תמי גלילי
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
תמי גלילי
תודה על המחמאה
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
תמי גלילי
אורי, אני מצטערת. אני לא רוצה להיות גסת רוח כלפיך, ואני מודה לך על הפירגון, באמת, אבל פשוט נגמר לי הכוח להמשיך לדון (או לדוש) כרגע בנושא ולהגיד ולנתח שוב ושוב דברים שכבר נאמרו (גם על ידי אחרים, וגם על גישת ההגיינה הטבעית בכלל) - מה גם שמה שביקשת שאסביר הוא מסר למישהי אחרת, בדף בית אישי שלה, שאתה קראת. אני מבקשת את סליחתך, אבל אני מעדיפה לעצור כאן. אולי בפעם אחרת.
-
- הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*
תמי גלילי
הי תמי,
נהנית לקרוא אותך כבר זמן מה בכל מיני דפים ולומדת ממך הרבה, ועכשיו נכנסתי לדפבית רק כדי לכתוב לך משהו קטן ונשאבתי לקרוא (כמעט) את כולו.... ואני עוד יותר מתפעמת ממך!
אנחנו ליד פרינסטון (לניו יורק זה בערך שעה וקצת מכאן, אבל מעבר לזה אין לי מושג ירוק בכיוונים ), כמה זה רחוק מכם?
אשמח מאד שנכיר, אם להיות מציאותית זה בטח יתאפשר בעוד כמה חודשים כשנעבור את הבום של הלידה המתקרבת וההסתגלות הראשונית (וגם כשיתחמם קצת על הדרך).
נהנית לקרוא אותך כבר זמן מה בכל מיני דפים ולומדת ממך הרבה, ועכשיו נכנסתי לדפבית רק כדי לכתוב לך משהו קטן ונשאבתי לקרוא (כמעט) את כולו.... ואני עוד יותר מתפעמת ממך!
אנחנו ליד פרינסטון (לניו יורק זה בערך שעה וקצת מכאן, אבל מעבר לזה אין לי מושג ירוק בכיוונים ), כמה זה רחוק מכם?
אשמח מאד שנכיר, אם להיות מציאותית זה בטח יתאפשר בעוד כמה חודשים כשנעבור את הבום של הלידה המתקרבת וההסתגלות הראשונית (וגם כשיתחמם קצת על הדרך).
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
- דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*
תמי גלילי
עניתי לך אצלי בדף (קצת מבולגן, ראי הוזהרת...)
-
תמי גלילי
Everybody is entitled to their own opinions, but not their own facts.
Senator Patrick Moynahan
Senator Patrick Moynahan
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
תמי גלילי
האם את ספרה של ג'נסן אפשר למצוא בעיברית?
תודה
תודה
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
תמי גלילי
האם זה הספר הזה
ג'נסן,ס ג'ין איך להפסיק לפחד ולהתחיל לחיות, הוצאת מחברות לספרות, זמורה בע"מ, 8991.
ג'נסן,ס ג'ין איך להפסיק לפחד ולהתחיל לחיות, הוצאת מחברות לספרות, זמורה בע"מ, 8991.
-
תמי גלילי
כן
-
- הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
- דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*
תמי גלילי
גם לי!!! (וגם בטלפון, וזה יקרה שוב).
תמי גלילי
אכן, זה נושא שראוי לדיון משלו, אבל הייתי מעדיף לחכות שהדיון הנוכחי יידעך. גם ככה כמות הזמן שאנחנו משקיעים בבאופן היא בלתי-רציונלית בעליל
-
- הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52
תמי גלילי
אני אנסה מהעבודה ביום חמישי. אם תהיה לי גישה חופשית לכתב העת הזה אני אשלח לך.
לילה טוב!
לילה טוב!
-
תמי גלילי
אוק, D-:
חיפשתי ולא מצאתי באתר דף בנושא הנדסה גנטית בחקלאות . כן מצאתי כמה דפים, למשל הדף שבשמת כנראה התכוונה אליו, ילד מת ברעב .
יש גם view]הרצאה ברשת play list[/po]?p=2120C2D161F27D15 שבשמת נתנה קישור שלה בדף מאמרים אובייקטיבים על מזון אורגני .
שווה להזמין לדף כזה את Hilla Kr , שהיא אגרונומית.
חיפשתי ולא מצאתי באתר דף בנושא הנדסה גנטית בחקלאות . כן מצאתי כמה דפים, למשל הדף שבשמת כנראה התכוונה אליו, ילד מת ברעב .
יש גם view]הרצאה ברשת play list[/po]?p=2120C2D161F27D15 שבשמת נתנה קישור שלה בדף מאמרים אובייקטיבים על מזון אורגני .
שווה להזמין לדף כזה את Hilla Kr , שהיא אגרונומית.
-
תמי גלילי
אהלן,
קיבלת את המייל ששלחתי לך?
קיבלת את המייל ששלחתי לך?
-
תמי גלילי
שלחתי שוב (אז תדעי שהוא בדרכו אלייך ). מקווה שהפעם הוא יגיע
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
תמי גלילי
המוות מרעב בעולם השלישי בכלל לא נבע מבעיות של "חוסר מזון לדונאם" אלא מבעיות אחרות לגמרי
Library]אורי כתב על זה Article1[/po].asp?cat=55&a id=100 ונדמה לי שיש מראי מקום (אם לא אז אפשר לשאול אותו במייל).
Library]אורי כתב על זה Article1[/po].asp?cat=55&a id=100 ונדמה לי שיש מראי מקום (אם לא אז אפשר לשאול אותו במייל).
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
תמי גלילי
תמי, למה צריך אותי? אורי כתב מספיק.
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
תמי גלילי
תודה תמי, באמת - זה מאוד משמעותי בשבילי לדעת בתוך איזה בריכת-רפרנס אני שוחה. זה מחזק אותי במיוחד כשכאלה שאני ממש מעריכה, שוחים איתי באותם המים ובאותה בריכה...
-
תמי גלילי
ציטוט שמצא חן בעיניי:
the plural of anecdote isn’t data
(The Science Punk)
the plural of anecdote isn’t data
(The Science Punk)
-
תמי גלילי
בשמת, נגעת לליבי בהודעתך. הסכמתי והזדהיתי
את חמודה (-:
(בגהירה אומר לדב בלו שצריך לקחת את מוגלי לכפר של בני אדם. הדב בלו: "הם יהרסו אותו!!! הם יעשו ממנו בן אדם!!!!!!!").
את חמודה (-:
(בגהירה אומר לדב בלו שצריך לקחת את מוגלי לכפר של בני אדם. הדב בלו: "הם יהרסו אותו!!! הם יעשו ממנו בן אדם!!!!!!!").
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
- דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*
תמי גלילי
אין בעיה
זה לגמרי בסדר גמור
לגמרי לא התכוונתי לעשות לך לא נעים , ההפך.
אזני מוחקת את כל מה שביקשת
אחדות שלום עולמי שלווה וכו'
זה לגמרי בסדר גמור
לגמרי לא התכוונתי לעשות לך לא נעים , ההפך.
אזני מוחקת את כל מה שביקשת
אחדות שלום עולמי שלווה וכו'
-
תמי גלילי
תמי, את יכולה להסביר טיפה על קצה המזלג בעברית מה זו דיאטה קטוגנית? או שכתבת על זה כבר באתר ואני סתם פספסתי?
-
תמי גלילי
דיאטה קטוגנית = שם אחר לדייאטה דלת פחמימות; צורה ספציפית שלה (הרבה שומן, מספיק חלבון, מעט פחמימות, ביחס קבוע) משמשת כטיפול אפקטיבי לכשליש ממקרי האפילפסיה בילדים.
