בן 8 היפוטוני

שיראל*
הצטרפות: 06 דצמבר 2006, 13:55

בן 8 היפוטוני

שליחה על ידי שיראל* »

מעוניית בעזרתכם האדיבה לכ מי שיוכל לעזור לי.
יש לי מטופל כבן 8. היפוטני. שמנמן.אינטלגנטי עם רגישויות יתר חושיות ולמגע.
מאוד נהנתן.מרחף . לילד קשיי קורדינציה . וקשיי לימוד שונים.
אומנם לאחר תירגול הוא מכיר ויודע את תפיסת המרחב. התחיל להצליה גפיים בישיבה ועמידה.
אינו מסוגל לקפוץ. רק מרים מעט את העקבים.
איך גורמים לו לקפוץ מעט יותר גבוה.?
האם נכון לבקש מאימו לקחת אותו לדיאטנית. גם משקל הייתר מפריע לו ולדעתי מקשה עליו ליצור קשר חברתי.
מה לעשות .?ילדים מאוד בקורתיים אני מאמינה שהם קוראים לו בשמות גנאי. אין לו כמעט חברים.
אודה לתשובתכם.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

בן 8 היפוטוני

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

שלום שיראל תודה על שאלתך.
דיאטה טובה מאוד לילדים היפוטוניים. חשוב ביותר שהם לא יהיו בעליי משקל עודף, גם כך חייהם מאוד שונים. מכיוון שהוא מאוד נהנתן, יכול להיות שיהייה קשה לו להפסיק עם המאכלים שאוהב, ובעיקר עם הכמויות. שווה לגרום לו להבין מה יצא לו מזה, וחשוב במיוחד לגרום לו לטפח חלום תקשורתי עם אחרים. איך יכול להיות במידה וישתנה. כנראה שהאמונה שלו בעצמו אינה קיימת. אנא נסי לדרבן אותו לפתח אמונה כלשהיא בעצמו. השתמשי בהצלחות הקטנות שהיו ויהייו.
האם למד כבר את מדיטציית האפור? במידה ולא, אנא למדי אותו, וודאי שהוא מתרגל לפחות פעמיים ביום. אנא חזרי איתו על המדיטציה לפחות עשרה מפגשים לאורך עשר עד עשרים דקות, על מנת שיפנים את השינויים הניתנים להשגה על ידי התרגול. חשוב להראות לו את ההבדלים בין המצב והתחושה לפני ואחרי המדיטציה. בתרגול נכון, הבדלים ברורים קטנים כגדולים יהיו לאחר כל תרגול.
בנושא הקפיצה, צריך לחזק את שרירי כפות הרגליים והברכיים. ללא חיזוקם, הוא לא יוכל לקפוץ ולהתנתק מהרצפה.
חוסר הגבולות הנגרמת בעקבות רגישות הייתר, יכול להפחיד.
חיזוקם של שרירי כפות הרגליים נעשה על ידיי עלייה על קצות האצבעות וחזרה לעמידה, לאט.
חשוב להניע את כפות הרגליים לכל הכיוונים בעמידה, כשהברכיים אינן נעולות. גם זה מחזק את כפות הרגליים.
חיזוקם של הברכיים נעשה על ידיי כפיפות ברכיים. בהתחלה קטנות אך רצופות, לאט ולאורך זמן (מספר פגישות כפי שצריך) להעלות את עומק הכיפוף, עד שיגיע לאחר הזמן המתאים לרצפה. צריך להתחיל את כמות התרגול, על פי המינימום שהוא יכול לבצע בפגישה הראשונה בה תעבדי על הנושא. הכאב ורמת העייפות הם הגבול. נא לא להכניסו לכאבים או לעייפות ייתר. בהתחלה טוב לעבוד כשידו האחת אוחזק בכיסא או בקיר. זה יכול להוביל לביטחון גבוה יותר.
חשוב ביותר לעבוד על ההבנה והמוטיבציה, לפני תחילת התרגולים.

נושא אחר לחלוטין הוא עיסוי עמוק אל תוך השרירים, הגידים והמפרקים. העיסוי תפקידו להעלות את רמת מודעות האיברים, ועושה זאת היטב. זהוא חלק אינטגראלי בעבודה עם היפוטוניים.

בהצלחה.
שיראל*
הצטרפות: 06 דצמבר 2006, 13:55

בן 8 היפוטוני

שליחה על ידי שיראל* »

תודה משה.
עזרת לי מאוד.
תשובתך מעודדת ומאפשרת לי לטפל ממקום מובן יותר.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

בן 8 היפוטוני

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

שיראל תודה.
חשוב לזכור שילדים היפוטוניים, צריכים עבודה צמודה, בכמות גדולה בהרבה מהילד הרגיל. כמה שיותר פגישות במשך השבוע יותר טוב. הרי ברור שבבית הוריו יתקשו לתרגל אותו בכמות המספקת (רגשות אשמה, אמפטיה, התמודדות מתמדת עם הילד ועוד).
היפוטוני, גם אם מתרגל מספר פעמים ביום, תרגולים קצרים או ארוכים הרי שלא תמיד זה יספיק עבור הצורך העצום שלו בהתחזקות.
בהצלחה.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”