניחים אותן במרחקים של שני סנטימטרים האחתמהשנייה, כי הן מתפשטות באפייה. אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות צלסיוס (356 פרנהייט ) כ-15-10 דקות או יותר, עד שהן מזהיבות. כשהן פושרות, שומרים אותן בקופסה אטומה, והן מדהימות!
שוקולד צ'יפס של מצפה הימים
ואם בשוקולד צ'יפס, אי אפשר שלא לתת את עוגיות הבית הנפלאות של מלון הספא בעל פינות החמד היפהפיות מצפה הימים שליד ראש פינה, שזכה בגושפנקה היוקרתית של ''רלה שטו'' (טלפון: 04-6994555). הן קרנצ' יות, יש להן טעם מופלא, ומכינים אותן ככה:
חומרים: 250 גרם חמאה 250 גרם סוכר לבן 125 גרם סוכר חום 3 ביצים גדולות 375 גרם קמח לבן רגיל 10 גרם (שקית או 2 כפיות מחוקות) אבקת אפייה 125 גרם שקדים טחונים (זה נראה כמו קמח מצות דק) 250 גרם שוקולד צ'יפס משוקולד מריר 250 גרם שוקולד צ'יפס משוקולד לבן אופן ההכנה: 1. מקציפים חמאה במיקסר, מוסיפים את שני סוגי הסוכר וממשיכים לערבל. 2. מוסיפים את הביצים אחת אחת. 3 תוך כדי ערבול (בזהירות) מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה (פה אין מלח). 4. מוסיפים את השקדים הטחונים ואת שני סוגי השוקולד צ'יפס. 5. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה וצרים עוגיות עגולות שטוחות בגובה חצי סנטימטר ובקוטרחמישה סנטימטרים. מניחים אותן במרחק של שני סנטימטרים האחת מהשנייה, כי כאמור, הן מתפשטות באפייה. אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות צלסיוס (356 פרנהייט ) כשבע דקות ויותר (בתנור ביתי זה הרבה יותר), עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתנור, וכשהן פושרות שומרים גם אותן בקופסה אטומה. האם אמרתי כבר שגם הן מדהימות? אז הנה, אני אומרת. . .
פאדג' שוקולד (מ י כ ל)
הכי פשוט, הכי מהיר, הכי טעים!
רכיבים:
400 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות.
300 מל' חלב מרוכז (שפופרת או שימורים)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
הכנה:
להניח החלב והשוקולד בקלחת ולחמם על להבה נמוכה.לערבב עד שהשוקולד ימס לחלוטין ונוצרת עיסה אחידה.
להוסיף לעיסה את האגוזים.
לרפד כלי שטוח בנייר אפייה ולצקת את העיסה, כך שתגיע עד לגובה של כ-1 ס"מ.
לאחסן במקרר כשעה (או יותר), ולחתוך לריבועים.
<יש חטאים ששווה לחטוא בשבילם.>
אגסים אפויים בסירופ (סקרלט אוחנה)
סוכר חום- כשליש כוס
ג'ינג'ר טרי מגורר
4 תרמילי הל
מרתיחים את כל המרכיבים כעשר דקות
קולפים את האגסים, מטילים לסיר עם הרוטב הרותח, מרתיחים יחדיו על אש קטנה כ-20 דקות (עד שהאגסים מתרככים- אבל לא הופכים לעיסה.
את האגסים הללו אפשר לקרר ולאכול בסירופ, או לשלות מהסירופ,לחצות לשניים, לרוקן ולאפות בגריל בטמפ' גבוהה עד שמשחימים מעט. על כל פנים, עם גלידת וניל משובחה- זה אולטימטיבי.
הכנת עלי שוקולד לקישוט
מישהו יודע איך מכינים עלים משוקולד לבן?
ה עוגיה (2004-12-31T20:14:26):
עלי שוקולד: את יודעת לעשות משוקולד מריר או שהשאלה מתיחסת קודם כל לעלי שוקולד בכלל?
מונו נוקי (2005-01-01T08:25:14):
אצל בעלי יש תחרות עוגות בעבודה. (אגב המלצה על עוגה מרשימה שיכולה להיות מבוצעת ע"י פשוטי העם תתקבל בברכה) מצאתי מתכון לעוגת שוקולד "הורסת" (מה יכול להיות רע ב400 גר שוקולד70 אחוז ??) שמקושטת בעלי שוקולד לבן ותותים. מצאתי מתכון לעלי שוקולד(רק להמיס לצבוע עלה ירוק(עם מה??) ולקרר. האם זה אותו דבר עם שוקולד לבן?הייתי בפורשף וראיתי שאין שם תבניות לעלים או מכחול מיוחד........
תודה!
ה עוגיה (2005-01-01T09:46:42):
חשבתי שצריך לטמפרר את השוקולד לפני אבל לא ראיתי אזכורים לזה במתכונים ברשת. אז כנראה שלא חייבים.
חשוב להקפיד בעבודה עם שוקולד לבן - להמיס ממש בעדינות (ז"א שהמים בסיר התחתון לא ישתוללו וכמובן לא יגעו בקערת השוקולד) כי הלבן רגיש יותר וחום גבוה מדי גורם לו להתקשות בצורה לא הפיכה .
את יכולה להשתמש בעלים אמיתיים (ובמכחול רגיל, בלי שאריות גואש ) רק שימי לב שזה לא עלה רעיל או משהו...
400 גר' 70% נשמע מעולה. אפשר להיות שופטת בתחרות?
