תכנון משפחה לאור המשבר הסביבתי

בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

בוקר טוב,
בערך מוחלט - תעשה לי ילד!_ _אם אתם עונים כל כך הרבה אז לפחות אתם לא עושים ילדים. :-)

רוב התרבות המערבית לא קולטת את המחסור,הרי המקרר מלא,יש בחניות מלא שמעטס בזול מתוצרת סין שעושים את חיינו לנוחים להפליא -למה לדאוג?
|Y|

אשה, זה המהות שלה להביא ילדים
אז מי שלא בא לה להתרבות היא לא אישה? ממהותו של דבר הוא מה שבלעדיו נעקר הדבר, ואם זה היה כך לא היינו דנים בזה בכלל, כי לא היתה לה ברירה אלה ללדת. אבל יש גם יש ברירה. חוץ מזה מקומם אותי הנסיון לכלוא אדם (ז"א אישה במקרה הזה) בהגדרה.
לדעתי, בטבע האינסטינקט של החיות זה להזדווג. אין להם מושג שזה מוביל להריון. אבל על האדם אומרים שיש לו "אינסטינקט להתרבות", ושהשכל והרצונות - נותר להם רק לומר אמן, מעין תרגום לסרט. אם זה יכול להיות אינסטינקט אז למה לא אומרים את זה על החיות?
חוץ מזה, אינסטינקט, חזק ככל שלא יהיה, לא יכול להכריע לפעולה. חייב להיות מעורב כאן הרצון! (לא מדבר על פעולות אוטומטיות). במובן הזה אני לא בטוח שהמושג אינסטינקט קיים אצל האדם, או שהוא מסביר משהו בכלל...
לכל אדם יש נטיות, אך בכוח הרצון להכריע לכל כיוון. וגם אם יאמר מישהו שיש מקרים קיצוניים שלא, האם ה"דחף ללדת" הוא כל כך חזק שאי אפשר להתגבר עליו? האם הוא גבוה יותר מה"דחף" לא להשמיד ולהזיק לדור העתיד ולדור שלנו?
אם מישהו נימק את החלטות חייו בהתאם ל"רצונות טבעיים" שכביכול יש לו, הנה כאן יש נימוקים אחרים והוא מתבקש לענות עליהם, או לומר בפירוש שהוא מתעלם מהם.
ש_י_ר_י*
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

נראה לי שכל עכבר שדה יודע להפסיק להתרבות בתנאי מחסור,רק שלבני האדם אין את האינסטינקט הזה

ממש לא. הם מתרבים ועוד איך, רק שמתחילים להופיע אצלם תסמונות-חברה-צפופה-מדי : הם תוקפניים יותר, לעיתים הורים הורגים את צאצאיהם, חלקם מתים מרעב, בייחוד החלשים שבהם. בסופו של דבר שוב מושג איזון, אבל ממש ממש לא כי העכברים "ידעו" להפסיק להתרבות. במובן הזה השכלתנות של האדם כן פועלת לטובתנו - הרי יש אנשים שהגבילו את מספר צאצאיהם בדיוק מהסיבה הזו, ולא מאינסטינקט, ואפילו אפשר להגיד שהניסוי החברתי בסין (שמנוהל כרגע בצורה גרועה) הוא תרומה לעניין שנוצרה בעקבות השכלתנות ולא מאינסטינקט.
חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

מישהו יודע האם בעקבות קיצוץ הקצבאות ושינוי אופן חישובן, שינוי שנערך לפני מס' שנים, אכן הואט קצב הילודה?
חלוקית_נחל*

בצורה משמעותית ומובהקת?
מהן התיחסותן של המפלגות הקיימות לנושא? האם זה מופיע במצען? האם ביבי מתכוון להמשיך בכיוון ההוא? (אני שואלת מפאת חוסר ידע)
חבל שהדף נפתח רק עכשיו. תקופת בחירות זו הזדמנות טובה להשפיע, להתפקד למפלגות ולבחור מועמדים שתומכים במדיניות שאנו רוצים לקדם...
תמר_מסיני*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 00:36
דף אישי: הדף האישי של תמר_מסיני*

שליחה על ידי תמר_מסיני* »

עכשיו הזמן לרכוש חלקת אדמה בהרי אורוגון היפים - יש שם אחלה חוות למשבר הסביבתי הבא. וגם הדגים לא רעילים.

נשמח לשמוע עוד פרטים...
בערך_מוחלט*

ממש לא. הם מתרבים ועוד איך, רק שמתחילים להופיע אצלם תסמונות-חברה-צפופה-מדי : הם תוקפניים יותר, לעיתים הורים הורגים את צאצאיהם, חלקם מתים מרעב, בייחוד החלשים שבהם.
נשמע מוכר מאוד, שלא לדבר על עכברי העיר...

כן, הוא הואט.
:-) "גועל נפש הו רק שלא נדע, תראו מה מוכן לעשות בנאדם רק בשביל מענק הלידה, בושה.." (מתוך שיר של מתי כספי).
בערך_מוחלט*

אולי באמת אפנה לרבנים? למישהו יש רעיון או שמות שיכול לזרוק? למשל רבנים שקשובים באינטרנט ומקובלים על קהל רחב?
מישהו רוצה להשתתף בניסוח המכתב?
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

שליחה על ידי רוזמרין* »

לדעתי, בטבע האינסטינקט של החיות זה להזדווג. אין להם מושג שזה מוביל להריון. אבל על האדם אומרים שיש לו "אינסטינקט להתרבות", ושהשכל והרצונות - נותר להם רק לומר אמן, מעין תרגום לסרט. אם זה יכול להיות אינסטינקט אז למה לא אומרים את זה על החיות?
לא מדוייק. יש אכן אינסטינקט להזדווג אבל גם לקנן וגם לטפל בצאצאים.
אינך יודע אם יש להם מושג או לא. אנחנו לא מדברים בשפתם ולא יודעים כלום על רמת ההבנה או התודעה שלהם.
לאדם יש אותם אינסטינקטים, הוא בעל חיים בדיוק כמו האחרים.
אני חושבת שאתה מייחס חשיבות גדולה מדי ל"שכל" ו"כח רצון".
לגבי עניין התודעה- לינק חוזר למאמר
בערך_מוחלט*

קראתי את המאמר, למרות שאני מעדיף לשוחח לא דרך מאמרים (האם הכל שם רלוונטי בעינייך?), פשוט כי אני מכיר את תומר פרסיקו אישית ויודע שהוא אדם רציני ורחב אופקים.
אבל גם לקנן וגם לטפל בצאצאים.
זה עדין לא מוכיח את הרצון להתרבות.
אנחנו לא מדברים בשפתם ולא יודעים כלום על רמת ההבנה או התודעה שלהם.
אני לא יכול להוכיח לך את זה, ואת גם לא יכולה להוכיח את ההיפך, אבל נראה לי מהתנהגותם שהם לא חושבים על זה. אין לי בעיה להשאיר את זה פתוח אם את מתעקשת. מה שאני כן יודע, זה על בני האדם או לפחות על עצמי, שיש לי רצון. אינסטינקט להתרבות? מעולם לא חויתי כזו חויה ואין לי מושג איך אמורים לחוות חויה שכזו. זה לא אומר שלא יכול להיות רצון להתרבות מסיבות כאלו או אחרות, אבל מה זה בדיוק אינסטינקט להתרבות?
אני חושבת שאתה מייחס חשיבות גדולה מדי ל"שכל" ו"כח רצון".
אשמח אם תנמקי.
מצטער פשוט לא מכיר אצלי מנגנון החלטה אחרת. זה למיטב ידיעתי גם המנגנון המשמש אותך לדבר עימי כרגע, אז בוא נדבוק במה שאנו יודעים ומכירים, ולא נסחף לתורות מהפכניות ולא שאני שולל קיומן של תורות כאלו, רק שאני איני מכיר אחת כזו שהצליחה לערער את המודעות העצמית שלי (ואין צורך לומר שלא ניסיתי את כולן). גם לא המאמר. הוא מדבר על כך שהתודעה העצמית היא בעצם מודל. נו נניח- אך האם יש לך מודל אחר?
רוזמרין*

שליחה על ידי רוזמרין* »

הוא מדבר על כך שהתודעה העצמית היא בעצם מודל
מודל מצויין לטעמי למין האנושי. אני חושבת שהמאמר תפס את עיני בגלל שהוא תאם למה שחשתי כבר זמן רב קודם: גוף ונפש זה היינו הך.

