תכנון הריון באופן טבעי

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שאלה קטנה - איפה אפשר לקנות את המדחום המיוחד שמראה שתי ספרות אחרי הנקודה?
אני לא מוצאת כזה בשום מקום...
תודה תודה למי שמוכנה לעזור.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי הילה* »

למחפשות מדחום עם 2 ספרות אחרי הנקודה, אפשר למצוא ב"בייבי טסט" באינטרנט ב39 ש"ח
http://www.babytest.co.il/sl.asp?kat=5
המון הצלחה!
אופטימית*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2005, 14:19

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אופטימית* »

שלום רב, אני מנסה להכנס כשלושה חודשים להריון. יש לי רגישות בלתי פוסקת בשדיים. כמו רגישות לפני קבלת הווסת החודשית. עד עתה קיבלתי וסת חודשית כרגיל ועוקבת אחר ההפרשות. אף על פי שפעם אחת הופיע לי כתם דם בהפרשה וגילתי שזהו סימן לביוץ. שאלתי היא האם יכול להתקיים הריון תקין ועדין לקבל ווסת חודשית?
מניקה*
הצטרפות: 26 נובמבר 2002, 23:37

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי מניקה* »

אופטימית - יכול להיות דימום בהריון אבל ממה שאני מבינה (לא חוויתי) שונה מווסת אם כי אצל חברה שלנו היא ממש חשבה שהיה לה מחזור ובדיעבד הסתבר שכבר היתה בהריון. בהצלחה!
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

אני רוצה להכנס להריון, האם שימוש בסבון אינטימי יכול לשבש את התנאים האידיאלים להשרדות הזרע?
תודה
ענת
נתי_בהריון*
הצטרפות: 16 יוני 2006, 12:35

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי נתי_בהריון* »

שלום ,
הפסקתי עם הגלולות לפני כשנה וחצי ומאז היינו עם קונדום ואח"כ רק עם שיטת ההפרשות שהלכה מצויין עד שהחלטנו להכנס להריון והצלחנו תודות לשיטה כבר בנסיון הראשון.
אומנם יש לי עוד מספיק זמן עד לאחר הלידה אבל השאלות מתחילות לעלות אצלי - איך השיטה עובדת אחרי לידה? ואם אני אניק מלא?
אני לא אחזור לעולם לגלולות אבל גם קונדום ומשגל נסוג זה בעייתי , בייחוד לאחר שהבחנתי עד כמה זה יכול להיות קל להכנס להריון...
עודהפם*
הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 18:27

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי עודהפם* »

אחרי 13 חודשים של שימוש בשיטה למניעת הריון החלטנו לנסות להפוך את השימוש. אחרי חודשיים נכנסתי להריון. כלומר אצלי זה עבד! למדתי אצל מיכל שונבורן. מאוד מקצועי!

נתי בהריון מיכל אמרה לי בפירוש שאחרי הלידה אבוא אליה והיא תלמד אותי לפי הפרשות בלבד- בלי מדידת חום- איך לדעת מתי מגיע ביוץ. יש טבלה מיוחדת לזה.
זכור לי שהייתי אצלה בסדנא הייתה אמא ל4 שכל פעם נכנסה להריון בזמן שהניקה ולא הבינה איך, היא תיארה גם כשהייתה בסדנא רטיבות רבה שלא נובעת מחשק מיני -כאשר ביתה הייתה בת כ4 חודשים, ומיכל אמרה לה שהיא תבדוק איתה לעומק אך נראה לה שהיא לפני ביוץ. לאחר שבועיים היא קיבלה את המחזור הראשון. כך שתחזרי למי שלמדת אצלה ותקבלי הסבר מעמיק איך בודקים.
בהצלחה.
נתי_בהריון*
הצטרפות: 16 יוני 2006, 12:35

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי נתי_בהריון* »

משיקולי מרחק ותקציב לא למדתי אצל אף אחת...
פשוט למדתי מהאתר - כל יום בחנתי את ההפרשה ורשמתי ביומן ואחרי כחודשיים , שלושה כבר ידעתי בוודאות מתי הביוץ.
האמת שזה לא כל כך קשה ועובד יותר טוב מהערכות ביוץ היקרות.
אחרי הלידה אני כן אלך למדריכה , יש לך מישהי שאת ממליצה עליה בסביבות זכרון יעקב - פרדס חנה או באיזור באר שבע - מצפה רמון ?
אנונימי

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אנונימי »

מתארגנת קבוצה לסדנא של רונה בראון בצפון השפלה (אזור נס ציונה).
פרטים, או אצלי בדפבית, או אצל רונה [email protected] (נא לכתוב נושא ברור מחשש לוירוסים)

להתראות!
גם_למבי*
הצטרפות: 20 אוקטובר 2006, 23:50
דף אישי: הדף האישי של גם_למבי*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי גם_למבי* »

מנסה לארגן סדנה באיזור נס-ציונה עם מיכל שונבורן. אם מישהי מעוניינת בבקשה כתבו לי בדף הבית ואשלח חומר בנושא.
לילה טוב!!!
שם הדף הוא כניסת הריון אבל מטרת הסדנא היא גם מניעתו ללא שימוש באמצעי הגנה לא טבעיים (למעט בימי פוריות כמובן)
שמש_נעימה*
הצטרפות: 01 פברואר 2005, 17:12

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי שמש_נעימה* »

זקוקה לתמיכה שלכן
אני מנסה להכנס להריון כבר זמן רב. (היה הריון לפני כמה זמן אך הוא לא החזיק.)
יש לי מחזור סדיר של 27 יום.
למדתי את שיטת ההפרשות ואני יודעת לזהות את ההפרשות הפוריות ולפעול לפיהן.
אך בינתיים זה לא מספיק וההריון המיוחל לא מגיע.... יש דרך יותר מדוייקת לדעת מתי הביוץ?
יש למישהי עצה בשבילי?
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מעתיקה לכאן מ ככר השוק (אפשר למחוק בעוד שבוע):
קורס פוריות בגישה טבעית- הקניית כלים מעשיים למעקב שיטתי, תיעוד ופענוח של מחזור הפוריות למניעת הריון והשגתו.
יפתח בגבעת עדה בשישי הקרוב 17.11.06
לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר 052-4836200
או במייל [email protected]
יהל*
הצטרפות: 07 דצמבר 2004, 23:48

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יהל* »

זקוקה לעזרה
יש לי הפרשה שקופה שקופה וצלולה ואני יודעת שזה סימן לביוץ .
1 ] האם ההפרשה השקופה זה ממש הביוץ או בעוד כמה שעות ?
אני רוצה לתכנן הריון שהעובר יהיה ממין זכר[ יש לי שלו.ש בנות]
אחרי שמופיעה ההפרשה השקופה לאחר כמה שעות אני מרגישה שאני רטובה ורק אם אני מכניסה אצבע אני מרגישה שאני עדיין חלקלקה ויוצאת הפרשה שקופה ונימתחת עם קצת לבן ונוזלי .
2 ] באיזה שלב אני הכי קרובה לביוץ על מנת לתכנן הריון ממין זכר.?[יש לי חברה שתכננה חמישה בנים כשהיא קימה יחסים ממש ביום של ההפרשה השקו
אשמח לקבל תשובה באקדם.
תודה יהל.
הרועה_בגיא*
הצטרפות: 13 נובמבר 2006, 17:43
דף אישי: הדף האישי של הרועה_בגיא*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי הרועה_בגיא* »

אם גיליתי בבקר שהטמפרטורה עלתה מה זה אומר על הביוץ, שהוא רק התחיל או שצריך לחכות לעוד טמפרטורה גבוהה, כי לפעמים היא יורדת ואח"כ עולה. זה מבלבל.
להרועה_בגיא*
הצטרפות: 15 נובמבר 2006, 12:44

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי להרועה_בגיא* »

זו אני יהל
מה שאני יודעת שלפי שיטת הטמפרטורה זה מאוד מבלבל גם אני מאוד יתבלבלתי עזבתי את השיטה הזאת ועכשיו אני עוקבת אחרי ההפרשה השקופה והצלולה
[אני כבר עוקבת יותר משנה ] ההפרשה דומה לחלבון של ביצה טריה .
תנסי גם את לעקוב אחרי ההפרשה לפי דעתי שיטת ההפרשה הרבה יותר פשוטה למעקב וגם את יכולה לראות אותה ואם את רוצה גם לקבוע את מין העובר לפי שיטת ההפרשה.
את יכולה לשלב גם את הבדיקה של הLH זה מאוד עוזר .
הרועה_בגיא*

תכנון הריון באופן טבעי

מה זה LH? ואיך קובעים את מין העובר לפי ההפרשה?
יהל*
הצטרפות: 07 דצמבר 2004, 23:48

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יהל* »

הרועה - בגיא שלום
הLH הערכה הביתית לבדיקת ביוץ והוא מזהה את הימים הפוריים כדי להיכנס להריון. אפשר ליקנות בבתי המרקחת ועכשיו יש מבצע בסופר פראם 2 ערכות ב130 ש"ח.
ובקשר לקביעת מין העובר יש לי חברה שתיכננה 5 בנים והיא הסבירה לי שכדי "לעשות" בן צריך לחכות להפרשה השקופה זו שדומה לחלבון של ביצה טריה .
לי יש שולש בנות ועכשיו אני מאוד רוצה בן ואני מתכננת לפי השיטה שלה [ היא לימדה עוד הרבה בנות שגם להם זה הצליח ].
האם יש לך ילדים?
לנתי_בהריון*
הצטרפות: 19 נובמבר 2006, 12:18

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי לנתי_בהריון* »

שלום
אני גם לא למדתי מאף אחת את השיטת ההפרשות , אני כמוך בחנתי אותם ואני יודעת שיש לי את ההפרשות כמעט במשך שבוע אבל יש יום אחד במשך השבוע שיש הפרשה ממש בכמות גדולה שדומה לחלבון של ביצה טריה ונמתחת.
האם לפי מה שאת יודעת ההפרשה הגדולה זו שדומה לחלבון של ביצה זה ממש יום הביוץ?
אשמח לקבל תשובה
תודה.
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

שלום לכולם
אני אמא לבכור בן שנה וארבע חודשים שיונק הנקה מלאה. מאז שנולד הגוזל אנחנו לא משתמשים באמצעי מניעה ובגללות אף פעם לא השתמשתי. ובכל זאת הריון לא מגיע. בהריון של הבכור נכנסתי תוך חודשיים. כמו כן אני בת 32. יש למשהו עצה ???
ענת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ענת* »

משהו יודע איך עושים בת , יש לי ארבע בנים ?

