כוח רצון

טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

כוח רצון

שליחה על ידי טליה* »

האם יש לכם רעיונות נוספים לפעילות כוח רצון לגילאי 16+?
(מלבד .התרגילים ה"שכיחים". בטן, רגליים , גדילה ויציבה וכו') אשמח להעשיר את היידע.
אוריאל*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2010, 12:45

כוח רצון

שליחה על ידי אוריאל* »

טליה, אני משתמש בכל מה שמעצבן, לדוגמא: נער בן 17,חזק מאוד פיזית, יכול לעשות את תרגילי הרצון הרגילים ללא קושי לאורך זמן,
אבל את ההחלפה מהקפיצה השלישית לרביעית הוא לא מצליח כבר 3 פגישות, אחרי כמה שניות של תסכול הוא כבר רותח מעצבים,
מכה בשק, מתייאש, מוותר, מדברים, חוזר וכו'.
מה שכיף עם העבודה איתו ועם בוגרים בכלל, זה שהוא מבין שברגע שהוא יצליח לעשות התרגיל, אני ימצא משהוא אחר שבו הוא יחטוף קריזה.
בחיים כמו בחיים.
טליה*

כוח רצון

שליחה על ידי טליה* »

"_מה שכיף עם העבודה איתו ועם בוגרים בכלל, זה שהוא מבין שברגע שהוא יצליח לעשות התרגיל, אני ימצא משהוא אחר שבו הוא יחטוף קריזה.
בחיים כמו בחיים."
רעיון טוב גם ליוצרי מצבי לחץ.
אהבתי .|Y|
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

כוח רצון

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

כוח הרצון, הוא נושא שצריך לדעתי לתרגל בחיים מחוץ לחדר הטיפולים, מלבד מה שנעשה בטיפול. כל נושא שבו האדם מתקשה להתמודד כי הוא מוותר בקלות, יכול לשמש את התרגול. כשמדובר על השילוב בין ההמיספרות, הרי שזהו הבסיס לפיתוח או לוויתור של כוח הרצון.

מה שחשוב יותר הוא להבין לעומק מה מעקר את כוח הרצון של היחיד, ולבנות מסכת תרגול המיועדת לתרגל את המקורות של הוויתור על העצמי.

כמה מכם בוודאי זוכרים חלק מהתרגילים בגללם שנאתם אותי כל כך. למשל לעשות משהוא שמפחדים, שנראה כלא מתקבל על הדעת לעשותו (כמובן מבלי לסכן את העצמי או אחרים), על מנת לבדוק שנשארים בחיים לאחר מכן ושום דבר באמת לא קרה. ( טליה נווו יש כבר תוצאות?? כמה שנים??)
הפחד שבמידה ונעשה דבר מסויים ומשהוא נורא יכול לקרא לנו בגלל זה, או אחרים יכולים להיפגע בצורה כזו שלא יאהבו אותנו יותר (פולניות מושרשת היטב), מהווה מקור ראשוני לוויתור על כוח הרצון והזכויות האישיות.

בנוסף לכך, כל תרגול מתסכל, שלא מפסיקים אותו, מחבר בין ההמיספרות, ומאפשר לשמאלית לפעול באינטגרציה טובה יותר עם הימנית.

אסור לשכוח שישנם אנשים בעליי כפות ידיים ארוכות ומלאות, בעליי אצבעות חרוטיות מאוד מהבסיס, בעלי קו רגש עמוק וצינורי, שיתקשו לעמוד בתסכול הרבה מעבר לאנשים האחרים.
משה_אלבאום*

כוח רצון

כל התכונות ביד בנפרד או ביחד, יכולות לגרום לאותו המצב.
אנונימי

כוח רצון

שליחה על ידי אנונימי »

שלי פה בדף. מעניין מאוד.
תמיד ראיתי אתכם במה חדש ומשום מה לא נכנסתי... כל דבר בעיתו כנראה.