מונו נוקי (2005-01-01T10:40:04):
כן, אחפש עלים אמיתיים. האמת שיש לי בזיליקום, אבל אחפש עלים עם עורקים בולטים יותר:-)
רעיון התחרות נובע לדעתי מצמצום בתקציב........ אין תקציב לאוכל כמו שהיה פעם, כל שבוע שני מתחרים מביאים עוגה וכולם אוכלים ומצביעים . בעלי היה אמור להיות כבר כמה פעמים אבל בדיוק היה במילואים\חו"ל. חשבתי על העוגה"האלוהית" עוגת שוקולד גבינה פופולרית ברשת, אבל הבנתי שהיא יותר מתאימה למנות אישיות.
אגב אפשר להכין עוגה כזו משוקולד בתבנית סיליקון? יש לי רק תבנית סיליקון, אם לא מתאים, אסחוב מאמא שלי תבנית רגילה.
אגב עוגת השוקולד מפורום "על השולחן" מקובץ עוגות רושם.
תכננתי לעשות פיילוט עוגה בשבת, בינתיים לא הספקתי(הכנתי קדירת בשר, מרק ופסטו משני שקי בזיליקום........)
תודה!
מונו נוקי (2005-01-27T11:05:48):
הגיע יום הדין
לקחתי עלי ורדים ועלי הדרים.
משום מה השוקולד לא התקלף טוב מהעלים. הייתי צריכה להמיס עם חמאה?
מסתבר שזו התעסקות לא קטנה העניין הזה וצריך להתאמן....... גיליתי שקל להכין משולשי שוקולד כאלה והם יצאו יותר מוצלחים.
פודינג שוקולד (אמא של יונת)
אני מחפשת מתכון לפודינג שוקולד . זה לא סתם פודינג זה משהו שסבתא שלי היתה מכינה לנו ולצערי לקחה את המתכון איתה לקבר .
אני יודעת שהיא השתמשה בקורנפלור וקקאו וזה לא דומה לשום אינסטנט .
אם מישהי מישהו פה יכול להוביל אותי אל המתכון אודה לו המון המון המון .
אמא של יונת (2005-02-09T00:29:03):
פודינג שוקולד
½ 1 כוסות חלב (או מים)
2 כפיות מלאות קורנפלור
1 כפית מלאה קקאו
3-4 כפיות סוכר
לערבב את הקקאו עם הסוכר. להוסיף את החלב/המים ולבחוש.
להרתיח תוך בחישה.
להמיס את הקורנפלור בחצי כוס מים קרים, לבחוש עד שיעלמו כל הגושים,
להוסיף למים הרותחים לאט-לאט, תוך בחישה.
לבחוש עד שירתח שוב.
טרופ שוקולד (שרה ק)
כזה טעים שטני ובאכזריות ככה שאוכלים עוד ועוד ועוד בלי להפסיק, תעזבו מדייאטה! ומה ז ה - מ ש מ י נ י ם
מצאתי את זה בעיתון במדור מתכונים מאת אביגיל מייזליק.
[h=2]
טרופ שוקולדים![/h]טרופ שוקולד קלאסי
הטרופ הוא בעצם תערובת של שוקולד (ובשום פנים ואופן לא שוקולד לבישול או צמקאו שפשוט לא יתקשו) ושמנת מתוקה. מאד קל להכין אותם, רק להמיס ולערבב לצנן, ולגלגל לכדורים לתערובת זו אפשר להוסיף הרבה מאד טעמים, והמקובל ביותר הוא להוסיף מיני אלכוהול. למשל ליקר דובדבנים עם דובדבן באמצע, ליקר שוקולד, ליקר שקדים עם שקד באמצע, ליקר קפה, ברנדי עוד ועוד.
חשוב רק לדייק בכמויות כדי שהתערובת תתקשה כראוי ולא תהייה נוזלית מדי.
זמן צינון: לילה
150 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר משובח
לציפוי קקאו הולנדי, סוכריות צבעוניות, קוקוס, אבקת סוכר וכו'
קוצצים היטב את השוקולד במעבד מזון. מביאים את השמנת לרתיחה ומבשלים כשתי דקות. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ. מערבבים היטב. מעבירים לתבנית בינונית מרופדת בניר אפיה. משאירים כל הלילה במקרר. למחרת חותכים בעזרת סכין קטן ריבועים בגודל 2 ס"מ. מגלגלים בזריזות כדורים.
לגיוון הציפוי אפשר גם לצפות בציפוי שוקולד ואגוזים פריך: ממיסים 200 גר' שוקולד מריר ומערבבים יחד עם אגוזים או שקדים קלויים וקצוצים. מגלגלים את הטרופ בתוך השוקולד המומס ומעבירים למנג'טים. מקררים במקרר לפני ההגשה.
טרופ שוקולד מריר עם ליקר תפוזים
למתכון זה מוסיפים גם חמאה, והוא מקבל מרקם מיוחד עקב כך. טעים מאד להטמין בתוך הטרופ קליפות תפוזים מסוכרות.
זמן השריה: לילה שלם. 40 - 50 כדורים
65 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר משובח
50 גרם חמאה רכה
70 מ"ל ליקר תפוזים, ברנדי או ויסקי
אבקת קקאו לציפוי
מכינים את התערובת:
קוצצים היטב את השוקולד במעבד מזון. מביאים את השמנת לרתיחה, מבשלים כשני דקות. מסירים מהאש מוסיפים את השוקולד. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החמאה - מעט כל פעם תוך כדי בחישה
אחרי שהכל מעורבב מוסיפים בהדרגה את הליקר. מעבירים לתבנית מלבנית בגודל 30 ס"מ על 20 ס"מ. מקררים כל הלילה, למחרת חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ מגלגלים בזריזות לכדורים ומצפים בקקאו.