תודה ויום טוב לכולם
לענת*
הצטרפות: 21 נובמבר 2006, 15:19

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי לענת* »

לי יש שלוש בנות כדי "לעשות" בת את צריכה לקים יחסים יומים שלושה לפני הביוץ ואם את מכירה את ההפרשות הפוריות אז זה יכול מאוד לעזור לך .
את יכולה גם לאעזר בבדיקת ביוץ ע"י נתינת שתן לקים יחסים כמה שיותר עד שאת רואה שהבדיקה מראה שני פסים מאותו רגע שראית את שני הפסים לא לקים יחסים בכלל . תכנסי לדף איך עושים בנות .
אגב את יודעת איך עושים בנים?
הרועה_בגיא*

תכנון הריון באופן טבעי

כן יש לי בת כמעט בת 4
מהזהזה*
הצטרפות: 26 דצמבר 2006, 16:52

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי מהזהזה* »

יש לי כמה שאלות. אולי משיהי תוכל לעזור. סליחה מראש על התיאורים הגרפיים.
לאחרונה סוף סוף קיבלתי ווסת, אני שנתיים לאחר הלידה ומניקה במשך היום.
לפני הלידה היו לי מחזורים מאוד לא סדירים ובכל זאת הריתי פעמיים במהלך מספר חודשים (בפעם הראשונה ההריון לא התפתח).
אני מעוניינת בהריון ומנסה לעקוב אחר ההפרשות. החודש מספר ימים לאחר סיום הדימום הופיעו הפרשות שקופות ונמתחות בכמות קטנה שהתחלפו בהפרשות לבנות קרמיות. ביומיים האחרונים פתאום הופיעה הפרשה חלבונית ונמתחת מעורבת בהפרשה הלבנה. כמו כן אני מרגישה מין פעילות- התכווצות לא כואבת ברחם, קצת מזכיר צירים חלשים. מה זה צריך להיות? (הוסת צפוייה בעוד כשבוע).
האם יש קשר בין קיום יחסי מין וטיב ההפרשה - שמתי לב שלפעמים יום לאחר יחסי מין מופיעה ההפרשה החלבונית הנמתחת (ללא הריון כעבור שבועיים...). משהי נתקלה בתופעה המבלבלת הזאת?
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

אולי מישהי תוכל לעזור לי - כיצד נראו ההפרשות שלה בתחילת ההריון?
אני כבר כמעט שבוע אחרי התאריך שהייתה אמורה להיות לי ווסת ולא נראה לי שהיא תגיע..
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

מישהו עוד כאן? מקווה שמישהו יוכל "לאשר" לי כמה דברים...
אנחנו רוצים להכנס להריון!
אז ככה:
במחזור הקודם היו לי 5 ימי הפרשות שקופות: יומיים של הפרשות קלות, ביום השלישי הפרשה יותר שקופה ובכמות ממש יותר גדולה וממש נמתחת, ואז יומיים של החלשות ההפרשות עד שנעלמו. היום הראשון (חלש) היה יום 17 לפני המחזור הבא, היום השלישי בו הייתה ההפרשה הכי גמישה ונמתחת היה יום 15 לפני המחזור, וההפרשות נגמרו כאמור ביום החמישי, שהוא 13 ימים לפני שהתחיל המחזור הבא.

חשבתי שהיום האמצעי לעיל הוא היום של הביוץ, ולפיו הביוץ הנוכחי אמור היה להיות ביום שישי או שבת האחרון (היום יום שלישי). לפי כך, קיימנו יחסי מין ביום רביעי, חמישי ושישי וגם בשבת בלילה.
ביום שישי חשבתי שראיתי את התחלת ההפרשה, אך היה קשה לדעת בין כל נוזלי הזרע... ומאז לא שמתי לב להפרשה, אבל נדמה לי שלא הייתה, לפחות מאז שבת.
אתמול וביום ראשון לא קיימנו יחסים, והיום- הפלא ופלא- ההפרשה הפוריה- רבה, גמישה, נראית כמו חלבון ביצה (אם כי קצת לבן על השקוף), נמתחה לה מהנרתיק עד המים באסלה ואז נפלה למים והתכדררה קצת וצפה לה בהנאה! בעיקר שני הסימנים האחרונים לפי מה שקראתי-ההמתחות הרבה וההתכדררות- הם סימן שזאת ההפרשה הפוריה.

אז שאלתי היא- האם ייתכן וזאת ההפרשה הפוריה, היום? ואם כן, האם זה אומר שהביוץ יהיה מחר? או שההפרשה הפוריה הייתה בשישי או שבת?

זה החודש הראשון שלנו בנסיונות ואנחנו מאוד רוצים שזה יקרה הפעם- תזמון מושלם וכו'- אבל אני לא לחוצה ואם לא עכשיו- תמיד אפשר לנסות בחודש הבא. פשוט אשמח ללמוד ולהכיר יותר טוב את מה שקורה כאן בגוף הזה שלי.

(ולמי שרוצה להציע לי קורס- אומר שאני לא בארץ)

תודה על כל מחשבה, דיעה או מידע!
לב_בית*
הצטרפות: 06 מרץ 2007, 19:31

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי לב_בית* »

לא הייתי סומכת על המחזור הקודם, ומקישה בכזאת ודאות על המחזור הנוכחי.
כל מחזור שונה מקודמו.
נראה לי שעדיף להסתמך יותר על ההפרשות של המחזור הנוכחי, כמו גם אפיונים של פתח צוואר הרחם.
בהצלחה!
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

תודה על התגובה.
אני יודעת שכל מחזור שונה וכו', אבל בכל זאת אפשר ללמוד מהם משהו, לא?
ואם מדברים על המחזור הנוכחי... טוב, אני מניחה שאף אחד לא יכול להגיד לי בפרוש שזאת ההפרשה הפוריה, אבל אולי מישהי מכירה את התיאור מספיק טוב ויכולה לחוות את דעתה?
לב_בית*
הצטרפות: 06 מרץ 2007, 19:31

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי לב_בית* »

זה נשמע כמו הפרשה פוריה.
אני לא יודעת מתי קיימתם יחסים, את צריכה לוודא שזה לא שאריות זרע.
המתהריינת*
הצטרפות: 07 מרץ 2007, 12:52

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי המתהריינת* »

מי יודעת מה קורה להפרשות בזמן ההריון?
אני בתחילת היריון, המון הפרשות, עשיתי בדיקה וגיליתי צוואר רחם גבוה קשה וסגור
הפרשות מרובות לבנות חלביות סמיכות וחלקות.
האם זה יהיה ככה כל ההיריון או שזה משתנה?

אולי בעצם זה מתאים לדף הפרשות בהריון
plonit_carega*
הצטרפות: 07 מרץ 2007, 17:28

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי plonit_carega* »

thank you Lev Bait!
(forgive the English- i'm at work)
it's definitely not semen- if you look in my message above you'll see that our last time was on Saturday.
so- yesh! i'm fertile! and praying for a baby :-)
אישה*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 14:45

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אישה* »

גם אני אשה שרוצה ילד, כמה פשוט, כמה לא פשוט.
ולאחר הפואטיקה, להפרשות: אני בת 28 תמיד היה לי מחזור לא סדיר של כ-6-7 שבועות אולם אינני יודעת אם היה ביוץ בעבר.
לקחתי גלולות כשנה (עכשיו אני לא מבינה איך יכולתי) והפסקתי לפני חצי שנה , רוצים להכנס להריון, מאז היו 2 מחזורים עם ביוץ עם הפרשות די שקופות. ועוד 2 מחזורים ללא ביוץ (בדיקת דם) חום והפרשות לא סדירות המחזור האחרון פשוט לא הגיע ולקחתי לאחר 8 שבועות הורמון פרוגילוטון שעיבה את רירית הרחם וגרם למחזור.

כרגע אני ביום ה-42 שוב ללא ביוץ, חולמת על תינוקות, מחכה למחזור ומתלבטת מה לעשות- הרופאה ממליצה על איקקלומין, אני כמובן לא רוצה, מצד שני אם אין ביוץ ואין מחזור...
מישהי יכולה לעוץ עצה?
רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

ועוד 2 מחזורים ללא ביוץ (בדיקת דם)
את מתכוונת שככה ידעת שאין ביוץ? יש סיבה ש חום והפרשות לא סדירות, לא היה סימן מספק? או שאני לגמרי לא מבינה את כוונתך?

המחזור האחרון פשוט לא הגיע ולקחתי לאחר 8 שבועות הורמון פרוגילוטון שעיבה את רירית הרחם וגרם למחזור.
למה? לא מנסה להיות מעצבנת, רק לא מבינה מה המטרה של מחזור פיקטיבי.

