תכנון הקניות השבועיות והבישול
אני מוצאת עצמי כמעט כל יומיים בסופר או במכולת השכונתית, קונה או קניה כמותית או קנית "השלמה".
הייתי מאוד רוצה להגיע למצב בו אני קונה קניה אחת גדולה בשבוע, פעם בשבוע.
אנחנו צמחונים.
אשמח אם תשתפו אותי ברשימת הקניות השבועית שלכם, וגם בתכנון התפריט היומי/השבועי שלכם ויישומו, כלומר כל כמה זמן אתם מבשלים, מתי מכינים, מה מכינים (מתכונים צמחונים ומזינים קלים להכנה, גם עם פעוטים, יתקבלו מאוד בברכה!!!). ממש ניהול הבית מבחינת האוכל. כולל פירות, ירקות, סלטים, נשנושים, וכל שאר הדברים.
הייתי מאוד רוצה להגיע למצב בו אני קונה קניה אחת גדולה בשבוע, פעם בשבוע.
אנחנו צמחונים.
אשמח אם תשתפו אותי ברשימת הקניות השבועית שלכם, וגם בתכנון התפריט היומי/השבועי שלכם ויישומו, כלומר כל כמה זמן אתם מבשלים, מתי מכינים, מה מכינים (מתכונים צמחונים ומזינים קלים להכנה, גם עם פעוטים, יתקבלו מאוד בברכה!!!). ממש ניהול הבית מבחינת האוכל. כולל פירות, ירקות, סלטים, נשנושים, וכל שאר הדברים.
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
למה זה רע?
גם אנחנו כל יום או יומיים בסופר האורגני. מלקטים מזון.
ככה יש לנו היצע טרי ורענן בבית.
מבחינתי האינדיקציה היחידה לכך שיש בעיה היתה לו היינו זורקים מזון. (אנחנו לא. כמעט אף פעם לא מתקלקלים אצלנו דברים, הכל נאכל.)
למה להכניס למערכת עוד אילוצים שקשה לעמוד בהם? "שיט! לא תכננתי טוב!" או "איזו עצלנית אני, השבוע לא תכננתי בכלל!"
לא עדיף להינות מהאוכל כשהוא בא ולקנות לפי הצורך?
(גילוי נאות - אצלנו קילו פלפלים אורגניים או קילו עגבניות אורגניות עולים כרגע כ60 ש"ח לקילו (וזה רק כי הדולר ירד משמעותית לעומת השקל) אז קונים ממש בדיוק לפי הצרכים. וזאת יודעים רק כי קונים תכופות ועם "האצבע על ההדק" (דימוי מחורבן) - כלומר כמענה לצורך ולא כתוצאה של תכנון מוקדם.)
מדבר אלייך?
גם אנחנו כל יום או יומיים בסופר האורגני. מלקטים מזון.
ככה יש לנו היצע טרי ורענן בבית.
מבחינתי האינדיקציה היחידה לכך שיש בעיה היתה לו היינו זורקים מזון. (אנחנו לא. כמעט אף פעם לא מתקלקלים אצלנו דברים, הכל נאכל.)
למה להכניס למערכת עוד אילוצים שקשה לעמוד בהם? "שיט! לא תכננתי טוב!" או "איזו עצלנית אני, השבוע לא תכננתי בכלל!"
לא עדיף להינות מהאוכל כשהוא בא ולקנות לפי הצורך?
(גילוי נאות - אצלנו קילו פלפלים אורגניים או קילו עגבניות אורגניות עולים כרגע כ60 ש"ח לקילו (וזה רק כי הדולר ירד משמעותית לעומת השקל) אז קונים ממש בדיוק לפי הצרכים. וזאת יודעים רק כי קונים תכופות ועם "האצבע על ההדק" (דימוי מחורבן) - כלומר כמענה לצורך ולא כתוצאה של תכנון מוקדם.)
מדבר אלייך?
טוב, אז אולי השאלה שלי היא אחרת.
מהו סדר היום.
אם כל יום אני הולכת לקניות, מכינה, מבשלת, מנקה,...
מתי יהיה זמן למפגשים?
או ליציאות למקומות אחרים?
אפשר פירוט של סדר היום?
מהו סדר היום.
אם כל יום אני הולכת לקניות, מכינה, מבשלת, מנקה,...
מתי יהיה זמן למפגשים?
או ליציאות למקומות אחרים?
אפשר פירוט של סדר היום?
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
"האצבע על ההדק"
אצבע על הדופק יותר טוב?
האמת אני גם מצטרפת לשאלה
תמיד אני מפשלת עם רשימת קניות...
מנסה להכין אוכל בריא יותר לרדת ממוצרי חלב לאכול יותר דגנים מלאים...
וכל יום מחדש אני לא יודעת מה לבשל S-:
עכשיו הולכים בעיקר מרקים
מבשלת פעם ביומיים בערך
אצבע על הדופק יותר טוב?
האמת אני גם מצטרפת לשאלה
תמיד אני מפשלת עם רשימת קניות...
מנסה להכין אוכל בריא יותר לרדת ממוצרי חלב לאכול יותר דגנים מלאים...
וכל יום מחדש אני לא יודעת מה לבשל S-:
עכשיו הולכים בעיקר מרקים
מבשלת פעם ביומיים בערך
דווקא לי יש סיבה מצויינת לחסוך בכמות הפעמים שאני עושה קניות - החנות האורגנית היא במרחק עשר דקות נסיעה, וחבל לי על הזמן, הכסף וזיהום האוויר,
ולכן אני מאד משתדלת "לדייק" בקנייה, כך שלא אצטרך לנסוע יותר מפעם בשבוע. גם לי לפעמים יש צורך ב"השלמות" וגם אני מנסה ללמוד לא להגיע לזה,
כי לפעמים זה אומר לקנות לא אורגני או יקר במכולת שמרחק הליכה.
אז הפתרון שלי כרגע:
מוצרים יבשים מחזיקה בכמויות די גדולות, כדי לא להתקע בלי (אורז, קטניות, קמח וכדומה).
ירקות ופירות אני לומדת לקנות בכמות שלא תיזרק ולא תיגמר. אצלנו זה מלפפונים ועגבניות לחמישה סלטים בשבוע, וקישואים/גזר/בטטה/תפו"א לשלושה בישולים בשבוע.
מדי פעם יש תוספות עונתיות כמו ברוקולי או ארטישוק, ואז אני קונה פחות מהירקות לבישול.
ישנם עוד דברים שאני קונה פעם בכמה זמן, ואם אני נתקעת בלי, אני לא משלימה, פשוט מוותרת עליהם לכמה ימים, כמו- ביצים אורגניות, לחם מלא וכו'.
יתכן שאם יהיו לך יותר מתכונים ממוצרים מגוונים, לא תצטרכי להשלים כל דבר שנגמר, אלא תוכלי להכין במקומו דברים אחרים לכמה ימים.
מהם בעיקר הדברים שבגינם את יוצאת לקניות של השלמות?
ולכן אני מאד משתדלת "לדייק" בקנייה, כך שלא אצטרך לנסוע יותר מפעם בשבוע. גם לי לפעמים יש צורך ב"השלמות" וגם אני מנסה ללמוד לא להגיע לזה,
כי לפעמים זה אומר לקנות לא אורגני או יקר במכולת שמרחק הליכה.
אז הפתרון שלי כרגע:
מוצרים יבשים מחזיקה בכמויות די גדולות, כדי לא להתקע בלי (אורז, קטניות, קמח וכדומה).
ירקות ופירות אני לומדת לקנות בכמות שלא תיזרק ולא תיגמר. אצלנו זה מלפפונים ועגבניות לחמישה סלטים בשבוע, וקישואים/גזר/בטטה/תפו"א לשלושה בישולים בשבוע.
מדי פעם יש תוספות עונתיות כמו ברוקולי או ארטישוק, ואז אני קונה פחות מהירקות לבישול.
ישנם עוד דברים שאני קונה פעם בכמה זמן, ואם אני נתקעת בלי, אני לא משלימה, פשוט מוותרת עליהם לכמה ימים, כמו- ביצים אורגניות, לחם מלא וכו'.
יתכן שאם יהיו לך יותר מתכונים ממוצרים מגוונים, לא תצטרכי להשלים כל דבר שנגמר, אלא תוכלי להכין במקומו דברים אחרים לכמה ימים.
מהם בעיקר הדברים שבגינם את יוצאת לקניות של השלמות?
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
לפליי ליידי יש פתרון לעניין היא מסבירה באתר שלה איך לתכנן את הקניות וכל זה לא ממש קראתי כי אף פעם לא הבנתי מה הבעיה פה
יכולה לספר איך זה אצלי
אני מתכננת מה אכין בכל יום נגיד
היום כבד עוף עם קינואה (יודעת שאסור אבל מתה על כבד)
מחר קציצות ואורז עם עדשים
מחרתיים פסטה עם הרוטב שישאר מהקציצות
עוד שלושה ימים פשטידת פטריות
עוד ארבעה ימים מרק תירס ועוף
מכינה מתוך זה רשימת קניות כבד עוף, בשר טחון, וחתיכות עוף למרק. בודקת שנשארו פסטה (תמיד נשארה) אורז עדשים קינואה ורוטב עגבניות
מוסיפה פטריות ו3 חסות (כי אוכלים אצלנו חסה שלמה ביומיים) לימון כי אני רואה שנגמר 10 תפוחים כיזה מה שגיליתי שצריך לקנות אצלנו ביצים וגבינה לשים בפשטידה
בקיצור מחלקת את הכל לפי מה צריך לכל תבשיל ומאיזה מחלקה הוא בודקת מה נשאר ומה חסר . יודעת בדיוק מה צריך לקנות
עכשיו אני מתארת לעצמי שאתם אומרות לעצמכן בואנה האילה א הזאת מאורגנת ומסודרת משהו בן זונה אז זהו שלא זה בא לי טבעי .
מה עוד שעוזר אבל רק קצת זה לשים על המקרר פנקס ולנסות להכריח כל בן בית שגומר משהו לכתוב אותו בדף בפנקס.
חוץ מזה להכין רשימה (יכולה להיות מנטלית יכולה להיות רשומה)של דברים שתמיד רוצים שיהיו בבית למשל אצלי:
לימון, שמן זית ,חומץ בלסמי. שום ובצל.
אורז, קינואה,עדשים, פסטה,קוסקוס, רסק עגבניות , פופ קורן, צנוברים ,שקדים ,שעועית , חומוס , חלב עמיד (אם מישהו ששותה קפה ירצה )
תה ,קפה, סוכר, שני סוגי קמח, עמילן , קקאו.
חרדל, מיונז, טחינה גולמית, סילאן, דבש ,סויה.
לפחות סוג אחד של גבינה ,תירס , אפונה ,ברוקולי ופולי סויה.
ובפריזר תמיד 4 שניצלים וקופסה מלאה בקציצות (כל פעם שאני מכינה אני מפרישה כמה לקופסא והופכת את תוכנה כדי שיהיה קצת פיפו)
ולחם כיכר שלמה רזרווית בשיטת הפיפו גם כן. קפואים,תירס , אפונה ,ברוקולי ופולי סויה.
כשיש את כל זה וירקות בבית להכין ארוחה טובה דשנה בריאה לוקח פחות מ30 דקות . אף פעם לא נתקעים בלי מה לאכול או להכין .
והקניות לוקחות בערך שעה בשבוע שבעיני זה סביר לגמרי .
אני לפעמים מכינה גם אוכל לכמה ימים ומקפיאה אותו או מכינה 3 קילו קציצות או משהו כזה ומקפיאה חצי .