אבל מה זה בדיוק אינסטינקט להתרבות?
לא יודעת, חשבתי שזה ביטוי שלך. אבל בגדול, כל הצמחים ובעלי החיים עושים הכל כדי להמשיך להתרבות.
בכל המינים והסוגים אפשר למצוא פרטים שלא מתרבים מכל מיני סיבות אבל המין בכללותו ממשיך לשאוף לכך.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

לגבי יבוש החולה אשמח להחכים. אבל בכל זאת הדוגמא עומדת כדוגמא לפתרון שנראה אולי נכון בזמנו , ומסתבר כטעות אקולוגית
החולה לא ייובשה כפתרון לשום דבר. האגם יובש מסיבות מגלומניות בעיקר. היו שחשבו שישנה שם אדמה פוריה מתחת (הסתבר כטעות איומה) והיה איזה קטע עם נסיון ליצור הזדהות ציונית ועוד כל מיני שטויות. כבר בזמן הייבוש שלו היו מספיק מומחים בינלואמיים (שהובאו לפה במיוחד כדי לחוות דעה) שאמרו שזו תהיה בכיה לדורות. בכ"ז בן-גוריון רצה להראות לכולם שאנחנו יותר חכמים וחזקים ואכן בכיה לדורי דורות...
הביצות שיובשו כ"פתרון" למלריה היו בעמק יזרעאל בעיקר
חלוקית_נחל*

שמעתי שאתמול רואיין בטלויזיה בדואי שסיפר שיש לו 24 אחים ולו בעצמו יש 25 ילדים מ-4 או 5 נשים והוא שוקל עכשיו למצוא את האישה הבאה.. מישהו ראה?
בערך_מוחלט*

אבל המין בכללותו ממשיך לשאוף לכך.
נכון המין בכללותו, לכן יש צריך להחליף ביטויים כמו שאיפה להתרבות ושאיפה להמשכיות, כי לא החיה עצמה מתרבה וממשיכה אלא המין אליו היא שייכת.
זו הסיבה שקשה לי להאמין שהחיה חושבת על זה- נשמע לי מורכב מדי בשביל חייה לחשוב ... המממ אני רוצה שהמין שלי ישרוד. מה שיפה שהן גם לא חושבות על דברים אחרים מהצאצאים שלהן. אף עגל לא סעד אף שור, ולא עיר סעד חמור. אף נאקה לא הרגישה בושה אם היא לא מתחתנת ומולידה ואף ברווזה לא ניסתה לרצות את אימה. זה אינסטינקט, זה לא נדיר שחיה מתוך אינסטינקט מטפלת בצאצא של מין אחר. זכור לי סרט על הנמרה והקופ התינוק (אם את מכירה). אבל הנה משהו שאולי יעיד ההיפך.
אשמח אם נקשר את ייבוש החולה לייבוש ים המלח הכנרת ושאר מקורות המים שקורים כיום - האדם הממוצע משתמש במאות ליטרים ביום (אם מחשבים גם את המים שדרושים למוצרים שבהם הוא משתמש).

בדואי שסיפר שיש לו 24 אחים ולו בעצמו יש 25 ילדים מ-4 או 5 נשים והוא שוקל עכשיו למצוא את האישה הבאה
אלו באמת שוקלים. ולכל אלו שמוטרדים שהאוכלוסיה שלנו לא תתאושש במקרה של אסון, הנה משהו שישבר את האוזן. בקצב הילודה הנוכחי של אותו בדואי, ידרשו 5 דורות בלבד כדי שהם יגיעו לכעשרה מיליון איש!. אני בטוח שהיה ראיון משעשע...
בערך_מוחלט*

למען הבהירות, אני לא מדבר על כלל אוכלוסיית הבדואים אלא רק על הצאצאים של אותו בדואי. פתאום קם אדם בבוקר ומרגיש שהוא עם.
יונה*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 00:09

שליחה על ידי יונה* »

מישהו יודע האם בעקבות קיצוץ הקצבאות ושינוי אופן חישובן, שינוי שנערך לפני מס' שנים, אכן הואט קצב הילודה?

כן, הוא הואט.
ברוב אירופה המערבית ישנה מגמת ילודה שלילית ללא כל קשר לקיצוץ בקצבאות, ובצרפת אפילו למרות הקצבאות...
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

http://www.haaretz.com/hasite/spages/990723.html
"ללא קשר לדת או למידת הדתיות, אנשים מגיבים לתמריצים כלכליים. כפי שמראים אלמה כהן מאוניברסיטת תל אביב, דמיטרי רומנוב מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ורג'יב דהז'יה מאוניברסיטת טאפטס בארצות הברית, בנייר עבודה שפירסמו לאחרונה מטעם הארגון האמריקאי היוקרתי NBER, לקצבאות ילדים יש השפעה חיובית, ומובהקת מבחינה סטטיסטית, על הילודה בישראל. השפעה זו מורגשת בעיקר במשפחות המדורגות בחלק התחתון של סולם ההכנסות. החוקרים מצאו גם, שלהקטנת הקצבאות ב-2003 היתה השפעה משמעותית על הקטנת הילודה בקרב משפחות אלה."
דיצה*
הצטרפות: 18 יולי 2005, 21:38

שליחה על ידי דיצה* »

הנקודה היהודית

http://ydaat.com/index.php?option=[po]com alphacontent§ion[/po]=4&cat=28&task=view&id=87&Itemid=99999999

"לגבינו כיהודים המצב הינו שונה מכיוון שמחויבותנו ללדת ילדים היהנ פרי צווי אלוקי
ואיננה תלויה בשיקולים רציונאליים של רווח או הפסד
עם זאת ההלכה איננה נוטה להתעלם מהמציאות לחלוטין
אלא מתייחסת גם לשיקולים פרגמטיים בפסיקותיה "

"לגבי שאלות שבין האדם לסביבתו יש מקום לדון גם בשאלת הילודה
מצד שני יש לשאול האם באמת העם היהודי הוא המקור לבעיית פיצוץ האוכלוסין בעולם
בהיותו בקושי שליש האחוז מהאוכלוסיה העולמית
והאם אין לו זכות מוסרית כלשהי להוסיף ולהתרבות בכל זאת
לאור מאורעות השמד האיומים שספג לאורך ההסטויה מידיהם של רבים מהעמים האחרים
ולאור איומי השמד אשר עדיין מוסיפים לרחף מעל ראשינו "
חלוקית_נחל*

לאור המידע שהצטבר פה בדף, הן על הנזק העתידי והן על השפעתה החיובית של מדיניות קיצוץ הקצבאות, רוצה להציע לאלו שהנושא בוער בעצמותיהם, לנסות ולקדמו באופן מעשי. אני מאוד אשמח אם מדיניות הקצבאות תשתנה ותינתן קיצבת ילדים עבור שני ילדים בלבד לדוג'. אני מוכנה לעזור בניסוח ואם לדייק בהגאה על ניסוח קיים. אין לי מספיק ידע בנושא ליותר מכך. עכשיו בתקופת בחירות זו הזדמנות טובה להעלות נושאים, במיוחד כאלו השנויים במחלוקת. צריך לחשוב איך וכיצד. אפשר להתחיל בניסוח נייר עמדה כלשהו, בנסיון לעניין אנשי שטח ואקדמיה אקולוגים לפעילות, לגייס מועמדים "ירוקים" במפלגות השונות ולעניין אותן בקידום הנושא. אפשר להציג את היתרון גם מן ההיבט הכלכלי. אני חושבת שניתן לקבל עזרה גם מארגון שתיל.
http://www.shatil.org.il/sites/elections2009
יש מעוניינים?
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

הביצות שיובשו כ"פתרון" למלריה היו בעמק יזרעאל בעיקר
מיכל, למה הפתרון במרכאות? ככל הידוע לי בעמק יזרעאל באמת כבר אין מלריה מאז שהביצות יובשו.
אולי זה בעיתי מבחינות אחרות, אבל המלריה אכן הודברה להמון שנים.
בערך_מוחלט*

חלוקית אני בפנים. כבר שלחתי מכתב לאוהד אזרחי, אליו הפנה אותי עודד המחפש. למי עוד כדאי לשלוח? אולי אפשר להפנות שאילתא בכנסת?
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

חלוקית הי
מאוד יפה שאת חושבת על המעשה @}
אולי צריך קודם לברר איפה זה עומד היום. אני יודעת שביבי כבר קיצץ לא מעט. הוא בוודאי ישמח לקצץ עוד. רק תציעי לשים את החלשים בצד והוא הראשון שיקפוץ על הרעיון.
אז אני טוענת שלא רק לקצץ.
את הקיצוץ יש להעביר לילד ראשון ושני.
ואם כבר ביבי- איך הוא עובר כל כך גבוה בסקרים? מי ממשיך להצביע לאדם שמחזק את החזק על חשבון החלש. ועכשיו גם מעמד הביניים פגוע ממנו שהרי הוא זה ששחרר את הפנסיות והקרנות למשחקים הלולייניים של כלכלת העולם המערבי (בורסה).
אז מי מצביע לו? מי?