כרגע אני ביום ה-42 שוב ללא ביוץ, חולמת על תינוקות, מחכה למחזור ומתלבטת מה לעשות- הרופאה ממליצה על איקקלומין, אני כמובן לא רוצה, מצד שני אם אין ביוץ ואין מחזור...
אני הייתי נותנת לזה עוד זמן. חצי שנה אחרי הפסקת גלולות זה גבולי, ואמרת גם שהיו שני מחזורים עם ביוץ. גם הייתי מנסה לעשות מה שאפשר כדי להוריד גורמי לחץ בחיים, כי הביוץ יכול להגיב לזה מאד לא טוב, וכבר יש את הלחץ האינהרנטי של עיכוב הביוץ...
אישה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אישה* »

תודה על התגובה, בדיקת ההפרשות וכו' לא היוו סימן מספיק מכיוון שאני "חדשה בתחום" וטרם התנסיתי במחזורי ביוץ סדירים שעל פיהם אוכל ללמוד את גופי, בדיקות הדם נתנו לי את התשובה שלא היה ביוץ.

אני לא יודעת מה לעשות כאשר המחזור פשוט נעלם למספר חודשים ואין ביוץ, כמה זמן בעצם אפשר להיות בלי מחזור? האין זה מסוכן לגוף? האם הוא פשוט יגיע מעצמו? ישנו כמובן הגורם הנפשי שגרם לי לקחת את התרופה- כי הכי קשה זה לחכות ורוצים כבר עוד צ'אנס להתחיל את המחזור מהתחלה, וכמובן הרופאה שממליצה-מלחיצה וטוענת שזה נותן לגוף איתחול.
האם ישנה המלצה לשיטה טבעית שמביאה את המחזור ומעוררת את הביוץ?
אישה_אחרת*
הצטרפות: 09 מרץ 2007, 16:13

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אישה_אחרת* »

למה הכוונה בצוואר קשה או רך? איך בודקים? אשמח לקבל הסברים
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

למה הכוונה בצוואר קשה או רך? איך בודקים? אשמח לקבל הסברים.

אוי, זה החלק שאני הכי פחות טובה בו. מדובר בצואר הרחם - אם את יושבת ומחדירה אצבע לנרתיק, את יכולה להרגיש את צואר הרחם מבצבץ לו מאחור, עם גומה קטנה וחמודה באמצע (כנראה שהיא נהיית יותר גדולה אחרי לידה וגינלית). זוית וקשיחות צואר הרחם משתנים במהלך המחזור, ואפשר להשתמש בו כסימן מסייע במעקב פוריות, בעיקר כששני הסימנים האחרים (חום ביקיצה והפרשות נרתיקיות) לא ברורים או מתנגשים. פה אפשרת למצוא הסבר מפורט עם איורים, אבל באנגלית. בכלל, זה אתר מוצלח ללמוד את השיטה.
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

_אני לא יודעת מה לעשות כאשר המחזור פשוט נעלם למספר חודשים ואין ביוץ, כמה זמן בעצם אפשר להיות בלי מחזור? האין זה מסוכן לגוף? האם הוא פשוט יגיע מעצמו? ישנו כמובן הגורם הנפשי שגרם לי לקחת את התרופה- כי הכי קשה זה לחכות ורוצים כבר עוד צ'אנס להתחיל את המחזור מהתחלה, וכמובן הרופאה שממליצה-מלחיצה וטוענת שזה נותן לגוף איתחול.
האם ישנה המלצה לשיטה טבעית שמביאה את המחזור ומעוררת את הביוץ?_

תראי, אני ממש לא מומחית, אז קודם כל - קחי את מה שאני אומרת בערבון מוגבל ולכי עם זה למומחית שאת סומכת עליה (רופאה או מטפלת אלטרנטיבית). אבל יש לי כמה רעיונות. קודם כל, הייתי מסתכלת על תזונה ועל משקל. רוב הנשים זקוקות לכך שלפחות 20 אחוז ממשקל הגוף יהיה מורכב משומנים כדי לבייץ, מה שאופנת הרזון המערבית מקשה עליו לפעמים. גם משקל יתר משמעותי יכול להוות בעיה. אלכוהול, קפה, סוכר וחומרי טעם וריח למיניהם לא ממש עוזרים לבריאות, ובכלל כדאי לעבור לתזונה טובה ומאוזנת לפני הריון (או סתם לחיים טובים). סביר להניח שאם את מסתובבת פה כבר עלית על זה, אבל אני כותבת ליתר ביטחון. וכמובן, לחץ יכול לגרום לדחיית ווסת, ולפעמים אפילו לביטולה.

עד כמה שידוע לי, אין סיכון בתקופות ארוכות ללא מחזור. בכלל, בהתחשב בזה שאמצעי מניעה זה חדש ושבקבוצות ציידים לקטים תקופת הפריון מתחילה מאוחר יותר ונגמרת מוקדם יותר מאצלינו, סביר להניח שלרוב הנשים ברוב התקופות מחזור היה משהו די נדיר. מה שכן, אם את לא מבייצת באופן קבוע זה יכול אולי להעיד על בעיה אחרת.

אני מניחה שיש גם שיטות טבעיות למיניהן לעידוד ביוץ, אבל בזה אני ממש לא מבינה, אז אני אשאיר לאחרים.
תוהה_חדשה*
הצטרפות: 11 מרץ 2007, 10:06

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי תוהה_חדשה* »

ביקשתי במייל וקיבלתי מיד מאילנה דגני אילן (המייל שלה מופיע כאן באתר וגם בעיתון), את היומן הנשי. הוא מיועד לרישום של התחושות שלנו כדי לאפשר פיתוח של הקשבה לצרכים שלנו כפי שהם משתנים לאורך המחזור
לא מצליחה למצןא את היומן הנשי
אשמח מאוד לעזרה.אם מישהי נתקלה- אנא הפנו או צרפו.תודה
אישה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אישה* »

שוב, תודה. במצבים האלה אחת התחושות שמוסיפות ללחץ/ חוסר האונים היא התחושה של "מה לעשות?!" כשהתשובה הקשה מאוד ליישום היא- לחכות להרגיש טוב להתפלל.
כלפי האג'נדה התרופתית של הרופאים אני כמובן חשדנית. ואין בסביבתי אנשים שאני מרגישה מהם הבנה רוחנית-גופנית -מקצועית מעמיקה של הנושא.

בנות נשים (גברים?!) האם משהי יכולה להפנות לייעוץ מעמיק ואמיתי בנושא: איך להמשיך כאשר אני רוצה להכנס להריון והמחזור והביוץ נעלמו/נדירים?
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

שלום אישה, מבינה לליבך, הייתי במקום דומה, מחזורים ארוכים ולא סדירים, ניסיתי איקקלומין ופרגונל, ואפילו הפריות מבחנה , אך לא נכנסתי להריון. פניתי לרפואה אלטרנטיבית וזה מה שעזר לי. ממליצה לך מאוד על דיקור. ה"כהן הגדול "שטיפל בי בתחילת דרכי הוא אייל פוליטי מצפת. מומחה לענייני פיריון ויש אליו עליה לרגל. הוא יוכל לאבחן, לדקר ולתת צמחי מרפא. בי הוא טיפל בצמחי מרפא בלבד, ואחר כך היפנה למדקר באזור מגורי, ואחרכך עברתי למדקרת ורפלקסולוגית, המחזור נהיה סדיר יותר ויותר עד שנכנסתי להריון טבעי לאחר 9 חודשים של טיפולים אלטרנטיבים (ו 3 שנים של טיפולים קונוונציונליים שלא הניבו כל תוצאה). כמובן שכדאי לאבחן מה הבעיה במונחי הרפואה הקונוונציונלית, לעשות בדיקת דם הורמונלית, אצלי היו שחלות פוליציסטיות.(ויש באתר דף בנושא). וגם מצטרפת להמלצה הקודמת, שינוי תזונה לתזונה עשירה ומעודדת פריון , בהתאם לאבחנה שתעשה על ידי המטפל הסיני . אני באופן אישי מתוך הנסיון שעברתי מאמינה מאוד ברפואה הסינית וממליצה לך לנסות את הכיוון הזה. שיהיה לך בהצלחה, ואם יש עוד שאלות, אשמח לענות.
אישה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אישה* »

תודה רבה.
אישה_אחרת*
הצטרפות: 09 מרץ 2007, 16:13

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אישה_אחרת* »

תוכלי לפרט איזו תזונה היא יעילה לכניסה להריון ועוזרת? וכן יתקבלו בברכה עצות להורדת המתח שבוודאי אינו תורם לחוסר ההצלחה.
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

אותה תזונה שבאופן כללי טובה יותר לבריאות שלך, מה שמשתנה אישית, אבל בד"כ כולל הרבה ירקות, פירות, בשר אורגני, אגוזים, קטניות, ודגנים מלאים. העקרונות החשובים הם בישול ביתי, המנעות מחומרים משמרים/חומרי טעם וריח וצבע למיניהם, ולא להסתמך יותר מידי על הדגנים (כלומר, לא לאכול רק פסטה כל היום, אפילו אם היא מלאה - זו תזונה מאד ענייה). יש פה באתר המון דפים בנושא, עם די הרבה דעות שונות, אבל אני חושבת שזה מכסה את רובן (המחלוקות העקריות כפי שאני מבינה זה האם בשר חשוב והאם דיאטה רחבה חשובה, אבל תסתובבי ותקראי בעצמך ב מדור תזונה טבעית ). אם את בדרך כלל בדיאטת הרזייה, או רזה במיוחד באופן טבעי, צריך גם לדאוג לכמות השומנים בגוף, והייתי מתייעצת עם דיאטנית.