רציתי לשאול משהו ברשותכם.
יש תחום מסוים בחיי שאני מנסה לשנות ויוצא שיש לי מין מאבק יומיומי איתו.
קראתי פה שבשיטה יש שימוש מודע בכוח הרצון על מנת להשיג מטרות בחיים . האם תוכלו להרחיב על כך מעט?
טליה*

כוח רצון

שליחה על ידי טליה* »

כוח הרצון, הוא נושא שצריך לדעתי לתרגל בחיים מחוץ לחדר הטיפולים_

אחד הנושאים שריתקו אותי , הן כמטפלת, מאבחנת, גננת .אם ולא פחות הדרך בה התמודדתי מול אתגרים וקשיים רבים בחיי.

טליה נווו יש כבר תוצאות?? כמה שנים??)
שאלה שמעלה בי חיוכים וסיפוק רב . כאשר אני לוקחת את עצמי כמודל לבדיקה.(אשתדל להיות אובייקטיבית עד כמה שניתן)
למזלי, הפוטנציאל המולד שלי מאפשר לי לממש רצונות וצרכים.
לא תמיד הבנתי מאין הכוחות שהניעו אותי ללחום ,להתמודד ולהתמיד.(עד היום) מול קשיים, להיות נחושה על מנת להגיע למטרות בחיים.
רק לאחר הידע שרכשתי תוך כדי למידה. קבלתי "אישור"למה שנראה לי טבעי ומובן מאליו.
בנוסף לכך. אינני יכולה להתעלם מהשפעת החינוך הסביבתי (של הורי)שקבלתי ועליו אני מודה יום יום.
חינוך לערכים. כדי להשיג "מותרות" , היה עלינו הילדים להשקיע מאמץ רב.ההשקעה הייתה כרוכה במחוייבות
שלי (גם של אחיי)ליטול חלק בתפקוד השוטף בבית. לגלות אחריות ועצמאות בנושאים שונים ולהשקיע בלמודים.
"רק"אז. איפשרו לי הורי לממש את תחביבי.(כמו, נגינה על אקורדיאון. חוג לציור, פיסול ושחיה)ללא תרגילי כוח רצון הגעתי להשגים נאים,( למרות קשיי הקואורדינציה הרבים שהיו לי, קשיים כלכליים וקשיים נוספים ). דבר נוסף , שעזר לי מאוד הוא: המודעות והיכולת להתחבר לפוטנציאל המולד שלי.ידעתי מה אני רוצה ומה אני אוהבת.
לגבי טיפולים.,מתוך נסיוני למדתי.שישנם רבים שעל מנת לבצע משימות ולהתמודד מול קשיים, יש להם צורך בדחף רגשי ו/או אנרגטי לעשייה.(רואים זאת בכף היד).ברגע שהם מצליחים להתחבר אליהם. יצליחו לעשות שינוי.
לדוגמא: ילד שלא אהב את מורתו מסיבות שונות.או, לא רצה ללמוד בשל מעמדו הנמוך בכתה. כאשר עשה שינוי
ועבר לכתה אחרת - חברים חדשים. חל שינוי משמעותי בהרגשתו והשגיו.
ילד .נהנתן. עם צורך הישגי גבוה, אינטלגנט. עצל , אינו אוהב להשקיע בלמודים ,למרות שהתאום הין המיספרות הן לא הסיבה העיקרית לקשייו.ברגע שהוא מקבל"שכר" להשקעתו יפגין את יכולותיו האמיתיים.
פינוק יתר - גורם לחבלה אדירה ביכולת ההתמודדות לאורך החיים.לצערי הרב, אני נתקלת בתופעה זו לעיתים קרובות.
ילד שכזה חי בהרגשה שלא כדאי להתאמץ. תמיד יהיה מישהו שיעשה למענו ובשבילו.
ילדים ללא גבולות- מתקשים לתפקד במסגרת מלחיצה.
ילדים עם רגישויות יתר. - הקושי הרב שלהם להתמודד עם סביבה שאינה מתאימה להם ללא טיפול ברגישות היתר
לא תניב תוצאות גם עם תרגילי כוח רצון רבים.