כשיש מיעוט פחמימות במזון, הגוף מתחיל להשתמש בשומן כמקור אנרגיה ומייצר קטונים, מצב שידוע כקטוזיס (שד"ר אטקינס כיוון אליו בדייאטה שלו). לטענת אטקינס, קטוזיס אינו מצב לא בריא כפי שנהגו לחשוב, אלא להפך. יש כמה דייאטות חוץ משל אטקינס שמשתמשות בגירסאות של הדייאטה הקטוגנית (ראיתי שבוויקיפדיה הזכירו את ד"ר ברנשטיין, שהספר שלו לחולי סכרת אכן ממליץ על דייאטה דומה).
כתבתי קצת על דייאטה קטוגנית בדף מתי התחילו לבשל , אבל לא הגדרתי אותה שם.
הנה Ketogenic]הגדרה בוויקיפדיה diet[/po]
כשיש מיעוט פחמימות במזון, הגוף מתחיל להשתמש בשומן כמקור אנרגיה ומייצר קטונים, מצב שידוע כקטוזיס (שד"ר אטקינס כיוון אליו בדייאטה שלו). לטענת אטקינס, קטוזיס אינו מצב לא בריא כפי שנהגו לחשוב, אלא להפך. יש כמה דייאטות חוץ משל אטקינס שמשתמשות בגירסאות של הדייאטה הקטוגנית (ראיתי שבוויקיפדיה הזכירו את ד"ר ברנשטיין, שהספר שלו לחולי סכרת אכן ממליץ על דייאטה דומה).
כתבתי קצת על דייאטה קטוגנית בדף מתי התחילו לבשל , אבל לא הגדרתי אותה שם.
הנה Ketogenic]הגדרה בוויקיפדיה diet[/po]
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
- דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*
תמי גלילי
אהלן! מה שלומך? ומה שלום יותם?
אני מתה על הציטוט של מוינאהן שם למעלה
שלומי טוב, ואני בשבוע 17 המכובד (כרגע אנחנו מהמרים על בת, ושמה ההריוני הוא פפריקה. היא עושה לאמא קרייבינג לחריף...). אני מקווה שהכל בסדר אצלכם. רואים כבר את האביב מגיע!
אני מתה על הציטוט של מוינאהן שם למעלה
שלומי טוב, ואני בשבוע 17 המכובד (כרגע אנחנו מהמרים על בת, ושמה ההריוני הוא פפריקה. היא עושה לאמא קרייבינג לחריף...). אני מקווה שהכל בסדר אצלכם. רואים כבר את האביב מגיע!
-
תמי גלילי
אליס, איזה יופי! כיף לשמוע ממך.
אצלנו הכול בסדר, אכן כבר רואים את האביב מגיע!
יותם חמוד ומקסים, מתקדם יפה אחרי שנה של UNSCHOOLING, וזה נותן תקוות לעתיד (וגם קצת הקלה באשמה הכרונית של אימא...I may be doing something right).
אצלנו הכול בסדר, אכן כבר רואים את האביב מגיע!
יותם חמוד ומקסים, מתקדם יפה אחרי שנה של UNSCHOOLING, וזה נותן תקוות לעתיד (וגם קצת הקלה באשמה הכרונית של אימא...I may be doing something right).
-
תמי גלילי
תודה, תמי. אני אקרא על זה עוד קצת. זה פשוט נשמע לי די דומה לתפריט של הבן שלי ואני תוהה מה זה עושה (הולכת לחפש מה זה קטונים).
הצחקתותי עם הסיפור על קבוצת החינוך הביתי שם. כמה אמריקאי...
הצחקתותי עם הסיפור על קבוצת החינוך הביתי שם. כמה אמריקאי...
-
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
תמי גלילי
הי תמי,
אם אפשר, אשמח לקבל טיפ לגבי חיפוש בגוגל.
אני ממש מסתבכת ומתייאשת במהרה.
נניח, איזה מילים הכנסת כשחיפשת את הכתבה על צפיית תינוקות בקלטות אינשטיין?
אם אפשר, אשמח לקבל טיפ לגבי חיפוש בגוגל.
אני ממש מסתבכת ומתייאשת במהרה.
נניח, איזה מילים הכנסת כשחיפשת את הכתבה על צפיית תינוקות בקלטות אינשטיין?
-
תמי גלילי
תודה, (-:
-
תמי גלילי
story]מעניין id[/po]=10278703
-
תמי גלילי
אוי שתהיי לי בריאה. בשביל מה אני צריכה להתייגע בניסוח טיעונים משל עצמי? בפעם הבאה אני באה ישר אליך
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
תמי גלילי
היי יקירתי, ראיתי שערכת שאלה ששאלת אותי לגבי ספרים, האם את לא מעוניינת בתשובה או שראית לבד שהיא בעצם נענתה כבר פה: אם אי אפשר, לנסות לקחת את הטוב בלי הרע. ?
-
- הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
- דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*
תמי גלילי
לא יכולתי שלא להבין מרמזייך הדקים שאת בדיאטה, שזה בעיני אחד המצבים העצובים שאדם יכול לגזור על עצמו (למעשה, השני אחרי גמילה מסוכר).
מיד באתי לתמוך בך ולעודד אותך כדלקמן:
(הנ"ל אורגני ופלאוליתי לעילא ולעילא)
(עכשיו אני הולכת לחפש לך בדף לינקים לכל התזונה הפליאוליתית הזו. נראה לי שווה.)
מיד באתי לתמוך בך ולעודד אותך כדלקמן:
(הנ"ל אורגני ופלאוליתי לעילא ולעילא)
(עכשיו אני הולכת לחפש לך בדף לינקים לכל התזונה הפליאוליתית הזו. נראה לי שווה.)
-
תמי גלילי
תודה רבה!
-
תמי גלילי
תודה לך!
(ועוברת, שלא תחשבי שלא קלטתי את הרמז שלך עם הגמילה מסוכר). זאתי אין לה רחמים, זאת.
(הבאתי עוד קצת |גזר||גזר|, יש אורחים שזה כל מה שתזונתם נטולת הסוכר ומצבם הזמני נטול האלכוהול מאפשרים להם להנות ממנו. אבל חכו חכו לתקומתה של הכנסיה שלנו, כנסיית האדוונטיסטיות של הגזר השביעי! ההילולות, הטקסים והמעילות שנהנה מהם! כן, יהיו ימים).
-
תמי גלילי
איזה כיף, יש אורחות! אני נפעמת ונרגשת, לכבוד ולעונג הוא לי.
צר לי לומר לכן, שגזר הוא אמנם פלאוליתי כמו שפרה היא בשרית (וחלב זה כשר! אם הנס הזה הוא לא הוכחה מדהימה ומרגשת לקיומו של אלוהים, שאני ממש מתחברת אליה, אני לא יודעת מה כן), אבל הוא מלא סוכרים ואף נמצא גבוה באינדעקס הגליצעמי הקדוש, שנמסר לנו מדור לדור כתורה שבעל פה. וצר לי להתוודות שמצבי עלוב עד כדי כך שעברתי מעגבניות ובצל למלפפון ושום ברסק הירוק שלי. מלפפון, ANYONE? סטייק? ביצה קשה? קצת סירפדים עם הגזר?
