בן 5 קושי בגבולות

אנונימי

בן 5 קושי בגבולות

שליחה על ידי אנונימי »

שלום לכולם.
איך ניתן לעזור לילד בן 5-5 שמתקשה לקבל גבולות.
מדבר בלי סוף, שואל שאלות רבות שאינן שייכות לנושא התרגול, חוטף מהידיים,מאוד אימפולסיבי. פותח מגירות. אינו מפסיק פעילות שאותה הוא אוהב.
גם בגן אינו מקשיב לגננת. בקיצור עושה מה שרוצה.
לילד רגישות טקטילית בעור והחוש השמיעה. יוצר מצבי לחץ. חוץ מעיסויים שאותם הוא אוהב.דיבור בטון אסרטיבי. חיבוק /קרקוע ופעילות לוויסות חושים ופעילויות מוטוריות מה עוד ניתן לעשות איתו?
בבית, אינו מקשיב לאימו. לא רוצה לתרגל .לפעמים צובט אותה ומתחצף.
האב חוזר יום יום מאוחר מהעבודה ואין לו סבלנות ופנאי אליו....
אשמח לקבל רעיונות והצעות.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

בן 5 קושי בגבולות

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

dodo ניראה כמקרה קלאסי של ילד המנסה לשדר את החרדה מהקשר בין הוריו. סביר מאוד להניח שלא ניתן יהיה לשחרר אותו מהקשיים בחושים, כי כניראה שהוא משתמש ברגישות על מנת לבדוק מה קורה בבית בין הוריו.
האם אבחנת את האם? במידה ולא ניראה כנושא חשוב ובעל צורך מיידי. האם האב סובל מקשיים דומים? למה לאב אין סבלנות? למה הוא מגיע כל כך מאוחר? האם הנושא ברור לך, אל תקנה את הצורך בעבודה כצורך אמיתי לגמרי. חלק נכון אבל לחלק האחר יכולות להיות סיבות רגשיות הקשורות לזוגיות.

כשמדובר בילדים צעירים כל כך בעלי התנהגות כזו, לרוב מעבר לקושי האוביקטיבי של גופם, הם משדרים קושי ומצוקה משפחתית.

בנושא החושי והקשר להתנהגות, סביר מאוד להניח שהוא מדבר כל הזמן על מנת למסך את הרעשים שבסביבה. זוהי דרך מאוד מקובלת על אנשים עם רגישות יתר בשמע.
נושא הגבולות קשה ביותר למיקוד כשישנה רגישות בעור. קודם להוריד את הרגישות לאחר מכן הילד יצליח להבין מה הכוונה בגבולות.

הצרה היא שילד עם הורים מסוג מסויים, יכול להיות שלא ירצה להתמודד עם קושי כלשהו בגלל המצב והחרדה.
אנונימי

בן 5 קושי בגבולות

שליחה על ידי אנונימי »

תודה משה. אתה גדול.
האם יוצרת מצבי לחץ. מאוד אימפולסיבית .אינה מחוברת לילד כי הוא"מעצבן אותה ולא "שם עליה"...
הילד כנראה מכיר בחולשתה ורגשותיה ומגיב בהתאם. (אלימות, חוצפה , נשיכות וכ')
מערכת היחסים בין ההורים אינה אידיאלית . האב מנותק מהבית רגשית. מעשית הוא חושב :"די לי בזה שאני מפרנס וכל העול עליי)
האם אינה עובדת מחוץ לבית. אינו נותן גיבוי לאם בשום דרך.נראה לי שהוא אטום כלפיה.
הילד מרגיש במתחים בבית וצועק לעזרה בדרך שלו.
נראה לי שההורים חייבים טיפול זוגי אחרת לא יהיה אפשרי לעזור לילד במידת הצורך.
האם אתה יכול להמליץ על מטפל/ת זוגי באזור המרכז ולא יקרן. ההורים לא יוכלו לעמוד בנטל.
משה_אלבאום*

בן 5 קושי בגבולות

אנסה לברר, בכל מקרה, במידה ותרצה שאפגש עם ההורים על מנת לגרום להם למוטיבציה ללכת לטיפול באמצעות הבנה של ההשלכות של התנהגותם על עתיד ילדיהם, אשמח.
אנונימי

בן 5 קושי בגבולות

שליחה על ידי אנונימי »

תודה משה אנסה לברר.
משה_אלבאום*

בן 5 קושי בגבולות

אשמח לדעת מה הכוונה בלא יקרן?
אנונימי

בן 5 קושי בגבולות

שליחה על ידי אנונימי »

נראה לי שההורים יסכימו לשלם עד 250 ש"ח מקסימום לפגישה.
משה_אלבאום*

בן 5 קושי בגבולות

ל dodo מצאתי עבורך מטפלת בקליניקה הרב תחומית ברמת השרון בה אני מקבל. אלו פרטיה. ד"ר שירלי גונן 0544995597 אני מאחל להם ולך בהצלחה רבה.
אנונימי

בן 5 קושי בגבולות

שליחה על ידי אנונימי »

תודה רבה משה.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”