אסור לשכוח שישנם אנשים בעליי כפות ידיים ארוכות ומלאות, בעליי אצבעות חרוטיות מאוד מהבסיס, בעלי קו רגש עמוק וצינורי, שיתקשו לעמוד בתסכול הרבה מעבר לאנשים האחרים_

לסיכום. ברור לי מעל לכל ספק. ע"י איבחון ניתן לראות מהם הסיבות לקשיים שונים.
בין אם אלו קשיים מולדים, מוטוריים. רגשיים , חושיים וכו'.
תרגילי כוח הרצון חשובים מאוד לכל אחד ואחד. יחד עם זאת חשוב ביותר לראות תמונה כוללת ומפורטת של הקשיים
והאדם העומד מולינו.
להשקיע מחשבה רבה ולהתאים טיפול נכון בהתאם לכל הנתונים שהתקבלו.
אנונימי

כוח רצון

שליחה על ידי אנונימי »

תודה, טליה.
משה_אלבאום*

כוח רצון

אני מתנצל שאיני נכנס לפורום פעמים רבות יותר. ההתאקלמות בארה"ב דורשת את כולי, ובזמן הפנוי אני משתדל להיכנס.

טליה, תודה על ריכוז נושא כוח הרצון וגורמים שונים לפגיעה בו.
משה_אלבאום*

כוח רצון

כוח הרצון הינו חומר פעיל כחלק ממאגר האנרגיה של האדם, הניתן לפתח את המודעות אליו, לפתח אותו באופן רצוני ומודע, ולאחר מכן להשתמש בו בחיי היומיום למטרות שונות.
לרוב, כוח הרצון הוא תוצר של אינטגרציה נכונה ו/או לא נכונה בין האינטליגנציות. האהבה וההרמוניה יכולים להיות מדחף חזק מאוד. ההיפך משמש לרוב לצערנו כמדחף חזק לא פחות אך מזיק יותר.
חוסר אינטגרציה בין האינטליגנציות הנובע בגלל חסכים, הינו מדחף המניע את האנשים שלא למדו עדיין לסלוח, להתחבר לאהבה שלהם, לשתחבר לצרכים העמוקים, להתחבר לכישורים המולדים ועוד. המצב של חסכים יכול להוות מנוע רב עוצמה כבסיס לצורך למצא את מקומנו בעולם הזה. האמונה ו/או התחושה שבמידה ונהייה טובים (או רעים) ב....... יאהבו אותנו, משמשת כמדחף רב עוצמה. הצורך בסיפוק התחושה שאנחנו אהובים, יכולה לדחוף את האדם למקומות רבים, ולא תמיד טובים במיוחד.
יונתן_הקטן*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2002, 20:39

כוח רצון

שליחה על ידי יונתן_הקטן* »

במקרה נפלתי על האתר (בעצם אין כל מקרה ) מאוד מעניין מה שאני קורא אוליי יש לכם מושג
איך מפתחים את כח הרצון בכדי לצאת מאשמה כמשמעות החיים
טליה*

כוח רצון

שליחה על ידי טליה* »

יונתן הקטןברוך הבא.
"
איך מפתחים את כח הרצון בכדי לצאת מאשמה כמשמעות החיים?
נסה לפרט למה כוונתך .(שאלה מאוד כללית) האם תוכל לציין בנוסף גם את גילך?
יונתן_הקטן*

כוח רצון

תודה לטליה על ההתיחסות
אני בן 33 כל פסיעותי במחוזות החיים אני כל הזמן חש כאלו אין לי זכות לחיות כאילו אני מהגר בילתי חוקי כאילו בלי אישור הסביבה איני קיים
למעשה אני מהלך בלי רצון אמיתי אלא מתוך מימנות יוצאת מן הכלל לתפקוד
לכאורה לפי הפרמטרים החיצוניים אני ממש בסידר נשוי עובד אבל בפנים משהו ריק משהו חסר
מאז שנכנסתי אל הדף הזה נראה לי שיש לזה קשר לכוח הרצון
מה זה הדבר הזה ? רצון או שיש לך או שאין לך ואיך זה בכלל מתקשר אם כח אשמח אם תוכלו לענות לי ולהפנות אותי לחומר רלבנטי
טליה*

כוח רצון

שליחה על ידי טליה* »

יונתן הקטן.
דבריך מרגשים מאוד ומעידים על מצוקה רבה.
"אני כל הזמן חש כאלו אין לי זכות לחיות כאילו אני מהגר בילתי חוקי כאילו בלי אישור הסביבה איני קיים"
"רצון או שיש לך או שאין לך ואיך זה בכלל מתקשר אם כח"?