<אני מוכנה להקים את הכנסייה אצל פיטר לוגר ולתלות שם כמה תזות פלאוליתיות נטולות סוכר>
צר לי לומר לכן, שגזר הוא אמנם פלאוליתי כמו שפרה היא בשרית (וחלב זה כשר! אם הנס הזה הוא לא הוכחה מדהימה ומרגשת לקיומו של אלוהים, שאני ממש מתחברת אליה, אני לא יודעת מה כן), אבל הוא מלא סוכרים ואף נמצא גבוה באינדעקס הגליצעמי הקדוש, שנמסר לנו מדור לדור כתורה שבעל פה. וצר לי להתוודות שמצבי עלוב עד כדי כך שעברתי מעגבניות ובצל למלפפון ושום ברסק הירוק שלי. מלפפון, ANYONE? סטייק? ביצה קשה? קצת סירפדים עם הגזר?
<אני מוכנה להקים את הכנסייה אצל פיטר לוגר ולתלות שם כמה תזות פלאוליתיות נטולות סוכר>
-
תמי גלילי
אז... סטייק.... אפשר לטחון את זה בויטה-מיקס שלי?
<מתכונים לרסק חום>
<אתם במדור פליאוליזם>
<אני בקונדיטוריה>
<תיכף אשוב>
<מתכונים לרסק חום>
<אתם במדור פליאוליזם>
<אני בקונדיטוריה>
<תיכף אשוב>
-
-
- הצטרפות: 19 מרץ 2008, 06:35
- דף אישי: הדף האישי של דכאון_משפחתי*
תמי גלילי
תמי, תודה על המילים הטובות שלך בדף שלי, ועל הצעת התמיכה הנדיבה.
אנחנו באירופה, לא באזור הזמן שלכם.
שאלתי אותך שם, וחוזרת על השאלה גם כאן (תעני איפה שבא לך..) - כמי שלא מורגלת בתוספי מזון, הרשימה הארוכה נראית לי מאיימת. תוכלי לנסות טיפה להגיד מה חשוב יותר לדעתך?
ובעניין טפילי המעיים, ניסינו גרעיני דלעת (לא עבד הפעם, למרות שבעבר כן) ובסוף לפני כמה ימים גם תרופה קונוונציונלית. הגירוי נעלם, ההתנהגות הקשה לא. מה הדינמיקה של זה שאת מכירה?
אולי באמת כדאי שאתקשר אליך.. מתי אפשר, באלו שעות?
ועוד פעם תודה.
אנחנו באירופה, לא באזור הזמן שלכם.
שאלתי אותך שם, וחוזרת על השאלה גם כאן (תעני איפה שבא לך..) - כמי שלא מורגלת בתוספי מזון, הרשימה הארוכה נראית לי מאיימת. תוכלי לנסות טיפה להגיד מה חשוב יותר לדעתך?
ובעניין טפילי המעיים, ניסינו גרעיני דלעת (לא עבד הפעם, למרות שבעבר כן) ובסוף לפני כמה ימים גם תרופה קונוונציונלית. הגירוי נעלם, ההתנהגות הקשה לא. מה הדינמיקה של זה שאת מכירה?
אולי באמת כדאי שאתקשר אליך.. מתי אפשר, באלו שעות?
ועוד פעם תודה.
-
תמי גלילי
על לא דבר, הלוואי שאוכל לעזור.
תולעים אני לא כל כך מכירה. חשבתי יותר בכיוון של קנדידה, כלוסטרידיה, גי'ארדיה וכו'.
מהתוספים - אני באמת לא יודעת מה יכול לעזור יותר... הניסיון הכי טוב שלי היה עם כמויות גדולות של ויטמין A (עשרות אלפי יחב"ל או IU ליומיים-שלושה). אבל גם זה לא תמיד עוזר.
את מוזמנת להתקשר. הכי טוב בסופש - שבת וראשון, בשעות אחה"צ אצלנו (שעות הערב אצלכם), כי אז גם רז וגם אני יכולים לדבר.
כרגע גם לי יש ילד חולה ומצוברח בבית (אני לא רגילה לזה, הוא בדרך כלל שמח גם כשהוא חולה...). אני מקווה שעד שבת הוא ירגיש טוב יותר.
תולעים אני לא כל כך מכירה. חשבתי יותר בכיוון של קנדידה, כלוסטרידיה, גי'ארדיה וכו'.
מהתוספים - אני באמת לא יודעת מה יכול לעזור יותר... הניסיון הכי טוב שלי היה עם כמויות גדולות של ויטמין A (עשרות אלפי יחב"ל או IU ליומיים-שלושה). אבל גם זה לא תמיד עוזר.
את מוזמנת להתקשר. הכי טוב בסופש - שבת וראשון, בשעות אחה"צ אצלנו (שעות הערב אצלכם), כי אז גם רז וגם אני יכולים לדבר.
כרגע גם לי יש ילד חולה ומצוברח בבית (אני לא רגילה לזה, הוא בדרך כלל שמח גם כשהוא חולה...). אני מקווה שעד שבת הוא ירגיש טוב יותר.
-
תמי גלילי
תמי, חשבתי שאפילו בקדושתו של האינדקס הגליקמי הוטל לאחרונה ספק, לא?
חוצמזה, אני חושבת שאדם לא יכול להשתייך ליותר מכת אחת, כי אחרת לא נשאר לו מה לאכול בכלל. או הסינוד הגליקמי העליון, או אחוות הפליאוליתים הטרנסגלקטית, אבל לא גם וגם. יש גבול.
<הנ"ל לא חל על אליס, שעלתה למעלות קדושים וטהורים וכמעט שהגבילה את תזונתה לאלכוהול בלבד, עד שהגיעה למצבה הזמני הנוכחי>
<ובכלל היא היסטריונית ידועה>
חוצמזה, אני חושבת שאדם לא יכול להשתייך ליותר מכת אחת, כי אחרת לא נשאר לו מה לאכול בכלל. או הסינוד הגליקמי העליון, או אחוות הפליאוליתים הטרנסגלקטית, אבל לא גם וגם. יש גבול.
<הנ"ל לא חל על אליס, שעלתה למעלות קדושים וטהורים וכמעט שהגבילה את תזונתה לאלכוהול בלבד, עד שהגיעה למצבה הזמני הנוכחי>
<ובכלל היא היסטריונית ידועה>
-
תמי גלילי
D-: D-: היי, אני מעולם לא הייתי מכת מאמיני האינדקס...
חוצמזה, אני חושבת שאדם לא יכול להשתייך ליותר מכת אחת, כי אחרת לא נשאר לו מה לאכול בכלל.
אצלנו בבית קוראים לזה THE FOOD FREE DIET.
חוצמזה, אני חושבת שאדם לא יכול להשתייך ליותר מכת אחת, כי אחרת לא נשאר לו מה לאכול בכלל.
אצלנו בבית קוראים לזה THE FOOD FREE DIET.
-
תמי גלילי
מה זה כמעט? את חושבת שהייתי מקבלת את אות אבירת מסדר קנקן המרגריטה על התפשרויות כואבות? אני בעד להקדיש את עצמי (והכבד שלי) למדע, עד הסוף.
תמי, הענין הוא לא ההוכחה שאת מתחברת אליה, אלא איזה שיעור את מזמנת לך עם בוא ההוכחה הזאת, ממש כמו בהזמנת פיצה פליאוליטית קדומה. כי היקום מלא בשיעורים כאלה (99.9% מהיקום עשוי משיעורים, את יודעת), ומי שלא עושה שיעורים ורק כותב בבאופן, נגיד כמוני, נדהם לגלות שגם הגזר בא יומו.
שברת אותי.
תמי, הענין הוא לא ההוכחה שאת מתחברת אליה, אלא איזה שיעור את מזמנת לך עם בוא ההוכחה הזאת, ממש כמו בהזמנת פיצה פליאוליטית קדומה. כי היקום מלא בשיעורים כאלה (99.9% מהיקום עשוי משיעורים, את יודעת), ומי שלא עושה שיעורים ורק כותב בבאופן, נגיד כמוני, נדהם לגלות שגם הגזר בא יומו.
