תכנית חסכון לילדים
-
- הצטרפות: 02 אוגוסט 2005, 00:25
תכנית חסכון לילדים
בני כבר בן שנה וחודשיים. הרבה לפני שנולד היה לי ברור שמייד עם היוולד ילדי, מייד אצור לו תוכנית חסכון - אתמיד ואחסוך ככל שאוכל, ולו רק שאוכל לסייע לו בבוא היום להתחיל את חייו העצמאיים, אותה עזרה שהיתה לי כה חסרה.
אבל בתוך שלל המידע, המבצעים והשמות המבלבלים לקופות החסכון, קופות הגמל, הקרנות והביטוחים פשוט הלכתי לאיבוד.
כבר שנה וחודשיים מחפש את אותה תוכנית שתהיה, בשאיפה, האפקטיבית ביותר.
בינתיים את קופות הגמל שינו שניתן להפוך אותן נזילות רק אחרי גיל 60 (של הילד, במידה והקופה על שמו!!),
סוכני הביטוח הציעו לי תוכנית הכוללת אלמנט ביטוחי (שהוא די יקר בהשוואה לביטוח שאנחנו רוכשים למשכנתא, לדוגמא),
קופות הבנקים נראות כאילו ישנות והכספים ששוכבים שם לא בדיוק עובדים.
קופות קטנות לא חסרות.
לא יודע מה לעשות.. אשמח לשמוע, אם מישהו כבר התחבט בשאלה ומצא מענה שמתאים לו, אולי ישתף.
תודה
אבל בתוך שלל המידע, המבצעים והשמות המבלבלים לקופות החסכון, קופות הגמל, הקרנות והביטוחים פשוט הלכתי לאיבוד.
כבר שנה וחודשיים מחפש את אותה תוכנית שתהיה, בשאיפה, האפקטיבית ביותר.
בינתיים את קופות הגמל שינו שניתן להפוך אותן נזילות רק אחרי גיל 60 (של הילד, במידה והקופה על שמו!!),
סוכני הביטוח הציעו לי תוכנית הכוללת אלמנט ביטוחי (שהוא די יקר בהשוואה לביטוח שאנחנו רוכשים למשכנתא, לדוגמא),
קופות הבנקים נראות כאילו ישנות והכספים ששוכבים שם לא בדיוק עובדים.
קופות קטנות לא חסרות.
לא יודע מה לעשות.. אשמח לשמוע, אם מישהו כבר התחבט בשאלה ומצא מענה שמתאים לו, אולי ישתף.
תודה
-
- הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
- דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי
תכנית חסכון לילדים
בינתיים את קופות הגמל שינו שניתן להפוך אותן נזילות רק אחרי גיל 60
זה נכון רק לקופות גמל שיפתחו מינואר 2006 ואילך. אם תפתח עכשיו זה עדיין לא תקף.
אנחנו פתחנו קופת גמל פרטית (כלומר - לא של אחד הבנקים) קצת אחרי הלידה.
ביררתי קצת והתברר לי שיש הבדל עצום בתשואה שנותנות קופות הגמל של הבנקים לעומת התשואה בקופות הפרטיות.
התשואה בפרטיות גבוהה באופן משמעותי.
זה נכון רק לקופות גמל שיפתחו מינואר 2006 ואילך. אם תפתח עכשיו זה עדיין לא תקף.
אנחנו פתחנו קופת גמל פרטית (כלומר - לא של אחד הבנקים) קצת אחרי הלידה.
ביררתי קצת והתברר לי שיש הבדל עצום בתשואה שנותנות קופות הגמל של הבנקים לעומת התשואה בקופות הפרטיות.
התשואה בפרטיות גבוהה באופן משמעותי.
-
תכנית חסכון לילדים
באיזו קופה פרטית בחרתם?
-
- הצטרפות: 15 יולי 2005, 11:17
- דף אישי: הדף האישי של זוהר_אור*
תכנית חסכון לילדים
זה נכון רק לקופות גמל שיפתחו מינואר 2006 ואילך. אם תפתחי עכשיו זה עדיין לא תקף.
לא נכון.
זה נכון לכל ההפקדות שיעשו החל מינואר 2006, ולפיכך החל מינואר 2006 לא כדאי להפקיד לקופ"ג.
אם בכל זאת החלט להפקיד לקופ"ג, גם לדעתי עדיף מהפרטיות (אקסלנס, ד"ש, מיטב, הלמן-אלדובי וכו').