לפעמים כוח רצון רב, מעיד על פוטנציאל מולד .גורם נוסף חשוב ביותר הוא: מערך הכוחות שלנו. המושפעים מהסביבה
בה גדלנו וחונכנו. הורים, אחים, משפחה, חברה וכו'. ( תנאים , רגשות . תקשורת ועוד), לגבי כוח רצון מועט.
לפעמים נובע הדבר מקוד גנטי .(מולד)פעמים רבות , המצב נובע ממערך כוחות נמוך. כלו'.מתחים, כעסים.הנובעים מסיבות
מודעות ובחלקם הרב אינן מודעות ,אלה, גורמות "לגזילות אנרגיה אדירות".כיון שהאדם משקיע אנרגיה רבה בהתמודדותו מול קשיים רבים , תיסכולים,מתחים, וכעסים . כך , שכאשר צריך הוא להשקיע אנרגיה בדברים חשובים ומעשיים ,
מרגיש חוסר אנרגיה.

הייתי מייעצת לך לעשות איבחון כירולוגי .בו תקבל תשובות רבות למצוקותיך ושאלותיך. בהמשך אם תהיה מעוניין,
תוכל לקבל טיפול מתאים.
בפורום זה תוכל למצוא מטפלים ומאבחנים שיוכלו להענות ולעזור לך.
בעצם אין כל מקרה )שהגעת לכאן.
במידה ותגלה נכונות ורצון .הוסף את שם איזור מגוריך. אני מאמינה שתוכל למצוא כאן את המאבחן/מטפל שיתאימו לך.
כל טוב.ובהצלחה.
יונתן_הקטן*

כוח רצון

טליה

לא הבנתי שום דבר מה זה מערך כוחות נמוך ? מה זה גזילות אנרגיה ?
ברור לי בשכל שלאדם יש רצון
וונתברר באינטואיציה הרבה בעזרת הדף הזה שאם מרגישים אשמה יכול להיות שאם יש אשמה אז אולי זה קשור בהעדר רצון
אבל לא הבנתי מה זה קשור כח לרצון ואיך בכלל אפשר לעזור לרצון להיות לא בכח אלא גם בפועל
טליה*

כוח רצון

שליחה על ידי טליה* »

ליהונתן _הקטן

מערך כוחות - הוא:היכולת הגופנית,הרגשית ,החשיבתית והאנרגטית העומדים לרשותינו כאשר אנו צריכים / זקוקים
להתמודד מול קשיים שונים.כמו: לימודים. ביצוע מטלות שונות בחיי היום יום.התמודדות תחת לחץ , עומס רגשי ואנרגטי . וכו'.
מערך כוחות נמוך .הוא : חוסר יכולת להתמודד מול קשיים שונים וביצוע משימות הנגרמים כתוצאה מ"נזקים" , טראומות שונות
שהיו ונגרמו בתקופת הינקות ,ילדות ונעורים.(בעיקר ע"י הורים)לעיתים נובע מערך כוחות נמוך מפינוק ייתר. כאשר הורים מוותרים לילדיהם יתר על המידה. מבצעים דברים במקומם ולא מאפשרים להם להתמודד בעצמם עם קשיים.מובן, שלילד
יש מכך "תועלת" זמנית מאוד. אך בהמשך חייו. על "תענוג"זה הוא משלם ביוקר רב.

"ברור לי בשכל שלאדם יש רצון" . לא מספיק שיש רצון . כדי להגשים מטרות צריך כוח רצון לבצוע מטלות שונות בחיים .ככל שהמטלות קשות יותר( ולא תמיד מהנות ).יש צורך בהשקעה רבה יותר.זוהי היכולת להוציא מהכוח אל הפועל.