שברת אותי.
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
תמי גלילי
חבל לך על הזמן
קודם כל, זה "של" אמא שלי. (מביך, אבל דברים בשם אומרם וקרדיט וור קרדיט איז דיו. כלומר, זה בהחלט משהו ש"אמא שלי נוהגת לומר".)
אתמול קניתי בקבוק נוסף של חומר ניקוי רצפות של אקובר (על אף שאין לי רצפה ושיש לי כבר בקבוק מלא שאין לי מושג מתי יהיה בו שימוש) כי הייתי משוכנעת לרגע שראיתי פקק ורוד ושהנוזל לבן ולא כתום ושזה מרכך כביסה.
חוץ מזה לא הבנתי למה לשוקיים עוף אורגני שקניתי היה טעם של חזה עוף והאשמתי את האיש שהוא לא ממש יודע להכין עוף. וזה כי לקחת בטעות חזה (אני נשבעת שהוא היה שוקיים פעם.) בקיצור, משהו קצת פסיכי עובר עליי (זה כולל צעידה נמרצת באמצע הלילה אתמול, לכיוון הבית, לבד, ליד בית קברות. ברר... )
אז סליחה סליחה סליחה.
'כפת לך למחוק את האיוולת אצל אליס? את תמיד נכנסת לערוך דברים שלך, אפחד לא יתרגש..
קודם כל, זה "של" אמא שלי. (מביך, אבל דברים בשם אומרם וקרדיט וור קרדיט איז דיו. כלומר, זה בהחלט משהו ש"אמא שלי נוהגת לומר".)
אתמול קניתי בקבוק נוסף של חומר ניקוי רצפות של אקובר (על אף שאין לי רצפה ושיש לי כבר בקבוק מלא שאין לי מושג מתי יהיה בו שימוש) כי הייתי משוכנעת לרגע שראיתי פקק ורוד ושהנוזל לבן ולא כתום ושזה מרכך כביסה.
חוץ מזה לא הבנתי למה לשוקיים עוף אורגני שקניתי היה טעם של חזה עוף והאשמתי את האיש שהוא לא ממש יודע להכין עוף. וזה כי לקחת בטעות חזה (אני נשבעת שהוא היה שוקיים פעם.) בקיצור, משהו קצת פסיכי עובר עליי (זה כולל צעידה נמרצת באמצע הלילה אתמול, לכיוון הבית, לבד, ליד בית קברות. ברר... )
אז סליחה סליחה סליחה.
'כפת לך למחוק את האיוולת אצל אליס? את תמיד נכנסת לערוך דברים שלך, אפחד לא יתרגש..
-
תמי גלילי
ניצן, מחקתי... חוצמזה D-: וגם
אגב האשמתי את האיש שהוא לא יודע להכין עוף : להכין עוף היטב זו בעיה, כי חומר הגלם הוא תמיד עוף, זו בעיה כרונית בלתי פתירה.... או כמו שרז אוהב להגיד: "אין לי שום דבר נגד עוף באופן קטגורי, אני נגד כל עוף ועוף באופן אישי".
אגב האשמתי את האיש שהוא לא יודע להכין עוף : להכין עוף היטב זו בעיה, כי חומר הגלם הוא תמיד עוף, זו בעיה כרונית בלתי פתירה.... או כמו שרז אוהב להגיד: "אין לי שום דבר נגד עוף באופן קטגורי, אני נגד כל עוף ועוף באופן אישי".
-
תמי גלילי
אליס, אל תישברי. האם יעודד אותך אם אתוודה כאן קבל קהל ועדה שבמרק העוף (והעצמות, והרגל, והירקות) שהכנתי היום יש הומאז' לגזר בדמות חמישה גזרים סמליים, רוחניים ודקיקים? (ואף בצל ועגבנייה, ר"ל?)
כי אחרי הכול, איך ייתכן מרק עוף בלי גזר? ייתכן, אבל מה הטעם? אין טעם. זתומרת יש טעם, אבל פחות.
אני בעד להקדיש את עצמי (והכבד שלי) למדע, עד הסוף.
הולך טוב עם קיאנטי, צצצצצצצצצצ
כי אחרי הכול, איך ייתכן מרק עוף בלי גזר? ייתכן, אבל מה הטעם? אין טעם. זתומרת יש טעם, אבל פחות.
אני בעד להקדיש את עצמי (והכבד שלי) למדע, עד הסוף.
הולך טוב עם קיאנטי, צצצצצצצצצצ
-
תמי גלילי
ייתכן, אבל מה הטעם?
טעם של מרק עוף, שאיך שלא תסתכלי עליו הוא מזון לפעוטות וארוחות חג אשכנזיות, הא ותו לא.
ואליס, שלא תחשדי בי לשניה - לא התכוונתי להטיל ספק בעומק אמונתך ו/או בשיעור שכל זה בא ללמד אותך. רק ניסיתי לרמוז שלניסוי התזונתי היפה שלך (אלכוהול כאב מזון עיקרי ואף יחידי) בא קץ בדמות פפריקה.
ופפריקה, על פי יצחק בן אורי (שאין לי אגב מושג מי הוא), היא שורש כל רע.
על כן באתי לבעוט כאן בכל הפרות הקדושות ולנפץ את כלל הפסילים הישמעאליים שכולכם עובדים יומם וליל - אני, רבותי, אוכלת ג'חנון. של מעדנות. רשימת מרכיבים: קמח, מרגרינה, סוכר, מלח. הא! גורו לכם! התחבאו באקסקליבר שלכם עד יעבור זעם!
(אבל את הרסק, כמו פסיכית, אני מגררת מעגבניות אורגניות. לשניה לא ניסיתי לטעון לשפיות, רק לחתרניות)
טעם של מרק עוף, שאיך שלא תסתכלי עליו הוא מזון לפעוטות וארוחות חג אשכנזיות, הא ותו לא.
ואליס, שלא תחשדי בי לשניה - לא התכוונתי להטיל ספק בעומק אמונתך ו/או בשיעור שכל זה בא ללמד אותך. רק ניסיתי לרמוז שלניסוי התזונתי היפה שלך (אלכוהול כאב מזון עיקרי ואף יחידי) בא קץ בדמות פפריקה.
ופפריקה, על פי יצחק בן אורי (שאין לי אגב מושג מי הוא), היא שורש כל רע.
על כן באתי לבעוט כאן בכל הפרות הקדושות ולנפץ את כלל הפסילים הישמעאליים שכולכם עובדים יומם וליל - אני, רבותי, אוכלת ג'חנון. של מעדנות. רשימת מרכיבים: קמח, מרגרינה, סוכר, מלח. הא! גורו לכם! התחבאו באקסקליבר שלכם עד יעבור זעם!
(אבל את הרסק, כמו פסיכית, אני מגררת מעגבניות אורגניות. לשניה לא ניסיתי לטעון לשפיות, רק לחתרניות)
-
תמי גלילי
אה, לא טעמת את מרק העוף שלי .
(תאמת, העוף ממש לא דומיננטי בו).
אני, רבותי, אוכלת ג'חנון. של מעדנות. רשימת מרכיבים: קמח, מרגרינה, סוכר, מלח.
אני מוריקה (מקינאה, מקינאה). לא יפה ככה לזרות מלח, סוכר ומרגרינה על פצעיי. רק חסר לי עכשיו שתגידי שאת גם אוכלת בורקס גבינה (משוק לווינסקי....המממ).
<נסוגה לעמדת המוצא של הפולנייה>
אה, לא טעמת את מרק העוף שלי .
