תנוחות יוגה הפוכות בהריון

יולי_עלמה*
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 09:18

שליחה על ידי יולי_עלמה* »

יוגה באזור פרדס חנה
-------------היי, אני שמחה להזמין לעדכן אתכם להצטרף לתרגול
שעורי "יוגה בהריון-
במרכז גבעת עדה - בכל יום שני ורביעי בערב. כולל שיעורי אונליין גם לנשים בהריון
"יוגה בבנימינה -
"יוגה בפרדס חנה -

04-6380648
הדס_ההרה*
הצטרפות: 22 אפריל 2011, 00:11

שליחה על ידי הדס_ההרה* »

אני מתרגלת יוגה + פילאטיס 5 פעמים בשבוע ב 4 חודשים האחרונים. לפני כן תרגלתי פעמיים בשבוע יוגה בלבד. אם אני בהריון כרגע, אז אני בשבוע 5.
אני מאוד אוהבת את הגשר, המחרשה, עמידת כתפיים ועמידת ראש. הבנתי מהדף הזה שארבעת התנוחות האלו צריכות תשומת לב מיוחדת בשליש שלישי. מה לגבי שליש ראשון? ושני? אם עשיתי קודם אז אפשר עכשיו חופשי?
מי_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

שליחה על ידי מי_מה* »

גשר לא מומלץ בהריון. אם את מרגישה דחף חזק אז אולי בעדינות ובזהירות גשר קטן (סטובאנדהאסנה). לגבי כל השאר, לטעמי אפשר לתרגל אותן כל עוד את מרגישה איתן נוח. במיוחד אם כבר תירגלת אותן לפני ההריון והגוף רגיל.
בהצלחה!
מירב*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2002, 14:22

שליחה על ידי מירב* »

אחרי כל השרשור הארוך, האם ניתן לקבל או למצוא רשימת תנוחות שטובות בהריון מבחינת מה שדובר על שרירי הבטן, ובכלל? האם תנוחת פלנקט היא טובה (אני לא זוכרת איך אומרים בסנסקריט, החלק שבו עוברים בברכת השמש כאשר הבטן מקבילה לרצפה).
האם כלב מביט למעלה זה בסדר? אני מרגישה שזה מותח לי משהו בבטן ואני לא בטוחה אם זו מתיחה טובה.
הגבירה_בחום*
הצטרפות: 30 יוני 2007, 17:29
דף אישי: הדף האישי של הגבירה_בחום*

שליחה על ידי הגבירה_בחום* »

הי מירב.
בזמן ההריון בגדול המחשבה היא לאפשר כמה שאפשר מרחב לעובר המתפתח.
מתוך המחשבה הזו, אנחנו נמנעות מפיתולים בטניים שסוחטים את הבטן, מעצירות נשימה או תרגילי נשימה כמו קפלבהטי או בהסטריקה שכוללים תנועות סרעפת חזקות מידי (יש גרסאות עדינות המותאמות למצב ההריון), ומתנוחות היוצרות מאמץ יתר לשרירי הבטן.
בתוך ההגדרה הרחבה הזו, כל מתרגלת מחפשת ומוצאת מה מרגיש לה נכון, מה עושה לה טוב, ומה פחות מתאים לה.
גם בזמן ההריון אפשר ורצוי עדיין לעבוד עם שרירי הבטן ובמיוחד עם קרקעית האגן שתומכת בכל אברי האגן ושרירי הבטן מלמטה.
האיסוף של קרקעית האגן מפעיל בסופו גם את שרירי הבטן התחתונה וגם עם שרירי הבטן עצמם אפשר לעבוד במידה, אחרי הכל אלה שרירי הבטן שמחזיקים את כל ההריון. בלעדיהם הבטן ואיבריה היו נשפכים לחלוטין....
ולשאלתך: תנוחת פלנק (מלשון plank= קרש), יכולה להתאים או לא להתאים לנשים שונות: יש נשים שכבר בתחילת ההריון ירגישו עומס גדול מידי על הבטן וירגישו צורך להוריד את הברכיים ואז לרדת עם החזה (בתחילת ההריון כשעוד שוכבים על הבטן), יש נשים שבחודשים הראשונים ממשיכות להיכנס לתנוחת הקרש המלאה עד השלב שהבטן גדלה ממילא ומושכת למטה ואז בכל מקרה התנוחה הזאת לא מתאפשרת.

כלב מביט מעלה גם הוא תלוי במתרגלת:
על פניו, זו תנוחה מתקדמת שמצריכה עבודת בטן די מסיבית כדי לתמוך בגב התחתון ובאגן ששוקעים למטה. בזמן ההריון הנטיה הזו של הגב התחתון לשקוע הולכת וגדלה בגלל הבטן שמושכת קדימה והמתרגלת תצטרך להפעיל עוד יותר את שרירי הבטן מה שאולי לא מתאים מבחינת ההריון.
יחד עם זאת, יש לי תלמידות שמתרגלות שנים רבות שדווקא בזמן ההריון התנוחה הזו הווה חלופה לתנוחת הקוברה כאשר הבטן עצמה לא מונחת על המזרן.
המלצתי אליך לגבי התנוחה הזאת לנהוג איתה בזהירות. לא לאתגר מידי את המתיחה הזאת וגם לא את שרירי הבטן. בנוסף אפשר לבצע את התנוחה עם ברכיים למטה על המזרן או פשוט לוותר עליה לזמן ההריון ולהתמקד בכלב מביט מטה שהיא נפלאה מכל הבחינות לגפיים העליונות והתחתונות ולגב....
מעבר לזה יש המון המון תנוחות ותרגולים שמומלצים בהריון ואם את מתרגלת עם מורה ליוגה שיודעת לתת חלופות לזמן ההריון אני בטוחה שהיא תשמח לעזור לך.
מקווה שעזרתי לך קצת,, מוזמנת כמובן לשאול אם משהו לא ברור.

הריון קליל ומעצים בינתיים @}
שליחת תגובה

חזור אל “התעמלות בהריון”