מדיטצית האפור

פזית*
הצטרפות: 20 דצמבר 2003, 07:58

מדיטצית האפור

שליחה על ידי פזית* »

משה בוקר טוב, תודה.
באחד המפגשים שוחחת על אנשים רגישים שפוחדים לאבד את הרגישות (בדרך כלל בוגרים) ולכן מתנגדים לעבודה עם מדיטצית האפור. נו אני מרגישה כך (כבר בגרתי :-) ). כשעשיתי את המדיטציה בהנחייתך הרגשתי כאילו אני מנסה ללבוש בגד אפור קטן ממידתי וכשהצלחתי לכסות אוזן נוספת האוזן הראשונה נחשפה ונצבעה חזרה בצבעה הטבעי וכך קרה עם כל שאר החושים צד אחד נצבע וצד אחר נגלה, כמו מאבק פנימי. זה היה מתיש. אני מנסה מאז למצוא דרך מעודנת יותר לעשות את זה ובודקת איזה מרקם של אפור יכול להיות נעים יותר. אבל אשמח לשמוע את המלצתך.
וגם הייתי שמחה אם תרחיב בעניין נוסף שהזכרת על הצורך של רגישים יתר להבין לפני שהם מוכנים או יכולים לנסות...
שרית_פ*
הצטרפות: 18 מרץ 2006, 18:47
דף אישי: הדף האישי של שרית_פ*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי שרית_פ* »

הי מושה, אני החלק השני מהבנות שכותבת כרגע . אני מודה לך על הסדנה ,היא כבר הניבה פירות אני עשיתי את המדיטציה אפור למטופלת שלי וישר לאחר סייומה הגברתי את האור בחדר ונחש מה היו התוצאות.... כן זה לא סינוור אותה וקיבלתי תגובה טובה על הצבע ("מרגיע אותי") כך אמרה. היא רצתה את המדיטציה אז נתתי לה בשמחה, הסברתי לה שלמי שאין רגישויות יתר בחושים אסור לעשות את המדיטציה.אני מקווה שפעלתי טוב, כן יש לי חששות קלות ואחריות , שהצבע יגיע לשחור אני חוששת כי אני לא שולטת ויש כוח רב למדיטציה אני דואגת...
לגבי קורס האיבחון: אוהבת אותך תודה .
שרית_פ*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי שרית_פ* »

לפזיתי
מחילה ותומכת, ולא שופטת לא מסבירה לי את עצמי משאירה את זה פתוח ונעים וואו איזה כייף ממי אוהבת אותך.
ובישבילך: דברים טובים קורים תאפשרי
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

היי שרית
אין לך מה לחשוש, כל צבע ניתן להרגעה במידה והוא פועל ייתר על המידה. הנוגדן שלו קיים, כך שלא צריך להמציא דבר. כל שחור מסולק בקלות על ידי הלבן או על ידי אור השמש. ברגע שהגזימו, צריך פשוט לשנות את הצבע שעובדים עליו. הגוף והחושים יתאזנו בעקבות כך.
במידה וצבע כלשהו השייך לצ'קרה מתפזר בגוף בעקבות עצירת הצנטריפוגה של הצ'קרה, הרי ניתן תמיד להפעילה מחדש ועל ידי כך למרכז את הצבע בצ'קרה מחדש.
כל הכבוד, המשיכי כך.
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

מדיטצית האפור

שליחה על ידי טליה* »

שלום משה.מדיטציית אפור מדהימה.אחרי התנשאות בה הייתי עירנית שני לילות רצופים.(בד"כ אין לי כל קשיי הרדמות) וסופר אנרגטית במהלך היום.שאלתי:,האם מדיטציה זו יכולה להתאים לילד בן- 5 עם קליטה אנרגטית וחושית גבוהה.אחת הבעיות החושיות שלו:המנעות מאכילת פירות וירקות(הריח של כל הפירות והירקות דוחה אותו וכן המרקם)בעצם הילד "מסתפק" ב-3 סוגי מזון קבועים:שניצל,אורז,פיתה( וממתקים). האם יש לך טיפ נוסף לקושי זה(חוץ מעיסוי בחייך ובלשון? אודה לתשובתך......
פזית*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי פזית* »

שריתוש, (())
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

שלום טליה
למה היית ערה שני לילות רצופים? בגלל ההתרגשות? בגלל שלא היית צריכה להמשיך לבזבז אנרגיה על הבלימה? בגלל שהמדיטצייה הפכה אותך להיפרית מסיבות לא ברורות? למה?
בנושא של הילד, במידה וממקדים את האפור בחוש הטעם ובחוש הריח בלבד, זה יכול לעזור מאוד.
טליה*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי טליה* »

הי,משה.
נראה לי,שמצב עוררות היתר שלי לאחר מדיטציית: " אפור" נבעה מפתיחה אנרגטית -בעיניים(הרגשתי דמעות רבות זולגות ללא אפשרות לעצור בעדם). בחוש הריח-(הנחיריים נפתחו ורעדו.)ובחוש-השמע-התחושה היתה כמו וואקום באוזניים. כיוון שחושים אלה מאד רגישים אצלי, אני מודעת להשקעה האנרגטית הרבה שאני מפעילה על- מנת לחסום ולבלום תחושות שמפריעות לי.בהמון.....יום יום.לדוגמא:איני שומעת חדשות. מידע מינימאליסטי אני מקבלת מקריאה באינטרנט. ריח-אני יכולה להריח מאכלים מסויימים גם לאחר יומיים.כמו-חילבה,בשבילי זה נורא.וכן ריחות גוף שונים שלא יעזור שום בושם או דאודורנט כדי לטשטש אותם.מה זה קשה..... בד"כ בשעות הצהריים אני כבר עייפה.הפתיחה שהרגשתי גרמה לעוררות-חסכון באנרגיה.כך אני חושבת.מה דעתך? איזה כיף-אני מתחילה להרוויח משעות שהיו מבוזבזות על שינה....
בהזדמנות זו,אני ממליצה בחום לכל מי שסובל מרגישויות יתר חושיות ללמוד מדיטציה זו-ממש חוויה וכן ללמוד כדי לעזור לאחרים.....תודה.משה.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

ל טליה
נראה נכון, כנראה התחלת לחסוך באנרגיה שבזבזת על ניסיונות לבלימת הגירויים ללא הצלחה. כל הכבוד המשיכי כך. זה נשמע נהדר.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

א ב י ב לימדתי אותה לראשונה בחודשים האחרונים, כבר ישנן גירסאות?? אשמח לשמוע על ההתפתחו המעניינת :-)
אנונימי

מדיטצית האפור

שליחה על ידי אנונימי »

אתה מכיר את "מר שמועתי" ? שמעתי כבר שתי גירסאות עם תאורים שונים..
מוכן לעשות סדר בתאור המדיטציה ?
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

אנא שלחי אלי אימייל בנושא
אנונימי

מדיטצית האפור

שליחה על ידי אנונימי »

ת מ ר המון תודה על הקישור, נותן פתח לחקור את הנושא מזוית ישראלית קרובה יותר...

מ ש ה ניתן למצוא בדף הקודם שלך תיאור של מדיטצית האפור? או שהיא רק נידונה ככלי טיפולי?
נראה לי שאם הבנתי נכון את מטרת המדיטציה - וויסות, אולי רצוי ללמד אותה קודם שפונים אל הגוף
במגע או תנועה. הרי זה רק הגיוני שלפני שמראים למישהו איך לפתוח את הברז רצוי ללמד אותו איך
לסגור אותו קודם, על מנת שלא תהיה הצפה...

וויסות זאת המילה/כלי שהכי חסרים לי היום, בניגוד לנסיונות כאלה או אחרים שלי לשלוט במצבים הרגשיים
אליהם אני נכנסת ובכך רק מגביר את חוסר הלגיטימציה האישית שלי לחוות רגשות במלוא עוצמתם.

מה גם שנראה לי שכלי חשוב וברור שכזה נותן ביטחון גם למטפל.

מצטרפת בחום לבקשה של א ב י ב.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

על מנת ללמוד את נושא מדיטציית האפור, צריך להתיחס לכלל הנושא. לא מומלץ לנסות וללמוד את הנושא מקריאה. מסיבה זו איני מעביר את הנושא לדף הזה. אשמח ללמד אתכן את מדיטציית האפור, אנא פנו אלי בנידון ונראגן קבוצת עבודה. .

נא לא לרשום את השם שלי עם קווי רווח תחתונים, איני אוהב לקרא אותן כך, תודה.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

ל ה אילנית
אני ממליץ לקרא בכל מקרה את הדף הקודם, נראה שישנם נושאים מעניינים מאוד.
בנושא רגישויות היתר ותנועה, לא ניתן לדעת מראש למי התנועה תגרום לרגישויות ייתר, כל אחד מגיב אחרת. מסיבה זו אסור ללמד את המדיטציה ככלי גורף. היא לשימושם של הסובלים מרגישות ייתר חושית בלבד. לרגישים אנרגטית היא אינה כלי מתאים, למי שאינו סובל מרגישות ייתר או רגישות אנרגטית אסור לתרגל את הכלי הזה..
שרית_פ*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי שרית_פ* »

ל- א ב י ב ול- |תמר| אני ממליצה בחום על קבוצת עבודה (סדנה) של לימוד מדיטצית אפור עם משה. זו חויה בטוחה (למי שיש רגישויות יתר בחושים)כמו טיסה במחלקה ראשונה(לא שטסתי במחלקה ראשונה..אתן יודעות סתם ביטוי לפני השינה)
פזית*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי פזית* »

שיתוף:
מטופלת בת 10 בעלת רגישות לריח למגע ורגישות אנרגטית, הפרעות קשב וריכוז מולדות - עבודה על וויסות חוש הריח (הרגישות המרכזית ואולי זה חלק מהרגישות האנרגטית..).
את העבודה על החושים התחלנו כבר מזמן בחשיפה לריחות (לפני שהכרתי את מדיטציית האפור) תוך הרפייה, אבל בכל פעם שהכנתי אותה תוך הבטחה לשבריר שניה של ריח מרחוק, כל גופה התכווץ והיא איבדה את יכולת הריכוז. ברגעים אלה איבדה עצמה מפחד עד כדי כך שפעם מרוב שנגעלה וחששה, ביוזמתה לקחה מהריח סניף כל כך גדול שהרחיק אותה מהעבודה הזו למספר טיפולים.