הורדת מתח - אני גם באותה סירה, מסיבות שונות, ומה שעוזר לי זה יוגה וטאי-צ'י, ולפנות זמן לעצמי. עוד רעיונות - פעילות יצירתית (אני מציירת), אמבטיות, וכמובן פעילות גופנית, מה שתמיד רעיון טוב (משפר בריאות, מוריד לחץ).
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

לאשה אחרת, מצטרפת למה שרחל ברמן כתבה, ובנוסף יש דגשים אישיים לכל אחת והגוף שלה ומה שחסר או לא מאוזן אצלה, אצלי באבחון הסיני, עלה קור ברחם, והמליצו לי לאכול הרבה ירקות שורש כתומים שמחממים את הגוף, הרבה מבושל, וגם בשר.
דגיגה*
הצטרפות: 17 מרץ 2007, 11:54

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי דגיגה* »

עוד דרך לבדיקת ביוץ היא בדיקה ע"י רוק. ישנן ערכות לבדיקה זו ואפשר לקנות אותן דרך האינטרנט. הן קצת יקרות- משהו בסביבות ה- 200 ש"ח אבל נשארות לכל החיים ואפשר לבדוק איתן חודש אחר חודש וגם להשוות בין חודשים (לעשות מעקב של חודשיים כדי לראות מגמות כו') כמו כן מי שמשווק אותן התקשר אלי באופן אישי אחרי שהזמנתי להסביר על השימוש והשאיר מספר טלפון לכל בעיה שלא תצוץ- אז אני ממליצה. לא זוכרת איך קוראים לזה- אבל פשוט תחפשי באינטרנט.

אוכל חם כולל גם הרבה קטניות- שעועית- בעיקר שחורה ועדשים. טוב לימי החורף שקפצו עלינו.

אני גם תפרתי לעצמי רצועת פליז בעובי של כ- 30 ס"מ שמקיפה את כל המותניים שהייתי לובשת מתחת לחולצה ולמכנס על הבטן התחתונה כדי לשמור על המקום חם.

אני יכולה להעיד על עצמי שלי לקח שנה להכנס להריון וזה אחרי 9 שנים של גלולות !!!! שהן בעצם 9 שנים שהגוף שלי לא בייץ! אם תשאלו את הרפואה המודרנית יגידו לכם כל הרופאים המומחים ביותר שאין שום השפעה ושביום בו את מפסיקה לקחת גלולות הגוף חוזר לתפקוד נורמלי- כנראה שזה לא כל כך פשוט.
אני מאמינה שהגוף צריך להתאושש- וגם שנה של גלולות ללא ביוץ דורשת זמן התאוששות לגוף.
אז "אישה" יקרה- תני לעצמך זמן, זה דורש הרבה אורך רוח וסבלנות והרבה אנרגיות.
אני מציעה לך גם להתחיל לעשות אהבה מהיום הראשון בו אין דימום או מהיום הראשון בעצם בו את מרגישה בנוח לקיים יחסי מין עם בן זוגך לאחר המחזור- להתחיל כמה שיותר מוקדם ולקיים יחסי מין כל יומיים (לא להגדיל ראש- כל יום מוריד את איכות הזרע...) בכל אופן זמן הביוץ משתנה מאישה לאשה ולעיתים מחודש לחודש. אני גילית שאני מבייצת כיומיים לאחר סיום הדימום כך שכל פעם שהייתי מחכה ליום האחד-עשרה שלאחר המחזור בעצם הייתי מפספסת את הביוץ שלי...
שיהיה בהצלחה!!!
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

עוד דרך לבדיקת ביוץ היא בדיקה ע"י רוק. ישנן ערכות לבדיקה זו ואפשר לקנות אותן דרך האינטרנט. הן קצת יקרות- משהו בסביבות ה- 200 ש"ח אבל נשארות לכל החיים ואפשר לבדוק איתן חודש אחר חודש וגם להשוות בין חודשים (לעשות מעקב של חודשיים כדי לראות מגמות כו') כמו כן מי שמשווק אותן התקשר אלי באופן אישי אחרי שהזמנתי להסביר על השימוש והשאיר מספר טלפון לכל בעיה שלא תצוץ- אז אני ממליצה. לא זוכרת איך קוראים לזה- אבל פשוט תחפשי באינטרנט.

זה נכון, אבל הערכות נותנות לך פחות מידע, ומידע פחות אמין, ממעקב אחרי חום ביקיצה והפרשות, ככה שלא ממש ברור לי למה להשתמש בהן. אני אומרת פחות אמין כי עד כמה שידוע לי הערכות בודקות את רמת ה-LH בדם (luteinizing hormone, באנגלית. למישהי יש מושג איך קוראים לזה בעברית?). רמת ה-LH עולה ישר לפני הביוץ, מה שבדרך-כלל מאפשר לזהות את הזמן האופטימלי לקיום יחסים (אלא אם כן מעדיפים בנות, אבל זה נושא לדיון אחר). רק מה, יש כל מיני מצבים שבהם יש ביוץ-דמה לפי הבדיקה (גיל מבוגר יחסית, שחלות ציסטיות, או סתם ביוץ שנדחה מפאת לחץ), לקיחת תרופות שונות לבעיות פוריות לא מאפשרת אותה בכלל, ואם יש בעיה אין את המידע המלא שיש ממעקב פשוט - נניח, אי אפשר לזהות אם יש בעיה פשוטה בכמות או באיכות ההפרשות.
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

הנה מה שטוני ושלר, שכתבה את Taking Charge of Your Fertility, כותבת על מחזורים לאחר הפסקת הגלולות (תרגום שלי):

נשים שמפסיקות לקחת אמצעי מניעה הורמונליים מופתעות לעתים קרובות שהמחזורים שלהן לא בהכרח ממשיכים באותה דייקנות וסדירות שהן התרגלו לה. אך עלייך לזכור שמחזורים על הגלולה מושלמים באופן מלאכותי. הביוץ לא בהכרח יתחדש מיד, בד"כ בגלל הדיכוי של ההיזון החוזר של ההיפותלמוס ובלוטת יותרת המוח. הגלולה יכולה לגרום לכל אחת מהתופעות הבאות אפילו חודשים רבים לאחר שמפסיקים ליטול אותה:

טמפרטורות יקיצה:
  • טמפרטורות גבוהות באופן מלאכותי
  • טמפרטורות שנראות חסרות קשר לחלוטין לנוזלי צואר הרחם (אפשר להשתמש ב"נוזלי צואר הרחם" במקום להמשיך עם "הפרשות"? הפרשות זה פויה. תרגמתי מילולית מ-cervical fluid)
נוזלי צואר הרחם:
  • היעדר דפוס נוזלי ביוץ רגיל, מה שיוצר דפוס לא פורה אפילו כשיש ביוץ
  • דפוס נוזלי פורה לכאורה, עם נוזלים מימיים או חלביים, במהלך כל המחזור
  • דפוס לא קבוע ואקראי של סוגים שונים של נוזלי צואר הרחם
השלב בין הביוץ והוסת (luteal phase):
  • זמן קצר בין הביוץ לוסת, המעיד על ביוץ לא מוצלח
דימום:
  • דימום כבד ואדום יותר מזה שהתרגלת אליו בזמן שנטלת גלולות
  • דימום קדם-ביוץ לא סדיר והכתמה בשלב שבין הביוץ לוסת
  • דימום וסתי קל לאחר ביוץ
כאשר אשה מפסיקה להשתמש באמצעי מניעה הורמונליים, המחזורים שלה יחזרו לבסוף לדפוס שהיה להם קודם, אך הזמן הנדרש לכך משתנה מאשה לאשה. ישנן נשים שאצליהן זה קורה כמעט מיד או לאחר זמן קצר, ואילו אצל אחרות התהליך יכול להימשך חודשים ואף שנים. השוני הגדול נובע משילוב בין סוג וכמות ההורמונים שניטלו, ובין הפיזיולוגיה הבסיסית של האשה.

אלו שלוקח להן זמן ארוך לנקות את התרופות מגופן הן לעתים קרובות צעירות או רזות (בעיקר אלו שאיבדו משקל בזמן נטילת הגלולות). נשים שהמחזור שלהן היה בלתי-סדיר לפני נטילת הגלולות יחזרו לרוב לדפוס דומה לאחר שיפסיקו ליטול אותן. בנוסף, עלייך להיות מודעת לכך שגם כאשר המחזור הטבעי מתחדש, אצל נשים רבות יש שלב קצר במיוחד בין הביוץ לוסת במשך החודשים הראשונים. התופעה משתקפת בפחות מ-10 מדידות של טמפרטורות גבוהות אחרי השינוי בטמפרטורות היקיצה.

לאחר הפסקת ההורמונים, אך לפני שנוצר דפוס קלאסי של בניה הדרגתית של נוזלים פוריים, נשים רבות מגלות שיש לנוזלים שלהן אופי חלבי. אצל חלקן יש נוזל שהוא שילוב בין דביק לרטוב. נשים אחרות מגלות שהנוזלים שלהן לא מגיעים לרמות פוריות מאחר והגלולה יכולה לפגוע בתפקודן של ה-cervical crypts שמייצרות אותן. כל הסימפטומים הללו יעלמו בהדרגתיות עד שהמחזורים ישובו לדפוסם הקודם, לפני נטילת הגלולה.