מעבירים למקרר ושולחים למישהו אהוב במיוחד
.
|הדגש|עוגת גבינה עם כדורי "טרופ"|סדגש|
עוגה זאת זכתה להצלחה אדירה. בתוך תערובת הגבינה מוטמנים כדורי טרופ, וכל פריסה של עוגה מגלה את העיגולים הנפלאים האלה שנמסים לתוך הגבינה ויוצרים קונצרט חדש לגמרי בפה
זמן הכנה 40 דקות. זמן אפיה 45 דקות 12 - 10 מנות
לבסיס
4 ביצים מופרדות
חצי כוס סוכר
חצי כוס קמח
למלית
750 דרם גבינה לבנה 9%
5 ביצים מופרדות
2 כפות קמח
4\3 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
לסיום
10 - 12 כדורי טרופ שוקולד ללא ציפוי מוקפאים
מכינים את הבסיס:
מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקפלים את הקצף, החלמונים והקמח. מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ ואופים בחום של 360F או 180C מעלות 10 - 15 דקות עד שהעוגה מזהיבה. מוציאים ומצננים קצת.
מכינים את תערובת הגבינה:
מפרידים את הביצים, מערבבים את החלמונים עם כל יתר החומרים פרט לסוכר. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עוד כדקה. מקפלים בזהירות את הקסף לתוך תערובת הגבינה. יוצקים על הבצק את תערובת הגבינה ומשקיעים בכל העוגה כולה את כדורי השוקולד בצורה אחידה. אופים בתנור כחצי שעה. מכבים את התנור ולא פותחים את הדלת. משהים את העוגה עוד כעשר דקות בתוך התנור. מוציאים, מצננים ומעבירים למקרר.
פרפה שוקולד (מתוקה מתחילה מחדש)
מתכון מעולה, פשוט אבל לא בריאותי במיוחד ועתיר קלוריות - אז לבחירתכם!
צנצנת שוקולד נוטלה
2 חב' שמנת מתוקה
לערבב יחד, לא להקציף, רק לערבב בכף.
תבנית מאורכת, לרפד בניילון נצמד, לשפוך התערובת, להקפיא לפחות ל 24 שעות.
להפוך על מגש ולחתוך לפרוסות.
יאמי - למכורים למתוק מתוק...
אלפחורס (Pלונית אחרת)
250 גרם חמאה + 150 גרם סוכר - לערבב
3 חלמונים - להוסיף תוך ערבוב לחמאה והסוכר
300 גרם קורנפלור + 200 גרם קמח + חצי כפית סודה לשתיה + 2 כפיות אבקת אפיה - לערבב בקערה נפרדת
להוסיף את היבשים לתערובת החמאה
להוסיף וניל ולימון מגורר
ללוש לבצק אחיד
לרדד על משטח מקומח בקורנפלור
לקרוץ עיגולים ולאפות בתנור בחום בינוני (לא כתוב כמה זמן)
כשמתקרר - למרוח עוגיה בשכבה עבה של ריבת חלב, לכסות בעוגיה נוספת ולגלגל בקוקוס.
בתאבון!
פודינג אורז (יעלי לה)
שלום לכולם
אני מאוד רוצה להכין את הקינוחים לליל הסדר (לקחתי עלי את הג'וב) - והחלטתי להכין rice puding - במנות אישיות.
אני מתלבטת גם מה הדרך הטובה ביותר לעשות (בעבר עשיתי ניסויים ויצא בסדר מינוס - בא לי שייצא מעולה פלוס!) -
וגם איזה תוספות אפשר לשים מלמעלה
מישהו ניסה פעם ויצא לו מעולה פלוס?
תודה
יעלי לה (2006-04-11T00:45:11):
הי מתוקה,
פעם בחורפים החמים בדום נהגתי להכין פודינג אורז בנוסח ערבי - "רוז אל חליב" - ויצא לי מעולה פלוס פלוס. אבל זה עם חלב. אני לא יודעת איפה את עושה את הסדר, אבל אם לא אכפת להם לאכול קינוח חלבי, אז הנה לך מתכון (בערך 4 מנות - אפשר להגדיל בשקל תשעים):
מחממים ליטר חלב בסיר. כשהוא די רותח, 4 שניות לפני הגלישה, מוסיפים כוס אורז מסוג ריזוטו עגול. מערבבים וממשיכים להרתיח. כשהוא ממש רותח מנמיכים את האש מאוד ומכסים כמעט לגמרי. נותנים לו להתבשל ושומרים שלא יישרף, בודקים מדי פעם מה שלומו. כשהאורז די רך אבל לא לגמרי פודינגי מוסיפים סוכר לפי הטעם. אני אוהבת את זה מתוק מתוק, ומוסיפה בערך רבע כוס סוכר (בזמנו תמיד השתמשתי בלבן, אף פעם לא ניסיתי עם חום). מערבבים ונותנים לזה להתבשל עוד קצת על אש מינימלית בהשגחה צמודה. בינתיים ממיסים כף קורנפלור בשליש כוס מים. אבל לא תמיד צריך להוסיף את זה. כשהאורז רך מאוד, אם המרקם עדיין לא פודינגי אלא האורז קצת שׂוחה, מוסיפים את המים עם הקורנפלור - ומייד מערבבים טוב טוב בלי להפסיק במשך שתי דקות הבישול האחרונות. מכבים את האש. מוסיפים טיפה אחת - גג שתיים - של תמצית ורדים אמיתית או "מי זאהר" (שמן נרולי) - להשיג בחנויות התבלינים. אם את פוחדת לשפוך תמצית פנימה ולחרב הכל (קרה לי פעם), אפשר לעשות את זה בשלב של הקורנפלור בכוס מים - ואז מקסימום הלכה כף קורנפלור.
