נראה לי שהדבר העיקרי שמשתקף מהדיאלוג של "מישהי" עם עצמה בהמלך הדף הזה הוא ההבנה האחרונה הזו,
_בטיול למשל, שיחררתי הרבה רגש בשירה ובנגינה, וזה ממש עזר לי, כי אחרת אני באמת כמהה למקום רגשי נכון ובטוח לי.
והמקום הראשוני הזה באמת היה עם אשה. כשאני מבינה את זה קל לי יותר להתמודד._
שיש בנו רצון בריא שלאחר הכחשה הופך לתשוקה עמוקה ושורפת- והיא מתבטאת בפנטזיה על כל דבר שנראה לנו שיספק אותה... "פנטזיה" לא חייבת להיות בהקשר מיני בכלל, גם אם זה מגיע גם לשם.
לפעמים הדבר הזה הוא משהו שחווינו בעבר ודרכו הגענו להגשמה של אותו רצון, ומאז נשארת בנו התשוקה לחזור ולממש את אותה סיטואציה- כאילו רק שם נגיע להגשמה.
לפעמים זה משהו שלא חווינו אישית אבל ראינו או שמענו עליו, ואז עלו בנו רגשות מסויימים, והגענו למסקנה ש"זה מה שאנחנו צריכים".
אבל לפעמים יש לנו דוגמאות מאוד ברורות שמספקות לנו תובנות על כל העניין: לדוגמא אם נניח יש לי פנטזיה מינית מאוד מסויימת, שרק היא "עושה לי את זה", אבל היא מאוד לא מציאותית. או שכשאני חושבת עליה מתגשמת זה ממש לא מוצא חן בעיני... יש אנשים שיש להם פנטזיות מין אלימות, וזו דוגמא טובה למשהו קיצוני מספיק שמאותת לבנאדם- היי, זה בסדר בתור פנטזיה, זה דוחף אותך להכיר חלקים בעצמך- אבל זה לא בהכרח צריך להתגשם!
מדוגמאות כאלו אנחנו יכולים להבין את אותו הדבר גם לגבי דברים פחות קיצוניים, כי זה תקף באותה מידה...
הרצונות שלנו הם לא תמיד הפנטזיות שלנו. למען האמת, לעיתים רחוקות זה כך..
אז מה הרצון המקורי הזה שהפך לתשוקה לא ממומשת, שמניבה פנטזיות שלא ברור איך להתמודד איתן?
זו שאלה סתומה, היא בעיקר לצורך כוונון מחדש של המחשבה ולאו דווקא למציאת תשובה כי זה עלול להיות מאוד קשה לחפור בנפש ישר לרמה כזו... אבל צעד פרקטי ראשון הוא לקבל את ההפרש הזה שבין הרצון לפנטזיה, ולקבל את הפנטזיה כמות שהיא- להנות ממנה, בעולם הדמיון, או המשחק. ולתחום אותה אל מחוץ למציאות,
תוך כדי חיפוש "בחיים האמיתיים" של מה בא לי, מה מניע אותי, על מה ויתרתי בדרך שאני עדיין זקוקה לו?
"מישהי" מצאה את זה כ"המקום הרגשי הזה", שבהחלט ברור לי למה זה מצא פורקן בהתרפקות על חזרה לזרועות אישה...
אצלך, מבלי לדעת, אולי זה תחושת השליטה או הריבונות, או רתימה של כוחותיך להאדיר את עצמך? אולי את לא מרגישה סקסית או אהובה, אולי את מרגישה שיש בך צד שיכול להיתפס בעיני אחרים כהרבה יותר מושך אבל את לא "חיה" אותו, לא מוציאה אותו החוצה?
זה סתם אוף דה טופ אוף מיי הד...

אבל לשאלותיך-
מה עושים?
יוצאים למסע:)
איך מתמודדים?
מכילים ומקבלים באהבה:)
למישהי יש פתרון?
בהחלט.
לך