אם מבשלים כשרעבים או מתוך לחץ לוקחהרבה יותר זמן ויוצא פחות טעים אז לא כדאי .
הדבר היחיד שאני כן קונה על בסיס של מהיום להיום זה גבינה בלי מלח(אורדה שלא מחזיקה אפילו יומיים)ודג טרי .
אבל אם הבנתי נכון לא על זה מדובר
ועוד משהו אחד בנושא
וכל יום מחדש אני לא יודעת מה לבשל
תכיני לעצמך רשימה של דברים שאת יודעת לבשל (אחר כך תסמני בכוכביות בצבעים שונים למה הם מתאימים למשל כוכבית כחולה למאכל שכל הילדים אוהבים (אם יש לך ילדים שכל אחד אוהב משהו אחר) כוכבית ירוקה למאכל בריא כוכבית סגולה למשהו שלוקח לך מעט זמן להכין כוכבית אדומה למשהו שאת נהנית להכין כוכבית אפורה למשהו שאפשר להכין גם אם אין כלום בבית(מרק מסמר)
ואז כשלא תדעי מה להכין תקחי את הטבלה תגידי לעצמך אה פתיתים לא כולם אוהבים אבל גידי היום לא כאן והוא זה שלא אוהב פתיתים אז זה מתאים
או שתגידי לעצמך אורז כוכבית ירוקה כי זה בריא ואתמול אכלנו במקדולנדס
או היום יש לי חשק להכין משהו שכייף לי להכין אכין לכולם רסק ירוק מוגש מעל כבד אווז צלוי
ועכשיו לפני שליחה הבנתי שמדובר במתכונים צמחוניים ואני בכלל לא מבינה איך אפשר לאכול אוכל רק צמחוני אבל הרעיון הוא מין הסתם אותו רעיון רק שכל הדוגמאות שנתנתי למה אני מכינה לא רלוונטיות אבל אפשר מין הסתם לצמחן אותם.
בכל מקרה מקווה שעזרתי ואני די בטוחה שיש באתר דף של מתכונים צמחוניים וגםבדף מתכונים מנצחים יש המון מתכונים צמחוניים ולילדים
יכולה לספר איך זה אצלי
אני מתכננת מה אכין בכל יום נגיד
היום כבד עוף עם קינואה (יודעת שאסור אבל מתה על כבד)
מחר קציצות ואורז עם עדשים
מחרתיים פסטה עם הרוטב שישאר מהקציצות
עוד שלושה ימים פשטידת פטריות
עוד ארבעה ימים מרק תירס ועוף
מכינה מתוך זה רשימת קניות כבד עוף, בשר טחון, וחתיכות עוף למרק. בודקת שנשארו פסטה (תמיד נשארה) אורז עדשים קינואה ורוטב עגבניות
מוסיפה פטריות ו3 חסות (כי אוכלים אצלנו חסה שלמה ביומיים) לימון כי אני רואה שנגמר 10 תפוחים כיזה מה שגיליתי שצריך לקנות אצלנו ביצים וגבינה לשים בפשטידה
בקיצור מחלקת את הכל לפי מה צריך לכל תבשיל ומאיזה מחלקה הוא בודקת מה נשאר ומה חסר . יודעת בדיוק מה צריך לקנות
עכשיו אני מתארת לעצמי שאתם אומרות לעצמכן בואנה האילה א הזאת מאורגנת ומסודרת משהו בן זונה אז זהו שלא זה בא לי טבעי .
מה עוד שעוזר אבל רק קצת זה לשים על המקרר פנקס ולנסות להכריח כל בן בית שגומר משהו לכתוב אותו בדף בפנקס.
חוץ מזה להכין רשימה (יכולה להיות מנטלית יכולה להיות רשומה)של דברים שתמיד רוצים שיהיו בבית למשל אצלי:
לימון, שמן זית ,חומץ בלסמי. שום ובצל.
אורז, קינואה,עדשים, פסטה,קוסקוס, רסק עגבניות , פופ קורן, צנוברים ,שקדים ,שעועית , חומוס , חלב עמיד (אם מישהו ששותה קפה ירצה )
תה ,קפה, סוכר, שני סוגי קמח, עמילן , קקאו.
חרדל, מיונז, טחינה גולמית, סילאן, דבש ,סויה.
לפחות סוג אחד של גבינה ,תירס , אפונה ,ברוקולי ופולי סויה.
ובפריזר תמיד 4 שניצלים וקופסה מלאה בקציצות (כל פעם שאני מכינה אני מפרישה כמה לקופסא והופכת את תוכנה כדי שיהיה קצת פיפו)
ולחם כיכר שלמה רזרווית בשיטת הפיפו גם כן. קפואים,תירס , אפונה ,ברוקולי ופולי סויה.
כשיש את כל זה וירקות בבית להכין ארוחה טובה דשנה בריאה לוקח פחות מ30 דקות . אף פעם לא נתקעים בלי מה לאכול או להכין .
והקניות לוקחות בערך שעה בשבוע שבעיני זה סביר לגמרי .
אני לפעמים מכינה גם אוכל לכמה ימים ומקפיאה אותו או מכינה 3 קילו קציצות או משהו כזה ומקפיאה חצי .
אם מבשלים כשרעבים או מתוך לחץ לוקחהרבה יותר זמן ויוצא פחות טעים אז לא כדאי .
הדבר היחיד שאני כן קונה על בסיס של מהיום להיום זה גבינה בלי מלח(אורדה שלא מחזיקה אפילו יומיים)ודג טרי .
אבל אם הבנתי נכון לא על זה מדובר
ועוד משהו אחד בנושא
וכל יום מחדש אני לא יודעת מה לבשל
תכיני לעצמך רשימה של דברים שאת יודעת לבשל (אחר כך תסמני בכוכביות בצבעים שונים למה הם מתאימים למשל כוכבית כחולה למאכל שכל הילדים אוהבים (אם יש לך ילדים שכל אחד אוהב משהו אחר) כוכבית ירוקה למאכל בריא כוכבית סגולה למשהו שלוקח לך מעט זמן להכין כוכבית אדומה למשהו שאת נהנית להכין כוכבית אפורה למשהו שאפשר להכין גם אם אין כלום בבית(מרק מסמר)
ואז כשלא תדעי מה להכין תקחי את הטבלה תגידי לעצמך אה פתיתים לא כולם אוהבים אבל גידי היום לא כאן והוא זה שלא אוהב פתיתים אז זה מתאים
או שתגידי לעצמך אורז כוכבית ירוקה כי זה בריא ואתמול אכלנו במקדולנדס
או היום יש לי חשק להכין משהו שכייף לי להכין אכין לכולם רסק ירוק מוגש מעל כבד אווז צלוי
ועכשיו לפני שליחה הבנתי שמדובר במתכונים צמחוניים ואני בכלל לא מבינה איך אפשר לאכול אוכל רק צמחוני אבל הרעיון הוא מין הסתם אותו רעיון רק שכל הדוגמאות שנתנתי למה אני מכינה לא רלוונטיות אבל אפשר מין הסתם לצמחן אותם.
בכל מקרה מקווה שעזרתי ואני די בטוחה שיש באתר דף של מתכונים צמחוניים וגםבדף מתכונים מנצחים יש המון מתכונים צמחוניים ולילדים
-
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
יש אתר באנגלית, שקשור לפליי ליידי שיש בו דוגמא לתפריטים ולקניות שצריך לעשות בהתאם לתפריט. אני לא מצליחה למצוא את התפריט לדוגמה, אבל כדאי לחפש קצת, יש אפשרות לקבל דוגמה בחינם אם נרשמים.
הרעיון שהם מציגים הוא שבונים תפריט שבועי לפני שיוצאים לסופר, ואז בונים את רשימת הקניות בהתאם. אפשר כמובן לגוון, אבל כך לא נתקעים בלי מוצרי היסוד, ומצד שני גם לא זורקים דברים לפח, כי קונים רק מה שבאמת צריכים.
הרעיון שהם מציגים הוא שבונים תפריט שבועי לפני שיוצאים לסופר, ואז בונים את רשימת הקניות בהתאם. אפשר כמובן לגוון, אבל כך לא נתקעים בלי מוצרי היסוד, ומצד שני גם לא זורקים דברים לפח, כי קונים רק מה שבאמת צריכים.
-
תכיני לעצמך רשימה של דברים שאת יודעת לבשל
רעיון יפה
זו לא תהיה רשימה ארוכה במיוחד
תקחי את הטבלה תגידי לעצמך אה פתיתים לא כולם אוהבים אבל גידי היום לא כאן והוא זה שלא אוהב פתיתים
אבל אני זו שלא אוהבת פתיתים ואני תמיד כאן /-:
ואם אני לא כאן מי יכין את הפתיתים? 0-:
ועכשיו לפני שליחה הבנתי שמדובר במתכונים צמחוניים
מה זה צמחוניים?
תודה אילה אחלה רעיונות ישלך
רעיון יפה
זו לא תהיה רשימה ארוכה במיוחד
תקחי את הטבלה תגידי לעצמך אה פתיתים לא כולם אוהבים אבל גידי היום לא כאן והוא זה שלא אוהב פתיתים
אבל אני זו שלא אוהבת פתיתים ואני תמיד כאן /-:
ואם אני לא כאן מי יכין את הפתיתים? 0-:
ועכשיו לפני שליחה הבנתי שמדובר במתכונים צמחוניים
מה זה צמחוניים?
תודה אילה אחלה רעיונות ישלך
-
קודם כל שאת תגידי לי תודה זה כבר סימן שימי משיח קרבים ובאים
דבר שני אם את לא אוהבת פתיתים את יכולה להכין אותם אם יש יום שאת נוסעת למחרת , עובדת מחוץ לבית, לא מגיעה, מישהו אחר יגיש, לא רעבה, בחילה איומה .
המתכון הצמחוני הרשמי היחיד שאני מכירה זה אורז עם עדשים ובעצם גם פלפל ממולא בגבינה(שחבר צמחוני אמר לי שזה קרמבו)
דבר שני אם את לא אוהבת פתיתים את יכולה להכין אותם אם יש יום שאת נוסעת למחרת , עובדת מחוץ לבית, לא מגיעה, מישהו אחר יגיש, לא רעבה, בחילה איומה .
המתכון הצמחוני הרשמי היחיד שאני מכירה זה אורז עם עדשים ובעצם גם פלפל ממולא בגבינה(שחבר צמחוני אמר לי שזה קרמבו)
-
_תכיני לעצמך רשימה של דברים שאת יודעת לבשל
רעיון יפה
זו לא תהיה רשימה ארוכה במיוחד_
אז יש גם את הגישה ההפוכה. קודם כל תכיני רשימה של כל מה שיש לך בבית, מקרר, מקפיא וארונות. הכל.
תתחילי לבנות תפריט ממה שיש, תרשמי באיזה מצרכים תשתמשי להכנת איזה מנות. אחר כך תראי מה נשאר לך, שקנית ולא השתמשת, כי אף פעם לא מצאת מתכון מתאים, נגיד. תתחילי לחפש מתכונים עם אותו מרכיב (בספרי בישול או באינטרנט), ואז תראי איזה מרכיבים חסרים לך, ואותם תוסיפי לרשימת הקניות.
אם נראה לך שבתפריט שבנית ייגמר לך אחד המרכיבים ואולי תרצי אותו לשבוע הבא, תרשמי גם אותו ברשימה, וכו' וכו'.
כדי לבנות רשימת קניות טובה, טוב להכין רשימה/טבלה של כל הדברים שאתם בד"כ קונים לבית, ואז כל שבוע מסמנים וי ליד כל פריט שרוצים לקנות. ככה לא שוכחים דברים פשוט כי הם לא היו מול העיניים.