להגיש חם-חם. תוספות אפשריות:
הקלאסי - קוקוס, קינמון, שקדים קצוצים, פיסטוקים קצוצים, אגוזים קצוצים - בשילובים שונים.
כיוון אחר - שוקולד מריר מגורר.
חג שמח!
הבהרות:
הקורנפלור מסמיך את הפודינג מאוד. לכן לא תמיד צריך אותו.
תמצית ורדים - בניחוח ורדים, מי זאהר - בניחוח הדרים.
הפודינג הזה נועד להיאכל חם, אבל אם רוצים להגיש קר, חובה לחלק את זה מראש לכלים נאים
פעם היה לי מתכון נהדר לפודינג אורז קר עם קצפת... מכיוון שמעולם לא ניסיתי, אני לא זוכרת אותו (מחברת המתכונים שלי תקועה אי שם במחסן ).
החורף הזה לא היתה לי סבלנות. ביטלתי את האורז והכנתי פשוט סחלב וזהו (מאוד דומה רק קורנפלור במקום אורז)
מלאווח בננות (רוזה לי)
המתכון הוא ל-8 מאפים. אני אף פעם לא יודעת כמה להכין כי הם פשוט נטרפים...
צריך:
בצק עלים מהסוג שנמכר בריבועים, מופשר במקרר לילה (8 ריבועי בצק)
4 בננות מאוד בשלות פרוסות לעיגולים
50 גרם חמאה חתוכה ל-8 פרוסות
1 כפית דבש מומסת בחצי כוס מים רותחים
קינמון ואגוז מוסקט לפי הטעם
מכינים: מסדרים את ריבועי בצק העלים על נייר אפיה בתבנית. מסדרים את עיגולי הבננות על ריבועי הבצק, מורחים דבש מומס, מפזרים קינמון ואגוז מוסקט לפי הטעם, פרוסות חמאה (עד כאן אפשר להכין לפני שכולם מגיעים). קצת לפני שרוצים להגיש קינוח - אופים בחום של 180 מעלות 14 דקות. המאפים מוכנים כשהבצק נראה אפוי והבננות מושחמות אך לא שרופות, מגישים מיד.
מרציפן בסיסי (רוזה לי)
מוצרים
2 כוסות שקדים קלופים וטחונים לאבקה
2 כוסות אבקת סוכר
2-1 חלמונים
מעט מיץ לימון
אופן ההכנה: מערבבים שקדים טחונים ואבקת סוכר. מוסיפים חלבון ומעט מיץ לימון עד שמתקבל בצק נוקשה למדי, ומעצבים צורות (פירות, פרחים, ליצנים וכד").
שמנת עם פרי (פפריקה הונגרית)
בהריון השתגעתי מזה....
גביע שמנת
סוכר (אפשר גם חום, זה גם נורא טעים.) -לפי הטעם
אפרסקים מקופסא. (ניסיתי רגילים- חיים, לא מצא-חן בעיניי. נראה לי שמנגו בעונתו, ותפוזים בעונתם-קרי עכשיו- יכולים לעבוד גם.)
חותכים הפרי, שמים בקערה, מוסיפים על זה שמנת, עליה את הסוכר- עליה -שישאר קראנצ'י....
ואוכלים!!!
נראה לי שיעבוד טוב להוסיף גרנולה/שקדים/אגוזים.... סתם לא רציתי- הייתי בהריון. ועם אישה בהריון לא מתווכחים .......
נשיקות (מיכל בר)
להקציף במיקסר 2 חלבונים. להוסיף בהדרגה(!!) שני שליש כוס סוכר חום/לבן (אפשר קצת פחות). להקציף במהירות גבוהה הרבה זמן, נגיד 20 דקות.
לחמם תנור מראש לחום 180. להניח נשיקות בתבנית (כדאי עם נייר אפיה) בעזרת שתי כפיות.
להכניס לתנור ולהוריד החום ל-100 מעלות.
לאפות שעה, אולי קצת יותר.
אמא של שפן (2006-11-04T20:53:35):
לאפות שעה, אולי קצת יותר
אני אופה על החום הנמוך ביותר האפשרי לפחות שעה - אם לא יותר, ומכבה את התנור כשהנשיקות בפנים ונותנת להן להתקרר איתו. יוצא קסם.
מה שכן - לא מומלץ לעשות את זה בקיץ עם תנור ישן - גם כי חם מספיק באוגוסט בלי להוסיף (-: , וגם כי יש המון המון לחות באויר, ותנורים ישנים בד"כ לא אטומים מספיק בכדי להגן על הנשיקות מלחות. אז אם עושים בקיץ - להוציא ולהעביר לכלי אטום מיד כשמתקרר.
נו, שוב האתנוצנטריות של התל אביבים - ההערה הקודמת לא רלונטית למי שגר באויר הרים (או מדבר) צלול כיין. רק אלינו, שצריכים לשחות בהבילות של מישור החוף...