עוד בעיה ידועה וצפויה: אם ביבי ייבחר (אוף) אז כמובן שהוא עומד לצרף אליו את ש"ס שלא תתן יד לשום קיצוץ שכזה. נהפוכו. (אוף)
בערך_מוחלט*

דיצה תודה רבה על הקישור. ממש שמחתי לקרוא. אבל בסוף אין שם מסקנה לא? רק הכרה בבעיה.
חלוקית_נחל*

בדקתי באתר ביטוח לאומי, אם אין תכניות לשינוי הרי שקצבת הילדים אינה מעודדת ילודה כבעבר. על פי הנתונים באתר, סכום הקצבה שמגיע בעד כל ילד שנולד מ-1 ביוני 2003 הוא 152 ש"ח (החל ב- 01.01.2008) לכל ילד. במידה ומקבלים קצבת הבטחת הכנסה, מזונות, קצבת זקנה עם תוספת השלמת הכנסה או קצבת שאירים עם תוספת השלמת הכנסה זכאים לתוספת בעד הילד השלישי והרביעי במשפחה בלבד. סכום התוספת הוא 106 ש"ח (החל ב- 01.01.2008) לכל ילד. בעוד שערכם של הילדים שנולדו עד 31 במאי 2003 עולה ככול שמספרם עולה. ילד אחד זכאי ל 152 ש"ח ושניים ל-304 ש"ח ומכאן והלאה, כל המרבה- זוכה - 3- 486 ש"ח, 4 - 823 ש"ח ו-12 ילדים זכאים ל- 3519 ש"ח כלומר כל ילד זכאי ל- 293 ש"ח, כמעט פי שתיים.

אם יחול שינוי, אני מניחה שהוא תלוי תוצאת הבחירות. בכול מקרה, ניתן לעורר את המודעות לנושא גם דרך מועמדים ומפלגות וגם באמצעות אמצעי התקשורת. אני מניחה שלקראת הבחירות ניסים משעל ודומיו יחפשו נושאים מעניינים לדון בהם עם המועמדים השונים. בקישור שצרפתי יש כל מיני רעיונות. חשוב לגייס גם כמה אנשים מהתחום או לדאוג שיהיה מי שמוכן לייצג ולהציג את העמדה הנ"ל.

אני מסכימה שצריך מדיניות שתעודד במובהק משפחות קטנות. חשבתי לפנות במייל לכתב שפרסם את הכתבה שקישרה רוזמרין, רז גולדניק, הוא מתגורר כיום בארה"ב אבל אולי יסכים לעזור ברעיונות, עצות והפניות וגם אולי לאביב לביא. צריך איזה דף או פלטפורמה שבה ניתן יהיה לדון, לערוך סיעור מוחות, לשתף בתשובות, לאחד כוחות וכו'.

אני גם ממליצה לקרוא את דו"ח העוני של ארגון "לתת" ואת נתוני הארגון. אל ה"העניים הקלאסיים" שהכרנו הצטרפו משפחות מעמד ביניים, עם מספר לא רב של ילדים, שבעקבות מחלה, פיטורין וכו' הידרדרו לעוני, שלא לדבר על אחוז ניכר של עובדים ומועסקים שעדיין נזקקים לעזרה במזון. אז גם אם נתמוך בהעדפת משפחות עם מעט ילדים יהנו מכך חלשים
גם מרכז אדווה פירסם דו"ח לאחרונה על המדיניות הכלכלית והמוכנות לקראת משבר.
http://www.adva.org/

הצעתי לעבור לפעולה בגלל העיתוי. זה הזמן לשינוי, אם באמת רוצים להשפיע @}
נקודות_ורודות_אגדיות*

חלוקית,
אני עוד מעט אגש לקישורים שלך, לא ברור לי אם קראת כבר, אך כפי שכתבתי- אם מקצצים בילד שלישי ורביעי וכו' יש להעביר את הכסף ה"פנוי" ולהגדיל את הקצבה לשני ילדים.
חלוקית_נחל*

את דו"ח העוני של "לתת" קראתי ואת נייר העמדה של "אדווה" לא הצלחתי לפתוח. את התדריך של שתי"ל לא הספקתי לקרוא. הוא הרלבנטי מכולם, לטעמי. אני מבינה שאת חושבת שאם מקצצים בקצבאות יש להעביר את הכסף הפנוי ולהגדיל את הקיצבה לשני ילדים. אני מסכימה איתך. מה הלאה? את מעוניינת להתגייס בפועל לקידום הנושא?
בנוסף, היות והמדיניות הנוכחית לא מעודדת מספר ילדים רב, בכול אופן לא כבעבר, הייתי מחכה לראות אם חל שינוי לאחר הבחירות, כמה כל מפלגה הצליחה להשיג, מהם יחסי הכוחות, מיהם חברי הכנסת ומי יכול להיות שותף לקידום הנושא, ואם באמת יחול שינוי, להשתמש בחברי הכנסת באמצעות שאילתות, גיוס לובי וכו'.
כרגע, אם זה המצב הנוכחי כדאי, לדעתי, לחשוב על אפשרויות נוספות להעדפת משפחות קטנות ועידודן. וכמובן, לחשוב על דרכים להעלות את המודעות לנושא.
בערך_מוחלט*

חלוקית תודה על הקישורים המועילים. גם אם לא יחוקק שום חוק בכנסת (ואין לי תקוות מרקיעות שחקים), עדיין אני מקוה שתיוצר לגיטימציה לדבר על ילודה מבוקרת. כרגע זה לא מופיע אפילו במצעים של מפלגות ירוקות ולא ממש נתקלתי בזה אפילו לא באירגונים א-פוליטיים.
נקודות_ורודות_אגדיות*

חלוקית יקרה,
מה זה להתגייס בפועל?
אני עוד לא יודעת אם אני סגורה על עצמי מספיק, כדי לרוץ לקדם את זה. כמובן שקודם כל לדבר כדי להעלות את המועדות.
אני מאוד נוטה גם לדברים אחרים. שלי יחימוביץ- עסוקה בקידוח עומק (יענו מתעסקת כמעט רק בזה) לשיפור העבדות המודרנית וגם זה נושא מאוד מאוד חשוב.
חוץ מזה עוד לא החלטתי מה צריך לעשות עם אוייבנו- ללכת שמאלה יותר או ימינה יותר.
אבל בואי נתחיל במה את חושבת שאפשר לעשות בנדון הלאה?
בערך_מוחלט*

חדשות מהעולם: באיזה מקום הצליח הקמפיין בעד ילודה מבוקרת, הכי הרבה? אירן!. התשובה שנלקחה Population]מכאן control[/po]#cite note-42 הדהימה אותי וגם עשתה לי טוב בלב, כי מדובר כידוע במשטר דתי מאוד. לא היתה מדיניות של כפייה אלא רק עידוד.
עוד למדתי שאנשים חכמים מאוד, גם הם בעד ילודה מבוקרת, גם אם הם שייכים לעולם העתיק, אז כמובן היו יותר מרחבים, ובין השמות הכרתי את קונפוציוס, אפלטון, אריסטו, מקיאולי, תומס מלתוס, ברטרנד ראסל, מרגרט תאצ'ר, יצחק אסימוב ועוד ובמאמרים מקושרים שם גם שופנהואר וניטשה. סתם, אין לי ממש מושג מי זה יצחק אסימוב ותומס מלתוס :-).
חלוקית_נחל*

אבל בואי נתחיל במה את חושבת שאפשר לעשות בנדון הלאה?

אפשר לנסות ולהתחבר למועמדים ירוקים במפלגות ולנסות להעלות את הנושא למודעות. אני לא מדברת על הפגנות בצמתים. חשבתי על פנייה לעיתונאים ירוקים שהתוודעתי לכתיבתם. היות ואני מנותקת מאמצעי התקשורת וגם מהפוליטיקה הנוכחית אני בטוחה שלאחרים יש הרבה יותר ידע. התנסיתי בעברי המקצועי בעשיה דומה זה הכול. אני מצטערת שלא התפקדתי למפלגה כלשהי ולא למדתי את הנושא לעומק אבל גם עכשיו אפשר לראות מה ניתן לעשות. זהו בקטן. אני גם לא יודעת איזה סוג תמריצים אפשר לתת למשפחות קטנות שיעודדו אותן לא לגדול. צריך לחשוב על זה. כרגע, ממה שבדקתי הקצבאות הנוכחיות לא מהוות איזה תמריץ משמעותי לטעמי האישי בלבד. אולי אפשר לנצל את הזמן להכרת מועמדים ירוקים ובמידה שהמצב ישתנה ובאיזה הסכם קואליציוני עם ש"ס וכו' יחליטו לשנות את המצב ואז כבר אפשר יהיה לדעת מיהם בעלי הברית.
בכול מקרה שפונים בשם קבוצה יש לזה יותר כוח מאשר אחד/ת תמהוני/ת. כדאי שיהיו גם רעיונות כלשהם להציע
בכלל הנושא של עידוד משפחות קטנות יכול להתחבר לעוד עמדות, של אלו שחוששים מהעול הכלכלי של הקצבאות והנטל של אוכלוסיות שלמות שלא נוטלות חלק בשוק העבודה, עמדות דתיות, פוליטיות וכו'

לא הבנתי למה התכוונת.