גם זה עוזר, ואז פשוט מעתיקים מהפנקס על המקרר לרשימה הגדולה, ושום דבר לא מתפספס. (כמעט )
רעיון יפה
זו לא תהיה רשימה ארוכה במיוחד_
אז יש גם את הגישה ההפוכה. קודם כל תכיני רשימה של כל מה שיש לך בבית, מקרר, מקפיא וארונות. הכל.
תתחילי לבנות תפריט ממה שיש, תרשמי באיזה מצרכים תשתמשי להכנת איזה מנות. אחר כך תראי מה נשאר לך, שקנית ולא השתמשת, כי אף פעם לא מצאת מתכון מתאים, נגיד. תתחילי לחפש מתכונים עם אותו מרכיב (בספרי בישול או באינטרנט), ואז תראי איזה מרכיבים חסרים לך, ואותם תוסיפי לרשימת הקניות.
אם נראה לך שבתפריט שבנית ייגמר לך אחד המרכיבים ואולי תרצי אותו לשבוע הבא, תרשמי גם אותו ברשימה, וכו' וכו'.
כדי לבנות רשימת קניות טובה, טוב להכין רשימה/טבלה של כל הדברים שאתם בד"כ קונים לבית, ואז כל שבוע מסמנים וי ליד כל פריט שרוצים לקנות. ככה לא שוכחים דברים פשוט כי הם לא היו מול העיניים.
גם זה עוזר, ואז פשוט מעתיקים מהפנקס על המקרר לרשימה הגדולה, ושום דבר לא מתפספס. (כמעט )
-
קודם כל שאת תגידי לי תודה זה כבר סימן שימי משיח קרבים ובאים
א. אם תתני לי עצות מועילות תמיד אגיד לך תודה. עד עכשיו לא נתת - לא קיבלת D-:
ב. הכונו לביאת המשיח!
ג. מכיוון שלא אוהבת פתיתים אני גם מכינה אותם בצורה כזאת שאף אחד אחר לא מסוגל לאהוב אותם S-:
פעם כשעשיתי קורס סמב"ציות בביסלח 314, סגרו לנו את המטבח (בגלל איזה חיידק) והשקמיסט היה בגימלים.
שבועיים אכלנו רק פתיתים וחלבה (אפילו לחם לא היה).
רק לפני שנה בערך חזרתי לאכול חלבה.
עוד כמה שנים אולי אהיה מסוגלת לראות פתיתים מבלי לשקוע בפוסט-טראומה.
א. אם תתני לי עצות מועילות תמיד אגיד לך תודה. עד עכשיו לא נתת - לא קיבלת D-:
ב. הכונו לביאת המשיח!
ג. מכיוון שלא אוהבת פתיתים אני גם מכינה אותם בצורה כזאת שאף אחד אחר לא מסוגל לאהוב אותם S-:
פעם כשעשיתי קורס סמב"ציות בביסלח 314, סגרו לנו את המטבח (בגלל איזה חיידק) והשקמיסט היה בגימלים.
שבועיים אכלנו רק פתיתים וחלבה (אפילו לחם לא היה).
רק לפני שנה בערך חזרתי לאכול חלבה.
עוד כמה שנים אולי אהיה מסוגלת לראות פתיתים מבלי לשקוע בפוסט-טראומה.
-
טוב אני הולכת לפרוץ פה בוידוי נוראי
אין שבוע שאני לא או שוכחת את הרשימה בבית או מאבדת אותה בדרך לשוק
ולכן המלצתי היא לכל המאותגרות ללמוד את הרשימה בעל פה
אין שבוע שאני לא או שוכחת את הרשימה בבית או מאבדת אותה בדרך לשוק
ולכן המלצתי היא לכל המאותגרות ללמוד את הרשימה בעל פה
-
תכלס, מה זה פתיתים?
זה קמח ומה עוד?
כמו לחמים קטנים כאלה?
כשיורדים ממוצרי חלב - עם מה אוכלים ת'קורנפלקס?
חלב סויה מגעיל אותי.
חלב עזים יקר.
חשבתי לגדל עז בעצמי במרפסת.
ולו בכדי לעצבן את השכנים שהרעילו לי ת'כלב, מנוחתו עדן.
עד אז - עם מה שותים נס?
היה פעם נס בלי קפאין מכל מיני דגנים - האם קיים עדיין?
נדמה לי שקראו לו צ'יקו
בבריה"מ היינו שותים "ציקורי" - דוברי רוסית מי יודע מה זה בעברית ואיפה משיגים?
וגם היינו מגדלים פטריה ששותים ממנה תה...
מי יודע למה זה טוב ואיך קוראים לפטריה?
זה קמח ומה עוד?
כמו לחמים קטנים כאלה?
חלב סויה מגעיל אותי.
חלב עזים יקר.
חשבתי לגדל עז בעצמי במרפסת.
ולו בכדי לעצבן את השכנים שהרעילו לי ת'כלב, מנוחתו עדן.
עד אז - עם מה שותים נס?
נדמה לי שקראו לו צ'יקו
בבריה"מ היינו שותים "ציקורי" - דוברי רוסית מי יודע מה זה בעברית ואיפה משיגים?
וגם היינו מגדלים פטריה ששותים ממנה תה...
מי יודע למה זה טוב ואיך קוראים לפטריה?
בטח שקיים. צ'יקו בכל סופרמרקט או מרכול.
בטח שקיים. צ'יקו בכל סופרמרקט או מרכול.
-
עם מה אוכלים ת'קורנפלקס?
עם מיץ תפוזים
עם מה שותים נס?
שותים במקומו מים עם נענע וכל מיני עלים
האם קיים עדיין? כן מוכרים אותו בסופרמרקטים
מצטערת על הכלב ועוד יותר מזה על השכנים
עם מיץ תפוזים
עם מה שותים נס?
שותים במקומו מים עם נענע וכל מיני עלים
האם קיים עדיין? כן מוכרים אותו בסופרמרקטים
-
ועל העז? במרפסת, לא חרם?!
כנראה שלא מסתכלת טוב לא פגשתי את הצ'יקו הזה מלא זמן. אולי זה ליד השוקואים ולא ליד הנס...
תודה
ועל העז? במרפסת, לא חרם?!
כנראה שלא מסתכלת טוב לא פגשתי את הצ'יקו הזה מלא זמן. אולי זה ליד השוקואים ולא ליד הנס...
תודה
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
_פעם כשעשיתי קורס סמב"ציות בביסלח 314, סגרו לנו את המטבח (בגלל איזה חיידק) והשקמיסט היה בגימלים.
שבועיים אכלנו רק פתיתים וחלבה (אפילו לחם לא היה)._
אוי ואבוי, איך החזרת אותי ב"בום" לימי הצבא...
אילה א, כל הכבוד לך!
זו בדיוק שיטת פליי ליידי. לא יאומן שיש אנשים שזה בא להם טבעי, וואו...
אני הצצתי הרבה פעמים ברשימות האלה של פליי ליידי, אבל זה לא מתאים לי. הכל בסוגים אמריקאיים, מידות אמריקאיות, מאכלים אמריקאיים, לא מתאים לבית שלנו בשום צורה.
שבועיים אכלנו רק פתיתים וחלבה (אפילו לחם לא היה)._
אוי ואבוי, איך החזרת אותי ב"בום" לימי הצבא...
אילה א, כל הכבוד לך!
זו בדיוק שיטת פליי ליידי. לא יאומן שיש אנשים שזה בא להם טבעי, וואו...
אני הצצתי הרבה פעמים ברשימות האלה של פליי ליידי, אבל זה לא מתאים לי. הכל בסוגים אמריקאיים, מידות אמריקאיות, מאכלים אמריקאיים, לא מתאים לבית שלנו בשום צורה.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
_נדמה לי שקראו לו צ'יקו
בבריה"מ היינו שותים "ציקורי" - דוברי רוסית מי יודע מה זה בעברית ואיפה משיגים?_
קוראים לזה "צ'יקו"
הוא עשוי משורש ציקוריה (עולש, למיטב ידיעתי).
פתיתים זה כמו פסטות קטנות כאלה. לחמים? אולי. בלי שמרים. מצות קטנות.
בבריה"מ היינו שותים "ציקורי" - דוברי רוסית מי יודע מה זה בעברית ואיפה משיגים?_
קוראים לזה "צ'יקו"
הוא עשוי משורש ציקוריה (עולש, למיטב ידיעתי).
פתיתים זה כמו פסטות קטנות כאלה. לחמים? אולי. בלי שמרים. מצות קטנות.
-
אנחנו עושים כמו אילה, אבל בבערך.
עוף אנחנו מתכננים (בזמנחרון לא אוכלים בקר, וכמעט שלא דגים) - קונים כמות שמתאימה למספר ימי הבישול השבוע. למשל בתקופה שבישלתי אחת ליומיים, היינו דואגים שיהיו 4 מנות למשך השבוע (נניח - עוף מחולק, שתי מנות שניצלים שניצלים, ועוף טחון). בודקים מה יש במקפיא, ומשלימים בסופר.
בדומה מוצרי חלב: מעריכים כמה נאכל השבוע לפי קצב האכילה שלהם בתקופה הנוכחית. (למשל - כשאוכלים הרבה כוסמת, צריך לקנות יותר חלב 1 )
אורז, עדשים, פסטות, כוסמת - לא מתכננים, דואגים שתמיד יהיה מלאי מגוון יחסית. קונים אחת לשבוע.
למשל, בעדשים ירוקים, אם נשאר פחות מחצי קילו, קונים קילו נוסף (שמספיק לקצת יותר משבוע, אלב אני מעדיפה לקנות קילו ולא לשגע אנשים עם "תשימי לי 750 גרם"). כוסמת משלימים ל 2-3 חבילות, בהתאם לתקופה (היו זמנים ש 3 החבילות היו נגמרות בימי רביעי, חמישי, ושישי).
פירות ואגוזים אף פעם לא מספיק, כי קשה לתפוס שאנחנו אוכלים - למשל - 5 קילו תפוחים בשבוע (נניח שכל אחד אוכל רק תפוח אחד ליום במשך שבוע. זה יוצא 35 תפוחים!), אבל זה לא כזה נורא אם רוצים תפוח ומסתפקים בתפוז. או מבקשים "טרמפ" משכנה שעושה קניות.
===========
1 נחשו איפה נולדה סבתא.
עוף אנחנו מתכננים (בזמנחרון לא אוכלים בקר, וכמעט שלא דגים) - קונים כמות שמתאימה למספר ימי הבישול השבוע. למשל בתקופה שבישלתי אחת ליומיים, היינו דואגים שיהיו 4 מנות למשך השבוע (נניח - עוף מחולק, שתי מנות שניצלים שניצלים, ועוף טחון). בודקים מה יש במקפיא, ומשלימים בסופר.
בדומה מוצרי חלב: מעריכים כמה נאכל השבוע לפי קצב האכילה שלהם בתקופה הנוכחית. (למשל - כשאוכלים הרבה כוסמת, צריך לקנות יותר חלב 1 )
אורז, עדשים, פסטות, כוסמת - לא מתכננים, דואגים שתמיד יהיה מלאי מגוון יחסית. קונים אחת לשבוע.
למשל, בעדשים ירוקים, אם נשאר פחות מחצי קילו, קונים קילו נוסף (שמספיק לקצת יותר משבוע, אלב אני מעדיפה לקנות קילו ולא לשגע אנשים עם "תשימי לי 750 גרם"). כוסמת משלימים ל 2-3 חבילות, בהתאם לתקופה (היו זמנים ש 3 החבילות היו נגמרות בימי רביעי, חמישי, ושישי).