אפשר לעזור להעלות את כוח הרצון על מנת להוציא לפועל תוכניות שונות.

באמצעים שונים. אך רק לאחר איבחון המראה מהן הסיבות לקשיים השונים.
משה_אלבאום*

כוח רצון

ליונתן הקטן , אין קשר ישיר בין רגשות אשמה לכוח הרצון. כוח הרצון יכול להיות חזק ביותר ופעיל, והאדם יכול להרגיש אשם כל הזמן.
אדם לא יכול להיוולד ללא כוח רצון. השאלה שאני שואל את עצמי היא איפה נמצא כוח הרצון. אדם יכול להפעיל את כוח רצונו בקוטביות חיובית הדוחפת אותו לעשייה חיובית לטובת עצמו, לעשייה שעל מנת להינות, לעשייה שעל מנת לנצל את כישוריו ועוד.
כוח הרצון כשהוא מופעל בקוטביות שלילית, הוא יכול להפעיל חולשות, מחלות פיזיות ומנטאליות, וויתור על העצמי, יצירת מצווי לחץ, רגשות אשמה ועוד.
צריך המון כוח על מנת לחיות בשליליות, או לא להרגיש את הרגשות, או לשלול מעצמנו את הזכויות שלנו.
בינקות ובילדות למדנו לקטב את עצמנו כך שנוכל לשרוד בסביבה בה גדלנו.
על מנת לקטב את עצמנו בדרך השלילית, צריך כוח רצון חזק מאוד ופעיל, אך בדרך שאינה מאפשרת להנות מהחיים. סביר מאוד להניח שהתינוק-ילד, למד בלית בררה שרק כך הוא יכול לספק את רצונות הוריו. הבעייה עם זה היא שבכלל לא כף לחיות על פי רצונות ההורים, בעיקר כשרצונותיהם על פי פירושי הילד, כוללים התייחסות שלילית לעצמנו בדרך כלשהי.
יונתן_הקטן*

כוח רצון

תודה רבה לטליה ולמשה אלבאום

מאוד משמח לפגוש אנשים רצינים שמתיחסים ברצינות למכאובים

ולעצם הענין
מאוד מענינות התשובות שלכם אבל הן מכילות המון פרטים ויקח לי זמן להבין ולהפנים
אבל יש לי עוד שאלות
מה זה אבחון כירולוגי
מאז שנכנסתי לאתר התחלתי למפות את המחשבות שלי אני שם לב שכל הזמן אני עסוק בהתאמה שלי לרצונות של הסביבה
(ומאוד מעניין דוקא כשאני כותב את השאלות אני משוחרר מן הרצונות של הסביבה אלא אני מתמודד עם הקושי לנסח במילים את תחושותי ומחשבותי)
יש לי הסתיגות מטיפולים ניסיתי שטות שונות אבל בכל השטות שניסיתי נשארתי קפוא ומרוחק
שמעתי בזמן האחרון על chaoching האם שמעתם על זה
טליה*

כוח רצון

שליחה על ידי טליה* »

ליהונתן הקטן.
אני ממליצה לך להיכנס לאתר של :"משה אלבאום". ב-google .
ל- "מבוא, רקע ודוגמאות ". תקבל תשובות לשאלותיך והרבה יותר מכך.
שמעתי על :chaoching אין לי כל ניסיון בנושא.
בטוחני שישנם מדריכים טובים מאוד בדרכם ושיטתם.
מה שחשוב . שתבדוק איזו שיטה /מטפל עונה על צרכיך . אל מי אתה מתחבר . (מרגיש איתו נוח , נעים וטב.
כזה שמשרה עליך אמינות .)
בהצלחה
משה_אלבאום*

כוח רצון

על מנת לדעת על כירולוגיה קצת יותר, מומלץ להיכנס ל: www.pdc.co.il האתר של הולצמן ממציא השיטה.