מי יודע איזה מועמדים "ירוקים" נבחרו ברשימות של "קדימה" ומר"צ?
וגם איך המדינה מעודדת ילודה לא באמצעות הקצבאות, איזה הנחות אם בכלל מקבלים וכו'

ולסיום, ברוח החג, קיצרנו את נרות החנוכה לאורך מינימלי, כך שלא נצטרך לכבות באמצע וגם לא ידלקו זמן רב. חג שמח לכולם @}
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

סתם, אין לי ממש מושג מי זה יצחק אסימוב ותומס מלתוס.
אתה רציני? :-O
מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

אולי זה בעיתי מבחינות אחרות, אבל המלריה אכן הודברה להמון שנים.
אנטיביוטיקה וחיסונים?
הביצות יובשו בשנות ה-20, בעיקר כדי שאפשר יהיה לגדל משהו...
אני לא יודעת מה השמיד את זבוב הצה-צה בארץ - השמדה פעילה או ייבוש הביצות.
דיצה*
הצטרפות: 18 יולי 2005, 21:38

שליחה על ידי דיצה* »

דיצה תודה רבה על הקישור. ממש שמחתי לקרוא. אבל בסוף אין שם מסקנה לא? רק הכרה בבעיה.

נכון. יש לו עוד שיקולים בשאלת ה"פרו ורבו" בימינו מלבד האקולוגי וגם מהפן האקולוגי מסקנתו אינה חד משמעית. לא שחור לבן.
יוטי_לונדון*
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

אנטיביוטיקה וחיסונים?
כנראה שלא טיילת במזרח :-) .
מלריה זו מחלה מאד קשה שאנטיביוטיקה וחיסונים לא עוזרים נגדה.

אני לא יודעת מה השמיד את זבוב הצה-צה בארץ - השמדה פעילה או ייבוש הביצות.
הוא חי בביצות אז מין הסתם כשאין ביצה- אין לו איפה לחיות.

@}
רוזמרין*

שליחה על ידי רוזמרין* »

סתם, אין לי ממש מושג מי זה יצחק אסימוב ותומס מלתוס
אם במקום יצחק תקרא לו אייזיק זה יזכיר לך משהו?
תומס מלתוס
בערך_מוחלט*

_סתם, אין לי ממש מושג מי זה יצחק אסימוב ותומס מלתוס
אתה רציני? oh_
Jimmy Buffett :

Is it ignorance or apathy? Hey, I don't know and I don't care.
אשהאחת*
הצטרפות: 22 דצמבר 2008, 10:26

שליחה על ידי אשהאחת* »

יש לי רק ילד אחד, החותנת וכל הנשמות הטובות מנדנדות לי קבוע לעשות לו אחים. אולי אפשר להפנות את הנודניקים לדף הזה?:)
מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

הוא חי בביצות אז מין הסתם כשאין ביצה- אין לו איפה לחיות.
הבעיה היחידה שלי (היסטורית)
היא שאבא שלי קיבל חינין כטיפול מונע בשנות ה-40 כשכבר לא היו ביצות :-P
כנראה שלא טיילת במזרח
למזלי לא. אז בשביל מה החיסונים למי שנוסע?
בערך_מוחלט*

אולי צריך לספר פשוט את העובדות. אין תמריץ יותר גדול מזה. השאלה היא האם ישנם אנשים שלא מודעים לעובדות...
יוטי_לונדון*
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

היא שאבא שלי קיבל חינין כטיפול מונע בשנות ה-40 כשכבר לא היו ביצות
:-(

אז בשביל מה החיסונים למי שנוסע?
אין חיסון למלריה, לוקחים כדורים נורא חזקים שיכולים בעצמם לעשות סימפטומים של המחלה והם לא תמיד מגינים.
דלית_ב*
הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*

שליחה על ידי דלית_ב* »

המלריה באיזור החולה הודברה בעזרת DDT .
כשהחל היבוש המלריה כבר לא היתה בעיה, אבל כבר היתה מוטיבציה גדולה בקק"ל ותקציבים שהגיעו מתרומות, אז יאללה לעסק. עוד לפני הייבוש היו שאמרו כי כדאי מאוד להשאיר חלק מוצףֿ, אבל לא היתה הקשבה.
(המידע מהספר "הסביבה בישראל" שכתב אלון טל, מאוד מומלץ והרבה פחות מדכא ממה שהיה נדמה לי :-))
אנפה_אפורה*
הצטרפות: 13 נובמבר 2008, 23:37

שליחה על ידי אנפה_אפורה* »

חלוקית
הדף הזה נפתח בעקבות דיון בדף מפלגת התנועה הירוקה
נראה לי שהכי רלוונטי לעניין אותם בנושא
כתבתי להם מייל
עדיין לא קיבלתי תגובה
עודד נו....?
חלוקית_נחל*

אנפה לא הבנתי את הערתך. האם את מתנגדת לאיזכור מפלגות אחרות בדף הזה? למיטב הבנתי הוא נועד לקדם נושא ולא מפלגה. אם אני שוגה, אנא קבלי את התנצלותי.
אל חשש לא נראה לי שהנושא כול כך אטרקטיבי מה גם שכבר פנו אליהם @}
נקודות_ורודות_אגדיות*

חלוקית, פשוטן כמשמעו, לא החלטתי איך צריך לנהוג עם הפלשתינאים והאם יש פתרון חבוי בשמאל או בימין.
ובכל מקרה לא זה נושא הדף אז עזבי.
לגבי לעניין פוליטיקאים- בראש השנה כתבתי לשלי יחימוביץ בנושא. היא מבחינתה לא ממש רוצה להיכנס לזה וטוענת שזה נושא נפרד שצריך לבחון אותו לגופו. היא עסוקה כידוע- בלשפר את מעמדם של העובדים ועסוקה מאוד בקבוצה החלשה.
ניתן לכתוב מיילים לכל המפלגות הירוקות.לא קשה למצוא אותן בימים אלה...
אנפה_אפורה*
הצטרפות: 13 נובמבר 2008, 23:37

שליחה על ידי אנפה_אפורה* »

הי חלוקית
להיפך,
אני בעד לעניין כמה שיותר אנשים בנושא ורצוי אם אפשר גם כאלה שיכולים גם להשפיע :-)
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

טוב, בימים האחרונים הפכתי בנושא הזה הרבה בדעתי.
והגעתי למסקנה מעניינת:
שאם כבר ללדת - אני מעדיפה שאנשים כמו אנשי האתר הזה יהיו אלה שיילדו יותר ילדים, ובטח שלא יקצצו בילדים.

הסיבה היא, שבאופן יחסי אין כל-כך הרבה אנשים עם מודעות עצמית ואכפתיות אקולוגית.
כך, שאם אלה יקצצו בילדים - לא תהיה לזה מי יודע מה השפעה משמעותית על צמצום האוכלוסין.
מצד שני - דווקא מהאוכלוסיה הזו יכולים לצאת אנשים שיביאו לשינוי משמעותי בעולם.

יוצא שמבחינת כמות - האנשים המודעים לא ישפיעו הרבה אם יצמצמו בצאצאים.
אך מבחינת השפעה של צאצאים שיביאו - לא חייבים כמות עצומה של אנשים מודעים, אלא רק שתהיה מסה מספיקה, ושתהיה להם אכפתיות אמיתית וכוח השפעה.
(אני בונה את תפיסתי על ההשערה, שאנשים שיגדלו במשפחות עם מודעות עצמית ואכפתיות - יהפכו בעצמם להיות כאלה...)

הבעיה, שאם כן נמשיך בקו שהתחיל בדף הזה - ייצא שדווקא האנשים היותר מודעים הם אלה שיְיַשמו את המסקנות - וכך יילכו וייכחדו, וכל השאר שמבחינתם זה 'אכול ושתֹה' - הם אלה שימשיכו להרבות את עצמם לדעת.

זה מצב שאני לא רוצה שיקרה.
נכון, שבאופן כללי כדאי לפעול לצמצום האוכלוסיה, אך מה לעשות - לדעתי דווקא האנשים המודעים והאכפתיים הם יותר חיוניים לכוכב הזה, ומהם הייתי רוצה שייוולדו יותר צאצאים שישפיעו לטובה על העולם.

(סליחה אם זה נשמע קצת 'גזעני', אך לא דיברתי על קבוצה מסוימת של אנשים שיש לה מאפיינים גנטיים. כל אחד יכול להפוך להיות אדם מודע....
וזו כמובן דעתי ותחושתי האישית.)

