מה עושים הסמים למכורים

איימי*
הצטרפות: 12 יוני 2004, 06:19

מה עושים הסמים למכורים

שליחה על ידי איימי* »

למשה חג חנוכה שמח המון אור ושמחה
אשמח אם תכתוב את תגובתך לנושא שמאוד מעסיק אותי לאחרונה- חושים וסמים...
מה זה עושה לחושים שלנו ? סוגר? פותח? \
ישנם סמים מעוררים וישנם ממריצים ..האם יש הבדל?
כל תגובה שלך תתקבל בברכה
אני סטודנטית סיימתי שנה ג' ואין לי משהו אחר לאמר חוץ מזה שאני מעריצה אותך
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

מה עושים הסמים למכורים

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

שלו איימי, תודה.
סמים (כולם) מורידים ומחלישים את המחיצות בין ההכרה לתת הכרה. מסיבה זו אנשים בעלי רגישויות גדולות, שמימלא החומות נמוכות ביותר, יכולים להיפגע ללא יכולת לתקן או עם קושי רב לתקן. המצב שהם יכולים להגיע אליו הוא מצב פסיכוטי, כי הם עוברים לתקשר מהאינטליגנציה האנרגטית כשאינה מבוקרת על ידי האינטליגנציה החשיבתית. זהוא מצב שלהם ניראה כנכון וטבעי, מבלי שהם יכולים להבין מה באמת רוצים מהם. המצב יכול להימשך זמן קצר או כל החיים.
יפעת*
הצטרפות: 28 יוני 2001, 04:05

מה עושים הסמים למכורים

שליחה על ידי יפעת* »

משה

לא כל כך הבנתי את התגובה שלך לאיימי. אשמח אם תסביר שוב.

אני מטפלת (חדשה) בשיטה, חושדת כמטופלת שלי שמשתמשת בסמים.
מה עלי לעשות? כיצד עלי לוודא?
אני חוששת לפגוע ולגרום לסיום הטיפול, מצד שני אני מפחדת להיכנס איתה לתהליך רגשי.

המטופלת בת 27, מאוד חזקה גופנית.
ירדנה*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2007, 22:28

מה עושים הסמים למכורים

שליחה על ידי ירדנה* »

מאמר מעניין וחשוב

http://www.alonw.com/media/uploads/5.doc
איימי*

מה עושים הסמים למכורים

שליחה על ידי איימי* »

משה, תודה רבה על התייחסותך לשאלתי.
אשתף אותך בסיפורי האישי ומניין הגעתי לשאלה הזו בכלל.
התחלתי את לימודיי בשיטה כשאני מעשנת מריחואנה (מגיל 15- עד 30) בעצם את שנה א' עברתי כשאני מעשנת באופן יומיומי. בסוף שנה א' ניפגשתי איתך עם עוד כמה חברות ואתה הערת את תשומת ליבי לתהליך הריגשי בשנה ב' בשילוב של צריכת סמים שהוא עשוי להיות קטלני.
התקשתי מאוד להפסיק את השימוש בטענה "שאני מפחדת" (אני זוכרת את עצמי אומרת את המשפט הזה המון שנים).
הפסקתי לעשן מתוך סקרנות לדעת ממה אני פוחדת, כמובן שחיזוק הגוף והלימודים עזרו לי מאוד.
כיום אני לא מעשנת כבר שנה וחצי אך לפני ימים מספר עישנתי כמות קטנה מאוד ומשהו קרה לי.
הרגשתי איך כל החושים שלי נפתחים- העור החל מעקצץ חוש השמיעה שלי נפתח והגיע למרחקים עצומים, עשיתי מדיטציית שורשים ופשוט היא הייתה אחת הטובות ביותר שחוויתי.
השאלה היא ממה פחדתי כל הזמן כשרציתי להפסיק?( בהקשר לחושים)
האם פחדתי לאבד את הרגישויות שלי ולסגור את החושים שהגנו עליי בעודם פתוחים מתוך מקום של אני לא סומכת על עצמי?
או להיפך ? בעת השימוש הם סגורים ופשוט פחדתי לפתוח אותם.
אני יודעת שזה נשמע קצת\הרבה מבולבל אך כך זה בראש שלי עדיין בבלאגן.
איימי*

מה עושים הסמים למכורים

שליחה על ידי איימי* »

ליפעת
חשוב שתסבירי לה את ההשלכות של הטיפול והשימוש יחד.
חשוב לי לציין כי לא יכול להיווצר שום תהליך ריגשי כל עוד היא משתמשת בסמים.
תנסי לשאול אותה ישירות
משה_אלבאום*

מה עושים הסמים למכורים

לאימי ויפעת, בגלל העובדה שאיבדתי בן לסוחרי הסמים, אני חושב שאני לא בדיוק האדם הנכון לשאול אותו את השאלה הזו.
מבחינתי, כל נושא הסמים הוא אסור בתכלית האיסור, ואני בעד הוצאה להורג מיידית וללא משפט של כל סוחר סמים. אני לא בטוח שאני ברוב או במיעות כלשהוא, צודק או לא, אבל כך אני מרגיש וחושב.
נסו להעשיר האחת לשנייה וגם רבים נוספים באמצעות הבלוג הזה, אשמח לקראת אבל אמנע מלהתעסק בעצמי בנושא, הוא כואב מדיי.
איימי*

מה עושים הסמים למכורים

שליחה על ידי איימי* »

למשה
הצטערתי לשמוע שהצפתי אצלך משהו אישי וכואב....סליחה לא זו הייתה כוונתי או יותר נכון מצטערת על החוסר רגישות כלפיך.
אנסה למצוא את התשובות לשאלות הרבות בעצמי, שם כנראה מתחת לפחד נמצאות התשובות.
משה_אלבאום*