ברור אם כך, שדפוס הנוזלים שלך לאחר שהפסקת ליטול גלולות עשוי להיות מבלבל. לכן חיוני שנשים שמתחילות לעקוב אחרי סימני הפוריות שלהן בכדי להמנע מהריון לא יסתמכו רק על השיטה הזו עד שלא יוכלו לפרש את סימני הפוריות שלהן באופן מלא.
אנונימי

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אנונימי »

אנחנו מנסים להיכנס להריון והבנתי שלא כולן מבייצות ביום ה-14 למחזור.
קשה לי השיטה של המדידות וההפרשות.

אז הנה שאלת תם: למה לא סקס יום כן- יום לא ?? נשמע הגיוני לא ?! ככה אי אפשר לפספס ביוץ.
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

אנחנו מנסים להיכנס להריון והבנתי שלא כולן מבייצות ביום ה-14 למחזור.
ממש לא. וגם את, סביר להניח, לא מבייצת באותו יום כל מחזור.

קשה לי השיטה של המדידות וההפרשות.
זה נראה די מרתיע בהתחלה, אבל בחיי שזה לא כזה ביג-דיל - כשנכנסים לזה באופן קבוע זה הופך לממש פשוט, ובכלל, אם אין לכם בעיות את יכולה רק להשתמש בחלק מהשיטה כדי להיכנס עכשיו להריון (מעקב אחרי הפרשות). אבל אני ממש ממליצה להשקיע קצת אנרגיה עכשיו בהבנה טובה שלה, כי זה ממש כלי נפלא לכל החיים.

אז הנה שאלת תם: למה לא סקס יום כן- יום לא ?? נשמע הגיוני לא ?! ככה אי אפשר לפספס ביוץ.
האמת היא שכל עוד איכות הזרע של בן-זוגך טובה, באמת אין סיבה לזה. אבל בימינו יש בעיות זרע להרבה מאד גברים (לא ברור לגמרי למה - הזיהום? הקרינה? הדיאטה? הלחץ? בכל אופן זהו המצב), ואז כדאי שאיכות הזרע בעת הביוץ תהיה הכי טובה שאפשר. ספירת זרע נבנית כל פעם מחדש, אז לחכות יומיים במקום יום כדי שהיא תעלה עושה הבדל. אישית, אני הייתי מתחילה בהנחה שהכל בסדר, ואם זה לא הולך תוך כמה חודשים (עם מעקב, כן? לא חודשים אקראיים), הייתי מתחילה עם היום כן-יום לא, מפסיקה אמבטיות חמות ותחתונים צמודים לגבר, ואלכוהול, קפה, סיגריות, ואוכל מעובד לשני בני הזוג.
אחת_מהג'ונגל*
הצטרפות: 01 נובמבר 2006, 19:52

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אחת_מהג'ונגל* »

ואלכוהול, קפה, סיגריות, ואוכל מעובד לשני בני הזוג.

באלו כדאי למעט בכל מקרה אם רוצים להינס להריון.

שיטת היום כן-יום לא, נראת לי גם תלויה בחשק.
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

באלו כדאי למעט בכל מקרה אם רוצים להינס להריון.
ברור. אבל נראה לי שהרבה אנשים לא מבינים שזה גם חשוב לגבר.
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

אלמונית 1 יש לכם אתר מאוד מרגיע ומשכנע אצלי המחזור מגיע כל 11 לחודש בד"כ סדיר כל 31 אני חושבת החודש המחזור איחר בצורה משמעותית והגיע אחרי 37 יום כנראה בגלל שחודש פברואר היה קצר והגיע בתאריך 19.02.07 איך אני אמורה לחשב את הביוץ שלי החודש.
והאם יש קורס כזה באשור נהירה?
כל הכבוד על הסובלנות לענות לכולן על התשובות בהמלחה לכולם.
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

אצלי המחזור מגיע כל 11 לחודש בד"כ סדיר כל 31 אני חושבת החודש המחזור איחר בצורה משמעותית והגיע אחרי 37 יום כנראה בגלל שחודש פברואר היה קצר והגיע בתאריך 19.02.07 איך אני אמורה לחשב את הביוץ שלי החודש.
אני לא בטוחה מי זו אלמונית 1, אבל באופן כללי השיטה שמתוארת כאן בדף לא משתמשת בביוצים קודמים כדי לנחש את הבאים, כי כמו שראית בעצמך גם אצל נשים שהמחזור שלהן בד"כ סדיר יש מחזורים יוצאי דופן. חוץ מזה, אין דרך לדעת מתי הביוץ רק מאורך המחזור, כי אורך השלב שבין הביוץ לווסת משתנה מאשה לאשה, ואורך השלב שבין הווסת לביוץ יכול להיות ממש אקראי לפעמים.
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי מיכל* »

אני מבולבלת וזקוקה לעזרה (בבקשה).
מקבלת מחזור כל 5 לחודש ז"א 30-31 ימים.
החודש לא לקחנו סיכון בחישוב הביוץ וקיימנו יחסים יום כן - יום לא במשך כל החודש עד לפני יומיים שבעלי נסע לכמה ימים וממילא אלה כבר לא אמורים להיות ימים פוריים.
אלא שההפרשות מבלבלות אותי: בימים שחישבתי שאמור להיות ביוץ באמת היו ההפרשות מהסוג הפורה אלא שכאלה יש לפתע גם ביומיים-שלושה האחרונים (שלא ייתכן לדעתי שהם פוריים! אני אמורה לקבל בעוד כמה ימים ממש).

האם ההפרשות קורות גם בלי קשר ?
אלה לי החודשים הראשונים ממש בבדיקת הפרשות ומשמעותן!

תודה רבה רבה!
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

יכול להיות שמשהו גרם לגוף שלך לדחות את הביוץ (לחץ או מחלה, נניח), ואז הייתה בניה של הפרשות לקראת ביוץ שבסוף לא היה, ועכשיו יש שוב בניה לקראת הביוץ הדחוי. אם תמדדי חום ביקיצה במחזורים הבאים תוכלי לראות אם באמת היה ביוץ או לא, בגלל שעליה בטמפרטורות מופיעה רק אחר כך.
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי שני_צו* »

למיכל,

גם לי יש בימים לפני קבלת הווסת הפרשות שמזכירות את ההפרשות הפוריות. אלו לא הפרשות פוריות אלא סוג של הפרשות מקדימות לווסת (לא חושבת שיש לכולם, לי יש).
גם אותי זה מאוד בלבל בתחילת השיטה :-). היום כשאני קצת יותר "מומחית" אני כבר שמה לב להבדלים בינהן שלא קשורים רק לזמן ההופעה.

בהצלחה..
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי מיכל* »

תודה על התגובות.
שני, אני מקווה שאלה לא הפרשות של לפני ווסת :-( , בעוד 4-5 ימים נהיה חכמים יותר ...
האם יש לך נסיון במדידת חום שחר לבדיקת הימים הפוריים?
אשמח אם יש לך טיפים מעבר להסבר הבסיסי.
עוד_פלונית*
הצטרפות: 11 אוגוסט 2003, 18:53

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי עוד_פלונית* »

כמה זמן הביצית "מחכה"? אם הרגשתי הפרשות חלבון ביצה הערב, האם מחר עדיין רלוונטי?
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

האם יש לך נסיון במדידת חום שחר לבדיקת הימים הפוריים?
סליחה מיכל, פספסתי את ההודעה שלך קודם. יש לי נסיון כזה, ולמעשה זה המדד העיקרי שבו אני משתמשת, מכיוון שאצלי הוא מאד ברור ולעומת זאת דפוס הנוזלים מבלבל, ובעיקר מכיוון שאני משתמשת בשיטה בכדי להימנע מהריון. חשוב להבין שמדידות חום שחר משקפות את הביוץ בדיעבד, כלומר אם את רוצה להיכנס להריון, מעקב אחרי נוזלי צואר הרחם יעיל יותר.

אשמח אם יש לך טיפים מעבר להסבר הבסיסי.
לאיזה סוג טיפים את מתכוונת? אני אשמח לחלוק, אני פשוט לא בטוחה מה את מחפשת.

כמה זמן הביצית "מחכה"? אם הרגשתי הפרשות חלבון ביצה הערב, האם מחר עדיין רלוונטי?
תלוי בדפוסים האישיים שלך. לי, למשל, יש 5-7(!) ימי הפרשות חלבון ביצה לפני הביוץ, אבל יש נשים רבות שיש להן רק יום-יומיים. בקיצור, תתעוררי מחר ותראי אם יש גם אז הפרשות חלבון וככה תדעי עם רלוונטי. וכמובן תנהלי רישום - כדי שאם לא ילך ישר בהתחלה, תוכלי לראות מה הדפוס האופייני לך לפעמים הבאות.
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

נו, אני מרגישה עכשיו קצת מטומטמת, כי אני רואה שאת כבר עוקבת אחרי הפרשות ואני בעצמי המלצתי לך למדוד חום שחר... אז תתעלמי מההודעה הקודמת.

אני אנסה לתאר מה אני עושה: יש לי שעון מעורר קטן לידי ממש שקבוע ל-7:30 בבוקר, ולידו דפי הרישום, העט והמדחום. ב-7:30, בהנחה שישנתי טוב (מדידה נחשבת רק אחרי 2-3 שעות שינה רצופה לפחות), אני מתעוררת קלות, מכבה את השעון, תוחבת את המדחום לפה, וכשהוא מצפצף אני שמה אותו חזרה ונרדמת בקלות, כי לא ממש הייתי ערה בכל הסיפור הזה מלכתחילה. כשאני מתעוררת באמת, אני מדליקה שוב את המדחום ורושמת את המדידה. אם היה והתעוררתי לפני 7:30 (שירותים, חתולה מעצבנת, יתושה מזמזמת וכו'), אבל בערך אחרי 5:00, אני מודדת אז תוך כדי השתדלות להישאר רגועה ומנומנמת עוד קצת כדי לא להעלות את החום, ומכבה את השעון כי למה להתעורר סתם? ומציינת אח"כ ברישום את שעת המדידה - צריך לקחת בחשבון שככל שהיא יותר מוקדמת החום נמוך יותר, ולהיפך.