אז בבקשה, אנשי באופן - ודווקא אתם - תמתנו קצת את ההתלהבות שלכם להיות הראשונים שמיישמים מסקנות, ואל תרוצו כ"כ מהר להצטמצם.
{@
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

_מה זה בדיוק מהלך החיים הטבעי????? יש מהלך חיים שהוא לא טבעי? יש אחידות דעים על מהו טבעי? יש התנהגות טבעית הנהוגה אצל כולם? אני מאוד הייתי שמח אם המילה הזו הייתה יוצאת מהלקסיקון.

המילה הזאת לא יכולה לצאת מהלכסיקון, כי כל מי שמוציא אותה מתנהג באופן שגורם לגנים שלו לצאת מהלכסיקון. אם הוא לא עושה ילדים - התכונה של לא לרצות ילדים לא תעבור הלאה. כל התנהגות שחוזרת על עצמה בכל התרבויות ובכל התקופות - היא טבעית.

הצעתי לעבור לפעולה בגלל העיתוי. זה הזמן לשינוי, אם באמת רוצים להשפיע

קשה לי להאמין שנצליח להכניס את זה למצע של מישהו. אפילו התנועה הירוקה לא הכניסה את זה למצע שלה. נראה לי שב- 4 שנים הקרובות צריך לעשות עבודת שטח עם הרבנים ואנשי הדת המוסלמים ורק אז יהיה אפשר לפנות למפלגות. בעיקרון ביהדות אם עושים בן אחד ובת אחת - זה נחשב לקיום מצוות פרו ורבו. הרבה נשים מקבלות היתר מהרבנים לקחת גלולות אחרי כמה ילדים. השאלה היא אם נצליח לשכנע את הרבנים שגם סחר חליפין עם משפחות אחרות נחשב. למשל משפחה עם 2 בנים תתקזז עם משפחה עם שתי בנות ואז יצא ששתי המשפחות ביחד קיימו את המצווה ולא יצטרכו לעשות עוד ילדים. אני הולכת לבקר בדף החדש _פעילות ציבורית למען ילודה מבוקרת
נקודות_ורודות_אגדיות*

אהבת עולם
איזה פוסט חמוד כתבת.
זהו, שאיכשהו כשאני קוראת דברים כאלה , נולדת לי איזו שמחה בלב, על המשך החיים.
זה מאוד אפוקליפטי כל החשיבה של צמצום הילודה. עושה משהו קודר בלב ואולי זו הסיבה שקשה לי להיסגר על זה.
קונפליקט קשה בין הרגש וההגיון.
אנה*
הצטרפות: 30 יולי 2002, 22:56

שליחה על ידי אנה* »

אהבת עולם,
אני יכולה להעיד על עצמי, ונראה לי שאני לא היחידה כאן, שגדלה בבית לא באופני בעליל בלי שום מודעות אקולוגית. ובכל זאת הגענו לזה בדרך כלשהי.
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

אני מבקשת להזכיר ולהפציר שוב בכולנו

נכון, הריון ולידה הן חוויות מדהימות. גם אני רוצה לחוות אותן. אבל גם אם שוכחים את הנושא האקולוגי שבפיצוץ אוכלוסין, יש כבר היום המון ילדים שזקוקים לנו.
לאמץ ילדים זה קסום, להיות בתי אומנה לילדים זה קסום. זה לא פשוט. אבל הם כאן, והם זקוקים לנו.

חישבו גם עליהם, לא רק עלינו |L|
חיבוק
אלה
אהבת_עולם*

נקודות, תודה. :-). אהבתי את תגובתך.

אני יכולה להעיד על עצמי, ונראה לי שאני לא היחידה כאן, שגדלה בבית לא באופני בעליל בלי שום מודעות אקולוגית. ובכל זאת הגענו לזה בדרך כלשהי.
זה כן. בטח שזה קורה. (גם אני דוגמא כמובן)
אבל בהרבה מקרים זה לא קורה, כפי שנראה אם נסתכל מסביב.

לעומת זאת, אני מתארת לעצמי שאנשים שגדלו במשפחות מודעות, כמו כאן באתר - גם עם הרבה אהבה וכבוד בין הורים לילדים - וגם עם אכפתיות סביבתית של ההורים - הם בעצמם יגדלו להיות בעלי מודעות ואכפתיות סביבתית כמעט ללא יוצא מן הכלל.
כך שבמקרה הזה זה יותר על בטוח.

כמובן שכמעט כל מה שעולה כאן הוא היפותטי, אין לדעת באמת מה יהיה.
ובכל זאת - אנשי באופן הם האחרונים שאני רוצה לראות אותם מצמצמים ילודה.
אהבת_עולם*

לאמץ ילדים זה קסום, להיות בתי אומנה לילדים זה קסום.
אלה, את צודקת !

וזה גם עונה על הצורך שהעליתי - כמה שיותר ילדים שגדלים במשפחות בעלות מודעות ואכפתיות.
כך, שאם אתם כבר שוקלים ללדת פחות מסיבות סביבתיות - בבקשה שזה יהיה תמורת אימוץ !
חדשה_ישנה*
הצטרפות: 23 מאי 2008, 01:16
דף אישי: הדף האישי של חדשה_ישנה*

שליחה על ידי חדשה_ישנה* »

עונה לשאלה המקורית, למרות שיש לי "עבודה" יותר קריטית לעשות בנושא האקולוגי (אני ממחזרת אבל לא מקמפסטת, ויש לי עוד מה ללמוד...).
באופן תיאורטי- מובן. באופן מעשי- אני נושאת עכשיו ילד שלישי... כשהרצון לילד עלה, ומשום מה עלה הפעם בצורה חזקה ביותר, ממש התבטא בדיכאון ותחושת חוסר, השיקול האקולוגי נדחק הצידה...

לאמץ ילדים זה קסום, להיות בתי אומנה לילדים זה קסום.
להיות בית אומנה זה חלום שלי (כן, כן, חלום)- בגיל צעיר מאוד. בכל פעם שאני שומעת על ילדים שעוברים התעללות, בחדשות וכו', הרגש אומר לי לעשות את זה. והשלושה שיש לי זה לא בִּמְקוֹם... אני עכשיו צעירה, בת 26, וכשיגדלו הילדים שלי בהחלט יש לי מחשבות וכוונה להקדיש את חיי לילדים האלו... (מכירה זוג שלקחו כמה ילדים וגם קיבלו בית, והאשה קיבלה משכורת (מינימלית) ע"מ להיות כמו אם- בית בפנימיה... במקרה שלהם הייתה להם תינוקת (או שתיים, לא זוכרת בדיוק) וזה לא עבד. ולכן אני אחכה שאהיה פנויה לכך מבחינת הילדים שלי. וגם שהילדים שלי לא ירגישו חסך, אלא שיהיו גדולים ויבינו, ואולי גם יחוו דיעה לגבי כמה ילדים ניקח וכו'...)

א-ב-ל, וזה אבל גדול: בגיל 22, לפני הילד הראשון, רצינו להיות משפחת אומנה. עשיתי טלפונים ורציתי להתחיל תהליך ואמרו לי... שכדי להיות משפחת אומנה צריך שיהיו לנו ילדים משלנו, זאת כנראה כדי שלא נהיה לבד כאשר נסיים את תפקידנו עם ילד אומנה, למשל אם משפחתו השתקמה או הוחלט שיימסר לאימוץ...
ולכן דחיתי את העיניין בכמה שנים.
אבל בהחלט זה חלק מהתכנון.
לילה_טוב*
הצטרפות: 24 נובמבר 2002, 23:01
דף אישי: הדף האישי של לילה_טוב*

שליחה על ידי לילה_טוב* »

ביום שישי התפרסם ב"הארץ" מאמר מתורגם שמספר על תהליכי אימוץ, בעיקר בחו"ל ובמדינות עולם שלישי, שבפועל היתומים האמיתיים שבאמת אין להם הורה אחד או משפחה מורחבת שדואגת להם, הם לרוב חולים או במצב קשה או מבוגרים מדי, והמאמצים מהמערב לא רוצים אותם.
וכדי להשיג תינוקות שהמערביים ירצו, יש ממש תעשייה של חטיפת ילדים ומכירת ילדים וכל מיני דברים איומים כאלה.
כך שצריך לשים לב שלא שופכים את התינוקות עם המים מרוב התלהבות להציל את העולם.
ניסיתי להביא קישור אבל זה כבר בארכיון שלהם. זה נקרא "יתומים בעירבון מוגבל" אי-ג'יי גראף/הראלד טריביון, בדף המאמרים שבחלק הראשי.
הזיה*
הצטרפות: 24 דצמבר 2008, 18:20

שליחה על ידי הזיה* »

מעניין אותי התחושה של אנשים שיש להם באמת שליטה על עתידו של המין האנושי כפרט ושל כדור הארץ והיקום ככלל
הרי אנחנו עוד לא סגורים אם אנחנו קיימים
למרות אמרתו של דקארט
"אני חושב משמע אני קיים"
הרי איננו באמת מאמינים באמירה זו, ע"ע מטריקס,