פירות ואגוזים אף פעם לא מספיק, כי קשה לתפוס שאנחנו אוכלים - למשל - 5 קילו תפוחים בשבוע (נניח שכל אחד אוכל רק תפוח אחד ליום במשך שבוע. זה יוצא 35 תפוחים!), אבל זה לא כזה נורא אם רוצים תפוח ומסתפקים בתפוז. או מבקשים "טרמפ" משכנה שעושה קניות.
===========
1 נחשו איפה נולדה סבתא.
-
_קוראים לזה "צ'יקו"
הוא עשוי משורש ציקוריה (עולש, למיטב ידיעתי)._
גדול! ואני חשבתי צ'יקו זה דגנים
כמו שאומרים הפילוסופים, הכל אחד P-:
עולש
הוא עשוי משורש ציקוריה (עולש, למיטב ידיעתי)._
גדול! ואני חשבתי צ'יקו זה דגנים
כמו שאומרים הפילוסופים, הכל אחד P-:
עולש
-
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 21:34
- דף אישי: הדף האישי של יסכו_נט*
יש דרך לקרוא על פליי לידי בעיברית?
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
תבשיל קדרה, מה את עושה עם הכוסמת והחלב (בטח דייסה, אבל איזו ואיך)? כוסמת קלויה או ירוקה?
יסכו נט, יש דף תרגומי פליי ליידי ובכלל דף פליי ליידי באתר. לא זוכרת שמות מדוקים, אבל אפשר ללמוד הרבה על השיטה משם. ויש את החוג בית של בשמת שמומלץ בחום רב מאוד.
אני תמיד שאפתי להכין לעצמי תפריט שבועי ומאוד מתקשה. הדף הזה עושה לי שוב חשק. לדעתי המון כסף מתבזבז אצלנו על קניות מזון אימפולסיביות (לא שהן לא נאכלות בסופו של דבר, אבל עדיין אימפולסיביות ומיותרות). אני מאוד אוהבת לבשל ולאכול .
יסכו נט, יש דף תרגומי פליי ליידי ובכלל דף פליי ליידי באתר. לא זוכרת שמות מדוקים, אבל אפשר ללמוד הרבה על השיטה משם. ויש את החוג בית של בשמת שמומלץ בחום רב מאוד.
אני תמיד שאפתי להכין לעצמי תפריט שבועי ומאוד מתקשה. הדף הזה עושה לי שוב חשק. לדעתי המון כסף מתבזבז אצלנו על קניות מזון אימפולסיביות (לא שהן לא נאכלות בסופו של דבר, אבל עדיין אימפולסיביות ומיותרות). אני מאוד אוהבת לבשל ולאכול .
-
טוב אם אתן מתכננות אני מוכנה לעזור לכן להכין תפריט שבועי
בלי בדיחות כי בדיחת הרסק הירוק על כבד אווז צלוי לא הצחיקה אף אחת
הצעת תפריט
יום א אורז עם עדשים וירק מאודה
יום ב עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות
יום ג קציצות עם אפונה מונחות על ספגטי
יום ד פשטידת פסטה(מהספגטי שנשאר מאתמול)
יום ה חזה עוף מוקפץ עם אורז וירקות וגם להשרות את הקטניות לחמין
יום ו פשטידת בצל פשטידת מנגולד ושלושה סלטים כרוב סלק ועדשים
שבת חמין
זה דוגמא לאיך שבוע שאני כל יום בבית נראה אצלנו
אם באחד הימים יוצא לי לעבור במקום שמוכרים דג אז אני פשוט מקפיאה את המנה של אותו יום במקום וזהו .
לגבי ירקות ופירות אני יודעת שרוב האנשים קונים לפי קילו אני קונה לפי מספר אני יודעת שדרושים לי 10 בצלים כל שבוע
ושדרושות לי שלוש חסות כל שבוע
כי בדקתי כמה כל אחד אוכל ולפי זה חישבתי.
הצעת תפריט
יום א אורז עם עדשים וירק מאודה
יום ב עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות
יום ג קציצות עם אפונה מונחות על ספגטי
יום ד פשטידת פסטה(מהספגטי שנשאר מאתמול)
יום ה חזה עוף מוקפץ עם אורז וירקות וגם להשרות את הקטניות לחמין
יום ו פשטידת בצל פשטידת מנגולד ושלושה סלטים כרוב סלק ועדשים
שבת חמין
זה דוגמא לאיך שבוע שאני כל יום בבית נראה אצלנו
אם באחד הימים יוצא לי לעבור במקום שמוכרים דג אז אני פשוט מקפיאה את המנה של אותו יום במקום וזהו .
לגבי ירקות ופירות אני יודעת שרוב האנשים קונים לפי קילו אני קונה לפי מספר אני יודעת שדרושים לי 10 בצלים כל שבוע
ושדרושות לי שלוש חסות כל שבוע
כי בדקתי כמה כל אחד אוכל ולפי זה חישבתי.
-
פליי ליידי לארוחות? ברצינות? זו האופציה היחידה שכולן פה מאמצות וממליצות? (ניסיתי את זה איזה שבועיים, היה כשלון חרוץ...)
האם רק אני חושבת שתכנון למישהי שאיננה מתכננת מטיבעה או שאפילו לא הצליחה לקחת את הגלולות בזמן (טפו גלולות...) זה לחפור לעצמך בור? להוסיף עוד לחצים למערכת? כמה "חוקים" אנחנו מצליחות ליישם לאורך זמן בלי קושי וייסורי מצפון? זה ממש נשמע לי כמו משהו שנדון לכשלון. כמעט כמו לעשות כושר גופני יזום. בהתחלה זה מרגיש מצויין וכאילו עפים! ואז מתחילים בקיעים, ואחרי כמה זמן הכל הולך לקיבינימט (Excuse my French:-P)
אני האדם האחרון שימליץ באופן גורף "לזרום"... אבל פה אני ממש עומדת מאחורי זה.
קודם כל הייתי מגדירה את הבעיה יותר טוב - מה הקושי?
בישולים יכולים להיות עוד מטלה ויכולים להיות פעילות חוויתית משותפת.
סליחה שאני לא מפוקסת. ג'טלג...
האם רק אני חושבת שתכנון למישהי שאיננה מתכננת מטיבעה או שאפילו לא הצליחה לקחת את הגלולות בזמן (טפו גלולות...) זה לחפור לעצמך בור? להוסיף עוד לחצים למערכת? כמה "חוקים" אנחנו מצליחות ליישם לאורך זמן בלי קושי וייסורי מצפון? זה ממש נשמע לי כמו משהו שנדון לכשלון. כמעט כמו לעשות כושר גופני יזום. בהתחלה זה מרגיש מצויין וכאילו עפים! ואז מתחילים בקיעים, ואחרי כמה זמן הכל הולך לקיבינימט (Excuse my French:-P)
אני האדם האחרון שימליץ באופן גורף "לזרום"... אבל פה אני ממש עומדת מאחורי זה.
קודם כל הייתי מגדירה את הבעיה יותר טוב - מה הקושי?
- האם הקושי הוא בזמן שזה לוקח ללכת לעשות קניות? אם כן כדאי אולי לזכור שרב בעלי החיים כולל בני אדם מכלים את מרבית זמנם במציאת מזון ומים ובבטלה נעימה ומבורכת. לעשות רשימה על המקרר מה חסר בנוסח "נגמר החומר למדיח" ולקחת אותה ואז נכנסים ויוצאים מהסופר תוך 20 דקות, בדוק. ואם לא מצליחים, אז מה יעזור לעשות את זה פעם בשבוע? כשיותר "רעבים"?
- האם הקושי הוא בבזבוז הזמן במטבח? אם כן, ללכת יותר או פחות לסופר לא ישנה. ובמקרה כזה, אני באופן אישי ממליצה על עיבוד מינימלי של המזון. לנו יש כבר ארבע קערות ענק גדושות בפירות ובירקות טריים ואורגניים מחוץ למקרר שמי שרוצה חוטף מה שבא לו. הכי לא בזבזני בזמן שיש. בבוקר זורקים עלים ופירות לבלנדר לרסק ירוק. כשלא מבשלים הרבה, מקדישים הרבה הרבה פחות זמן לבישולים...
- האם הקושי הוא בבזבוז האנרגיה בנסיעות? לזה אני הכי מתחברת. פה הייתי בודקת אפשרויות אחרות - לנסוע באופניים או בתחבורה ציבורית, לשלב את זה בנסיעה קיימת, למשל מהבית לעבודה, או בדרך לפארק או לחברים. לעבור לקנייה פעם בשלושה ימים במקום פעם ביום-יומיים ולראות אם מצליחים להשאר מדוייקים. אם כן, לעבור לארבעה ימים וכך הלאה. בנקודה שבה מתחילים להיות מאד בזבזנים במזון בגלל חוסר היכולת לדייק, מפסיקים את הניסוי.
בישולים יכולים להיות עוד מטלה ויכולים להיות פעילות חוויתית משותפת.
סליחה שאני לא מפוקסת. ג'טלג...
-
פירות ואגוזים אף פעם לא מספיק
נכון אבל גם כי אוכלים כמה שיש
לא כמה שרוצים לכן אני מגבילה דרך הקניות אני קונה אחד ליום לכל אחד נגיד קניה לשבוע לשני אנשים 14 תפוחים וחצי מזה מספר של בננות
חצי קילו שקדים כמה ימים שחזיקו וזהו
לגבי תפריט שבועי אני מוצאת שאצלי כמעט כל יום אוכלים אורז שאיזו שהיא ורסיה
גם אצלכן ?
נכון אבל גם כי אוכלים כמה שיש
לא כמה שרוצים לכן אני מגבילה דרך הקניות אני קונה אחד ליום לכל אחד נגיד קניה לשבוע לשני אנשים 14 תפוחים וחצי מזה מספר של בננות
חצי קילו שקדים כמה ימים שחזיקו וזהו
לגבי תפריט שבועי אני מוצאת שאצלי כמעט כל יום אוכלים אורז שאיזו שהיא ורסיה
גם אצלכן ?
-
דווקא בגלל שאתם צמחוניים זה נשמע לי יותר קל
זה משפט מפגר. אני ממש עייפה באופן הזוי...
זה משפט מפגר. אני ממש עייפה באופן הזוי...
-
להיפך לספק חלבון צמחוני כל יום נשמע לי הרבה יותר קשה
מסתם לאכול קצת עוף או גבינה
מסתם לאכול קצת עוף או גבינה
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
_אני מוצאת עצמי כמעט כל יומיים בסופר או במכולת השכונתית, קונה או קניה כמותית או קנית "השלמה".
הייתי מאוד רוצה להגיע למצב בו אני קונה קניה אחת גדולה בשבוע, פעם בשבוע._
מצטער על התמימות, אבל, אפשר לשאול למה?
מה הבעיה בלקנות 2-3 בשבוע?
אשמח לתשובה ספציפית שלך, כדי לעזור. אני טבעוני, ויצא לי להתנסות בכל מני צורות, גם קניות פעם בשבוע, גם קניות כל יום, גם תיכנון מדוקדק (שכולל הנבטות 4 ימים מראש) וגם סתם חפיף. אני מקווה שאוכל לעזור במשהו.
_דווקא בגלל שאתם צמחוניים זה נשמע לי יותר קל
זה משפט מפגר. אני ממש עייפה באופן הזוי..._
לי זה דוקא נשמע נכון מאוד. מאז שינוי התזונה שלי, שלכאורה גרם לי לחשוב הרבה יותר על אוכל ולהיות יותר בררן, אני ממש לא משקיע באוכל שלי (מן הסתם זה נכון רק באופן יחסי לאחד שמכין לעצמו את האוכל, בניגוד לאנשים שקונים מוכן ואוכלים בחוץ).