זהו. הרישום הוא בצורת גרף (אפשר לראות כאלו בכל האתרים שעוסקים בכך) וקל לראות את העלייה בטמפרטורות, אבל שווה לך להסתכל על גרפים אחרים קודם כדי לדעת מה את מחפשת. בעיקרון, את יכולה להשתמש בכלל שעלייה של ביוץ משתקפת בלפחות 3 מדידות שגבוהות כולן מלפחות 6 המדידות שלפניהן בלפחות עשירית המעלה.

בקשר למדחום - עדיף להשתמש בכזה שמציג שתי ספרות אחרי הנקודה, אבל אם אין לך תנסי עם רגיל ותראי - כשהתחלתי השתמשתי במדחום רגיל די הרבה זמן וזה שיקף את הביוצים שלי בלי בעיה, אבל אם העליות שלך יותר "עדינות" אולי הוא יפספס.

אני מקווה שזה עוזר!
עוד_פלונית*
הצטרפות: 11 אוגוסט 2003, 18:53

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי עוד_פלונית* »

לי, למשל, יש 5-7(!) ימי הפרשות חלבון ביצה לפני הביוץ, אבל יש נשים רבות שיש להן רק יום-יומיים. בקיצור, תתעוררי מחר ותראי אם יש גם אז הפרשות חלבון וככה תדעי עם רלוונטי.
ואם אין מחר בבוקר? כמה זמן הביצית מחכה, אם בכלל, אחרי שאין יותר הפרשות חלבון ביצה (כלומר ביוץ)?
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

אלמונית 1 בוקר טוב אני אמורה לקבל מחזור היום 19.04.07 וזה מס' ימים שאני לא מצליחה להירדם עקב בעיית מיני גלי חום , באם המחזור לא מגיע בימים הקרובים יש אפשרות שסמינים אלו מבעים על הריון?
אשמח לקבל את עזרתכם
המשך יום מקסים
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

ואם אין מחר בבוקר? כמה זמן הביצית מחכה, אם בכלל, אחרי שאין יותר הפרשות חלבון ביצה (כלומר ביוץ)?
בעיקרון כמעט כלום, אבל יש סיכוי לביוץ כפול - כלומר שתשתחרר עוד ביצית עד 24 שעות לאחר מכן, אז לכי על זה.
כמעט*
הצטרפות: 17 יוני 2007, 17:57

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי כמעט* »

שאלה:
כבר כמעט שבוע שיש לי הפרשות כמו של ביוץ.
למישהי יש מושג מה זה אומר?

(לא יודעת אם זה קשור, אבל בתקופה הזאת אני סובלת גם מכאבי בטן חזקים, בעיקר בלילות.
אפרת_מ*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי אפרת_מ* »

בשאקטי מישהי שפגשתי הציעה להשתמש בבדיקות ביוץ באמצעות רוק למניעת הריון.
http://www.babytest.co.il/site/index.asp?proID=4

רחל כותבת כאן שלדעתה זה פחות אמין משיטת המעקב העצמי שמשלבת 2 דברים.
מישהי אחרת כתבה פה שממילא החום זה לא מדד טוב.
(ואפשר לשלב את המירוסקופ רוק יחד עם בדיקת הפרשות כשיש יותר מידע על המועד)

מישהי השתמשה במכשיר הזה למניעת הריון?

האמת שהמכשיר נראה לי יותר אמין ומדויק, בעיקר אם נדרשת קימה בשעה אחידה בבוקר - מה שכרגע לא ריאלי עבורי.

האמת היא שנראה לי מפחיד ללא קונדום. אולי כי דקה וחצי אחרי שפעם הפסקתי לקחת גלולות אז נכנסתי להריון.
ובכך אין בעצם ממש הבדל בין שיטת מעקב ההפרשות לבדיקת הרוק.
ינשופה*
הצטרפות: 09 מרץ 2007, 10:17

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ינשופה* »

מישהי השתמשה במכשיר הזה למניעת הריון?
אני משתמשת, אבל רק כליווי למעקב אחר הפרשות, כשאני בוודאות לא מבייצת המראה של הרוק מראה זאת בבירור, אבל קצת לפני וקצת אחרי קשה מאוד להבחין בשינוי בוודאות.
גם אני לא קמה כרגע בזמן קבוע ולכן וויתרתי על מדידת החום ברגע שראיתי שאני מסוגלת להבחין בהפרשות ביוץ ואפילו להרגיש בביוץ מתרחש (נדמה לי שאני מרגישה)
בכל מקרה אני לוקחת טווח ביטחון של שבוע מרגע הופעת ההפרשה ה"נמתחת" ובו משתמשים בקונדום או ספוגיות.

בכל מקרה, אפרת, אם את חוששת בלי קונדום אז תמשיכו להשמתמש עד שתקבלי תחושה של ביטחון וודאות.
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

מישהי אחרת כתבה פה שממילא החום זה לא מדד טוב.
אפרת, זה לא שממילא החום לא מדד טוב, אלא שלכל אשה יש מדדים שונים שטובים לה. לי אישית החום מדד מצוין וההפרשות לא אמינות. הכי טוב זה לעשות כמה חודשים מעקב על 2-3 מדדים (חום, הפרשות ומיקום צואר הרחם, או ערכה, או כאבי ביוץ אם יש לך, וכו'), ולראות מה עובד בשבילך.

_האמת היא שנראה לי מפחיד ללא קונדום. אולי כי דקה וחצי אחרי שפעם הפסקתי לקחת גלולות אז נכנסתי להריון.
ובכך אין בעצם ממש הבדל בין שיטת מעקב ההפרשות לבדיקת הרוק._
בעיני זה בדיוק הפוך. נראה לי מפחיד לסמוך על חתיכת גומי או על איזה גלולות שמי יודע מה הן עושות לי במקום לדעת מה באמת קורה עם הגוף שלי. השיטה למעקב אחרי ביוץ טובה לי כי היא נותנת לי הכי הרבה ידע ושליטה על הפוריות שלי.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי פלונית* »

האם יצר מיני חזק ביותר בימים בהם גם שאר המדדים מעידים על ביוץ יכול להחשב למדד?
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

שלום
בדרך כלל אני קוראת את כל הדף לפני שאני מוסיפה שאלה אבל אין לי זמן והדף ארוך מאד מאד, קראתי כבר הרבה בנושא והרבה דפים גם בבאופן מסביב לנושא ונדמה לי שאין תשובה על כך בדף עדין-
אני מאד מעונינת להפסיק עם הגלולות אבל חוששת מ"השיטה", גם כי אני בחו"ל, אין לי תמיכה כלומר מישהי מנוסה ב"שיטה" לדבר איתה וכולי, ובעיקר כי אני לא סומכת על עצמי לזהות את ההפרשות הנכונות רק באמצעות ראיה או עם ספר (מה גם שגם ספר יהיה לי לא קל להשיג)
(בקשר לכל השאר טמפרטורות ולרשום וכולי אני אתעמק בזה דרך מה שאנשים כתבו כאן או בעזרת אחת הטבלאות ואני מניחה שיהיה בסדר)
בקשר לזיהוי ההפרשה- אני רוצה לשלב איזושהי ערכה למדידת ההפרשה, חברה שלי (שגם היא נמצאת בארץ אחרת ממני כרגע) השתמשה במשך כמה שנים בערכה שמודדת את ההפרשה באמצעות מיקרוסקופ קטן, דומה למה שצוין כאן למעלה אבל מודד את ההפרשה מהנרתיק. הבעיה היא שאני לא מוצאת את זה יותר על הרשת- אולי כבר לא מוכרים את זה. ולכן שוקלת לנסות להשיג את המכשיר שמודד את הרוק- אבל מה, אני לא קונה דרך האינטרנט, או לפחות מעדיפה שלא, מעדיפה לדבר עם בן אנוש שמכיר או משווק או יודע איך להשיג ומה יש בנמצא
שמתי שאלה דומה גם בדף הפסקתי עם הגלולות, אני מקווה שמישהי יודעת
(ובנתיים בעצב שוקלת לקחת גלולות עוד חודש כי מפחדת לשחק עם זה ולהכנס מייד להריון. זה לא יהיה "כל כך נורא" אבל בכל זאת מעונינת לתת לעצמי צ'אנס להיות פשוט בלי גלולות ובלי הריונות לזמן מה)
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

יעל, איפה את נמצאת?
יעל*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

בנורווגיה
הדבר היחיד שמוכרים פה בבית מרקחת זה מן מכשיר "דיגיטלי" שמודד את השתן ויכול להראות את ימי הביוץ, הוא מיועד לכניסה להריון ולכן הוא בא רק עם 7 כאלו סטיקים חד פעמיים, אני בכלל מעדיפה להשתמש במשהו שאין לו חלק שזורקים כל יום לפח.
בכל מקרה, המסקנה שלי היא בנתיים שבמילא יש לי זמן לחכות למכשיר כלשהו מהרשת, כיוון שבחודשים הראשונים של ההתנקות מהגלולה ממילא צריך להשתמש באמצעי מניעה אחר כל הזמן, אני צודקת?
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

בכל מקרה, המסקנה שלי היא בנתיים שבמילא יש לי זמן לחכות למכשיר כלשהו מהרשת, כיוון שבחודשים הראשונים של ההתנקות מהגלולה ממילא צריך להשתמש באמצעי מניעה אחר כל הזמן, אני צודקת?
לא בהכרח, זה נורא אינדיבידואלי.