משה מדגיש את העובדה שבעלי הרגישויות חוששים לאבד אותן ולכן יכולים להביע התנגדות לעבודה על וויסות החושים, לכן עברנו טכניקה, כזו שלא עושה שימוש בחשיפה לריח כבר מתחילת העבודה, אלא מתחילה בדימיון וכזו שמראש מאפשרת שליטה על פתיחת החוש וצמצומו.

השבוע התחלנו הקדמה למדיטציית אפור, שאלתי אותה אם היה ניתן להרכיב כפתור שיכול להגביר, להנמיך ואפילו לכבות את חוש הריח לפי בחירה, כמו כפתור הגברה ברדיו, אם היתה רוצה אחד כזה. הכפתור ויכולותיו מצאו חן בעיניה כל כך שמיד התפנתה למרות קשייה הרבים והתרכזה במיספור גווני האפור ולמידת איזורי החושים בהסתכלות פנימית, בריכוז שטרם ראיתי כמותו אצלה.
מחזיקה אצבעות לכפתור השליטה.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

פזית כל הכבוד לדרך ולגישה, כך צריך.
פזית*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי פזית* »

גם אני נהנית וסובלת מרגישות ריחית רבה, ובאמת מזדהה עם הפחד לאבד את המיוחדות הזו ואט אט לומדת לווסת את הכפתור הזה לעצמי, מאד שימושי ומרגיע.
בעניין המטופלת, המשך יבוא...
טליה*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי טליה* »

שלום משה ,שלום לכולם ושוב אתכם.......

לאחר חופשה "מאולצת" באמתחתי סיפורים וחוויות .לאחר טיפול של כ-חודשיים וקצת בילד בן -5 ,בעל רגישויות יתר ברמה גבוהה מאוד.(ריח,טעם,שמיעה,ראייה ומגע) הצלחתי ע'י מדיטציית "אפור"

בשילוב טכניקות נוספות ,לבודד ולהפחית בצורה משמעותית את רגישות ,הריח.השמיעה.הראייה.והמגע .עדיין קיים קושי רב בחוש הטעימה..( אינו מוכן לטעום מאכל שונה מאלה שרגיל אליהם .אך אין לו

בעייה לגעת ולהריח ,מצליח להתרכז ,לבצע משימות ולהגיב ללא כעס ועצבנות לקולות, צלילים וריחות שבעבר הפריעו לו מאוד.

(אני מאושרת) אחד הטיפולים המרגשים היה -רגישות בחוש הראייה.שהתבטא בין השאר בתגובה היסטרית למראה סריטה,מעט דם או פצע(גם מעט צבע על בגדיו).בקשתי שידמיין את צבע הדם נצבע

לאפור. משהצליח,שאלתי, אם יהיה מוכן לעשות לי בדיקת דם אמיתית.

מה לא עושים כדי להשיג את המטרה ?.(יש לי ערכה לבדיקת דם המצויה בידי בעלי) הילד(עם צורך בשליטה) קפץ על המציאה והסכים. מה--ממיה-----(קצת פחדתי )הקטנצ'יק דקר בלי להניד עפעף.

את האמה השמאלית.למראה הדם הזב מאצבעי. אורו עיניו " .איזה כיף ,אני יכול להיות רופא".......רצה להמשיך בשאר האצבעות. אך כמובן

סרבתי בעדינות. בסוף יהפך לארפד......או, רופא בזכות הטיפול. חה....חה.....חה......

מאחר ואני אוהבת להתנסות בחוויות לא מוכרות.החלטתי לנסות את מדיטציית "אפור"גם לגבי אנשים שהרגשתי שהם סוחטים ושואבים אותי אנרגטית .לא יאומן.....עטפתי אותם מכפות הרגליים עד הראש(

(כמו מומיה) בתחבושות אפורות.צבעתי את עיניהם .והחדרתי לראשם במשפך חבית צבע אפור ,כך,שתצבע את פנים הגוף מבלי להשאיר מקום "ריק". וכך עשיתי גם לעצמי.זה בפרוש עבד.כולם היו

מרוצים. אני- שלא התרוכנתי.הם ניראו לי מאוד רגועים....ניראה לי שאמשיך לשפןך הרבה צבע....

דבר אחרון להיום. משה.בצעתי בהמלצתך את המדיטציה שמטרתה היתה איבוד שליטה והיא:ירידה / חדירה אל מעמקי האדמה. ואה......איזה חוויה. .......התחפרתי 7 פעמים. כתבתי ותעדתי את

החוויות הרבות והמדהימות.אני מתכוונת להמשיך מכאן הלאה. לעוד מספר גיחות. עלי לברר שם כמה "עינינים" כיון שקבלתי מסרים ומידע שעלי לבדוק. לעיתים אני מהרהרת האם זו מציאות או פרי

דמיוני,מה דעתך.היש בזה איזו סכנה?שישאר הכל ביננו.יש כאלה (במשפחה) שאסור שיידעו על הרפתקאותי למקומות "מוזרים ומסוכנים" אני סומכת עליכם.

אם הנושא מעניין אתכם.הגיבו.אשמח לשתף.

היו ברוכים כלכם.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

שלום טליה
כל הכבוד לכל אחד מהנושאים בנפרד.
בנושא הצביעה של האחרים באפור, האם את צבעת אותם בדמיונך, או שבקשת מהם לצבוע את עצמם? במידה ואת צבעת אותם באפור, זה לא כל כך טוב ואפילו די מסוכן. יכול לגרום להשפעות שליליות מאוד על האחר ללא שיש לו שליטה או בקרה על מה שקורה לו.

בנשא הכניסה לכדור הארץ, כל הכבוד לאומץ, נראה שיהיה נכון אם אגיד שלא רק אני אשמח לקרא את אשר תהיי מוכנה לשתף.
בכל מקרה כנראה שמה שפגשת שנתן לך כיוונים וידע, זוהי מודעות כדור הארץ. איזה כף לך.
(())
טליה*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי טליה* »

הי, משה.

צביעת האנשים באפור היתה כמובן בהסכמתם ובשליטתם. ווידאתי שאין להם רגישות טקטילית. אלא.רגישות חושית בתחום מסויים.הסברתי להם ,כי ברגע שיחושו תחושה לא נוחה.,עליהם להפסיק את

התהליך וליידע גם אותי.כל התהליך התבצע בשלבים תוך הבנת התהליך.(הניסוי נערך על אנשים המקורבים אלי.)

קיימת בי מודעות מאוד גבוהה מ"פלישה" כל שהיא לתןך גבולות של מישהו.....מבלי שיסכים או יהיה מודע לתהליך כלשהוא הקשור אליו בצורה ישירה או עקיפה.המדיטציה נעשתה גם על ידי וגם על-ידם.

בשיתוף פעולה מלא.כלומר:גם הם צבעו אותי.האם באמצעים אילו ובדרך זו יש בעיה כלשהיא?

באשר למודעות כדור הארץ ,אשתף בהמשך.(זה נראה לי כל-כך בומבסטי.שקשה לי עדיין לעכל זאת.)
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

טליה - נושא הצביעה של משהו אחר אני לא רואה זאת כצעד נבון בדרך כלשהי, גם אם האנשים מסכימים וגם אם הם מרגישים טוב עם זה.
מניסיוני, המקום היחידי שמותר לעשות זאת הוא במדיטציית הוורוד. גם שם רק מזמינים את האנרגיה של האחר להיכנס לתוך האנרגיה שלך, ומאפשרים לה לבצע את מה שהיא רואה לנכון לבצע.
כל מה שקשור לצביעה של אחרים, בעיקר לכל מה שקשור לעטיפת האחר בתחבושות כמומיה מסוכן ביותר ויכול להשפיע קשה מאוד בכל מיני דרכים לא ברורות ובעיקר לא מבוקרות.
ברגע שמישהו בעל אנרגיה חזקה ומודעת מהאחר, הוא יכול לגרום לקשיי תפקוד בכל מיני מערכות.
לא כל מה שנראה טוב הוא טוב באמת. בעיקר לא לטווח הרחוק.

באחד מהספרים הקשורים לטכניקות עתיקות לעבודה אנרגטית, קראתי שאלו ואחרות משמשות כחלק מהטכניקה של מגיה שחורה ו וודו. מה דעתך על כך?? האם את יכולה לשער מדוע??
נא לא לפרט כאן "בבקשה ובתחינה" את הסיבות.