תלוי אם את מאמינה במשפט (שלדעתי הוא מיתוס, אבל הדעות חלוקות בקרב המלומדים) שחייבים חלבון מלא בכל ארוחה.
אם את חושבת אחרת, אז אין שום בעיה פשוט לאכול קצת קטניות בצהרי יום אחד, דגנים בערב של היום למחרת, וכו'.
האנשים שמקפידים כלכך לאכול צירופי חלבון-מלא בכל ארוחה, שוכחים שיש חלבון גם בירקות (כולל חסה), בפירות, ובעצם בכל מאכל שאנחנו אוכלים, גם אם בכמויות קטנות, לפעמים זה מספיק בשביל להשלים את החוסר בחומצת אמינו מסויימת שהיתה חסרה לנו מהדגן/קטנייה/אגוז.
הייתי מאוד רוצה להגיע למצב בו אני קונה קניה אחת גדולה בשבוע, פעם בשבוע._
מצטער על התמימות, אבל, אפשר לשאול למה?
אשמח לתשובה ספציפית שלך, כדי לעזור. אני טבעוני, ויצא לי להתנסות בכל מני צורות, גם קניות פעם בשבוע, גם קניות כל יום, גם תיכנון מדוקדק (שכולל הנבטות 4 ימים מראש) וגם סתם חפיף. אני מקווה שאוכל לעזור במשהו.
_דווקא בגלל שאתם צמחוניים זה נשמע לי יותר קל
זה משפט מפגר. אני ממש עייפה באופן הזוי..._
לי זה דוקא נשמע נכון מאוד. מאז שינוי התזונה שלי, שלכאורה גרם לי לחשוב הרבה יותר על אוכל ולהיות יותר בררן, אני ממש לא משקיע באוכל שלי (מן הסתם זה נכון רק באופן יחסי לאחד שמכין לעצמו את האוכל, בניגוד לאנשים שקונים מוכן ואוכלים בחוץ).
תלוי אם את מאמינה במשפט (שלדעתי הוא מיתוס, אבל הדעות חלוקות בקרב המלומדים) שחייבים חלבון מלא בכל ארוחה.
אם את חושבת אחרת, אז אין שום בעיה פשוט לאכול קצת קטניות בצהרי יום אחד, דגנים בערב של היום למחרת, וכו'.
האנשים שמקפידים כלכך לאכול צירופי חלבון-מלא בכל ארוחה, שוכחים שיש חלבון גם בירקות (כולל חסה), בפירות, ובעצם בכל מאכל שאנחנו אוכלים, גם אם בכמויות קטנות, לפעמים זה מספיק בשביל להשלים את החוסר בחומצת אמינו מסויימת שהיתה חסרה לנו מהדגן/קטנייה/אגוז.
-
או, אז זהו, שזה לא קשור לצמחונות, כי כל מה שאני עושה, יכול לעשות גם מישהו שאוכל אחרת ממני. זה לא מקל כי האוכל צמחוני (במקרה שלי הוא אמנם ברובו צמחוני, אבל בחלקו לגמרי לא, וזה עדיין קל) זה מקל כי התפישה היא אחרת.
וגם אוכל שמזמינים צריך לחמם, ולנקות אחרי, ולזרוק את האשפה. יותר קל לאכול שני אפרסקים.
או, אז זהו, שזה לא קשור לצמחונות, כי כל מה שאני עושה, יכול לעשות גם מישהו שאוכל אחרת ממני. זה לא מקל כי האוכל צמחוני (במקרה שלי הוא אמנם ברובו צמחוני, אבל בחלקו לגמרי לא, וזה עדיין קל) זה מקל כי התפישה היא אחרת.
וגם אוכל שמזמינים צריך לחמם, ולנקות אחרי, ולזרוק את האשפה. יותר קל לאכול שני אפרסקים.
-
כן, אבל מצד שני לקנות עוף זה שונה מלקנות גרגרי חומוס ושעועית, לא?
(חלבון מהחי בצורתו הגולמית יחסית, לעומת חלבון מהצומח גולמי יחסית)
מבחינת הצורך בשמירה בקירור, וכו'.
(חלבון מהחי בצורתו הגולמית יחסית, לעומת חלבון מהצומח גולמי יחסית)
מבחינת הצורך בשמירה בקירור, וכו'.
-
יכולות להיות כל מיני בעיות.
ניצן מנתה את רובן, אני אתן דוגמאות:
יכולות להיות כל מיני בעיות.
ניצן מנתה את רובן, אני אתן דוגמאות:
- אני גרה רבע שעה נסיעה מהסופר. חבל על הדלק.
- יש לי תינוק שלא אוהב להיות קשור בכסא. לורוצה לנסוע מיותר.
- קניות עם ילדים זה פרויקט של חצי יום. חצי יום בשבוע זה סבבה. שלושה כאלה זה מוגזם.
- בכל כניסה לסופר קונים משהו מיותר. עדיף כמה שפחות כאלה.
- רוצים להיות כמה שפחות במגע עם העולם הצרכני והרועש.
-
שחייבים חלבון מלא
אם חיים עם ספורטאי חייבים להאמין שצריך לאכול הרבה חלבון
ואני חייתי עם ספורטאי במשך הרבה מאוד זמן
ולכן אני מאמינה שצריך לאכול חלבון בכל ארוחה
אבל גם אני יודעת שאם לא אוכלים שילוב של חלבון ופחמימה נשארים רעבים או חוזרים להיות רעבים מהר מאוד ובגלל שרוב החיים שלי הולכת איתי לכל מקום מישהי שסובלת מהפרעות אכילה היום אני מבינה שכדאי מאוד לדאוג שהיא לא תאכל רק סלט ופחמימה אלא גם חלבון שישביע אותה .
אם זה נכון גם לאחרים אני לא יודעת .
האמת שלי תקפה רק עלי
אם חיים עם ספורטאי חייבים להאמין שצריך לאכול הרבה חלבון
ולכן אני מאמינה שצריך לאכול חלבון בכל ארוחה
אבל גם אני יודעת שאם לא אוכלים שילוב של חלבון ופחמימה נשארים רעבים או חוזרים להיות רעבים מהר מאוד ובגלל שרוב החיים שלי הולכת איתי לכל מקום מישהי שסובלת מהפרעות אכילה היום אני מבינה שכדאי מאוד לדאוג שהיא לא תאכל רק סלט ופחמימה אלא גם חלבון שישביע אותה .
אם זה נכון גם לאחרים אני לא יודעת .
האמת שלי תקפה רק עלי
-
_לגבי תפריט שבועי אני מוצאת שאצלי כמעט כל יום אוכלים אורז שאיזו שהיא ורסיה
גם אצלכן ?_
אצלנו ץפוחי אדמה, תפוחי אדמה ותפוחי אדמה. לפעמים פעמיים ביום.
גם אצלכן ?_
אצלנו ץפוחי אדמה, תפוחי אדמה ותפוחי אדמה. לפעמים פעמיים ביום.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הנושא הזה מעסיק אותי כבר כל-כך הרבה שחשבתי שפתחתי דף ולא שמתי לב.
להלן כמה טיפים:
להלן כמה טיפים:
- קניות אך ורק דרך האינטרנט עפי רשימה לפי תפריט( כמו שהמליצה אילה א). חוסך זמן , הרשימה לא אובדת , וחוסך כסף(כי אין פיתויים.)בדוק!
- כל פעם שמבשלים כמעט להקפיא חצי, עד שהמקפיא מלא.
- התפריט של אילה א מצויין ואחרי שבוע כבר תדעו את המתכונים והרשימה בע"פ.
הפטנט שלי הוא קדירה צמחונית:
סיר ענק ובו בצל ושום מטוגנים עם פלפל אדום, תפו"א, בטטות, חיטה (או כל קטניה אחרת) ועוד כל מיני כיד הדמיון הטובה (שעועית, כרובית, גזר...).
כל זה מבושל במשך כשעה עם מעט מים ורוטב משתנה (בדרך כלל הרוטב הוא על בסיס רסק עגבניות או על בסיס סויה).
מכינה כזה סיר לפחות פעם בשבוע ואז אוכלים ממנו במשך יומיים או שלושה. תענוג.
סיר ענק ובו בצל ושום מטוגנים עם פלפל אדום, תפו"א, בטטות, חיטה (או כל קטניה אחרת) ועוד כל מיני כיד הדמיון הטובה (שעועית, כרובית, גזר...).
כל זה מבושל במשך כשעה עם מעט מים ורוטב משתנה (בדרך כלל הרוטב הוא על בסיס רסק עגבניות או על בסיס סויה).
מכינה כזה סיר לפחות פעם בשבוע ואז אוכלים ממנו במשך יומיים או שלושה. תענוג.
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
מאז שעברתי לקיבוץ, אמצתי בחום את השיטה האירופית של קניות קטנות כל יום לפי הצורך, אבל כיוון שאני משתדלת לאכול אורגני, ובמרכולית בקיבוץ אין אורגני, זה הולך ככה:
פעם בחודשיים-שלושה- קנייה מרוכזת של מוצרים יבשים אורגניים וחומרי ניקוי אקולוגיים בחנות טבע גדולה וזולה (ורחוקה).
פעם בשבוע- משלוח אורגני של ירקות (בעבר מארץ אורגנית, דרך האינטרנט, ואז הייתי קונה גם פירות, ביצים ולפעמים גם מוצרים יבשים, לאחרונה ארגז שמגיע קומפלט ישר מהמגדל ויש בו רק ירקות).
פעם ביום יומיים- קנייה קטנה של מוצרי חלב, לחם והשלמות של פירות וירקות במרכולית בקיבוץ.
פעם ב- קפיצה לחנות טבע קרובה להשלמות של פירות, ביצים יבשים וכדומה.
מאז שהתחלתי להזמין ארגז ירקות בלי לבחור מה יהיה בו, אני מתכננת את הבישולים בהתאם לתכולת הארגז אחרי שהוא מגיע, כך שלא אצטרך לקנות עוד ירקות במהלך השבוע.
הפסקתי להקפיא וגם הפסקתי לבשל כמויות ענקיות- אני מכינה כל פעם אוכל ליומיים שלושה לכל היותר. מבשלת יום כן, יומיים לא. פשוט ראיתי שאוכל שהוקפא והופשר הרבה פחות טעים ואף אחד לא רוצה לאכול אותו.
יש לי מתכונים פשוטים שאני חוזרת עליהם בסבב, כך שלא ימאסו, ומדי פעם מגוונת, גם בהתאם לתכולת הארגז וגם בהתאם להעדפות בני הבית. בגדול אני בעד בישולים פשוטים, שילדים אוהבים, וקל להכין, עם מינימום התעסקות.
מחזיקה תמיד מלאי של פסטה/אורז/קינואה/קמח תירס שיכולים להוות ארוחה שלמה גם בהתראה קצרה וגם כשהמקרר ריק.
רק בסופי שבוע מכינה ארוחות מושקעות יותר, בשביל הכיף.
פעם בחודשיים-שלושה- קנייה מרוכזת של מוצרים יבשים אורגניים וחומרי ניקוי אקולוגיים בחנות טבע גדולה וזולה (ורחוקה).
פעם בשבוע- משלוח אורגני של ירקות (בעבר מארץ אורגנית, דרך האינטרנט, ואז הייתי קונה גם פירות, ביצים ולפעמים גם מוצרים יבשים, לאחרונה ארגז שמגיע קומפלט ישר מהמגדל ויש בו רק ירקות).
פעם ביום יומיים- קנייה קטנה של מוצרי חלב, לחם והשלמות של פירות וירקות במרכולית בקיבוץ.