סוכני הביטוח הציעו לי תוכנית הכוללת אלמנט ביטוחי
לא נראה לי כדאי לשלם על ביטוח שלא התכוונת לרכוש ממילא.
בעיני כנראה שהכי נכון לקנות קרנות נאמנות בתוך חשבון הבנק שלכם. זה לא "סגור" ומצריך מכם משמעת לא להשתמש בכסף לצרכיכם.
לא נכון.
זה נכון לכל ההפקדות שיעשו החל מינואר 2006, ולפיכך החל מינואר 2006 לא כדאי להפקיד לקופ"ג.
אם בכל זאת החלט להפקיד לקופ"ג, גם לדעתי עדיף מהפרטיות (אקסלנס, ד"ש, מיטב, הלמן-אלדובי וכו').
סוכני הביטוח הציעו לי תוכנית הכוללת אלמנט ביטוחי
לא נראה לי כדאי לשלם על ביטוח שלא התכוונת לרכוש ממילא.
בעיני כנראה שהכי נכון לקנות קרנות נאמנות בתוך חשבון הבנק שלכם. זה לא "סגור" ומצריך מכם משמעת לא להשתמש בכסף לצרכיכם.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
- דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי
תכנית חסכון לילדים
באיזו קופה פרטית בחרתם?
אחת מקופות הגמל של "דש ניהול קופות גמל" - חברת בת של דש ניירות ערך והשקעות
יש להם כלמיני סוגים: גמישות / סולידיות...
אופס, נכון!!!
אם כך, קופת הגמל של בתי כבר לא כדאית. אנחנו מפקידים בה כסף רק שנה וקצת, והמסה העיקרית שלה היתה אמורה להצטבר אחרי ינואר 2006.
בקיצור - צריך למצוא פיתרון אחר.
פילון ירוק, טוב שהעלית את הנושא!
אחת מקופות הגמל של "דש ניהול קופות גמל" - חברת בת של דש ניירות ערך והשקעות
יש להם כלמיני סוגים: גמישות / סולידיות...
אופס, נכון!!!

אם כך, קופת הגמל של בתי כבר לא כדאית. אנחנו מפקידים בה כסף רק שנה וקצת, והמסה העיקרית שלה היתה אמורה להצטבר אחרי ינואר 2006.
בקיצור - צריך למצוא פיתרון אחר.
פילון ירוק, טוב שהעלית את הנושא!

-
תכנית חסכון לילדים
בעיני כנראה שהכי נכון לקנות קרנות נאמנות בתוך חשבון הבנק שלכם.
האם לא נדרש ידע פיננסי? האם יש המלצות? והאם עצמאיים יכולים לקבל הטבת מס בקניית קרנות נאמנות?
האם לא נדרש ידע פיננסי? האם יש המלצות? והאם עצמאיים יכולים לקבל הטבת מס בקניית קרנות נאמנות?
-
- הצטרפות: 15 יולי 2005, 11:17
- דף אישי: הדף האישי של זוהר_אור*
תכנית חסכון לילדים
האם לא נדרש ידע פיננסי?
זה נכון תמיד. גם כשהכסף בקופ"ג כדאי להבין קצת מה קורה עם מה שאמור לסייע לו בבוא היום להתחיל את חייו העצמאיים
האם יש המלצות?
בגדול: בשלב הראשון להחליט מה הרכב התיק המתאים לכם (איזה אחוזים במניות, באגרות חוב, במט"ח וכו'). בשלב השני לחפש קרנות בתוך הקטגוריות האלה לפי: דמי ניהול נמוכים, קרן לא גדולה מאוד ולא קטנה מאוד.
אם בהתחלה מדובר בסכומים קטנים, אז זה פחות משנה במה תשקיעו, ואין צורך לדאוג ליותר מדי פיזור. כשיהיה יותר כסף, רצוי לפזר בין כמה קרנות מכמה תחומים.
יש גם מה שנקרא "קרנות גמישות", שהפירוש של זה בעברית "תתנו לנו את הכסף שלכם ואנחנו נעשה איתו מה שנמצא לנכון". היתרון - אתם לא צריכים ידע פיננסי. החסרון - העתיד של הכסף לא בידיים שלכם. בדר"כ הקרנות האלה הן לא מאוד גרועות וגם לא מאוד טובות.
והאם עצמאיים יכולים לקבל הטבת מס בקניית קרנות נאמנות?
למיטב ידיעתי, לא. אפשר לקבל הטבות מס רק על חסכון לגיל פרישה, אבל אולי שווה לשאול רו"ח.