(תאמת, העוף ממש לא דומיננטי בו).
אני, רבותי, אוכלת ג'חנון. של מעדנות. רשימת מרכיבים: קמח, מרגרינה, סוכר, מלח.
אני מוריקה (מקינאה, מקינאה). לא יפה ככה לזרות מלח, סוכר ומרגרינה על פצעיי. רק חסר לי עכשיו שתגידי שאת גם אוכלת בורקס גבינה (משוק לווינסקי....המממ).
<נסוגה לעמדת המוצא של הפולנייה>
תמי גלילי
הי תמי, זו היית את שכתבה שכילות נגד חרקים מכילות חומרי ריסוס וכימיקלים דוחי יתושים? אם כן, את מכירה חברה עם כילות נקיות?
(אם כבר נערך על זה דיון אני אשמח שפשוט תפני אותי לדף הרלוונטי)
(אם כבר נערך על זה דיון אני אשמח שפשוט תפני אותי לדף הרלוונטי)
-
תמי גלילי
לא הבנת כלום. ברור שאני אוכלת גם בורקס, אבל מה שהגוף שלי באמת רוצה זה סלט של עלים ירוקים.
<בעצמי כבר מבולבלת אם אני כותבת ברצינות או בצחוק>
<כי האמת, מאז שאני בהריון הגוף שלי באמת רוצה ירקות ופירות הרבה יותר מאשר שוקולד>
<ואז... ואז.... אולי הם כולם צודקים?>
<הטבעונאים, הפליאוליתיים, הקינגסטונים, המגדלים ילדים בלי חיתולים?????>
<לא, לא, הם סתם חבורה של הזויים , הכל בסדר>
<נרגעת>
<בעצמי כבר מבולבלת אם אני כותבת ברצינות או בצחוק>
<כי האמת, מאז שאני בהריון הגוף שלי באמת רוצה ירקות ופירות הרבה יותר מאשר שוקולד>
<ואז... ואז.... אולי הם כולם צודקים?>
<הטבעונאים, הפליאוליתיים, הקינגסטונים, המגדלים ילדים בלי חיתולים?????>
<לא, לא, הם סתם חבורה של הזויים , הכל בסדר>
<נרגעת>
-
-
תמי גלילי
ואילו אני, מה שהגוף שלי באמת רוצה, זה לחזור לאחור בזמן (שמונה שעות לאחור), ולבחור שלא לאכול מהדג בבראנץ' שהוזמנתי אליו.
ואחר כך לבחור שלא לצאת לנסיעה של שעה ורבע בחזרה הביתה, עם מיילג' מטורף בין תחנת תדלוק אחת לשניה.
בואו נאמר זאת כך: אם כאב, מצוקה ולחץ שכאלה הם לא ברמת צירי פתיחה 8 לפחות, אני רוצה אפידורל צמוד החל מה-1/8/2008.
(פורשת בטראומה מהיום הזה)
ואחר כך לבחור שלא לצאת לנסיעה של שעה ורבע בחזרה הביתה, עם מיילג' מטורף בין תחנת תדלוק אחת לשניה.
בואו נאמר זאת כך: אם כאב, מצוקה ולחץ שכאלה הם לא ברמת צירי פתיחה 8 לפחות, אני רוצה אפידורל צמוד החל מה-1/8/2008.
(פורשת בטראומה מהיום הזה)
תמי גלילי
מא תודה, אני אבדוק איתה.
<אמנם היתושים מוציאים ממני את הצייד (-לקט) שבי>
<החבוי אי שם עמוק מאוד, שריד אבולוציוני מהתקופה הקינגסטונית , אם הצלחתי לעקוב נכון אחרי הדיון>
<אבל גם כך קשה לי להרדם בלילה מרוב מחשבות על אכילת רסק חום (להוסיף לתוכו את היתושים?)>
<אליס, אני מאחל לך רק בריאות, אבל את האייקון של דופק את הראש אני מציע לך לשמור לאחר-הצהריים (של הסופר-סאנדיי), את תזדקקי לו>
<אמנם היתושים מוציאים ממני את הצייד (-לקט) שבי>
<החבוי אי שם עמוק מאוד, שריד אבולוציוני מהתקופה הקינגסטונית , אם הצלחתי לעקוב נכון אחרי הדיון>
<אבל גם כך קשה לי להרדם בלילה מרוב מחשבות על אכילת רסק חום (להוסיף לתוכו את היתושים?)>
<אליס, אני מאחל לך רק בריאות, אבל את האייקון של דופק את הראש אני מציע לך לשמור לאחר-הצהריים (של הסופר-סאנדיי), את תזדקקי לו>
-
-
תמי גלילי
תודה טלי!
-
- הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
- דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*
תמי גלילי
הי תמי, אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב...
בקשה לי אליך, כשאת שמה קישור, את יכולה אולי להוסיף כמה מילים עליו? אפילו רק שזו הרצאה מTED ואולי הכותרת, זה חסר לי לפעמים...
בקשה לי אליך, כשאת שמה קישור, את יכולה אולי להוסיף כמה מילים עליו? אפילו רק שזו הרצאה מTED ואולי הכותרת, זה חסר לי לפעמים...
-
תמי גלילי
טוב...
תמי גלילי
בא להציץ כי תמיד מעניין כאן.
לא הבנתי כלום, חות מ רפואה שלמה לתמי, ואולי זה כבר לא רלוונטי
לא הבנתי כלום, חות מ רפואה שלמה לתמי, ואולי זה כבר לא רלוונטי
-
תמי גלילי
תודה, לצערי דווקא כן...
-
תמי גלילי
רפואה שלמה! אני מקווה שאתם כבר מרגישים יותר טוב, לפחות חלקכם...
-
תמי גלילי
אויש הכי בעסה שכולם חולים ביחד (למרות שזה אקולוגי.... ).
גם אצלכם גשום לגמרי היום?
גם אצלכם גשום לגמרי היום?
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
תמי גלילי
תודה.
ואני חשבתי לעצמי שאחרי שאת כתבת שם הדברים שלי היו אולי מיותרים (פשוט לא יכולתי להתאפק).
בעיני הכתיבה שלך מאד מדויקת, והרבה יותר עמוקה משלי. לי נראה שהיא גם הרבה יותר מעניינת ומשכנעת. אני אולי מצליח לפעמים לקלוע לנקודה מבחינת מי שמסכים איתי, אבל לא ממש מצליח להעביר את הנקודה הלאה.
ואני חשבתי לעצמי שאחרי שאת כתבת שם הדברים שלי היו אולי מיותרים (פשוט לא יכולתי להתאפק).
בעיני הכתיבה שלך מאד מדויקת, והרבה יותר עמוקה משלי. לי נראה שהיא גם הרבה יותר מעניינת ומשכנעת. אני אולי מצליח לפעמים לקלוע לנקודה מבחינת מי שמסכים איתי, אבל לא ממש מצליח להעביר את הנקודה הלאה.
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
תמי גלילי
לגבי הכתיבה שלך, יצא לי יותר פרווה ממה שהתכוונתי.
רציתי לכתוב שבעיני הכתיבה שלך מקסימה, ושאני נכנס כמעט לכל דף שאני רואה לידו את השם שלך כדי לראות מה כתבת.
רציתי לכתוב שבעיני הכתיבה שלך מקסימה, ושאני נכנס כמעט לכל דף שאני רואה לידו את השם שלך כדי לראות מה כתבת.
-
- הצטרפות: 12 מאי 2005, 22:58
- דף אישי: הדף האישי של חוה_בת_חיים*
תמי גלילי
http://www.microclesia.com/?p=320
שלום תמי ,
אני שולחת לך את הקישור הנ"ל , פשוט משום ש"קול קטן" בתןך המוח שלי אמר לעשות זאת .