פצפוצי אורז (אילה א)
פצפוצי אורז מתכון בסיס מאת רות סירקיס שיפצורים מאיתי ומאת אימי
החומרים :
100 גרם שוקולד מריר או חצי חצי עם חלב.
1 כף חמאה
1 כפית מים\חלב (לילדים) ליקר או ברנדי למבוגרים.
1 כוס פצפוצי אורז.
את השוקולד השבור המרגרינה והנוזל. ממיסים בבין מארי (כלומר בסיר שיושב בתוך מחבת עם מים). כשהתערובת דומה למשחה מוסיפים לה את פצפוצי האורז ומערבבים (לדעתי אין טעם להצמד לכמויות כאן אלא לשים "כמה שזה לוקח").
מעבירים בעזרת כף למנג'טים (גביעי נייר ) ומצננים במקרר כחצי שעה או יותר עד שמתגבש.
רות סירקיס :"מגישים על צלחת נאה או בתוך קופסת ממתקים "
למעשה אחד המתכונים הראשונים שהכנתי לבדי עם אחי החלטנו שלא צריך את הסיר הכפול שרפנו את השוקולד ואז אמרתי לו בטח כשנוסיף את הפצפוצי שוקולד זה יהפוך למתוק וכך המשכנו בכל שלב להכין מהשוקולד השרוף פצפוצי שוקולד מרים ומגעילים .
זכרון ילדות חביב
כדורי אנרגיה (יפעת ו)
500 גרם תמרים מגולענים
½ כוס אגוזי פקאן טחונים
½ כוס ביסקוויטים מפוררים (למי שלא חושש שזה דופק את כל עניין הבריאות – אפשר גם להוסיף ½ כוס שקדים טחונים)
2 כפות טחינה גולמית (איכותית)
כף ממרח שקדים (לא חובה)
מעט קינמון
קוקוס לציפוי לבן או קלוי (מי שאוהב יכול לשים קוקוס גם בתוך התערובת ומי שלא יכול לוותר על הציפוי)
אופן ההכנה:
- מועכים את התמרים בידיים ומוסיפים את כל שאר החומרים.
- לשים היטב עד לקבלת עיסה אחידה עד כמה שניתן.
- מכינים כדורים קטנים ומגלגלים בקוקוס.
- מניחים בתוך קופסא אטומה ומאפסנים במקרר
כדורי שוקולד ללא שוקולד, ללא קמח (פתי בר?) וללא בישול (ילדת טבע)
כל כך פשוט, למות.
מג'הולים (אולי 10 אולי יותר תמיד אפשר לתקן כמויות לפי הצורך),
חופן גדול של קשיו (אולי כוס אולי יותר) אפשר לערבב אגוזים אחרים או להחליף אבל כדאי להשאיר מתוקים (לא נראה לי שלמשל אגוזי מלך לבד יהיו להיט),
אבקת חרובים,
במידת הצורך אם לא רטוב מספיק אפשר להוסיף טיפה מולסה/סילן/דבש חרובים,
אפשר להוסיף תמצית וניל טהור.
קקוס לציפוי
טוחנים אגוזים, מבלנדרים עם המג'הולים, בודקים רטיבות, מעבירים לקערה ולשים עם החרובים כמו קמח. צרים כדורים מצפים ולמקרר.
יוצא ממש טעים (הבאתי לארוחת החג במשפחה המיין סטרימית שלנו ואף אחד לא התלונן על הטעם החרובי, כל הילדים אכלו גם המכורים לשוקולד).
תמרים בשמנת (מיצי החתולה)
נירה רוסו וישראל אהרוני נתנו את המתכון במוסף 7 ימים, לא שיא הבריאות, אבל טעים-טעים-טעים:
20 תמרים לחים או יבשים (אני השתמשתי במג'הול יבשים), מגולענים
1 כוס פיסטוקים קצוצים (אני השתמשתי באגוזי מלך)
1 גביע שמנת חמוצה
1 מכל שמנת מתוקה באחוזי השומן שנוחים לכם (השתמשתי בשמנת לבישול 15% שומן)
קליפה מגוררת מלימון אחד
מערבבים את השמנת החמוצה והמתוקה יחד במזלג. מוסיפים קליפת לימון ומערבבים.
טומנים את הפיסטוקים הקצוצים בתוך התמרים (אני גם לא קצצתי את האגוזים וגם לא טמנתי, סתם זרקתי לקופסא בה הכנתי).
מניחים בכלי, יוצקים מלמעלה אאת תערובת השמנת, מערבבים, סוגרים ומאחסנים במקרר ללילה. בכל יום שעובר, זה נעשה יותר טעים, כי התמרים סופגים לתוכם את השמנת ובשרם מתרכך ומתעדן, ואילו השמנת ממתיקה מהתמרים. קליפת הלימון שוברת את המתיקות ומוסיפה עניין בפה.
(וזאת לא טעות - אין פה סוכר, ממש לא צריך. האמת, עם תמרים לחים, שהם מתוקים פחות, בטח היה יוצא יותר טעים מאשר עם המג'הול המאד-מתוקים).
התוצאה נראית כמו עיסה לא מאד מושכת בחום-לבן, אבל הטעם - שפתיים יישקו.
חשבתי בפעם הבאה לנסות להכין את זה עם "שמנת" על בסיס שקדים, זה בטח גם ייצא מאד טעים.