תאמינו בבקשה שזה מסוכן ביותר אך בעיקר לא אתי, גם עם זה נעשה בהסכמה.
מה לעשות ועל מנת לעבוד בעבודה אנרגטית צריך רמה מאוד גבוהה של "אינטגריטי" ואתיקה.

איני טוען חס וחלילה שאין לך רמה גבוהה של אתיקה, או יושר פנימי, מה גם שאני יודע עד כמה את בעלת יושר פנימי ואתיקה גבוהה. אבל במקומך, הייתי לוקח את הנושא לבדיקה וחשיבה מעמיקה.
פזית*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי פזית* »

אפרופו אפור, חשתי קושי אצל המטופלת שלי להתחבר בדמיונה לאפור, בכלל למדיטציה כולה ואולי למצב של הרפייה ורגיעה ולכן הבאתי בטיפול באחרון בדים אפורים. ביקשתי ממנה לבחור את זה שנעים לה והתחלנו לשחק עם הבדים, לעצב שמלות, להתחפש לעטלפים עיוורים ולהתחפר בפנים מבלי שאף פיסת עור תבצבץ. בעודה שוכבת מכוסה אפור, שמתי בד אפור נוסף מעל לראשה כמו ענן. כך הצליחה להתחבר לזרימת האפור אל תוך קודקודה ומילאה את אפה באפור בעודה מכסה אותו גם בבד. כך הסכימה שאוציא ריח עדין. הוצאתי אותו בצד השני של החדר וביקשתי ממנה להנחות אותי אם ומתי להתקרב. היא קירבה אותי ממש עד לאפה בעודה מתלהבת שהיא לא מריחה כלום. היא לא האמינה שיש בכלל ריח ואז הוציאה את הבד ותחבה את אפה לריח, רק אז האמינה ולא עשתה פרצוץ נגעל, אלא אולי אפילו מרוצה ממה שקרה כאן.
טליה*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי טליה* »

הי. משה.

תודה על האינפורמציה. אוי לי.אני ו-וודו.רק זה חסר לי.מגיה שחורה -שלא נדע. נשבעת שלא מתעסקת עם זה יותר.....אינני יכולה אפילו להסביר איך צץ הרעיון.המטופש.וההדיוטי.

מזל ששיתפתי ועוד יותר מקבלת תגובה ממך..
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

פזית תודה רבה על השיתוף, כמה דרכים נהדרות ישנן לעבודה עם האפור. כל הכבוד ליצירתיות. תמיד שמח לראות עד כמה מה שחשבתי כנכון בתיאוריה עובד במעשה.
תודה לך ולכל מי שמשתף בחוויות הלמידה הללו. הן מעודדות ומאפשרות לי לרצות להמשיך ולפתח כלים חדשים ונוספים.

טליה לא צריך להיבהל, צריך רק לדעת מה לא כדי לעשות. כשעובדים על רעיון המומיה, האנרגיה המשודרת הינה חונקת ולא חוסמת. ההבדל עצום ורב.
מומלץ להיפגש עם האנשים שבצעת איתם את התרגיל, ולתרגל הסרת האפור שכל אחד שם על השיני (להבדיל ממה שכל אחד מזמן לעצמו, שזוהי אנרגיה מבורכת).
במידה ולא ניתן, אנא ראי עצמך עטופה בתחבושות המומיות שעטפו אותך, וחתכי אותן במספרים מלמטה למעלה מלפנים וחזרה מלמעלה למטה לאחור, לאורך כל מרכז הגוף, (במעגל מסביב לכל הגוף צמוד לחלוטין לעור, כך שלא יישאר חלק אפור מחובר לגוף), והסירי אותן מעליך.
מומלץ להכין דרך לפירוק האפור בתוך אנרגיית האדמה. כשהאנרגיה נשרפת, ראי איך היא חוזרת אליך בצבעה המקורי.
במידה ושרפתה אינה מצליחה, העבירי עצמך לשורש המים ובקשי מהמים לשטוף את האפור.
במידה ואינך מצליחה, ראי עצמך בשורש האוויר. כשאת בקצה האטמוספרה שלחי את האנרגיה האפורה אל השמש. ראי איך היא נשרפת שם וחוזרת אל גופך. אנא שימי לב במיוחד לצורה למיקום ולדרך בה האנרגיה חוזרת אל גופך (גם ממרכז האדמה או מהמים). לרוב זהו סימן חשוב ביותר.
מה דעתכן, ניתן להשתמש באינטליגנציה אנרגטית באופן פעיל לטובת האדם ? :-)
בהצלחה
טליה*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי טליה* »

חוויה מטיפול באמצעות מדיטציית אפור.
השבוע סיימתי טיפול באמצעות מדיטציה זו. למטופלת כבת 30 +שאובחנה ע"י משה .סיבות הפנייה:(בין השאר)קושי רב
בקשרים אינטימיים.בהבעה עצמית.קושי במעורבות בחיים ועוד....אורנה(שם בדוי)אובחנה בעבר אצל ד'ר הולצמן.וטופלה
אצל טרפיסטית.עם זאת המשיכה לחוש תקועה עם חוסר סדר בחייה.משה איבחן בין השאר: רגישות ייתר חזקה ברוב החושים .(גם רגישות טקטילית)מצב המהווה מקור מרכזי לקשיי התפקוד מהן סבלה.הומלץ ללמדה לווסת את החושים כבסיס להצלחת טיפול כלשהוא.
קשיים נוספים שהיוו מכשול בטיפול : היו: הקושי לשנות דפוסי חשיבה.אורנה מאוד אינטליגנטית .היתה סקפטית ומסוייגת .שאלה וחקרה ללא הרף.בחדר הטיפולים גילתה מתח ועצבנות לנוכח תאורת פלורסנט.תיקתוק שעון.תנועת מכוניות(לא רועשת במיוחד)בקשה לסגור מזגן גם במזג אויר שרבי ולח .קושי להרפות את הגוף והמחשבה.קושי לדמיין לאורך זמן.(המחשבות מטרידות את מנוחתה ללא הרף)
השלב הראשון בטיפול היה:הרפיית הגוף והחשיבה באמצעות נשימה מודעת ומדיטציה. איזור הכתפיים והשכמות היה מאוד לחוץ. בנוסף התקשתה לדמיין צבע אפור.לאורך זמן.לכן ייצרנו מספר רב של גווני אפור בצבעי גואש. בשקפים. הדלקת קטורת ועוד....נאלצתי להוכיח לה באמצעים מוחשיים והגיוניים מה הקשר בין הצבע האפור ורגישות הייתר החושית? עשיתי זאת,באמצעות תמונות הניראות מבעד לערפל.ומבעד לוילון אפור.
בהמשך .חווינו את מדיטציית האפור על כל שלביה.בקשתי ,שתהיה קשובה לתחושות ולגרויים סביבה (גם צלילי מוסיקה)ללא המדיטציה ובהמשך אחריה.אורנה חשה הרפייה עמוקה .הגרויים סביבהכמעט נעלמו מהתודעה.לאחר המדיטציה.
אורנה המשיכה להקשות. בקשה להתנסות בריח בלתי נסבל על ידה( בחרה בריח טונה)הפעם, קשרתי את עיניה(לבל תושפע מחוש הראייה. לאחר המדיטציה.התקרבתי אליה עם צלחת עמוסה בטונה.עד למרחק 10 ס'מ מאפה.אורנה לא חשה בריח.כך התנסינו בריחות נוספים. וקולות מטרידים ומעצבנים.בסיום ,התנסתה באמצאות המדיטציה . גם במגע מרחף על גבי הזרועות והגב. המגע שקודם לכן היה בלתי נסבל.כמעט ולא הורגש.
לסיום שהוא התחלה בדרכה החדשה והמעודדת.אורנה יצאה עם תחושה של סכוי אמונה ,חיוך וחיבוק גדול..
אני שמחה ומאושרת שהיתה לי זכות לעזור ולטפל באמצעי נפלא זה.
ולך משה.תודה על ההכוונה היעוץ והכלי המדהים שניתן לי.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

טליה
תודה מעומק הלב על השיתוף בחוויתך כמטפלת. כל הכבוד, עלי והמשיכי בעוד רבים כאלו. חיבוק גדול. (()) (()) (())
שרי*
הצטרפות: 15 דצמבר 2001, 22:10

מדיטצית האפור

שליחה על ידי שרי* »

שיר הלל למדיטצית האפור.
אני משתמשת בה המון עם מטופלים שלי, ובהצלחה גדולה ולרוב גם מיידית.
איזה הקלה במקום כל השיפשופים והקופסאות.מעידן האבן לעידן החדש.
אתמול נסעתי ברכבת ומישהו הפליץ לידי וכמעט הקאתי. תקפה אותי בחילה נוראית ובצר לי נזכרתי במדיטצית האפור. בשניה החדרתי את האפור לחלל האף ונשמתי לרווחה. זה היה מדהים ביעילותו.
משה, צריך לרשום על זה פטנט. תודה.
ריבה*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2004, 11:51

מדיטצית האפור

שליחה על ידי ריבה* »

שלום
מסקרן אותי לדעת על ילד שלא סובל את הפתקיות הפנימית שעל הבגדים(אטיקטים) ואני מלבישה לו גם גרביים הפוכות כי הוא לא סובל שמשהו נוגע בו לא חוטים ולא שפיצים למיניהם. שאלתי היא האם יש פה בעיה בהתהוות? הוא בן שנה
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