שלך באחדות @}
חוה
שלום תמי ,
אני שולחת לך את הקישור הנ"ל , פשוט משום ש"קול קטן" בתןך המוח שלי אמר לעשות זאת .
שלך באחדות @}
חוה
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
תמי גלילי
תודה רבה על הכתיבה המדויקת בדף על סולטר. ניסחת את מה שהפריע לי ולא הצלחתי לשים עליו אצבע.
הנה עזרת למישהי לשפר את אמהותה.. תודה רבה!
הנה עזרת למישהי לשפר את אמהותה.. תודה רבה!
-
תמי גלילי
וואו, פלוני אלמונית, ריגשת אותי מאוד. תודה רבה לך!
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
תמי גלילי
ואילו זה לא היה עצוב, זה באמת היה מצחיק.
עד כמה שאני יודעת, קתרזיס זה פשוט חוקן.
אין לי מלים להתחיל אפילו להגיד כמה מופרכת והזויה ומסוכנת נשמעת לי הטרמינולוגיה הקתרטית הזו כשמדובר בתינוקות רכים (וחוץ מזה את וגיא עושים את זה מספיק טוב, גם בשבילי, ואין לי שום דבר להוסיף לדיון שם).
ועם זאת, למדתי שהרבה פעמים ההתנהגות בפועל הרבה פחות נחרצת מהצהרות-לצורך-דיון, ושאנשים שהם בני פלוגתא מרים בסוגייה דיונית מסוימת עשויים לנהוג באותה סוגיה בחיי המעשה באופנים דומים מאד. ובזאת ננוחם.
עד כמה שאני יודעת, קתרזיס זה פשוט חוקן.
אין לי מלים להתחיל אפילו להגיד כמה מופרכת והזויה ומסוכנת נשמעת לי הטרמינולוגיה הקתרטית הזו כשמדובר בתינוקות רכים (וחוץ מזה את וגיא עושים את זה מספיק טוב, גם בשבילי, ואין לי שום דבר להוסיף לדיון שם).
ועם זאת, למדתי שהרבה פעמים ההתנהגות בפועל הרבה פחות נחרצת מהצהרות-לצורך-דיון, ושאנשים שהם בני פלוגתא מרים בסוגייה דיונית מסוימת עשויים לנהוג באותה סוגיה בחיי המעשה באופנים דומים מאד. ובזאת ננוחם.
-
תמי גלילי
אני לא יודעת למה אנשים חושבים שאת יוצאת נגד הקונצנזוס, אבל ביקשו שתבואי לדף של אליס כי יש בו יותר מדי הסכמה בין המשתתפים.....
-
תמי גלילי
שנים שאני מסתובבת בבאופן, אז "הגדלת התפוקה" אוטומטית נשמעה לי קשורה להנקה. נכון שלא לזה התכוונת?
-
תמי גלילי
מסתגלים עדיין, לומדים את השפה שלה (רגע, זה הבכי של הקקי או של האוכל?), קופצים הרבה על הכדור, ועושים כמויות מבהילות של כביסה. הכל כמו שהוא צריך להיות בשלב הזה, לא? (-:
שמתי לב שהתחילו דיונים נורא מעניינים על ציידים-לקטים בדיוק כשילדתי, אבל בכלל לא הצלחתי עוד לקרוא את הכל, ובטח שלא להגיב! חוצמיזה שאני עדיין מתאמנת על אמנות ההקלדה ביד אחת על מקלדת בלי עברית. מסובך...
שמתי לב שהתחילו דיונים נורא מעניינים על ציידים-לקטים בדיוק כשילדתי, אבל בכלל לא הצלחתי עוד לקרוא את הכל, ובטח שלא להגיב! חוצמיזה שאני עדיין מתאמנת על אמנות ההקלדה ביד אחת על מקלדת בלי עברית. מסובך...
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
תמי גלילי
הי תמי,
קראתי אותך בדף אחר, כתבת שם על הקרציות הרבות שיש באזור מגורייך ועל מחלת הליים שהן מביאות איתן.
גיסתי כנראה באזורך, וכבר כמה שנים סובלת מליים, חשבתי לעצמי - אולי את, אישה מעמיקה, רצינית ואלטרנטיבית יודעת קצת יותר מאנטביוטיקה על מיגור המכה הזו ?
(שהרי אנט' ממש ממש לא עושה תעבודה)
תודה @} וחג שמח
קראתי אותך בדף אחר, כתבת שם על הקרציות הרבות שיש באזור מגורייך ועל מחלת הליים שהן מביאות איתן.
גיסתי כנראה באזורך, וכבר כמה שנים סובלת מליים, חשבתי לעצמי - אולי את, אישה מעמיקה, רצינית ואלטרנטיבית יודעת קצת יותר מאנטביוטיקה על מיגור המכה הזו ?
(שהרי אנט' ממש ממש לא עושה תעבודה)
תודה @} וחג שמח
-
תמי גלילי
נועה, הטיפול היעיל היחיד שקראתי עליו הוא אנטיביוטיקה לטווח ארוך - למשך שנים, ולפעמים לכל החיים. דיברתי עם כמה אנשים שזה מאפשר להם לחיות חיים סבירים.
מה לעשות, לפעמים אנטיביוטיקה היא הטיפול הנכון. אגב, רופאים קונבנציונליים לא ייתנו לך אנטיביוטיקה לטווח זמן כזה, למרות שזה מגובה היטב במחקרים. הם פשוט לא יודעים.
מצטערת לשמוע על גיסתך. ליים זה קשה, בעיקר בשלב הכרוני שבו נפגעת מערכת העצבים .
אני מניחה שהיא כבר פנתה למקורות האלה, אבל אם לא, אז כדאי לה:
www.ilads.org
והנה רשימת רופאים שקיבלתי ממישהי שהגעתי אליה דרך האתר:
ד"ר פיליפס טל. 203.544.0005
ד"ר ספירו 203.762.3881
ד"ר uychich 201 201.796.0866
מה לעשות, לפעמים אנטיביוטיקה היא הטיפול הנכון. אגב, רופאים קונבנציונליים לא ייתנו לך אנטיביוטיקה לטווח זמן כזה, למרות שזה מגובה היטב במחקרים. הם פשוט לא יודעים.
מצטערת לשמוע על גיסתך. ליים זה קשה, בעיקר בשלב הכרוני שבו נפגעת מערכת העצבים .
אני מניחה שהיא כבר פנתה למקורות האלה, אבל אם לא, אז כדאי לה:
www.ilads.org
והנה רשימת רופאים שקיבלתי ממישהי שהגעתי אליה דרך האתר:
ד"ר פיליפס טל. 203.544.0005
ד"ר ספירו 203.762.3881
ד"ר uychich 201 201.796.0866
-
תמי גלילי
תודה תמי, לדעתי היא לוקחת כל הזמן, או רוב הזמן, אנט' במקביל לנסיונות עם טיפולים פחות קונבנציונליים.
זה כנראה מאפשר לה באמת חיים סבירים ברמה הפיזית, אבל אני מרגישה שיש כאן צד נפשי מאוד משמעותי, אצלה לפחות, סביב המשך המחלה הזו.
אני מאמינה שאת האתר הזה היא פגשה.. אפנה אותה בכל מקרה.
ושאלה על הרופאים שנתת כאן - האם הם קונבנציונליים? יש משהו מיוחד או נוסף אצלם שהופך אותם למומלצים ? (היא הוציאה כבר אלפי דולרים סביב המחלה הנוראית הזו)
זה כנראה מאפשר לה באמת חיים סבירים ברמה הפיזית, אבל אני מרגישה שיש כאן צד נפשי מאוד משמעותי, אצלה לפחות, סביב המשך המחלה הזו.