פעם ב- קפיצה לחנות טבע קרובה להשלמות של פירות, ביצים יבשים וכדומה.
מאז שהתחלתי להזמין ארגז ירקות בלי לבחור מה יהיה בו, אני מתכננת את הבישולים בהתאם לתכולת הארגז אחרי שהוא מגיע, כך שלא אצטרך לקנות עוד ירקות במהלך השבוע.
הפסקתי להקפיא וגם הפסקתי לבשל כמויות ענקיות- אני מכינה כל פעם אוכל ליומיים שלושה לכל היותר. מבשלת יום כן, יומיים לא. פשוט ראיתי שאוכל שהוקפא והופשר הרבה פחות טעים ואף אחד לא רוצה לאכול אותו.
יש לי מתכונים פשוטים שאני חוזרת עליהם בסבב, כך שלא ימאסו, ומדי פעם מגוונת, גם בהתאם לתכולת הארגז וגם בהתאם להעדפות בני הבית. בגדול אני בעד בישולים פשוטים, שילדים אוהבים, וקל להכין, עם מינימום התעסקות.
מחזיקה תמיד מלאי של פסטה/אורז/קינואה/קמח תירס שיכולים להוות ארוחה שלמה גם בהתראה קצרה וגם כשהמקרר ריק.
רק בסופי שבוע מכינה ארוחות מושקעות יותר, בשביל הכיף.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
התפריט של אילה א מצויין ואחרי שבוע כבר תדעו את המתכונים והרשימה בע"פ.
זאת רק דוגמא לא אוכלים אצלנו כל שבוע אותו דבר
אוכלים גם קוסקוס שלא כתבתי אוכלים אטריות שעועית שלא כתבתי
צלי ,מרק, ביף סטרוגנוף,ועוד המון מאכלים
אצלנו ץפוחי אדמה, תפוחי אדמה ותפוחי אדמה.
גם אצל אמא שלי
אני החלפתי עדה ועברתי לאכול אורז כמעט כל יום
זאת רק דוגמא לא אוכלים אצלנו כל שבוע אותו דבר
אוכלים גם קוסקוס שלא כתבתי אוכלים אטריות שעועית שלא כתבתי
צלי ,מרק, ביף סטרוגנוף,ועוד המון מאכלים
אצלנו ץפוחי אדמה, תפוחי אדמה ותפוחי אדמה.
גם אצל אמא שלי
אני החלפתי עדה ועברתי לאכול אורז כמעט כל יום
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
אילה א בעבודה ולא עושה כלום חוץ מלאכול
-
_אם חיים עם ספורטאי חייבים להאמין שצריך לאכול הרבה חלבון
ולכן אני מאמינה שצריך לאכול חלבון בכל ארוחה_
גם אם חיים עם ספורטאי שטוף-מוח (מהתזונאים) שחושב שצריך (יותר מדי) המון חלבון, זה לא אומר שחייבים להסכים איתו.
עובדה שאת אפילו מתרצת את אמונתך בכך שחיית עם ספורטאי.
לא נתקלתי בהרבה צמחוניים שלא שבעים מארוחה של סלט ועמילן (מתרגם מהמילה פחמימה).
ולכן אני מאמינה שצריך לאכול חלבון בכל ארוחה_
גם אם חיים עם ספורטאי שטוף-מוח (מהתזונאים) שחושב שצריך (יותר מדי) המון חלבון, זה לא אומר שחייבים להסכים איתו.
עובדה שאת אפילו מתרצת את אמונתך בכך שחיית עם ספורטאי.
לא נתקלתי בהרבה צמחוניים שלא שבעים מארוחה של סלט ועמילן (מתרגם מהמילה פחמימה).
אילה- תודה.....עזרת לנו עד מאד-
ועכשיו למאותגרי חיות- מי יבנה את תפריט הבסיס לצימחונים.????
ניסיתי ויצא לי-
יום א- סלט
יום ב- סלט
יום ג- סלט ירוק,
בקיצור- עקרות הבית המופלאות- בואו לעזרתי.......
חוצמזה- מאד יעזור אם תפרטו כמויות, אנחנו 3 נפשות במשפחה, יוד לא מצאנו אפילו בערך....
ועכשיו למאותגרי חיות- מי יבנה את תפריט הבסיס לצימחונים.????
ניסיתי ויצא לי-
יום א- סלט
יום ב- סלט
יום ג- סלט ירוק,
בקיצור- עקרות הבית המופלאות- בואו לעזרתי.......
חוצמזה- מאד יעזור אם תפרטו כמויות, אנחנו 3 נפשות במשפחה, יוד לא מצאנו אפילו בערך....
-
מיקי, כשכתבת "לנו" התכוונת אתה ו- "בישולית" (מראש הדף) ?
(אני עדיין מחכה ממנה לתשובה לגבי משהו)
(אני עדיין מחכה ממנה לתשובה לגבי משהו)
-
- הצטרפות: 05 יולי 2005, 22:44
- דף אישי: הדף האישי של ענת_הפלישתית*
אני דווקא לא מתכננת תפריט ואז קונה, אלא הולכת פעם בשבוע ומקבלת השראה ממה שיש בעונה (עכשיו למשל סלקים מעולים) ומה שיפה ומתחשק לי, ועוד קניה כמה ימים אח"כ להשלמות.
רעיונות לצימחונים: ירקות בתנור (גזר, דלעת, כרובית, פטריות, בטטות, סלק וכו') עם שמן זית שום וקורנית- יוצא יאמממי (אפשר לטבול בסויה)
ברוקולי מאודה, מרק שורשים, מרק/ נזיד קטניות (שעועית/ אפונה/ עדשים) אפשר עם גריסים או איטריות, ארטישוק מבושל, פאי או פשטידה ממנגולד/ כרישה או כל תרכובת ירקות שמתחשק. הכל משביע ומתאים לימי חורף קרירים. (אני הייתי מוסיפה סטייק עסיסי אבל הבנתי שאתם לא בענין...)
לגבי כמויות לדעתי צריך לנסות ולראות כמה מתחסל בכמה זמן ולפי זה לתכנן להבא.
בהצלחה
רעיונות לצימחונים: ירקות בתנור (גזר, דלעת, כרובית, פטריות, בטטות, סלק וכו') עם שמן זית שום וקורנית- יוצא יאמממי (אפשר לטבול בסויה)
ברוקולי מאודה, מרק שורשים, מרק/ נזיד קטניות (שעועית/ אפונה/ עדשים) אפשר עם גריסים או איטריות, ארטישוק מבושל, פאי או פשטידה ממנגולד/ כרישה או כל תרכובת ירקות שמתחשק. הכל משביע ומתאים לימי חורף קרירים. (אני הייתי מוסיפה סטייק עסיסי אבל הבנתי שאתם לא בענין...)
לגבי כמויות לדעתי צריך לנסות ולראות כמה מתחסל בכמה זמן ולפי זה לתכנן להבא.
בהצלחה
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
_להיפך לספק חלבון צמחוני כל יום נשמע לי הרבה יותר קשה
תלוי אם את מאמינה במשפט (שלדעתי הוא מיתוס, אבל הדעות חלוקות בקרב המלומדים)_
הדעות חלוקות בין המלומדים לבין ה-לא מלומדים, יותר נכון...
היום כבר ידוע שאפשר אפילו לאכול דגן מלא היום וקטניה אפילו מחר, למשל, והגוף יחבר אותם יחד לחלבון מלא..
לי יש בעיה אחרת- אני מזמינה ארגז ירקות אורגניים, ומקבלת מלא דברים שאני לא צריכה (מה עושות שתי נפשות עם חבילת סלרי ענקית כל שבוע? פיכס) ולא יודעת מה לעשות איתם. ומאז עניין הארגז- כמעט ולא יוצאת לקניות! איזה כיף!
תלוי אם את מאמינה במשפט (שלדעתי הוא מיתוס, אבל הדעות חלוקות בקרב המלומדים)_
הדעות חלוקות בין המלומדים לבין ה-לא מלומדים, יותר נכון...
היום כבר ידוע שאפשר אפילו לאכול דגן מלא היום וקטניה אפילו מחר, למשל, והגוף יחבר אותם יחד לחלבון מלא..
לי יש בעיה אחרת- אני מזמינה ארגז ירקות אורגניים, ומקבלת מלא דברים שאני לא צריכה (מה עושות שתי נפשות עם חבילת סלרי ענקית כל שבוע? פיכס) ולא יודעת מה לעשות איתם. ומאז עניין הארגז- כמעט ולא יוצאת לקניות! איזה כיף!
-
גם אם חיים עם ספורטאי שטוף-מוח (מהתזונאים) שחושב שצריך (יותר מדי) המון חלבון,
אבל תזונאי לעולם לא יגיד כזה דבר, אורי. (נעלבת בשם העם (-:)
אבל תזונאי לעולם לא יגיד כזה דבר, אורי. (נעלבת בשם העם (-:)
-
אבל תזונאי לעולם לא יגיד כזה דבר, אורי. (נעלבת בשם העם )
לצערי נתקלתי בכך יותר מדי פעמים. ודוקא אצל תזונאים באמת מוצלחים.
כל חברי הספורטאים ושוחרי חדר הכושר צורכים כמויות פסיכיות של חלבון, בהמלצת המאמן או התזונאי (ולפעמים שניהם), תלוי את מי אותו החבר שאל.
מסכים עם שרון לגבי עניין הפשטידה מירקות הסל - יש את מה שנקרא פשטידת חבלים. זאת פשטידה מכל הירקות שהגיעו עם הסל ולא אכלת מהם (שמים כל מני דברים ש- "חבל" לזרוק).
(כל זאת למרות שאני בכלל לא אוהב פשטידות, אבל מניח שדוקא פותחת הדף אוהבת פשטידת חבלים)
והרעיון הכללי שלי:
אני בעד לחלק את הקניות ל-
למצוא מקום שנוח להגיע אליו, שבו קונים כל יומיים את הדברים שנכנסים לקטגוריה מספר 4. לדעתי ממש חבל לוותר על זה.
כל חברי הספורטאים ושוחרי חדר הכושר צורכים כמויות פסיכיות של חלבון, בהמלצת המאמן או התזונאי (ולפעמים שניהם), תלוי את מי אותו החבר שאל.
מסכים עם שרון לגבי עניין הפשטידה מירקות הסל - יש את מה שנקרא פשטידת חבלים. זאת פשטידה מכל הירקות שהגיעו עם הסל ולא אכלת מהם (שמים כל מני דברים ש- "חבל" לזרוק).
(כל זאת למרות שאני בכלל לא אוהב פשטידות, אבל מניח שדוקא פותחת הדף אוהבת פשטידת חבלים)
והרעיון הכללי שלי:
אני בעד לחלק את הקניות ל-
- דברים שזמן המדף שלהם ארוך מאוד (כמו קטניות יבשות למשל).
- דברים שאפשר להחזיק שבועיים (כמו כרוב או תפוח)
- דברים שאפשר להחזיק שבוע (כמו סלרי)
- דברים שעדיף לקנות טרי כל יומיים-שלושה מקסימום. (כמו חסה/פטרוזיליה/ירוקים, מלפפון, עגבניה, וכו')
למצוא מקום שנוח להגיע אליו, שבו קונים כל יומיים את הדברים שנכנסים לקטגוריה מספר 4. לדעתי ממש חבל לוותר על זה.
-
מתעניין בכנות ותמימות -
נניח שעשית לעצמך רשימה של קניות השלמה מהסוג שכתבתי כל יומיים. הרשימה (למשל) - 7 מלפפונים, 5 עגבניות, 1 חסה, 1 פטרוזיליה, אשכול ענבים.