ריבה
אין בעיה בהתהוות, ישנה בעיה של רגישות ייתר של העור. אנא גזרי את כל הפתקיות, וקני לו גרביים ללא תפר. בנוסף לכך אנא אל תלבישי לו דבר שהוא מרגיש בו לא נוח (בוכה או מתנגד בדרך כלשהי, גם בדרך קלה). בנוסף לכך, ילדים בעלי רגישות אחת יכולים בקלות להיות בעלי רגישויות נוספות. אנא שימי לב לכל אחד מהחושים ונסי לארגן לו סביבת חיים נוחה ולא מגרה מדי.
נסי לצבוע מנורה של 25 וואט בצבע אפור (לא כהה מדי, מספר 5 בין 0 - 10 ), ולשים אותה דולקת באופן קבוע בחדר השינה שלו. במידה והוא נמצא בחדר אחר שעות רבות, שימי גם שם. מומלץ גם גופיות אפורות.
אשמח לכל דיווח בנושא, ולבצע התאמות לפי הצורך.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

ריבה
שכחתי להזכיר (הגיל והשעה) שצריך כל יום לפחות חצי שעה לעסות את כל גופו מהבהונות עד לקודקוד, עיסוי עמוק. במידה ואת יכולה לעסותו גם בבוקר וגם בערב לפני השינה, עדיף. העיסוי נעשה כך שכל כף היד לוחצת לחץ אחיד. הלחץ צריך להיות חזק ויציב אך לא כואב, השאירי את הלחיצה כשתים שלש שניות בכל מקום ועברי הלאה. כך באופן מחזורי על כל הגוף. סביר להניח שילדך אוהב וצריך עיסוי חזק יחסית. את האצבעות והבהונות, עסי באמצעות אצבעותייך. החדירי אותן ברגישות עד שתרגישי דרך המגע את העצמות שלו. עסי את כל הרקמות עד לעצם, כולל החיבורים לגידים ולמפרקים. במידה ואינך יודעת אנטומיה, מומלץ לקנות ספר המראה את המיפוי של הגוף ולעבוד על פיו.
לאחר תקופה, תוכלי לשים לב שהעדפותיו משתנות והוא ירצה בהדרגה עיסוי עדין יותר. שני את לחץ העיסוי בהתאם להתפתחות צרכיו. כשירצה מגע עדין, סביר להניח שהקושי עם התוויות והגרביים יעלם. בהצלחה.
ריבה*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2004, 11:51

מדיטצית האפור

שליחה על ידי ריבה* »

תודה ענקית. רק שאלה נוספת מדוע הקטע עם צביעת המנורה באפור? @}
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

הצבע האפור מרגיע את החושים.
יפעת*
הצטרפות: 28 יוני 2001, 04:05

מדיטצית האפור

שליחה על ידי יפעת* »

הזכרתם שוב ושוב את מדיטציית האפור, תוכלו לפרט בבקשה מה זו המדיטציה הזו?
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

שלום יפעת, מדיטציית האפור הינה מכשיר מדיטתיבי שפתחתי על מנת לווסת את כל החושים. היא עובדת מהר ומדוייק, אך צריך ללמוד אותה נכון על מנת להשתמש בה ללא קשיי תפקוד. לכן אני מלמד אותה בסדנאות לנושא.
עייפה*
הצטרפות: 06 אפריל 2006, 14:26

מדיטצית האפור

שליחה על ידי עייפה* »

תוכל יותר לפרט על המדיטציה שהמצאת בנושא רגישות חושית(אפור?) והסדנאות
תודה
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

מדיטציית האפור הינה כלי עבודה מדיטטיבי, המאפשר למוח לווסת את החושים. באמצעות המדיטציה ניתן ללמוד איך לסגור את החוש כשישנו גירוי חזק מדי, ואיך לפתחו לאחר מכן. המתרגל המסור, ידע חיש מהר איך לשלוט במערך החושים בצורה כזו, שגירויים סביבתיים לא יגרמו לו עומס, כעס, מתח, תסכול, עייפות והתשה.
את המדיטציה צריך ללמוד עם מורה, מטפל, על מנת לדעת איך להפעילה נכון, ואיך להימנע משימושים לא נכונים בה.
על מנת ללמוד את המדיטציה צריך להשקיע שעתיים (כולל התרגול) ולאחר מכן את הזמן הדרוש בכדי ללמוד לשלוט בה ברמה מיטבית. כל אחד והמהירות שלו.
מהניסיון שהצטבר בשנים האחרונות, ניתן באמצעות המדיטציה לווסת את כל החושים, במהירויות גבוהות מאוד בהשוואה לכל דרך אחרת.
לדוגמא, ישנם ילדים ומבוגרים, ששינו את יכולת החישה של עורם, רמת השמע, , עוצמת הריח, בתרגול בודד אחד, ולאחר מכן שמרו על הרמה המתאימה להם, באמצעות תרגול יומיומי.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

אשמח ואודה, עם אלו שהצליחו לווסת עצמם דרך מדיטציית האפור, יכתבו דוגמאות משל עצמם.
אלישבע*
הצטרפות: 24 דצמבר 2004, 14:05

מדיטצית האפור

שליחה על ידי אלישבע* »

בקר טוב וחג שמח

הרהורים נוספים על מדיטציית האפור.
השינוי המהותי התחיל כשהפסקתי לחשוב על הגוון של האפור ואיפשרתי לו להשתנות ללא שימוש בחשיבה וכשהצלחתי לחוש את הבועה כחלק אינטגרלי ממני פנים וחוץ.
ויסות חוש אחד משנה את הרגישות של שאר החושים. יוצר מעין אירגון מחדש לכן יש לבצע זאת על כל הגוף. לכן היה לי יותר קל לוסת רק במקומות נקודתיים: מחשב, נהיגה.
קשה להיפרד מהמוכר. מגלים תחושות חדשות, לא להיבהל, לאפשר את האיזון מחדש.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

בנושא מדיטציה, חשוב ביותר לזכור שעל מנת להגיע לתוצאות טובות, צריך תמיד לנסות ולתרגל את המדיטציה מתוך אינטגרציה בין ארבע האינטליגנציות.
האינטליגנציה החשיבתית מבצעת בעזרת הדמיון את המדיטציה בעצמה. חשוב ביותר לנסות ולראות את כל השלבים כחלק אינטגראלי מהמציאות הפיזית של המתרגל.
האינטליגנציה הרגשית אמורה להקשיב לתרגול ולאפשר לחוויה הרגשית המתעוררת, או האגורה בגוף באזורים שהתרגול עובר בהם, להתעורר. מהרגע שהחוויה הרגשית התעוררה, לאפשר לה להתקיים ובמידת הצורך להפוך לפורקן רגשי (ללא הפסקת התהליך המדיטטיבי).
האינטליגנציה הגופנית חווה את המהלכים האנרגטיים בתוך המערכות הגופניות. מקשיבה, מאפשרת ולומדת על המצב הפנימי, תוך כדי אפשור שחרור של מעצורים במידה וקיימים, ושינוי המצב במידה וצריך לשנותו.
האינטליגנציה האנרגטית מאפשרת את החיבור לתחושת זרימת האנרגיה בתוך ומחוץ לגוף, מתחברת לתחושת המרחב הפנימי והחיצוני, תוך כדי שיכלול המודעות לזרימת האנרגיה בשתי המערכות הללו (פנים וחוץ). חשוב לשים לב שמודעות אנרגטית אינה רק חוויית התחושה הגופנית האנרגטית, אלה ובעיקר המודעות למה שמפעיל את הזרימה ברמה המודעת. (כפי שמפעילים באופן רצוני ומודע את החשיבה ו/או מפעילים את הגוף, כך ניתן להפעיל את המודעות האנרגטית)

כמובן שחייבים לזכור, שעבור אנשים בעלי רגישויות ייתר, תרגול מדיטציה אינו טבעי ולרוב קיימת התנגדות פנימית גדולה מאוד, של המוח והחושים. ההתנגדות קיימת עקב המצב הטבעי של החושים, בו הם חשים ממילא ייתר על המידה. כל תוספת לרמת החישה (תרגול מדיטציה) גורם להפרה נוספת ביכולתם לווסת את החושים. זה בדיוק מה שהמוח אינו מסוגל ואינו רוצה לקבל.
עבורם פתחתי את מדיטציית האפור, כי האפור הינו הצבע הכמעט יחידי המאפשר למוח לווסת את החושים, מבלי להגביר את קליטתם.
גילה*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

מדיטצית האפור

שליחה על ידי גילה* »

שלום משה קרה לי משהוא מדהים ואני חייבת לשתף אותך . אתמול למדתי ממך על מדיטציה האפור . והיום החלטתי לנסות אותה על מטופל שלי ילד בן 10 .יש לו רגישות יתר שמיעתית ובעור. בעיקר ברגלים. הסברתי לו על המדיטציה [ אגב לא השתמשתי במילה מדיטציה ] .מדהים זה היה בדיוק כמו שאמרת לא היתה לו בעיה להתחבר ממש בשניות . ניסיתי להרחיב ולהסביר אבל הוא קטע אותי :"בסדר הבנתי". אחר כך שאלתי אותו אם אפשר לגעת ברגל שלו ,נגעתי והוא נשאר רגוע לחלוטין. [ לפני כן אי אפשר היה, מכל נגיעה קטנה הוא קפץ השתולל וצחק] המשכנו לדברים אחרים .ובסיום הטיפול שוב ניסיתי לגעת ברגלים ושוב לא הפריע לו בכלל.תודה גדולה על הכלים המדהימים שאתה מנחיל לנו. יש לי בקשה : אודה לך אם תוכל להתיחס לבעיה של ילד בן 12 שיש לו תת רגישות .אנחנו בטיפול ה 3 ורוב הטיפול אני מקדישה לעיסויים . מגע חזק אפילו מכות וכמעט שום דבר לא מזיז לו. הוא מבקש יותר ויותר חזק , מה דעתך? [אולי המצאת גם לזה מדיטציה ..צהובה.. סגלגלה ? ושוב ...תודה שאתה מקדיש לנו מזמנך
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

