תרגול בזמן ההריון

זאת_אני*
הצטרפות: 13 מרץ 2010, 00:19

תרגול בזמן ההריון

שליחה על ידי זאת_אני* »

משה היקר שלום
על אילו תרגילים אתה ממליץלי כהרה בחודש השמיני, אני מרגישה שכל תנועה שלי היא כבדה ועלולה להזיק לעובר, עם זאת אני מרגישה מנוונת ושכל שרירי מכווצים...
בברכת יום טוב
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

תרגול בזמן ההריון

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

שלום זאת אני

בזמן ההיריון צריך יותר מכל להקשיב לגוף. הגוף לרוב יודע מה נכון ומה לא נכון לו.

באופן כללי, אני ממליץ על הליכות בקצב מתאים לך, לאורך לפחות שלושים עד ארבעים דקות. חשוב לנשום כל הזמן. ההליכה היא על מנת להזרים את הדם מצד אחד ולהנשים את כל הגוף מצד שני. מסיבה זו החלק החשוב ביותר בזמן ההליכה הוא להקפיד על נשיפה לאורך צעד אחד יותר מכמות הצעדים שצריך לשאיפה. לדוגמא, אם שאפת לאורך שני צעדים, תנשפי לאורך שלשה צעדים.

בנוסף לכך, מאוד מומלץ לתרגל את השרירים הטבעתיים (את כולם) כמה שיותר. את זה את יכולה לעשות ללא קשר לתנועות אחרות, כי את יכולה לתרגלם ללא תנועה בכלל, בישיבה, בשכיבה ובעמידה. חשוב לחזק את השרירים הטבעתיים בעיקר על מנת להתאושש מהר לאחר הלידה. כשמכווצים את השרירים הטבעתיים, חלק גדול ביותר ממערכות הגוף מתכווצות ביחד איתם. מסיבה זו התרגול הזה נהדר למי שאנו יכול לפעול בתנועה יותר מדיי.
בתרגול של השרירים הטבעתיים, חשוב במיוחד לבדוק ולהרגיש איך זה משפיע על ההיריון. אל תעשי דבר שיכול להעלות את המתח או הלחץ או להשפיע לשלילה.

כמו כן, ניתן לתרגל לאט כל תרגול גופני, אך בעיקר חשוב לתרגל את העורף והכתפיים הגב העליון והגב התחתון. לרוב אלו האזורים שניזוקים הכי הרבה מתהליך ההריון. חשוב לשמור עליהם גמישים עד כמה שניתן. כמובן שגם תרגולים אלו צריכים להיעשות לאט.

חשוב לא פחות הוא להתחיל לתרגל חזק את השרירים הטבעתיים מייד לאחר הלידה. זה מחזיר מהר מאוד את הגוף למצבו הטבעי. כמובן שכל שאר התרגולים ובעיקר גמישות כללית וחיזוק מחדש של שרירי הבטן גם.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

תרגול בזמן ההריון

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

בנוסף, הייתי בודק האם הפחד להזיק לאובר אמיתי או שנובע מפחדים שלך שאינם קשורים למצב ההיריון. במידה והפחד הוא שלך ללא קשר למצב ההיריון, אני מאוד ממליץ לך לאחר כמה חודשים מהלידה, לטפל בפחדים האלו. אחרת הם ינחו את היחס שלך לתינוקך לאורך שנים ויגרמו לסבל מיותר לך ולילדך.
זאת_אני*
הצטרפות: 13 מרץ 2010, 00:19

תרגול בזמן ההריון

שליחה על ידי זאת_אני* »

תודה רבה על ההתיחסות
אני מתרגלת שרירים טבעתים כמו כן גיליתי שזה פלא כמה זה עוזר גם לענין הצרבות (השסתום של הקיבה-ריפלוקס) ולבעיות כלליות של הגוף
הפחדים הם לא כ"כ להזיק לעובר אלא יותר לזירוז הלידה...
שבת שלום ותודה
שוות_נפש*
הצטרפות: 25 ינואר 2009, 00:00
דף אישי: הדף האישי של שוות_נפש*

תרגול בזמן ההריון

שליחה על ידי שוות_נפש* »

בנוסף, הייתי בודק האם הפחד להזיק לאובר אמיתי או שנובע מפחדים שלך שאינם קשורים למצב ההיריון. במידה והפחד הוא שלך ללא קשר למצב ההיריון, אני מאוד ממליץ לך לאחר כמה חודשים מהלידה, לטפל בפחדים האלו. אחרת הם ינחו את היחס שלך לתינוקך לאורך שנים ויגרמו לסבל מיותר לך ולילדך.

המשפט הזה תפס אותי. לצערי. בלי כל קשר לזאת אני ושאלתה.
כשהייתי בהריון הייתי אחוזת חרדות. חרדות איומות שיקרה משהו לעובר. היה לי קשה להאמין שאמנם אזכה סוף סוף להיות אמא . ההריון הנכסף הגיע לאחר 8 שנות ציפייה.
לא עבר יום בו לא דימיינתי משהו רע שקורה בגוף שלי. בשביל להירגע הייתי מבקרת אצל רופאים לבדיקות אולטרסאונד או לשמיעת דופק בצורה כפייתית.
זה הגיע לשלב שכבר הסתרתי את הביקורים האלה מבן-זוגי. יום אחד באחד מהביקורים האלה ,
בטיפת חלב זה היה, אמרה לי האחות " אולי את מפחדת מהלידה? אולי את מפחדת ללדת אותו?".
חשבתי שהיא נפלה על הראש, מיימי לא שמעתי שטות כזאת.. היום אני יודעת שהפחד שהיה לי נבע מ:
מפחדים שלך שאינם קשורים למצב ההיריון

גילוי נאות, הכל בסדר והיחסים עם אותה עוברית הם טובים מאד.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”