מקפא מתרכיז פריגת
אחד הדברים שאני זוכר מהילדות שלי הוא מקפא לימונים שאמי הייתה מכינה ביום שישי.
אני מחפש את המתכון שלו בנרות הרבה הרבה זמן.
אני לא זוכר הרבה אבל אני יודע שהיא הייתה מכינה אותתו מהתרכיז הקפוא של פריגת ללימונדה ומשפורפרות של חלב מתוק.
מישהו אולי מכיר את המתכון ויכול לעזור לי? אם כן אני אשמח מאוד מאוד מאוד כי כבר הרבה זמן אני מחפש אותו
דניאל של מורן וענבר (2009-10-29T12:00:37):
ממה שאני זוכרת, חוץ מהתרכיז פריגת והחלב המרוכז יש גם שמנת מתוקה מוקצפת. מערבבים הכל ומקפיאים. אפשר להכין גם עם טעמים אחרים של פריגת (המנגו יוצא טעים)
טנא מלא כוכבים (2009-10-29T12:52:58):
הי,
אני חושבת שאופן ההכנה הוא כזה:
1 תרכיז קפוא פריגת
1 שמנת מתוקה
מערבלים את השמנת המתוקה, מוסיפים את הקפוא, ממשיכים לערבל עד יציבות.
אפשר להוסיף שפופרת של חלב הולנדי, ואז זה יוצא מתוק לתפארת עוד יותר מהמקור.
שופכים לתבנית. מקפיאים, לפחות שעתיים.
קליפות הדרים מסוכרות
מחפשת מתכון לקליפות הדרים מסוכרות.
יש למישהי/ו?
חלוקית נחל (2011-01-21T14:51:32):
חותכים את קליפות התפוזים. מרתיחים בסיר 3 פעמים, כשכול פעם מחליפים את המים. מסננים. מוסיפים כוס סוכר על כול כוס קליפות. מבשלים עד שמתרכך אבל לא מאבד צורה. מורידים מהאש. מייבשים
הילה גביש (2011-01-22T00:11:14):
מבשלים עד שמתרכך אבל לא מאבד צורה
בלי להוסיף מים? ועל כל כוס קליפות אחרי בישול?
תודה @}
ה עוגיה (2011-01-22T01:24:43):
מתכון קליפות תפוז מסוכרות
חלוקית נחל (2011-01-22T08:05:43):
עם מים. מצטערת. כתבתי מזכרון. הייתי אצל חמותי כשהיא הכינה ולמדה את הבנות. בתאבון @}
אורז מתוק בחלב (ורד לב)
כמויות לפי טעם אישי כמובן.
טעים לאללה!!!
על כל כוס אורז (מלא) 2 כוסות חלב (אפשר גם סויה / אורז / עזים / קוקוס וכו')
מוסיפים ג'ינג'ר כתוש טחון או טרי ( כמה? לפי האהבה? חתיכה בגודל הפרק הראשון של האצבע קצוצה / 2 כפיות), כמה פולי הל טחונים (אפשר בעלי ומכתש)
2 פרחי ציפורן כתושים
כף- שתיים סוכר (אפשר כמובן דבש, מולסה וכו' up to you )
כשזה רותח, מקטינים את האש.
אחרי כ 1/4 שעה מוסיפים חופן צימוקים, כמה תמרים חתוכות / תאנים / משמשים מיובשים או הכל ביחד.
בכמה דק' האחרונות של הבישול מוסיפים אגוזים קצוצים, קנמון (כפית שתיים), כף- שתיים של קוקוס טחון ופרוסות מ-2 בננות.
אפשר להוסיף עוד חלב אם רוצים את זה יותר דייסתי או אם זה לא מספיק
כמובן שאפשר לטעום ולתקן טעמים (עוד סוכר, קנמון וכו')
בתאבון ממממממ
איך מצילים שמנת בישול שהוקצפה? והכנת קרמל
עדי יותם (2003-04-12T21:28:00):
קראתי באיזה פורום מתכון למוס תותים - מרסקים קילו תותים עם כוס סוכר, מערבבים בעדינות עם קצפת מחצי ליטר שמנת מתוקה, ומקפיאים. ניסיתי להתחכם וערבבתי שמנת לבישול עם שמנת להקצפה, וכנראה ששמנת לבישול באמת לא נועדה להקצפה. קיבלתי תערובת של גושי חמאה מתוקה (כי גם ניסיתי להוסיף קצת סוכר כשעוד לא הבנתי מה קורה) שטים בתוך שמנת מתוקה.
יש אולי למישהו רעיון מה לעשות עם זה עכשיו? איזשהו מתכון לעוגה בחושה, או משהו כזה? ואם אפשר, שיעשה שימוש גם ברוטב התותים...
מיה גל (2003-04-12T21:38:00):
זה סוג אתגר שחביב עלי במיוחד
אז ישבתי וחככתי בדעתי והנה מה שעלה:
להמיס סוכר לבן במחבת על אש קטנה, כשכולו נמס וזהוב להוסיף בננות פרוסות או תפוחים פרוסים דק ולערבב טוב טוב.
כשהפירות מקורמלים כהלכה להוסיף את גושי החמאה. הם ימסו ויהפכו את כל העניין לפירות ברוטב טופי.
על זה אפשר לצקת את רוטב התותים.
לי זה נשמע שחיתותי מאד, אבל טעים...