אני מאמינה שאת האתר הזה היא פגשה.. אפנה אותה בכל מקרה.
ושאלה על הרופאים שנתת כאן - האם הם קונבנציונליים? יש משהו מיוחד או נוסף אצלם שהופך אותם למומלצים ? (היא הוציאה כבר אלפי דולרים סביב המחלה הנוראית הזו)
-
תמי גלילי
נועה, אין לי מושג עליהם מעבר לכך שקיבלתי את שמותיהם מהאישה שדיברתי איתה בשנה שעברה, ומעולם לא התקשרתי איתם (כן הלכתי לראות מומחה בשביל יותם כי חשבנו שאולי לו יש ליים, אבל הוא היה רופא ילדים). אם היא מעורה בקבוצות של חולי-ליים, אני מניחה שהיא יכולה לשאול עליהם שם או לנסות להתקשר בטלפון. אבל הרושם שלי היה שחולי ליים לא מדברים ברצון על הטיפולים או על הרופאים (יש לפחות רופא אחד שהיו נגדו הליכים משפטיים מטעם הרשויות, בגלל הטיפול ארוך הטווח באנטיביוטיקה שהוא שנוי במחלוקת).
כשגרנו בקהילה לאנשים הרגישים לכימיקלים הייתה שם גם מישהי עם מחלת ליים, שקיבלה ייעוץ להימנע מכימיקלים. האם גיסתך מודעת להבט הזה?
כשגרנו בקהילה לאנשים הרגישים לכימיקלים הייתה שם גם מישהי עם מחלת ליים, שקיבלה ייעוץ להימנע מכימיקלים. האם גיסתך מודעת להבט הזה?
-
תמי גלילי
מישהי עם מחלת ליים, שקיבלה ייעוץ להימנע מכימיקלים. האם גיסתך מודעת להבט הזה?
נראה לי שלא. אשמח להפנות אותה לשם, יש לך רעיון איך או מאיפה להתחיל ?
תודה
נראה לי שלא. אשמח להפנות אותה לשם, יש לך רעיון איך או מאיפה להתחיל ?
תודה
-
תמי גלילי
היי נועה,
יש הרבה ספרים בנושא, אני הכי אוהבת את LESS TOXIC ALTERNATIVES. קצר ולעניין.
היא יכולה גם לדבר איתי, יש לי הרבה ניסיון בנושא...
רחל, בעסה! יאהו עושה לי בעיות לאחרונה. אשלח שוב.
יש הרבה ספרים בנושא, אני הכי אוהבת את LESS TOXIC ALTERNATIVES. קצר ולעניין.
היא יכולה גם לדבר איתי, יש לי הרבה ניסיון בנושא...
רחל, בעסה! יאהו עושה לי בעיות לאחרונה. אשלח שוב.
תמי גלילי
שלום תמי,
לא יודעת את מי לשאול וזה די דחוף, אז פונה אלייך ומאד אשמח אם תוכלי בבקשה (בבקשה בבקשה) לעזור לי.
אני גרה בבית משותף, שלכל אורך החזית הקדמית שלו מוצבים שני טורים של לוחות אסבסט. הדירה שלנו ממוקמת בחזית, ומחוץ למרפסת שלנו ישנם שני לוחות אסבסט.
מחר מתחילים בעבודות פירוק האסמבסט. לא יודעת מה זה אומר בדיוק. השאירו לנו הודעה על הדלת, וביקשו שנסגור חלונות מהשעה 7 בבוקר עד השעה 6 בערב.
אני בהיריון (שבוע 16) ויש לי שני ילדים קטנים. את חושבת שאפשר להסתפק בלפנות את המרפסת, לסגור את החלונות ואח"כ לשטוף את המרפסת, או שחובה להתפנות מהבית ליומיים ?
המון תודה (גם אם לא תצליחי לענות, ועוד יותר אם כן)
לא יודעת את מי לשאול וזה די דחוף, אז פונה אלייך ומאד אשמח אם תוכלי בבקשה (בבקשה בבקשה) לעזור לי.
אני גרה בבית משותף, שלכל אורך החזית הקדמית שלו מוצבים שני טורים של לוחות אסבסט. הדירה שלנו ממוקמת בחזית, ומחוץ למרפסת שלנו ישנם שני לוחות אסבסט.
מחר מתחילים בעבודות פירוק האסמבסט. לא יודעת מה זה אומר בדיוק. השאירו לנו הודעה על הדלת, וביקשו שנסגור חלונות מהשעה 7 בבוקר עד השעה 6 בערב.
אני בהיריון (שבוע 16) ויש לי שני ילדים קטנים. את חושבת שאפשר להסתפק בלפנות את המרפסת, לסגור את החלונות ואח"כ לשטוף את המרפסת, או שחובה להתפנות מהבית ליומיים ?
המון תודה (גם אם לא תצליחי לענות, ועוד יותר אם כן)
-
תמי גלילי
תמי, תודה. אציע לה לדבר איתך (פעם כבר הצעתי.. מעניין אם התקשרה אז..)
בדיוק היום התלוננה על עודף רעלים בכבד ושאלה מה כדאי. אמרתי לה שאני מכירה גדילן מצוי (בשמו הלועזי כמובן) והמלצתי על דיקור, היא לא מכירה אפאחד בניו-ג'רסי
אולי את מכירה? טוב, הכי טוב שיהיה קשר בינכן. אציע לה מחר.
שוב תודה @}
בדיוק היום התלוננה על עודף רעלים בכבד ושאלה מה כדאי. אמרתי לה שאני מכירה גדילן מצוי (בשמו הלועזי כמובן) והמלצתי על דיקור, היא לא מכירה אפאחד בניו-ג'רסי
אולי את מכירה? טוב, הכי טוב שיהיה קשר בינכן. אציע לה מחר.
שוב תודה @}
-
תמי גלילי
א, אני לא יודעת! אני חושבת שאני הייתי מתפנה מהבית כל עוד הם עובדים שם, וגם מוודאת שמי שמנקה פעם ראשונה אחר כך הוא לא את והילדים. למרות אני מניחה שאלה שיפרקו את האסבסט גם ינקו אחריהם (כי הבעיה באסבסט היא האבק).
הנה מחיפוש מהיר באתר של ה- EPA:
סיכום - העובדים חייבים להרטיב את האסבסט לפני הסרתו, להימנע מלשבור לחתיכות קטנות, ולנקות בעזרת מים ושואב אבק HEPA לפני שהדיירים יכולים לחזור לבניין.
לא נראה שצריך לפנות את הדירה מעבר לזמן העבודה והניקוי.
בעברית: בידקי את המסמך הזה: naen.timba.info/asbest seker.doc
(מצאתי כשחיפשתי בגוגל "הנחיות להסרת אסבסט")
מקווה שעזרתי!
If You Hire A Corrective-Action Contractor
הנה מחיפוש מהיר באתר של ה- EPA:
סיכום - העובדים חייבים להרטיב את האסבסט לפני הסרתו, להימנע מלשבור לחתיכות קטנות, ולנקות בעזרת מים ושואב אבק HEPA לפני שהדיירים יכולים לחזור לבניין.
לא נראה שצריך לפנות את הדירה מעבר לזמן העבודה והניקוי.
בעברית: בידקי את המסמך הזה: naen.timba.info/asbest seker.doc
(מצאתי כשחיפשתי בגוגל "הנחיות להסרת אסבסט")
מקווה שעזרתי!