בנושא הקוצינג, השאלה היא מי האדם שעושה זאת, ומה הכשרתו.
הבעיות שאתה מדבר מצריכות ידע רב וניסיון בפתיחת הזיכרון ורגשותיו. העבודה הזו לרוב מצליחה טוב מאוד בעבודה גופנית רגשית יחד. איני בטוח שבלימודי הקוצינג עוסקים בכך.

בעלי המקצוע הנכונים לדבר הם: פסיכולוגים המנוסים בפתיחת זיכרון ורגש ויודעים לאפשר זאת (לא כאלה שרק מדברים ומאפשרים לדבר בלבד. בעיקר כאלה שגורמים להיתקלות בזיכרונות שצריך לפתוח), פסיכוטראפיסטים בתנועה, באמנות. רולפינג (שיטת עיסוי מאוד עמוקה שמשחררת את הרגשות מהשרירים) ועוד.
כמובן שהמטפלים הטובים בשיטת אלבאום יכולים להוביל אותך לאורך כל הדרך.
השאלה העיקרית היא " ממה מורכבת הבעיה האישית שלך, ומה הדרך הנכונה להתמודדות עבורך" את זה ניתן לדעת באבחון יסודי בלבד.

אני ממליץ שתעשה את מה שטליה הציעה בנושא מציאת מאבחן אלבאום.
טליה*

כוח רצון

שליחה על ידי טליה* »

משהו אחר בנושא : כוח רצון.
חודש תשרי וחגי תשרי הם לגביי תקופה של חשבון נפש .
המילה שנה מורכבת מהשורש : .ש . נ ,*ה . שמשמעותןו שנה מהמילה : לשנות.
בכל שנה אני לוקחת על עצמי נושא שברצוני לשנות ולשפר כמו:שיפור הרגלים"מגונים" , דפוסי התנהגות , התמכרויות שונות ..( לא להיסחף).כמו: התמכרות לקופאין ,למוצרי חלב. מאכלים מסויימים .....
לוקחת על עצמי אחריות לשנות ולשפר....לאורך כל השנה , אני בודקת את עצמי . מה הצלחתי , כמה , איך אני מרגישה עם השינוי . באילו קשיים נתקלתי בדרך.? וכו'
אני מאמינה ביכולתינו כמטפלים לשנות הרגלים של מטופל , במידה וגם אנו עוברים ומשנים בעצמינו דפוסים שונים.
השנה . לקחתי על עצמי להתמקד (לפני רה"ש)באכילה נכונה ובריאה .(בעקבות בעיות ברכיים וקושי רב לתפקד עליתי מאוד במשקל)וירידה במשקל .
מאז שנפגשנו .משה . בבקורך בארץ . השלתי מעצמי 10 ק"ג מיותרים ......לגבי גילי זה המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן.
בחודש אוגוסט נסעתי למצפה אלומות בצפון למשך שבוע.(חוות בריאות) עסקתי בפעילויות גופניות שונות . מדיטציות , עיסויים ואכלתירק אוכל טבעוני אורגאני .ללא מוצרי חלב, ממתקים . פחמימות וכו'.
הרגשתי , קלות , ניקיון פנימי והרגשה חיונית מאוד כמובן , שגם המראה החיצוני השתנה ...
אחת ממטופלות שלי . נערה כבת 13. בעלת עודף משקל משמעותי . עם קשיי קואורדינציה , דימוי עצמי נמוך וקשיים חברתיים .
שאינה מוכנה לשמוע את המילה: "דיאטה" ושינוי הרגליי אכילה .הבחינה בשינוי . החמיאה לי ושאלה : "איך עשיתי זאת"?