גילה תודה על השיתוף בידע.
בנושא תת רגישות, נראה שאם האפור יכול לווסת את הרגישות, הרי שהאור הזוהר יכול לטפח את תת הרגישות ולשכלל אותה לרגישות רגילה. אני ממליץ להתחיל עם הצבעים של הצ'קרות לפי הסדר העולה. מהאדום לכתום לצהוב ומסביב לכל לבן פנינה זוהר. לא להמשיך הלאה בסדר צבעי הצ'קרות. לכסות את כל הגוף בשכבות של הצבעים הללו, שכבה על שכבה. את הצבעים הללו לוקחים ממרכז האנרגיה של כדור הארץ. את הלבן פנינה מהרקיע. ממליץ שלכל צבע תהייה בועה משלה שתעטוף מסביב ומעל לצבע הקודם.
לדעתי זה יכול להעלות את הרגישות. כמובן שטוב לעסות עיסוי עמוק לכל הגוף כתוספת גם מכות קטנות (לא חזקות) ורצופות על כל הגוף יכול להעלות את מודעות החישה.
אשמח לדעת מה התוצאות של התרגול הזה.
גילה*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

מדיטצית האפור

שליחה על ידי גילה* »

תודה. אני אנסה |L|
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

גילה נא לא לשכוח לעבור על כל מערכת החושים ומערכת העצבים של הגוף. העצבים הם החשובים, אותם צריך לעורר.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

כפי שהאפור מאט במקצת את מערכת העצבים והפעילות הביוכימית ולכן זה מאפשר לווסת את החושים, כך שאר הצבעים מעוררים את הפעילות הביוכימית, ולכן יכולים להעלות את רמת החדות של החוש.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

אשמח אם אלו שעברו טיפול במדיטציית האפור תוכלו להיכנס לדף
רגישות חושית העולם הוא יותר מדי ולכתוב קצת מהנסיונות שעברתם. הם צריכים זאת מאוד. תודה מראש.
כשאני כותב זה נשמע כאילו ואני מאוד מגמתי, כנראה שקשה יותר להאמין לממציא מלמתנסים. אנא מכם. (())
שרי*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי שרי* »

מנפלאות מדיטצית האפור.
מטופל חדש בן 10. טיפול שני. סיבות הפניה- התפרצויות זעם. רגישות יתר בכל החושים. במיוחד רגישות למגע. בטיפול הראשון הוא הגיע כל כך מכווץ ולחוץ שעבדתי איתו על נשימות, כיווץ והרפיה וכמובן מדיטצית אפור- התחבר מיד. עבדנו על קפיצה ראשונה ושלחתי אותו הביתה להתאמן. הגיע היום לטיפול. אמר שלא עזר לו האפור ושרב עם כולם כל השבוע. טעות שלי- התאמן על הקפיצה הראשונה שרק הציפה אותו יותר. בטיפול הצליח לקפוץ דקה וחצי עם שאלות אחרי שבאבחון לא הצליח להצליב ברצף. השכבתי אותו על המזרון, ביקש שוב לכווץ ולהרפות. תוך כדי עבודה על נשימות והרפיה ניסיתי לשחרר לו קצת את השרירים של העורף והכתפיים- קפץ וממש לא נתן לגעת. עשינו שוב מדיטצית אפור. נכנס להרפיה עמוקה. עשיתי לו עיסוי מלא ועמוק של עורף כתפיים תוך שהוא נושם ומרפה. לקראת הסוף נרדם. עשיתי חישת אנרגיה, כל איזור שעבדתי עליו קפץ והוא ישן. כשסיימתי, עבר לתנוחת עובר, ביקש כרית, ופקח עניים רפויות ומלאות תודה.
שרי*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי שרי* »

y.p שלום. מדיטציית האפור היא מדיטצייה שמשה אלבאום המציא כדי לווסת רגישויות יתר בחושים והיא עובדת מצויין לרווחתם של כל מי שמעוניין לווסת את הרגישויות שלו.
יפעת*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי יפעת* »

שלום רב למשה ולכל באי הפורום.
אני רוצה לשאול לגבי מדיטציית האפור
תירגלתי אותה פעם אחת בלבד (המדריכה שלי העבירה לי נוסח מקוצר) והרגשתי די מהר רע מאד, בחילה וסחרחורת
הבחילות נמשכו מספר ימים
מאז כל פעם שאני חושבת עליה או קוראת עליה באתר אני מיד מרגישה בחילה.
אני בעלת רגישות אנרגטית וכן רגישות חושית ( חוש השמיעה, הריח, הטעם, רגישות למגע).
אני מטפלת בשיטת אלבאום.
שאלתי: האם נכון לי לנסות להתמודד עם מדיטציה זו?
היא יכולה לעזור לי בעבודה עם ילדים בעלי רגישויות יתר, אך השאלה היא אם אצליח להשתמש בה בלי להזיק לעצמי.

אשמח לקבל תשובה.
תודה רבה לך על ההשקעה בפורום זה ועל כל העצות הטובות!
פורום זה עוזר לי רבות בדרכי המקצועית.
תודה וכל טוב!
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

שלום יפעת, תודה על שאלתך ובכלל.
עד כמה אם בכלל, רגישות החושים שלך משפיעה עליך לרעה? במידה והחושים מפירים את יכולת התפקוד במצבים רבים, או במידה והשקעת האנרגיה הנדרשת על מנת לתפקד גדולה מאוד, מומלץ לתרגל את מדיטציית האפור.
חשוב להבין מה הועבר אליך, כי לא קיים דבר כזה מדיטצייה מקוצרת. חשוב ביותר להבין את העומק של העבודה ואיך נכון להפעילה על כל מטופל.
חשוב לזכור שהתחושות הקשות שאת מספרת עליהן יכולות לנבוע מתגובות אוטונומיות כי המדיטציה אינה מועברת נכון, או כי היא אינה מתאימה לך, או כי יש לך התנגדות יסודית לכל נושא הוויסות של החושים.
במידה והסיבה היא התנגדות לוויסות החושים, כפי שקורה לאנשים רבים בעליי רגישויות ייתר, הרי שמה שקרה הוא שלא הובהר לך הנושא נכון .
מומלץ שתפגשי עם מישהוא שהתמחה בנושא, וישנם כאלו, על מנת לבדוק מה בעצם עבר עליך.
בבלוג, כתבנו במקומות רבים על נושא ההתנגדויות של בעלי רגישויות ייתר לנושא הוויסות, מפחד לאיבוד הרגישות. אנא מצאי את כל ההסברים ולמדי אותם, חשוב ביותר.
חשוב ביותר לדעת לעבוד על הנושא עבור המטופלים שלך.
בהצלחה
משה
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

דרך אגב, האם עברת אבחון מעמיק שיארגן עבורך מה רגישות אנרגטית ומה לא?
רגישות אנרגטית יכולה לגרום לתופעות שונות כרגישות חושית למרות שאין היא כזו בכלל. רגישות חושית יכולה לגרום למחשבות כאילו ויש לך רגישות אנרגטית למרות שהמצב אינו כזה בכלל.
חשוב ביותר לדעת מה המצב המדויק.
במידה והינך בעלת רגישות אנרגטית בלבד, הרי שברור למה התגובות שלך הן כאלו. לאנשים בעלי רגישות אנרגטית בלבד, אסור לתרגל את מדיטציית האפור, כי לתגובות כאלו היא גורמת להם.
אנא על תסתמכי על התגובות שחווית, על מנת להסיק מהו סוג הרגישות שלך. לפני בדיקה של התנגדויות רגשיות לתרגול, אסור להגיע למסקנה.
בהצלחה.
טליה*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי טליה* »

שלום לכולם
נתקלתי בקושי לתרגל מדיטציית אפור עם מטופלת בוגרת .(אשה נשואה).
כיוון , שאינה יכולה "לראות" בדמיונה צבעים. ( הצבע נעלם , נמחק. אינה מצליחה להעלות אותו בדימיונה וכ"ו)
אפשרתי לה להתחבר לצבע לפי בחירתה . היא בחרה בירוק . אך גם איתו התגלה קושי לאחר זמן קצר ביותר.לא קיים אצלה כל קושי לזהות צבעים . הנ"ל סובלת מרגישות ייתר חושית ברמות גבוהות ביותר.
מאחר וקיים אצלה הפרמטר של : "אני חלול". ניסיתי לתרגל איתה "צביעה" על משטחים וגופים שונים...(כולל אותי)
עם אלה , יש שיפור קל .לזמן קצר ביותר.
אשמח לקבל עיצות ורעיונות כדי שאוכל לתרגל איתה ביעילות .
תודה מראש
שבת שלום
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

מדיטצית האפור

שליחה על ידי מיכל* »

טליה-אולי במקום לבקש ממנה לדמין צבעים בלבד תבקשי ממנה לראות "חומר" : עשן, מים שלתוכם עירבבה צבעי מים בגוון מתאים (אפשר גם לנסות קודם "ברטוב..") וכדומה...
טליה*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי טליה* »