If You Hire A Corrective-Action Contractor
- Check with your local air pollution control board, the local agency responsible for worker safety, and the Better Business Bureau. Ask if the firm has had any safety violations. Find out if there are legal actions filed against it.
- Insist that the contractor use the proper equipment to do the job. The workers must wear approved respirators, gloves, and other protective clothing.
- Before work begins, get a written contract specifying the work plan, cleanup, and the applicable federal, state, and local regulations which the contractor must follow (such as notification requirements and asbestos disposal procedures). Contact your state and local health departments, EPA's regional office, and the Occupational Safety and Health Administration's regional office to find out what the regulations are. Be sure the contractor follows local asbestos removal and disposal laws. At the end of the job, get written assurance from the contractor that all procedures have been followed.
- Assure that the contractor avoids spreading or tracking asbestos dust into other areas of your home. They should seal the work area from the rest of the house using plastic sheeting and duct tape, and also turn off the heating and air conditioning system. For some repairs, such as pipe insulation removal, plastic glove bags may be adequate. They must be sealed with tape and properly disposed of when the job is complete.
- Make sure the work site is clearly marked as a hazard area. Do not allow household members and pets into the area until work is completed.
- Insist that the contractor apply a wetting agent to the asbestos material with a hand sprayer that creates a fine mist before removal. Wet fibers do not float in the air as easily as dry fibers and will be easier to clean up.
- Make sure the contractor does not break removed material into small pieces. This could release asbestos fibers into the air. Pipe insulation was usually installed in preformed blocks and should be removed in complete pieces.
- Upon completion, assure that the contractor cleans the area well with wet mops, wet rags, sponges, or HEPA (high efficiency particulate air) vacuum cleaners. A regular vacuum cleaner must never be used. Wetting helps reduce the chance of spreading asbestos fibers in the air. All asbestos materials and disposable equipment and clothing used in the job must be placed in sealed, leak- proof, and labeled plastic bags. The work site should be visually free of dust and debris. Air monitoring (to make sure there is no increase of asbestos fibers in the air) may be necessary to assure that the contractor's job is done properly. This should be done by someone not connected with the contractor.
-
תמי גלילי
עוד משהו - אפשר להתקשר גם עם "המוסד לבטיחות וגיהות"www.osh.org.il ולשאול אותם.
-
תמי גלילי
אהה, את מוחקת מחמאות מדף הבית שלך? לא יעזור, הן תחזורנה, ובגדול. הנה, תראי:
את גדולה!
-
תמי גלילי
אהה, בינתיים גיליתי שפשוט כתבתי את המחמאות בדף אחר ולא כאן.
what the hell, שיהיו גם כאן, the more the merrier.
חכי, אני אלך להסתובב באתר, לפזר עוד קצת ב דפים באקראי
(סתם, סתם, את לא צריכה עכשיו לעקוב אחרי בנבכי השרת ולראות איפה עשיתי גראפיטי עם השם שלך)
what the hell, שיהיו גם כאן, the more the merrier.
חכי, אני אלך להסתובב באתר, לפזר עוד קצת ב דפים באקראי
(סתם, סתם, את לא צריכה עכשיו לעקוב אחרי בנבכי השרת ולראות איפה עשיתי גראפיטי עם השם שלך)
-
תמי גלילי
גם אני מאד אוהבת ומעריכה אותך!!
תמי גלילי
תמי, תודה רבה. את נהדרת ומקסימה.
עזרת לי.
עזרת לי.
-
תמי גלילי
אהלן
אל תשאלי, התקלקל לנו הטלפון פעם שנייה בחצי שנה שאנחנו כאן, מנפלאות verizon
אני אתקשר כשאפשר יהיה לשמוע משהו....
אל תשאלי, התקלקל לנו הטלפון פעם שנייה בחצי שנה שאנחנו כאן, מנפלאות verizon
אני אתקשר כשאפשר יהיה לשמוע משהו....
-
תמי גלילי
מפאת קוצר זמן אני לא נכנסת לכאן הרבה לאחרונה. אם מישהו מעוניין בתגובה מהירה, קל יותר להשיג אותי בדוא"ל או בטלפון. סליחה תודה בבקשה .
-
תמי גלילי
בדיוק קראתי ספר על בכי...
אני רוצה גם! כשיש לך זמן, תכתבי בבקשה מה שם הספר?
(ואולי גם נצליח לדבר היום בטלפון - נראה שדברים נרגעים פה )
אני רוצה גם! כשיש לך זמן, תכתבי בבקשה מה שם הספר?
(ואולי גם נצליח לדבר היום בטלפון - נראה שדברים נרגעים פה )
-
תמי גלילי
רחל, עונה לך כאן. הנה P]הספר בגוגל MNy1Y[/po]-DD&sig=rT5ZZ2wYLBqdh6LfEVlGp4EuQBg&hl=en&prev=http://www.google.com/search%3Fq%3Dcryi ... -thumbnail וגם חלקים ממנו אונליין - לאמזון אני לא מצליחה להיכנס כרגע משום מה.
בגילגול הקודם שלי רציתי לעשות דוקטורט על בכי ודמעות מההבט הנוירו קוגניטיבי, כך שהנושא מעניין אותי. וגם הבטחתי בדף על התינוק יודע שאקרא עוד בנושא, אז קיימתי חלקית .
הספר כתוב היטב בסך הכול אם כי החלקים ההיסטוריים והספרותיים עניינו אותי פחות. בהחלט יצאו לי משם כמה תובנות שאולי מתישהו אתפנה לרשום אותן בדף ההוא. אבל יש לי הסתייגות - מצאתי שם כמה אי דיוקים, וזה גם ספר משנת 1999. הייתה התקדמות מסויימת בחקר המוח מאז ויש להניח שגם בתחום הרגשות...
ואולי גם נצליח לדבר היום בטלפון - נראה שדברים נרגעים פה
אחלה. את תסלחי לי אם לא אהיה קוהרנטית במיוחד, נכון? אתמול שתיתי בשתיים אחרי הצהריים קפה נטול קפאין (biiiiig mistake) והלילה לא הצלחתי לישון. אני מניחה שמצב השינה שלך לא טוב יותר ושתגלי הבנה אם אהיה עילגת משהו...
בגילגול הקודם שלי רציתי לעשות דוקטורט על בכי ודמעות מההבט הנוירו קוגניטיבי, כך שהנושא מעניין אותי. וגם הבטחתי בדף על התינוק יודע שאקרא עוד בנושא, אז קיימתי חלקית .
הספר כתוב היטב בסך הכול אם כי החלקים ההיסטוריים והספרותיים עניינו אותי פחות. בהחלט יצאו לי משם כמה תובנות שאולי מתישהו אתפנה לרשום אותן בדף ההוא. אבל יש לי הסתייגות - מצאתי שם כמה אי דיוקים, וזה גם ספר משנת 1999. הייתה התקדמות מסויימת בחקר המוח מאז ויש להניח שגם בתחום הרגשות...
ואולי גם נצליח לדבר היום בטלפון - נראה שדברים נרגעים פה
אחלה. את תסלחי לי אם לא אהיה קוהרנטית במיוחד, נכון? אתמול שתיתי בשתיים אחרי הצהריים קפה נטול קפאין (biiiiig mistake) והלילה לא הצלחתי לישון. אני מניחה שמצב השינה שלך לא טוב יותר ושתגלי הבנה אם אהיה עילגת משהו...
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
תמי גלילי
אני פשוט מעריצה אותך.
תענוג לקרוא כל מה שאת כותבת
מתי את מוציאה איזה ספר?
תענוג לקרוא כל מה שאת כותבת
מתי את מוציאה איזה ספר?