התחלתי לספר לה על עצמי . איך הרגשתי בכל המובנים עם עודף המשקל שלי ועד כמה הייתי מוגבלת .כיצד אני מרגישה היום ועד כמה חשוב לי להמשיך ולהתמיד בעיסוקי הגופניים ושמירה על תזונה נכונה.היא הקשיבה לי בתשומת לב רבה ....
השיחה הייתה קצרה .שאלתי אותה אם הייתה מוכנה שאעזור לה "להשתפר ".? לא הזכרתי את המילה דיאטה .היא השיבה לי בחיוב...
בפעילויות שבצענו ,התחלתי עם : גדילה ויציבה בתוספת משקלות לידיים של 1 ק"ג . כעבור זמן קצר ביותר הפסיקה את הפעילות מהסיבה :"קשה לי, כבד לי"...
לאחר מכן, התבקשה לבצע זאת ללא המשקולות . כמובן שמשך העמידה הייתה ארוכה ואיכותית יותר .שוחחנו על ההבדל המשמעותי בהרגשה של : תוספת 2 ק"ג למשקל.
שאלתי אותה : "האם שווה לה להפחית 2 ק"ג ממשקלה "? היא ענתה לי ללא היסוס בחיוב.
בתרגילי כוח הרצון הרבים שאנו מתרגלים . עליה לומר משפטים חיוביים על עצמה .כמו: הרגשתי משתפרת מרגע לרגע .אני מתחזקת . אני מוותרת על ... או : "אני בוחרת לאכול מזון בריא" וכו'. מאחר שהנערה מאוד יצירתית אני מאפשרת לה לבחור משפטים מעודדים כרצונה
ב-4.בקפיצות ראשונות : שעד כה בקושי הסכימה לבצע .(כ-5 קפיצות בכל 4 קפיצות ,ללא רצף ) כיום , היא מבצעת כ-15 קפיצות ברצף .
לאחר שהשתפרה ביכולות המוטוריות וירדה כ-4 ק"ג ממשקלה . היא מרגישה קלות רבה יותר. ההרגשה טובה . מקבלת מחמאות ויש בה נכונות רבה יותר לבצע תירגולים ופעילויות מוטוריות שונות כמו : הליכה יום יום . קפיצות בחבל , משחק כדור סל שנקנה לכבודה והשתתפות כל בני המשפחה.
בתירגול הקפיצות : .עליה לומר תוך כדי קפיצוות : מאכלים שהיא אוהבת/ אינה אוהבת . מאכלים בריאים/לא בריאים .
כמו כן, אני מעודדת את הוריה להוציא "אוייבים "/ממתקים מהבית ולהזין את כל המשפחה במאכלים בריאים .
מאחר וגם ההורים כבדי גוף . הסברתי להם שעליהם לשמש לה דוגמא בבחירת מזונם .
כמו כן, המלצתי להורים להמעיט את שעות הצפייה בטלויזיה . לעודד אותה להשתתף בפעילויות חברתיות .
בינתיים אני עוקבת בסיפוק רב אחר השנויים .
מה שאומר : ששיטת אלבאום יכולה להיות שיטה מצויינת גם להורדה במשקל.
משה_אלבאום*

כוח רצון

טליה אהבתי מאוד את הדרך שבחרת לעבוד איתה, תודה של השיתוף.
משה_אלבאום*

כוח רצון

לכל המתקשים שבינינו החושבים שיש לנו הצדקה להרגיש חלשים ולוותר לעצמנו.

http://www.clarin.com/shared/v8.1/swf/[po]fullscreen video[/po].html?archivo=http://contenidos2.clarin.com/2009/10/09/vujicic.flv
טליה*

כוח רצון

שליחה על ידי טליה* »

את הקישור ששלחת ראיתי מס' פעמים בעבר. בכל פעם אני נפעמת ,מתרגשת, כואבת, מצטמררת ומתפעלת
מאותו כוח פנימי עצום ורב שיש לאדם היקר הזה.
מאין הביטחון והעוצמה הפנימית לעמוד מול קהל להציג את מגבלותיו הקשות והרבות בהומור ??
ומצד שני , בצועיו הגופניים המרשימים והמרגשים כל כך גורמים לי לשאול : "מהי נכות , מי נכה "?
כשאני מתבוננת בפניו , מרגיש לי כאילו אינן שייכות לאותו אדם.פנים שהנכות הקשה לא התביעה חותמה עליהן .אלה פנים המביעות חיוניות , שמחה, כוח .ואינטלגנציות מרובות.
אדם זה יכול לשמש דוגמא ומופת לאנשים רבים .
מי יודע אולי זה היה הייעוד שלו???
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”