מה עושים הסמים למכורים

אין לך על מה להצטער, אשמח אם תמשיכו את הנושא כאן, אני רק לא אביא את עצמי לכתוב עליו.
את צודקת בנושא ה "מתחת לפחד נמצאות התשובות". דרך צלחה.
אוהבת_שקט*
הצטרפות: 13 דצמבר 2007, 18:19

מה עושים הסמים למכורים

שליחה על ידי אוהבת_שקט* »

כמעט איבדתי חברה טובה לסמים הקרויים "קלים". בזמן מאוד קצר של שימוש, הסמים הוציאו ממנה את מחלת הנפש "מאניה דיפרסיה"
גרמו לה לאובדן שליטה טוטאלי והתקפי המאניה גרמו לה לעשות מעשי טירוף מסוכנים.
לפי הפסיכיאטר אם היא היתה מגיעה לאישפוז בשלב יותר מתקדם היא היתה עלולה להשאר עם המחלה להמשך חייה.
לשמחתי אחרי אישפוז וטיפול לא מאוד ממושכים היא יצאה מזה.

לדעתי הסיכון לא שווה את זה וחוסר הבקרה והשליטה אליו נקלעים הוא מסוכן, על אחת כמה וכמה בתהליך ריגשי.

החיים מזמנים לנו חוויות (רגשיות, חושיות, חשיבתיות, אנרגטיות) כל כך ניפלאות ועמוקות וגם בריאות!
תהנו!
ליאת*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2001, 12:05

מה עושים הסמים למכורים

שליחה על ידי ליאת* »

האם הסמים מטשטשים את הרגש? בהחלט כן! הם בהחלט משמשים כסוג של בריחה, חוסר רצון להתמודד עם המציאות (או חוסר יכולת).
האם הסמים מטשטשים את החושים? אני חושבת שכן....
קשה לי להיות חד משמעית בעניין, אבל החוויות שלנו נקלטות ע"י החושים קודם כל, העיבוד והפירוש נעשה במוח.
הגיוני לי לחשוב שהסמים מטשטשים גם את הקליטה החושית, או לפחות את העיבוד של הקליטה...

אבל, מה שבטוח הסמים מפרים את האיזון ואת הוויסות.
ולכן, יכול להיווצר מצב של חוסר קליטה או קליטת יתר.
(כנראה מאוד תלוי בסוג האישיות של האדם, בחוויות שהוא עבר ובמטרה לשמה החליט באופן תת הכרתי להשתמש בסמים).
אלישבע*
הצטרפות: 24 דצמבר 2004, 14:05

מה עושים הסמים למכורים

שליחה על ידי אלישבע* »

בנושא התמכרויות אני רוצה לשתף בשיחה עם קבוצה של צעירים בנושא סמים.
הם העלו את הנקודה שהסם בעצם מעלה אותם מדרגה שהוא מביא אותם למקומות שקשה להם להגיע כיום בקוחות עצמם..
אמרתי להם שנאמר והיום אני אתן להם וילה מפוארת עם בריכה ומדשאות האם ישמחו לקבל - כמובן שאנו שכן.
שאלתי במצבם כיום האם יוכלו למלא אותה ברהיטים? האם יוכלו לתחזק את המדשאות והבריכה? למה תהפוך הוילה המפוארת אם לא לחורבה עם גן יבש ובריכה מאופשת ובית ריק מתוכן?
מקווה שהצלחתי להאיר את עיניהם של כמה נפשות.
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

מה עושים הסמים למכורים

שליחה על ידי טליה* »

לאלישבע .
למרות שלא נפגשתי מעולם עם מכורים .
אהבתי את הדוגמא הציורית לנושא ההתמכרויות.
דוגמא זו מתאימה למצבים רבים של הרגשת הריקנות .יש החושבים שע"י קנייה של מוצר כמו, רכוש , פריט יקר ערך, נסיעה למחוזות מרוחקים
מציאת בן/בת זוג , הולדת ילדים ועודדדדדדדדד.יהיו מאושרים יותר.
לאחר שהישיגו את מבוקשם חוזרת הרגשת הריקנות ואף מחמירה במקרים רבים.
משה_אלבאום*

מה עושים הסמים למכורים

בנושא התמכרוניות: מכיוון שהסמים מתירים קשרים נוירולוגיים ולכן הורסים חסימות ועל ידי כך מאפשרים פתיחת צוהר בין ההמיספירה השמאלית, השולטת באמצעות הקוגניציה והפחד, לימנית, המאפשרת מרחב ללא גבולות, נראה כנכון למצא את הדרך המאפשרת לאותם המעוניינים להגיע רחוק בפתיחת הגבולות, בכלים נכונים.
אחת הדרכים היא תרגול של השיטה שלנו, המסוגלת להביא את המתאמן בה למרחבים הגדולים של האינטליגנציה האנרגטית. האינטליגנציה הזו, שוכנת כולה בהמיספירה הימנית. הכלים של השיטה, יכולים להביא כל מתאמן, להיכנס עמוק הרבה יותר מכל סם קיים, בדרך נכונה, בטוחה, ונעימה הרבה יותר.
חשוב מאוד לדעת שניתן להגיע למקומות הללו ללא סמים. אין סם היכול לקחת מתאמן ללא פחד, כל כך רחוק כבהתבוננות בכלים של האינטליגנציה האנרגטית. כשנמצאים ללא גבולות הפחד, ניתן להגיע לכל מקום שהרוח האנושית מסוגלת, ולחזור משם בביטחה, תוך כדי הנאה שלמה.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”