כמו כן, לא פעם אנו מתעוררים ותוהים מה או מי עומד מאחורי כל זה - אל אחד, אלים, אלילים וכו'
האם באמת הכל צפוי והרשות נתונה ?
או שמא הכל פיקציה, מעין ניסוי בסגנון "ניסוי דוסאדי" מאת פראנק הרברט
מעיין ניסוי פרטני של גזע עליון טכנולוגית ו/או אינטלקטית

אם כך הרי לעצם הדיון על צמצום או הגדלת הילודה אין באמת משמעות
רוזמרין*

שליחה על ידי רוזמרין* »

אם כך הרי לעצם הדיון על צמצום או הגדלת הילודה אין באמת משמעות
קצת הזוי, הזיה.
בכל אופן ולעצם העניין- לפי משנתך אין משמעות לכלום אז בשביל מה כתבת?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ואם עכשיו אני (42) בהריון רביעי, והבעל (50) מציג בפניי את הדף הזה, לא אותו ספציפית, + זה שהוא כבר רוצה לצאת לפנסיה... ואני מרגישה שהתינוקת הזו חייבת להיות איתנו...
בערך_מוחלט*

טוב אז אולי לא כל כך קולחת כמו שחשבתי...
קודם כל אתמול נולדה לי אחיינית (קורה במשפחות הכי טובות...).

דווקא מהאוכלוסיה הזו יכולים לצאת אנשים שיביאו לשינוי משמעותי בעולם.
ברור שבנאדם שגדל במשפחה ירוקה, הוא בעל סיכויים טובים יותר לטפח הרגלים ירוקים. אבל בקשר להשפעה על אנשים, אני לא חושב שזה פקטור. אני משוכנע למדי שאין דרך לגרום לאדם לאמץ ערכים מסוימים, אלא זו בחירה אישית ואי אפשר לנמק זאת, מעצם ההגדרה של ערך. אפשר ליידע בעובדות, נתונים, עובדות שהן כבר גלויות למדי. עושה רושם שמי שלא יודע, פשוט זה בגלל שלא רצה לדעת. ברמת ההרגלים אם כן, יש יתרון למי שנולד למשפחה ירוקה, אולם ברמה יותר מעמיקה, רמה שדרושה לעניות דעתי לעשות שינוי אמיתי באדם, לכל אדם סיכוי שווה לגמרי. חבל לחשוב בסטריאוטיפים. זה בדיוק החומר שממנו נוצרות מעמדות.

אני מעדיפה שאנשים כמו אנשי האתר הזה יהיו אלה שיילדו יותר ילדים
אוקיי נגיד שיש להם כאריזמה מטורפת והם משפיעים על אנשים להפוך להיות ירוקים, ואז גם להם, למומרים, מותר לעשות ילדים כי הם הרי גם מהגזע הירוק הנעלה. גם קיימות כאן כמה סתירות לוגיות: ראשית בכל זמן נתון, כאשר הירוקים מתרבים בשיעור פחות מהאחרים, יקח זמן לא רב עד שהאחרים יעלו עליהם במספריהם. כדי להגיע לרמה שהקבוצת הירוקים תשפיע על האחרים, דרוש אחד מהמצבים הבאים: או שהם מסוגלים להמיר המונים במהירות ואז ממש אין צורך ברבים מהם, או שהם מגיעים למספרים די גדולים, אולי אפילו הרוב, אבל כדי שהאנשים ה"ירוקים" יקבלו מסה קריטית דרוש המון זמן והמון אוכלוסיה ירוקה, ובמצב כזה ממילא האוכלוסיה תחרוג מיכולת כדוה"א.

דבר שני אני ממש לא חושב שמישהו ישתכנע מ"ירוק" שאומר לו תשמע אני מביא ילדים כי אני נעלה, אבל לך אסור. אין בזה לא יושרה לא דוגמא אישית לא כבוד ומן הסתם זו תראה כמו צביעות.
בערך_מוחלט*

הנבואות של מלתוס נתבדו, כיון שתפוקת המזון הוגברה. הגברת תפוקת המזון פירושה ציפוף איום ונורא של בעלי חיים, תוך התעללות מזעזעת, הורמונים לבעלי חיים לצמחים, כימיקלים רעילים באוכל שלנו כריתה ייבוש וכו'. לא אמשיך כי אני ודאי מתפרץ לדלת שאינה טרוקה, אך אולי לא לגמרי פתוחה. בכל מקרה הגברת תפוקת המזון, גם אם נתעלם מהחסרונות שלה והבעיות הרציניות שהיא יצרה ועוד תיצור (למשל זנים לא עמידים), הרי שעומדת כרגע בקיפאון ואילו קצב הילודה ממשיך.
עודד_המחפש*

איך לא הזכירו פה עדיין את סדרת ישמעאל של דניאל קווין?
חובה!
ירק_רק*
הצטרפות: 03 ינואר 2009, 13:19

שליחה על ידי ירק_רק* »

הרי שעומדת כרגע בקיפאון ואילו קצב הילודה ממשיך
אם כך, נבואותיו של מלתוס לא נתבדו, אלא רק היו בהמתנה כמה שנים, לא?
אהבת_עולם*

מה זה 'נבואותיו של מלתוס'?
בערך_מוחלט*

איך לא הזכירו פה עדיין את סדרת ישמעאל של דניאל קווין?
אשמח להחכים.

אם כך, נבואותיו של מלתוס לא נתבדו, אלא רק היו בהמתנה כמה שנים, לא?
הצדק עמך, אא"כ תהיה איזו תגלית מדעית מפוצצת משהו כמו חיטה שגדלה על הירח.

מה זה 'נבואותיו של מלתוס'?
מתוך ויקיפדיה:
מלתוס חזה כי אוכלוסיית העולם מכפילה עצמה כל הזמן, בעוד ייצור המזון גדל לאט הרבה יותר. והתוצאה לפי מלתוס תהה צמצום משמעותי של מזון לכל אדם. תחזית זו התבססה על הרעיון שגידול בלתי מרוסן של האוכלוסייה גדל בשיעור הנדסי, כאשר אספקת המזון גדלה בשיעור חשבוני. משמעות הדבר לפי מלתוס היא, קטסטרופה ורעב גדול אשר בסופו של דבר יובילו לצמצום האוכלוסייה.
ירק_רק*
הצטרפות: 03 ינואר 2009, 13:19

שליחה על ידי ירק_רק* »

אא"כ תהיה איזו תגלית מדעית מפוצצת משהו כמו חיטה שגדלה על הירח.
לא צריך לגדל חיטה על הירח, מספיק להמיר גידולים שלא למטרות מזון כגון פרחים, כותנה או זרעי ביו-דיזל למזון.
ואפשר גם לעצור את הפיכת שטחים חקלאיים לשכונות ווילות, קניונים, כבישים רבי נתיבים ונדיבי מחלפים.
כמו כן, תיקון קל בגישת החלוקה: לייצר מזון לא במטרה שמעטים ירוויחו הון על גב כל שאר הציבור, אלא ייצור מזון לטובת הזנת הציבור.
במצב הקיים, רבים המקרים שלחקלאי לא משתלם לגדל מזון, ובמקום זאת יגדל משהו אחר או ישכיר את השטח שלו למחסנים. אך מעל לכל, חלומו הרטוב של כל בעל קרקע חקלאית הוא ההפשרה: לחלץ את אדמתו הדוויה מקיפאון החקלאות לטובת גן עדן הבניה הלא-רוויה. אמן!!!
הקפה*
הצטרפות: 01 ינואר 2009, 21:53

שליחה על ידי הקפה* »

בנביאים כתוב שבאחרית הימים שני שליש מאוכלוסית העולם ימותו ורק שליש ישאר כדאי לכם לחפש זאת בנביאים כדי שתדעו מה לעשות כדי להיות בשליש שישאר.
הקפה*
הצטרפות: 01 ינואר 2009, 21:53

שליחה על ידי הקפה* »

בנביאים כתוב שבאחרית הימים שני שליש מאוכלוסית העולם ימותו ורק שליש ישאר כדאי לכם לחפש זאת בנביאים כדי שתדעו מה לעשות כדי להיות בשליש שישאר.
הסירו דאגה מליבכם הכל בשליטה
בערך_מוחלט*

לא צריך לגדל חיטה על הירח, מספיק להמיר גידולים שלא למטרות מזון כגון פרחים, כותנה או זרעי ביו-דיזל למזון.
בעיקר צריך לכרות יערות גשם. רוב הדברים שמגדלים הם דברים נחוצים. השאר זה אחוז קטן.