למיכל .
תודה על העיצה. למעשה עברנו את השלב של שילוב צבע בחומר .ראיית הצבעים בחומרים וגופים שונים..אין לה כל קושי לזהות צבעים .
אלא, קושי לראותם בדמיונה (ללא קשר עם העיסוק בהם)
תמר*
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

מדיטצית האפור

שליחה על ידי תמר* »

טליה,
אני קוראת בדאגה את קורותייך...ואיך את מתמודדת...מקווה שייעלם כל המיותר והמעיק במהרה @}

...
הייתי עוזבת את עניין הצבעים וחוזרת למקום של מגע. של עיסוי. של עירסול. הזכרת "אני חלול" - נראה לי שגם אם היא תצליח לדמיין צבע כלשהו, היא תתקשה לאחוז בו, הצבע "יברח" לה.
אולי כדאי שקודם תילמד לזהות ולחוש את עצמה, בלי קשר לצבעים - את הגוף, את התחושה, את השם שלה, אח"כ אפשר יהיה לצבוע אותם. כי כעת, מה היא תצבע בדיוק אם הכל ריק בפנים?
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

טליה, שווה לבדוק למה והאם היא מפחדת מהצבעים,ומה זה אומר. למשל, האם יכול להיות שברגע שהצבעים יהיו חיים בראשה, הצ'קרות יתחילו לפעול או ישנו את פעולתן וכך ישתנה מצבה? מה גורם המדויק החוסם את יכולת הפעלת הדמיון באופן קבוע, האם התנגדויות מסוימות?
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

בנוסף למה שתמר כתבה, צריך לזכור שאנשים עם אני חלול, לרוב חיים דרך גופם כתחליף לרגשות. הם נוהגים להחליף רגש בתחושה (חוויה חושית). מגע יכול מאוד לדבר אליהם, אבל נראה שהמגע מדבר אליהם בכל מקרה (אלה אם קיימת רגישות ייתר למגע).
למשל, אצל רוב הספורטאים המקצועיים ניתן למצא אני חלול. הרגש מושג לאחר חוויה גופנית מואצת, אבל נעלם כלאומת שבא מייד לאחר מכן, כשהחווי והתחושה הביוכימית הסתיימה.
טליה*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי טליה* »

תודה למשה ותמר.
נראה לי מאוד . שהאני החלול לצד רגישות הייתר החושית , גורמים לה לחסימות הנ"ל.
למרות הקושי הרב שלה בוויסות החושים. שזו היתה אחת ממטרות הטיפול.(מדיטציית אפור)
אנסה כפי שציינת , תמר. "אולי כדאי שקודם תילמד לזהות ולחוש את עצמה, בלי קשר לצבעים - את הגוף, את התחושה, את השם שלה ".....
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

נראה כדרך נכונה, ובהחלט מקדימה. בכל מקרה הייתי מנסה להבין איתה לעומק מה מפחיד אותה בשימוש בדמיון בצורה פעילה. יכול להיות שבעברה מנעו ממנה לחשוב שהיא מוצלחת או יצירתית, בכל מיני אמצעים (דיכוי). במידה וכך המצב, הרי שמה שיכול אולי לעזור יותר מהר לפתוח את הדרך למקומות עמוקים רבים הוא דווקא תהליך הסליחה. הוא יכול להיעשות במקביל לעבודה הגופנית.
האם בתנועה היא מרגישה ושולטת בגופה היטב? האם היא שולטת בתקשורת בין ההמיספרות ברמה גבוהה? במידה ולא, הרי שהקשר הזה חייב להיות מקדים לכל עבודה אחרת, או לפחות מקביל. השילוב בין קורדינציה ברמה גבוהה לבין תהליך הסליחה, יכול לפתוח את הפתח. על התהליך להיעשות ללא עבודה גופנית מאומצת במוטוריקה הגסה, על מנת לא לגרות את הרגישויות עוד יותר.
במקרה הנ"ל יכול גם להיות, שרגישות הייתר שלה מתפשטת עם הצבעים, וזה יכול להחמיר את החרדה עקב הרגישות. אני ממליץ לבדוק לעומק עד כמה היא מוכנה בכלל לוותר על החוויה החושית של ההתפשטות ולו גם לזמנים קצרים ביותר, והאם בכלל. יכול להיות שהיא עדיין אינה מוכנה לווסת את החושים, למרות מוכנותה לטיפול.
טליה*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי טליה* »

תודה משה.
אבדוק איתה את כל הפרמטרים הנ"ל.
למרות שבחלונית מופיע המשפט "
הפרטים לא חשובים, חשוב הפרט"
תמר*
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

מדיטצית האפור

שליחה על ידי תמר* »

כשאני חושבת על זה...מה ש"יפה" ב"אני חלול" זה שצריך למלא את החלל בתכנים שהם של עצמי, מהתחלה, מהבסיס, להגדיר את ה-אני. כשמדובר באישה בוגרת, נשואה (ילדים?), הרי שיש לה חיים שלמים לפרוט לפרטים ולברר מחדש כיצד מתחברת לכל פרט. זה די מפחיד, כי היא יכולה לגלות שחלק או רוב, או כל הבחירות שעשתה במהלך חייה - נעשו ממקומות לא אותנטיים, כאילו חיה עד היום בשקר מוחלט, רחוקה מעצמה האמיתית.
קשה להתמסר לתהליך כזה...חייבת להיות חזקה מאד לפחות בגוף. ומאד לרצות במודע לצלול לתוך התהום שבתוכה. וכמובן לקחת בחשבון תובנות שישליכו על חייה...
אם לא (סיבת פנייה - וויסות חושי...) ובלי קשר - עבודה של מגע וכו' תוביל אותה ב"עקיפין" לאותו תהליך עצמו - בתחפושת של וויסות חושי.
האם מעוניינת לפצוח בתהליך רגשי?
האם עבודה טכנית לוויסות תספיק לדעתכם?
חוץ מרגישויות יתר, מה עוד מצפה שיקרה בטיפול?

אה, אומנות התשאול...
טליה*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי טליה* »

לתמר.
אומנית של ממש....
קלעת למטרה בול פגיעה .
לא אכנס למיכלול הקשיים. אציין רק שחלק משמעותי מהם קשורים ברגישויות יתר.
מקווה מאוד לאחר שנצליח במשימה זו להמשיך הלאה....(פרה פרה)
תודה
אנונימי

מדיטצית האפור

שליחה על ידי אנונימי »

משה שלום,

אני ישמח אם תפרט יותר על מדיטציית אפור
ואם ניתן לקבל את התוכן של המדיטציית האפור

תודה!
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

ל ההתחלה תמיד קשה כיום ישנם הרבה מטפלים ומורים היודעים את המדיטציה ויש להם אותה וההסברים שלה כתובים. אנא פני אל אחד מהם ולמדי את החומר ממישהו שהבין וניסה. מאוד לא נכון למד חומר כל כך רגיש ומשפיע דרך האינטרנט. המדיטציה פועלת כל כך חזק ובמדויק, שחייבים להבינה לעומק.
אנונימי

מדיטצית האפור

שליחה על ידי אנונימי »

תודה!
לי_את*
הצטרפות: 13 אוקטובר 2004, 20:36
דף אישי: הדף האישי של לי_את*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי לי_את* »

לההתחלה תמיד קשה

אני עברתי את המדיטציה לפני מספר ימים ומנסיוני האישי זהו כלי מדהים! מעבר לוויסות והאיזון הרב שמתאפשר באמצעותו המדיטציה הפגישה אותי עם עצמי שוב ושוב במקומות מוכרים יותר ופחות...

אני ממליצה בחום לבקש מהמורה או מהמטפל ללמוד את המדיטציה.

בהצלחה!
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

דוגמא מהתנור.
ילד חדש, פגישה שנייה, בעל רגישויות ייתר בעור, שמע, ריח, אור.
בפגישה ראשונה למד ביסודיות את מדיטציית האפור. מייד לאחר המדיטציה הרגיש שינוי ברור בתחושות העור. המגע המרחף שלי לא הפריע לו בכלל, קצת לא נעים אמר, אבל לא מפריע (באבחון התגרד המון זמן ובקושי הצליח להוריד את התחושה). .בפגישה הראשונה, לא בדקתי את השפעת המדיטציה על שאר החושים, והסתפקתי בתוצאות הנהדרות הללו.
בפגישה השנייה, אמר שבכיתה לא הפריעו הרעשים, אבל האור עדיין מכאיב בעיניו.
בקשתי שיעשה את המדיטציה, לאחר כשתי דקות בערך אמר שסיים, (זה הזמן הממוצע לילד) בקשתי שיתבונן במנורה שמאחורי, טען שהעיניים כואבות. כיביתי את המנורה, בקשתי שיחזק בעיניו את האפור למקסימום והדלקתי את המנורה מחדש, אך ברמה הנמוכה של האור (שלשה מצבים למנורה הזו) טען שהכאב ירד בחמישים אחוז. בקשתי שיחזק יותר את האפור והכאב נעלם. המצב בעיניו חזר להיות נורמאלי. העלתי את רמת האור, ועיניו מייד כאבו, בקשתי שיחזק את האפור מחדש, לאחר שהצליח (מספר שניות נוסף) והכאב נעלם . העלתי לרמה החזקה של האור, והכאב הופיע מחדש, חזר על התהליך של התגברות האפור והכאב נעלם.
התרגול היה בתחילת הפגישה הטיפולית, עד לסוף המפגש, האור לא הפריע לו בכלל.

