חוסר שינה

לילה*
הצטרפות: 03 אוגוסט 2004, 01:06

חוסר שינה

שליחה על ידי לילה* »

למשה שלום רב רציתי לשאול אותך שאלה? אני לא מצליחה לישון בלילה זה כבר הרבה זמן כמעט שנה אשמח עם תעזור לי.
תודה לילה
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

חוסר שינה

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

לילה
חוסר שינה בלילות יכול לנבוע מגורמים רבים. לדעתי צריך קודם כל להיבדק במעבדת שינה. לאחר מכן בדיקת דם מקיפה. לאחר מכן לבדוק את רמת שמחת החיים, לאחר מכן לבדוק את גורמי המתח בחייך, לאחר מכן לבדוק את רמת תחושת המימוש מחייך, לאחר מכן את התזונה, לאחר מכן האם את אדם של לילה או של יום.
לאחר איסוף הידע, נראה שיהיה ניתן לעזור לך.
לילה*
הצטרפות: 03 אוגוסט 2004, 01:06

חוסר שינה

שליחה על ידי לילה* »

תודה משה על התשובה וכן אני אוהבת את הלילה יותר מהיום כי בלילה יותר נעים ושקט ורגוע לי, אבל אני חייבת לבדוק את מה שאמרתה לי כי אני צריכה לקום בבוקר כמו כולם וזה קשה לי אז תודה רבה על העזרה (:
אנונימי

חוסר שינה

שליחה על ידי אנונימי »

יש לי שאלה,פנתה אלי אם לבן 14 ששנתו קלה מאוד, הוא מתעורר מכל פיפס ברקע ומתלונן על עייפות רבה במשך היום. הוריו לקחו אותו לבדיקות שונות החל ממעבדת שינה ועד לצילומים כדי לשלול בעיות רפואיות והכל נמצא תקין. דבר אחד שאולי משפיע עליו ברמת חוסר השקט הזה הוא שהוריו נמצאים בטיפול זוגי כעת וזה המקום הרגשי שמדבר מתוכו. הוא היה נוכח בפגישת הורים ולא שיתף פעולה עם הפסיכולוגית. הוא שומר על קור רוח כביכול אך המצב משפיע עליו. האם יש איזושהי דרך לעזור לבעיית השינה? אשמח לשמוע מכם. תודה
מלכה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 13:06

חוסר שינה

שליחה על ידי מלכה* »

היי גלי.בקרי בחדר של הילד ותבדקי מה קורה שם.מיקום החדר בבית.האם הוא פונה לרחוב.האם בחדר יש ציוד חשמלי כמו טלויז',מחשב,...כל הפרעה אלקטרונית.
לפעמים צריך לשנות את מיקום המיטה בחדר.להתיעץ עם הילד לגבי סידור מחדש של החדר.האם הילד ישן לבד ורוצה חברה...צריך בירור מעמיק אתו בביתו,גם לגבי סדר יום ותזונה...
אי אפשר להתעלם מהטיפול הזוגי של הוריו ויתכן שהוא מנסה להסב את תשומת ליבם אליו,כדי שיתעסקו בו מחשש שהוריו אולי עומדים בפני פרוד...
מדיטציה טובה יכולה לסייע להירדם...בהצלחה
משה_אלבאום*

חוסר שינה

ל גלי האם לילד קשיי שינה הו הרטבת לילה בעבר עוד לפני הטיפול של ההורים?
האם ההורים מדברים על פרידה ברמה כלשהי?
האם הילד סובל מקשיי מוטוריים או חושיים?
האם לילד קשיי למידה?
האם בתכונות כף ידו נמצאים פרמטרים ברורים המראים על נטיות לחרדות או פחדים מסוגים שונים?

ללא קשר לשאר הנושאים, לקיחת מלטונין כחצי שעה ליפני השינה, בתנאי שהחדר חשוך, יכול לעזור ביותר. חשוב להקפיד שלא ילך אחרי אחת עשרה לישון ובשום מקרה לא טלוויזיה או מחשב פועלים או אור אחר בחדרו לאחר לקיחת המלטונין.

האם הוא עוסק בפעילות ספורטיבית מספקת? בגיל הזה חשוב במיוחד להפעיל את הגוף באינטנסיביות.

האם ישנו עבר טראומטי? האם ישנם אחים בוגרים או צעירים ואיך הם מתפקדים?

הרבה שאלות אך ניראה שהן חשובות.

אני מקבל את כל המלצותיה של מלכה בנושא.
אנונימי

חוסר שינה

שליחה על ידי אנונימי »

תודה משה ומלכה, אכן אבדוק עם האם לגבי מיקום החדר והפרעות טכניות. הילד הוא בכור מבין ארבעה אחים ולוקח אחריות על הנעשה בבית. אין קשיים מוטוריים או קשיי למידה. לגבי מלטונין, קראתי כל מיני תגובות בעד ונגד, אני לא כל כך בעד.
משה_אלבאום*

חוסר שינה

ל גלי ראיתי תגובות טובות מאוד לשימוש במלטונין, אני מאוד ממליץ כחלק מעבודה של שיקום יכולת השינה, לפחות למשך מספר שבועות.

בנושא הבכור שלוקח אחריות, מומלץ לבדוק באיזו רמה לקיחת האחריות שלו נעשית, ועד כמה קיים עידוד מצד ההורים לכך. פעמים רבות זהו המצב הנוח להורים למרות שזה יכול לדכא לחלוטין את הנער. הרי הוא אינו אמור לקחת אחריות בכלל.

עד כמה את מעורבת בנעשה בבית בין ההורים ושאר הילדים? חשוב להבין היטב למה הנער הזה לוקח אחריות. האם ישנן בנות במשפחה? אם כם מה מצבן? עד כמה שנתם של שאר הילדים טובה?
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”