עדי יותם (2003-05-31T10:50:00):
ניסיתי. קרמל מעולם לא הצלחתי ליצור, גם לא הפעם, אבל יצא רוטב גלידה משובח ביותר. תודה
מיה גל (2003-05-31T12:33:00):
הרעיון בהכנת קרמל הוא להניח סוכר לבן במחבת א בסיר על אש ממש קטנה ולא להציק לו עד שהוא נמס לגמרי ומקבל צבע שזוף. לא להתפתות לערבב כי אז נהיים גושים.
עם סוכר חום זה לא עובד.
מיחזור עוגת בננות לכדורי שוקולד בננה
עדי יותם (2003-06-15T09:01:00):
לקחתי מ-מתכונים מתוקים את מתכון עוגת הבננות. העוגה יצאה יפה וגבוהה מאוד, אבל - 3 כפות סוכר זה כנראה הרבה פחות מדי. חבל לזרוק - אפשר למעוך לפירורים ולערבב עם משהו, כדי ליצור כדורי שוקולד או משהו כזה?
דיאנה ב (2003-06-15T10:25:00):
אולי היא יכולה להיות בסיס לפונדו שוקולד (לחתוך אותה לריבועים ולטבול אותה ברוטב של הפונדו).
עדי יותם (2003-06-15T15:02:00):
דיאנה, תודה, אבל לא נראה לי שאני אכין פונדו כלשהו בשנים הקרובות (כאב ראש, ניקיון, בטיחות...)... וגם שלפתי אותה כבר "איך שיוצא" מהתבנית ודחסתי לפריזר בתוך זיפלוק, אז לא נראה לי שאפשר יהיה להשתמש בה לזה. אח, פונדו שוקולד... העלית בי זכרונות.
אביב חדש (2003-06-15T22:16:00):
כדורי שוקולד -
עוגת בננות יפה וגבוהה, מופשרת, מפוררת לפירורים קטנים מאוד. (מה משקלה של העוגה? הכמויות הבאות הן עבור 100 גר' עוגה).
100 גרם שקדים או אגוזים (בהתחשב בגיל של קטנצ'יק, אפשר לוותר או לטחון דק-דק-דק).
50 גרם צימוקים (ניתן להכפיל את הכמות על חשבון השקדים).
2 כפות ריבה אדומה (תות או פירות יער).
2 כפות ריבה חמוצה (תפוזים או משמש).
5 כפות מיץ תפוזים.
50 גרם קוקוס טחון.
מערבבים את החומרים פרט לקוקוס בקערה עד שמתקבלת עיסה דביקה ולא רטובה מדי, שניתן ליצור ממנה כדורים בקוטר של 4-5 ס"מ.
מגלגלים בקוקוס הטחון, ושמים בגביעי-נייר או סתם על צלחת.
בתאבון.
זה בכלל לא כדורי שוקולד בעצם, זה כדורי-בננות...
עדי יותם (2003-06-15T23:00:00):
הכמויות הבאות הן עבור 100 גר' עוגה
100 גרם שקדים או אגוזים
שגיתי, קודם כל תודה - שנית, העוגה שוקלת לא מעט - בטח חצי קילו אם לא קילו - אולי חסר או מיותר איזה 0 איפשהו?
אביב חדש (2003-06-15T23:24:00):
באמת זו כמות גדולה, ואת יכולה לעשות בנגלה אחת חצי כמות, כי כמות הכדורים שתצא לך תהיה עבור כל ההפנינג באוגוסט...
100 גר' שקדים הם שקית אחת שזה נשמע נורמאלי, אבל 1/2 ק"ג נשמע מופרע...
מה אפשר לעשות עם חלבוני ביצה?
יולי (2003-08-02T08:22:00):
מתכון מנצח לפני שיתקלקל:
תמיד כשאנחנו מכינים מיונז,אנחנו נתקעים עם הרבה חלבונים שצריך להשתמש בהם לפני שיתקלקלו.
האם יש למישהו מתכון מבטיח שבנוי רק על חלבונים?(ללא חלמונים)
אנא,רק לא נשיקות וכל מה שדומה לזה.
ה עוגיה (2003-08-02T13:13:00):
יולי - קודם כל אפשר להקפיא חלבונים.
דבר שני - הם לא מתקלקלים כלכך מהר. יש מתכונים שבשבילם נהוג "ליישן" חלבונים (פשוט להניח אותם בחוץ איזה שבועיים).
ההסבר הוא שיש בחלבונים איזשהו חומר שמתמודד יפה עם חידקים (יש באולם טכנולוג/מהנדס מזון? אפשר עזרה עם ההסבר?) בגלל זה הם מתקלקלים כלכך לאט. בגלל זה הם שומרים על ביצים מקלוקול כביצים שלמות (חלמון עטוף בחלבון) ובגלל זה חלמון לבדו כלכך רגיש יחסית לביצה שלמה (אין לו את הגנת החלבון).
ולשאלתך:
נשיקות זה לא דבר כזה רע. אני מכינה מרנג (זה השם של הנשיקות האלה) גדול ושטוח, עושה עליו 2 שכבות של קצפת בטעמים (אחד קפה אחת רום אבל אפשר לשחק עם זה) ומפרידה בין השכבות בפירורי מרנג. הגיס שלי חושב שזאת העוגה הכי טעימה בעולם (אני לא מסכימה אבל שומרת את דעותי בשקט)
אפשר להכין את המרנג עם תוספות שונות, עם תוספות של אגוזים או קקאו.
אפשר להכין בצורת כוס ולעשות פבלובה
ואם לא מרנג אז אפשר להכין דקואז שזה...מין תחתית רכה/פריכה לעוגה. עשוי מחלבון, קמח, אגוזים וסוכר.