זוהי דוגמא אחת מני רבות מאוד המדגימה את השפעת מדיטציית האפור על החושים המגורים מדיי. אנא אמצו את הגישה, היא פשוט עובדת נהדר.
ילד הסובל מרגישויות ייתר, לא מומלץ לתרגל את גופו לפני וויסות החושים.
ברוב המקרים שעבדתי איתם בשנים האחרונות, השינוי עם ילדים עד לסוף גיל ההתבגרות, חל באופן כמעת מיידי. המקרים הקשים יותר לקחו מספר שבועות קטן, שבועיים עד חמישה שבועות. זאת כמובן בתנאי שאני לוקח את האחריות ומתרגל איתם מדי פגישה, עד שהם מסוגלים לבצע את ההוראות במדויק.

נראה לי כחשוב שהמטפל יוכל לעקוב באינטליגנציה האנרגטית שלו אחר עבודתו של המטופל. ישנם מקומות רבים בהם המטופל מתקשה. כשהמטפל מסוגל לראות בעיניי רוחו את אשר המטופל מבצע, יחסית קל לעזור לו אנרגטית להמשיך את התהליך במקומות בהם הוא נתקע או מתקשה.
אנא זכרו שהמודעות האנרגטית שלי התפתחה לאחר גיל עשרים ושש בלבד. עד לאותו הזמן לא ידעתי בכלל שאנרגיה קיימת. התפתחות יכולת הראייה של מה שהאחר עושה התפתחה רק בעשר השנים האחרונות.
תרגולים בנושא התנועה והתנועה האנרגטית ומדיטציות, יכולים הביא את המתאמן למודעות המאפשרת זאת.
יפעת*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי יפעת* »

איך מלמדים ילדים את מדיטצית האפור? יש לי מטופלים ממש צעירים שאינם מבינים את המבנה האנטומי.כמה להשקיע בפרטים של המבנה כדי ללמד אותם את המדיטצייה?

מנסיון אישי שלי (ועדיין זה בבדיקה) היא עוזרת פלאים, אני מרשה לעצמי לשחק עם הגוונים (ולעיתים אפילו אני מכניסה לבן כדי לראות עד כמה אני יכולה לקלוט, כיף שאח"כ יש מקום בטוח לחזור אליו (-:)ולבדוק כל פעם חוש אחר, וכמה חושים יחדיו.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

יפעת ילדים קטנים מלמדים בדיוק כמו ילדים גדולים יותר. פותחים את המפות האנטומיות (ישנם ספרים מצויינים לילדים) ומסבירים להם בפשטות כל אחד מהחושים, את חוט השידרה והעצבים, העצמות השרירים והעור. מראים להם, לאחר מכן מבקשים מהם לעצום עיניים ולדמיין בתוכם את שראו. חוזרים על כך עד שהילד מסוגל לראות את החלקים הללו בתוכו.
מנסיון לא לוקח הרבה זמן, אך שווה לבדוק מפגישה לפגישה מה הם זוכרים ורואים.
משחק הגוונים הוא חלק אינטגראלי בלימוד המדיטציה. ללא יכולת לנוע בין הלבן לשחור, קשה מאוד להפעיל את הכלי הזה על פי הצרכים המשתנים מסביב לסביבה ומעוצמת גירוי אחת לאחרת.
החשוב יותר הוא לחזור לבהיר מאוד בכל פעם שלא נדרשת התערבות חזקה של הצבע.

מעניין ביותר לעקוב אחר ילדים ונערים שמתרגלים את המדיטציה כשלושה חודשים. הרגישויות שלהם נעלמה גם ללא התרגולים. הם מעידים שלא צריכים לתרגל יותר והוויסות נשמר. המוח השתנה ולמד להפעיל וויסות חושי.
יפעת*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי יפעת* »

תודה רבה משה אתה מעודד אותי מאוד בתשובותייך. כמו שליאת כתבה קודם - לפעמים הדברים הקטנים הם שעושים את ההבדל!
נלחצתי רק מהמחשבה על איך מעבירים את המדיטצייה לילדים, ואתה בתשובתך הכה פשוטה מצאת דרך להרגיע, נעים לי.
מיכל_ק*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2002, 13:46

מדיטצית האפור

שליחה על ידי מיכל_ק* »

שלום משה, אני עובדת לאחרונה עם ילד שסובל מרגישות שמיעתית מאוד גבוהה ורגישות מסויימת למגע. לימדתי אותו את מדיטצית האפור. פעם אחת הוא אמר שזה מרגיע אותו מאוד. במפגש האחרון הוא התקשה לשמוע אותי מתופפת על השולחן ואף ליקק את קצות האצבעות של עצמו כדי להיות מסוגל לתופף על השולחן. כשבקשתי ממנו לעצור ולהביא את האפור, הוא אמר שיש בתוכו צבע אדום שמתנגד לאפור. האפור אינו יכול להכנס פנימה כיון שהאדום וצבעים נוספים מפריעים לו.
האם נתקלת בתופעה דומה? יש לך השערה או הכוונה בנושא?
זאת_אני*
הצטרפות: 13 מרץ 2010, 00:19

מדיטצית האפור

שליחה על ידי זאת_אני* »

אשמח מאד אם משהו יוכל להסביר לי איך אני מעבירה את מדיטצית האפור לילד שיש לו רגישות שמיעתית חזקה, האם זו כל המדיטציה או רק חלק/ים?
למשה, האם יש לך רעיון איך להיפטר מכאב שרירי חד מאד (אף פעם לא חויתי )בזוקף (עד מתחת לשכמה, רק בצד אחד) אני מאמינה שזה החל לאחר ערב קר בו נמצאתי עם חולצה קצרה, ניסיתי עיסוי, משחות, תנועה אך רק כח ידים עוזר לי לפרק זמן קצרצר, הכאב החד קשור לתנועות הצואר, פחות למגע, ברגע שאני יושבת או שוכבת בחוסר תנועה המצב מחמיר בקיצוניות, מקוה שהתמונה הכללית הועברה ושלא בילבלתי אותך
בברכת ליל מנוחה...
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

ל זאת אני מדיטציית האפור אמורה להילמד במלואה, ולאחר מכן לכוונה לחלקים הנדרשים. אין שום סיבה לעטוף אזורים שאינם פועלים ברגישויות ייתר.
שולמית*
הצטרפות: 28 אפריל 2003, 11:21

מדיטצית האפור

שליחה על ידי שולמית* »

בנוגע להתחברות לאפור, טיפלתי בילד בן 8 שהפגין התנגדות לצבע האפור, טען שלא אוהב את הצבע. ביקשתי ממנו לבחור צבע שהוא כן אוהב, בחר תכלת.
התחלנו להוסיף לתכלת אפור, ביקשתי שיוסיף בכל פעם טיפה קטנה, בהדרגה הכהנו את האפור עד שהגענו לרמה שהתאימה לו ומשם ההתקדמות היתה מהירה.
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

שלומית, רעיון טוב מאוד, אימצתי למקרה שאצטרך.
אנונימי

מדיטצית האפור

שליחה על ידי אנונימי »

שמעתי שרגישים אנרגטית עשויים שלא להתחבר למדיטצית אפור ואף להרגיש לא בנוח איתה, כיצד אם כך הם יכולים לווסת את החושים?
הרפייה? מדיטציות אחרות? נשימה-ככול שנושמים יותר זה רק מרחיב את הקליטה לא ?

מי שיש לו מה להרחיב מוזמן :-)
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

כל זמן שקיימת רגישות חושית, בעיקר בעור או בשמע או בעיניים או בשילוב ביניהם, לא ניתן לאבחן במדויק רגישות למודעות האנרגטית. כל חוש המתפקד ברגישות ייתר יכול לגרום לתחושות כבאינטליגנציה האנרגטיות. אין זה אומר שאכן קיימת רגישות אנרגטית. רק לאחר וויסות החושים ניתן לדעת.
מסיבה זו, חייבים לדעתי לתרגל את האפור כהילכתו, ורק לאחר מכן לבדוק. כל התנגדות לתרגול, חייבת להיבחן בקפדנות לפני שמגיעים למסקנות.
רגישות אנרגטית אינה רגישות ייתר בחושים, ואינה גורמת לרגישות ייתר חושית. מסיבה זו צריך ללמוד איך לחיות איתה בשלום, ואיך להפעילה במדויק. קשה לפעמים לעמוד בעוצמות הידע של האינטליגנציה האנרגטית, אך אין זאת סיבה טובה מספיק על מנת לנסות ולדכא אותה.
שווה*
הצטרפות: 29 יולי 2013, 18:06

מדיטצית האפור

שליחה על ידי שווה* »

בעניין החושים...יש חוש אחד שאיתו אין חוכמות.. אני מתכוונת לחוש השמיעה... כשזה נהפך ליותר מידי והרעש (הסובייקטיבי) הוא בלתי נסבל אז פשוט סותמים אותו..
אני לא יכולה להירדם בלי אטמי אוזניים .. גם כיסוי לעיניים אני שמה לפני שינה למרות שחושך אבל זה לא חושך אטום ואני צריכה חושך אטום כדי שהעיניים והמחשבה ירגעו לגמרי...
בעלי אומר לי.."זהו את נכנסת לבונקר עכשיו"... אני אומרת תגיד כל מה שאתה רוצה עכשו כי אחר כך אין... כבר לא אשמע ולא אראה :-)
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