זה נכון תמיד. גם כשהכסף בקופ"ג כדאי להבין קצת מה קורה עם מה שאמור לסייע לו בבוא היום להתחיל את חייו העצמאיים
האם יש המלצות?
בגדול: בשלב הראשון להחליט מה הרכב התיק המתאים לכם (איזה אחוזים במניות, באגרות חוב, במט"ח וכו'). בשלב השני לחפש קרנות בתוך הקטגוריות האלה לפי: דמי ניהול נמוכים, קרן לא גדולה מאוד ולא קטנה מאוד.
אם בהתחלה מדובר בסכומים קטנים, אז זה פחות משנה במה תשקיעו, ואין צורך לדאוג ליותר מדי פיזור. כשיהיה יותר כסף, רצוי לפזר בין כמה קרנות מכמה תחומים.
יש גם מה שנקרא "קרנות גמישות", שהפירוש של זה בעברית "תתנו לנו את הכסף שלכם ואנחנו נעשה איתו מה שנמצא לנכון". היתרון - אתם לא צריכים ידע פיננסי. החסרון - העתיד של הכסף לא בידיים שלכם. בדר"כ הקרנות האלה הן לא מאוד גרועות וגם לא מאוד טובות.
למיטב ידיעתי, לא. אפשר לקבל הטבות מס רק על חסכון לגיל פרישה, אבל אולי שווה לשאול רו"ח.
תכנית חסכון לילדים
אין הטבת מס בהשקעה דרך קרנות נאמנות.
הטבות המס ניתנות רק לחיסכון, ומינואר 2006 רק לחיסכון עד גיל פרישה.
בכפוף לתקרות ההפרשה המותרות על פי ההכנסה החייבת של כל אדם.
אין הטבת מס בהשקעה דרך קרנות נאמנות.
הטבות המס ניתנות רק לחיסכון, ומינואר 2006 רק לחיסכון עד גיל פרישה.
בכפוף לתקרות ההפרשה המותרות על פי ההכנסה החייבת של כל אדם.
תכנית חסכון לילדים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
רוצה להקפיץ למה חדש. כל כך הרבה השתנה מאז 2005, אשמח לעצות.
יש לנו סכום התחלתי די גדול לחיסכון לילדים. רוצים לשמור על ערכו ולהבטיח להם גב כלכלי.
שום דבר בעולם לא נראה לי יציב. אפילו לא הבלטות...
רוצה להקפיץ למה חדש. כל כך הרבה השתנה מאז 2005, אשמח לעצות.
יש לנו סכום התחלתי די גדול לחיסכון לילדים. רוצים לשמור על ערכו ולהבטיח להם גב כלכלי.
שום דבר בעולם לא נראה לי יציב. אפילו לא הבלטות...
תכנית חסכון לילדים
ממליצה על קופת מגוון של הראל ביטוח.
תכנית חסכון לילדים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מאילו טעמים את ממליצה? אנא האירי את עיניי.
יש לי רתיעה מיידית מחברות מהמילה ביטוח. למיטב הבנתי הן הרשע הגדול וכל מטרתם למקסם את רווחיהם העצומים על חשבוני וחשבון שכמותי.
מאילו טעמים את ממליצה? אנא האירי את עיניי.
יש לי רתיעה מיידית מחברות מהמילה ביטוח. למיטב הבנתי הן הרשע הגדול וכל מטרתם למקסם את רווחיהם העצומים על חשבוני וחשבון שכמותי.
תכנית חסכון לילדים
ממליצה מניסיון. יתכן וגם בגלל שקרוב משפחה עובד חברת ביטוח יש לנו הנחות ותנאים טובים יותר והקופה אכן שומרת על ערכה ועולה יפה, לעומת הריבית האפסית בבנק שלא הגדילה את החסכון. אופציה נוספת זה להשקיע את הכסף אצל ברוקר שיודע לנהל תיקים. אח שלי כזה. עושה המון כסף לאורך השנים מהידע שלו בשוק ההון.
תכנית חסכון לילדים
ואגב אפרת אין שום קשר לזה שחברות הביטוח מרויחות מיליונים. גם אני פעם חשבתי שהם רר מנצלות אנשים. היום כשמכירה מקרוב אנשי ביטוח ולמדתי בעצמי על ביטוח יודעת להעריך את עבודתם החשובה ואת הצורך בביטוחים טובים, שלא נדע ולא נצטרך לעולם ורק נשלם לחברות ביטוח אמן. ודווקא בגלל שחברות ביטוח גדולות ועשירות כמו הראל, מגדל וכלל הן יכולות לתת תנאים טובים יותר למבוטחים.