ואפשר גם לעצור את הפיכת שטחים חקלאיים לשכונות ווילות, קניונים, כבישים רבי נתיבים ונדיבי מחלפים.
אבל איפה יגורו ואיפה יסעו כל המתווספים לאוכלוסיה? כמעט כל דירה חדשה שנבנית הורסת שטח ירוק. זה בולט כאשר רוצים לעשות את זה על חשבון שמורות טבע, כמו למשל ברמת השופט, אבל זה חבל גם שעושים את זה בואדיות קטנות, בינות בתים שאומרים הרבה לאנשים פרטיים, ופתאום מקימים שם בית.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

בעיקר צריך לכרות יערות גשם
אתה לא רציני, נכון?
שיבולת*
הצטרפות: 28 נובמבר 2002, 21:39

שליחה על ידי שיבולת* »

_בעיקר צריך לכרות יערות גשם
אתה לא רציני, נכון?
בערך_מוחלט*

אתה לא רציני, נכון?
אולי חלה כאן אי-הבנה, אני מתכוון שכדי להגדיל את תפוקת המזון היום, לא די בביטול ענפי חקלאות כגון פרחים וכו' (כמו שכתב ירק רק) אלא יהיה הכרח לכרות יערות גשם (וזה הרסני כמובן). מצטער אם לא התנסחתי בצורה ברורה מספיק.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יהיה הכרח לכרות יערות גשם
מאיפה הבאת את זה? אין שום בעיה להגדיל את תפוקת המזון. יהיה קשה לתת לכולם בשר בקר בכמויות שאוכלים האמריקאים, אבל אוכל (כולל בשר) אפשר לגדל לכולם. החקלאות ממשיכה להתייעל כל הזמן. בעיית הרעב היא לרוב בעיית עוני - לא מחסור במזון, אלא מחסור בכסף. כלומר בעיה בהקצאת המשאבים.
בערך_מוחלט*

כבר עתה כורתים יערות גשם בקצב מפחיד. הקצב הזה כאמור הוא הנדסי וגורם נזק במהירות הרבה יותר גדולה ממה שעשויים לחשוב. האם בילדותינו מישהו חשב שימכרו מים בבקבוקים. שמעתי שביפן מוכרים גם חמצן בשקיות (זו לא בדיחה). זה פשוט נושא כל כך מדובר שאני לא יודע מאיפה להתחיל... אולי רק אבקש ממך לפקוח עיניים ולהביט סביב. בעצם קודם להפעיל את ההיגיון:
אפשר לגדל לכולם
לפני שאני מתווכח לגבי המצב כיום, אני רוצה לשאול אותך מה זה בשבילך "כולם". אתה (או את?) חושב שאפשר להתרבות עד אין סוף? האם העולם הוא אינסופי?
רק להסתובב פה בארץ ולהבין כמה היא קטנה... כמה מעט ואדיות עוד נותרו ולראות שגם הם ילקחו כי צריך מקום לבנות בתים. האם אתה יודע שרוב רובו של האוכל כאן בארץ מיובא? גם אם היו רוצים אין כאן מקום לגדל מזון, אפילו לא קרוב. 7 מיליון איש דורשים הרבה יותר דונמים מאשר נשאר פה בארץ. עשה את החישוב. האם אתה חושב שכל כך קל להפיק מזון?

החקלאות ממשיכה להתייעל כל הזמן
כתבתי למעלה (שלשום) מעט על משמעותה של "התייעלות" זו. ההגיון שלי אומר לי שבטבע יש כזה עושר, אבל אף מין לא מנסה לקפוץ מעל התחת. לכל עץ יש אינטרס לייצר כמה פירות שרק יוכל, אך יש סיבה שאינו עושה כך... מדובר באבולוציה של מיליוני שנים. הרי העצים הרבה יותר מתוחכמים מכל יצירה שיצר האדם. אז אם הבנת על מה אני מדבר יש כאן חומר למחשבה. אבל גם אם נניח לספוקלציות שלי כרגע בצד. הרי עדיין הדעת נותנת שהעולם הוא סופי. לעומת זאת ניתן להתרבות עוד ועוד. החקלאות של היום תלויה בריסוסים וכימיקלים ועושה שימוש אינטנסיבי במים ואנרגייה. איכשהו אני לא רואה בזאת התקדמות. וכבר מזמן לא היתה התקדמות משמעותית שאני יודע עליה בחקלאות. צריך לקחת בחשבון גם הליכה אחורה- לפעמים יש מגפות (אירלנד, תפוחי אדמה), קרות וכו'. גם בלי להתחשב בעובדה זו אני צופה שכבר בעשור הקרוב, מחירי הסחורות החקלאיות יעלו באופן תלול (ואפילו עלייה קטנה יחסית תגרום למשבר). זה יקרה בשנים הקרובות, פשוט כיון שאחרת החקלאי לא יכול להתקיים. שאני רואה את מחירי המזון יחסית למוצרים אחרים זה ממש מצחיק. קרקע חקלאית עולה כל כך הרבה (כי היצע הקרקעות קטן והביקוש עולה). צא וראה כיצד עומדות הקרקעות במושבות והישובים החקלאיים בבורם, מחכים לגאולת ההפשרה כפי שנכתב כאן למעלה. פשוט לא משתלם לאנשים ליישם חקלאות בשטח ועצים זה כבר לא בנשמה שלהם.
טוב אם ארצה כאן על איכות הסביבה אאלץ לכתוב מגילות. אשמח קודם לשמוע את מחשבותיך לגבי מה שנכתב כאן. מקווה שתבין כמה שביר הוא המצב וכמה מהר הוא יכול לצאת משליטה.
בערך_מוחלט*

האזרח דרור, רק עכשיו קראתי את המאמר שלך. פספסתי את זה משום מה קודם. אני שמח לראות שיש אנשים רציניים בתנועה הירוקה. אני מקווה שזה ימצא את ביטויו במצע של המפלגה.
בערך_מוחלט*

הלכתי אחרי הלינקים בכתבה שהביא האזרח דרור ומצאתי שם דיון מענין שנושאו הוא אותו נושא כמו הדיון כאן. כותב הכתבה, אביאן והאזרח דרור רהוטים הרבה יותר ממני בהעברת הרעיון. מה שמצחיק הוא שגם הם השתמשו במשל המעלית ואני בטוח במאה אחוז שלא קראתי את הכתבה הזו קודם. גם שם שאנשים נדחקים לפינה פתאום מוציאים את הטיעון: אין לך מושג מה יהיה מחר. הדיון הוא מהאביב אשתקד ולא נראה שקרה משהו מאז מלבד כמה הנהונים ברמת ה- יש צדק בדבריך. עושה רושם שיש צורך בגיבוש תכנית פעולה, ע"מ לעשות שינוי חיובי.
ניבה_שקד*

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

בתור התחלה, הייתי מעבירה חוק לביטול הצורך במרשם רופא לצורך קניית גלולות למניעת הריון...

זה יעזור הרבה יותר מכל תכנית הסברה...
בערך_מוחלט*

_בתור התחלה, הייתי מעבירה חוק לביטול הצורך במרשם רופא לצורך קניית גלולות למניעת הריון...

זה יעזור הרבה יותר מכל תכנית הסברה..._
רעיון מעולה, השאלה אם זה לא מסוכן (לא מבין בזה בכלל).
בערך_מוחלט*

כתבה מעניינת ששלחו לי. הנושא מתחיל לחדור לתודעה של מנהיגות העולם.
נקודות_ורודות_אגדיות*

בערך מוחלט
זה נהדר שמעלים את זה, אבל תראה איזה ממוצעי ילודה קטנים יש שם...
לך תגיד את זה למוסלמים הדתיים ליהודים הדתיים..
נראה לי תרחיש הרבה יותר אפשרי:
רעב המוני! אין מה לעשות, או אולי רעידת אדמה עצומה שתבלע חלק גדול, או איזה חיידק קטלני.
בקיצור צריך להנות מכל יום שחולף והכל עומד על קנו.
נקודות_ורודות_אגדיות*

נתקפתי ביאוש יש לאמר.
ועל כך התנצלותי, כשאתה ככה בתנופה.
ניבה_שקד*

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

_בתור התחלה, הייתי מעבירה חוק לביטול הצורך במרשם רופא לצורך קניית גלולות למניעת הריון...
זה יעזור הרבה יותר מכל תכנית הסברה...
רעיון מעולה, השאלה אם זה לא מסוכן (לא מבין בזה בכלל)._

כל התערבות הורמונלית בגוף יכולה לגרום לתופעות לוואי, אבל פעם סיבת המוות העיקרית היתה מוות בלידה וגם כיום לא חסרים סיפורי לידות בעייתיים. כך שללידה יש לרוב יותר תופעות לוואי... אישית - תמיד לקחתי גלולות בלי מרשם, ואף פעם לא הרגשתי שום תופעות לוואי...
עודד_המחפש*

וידאו של הרצאה מאלפת בת כשעה של ד"ר אלברט ברטלט על גידול באוכלוסיה, גידול בצריכת משאבים, וכו' : אריתמטיקה, אוכלוסיה ואנרגיה

הוא מראה בצורה מדעית אך ברורה לכל אדם חושב, איך הגידול באוכלוסיה נוגד כל נסיון להגיע לתרבות בת-קיימא. הוא מתחיל בהסבר מתימטי של גידול מעריכי (אקספוננציאלי) וממשיך בהדגמה של המשמעות של זה מבחינת גידול אוכלוסיה, שיא תפוקת הנפט, ופתרונות טכנולוגיים כאלה ואחרים.