שווה עד כמה שאני מבין, נושא וויסות החושים הוא העומד בבסיס אמירתך. האם את מצליחה לשלוט בכל רמות האפור כחומר פעיל ומורגש? האם את מצליחה לבנות את האוזניות האפורות ברמת השכבות הנדרשת. מצליחה גם לראות וגם להרגיש את השכבות השונות בתוך האוזן ומחוצה לה. האם את מסוגלת להגיע לרמה בה את מרגישה את החומר האפור חוסם פיזית את הצלילים והאור?
האם רמת האנרגיה שלך מספיק גבוהה על מנת להזרים את כל כמות האנרגיה הנדרשת למשימה בצורה ממוקדת לגמרי במטרה?
נראה ש "אני צריכה חושך אטום" מראה שהיכולת של המוח להירגע ולהפסיק לחשוב הדורשת התנתקות מוחלטת, יכולה להראות על חוסק וויסות של החושים והצורך להשקיע בכך קצת יותר מאמץ. נכון שלא תמיד ניתן להצליח, אבל ממה שראיתי עד היום, מי שמנסה בקפידה ובהתמדה אכן מצליח.
בעבר לא יכולתי להירדם עם אור ולו קטן, כיום אני מסוגל להירדם כשהאור של הרחוב חודר לחדר השינה עד לשעה שבע בבוקר. האור ממוקם ממול לחלוני בגובה החלון. אור צהוב חזק שיכול היה בעבר הלא כל כך רחוק לעצבן ביותר.
שווה*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי שווה* »

משה תודהרבה על התשובה. נתת אשפרות/ שאלה: האם רמת האנרגיה שלך מספיק גבוהה על מנת להזרים את כל כמות האנרגיה הנדרשת למשימה בצורה ממוקדת לגמרי במטרה?
התשובה היא לא, רמת האנרגיה שלי כנראה לא מספיק גבוהה ,אני מתפזרת לפני שאני מצליחה להגיע לשם..אבל אני לא בטוחה שהייתי מכנה את זה רמת אנרגיה.. אולי כושר שיכלי... ? זה מאמץ אדיר.. להתרכז במטרה כזו..
אצלי זה מרגיש כמו תרגיל מסובך במתמטיקה שבדרך לפתרונו אני מאבדת את עקבותיו... הופ התאדה ואיננו...ואחרי זה תחושת הקלה כזו של מי צריך את זה.. לא צריך זה קשה מידי..
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

לשווה, רגישות ייתר אכן מסוגלת להוריד את רמות הריכוז ולפזר את היכולות לגמרי, זוהי הסיבה שמומלץ לעבוד על החושים על מנת להתמקד. לאחר מכן הכל קל יותר בחיים. כושר שיכלי הוא תוצאה של היכולת לווסת את החושים. כשלא ניתן לווסתם, הם לא יכולים לאפשר את מיקוד החשיבה.
שימי לב למצב הקיצוני של קושי לווסת חושים "אוטיזם" . סביר להניח שגם הם היו יכולים להגדיר את מצבם קקושי בכושר השכלי, למרות שאין מצבם כך כלל ועיקר.
מכיוון שאת רחוקה מאוד ממצבם, ובסיס הקושי הוא אותו הבסיס רק רמת הקושי שונה, אני מאוד ממליץ למקד את כוח הרצון עד כמה שתוכלי ולאחר מכן למקד את כוח הרצון בוויסות של החושים.
בהצלחה
שווה*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי שווה* »

משה תודה רבה על הסרט על המים.. מדהים. ממש מתחת לאפינו מתחוללים תהליכים רבי משמעות ורב השפעה ואנחנו לא מודעים אליהם.. הסרט בהחלט שינה אצלי משהו בראיית המציאות שלנו.
מים זוכרים, מים מרגישים, מים מושפעים ומשפיעים.. ואנחנו כמו עיוורים . תודה שוב. שבוע טוב {@
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

הי לכולם,
פורום מדהים... קוראת כאן המון
אני סטודנטית שנה ד וכרגע בסטאג'
יש לי מטופלים לא פשוטים... אחד מהם סובל מרגישות שמיעתית שממש מפריעה לו לתפקד במהלך היום
האמא מתקשרת אלי בערך פעם בשבוע לספר לי מה קרה -היא ממש רוצה לעזור לו ולא יודעת איך
ביקשתי ממנה להגיע למפגש הבא שלנו- האם יש לכם המלצות לרגישות שמיעתית?
אני רוצה לציין שהילד מטופל בריטלין 20 מ"ג - מאובחן כ ADHD שלדעתי הוא בכלל לא היפר
לדעתי ההיפר נובע מהרגישות השמיעתית שלו
מה דעתכם????? אפשר עזרה??? רעיון לטכניקות? כיוון?
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

פלונית , תודה על הפרגון.
מדיטציית האפור יכולה לסיים את המצב ולהרגיעו לחלוטין. מצאי בבקשה מטפל מנוסה היודע איך ללמדך את הנושא.
רגישות שמיעתית, רגישות לאור, רגישות לריחות, רגישות בעור ובפה ניתנות לפתרון מוחלת וברור, יחסית גם מהר ביותר. אצל ילדים, לרוב בין פגישה אחת לחמשה ששה מפגשים והרגישות מווסתת לחלוטין.

בהצלחה
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מדיטצית האפור

שליחה על ידי פלונית* »

משה,
האם במדיטציית אפור צריך לעבור על כל חלקיה או להעכב רק באיזור הרגיש
לדוגמא: רגישות שמיעתית..
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

מדיטצית האפור

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

הי משה,
תודה על התשובה המהירה...
אני מכירה את המדיטציה הזאת
בשמחה אני אנסה אותה
איך כל כך מהר ניתן לווסת זאת? רק בעזרת המדיטציה הזאת?
הילד פשוט סובל ואני יוצאת מגדרי מרוב רצון לעזור לו...
משה_אלבאום*

מדיטצית האפור

לשתי הפלוניות
ניתן לעבוד על כל חלק בנפרד למרות שמומלץ לעשותה כהילכתה.

אכן ניתן לווסת את החושים במהירות מדהימה.
דוגמא:
נערה כושית נאה מאוד, בת 15, מאוד מוצלחה וספורטאית טובה בטניס וריצות ארוכות, בעלת רגישויות ייתר חזקות ביותר בכל החושים מלבד הטעם, הגיע אלי לפני חודש לאבחון.
ביום שישי האחרון התקיימת פגישתנו הראשונה. מכיוון שהגיעו מאוחר מאוד, החלטתי להשקיע את הזמן במדיטציית האפור ולא לעבוד על נושאים חשובים אחרים שנדרש לעבוד איתה.
לאחר כרבע שעה הסבר ועוד רבע שעה של תרגול, כשבדקתי את עורה בזרוע שמאל, בה לא יכלה בכלל לקבל שום סוג של מגע, לא הפריע לה בכלל המגע. האם שישבה בחדר, חשבה שהנערה עושה הצגה, כי קשה להאמין למהירות שהמדיטציה הזו עובדת. (מלבד העובדה שלאם הזו קמיצה קצרה :-) )
כמובן שלאחר מכן חייבים לתרגל כל יום בבוקר לפני היציא מהמיטה ובלילה לפני השינה, ובכל פעם בה נכנסים למצב בו קיים לחץ מהסביבה. מהרגע שמוכנים לקבל שהמדיטציה אכן עובדת, זה עניין של שבועות מעטים עד לסיום הוויסות של המוח והחושים. לאחר מכן רוב המטופלים אינם צריכים לתרגל עוד.

חשוב לזכור שההסבר המקדים, הוא המפתח ליכולתו של המתרגל לרצות לבצע את התרגול נכון וברצינות הנדרשת.
היכולת של המטפל להחיות את הנושא לעיני רוחו של המטופל, חשובה לא פחות.

חשוב מאוד לבדוק את החושים לפני התרגול הראשון עם המטופל ומייד לאחריו. במידה והמטופל אינו מרגיש את השינוי, חשוב לבדוק באיזה רמה של אפור השתמש. לרוב נמצא שהשתמשו בצבע בהיר מדיי. מייד לבקש שיעלו את רמת האפור אפילו עד לרמת השחור (במידה וחייבים), אם אין זה מספיק, המתרגל אמור להוסיף שכבות על שכבות של שחור עד שהרגישות תרד. מהרגע שאין גירוי ייתר בסביבה, על המטופל לשמור על רמת אפור נמוכה מאוד, אך קבועה לאורך כל היום. עדיין לא מצאתי מישהו שהרגישות לא ירדה לו במקצת או לחלוטין בתרגול מעין זה.

חשוב שהמטפל יוכל לראות מה המטופל עושה בזמן תרגול המדיטציה. במידה והמתרגל אינו מבצע נכון שלב זה או אחר של התרגול, חשוב לתקנו. (במידה והמטפל אינו מסוגל לראות את המדיטציה של המטופל, ינסה המטפל לעשות את המיטב שיכול, המדיטציה עובדת היטב גם אם המטפל אינו רואה את המדיטציה של המטופל)
נורית*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2002, 05:46

מדיטצית האפור

שליחה על ידי נורית* »

למה הכוונה :
חשוב שהמטפל יוכל לראות מה המטופל עושה...
הרי אי אפשר לדעת מה הוא רואה בדמיונו!
איך נדע אם הוא מבצע נכון?

תודה על כל ההסברים עד כה...
שליחת תגובה

חזור אל “מדיטציות והתבודדות”