איך בדיוק ייקח חצי יום לעשות את הקנייה הזאת?
נניח שעשית לעצמך רשימה של קניות השלמה מהסוג שכתבתי כל יומיים. הרשימה (למשל) - 7 מלפפונים, 5 עגבניות, 1 חסה, 1 פטרוזיליה, אשכול ענבים.
איך בדיוק ייקח חצי יום לעשות את הקנייה הזאת?
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
פעם בחודש קואופ - קטניות, דגנים, פירות יבשים, פסטות, ביצים, קפה... פשוט מזמינים לחודש שלם.
פעם בשבוע סל ירקות אורגני
פעם בשבוע השלמה קטנה של פירות
פעם בשבוע השלמה של מוצרי סופר - מיכל ענק של יוגורט, נייר טואלט וכאלה
במזדמן - חנות טבע
פעם בשבוע בערך - קצביה
פעם בשבוע סל ירקות אורגני
פעם בשבוע השלמה קטנה של פירות
פעם בשבוע השלמה של מוצרי סופר - מיכל ענק של יוגורט, נייר טואלט וכאלה
במזדמן - חנות טבע
פעם בשבוע בערך - קצביה
-
שרון LOL
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2007, 08:10
למה ככה? אותי זה ממש הצחיק.
למה ככה? אותי זה ממש הצחיק.
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
אצלנו זו גם כן בעיה לא קטנה עינין הקניות.
מה שהבנתי בזמן האחרון הוא שקניות זה לא סתם , זה עינין לוגיסטי , צריך בשביל זה הרבה ריכוז וגם זו עבודה פיזית (אלא אם כן קונים דרך האינטרנט).
וגם מזל ..
בזמנים שאני באנרגיות גבוהות אז זה ממש יוצא בסדר ,אבל אם לא , אז זה ישר משתקף בכמה דברים עקפו את הרשימה שלי , כמה דברים זרקתי בסוף (נחמה פרוטה :לקומפוסט /לחתולים).
לי יוצא מאוד נוח לבקר בחנות של תבלינים וקיטניות .אני ממלאה שם לפחות שני סוגים של קיטניות ושנים של דגנים בשבוע .לפעמים יותר .
ירקות -חשוב לקנות מה שבעונה .זה גם זול ותמיד נראה טוב , מתוק ובדיוק בדרגת הפציחות שצריך.
ארגז -לא מתאים למי שלא מוצא מה לעשות עם זה.ארגז זה מאתגר. גם אני בהתחלה לא ידעתי איך לנצל את הכל .אבל חשוב כן ללמוד.
חשוב להכין מכל הירקות האלה סלט .
רוטב ויניגרט טוב שמפזרים על הכל עושה שמח . להוסיף אבוקדו ,או פרי כמו תפוח ירוק ,נבטוטים.
עם סלרי אני מבשלת הרבה , דוחפת אותו לכל תבשיל כמעט כי הוא מוסיף מליחות עדינה
סלט כרוב עם סלרי : לחתוך דק ולהציף בשמן זית ומיץ לימון קצת מלח.הולך מעולה עם טחינה.
קניות עם ילדים (אכן מי שלא היה שם לא יכול להבין..)
אני משתדלת מאוד שאם אנחנו בקניות כל אחד יקבל משהו כיפי לנשנש ועדיף שזה יהיה משהו איכותי . אין לי שום בעיה עם אכילת פירות ואגוזים .גם פאלפל או פריקסה אני קונה מדי פעם וזה בקטע של לפרגן ולחסוך לי מאמץ באותו יום על ארוחת צהרים, חביתת ירק .
לא תמיד זה מתאים לי , לדעתי ,אני לא חושבת שזה נכון להכנס לכל ה'פלסף ' באמצע הסופר/שוק/ירקן,לא צריך להתחיל במשא ומתן .להסביר שהדיון הזה כרגע הוא לא לעינין ,הוא מפריע ומסיט את תשומת הלב של אמא מהקניות , שכאמור הן מבצע לוגיסטי .
ילדים רוצים שיקחו אותם בחשבון , סבבה .זה לא אומר שהם יבחרו לעצמם חטיפים יקרים ולא טובים.
ללמוד שמתחשבים בך ושאתה גם מאפשר לאדם אחר (אמא שלך היום , בת זוג מחר , עמית בעבודה ..)לנהל את חיו ולצאת מורידיו -נראה לי חשוב.
מה שהבנתי בזמן האחרון הוא שקניות זה לא סתם , זה עינין לוגיסטי , צריך בשביל זה הרבה ריכוז וגם זו עבודה פיזית (אלא אם כן קונים דרך האינטרנט).
וגם מזל ..
בזמנים שאני באנרגיות גבוהות אז זה ממש יוצא בסדר ,אבל אם לא , אז זה ישר משתקף בכמה דברים עקפו את הרשימה שלי , כמה דברים זרקתי בסוף (נחמה פרוטה :לקומפוסט /לחתולים).
לי יוצא מאוד נוח לבקר בחנות של תבלינים וקיטניות .אני ממלאה שם לפחות שני סוגים של קיטניות ושנים של דגנים בשבוע .לפעמים יותר .
ירקות -חשוב לקנות מה שבעונה .זה גם זול ותמיד נראה טוב , מתוק ובדיוק בדרגת הפציחות שצריך.
ארגז -לא מתאים למי שלא מוצא מה לעשות עם זה.ארגז זה מאתגר. גם אני בהתחלה לא ידעתי איך לנצל את הכל .אבל חשוב כן ללמוד.
חשוב להכין מכל הירקות האלה סלט .
רוטב ויניגרט טוב שמפזרים על הכל עושה שמח . להוסיף אבוקדו ,או פרי כמו תפוח ירוק ,נבטוטים.
עם סלרי אני מבשלת הרבה , דוחפת אותו לכל תבשיל כמעט כי הוא מוסיף מליחות עדינה
סלט כרוב עם סלרי : לחתוך דק ולהציף בשמן זית ומיץ לימון קצת מלח.הולך מעולה עם טחינה.
אני משתדלת מאוד שאם אנחנו בקניות כל אחד יקבל משהו כיפי לנשנש ועדיף שזה יהיה משהו איכותי . אין לי שום בעיה עם אכילת פירות ואגוזים .גם פאלפל או פריקסה אני קונה מדי פעם וזה בקטע של לפרגן ולחסוך לי מאמץ באותו יום על ארוחת צהרים, חביתת ירק .
לא תמיד זה מתאים לי , לדעתי ,אני לא חושבת שזה נכון להכנס לכל ה'פלסף ' באמצע הסופר/שוק/ירקן,לא צריך להתחיל במשא ומתן .להסביר שהדיון הזה כרגע הוא לא לעינין ,הוא מפריע ומסיט את תשומת הלב של אמא מהקניות , שכאמור הן מבצע לוגיסטי .
ילדים רוצים שיקחו אותם בחשבון , סבבה .זה לא אומר שהם יבחרו לעצמם חטיפים יקרים ולא טובים.
ללמוד שמתחשבים בך ושאתה גם מאפשר לאדם אחר (אמא שלך היום , בת זוג מחר , עמית בעבודה ..)לנהל את חיו ולצאת מורידיו -נראה לי חשוב.
כשילדי היו צעירים ובאו איתנו לקניה (החודשית, עם רשימה מסודרת שה"שלד" שלה נשמר במחשב) נהגנו לתת להם לבחור משהו - למשל דגני בוקר "מיוחדים" או מאכל אחר שאינו חלק מהקניות הבסיסיות. כל ילד יכל לבחור רק מוצר אחד (או ביחד, אם מדובר במוצר גדול/יקר) אך תחושת הכייף היתה גדולה. אני חושבת שכדאי לצמצם את מספר הביקורים בחנות עם הילדים, ואז, כשמאפשרים להם לבחור, גם ההנאה גדולה וגם החור בתקציב אינו משמעותי.
-
שרון אני נשבעת שגם אני לא הייתי לוקחת אותם לחנות ,אבל זה מאוד הצחיק אותי .
אורי לגבי החלבון ספורטאי שרוצה להגדיל את מסת השריר שלו צריך לצרוך אם אני זוכרת נכון שני גרם חשבון לכל קילו גוף כל יום
וכן לסתם אדם זה יכול להשמע כמו המון חלבון אבל זאת הדרך היחידה (שמכירים אצלנו אלה שיש להם תואר שני בספורט) להגדלת מסת שריר ללא לקיחת תרופות מסוג סטרואידים - אם אתה מכיר דרך אחרת (במיוחד אחת שעובדת גם על נשים) אני אשמח לשמוע מה היא .
ולויכוח האם הגדלת מסת שריר היא תהליך חליובי או מיותר נראה לי מה זה חארם להכנס ,לא?
אני מציעה תפריט צמחוני עם מאכלים שהם מספיקים ורצינים מספיק כדי להיות ארוחה מרכזית של יום ,למרות שאני לא בטוחה שהוא מעולה כמו התפריטים הבשריים שלי .
אז ככה יום א: אורז מלא מבושל עם אורז בר ומוגש עם עדשים אפשר למזוג מעל הכל רוטב מיוגורט לידו ירק מאודה
יום ב: פשטידה לפי ירק עונתי (או לא, נגיד פשטידת בצל) מוגשת עם סלטים
יום ג:קוסקוס עם ירקות וחומוס (החומוס מאוד חשוב לדעתי כאמור בגלל החלבון אבל כאמור זאת רק דעתי)
יום ד :פסטה ברוטב עם המון ירקות ופרמז'ן או גבינה אחרת או אם זה לילדים אפשר גם שהרוטב יהיה על בסיס שמנת .
יום ה: פשטידת פסטה מהפסטה שנשארה מאמש
יום ו אורז מוקפץ עם ירקות וטופו (אני הייתי מוסיפה ביצה לחלבון) או ירקות ממולאים באורז .
שבת חמין צמחוני
אני יכולה לנסות לחשוב על עוד כמה דברים אבל חייבת להבין מה אתם כן אוכלים גבינה וביצים כן ?דגים עוף ובשר לא ?
מיקי ובישולית מקווה שזה קצת יותר מתאים לכם .
אורי לגבי החלבון ספורטאי שרוצה להגדיל את מסת השריר שלו צריך לצרוך אם אני זוכרת נכון שני גרם חשבון לכל קילו גוף כל יום
וכן לסתם אדם זה יכול להשמע כמו המון חלבון אבל זאת הדרך היחידה (שמכירים אצלנו אלה שיש להם תואר שני בספורט) להגדלת מסת שריר ללא לקיחת תרופות מסוג סטרואידים - אם אתה מכיר דרך אחרת (במיוחד אחת שעובדת גם על נשים) אני אשמח לשמוע מה היא .
ולויכוח האם הגדלת מסת שריר היא תהליך חליובי או מיותר נראה לי מה זה חארם להכנס ,לא?
אני מציעה תפריט צמחוני עם מאכלים שהם מספיקים ורצינים מספיק כדי להיות ארוחה מרכזית של יום ,למרות שאני לא בטוחה שהוא מעולה כמו התפריטים הבשריים שלי .
אז ככה יום א: אורז מלא מבושל עם אורז בר ומוגש עם עדשים אפשר למזוג מעל הכל רוטב מיוגורט לידו ירק מאודה
יום ב: פשטידה לפי ירק עונתי (או לא, נגיד פשטידת בצל) מוגשת עם סלטים
יום ג:קוסקוס עם ירקות וחומוס (החומוס מאוד חשוב לדעתי כאמור בגלל החלבון אבל כאמור זאת רק דעתי)
יום ד :פסטה ברוטב עם המון ירקות ופרמז'ן או גבינה אחרת או אם זה לילדים אפשר גם שהרוטב יהיה על בסיס שמנת .