כתבתי על זה גם ב{{}}הרצאות מומלצות.
בערך_מוחלט*

תודה עודד!
הרצאה טובה, מתחילה בדוגמאות ומשלים ובהמשך מובאים גם נתונים וחישובים.
מתוך ההרצאה:
שמים חיידק בבקבוק בשעה 11. כידוע, חיידקים מתרבים ע"י חלוקה כלומר חיידק הופך ל-2 חיידקים, השניים הופכים ל-4 וכן הלאה). החיידקים מתחלקים כל דקה. גודל הבקבוק הוא כזה שהוא מתמלא בשעה 12. באיזו שעה הבקבוק חצי מלא? ב-11:59. כמה אנשים לדעתכם יתפסו את חומרת המצב בשעה 11:59? שלא לדבר על שעה 11:58 שרבע שלישים מהבקבוק ריקים, שלא לדבר על 11:55 ש31/32 מהבקבוק פנויים ומחכים לפיתוח. עכשיו נגיד שבשעה 11:58 פתאום מישהו ממושבת החיידקים מוצא 3 בקבוקים נוספים! עוד כמה זמן לדעתכם אפשר להמשיך בקצב הגידול שהיה לאותה מושבה, בהתחשב בזה שעכשיו יש להם 4 בקבוקים במקום האחד שהיה? אריתמטיקה פשוטה מראה שכאמור ב12 הבקבוק הראשון מלא, ב12:01 שני בקבוקים מלאים וב-12:02 כל הבקבוקים מלאים!

עוד מתוך ההרצאה, הוא מפריך פיתרונות טכנלוגיים מרכזיים המוצעים כיום. הוא אף תמה על כך שכמעט אף אירגון ירוק לא מדבר על בעיית הילודה ואומר שהם רק ימותו יותר בחן מאשר אלו שלא שומרים (תרגום חופשי).
ניבה_שקד*

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

הוא אף תמה על כך שכמעט אף אירגון ירוק לא מדבר על בעיית הילודה ואומר שהם רק ימותו יותר בחן מאשר אלו שלא שומרים (תרגום חופשי).

|Y|
בערך_מוחלט*

ברגע שהמשאבים אוזלים, כל אותה אוכלוסייה שלא נתמכת פשוט חייבת למות. אם באר מספיקה ל30 אנשים ואף לא איש יותר ויש 100 אנשים, אז או שכולם ימותו או ש-70 לפחות, אבל אין דרך שלישית. המשאבים מדלדלים ואם לא תופסים זאת בזמן, כל אותם אנשים שתוחלת החיים שלהם עוד גדולה, ימצאו את עצמם במצב הזה במוקדם או במאוחר. קצת דוגמאות בחישובים גסים ולא יסודיים בכלל. נניח שבשנת 2050 האוכלוסיה מונה כ12 מיליארד. לפחות חצי מהם מתחת לגיל 30 ויחיו עוד 50 שנה, עד לשנת 2100- שנה שבה ע"פ הערכות מרבית הגיאולוגים, תגמר מרבית הנפט. בשנה זו העולם יוכל לתמוך רק ב1-3 מיליארד איש וזה כאמור במקרה הטוב. כמה "צריכים ללכת"? אם הילודה תפסק לגמרי בשנה זו 3-5 מיליארד איש! אבל כמובן שהטימטום האנושי ינצח והילודה לא תיפסק, אז אפשר בשקט להעלות את המספרים: בין השנים 2050 ל2100 5-10 מיליארד ימותו! וכל אחד מאיתנו אחראי! זה לא יקרה כמובן ביום אחד, כושר הנשיאה של כדור הארץ לא ירד בבת אחת מ12 מיליארד ל1-3 מיליארד אלא יקרה בהדרגה, וכל פעם ימותו מי שאין ידו משגת. בדיוק כפי שקורה באפריקה. האסון לא יתרחש ב2100 אלא בהדרגה עד ל2100 ובהחלט חלקנו נחיה לחזות בהצגה, אם מהשורה הראשונה אם מהאחרונה.
לא לקחתי בחשבון אנרגיות חלופיות. בצוק-עיתים שכזה, לא תהיה ברירה אלא להשתמש בחלופה הכי קרובה לנפט מבחינת יעילותה וכיום לצערי הרב, מדובר באנרגיה גרעינית. על שלל הבעיות של אנרגיה זו ראוי לפתוח דיון עצמאי, אך לצורך הענין אומר שהיא אינה מגיעה ביעילותה לאנרגיית הנפט בתור התחלה. שנית אין דרך להתמודד עם פסולת רדיואקטיבית (מלבד הטמנה במדינות אחרות מהעולם השלישי :-). יש סכנה מהמפעל עצמו ויש סכנה של פיתוח נשק גרעיני ומתקפה על המפעל עצמו. יש תרומה להתחממות הגלובלית, היות והם למעשה מנועי חום, ויש הרס נרחב מכריית אורניום. בישראל אגב חושבים אותו דבר ובגלל זה לא נעשה כאן שימוש נרחב באנרגייה גרעינית (והנושא נבדק).
שימוש שכזה באנרגיה גרעינית יפחית משמעותית את מספר הנספים, לפחות בתחילה אך עדיין מדברים בכפולות שלמות של מיליארד. שנית, לטווח הארוך אנו נראה כאן שואה גרעינית או אנשים עם עיניים בגב :-).
החישובים שעשיתי דלעיל, הם בהנחה שחלוקת המזון נעשית שווה בשווה לכל העולם, אך לא כך היא כמובן, במיוחד אם מדובר במפעלים גרעיניים (ופרומו אנו רואים היום בסוגיית הגרעין של אירן ודרום קוריאה). כמובן אם מדינות מסוימות יחזיקו ברזרבות של מזון, מספר הנספים יגדל.

לא דברתי עוד על ההתחממות הגלובלית ועל המגפות שנוחות לפרוץ שהזמנים קשים, ואיך בהתחשב בזאת, נצטרך אפילו יותר אנרגייה.

צריך גם לזכור שלישראל אין נפט משלה ומוכרים לה רק עודפים- אם יש!. עוד יש לזכור שבלי כמות מספקת של נפט, אנו נמצאים בעמדה מאוד מאוד נחותה מבחינה צבאית. אז יסגר הברז של ישראל? הסינריו שלי שבשנות ה-30 של מאה זו, תהיה צומת. בשנה זו יבינו מה הבעיה, אך אנשים לא יהיו מוכנים לוותר על העמדת צאצאים, ויעדיפו במקום זה לפצוח במלחמה. בעזה שם החיים ברמה מחרידה שאתה חוטף דכאון רק מלהסתובב שם, אבל קצב הריבוי הוא מהגבוהים בעולם. בסביבות 2050 צפויים להיות שם כ-7 מיליון איש וזה רק ברצועת עזה (בלי יהודה ושומרון). בישראל צפיים להיות כ-14 מיליון איש. אספקת הנפט תיפסק הרבה לפני 2100 יש לזכור שגם בחקלאות אנו תלויים עד מאוד בייבוא ולזכור שחקלאות מודרנית משמעה הפיכת נפט לאוכל.

אז מה אני מציע? לצמצם את הילודה כמובן בצורה דרסטית. לפתח את החקלאות ולצמצם כמה שאפשר את התלות ביבוא. לפתח כאן קיום ריאלי שלוקח בחשבון את הנתונים. מדינות שלא יעשו כן, ימצאו את עצמן בבעייה מאוד גדולה!

הנתונים בסיוע מנוע עיבוד הנתונים החדש wolframalpha.com
נקודות_ורודות_אגדיות*

בערך מוחלט.
חזק ואמץ. אל תתעייף מלדבר על זה, זו שליחות.
לצערי דברך דברי טעם והלוואי שנעצור בזמן..
אני מאמינה בחלחול איטי ואני בטוחה שדבריך אכן , לאט לאט מהדהדים לאנשים בראש.
בסופו של דבר, ממש כמו האקלוגיה, גם הנושא הזה יהיה בכותרות ולא רחוק היום-
שזה יהיה הנושא הבוער בכל העולם.
שנזכה לראות פה אוכלוסיה אנושית חיה, נושמת , נעימה, מודעת ולא עם עיניים בגב..
שליחת תגובה

חזור אל “תכנון משפחה”