מעליו אפשר לשים מיני שוקולד, קצפות שוקולד ופרלינה (או נוטלה).
אם את אוהבת שוקולד חלב ואגוזים - דקואז זה בשבילך.
אפשרות אחרת, שמחסלת הרבה חלבונים היא פיננסייר (מוכרים כאלה ב"ארקפה". אולי נתקלת)
זאת עוגיה רכה (שבפעמים הראשונות שטעמתי אמרתי איכסה אבל אחכ התמכרתי) העשויה מחלבונים, שקדים טחונים, סוכר, חמאה וקמח.
את צריכה בשביל להכין אותה תבנית שקעים.
חוצמזה אני רואה שיש לי הרבה מתכוני עוגיות שמכילות חלבונים בלבד. את צריכה לתת לי כיוון איזה עוגיות את רוצה.
תגידי מה ואתן את המתכון המפורט.
יולי (2003-08-02T16:36:00):
עוגיה
יש לי משום מה בעיה עם מרנג.הוא אף פעם לא מצליח לי.אולי אם תסבירי לי בדיוק איך את מכינה את זה תהיה לי הפעם יותר הצלחה.
תבשיל קדרה (2003-08-02T16:51:00):
אני רוצה!
העוגיות האלה, המגולגלות, עם קצף ביצים בין שכבות הבצק (פריך).
שם, אני מניחה, יהיו חשובים ההסברים הטכניים. אל תחסכי במילים.
ה עוגיה (2003-08-02T17:08:00):
גילה, עוגיות קצף עושות שימוש בביצים שלמות. החלמונים לבצק והחלבונים לקצף.
אני שמה את המתכון ב עוגות ועוגיות.
ה עוגיה (2003-08-02T17:29:00):
יולי, הסברים על מרנג שמתי ב מתכונים מתוקים
נסי, ואם יש לך שאלות - שאלי.
מיה גל (2003-08-04T16:15:00):
יולי,
היום הופיע ב-ynet מתכון לעוגיות שקדים על בסיס חלבונים.
והרי הקישור לשם.
תסתכלי לקראת סוף המאמר.
בתאבון.
אורז מתוק לקינוח
מיכל מ (2003-10-09T21:56:00):
מתכון אשמח לגלות -
קינוח של אורז מתוק, כמו פודינג, שאכלנו בתורכיה.
דיאנה ב (2003-10-10T06:13:00):
אורז מתוק של רונית@שירה מפורום משפחות ישראליות בחו"ל ב YNET (שהפך פורום מתכונים בלתי רשמי, אני לוקחת משם המון מתכונים)
כאן בברזיל הם עושים לקינוח אורז מתוק, טעמתי, התאהבתי והרי מוגש לכם מתכון:
1 כוס אורז
1 פחית קרם חלב מתוק (כאן זה נקרא LEITE CONDSADO)
1 שקית קוקוס
קנמון
לבשל את האורז עם חלב עד שיתרכך ויתבשל (לשים לב החלב עלול לגלוש)
להוסיף את קרם החלב המתוק ואת הקוקוס לערבב והרי זה מוכן
לפזר מעל קינמון
להגיש קר
מומלץ!
פלוני אלמונית (2003-10-10T19:40:00):
קינוח של אורז מתוק, כמו פודינג, שאכלנו בתורכיה
קוראים לזה סוטלץ' והנה 2 מתכונים
http://www.keshet-tv.com/Item.asp?Group ... &ProgID=61
http://www.ochef.com/443.htm
מיכל מ (2003-10-10T23:00:00):
תודה רבה פלוני ודיאנה! (פלוני, זה אכן, כנראה, זה) (אני מקווה לעדכן...).
תמר מ (2003-10-12T12:42:00):
מבשלים את האורז עם החלב המתוק? או ששכחת להוסיף חלב רגיל?
ושאלה נוספת: הקרם חלב = חלב ממתוק שמוכרים בשפורפרת? או שיש עוד שאני לא מכירה?
דיאנה ב (2003-10-13T07:40:00):
לא ניסיתי בעצמי (ה"מומלץ" היה במקור ולא תוספת שלי...) אבל ממה שאני מבינה מהמתכון: מבשלים את האורז עם חלב רגיל. רק אחרי שהוא מוכן מוסיפים את החלב המתוק.
החלב המתוק בפחית נראה כמו השפורפרת חלב מתוק שמוכרים בארץ. נראה לי שזה אותו הדבר.
טראפלס, שמירת התערובת והקפאה
עדי יותם (2004-04-10T13:51:00):
תערובת לטראפלס - מתכון של אהרוני, מכילה חלמונים שעוברים יותר "חימום" מאשר "בישול" בתערובת. כמה זמן תישמר במקרר? אפשר להקפיא את הטראפלס המוכנים?
מונו נוקי (2004-04-10T16:17:00):
לא מכירה את המתכון אבל אצל חמי וחמותי הם תמיד מקפיאים טראפלס. אני באופן רגיל מקפיאה כדורי שוקולד.
אם את לא בטוחה. תזמיני הרבה אורחים;-)
אביב חדש (2004-04-10T18:13:00):
מסעדה - אני משתמשת קבוע במתכון של אהרוני. אצלנו הטראפלס לא נשארים הרבה במקרר כי יש קליינטים מצויינים. אני מניחה שאפשר להקפיא אותם, אולי כדאי שתנסי להקפיא כמה ולראות איך יוצא לפעמים הבאות?