קושי בזכרון לטווח קצר

א.א.*
הצטרפות: 26 ינואר 2005, 20:43

קושי בזכרון לטווח קצר

שליחה על ידי א.א.* »

הי משה ושלום לכולם. אשתף אתכם בקושי שלי. יש לי בן בגיל 7 הילד בכיתה א'. ילד עדין ,חייכן ומושך. הוא מרכיב משקפי ראיה מזה שנה ומספר שקוראים לו משקפופר ,אך אינו מבקש להסיר אותם. אנו מדברים על הקושי ומוצאים דרכים להתגבר על כך. הבעיה המרכזית שלו היא זכרונו לטווח קצר לקוי, אין הוא זוכר את שמות האותיות כמעט, אך הוא קורא את רוב המילים לעיתים נתקל באות ומבקש את שמה וחמור יותר אינו זוכר את שמות חבריו לכיתה מה שנראה שמקשה עליו ליצור קשר ולכן הוא לא משחק איתם בהפסקות אלה עם אחיו בן ה8 וחבריו. בנוסף מספרת לי המורה על דימיו העצמי הנמוך כאשר מראש הוא קובע " אני לא אקבל כוכב" . . בבית אני עדה למשפטים אלו הנשמעים מפיו לעיתים. בחברה שלנו מחוץ לבית הספר הוא אהוד ואהוב אך גם אז לא זוכר כמעט שמות החברים והוריהם. חשבתי לטפל בו בשיטה זו כי אני עברתי תהליך אשר קידם אותי. האם לדעתך משה השיטה יכולה לעזור לו מבחינת הזיכרון? ומה אתה יודע על כך. אם משהו מכיר כזה נושא אשמח אם תשתפו אותי.התחלתי וסיפרתי שזהו הקושי שלי, כן קשה לי לראות אותו כך ואני פוחדת שמצב זה אם לא אטפל בו רק יחמיר.
תודה
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

קושי בזכרון לטווח קצר

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

א.א תודה על שאלתך, ילדים או מביגרים שאינם זוכרים, צריך לדעתי לבדוק קודם לכל איפה נמצא הריכוז שלהם בזמן שמקשיבים. במידה וישנן רגישויות ייתר, הריכוש אינו יכול להיוןת ממוקד בנושא הנשמע אלה ברישוי נושארים. המצב אינו מאפשר לזכור בקלות שום דבר.
בנוסף לכך, ישנה סבירות שהמשקפיים לא כל כך מתאימות. האם ניתנו על ידיי מומחה למיקוד ראייה (visual therapist) במידה ולא, נכון לקחת אותו ואת משקפיו לבדיקה אצל אחד כזה.
נראה שמה שנכון הוא להעביר את בנך איבחון אצל מאבחן בשיטה.
א.א.*
הצטרפות: 26 ינואר 2005, 20:43

קושי בזכרון לטווח קצר

שליחה על ידי א.א.* »

הי משה. תודה על תשובה מהירה. אני לא כל כך הבנתי. מה שבעצם אתה אומר שיתכן כי הילד סובל מרגישויות יתר? לגבי המשקפיים קיבלנו אותם ממומחית למיקוד ראיה ובנוסף פניתי לעוד מומחה כזה וקיבלתי את אותה התשובה לגבי משקפיו.האם רק אבחון בשיטה יעזור לי להבין את בעיתו או שעלי גם לאבחן אותו במקום אחר. האם ישנה לקות למידה או קושי, כיוון שבעיית הזיכרון היא מגיל צעיר. אודה על תשובתך.
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

קושי בזכרון לטווח קצר

שליחה על ידי טליה* »

ל- א.א.
בנוסף לדברי משה .(חובה לעבור איבחון) יש צורך לבדוק את הדומיננטיות של הילד. (גם עין ואוזן) ואת מערכת ההצלבה .
הקשר החברתי כל כך חשוב . במיוחד אם לילד יש צורך בחברה גדולה.
בינתיים את יכולה לעזור לו לזכור שמות של מספר מועט של ילדים ע"י קשר אסוציאטיבי שמתחבר אליו . כמו: ירון מצטיין בחשבון . מתן - הכדורגלן וכו'.
ליצור אצל הילד קבוצות מיון . כמו: הילדים שלמדו איתו בגן . ילדים בעלי תכונות דומות . וכו'
חשוב לעזור לו ליצור קשר חברתי עם ילד אחד שמתחבר אליו . לבקש את עזרת אימו של הילד . להזמין חבר אליו .לוודא שהביקור יהיה מהנה .לשנן מספר פעמים את שמו. מה היה רוצה לעשות עם.....? איזה משחק יציע ל....מה לבש...? וכו'
לפתח בו זיכרון ע"י חוויות רגשיות וחושיות .....עד לטיפול....
בהצלחה.....
אוריאל*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2010, 12:45

קושי בזכרון לטווח קצר

שליחה על ידי אוריאל* »

א.א
עבודה נוספת שיכולה לעזור לשפר זיכרון היא לימוד כלי מוזיקלי, פסנתר למשל, אם יש נכונות ועניין,
החוויה טוטאלית, עוקפת מלל ואותיות, דרך נגינה וזכירת המנגינה בע"פ ראיתי שיפור משמעותי אצל אנשים בכל הגילאים.
מעבר לכך שיש רווח בעבודה מוטורית מעולה.
כמעט לכל הילדים שבאים אלי אני ממליץ להירשם לאיזו שהיא שיטת אומנות לחימה ובמקביל ללמוד לנגן.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

קושי בזכרון לטווח קצר

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

א.א מהתיאור שלך נראה שבנך אכן בעל רגישות ייתר. שמחתי לשמוע שאורטופטיסטית (מומחית למיקוד הראייה) היא זו שנתנה את המשקפיים. נראה שאבחון הוא הדרך הנכונה.
אא*
הצטרפות: 15 דצמבר 2009, 00:20

קושי בזכרון לטווח קצר

שליחה על ידי אא* »

אני קוראת
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”