לא מכירה לצערי שום דבר בנורבגיה, אבל אני מניחה שיש מי שנותן שם קורסים בזה אם את דוברת את השפה, וסביר להניח שיש גם מקומות שאפשר לקנות מהם כאלה ערכות. ניסית לשאול את רופא המשפחה שלך שם?
יעל*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

עוד משתפנת לפגוש אותו..
אבל כן, אני אשאל, ומקווה בכלל שיש תמיכה לגישה כזאת בקרב הרופאים פה
(אני בספק)
בכל מקרה אני חייבת לראות רופא כדי להשיג מרשם לדיאפרגמה או משהו דומה לה
בנתיים שאלה:

לא בהכרח, זה נורא אינדיבידואלי.

כן, אבל הדרך היחידה "לגלות" היא נסוי וטעיה לא? כשטעיה תהיה במקרה זה הריון...
אז לא נראה לי שאני ממש יכולה לקחת סיכון
או שפשוט לא הבנתי את מה שקראתי בדף, כי אומרים שאין להסתמך על השיטה בתנאים מסוימים
כמו בזמן הנקה או אחרי שלוקחים גלולות, זה מה שהבנתי.
אז איך אדע, אם זה "אינדבידואלי", אם אני יכולה או לא יכולה?
שאלתי היא בעצם- איך יודעים מתי להתחיל "לסמוך" על השיטה?
יעל*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

עוד שאלה שגם שאלתי בדף אחר:
אני עדין מחפשת להשיג אמצעי למדידת ביוץ, פורסם פה אתר ישראלי שמוכר משהו עם שם כמו "סטיק" , דווקא רציתי לתמוך בחברה הישראלית אבל לא נראה לי שהיתה אפשרות להזמין מחו"ל. מישהי יודעת משהו? אולי אוכל לבוא במגע עם המשווקים.
האפשרות הבאה ביותר בחשבון מלבד זה נראית לי אי ביי, אם כך- המלצות?
ללה_קצת_בלחץ*
הצטרפות: 29 יוני 2007, 23:49

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ללה_קצת_בלחץ* »

גם לי יש שאלה -
קיבלתי מחזור ביום ו' 15.6 וקיימתי יחסי מין לא מוגנים ביום ה' 21.6. יום-יומיים לאחר קיום יחסי המין הייתה לי הפרשה לבנה לא רירית. בדר"כ אורך מחזור אצלי הוא 27-28 יום. היום, יום ו' 29.6, התחיל לי דימום (כרגע קל מאד). נכון שאני לא בהריון?
ינשופה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ינשופה* »

אני חייבת לראות רופא כדי להשיג מרשם לדיאפרגמה או משהו דומה לה
מה עם ספוגיות? אמנם חד"פ אבל בטוח כמו קונדום ובלתי מורגש כמעט.
קראתי בדף השני שוויתרת על החודש ועוררת בי צביטה של הזדהות, לי לקחה כמעט שנה ההחלטה להפסיק, וקיללתי כל חפיסת גלולות שהתחלתי, עד שתוך כדי שלל שינויים נוספים בחיים- קיבלתי אומץ!
אני כבר 9 חודשים בלי.
קחי לך את הזמן "לבשל" את ההחלטה, ונצלי אותו כדי ללמוד את הנושא עד לתחושת ביטחון.
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

_לא בהכרח, זה נורא אינדיבידואלי.

כן, אבל הדרך היחידה "לגלות" היא נסוי וטעיה לא? כשטעיה תהיה במקרה זה הריון..._
לא. השיטה מאפשרת לאתר ביוץ, ואת תראי אם יש לך כבר ביוץ סדיר או לא. אם לא, אז כל זמן שאת לפני ביוץ הוא לא בטוח לפי השיטה, ולכן היא לא יעילה אחרי גלולות. כלומר, יעילה, אבל כמו סתם לא לקיים יחסים...

ובקשר לרופאים, לי יש בינתיים נסיון ממש טוב פה (הולנד). תנסי, מי יודע.
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

_גם לי יש שאלה -
קיבלתי מחזור ביום ו' 15.6 וקיימתי יחסי מין לא מוגנים ביום ה' 21.6. יום-יומיים לאחר קיום יחסי המין הייתה לי הפרשה לבנה לא רירית. בדר"כ אורך מחזור אצלי הוא 27-28 יום. היום, יום ו' 29.6, התחיל לי דימום (כרגע קל מאד). נכון שאני לא בהריון?_
ללה, סביר שלא, אבל אולי כן. אנחנו כאן לא בדיקת הריון...
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

אני בת ארבעים, מנסה להיכנס להריון שני ללא הצלחה כבר שנה. רוצה להתחיל דיקור, האם מישהי מכירה מטפל טוב באזור חוף כרמל? תודה
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

מדקר סיני נפלא בגבע כרמל- ניסו נואה 0528411572
מקפיד גם על תזונה מתאימה.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי פלונית* »

שלשום לוויתי את בתי בצילום רנטגן, מאחר ולא נשמעו רעשים בריאות, אבל בצילום אכן התגלתה דלקת ריאות. (נדבקה מאחיה)
הרופא שאל אם אני בהריון, ואני לא.
אמש שאל אותי בן הזוג אם אני רוצה "שהוא יעשה לי ילד" ושוחחנו כמובן בצחוק על הנושא.
צחוק צחוק ובכל זאת כמה זמן צריך הגוף שלי להתנקות מהחשיפה של צילום הרנטגן שעשתה בתי (אני שהיתי איתה בחדר) כדי שהריון יהיה בתוך מקום שנפלא עבורו.
נראה לי שאת אצלצל למכון הרנטגן ואשאל.
יעל*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

בנות תודה רבה על התמיכה, לא הייתי כאן חודש ואכן הפסקתי- הייתי "חייבת" כי חזרנו מחופשה והמזוודות לא הגיעו, זה היה תירוץ טוב פשוט להפסיק.
וגם סופסופ מצאתי באינטרנט את המכשיר למדידת ביוץ שחיפשתי, והזמנתי אותו והחלטתי בנתיים לדבוק בקונדומים
בעיקר בגלל מה שמישהי כתבה פה פעם, אני לא זוכרת מספיק בשביל לצטט אבל זה היה שכל האמצעים האחרים אמנם פחות ספונטניים, אבל האשה משלמת על זה מחיר, וזה נראה לי קצת "לא פייר"
ספוגיות למשל זה מאד יקר, וזה נראה לי מגעיל. כל מה שקשור בלהכניס קוטל זרע נראה לי נורא מגעיל ו"לא נכון". מה אני מנסה לעשות פה? להשתמש בפחות כימיקלים, לא להחליף צרה אחת באחרת. נראה לי שקונדומים זה הרע במיעוטו... :-/
ואני חושבת ששנינו יכולים לשאת את ה"מחיר" של קונדומים בימים הלא בטוחים, אני מקווה שבשמחה

אני כותבת מידע על המכשיר שהזמנתי, אמנם לא קיבלתי אותו עדין אבל אני יכולה לעדכן אם יש ענין-
למכשיר קוראים PG/53 שזה נורא קשה למצוא בגוגל בגלל שהוא נראה כמו עמ'53.. אבל הוספתי את מילות החיפוש ovulating test, ו- microscope , כי העיקרון הוא שהמכשיר הוא מיקרוסקופ קטן שבודקים בו מדי בוקר את ההפרשה, או את הרוק (תלוי איזה מכשיר, מצאתי עוד מכשירים עם אותו העקרון, יש באמריקה ויש באירופה, ואני לא בטוחה אבל נראה לי שאפשר גם וגם) העסק מתיבש על עדשה קטנה ורואים את ההתגבשות (האם זו המילה הנכונה לקריסטליזציה? אני לא בארץ כבר זמן מה...) ולפיה אפשר לקבוע אם יש ביוץ
חכם נכון? מה שקוסם לי בו הוא שהוא רב פעמי ויכול לשמש שנים, זה מה ששמעתי
גם המחיר שלו הוא הדבר הכי סביר שעלה לי בשיטוטי הרבים- כ40 יורו

עכשיו שאלה לרחל...

לא. השיטה מאפשרת לאתר ביוץ, ואת תראי אם יש לך כבר ביוץ סדיר או לא. אם לא, אז כל זמן שאת לפני ביוץ הוא לא בטוח לפי השיטה, ולכן היא לא יעילה אחרי גלולות. כלומר, יעילה, אבל כמו סתם לא לקיים יחסים...

לא כל כך הבנתי.. P-:
כשאת כותבת "כל זמן שאת לפני ביוץ" את מתכוונת בחודש נורמלי, נכון? כלומר לא "לפני הביוץ הראשון שאחרי הגלולה"
כי לא ברור לי מה קורה מהרגע שהפסקתי עם הגלולות? בנתיים אין לי איך לשער מתי מתחיל הביוץ. אני יודעת שיש בנות שיכולות להכנס להריון מיד אחרי שנים עם הגלולה, ויש כאלו שלא מבייצות חודשים. כלומר אני יכולה לנסות למדוד עם המכשיר או בשיטה אחרת ולנסות לזהות ביוץ- אבל אני מניחה שלפני שזיהיתי ביוץ לראשונה אני חייבת בינכה להשתמש בקונדומים. נכון?

ועוד שאלה,
אני מנסה להשתמש בקישור שנתנו פה בדף להורדת טבלה, אבל זו נראית לי מאד מסובכת, באקסל
שונאת אקסל
האם למישהי יש עקרון ברור בשביל לעזור לי למצוא ולמלא טבלא "אנושית" יותר, אולי משהו שאפשר לשים על הקיר?
ראיתי את האתר של לגעת אשה ואת הטבלה המוצעת, אני אשמח למשהו שאפשר פשוט להוריד ולהדפיס... לא כי אני כזו קמצנית, סתם כי אין לי סבלנות ל-עוד משלוחי דואר...
(נכון שאם היתה לי יותר סבלנות בטח כבר הייתי מוצאת פה טבלה אחרת, זכור לי שאולי אורנה או תמי חלקו פעם טבלה, אולי אני טועה)
אבל הדף כה ארוך וכבר מאוחר
פלוני_אלמונית*

תכנון הריון באופן טבעי

_חשוב להבדיל בין השיטות "הטבעיות" למניעת הריון.
אכן FAM לא דומה לחלוטין ל NFP . למרות שלכאורה הן זהות ברמת החומר הנלמד - FNP אינו מתייחסל תקופה הפוריה כאל תקופה מותרת לקיום יחסי מין (עקב הצורך בשימוש באמצעי מניעה נוסף). כמו כן,בתוך FNP ישנה חלוקה אידאולוגית ! (מסתבר שרובינו לא יודעים זאת...).
FAM עצמה, אינה קושרה לחלוטין לשום דת כנסיה או מה שלא יהיה, כמובן.
החסרונות שלה קשורים לכך ששימוש לא נכון ועקבי במידע- עלול לגרום לכניסה לא מתוכננת להריון._

אני מבינה שיש לפחות שתי שיטות שונות (יש יותר???) אשמח אם מישהי תוכל להסביר ולפרט את ההבדל בין השיטות (ואיפה אפשר ללמוד כל אחת מהן). די דחוף לי ללמוד מהר, כי לפתע אחרי כ-9 חודשים עם גלולות קלטתי איזה זבל זה והפסקתי מייד.... ואני דתיה, כך שקונדום לא בא בחשבון.... ובאמת - מה עושות דתיות עם השיטה? נשמע שנשאר רק שבוע שמותר...
עדי*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 22:19

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי עדי* »

כבר מזה שנתיים שאינני לוקחת גלולות והייתי מעוניינת להתחיל להשתמש בשיטה למניעת הריון באופן טבעי. אינני מצליחה למצוא ספר שיסביר באופן מספיק יסודי על השימוש בשיטה והייתי רוצה להעזר בהדרכה כלשהי.
האם ישנן מדריכות שמעבירות הדרכה בנושא?
איך ניתן ליצור עמן קשר?
אני גרה באזור הדרום (אך יכולה להגיע גם לתל אביב)
תודה
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

_כשאת כותבת "כל זמן שאת לפני ביוץ" את מתכוונת בחודש נורמלי, נכון? כלומר לא "לפני הביוץ הראשון שאחרי הגלולה"
כי לא ברור לי מה קורה מהרגע שהפסקתי עם הגלולות? בנתיים אין לי איך לשער מתי מתחיל הביוץ. אני יודעת שיש בנות שיכולות להכנס להריון מיד אחרי שנים עם הגלולה, ויש כאלו שלא מבייצות חודשים. כלומר אני יכולה לנסות למדוד עם המכשיר או בשיטה אחרת ולנסות לזהות ביוץ- אבל אני מניחה שלפני שזיהיתי ביוץ לראשונה אני חייבת בינכה להשתמש בקונדומים. נכון?_
סליחה על האיחור...
לא, במשפט שציטטת התכוונתי לתקופה אחרי הפסקת הגלולה ולפני הביוץ, ואת צודקת, שאז את חייבת להשתמש בקונדומים. דוקא במחזורים רגילים יש נשים שיכולות לקיים יחסים לפני הביוץ, לפי הדפוס של נוזלי צואר הרחם. אבל עד כמה שידוע לי, הזמן שאחרי הגלולה ולפני הביוץ הראשון הוא זמן בעייתי בכל שיטה.

אני מבינה שיש לפחות שתי שיטות שונות (יש יותר???) אשמח אם מישהי תוכל להסביר ולפרט את ההבדל בין השיטות (ואיפה אפשר ללמוד כל אחת מהן). די דחוף לי ללמוד מהר, כי לפתע אחרי כ-9 חודשים עם גלולות קלטתי איזה זבל זה והפסקתי מייד.... ואני דתיה, כך שקונדום לא בא בחשבון....
ההבדל הוא אידאולוגי, אבל אני חושבת שהשיטות עצמן לא שונות באופן מהותי. NFP (תכנון משפחה טבעי) זו שיטה שפותחה ע"י הכנסייה הקתולית, שמתנגדת לשימוש באמצעי מניעה. FAM (שיטת מודעות פריון) פותחה ע"י נשים חילוניות שרצו אלטרנטיבה לגלולות.

ובאמת - מה עושות דתיות עם השיטה? נשמע שנשאר רק שבוע שמותר..
נורא תלוי במחזור האישי שלך. אם הביוץ שלך מוקדם יחסית, ואין לך דימומים באמצע המחזור, אז עדיין נשארו לך שבועיים בחודש (עדיף אבל שהביוץ לא יהיה מוקדם מידי, כדי שלא יהיו בעיות כשתרצי להכנס להריון). אם הביוץ שלך יחסית מאוחר זה קצת פחות, ואם יש לך דימומים בביוץ את ממש בבעיה, אז בואי נקווה שזה לא המצב...
יעל*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי יעל* »

הזמן שאחרי הגלולה ולפני הביוץ הראשון הוא זמן בעייתי בכל שיטה
כן, הוא שחשבתי
ואני יודעת את זה, ויש לי חברה שנכנסה להריון בזמן הזה
ו ב כ ל ז א ת כל כך קשה לי עכשיו- הקונדומים האלה זה סיוט!
גם עם לובריקנט זה פשוט כואב, ואנחנו מוותרים עליהם פעם אחרי פעם, וזה מבאס לחשוב שאני מסתכנת
(מסתכנת ברמת משגל נסוג, עם כל מה שאמרו לי נגד זה בבי"ס...)
ועושה בדיוק את מה שחששתי שאעשה...
אולי פשוט אנחנו צריכים להתאפק לזמן מה ---
בכל מקרה תודה רחל
המכשיר לבדיקת ביוץ עוד לא הגיע, אבל אעדכן בהמשך
ינשופה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ינשופה* »

איחר לי המחזור בעשרה ימים...
היה מטריד מאוד,
פתאום כל הביטחון שלי בביוץ ותאריכים נעלם ורק רציתי רופא שיציף אותי באיזה הורמון שצריך כדי שהבעיה תפתר.
תוך כדי גיליתי אמת משמחת ביותר, שלמרות שאנחנו מאוד לא רוצים הריון כרגע- אם הוא היה מפתיע אותנו עכשיו הוא היה מתקבל בשמחה!

עכשיו אני רגועה ומדממת ופותחת טבלה של חודש חדש,
אבל רק רציתי לחלוק איתכן שגם זה יכול לקרות, והגישה שראיתי את זוגי ואותי מאמצים הייתה לגמרי תכנון הריון באופן טבעי, הכי טבעי שאני מכירה!
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

הי ינשופה, את מתכוונת שאיחר לך המחזור ביחס לביוץ?
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

יעל,
גם עם לובריקנט זה פשוט כואב
אולי צריך לחפש לובריקנט אחר? יש בימינו כמה ממש טובים בשוק (אם כי לא זולים)

_(מסתכנת ברמת משגל נסוג, עם כל מה שאמרו לי נגד זה בבי"ס...)
אולי פשוט אנחנו צריכים להתאפק לזמן מה_
זה בסופו של דבר עניין של עד כמה את מוכנה להסתכן, כרגיל. לפי planned parenthood משגל נסוג זה סיכון של 4% בשימוש מושלם, ו-27% בשימוש טיפוסי. 4% על פני שנה זה יחסית לא נורא, ככה שעולה השאלה עד כמה מושלם השימוש אצלכם?...
ינשופה*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי ינשופה* »

כן, ביחס לביוץ,
למרות שאצלי הוא יחסית מאוחר (סביבות היום ה-18).
ומן הסתם גם ביחס לעצמו, אני בדר"כ מקבלת ביום ה-34-36 ככה, הפעם הוא הגיע ביום ה-44.
עברתי כמה שינויים לא קטנים בחודש האחרון, אמא שלי טוענת שזה בגלל זה, אני לא הרגשתי מתוחה או מעורערת יותר מהרגיל.
רחל_ברמן*

תכנון הריון באופן טבעי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

זה מעניין. תיאורטית הרי זה לא אמור לקרות, כלומר יכול להיות שנכנסת להריון שנפל מהר, אבל אני מניחה שאם את משתמשת בשיטה התנזרת בזמן הרלוונטי. אבל גם אצלי לא מזמן היו שינויים זמניים באורך הזמן בין הביוץ למחזור - במשך שני מחזורים הזמן הזה קוצר מ-12 בערך ל-9, ובאמת זו היתה תקופה מתוחה מכל מיני בחינות. אני תוהה איך ומתי זה קורה.

אז בכמה ימים הוארכה התקופה בין הביוץ למחזור?
שליחת תגובה

חזור אל “תכנון הריון”