יום ה: פשטידת פסטה מהפסטה שנשארה מאמש
יום ו אורז מוקפץ עם ירקות וטופו (אני הייתי מוסיפה ביצה לחלבון) או ירקות ממולאים באורז .
שבת חמין צמחוני
אני יכולה לנסות לחשוב על עוד כמה דברים אבל חייבת להבין מה אתם כן אוכלים גבינה וביצים כן ?דגים עוף ובשר לא ?
מיקי ובישולית מקווה שזה קצת יותר מתאים לכם .
-
כולם הבינו וצחקו
ועוד משהו שחשבתי עליו כי בעצם זה דף על מלאי .
לי תמיד יש בבית גם מלאי של אוכל לכלבים
אבקת כביסה, נייר טואלט, מים מבוקבקים ,סבון, שמפו, קרם נגד שמש, סכיני גילוח ,שקיות ניילון משומשות , קרח, נייר למדפסת ,בטריות.
אולי עוד כמה דברים שאני לא זוכרת אבל שונאת להתקע בלי .
ועוד משהו שחשבתי עליו כי בעצם זה דף על מלאי .
לי תמיד יש בבית גם מלאי של אוכל לכלבים
אבקת כביסה, נייר טואלט, מים מבוקבקים ,סבון, שמפו, קרם נגד שמש, סכיני גילוח ,שקיות ניילון משומשות , קרח, נייר למדפסת ,בטריות.
אולי עוד כמה דברים שאני לא זוכרת אבל שונאת להתקע בלי .
תודה לכל המגיבים.
יש כאן בהחלט כמה רעיונות שנראים לי ברי ביצוע.
ואם כבר הזכרתם את מלאי הדברים שלא מתקלקלים...
הרי גם הם מתישהוא אוזלים.
איך מנהלים אותם כך שלא נתקע בלי אלא פשוט נראה שהולך להגמר ונקנה מלאי חדש?
נראה לי שהבעיה העיקרית שלי היא אחסון מחושב..
אין לי מטבח גדול.
אולי זו הבעיה הראשונה שצריך לפתור?
יש כאן בהחלט כמה רעיונות שנראים לי ברי ביצוע.
ואם כבר הזכרתם את מלאי הדברים שלא מתקלקלים...
הרי גם הם מתישהוא אוזלים.
איך מנהלים אותם כך שלא נתקע בלי אלא פשוט נראה שהולך להגמר ונקנה מלאי חדש?
נראה לי שהבעיה העיקרית שלי היא אחסון מחושב..
אין לי מטבח גדול.
אולי זו הבעיה הראשונה שצריך לפתור?
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
לי דווקא עוזר לעשות קניות עם הילד - בכל פעם ליד הקופה ומדפי החטיפים, אני מצליחה לשלוט בעצמי ולא להכניס שוקולד לסל, כי אין מצב שהוא לא ישים לב וידרוש לאכול אותו על המקום
חוץ מזה הדף הזה עושה לי חשק אדיר ללכת לאחד הסופרים הזולים ולמלא את הבית לשעת חירום בנוסח היהודי-ישראלי המוכר (למקרה שהגויים תוקפים, שתהיה קצת קינואה בחדר האטום).
לי דווקא עוזר לעשות קניות עם הילד - בכל פעם ליד הקופה ומדפי החטיפים, אני מצליחה לשלוט בעצמי ולא להכניס שוקולד לסל, כי אין מצב שהוא לא ישים לב וידרוש לאכול אותו על המקום
חוץ מזה הדף הזה עושה לי חשק אדיר ללכת לאחד הסופרים הזולים ולמלא את הבית לשעת חירום בנוסח היהודי-ישראלי המוכר (למקרה שהגויים תוקפים, שתהיה קצת קינואה בחדר האטום).
-
טוב, אולי לא תזונאים טבעיים? או שפשוט ההגדרה שלך ל'הרבה חלבון' שונה מאוד משלי D-:
שרון תפסיקי להתנצל, הצחקת אותי כל כך!
טוב, אולי לא תזונאים טבעיים? או שפשוט ההגדרה שלך ל'הרבה חלבון' שונה מאוד משלי D-:
שרון תפסיקי להתנצל, הצחקת אותי כל כך!
אני מכינה לפעמים חלב שומשום. אני והתינוקת אוהבות את זה (למרות שבעלי לא נוגע בזה וגם לא הבן)
משרים כמה תמרים בכוס/כוס וחצי של מים (לכמה שעות, אבל לא חייבים) שמים בבלנדר מוסיפים כף או שתיים של שומשום מלא, בסוף מסננים דרך מסננת דקה. מערבבים לפני השימוש...
חלב שיבולת שועל, שמכינים בכמה דקות וממתיקים קצת עם מולסה/ סילאן /מה שרוצים
איך את מכינה?
אני מכינה לפעמים חלב שומשום. אני והתינוקת אוהבות את זה (למרות שבעלי לא נוגע בזה וגם לא הבן)
משרים כמה תמרים בכוס/כוס וחצי של מים (לכמה שעות, אבל לא חייבים) שמים בבלנדר מוסיפים כף או שתיים של שומשום מלא, בסוף מסננים דרך מסננת דקה. מערבבים לפני השימוש...
חלב שיבולת שועל, שמכינים בכמה דקות וממתיקים קצת עם מולסה/ סילאן /מה שרוצים
איך את מכינה?
-
_אורי לגבי החלבון ספורטאי שרוצה להגדיל את מסת השריר שלו צריך לצרוך אם אני זוכרת נכון שני גרם חשבון לכל קילו גוף כל יום
וכן לסתם אדם זה יכול להשמע כמו המון חלבון אבל זאת הדרך היחידה (שמכירים אצלנו אלה שיש להם תואר שני בספורט) להגדלת מסת שריר ללא לקיחת תרופות מסוג סטרואידים - אם אתה מכיר דרך אחרת (במיוחד אחת שעובדת גם על נשים) אני אשמח לשמוע מה היא ._
לפי דעתי כמות חלבון כמו שכתבת עליה עכשיו היא מתכון להפרת האיזון הביוכימי בגוף וקיצור תוחלת החיים. אבל זאת רק דעתי.
העלאת מסת שריר רצוי לעשות לאט-לאט, ולא בצורה המופרעת לחלוטין הזאת. שוב, זה לא נדיר, זה מה שרוב האנשים שרוצים להעלות מסת שריר בחדר כושר עושים. יש אפילו תזונאים שממליצים להם על זה. לדעתי זאת סכנה לבריאות.
רצוי לדבר על זה בדף אחר (נקרא לו עודף חלבון או כמות החלבון המומלצת או משהו כזה).
שרון, לא אצטט את כל מה שכתבת כי זה ארוך, אבל,
לפי התיאור שלך, קניות של מלפפונים, 5 עגבניות, 1 חסה, 1 פטרוזיליה, אשכול ענבים אמורות לקחת בערך שעה. שעה וחצי אם מקום הקניות מרוחק.
ולא רק זה,
לפי התיאור שלך, חצי מהעיכוב הוא בכלל על יציאה מהבית. אז מה? לא יוצאים עם הילדים מהבית אף פעם? זה הפתרון?
גם כאן, אולי עדיף להמשיך את הדיון בדף הרלוונטי (אולי בדף עד שאין לך ילדים אתה לא מבין את זה).
_לצערי נתקלתי בכך יותר מדי פעמים. ודוקא אצל תזונאים באמת מוצלחים.
טוב, אולי לא תזונאים טבעיים? או שפשוט ההגדרה שלך ל'הרבה חלבון' שונה מאוד משלי_
מה ההגדרה שלך להרבה חלבון?
לדעתי, אפילו חצי ממה שאילה כתבה הוא הרבה חלבון.
וכן לסתם אדם זה יכול להשמע כמו המון חלבון אבל זאת הדרך היחידה (שמכירים אצלנו אלה שיש להם תואר שני בספורט) להגדלת מסת שריר ללא לקיחת תרופות מסוג סטרואידים - אם אתה מכיר דרך אחרת (במיוחד אחת שעובדת גם על נשים) אני אשמח לשמוע מה היא ._
לפי דעתי כמות חלבון כמו שכתבת עליה עכשיו היא מתכון להפרת האיזון הביוכימי בגוף וקיצור תוחלת החיים. אבל זאת רק דעתי.
העלאת מסת שריר רצוי לעשות לאט-לאט, ולא בצורה המופרעת לחלוטין הזאת. שוב, זה לא נדיר, זה מה שרוב האנשים שרוצים להעלות מסת שריר בחדר כושר עושים. יש אפילו תזונאים שממליצים להם על זה. לדעתי זאת סכנה לבריאות.
רצוי לדבר על זה בדף אחר (נקרא לו עודף חלבון או כמות החלבון המומלצת או משהו כזה).
שרון, לא אצטט את כל מה שכתבת כי זה ארוך, אבל,
לפי התיאור שלך, קניות של מלפפונים, 5 עגבניות, 1 חסה, 1 פטרוזיליה, אשכול ענבים אמורות לקחת בערך שעה. שעה וחצי אם מקום הקניות מרוחק.
ולא רק זה,
לפי התיאור שלך, חצי מהעיכוב הוא בכלל על יציאה מהבית. אז מה? לא יוצאים עם הילדים מהבית אף פעם? זה הפתרון?
גם כאן, אולי עדיף להמשיך את הדיון בדף הרלוונטי (אולי בדף עד שאין לך ילדים אתה לא מבין את זה).
_לצערי נתקלתי בכך יותר מדי פעמים. ודוקא אצל תזונאים באמת מוצלחים.
טוב, אולי לא תזונאים טבעיים? או שפשוט ההגדרה שלך ל'הרבה חלבון' שונה מאוד משלי_
מה ההגדרה שלך להרבה חלבון?
לדעתי, אפילו חצי ממה שאילה כתבה הוא הרבה חלבון.
-
אולי עדיף להמשיך את הדיון בדף הרלוונטי
אורי,
לא עוצרים שור בדישו.
אפשר לתת לדיון להתפתח אורגנית ובעוד כמה זמן, כשהוא ירגע, להעביר אותו למקום אחר.
אפשר אפילו לכתוב לעצמך בדף בית, או בראש הדף הזה שיש כאן דיונים ששיכים גם לדף XX XX, כדי לזכור לעשות זאת אח"כ.
חבל לחתוך שיחה בגלל זה.
אורי,
לא עוצרים שור בדישו.
אפשר לתת לדיון להתפתח אורגנית ובעוד כמה זמן, כשהוא ירגע, להעביר אותו למקום אחר.
אפשר אפילו לכתוב לעצמך בדף בית, או בראש הדף הזה שיש כאן דיונים ששיכים גם לדף XX XX, כדי לזכור לעשות זאת אח"כ.
חבל לחתוך שיחה בגלל זה.
-
מה שכן אפשר לשלב בין יציאות נגיד ללכת לגן שעשועים עם סנדביצים וממנו להמשיך לסופר
או שאולי במקרה כזה עדיף לעשות הזמנה טלפונית
אורי אין טעם להעביר לדעתי את הדיון על החלבון כי הוא ממש אניטגרלי פה בדיון מה צריך לאכול ומה צריך לקנות הולך כל כך ביחד .
אני לא זוכרת אם אכן מדובר על שני גרם לכל קילו ממשקל הגוף או פחות אני רק זוכרת שיש נוסחה כזאת ושאם לא אוכלים אותה מסת השריר מפסיקה לגדול . עכשיו אתה רוצה לדון בהגדלת מסת שריר? אני לא משוכנעת שזה מספיק מעניין אותי (חוץ מזה שאני מאוד אוהבת ללטף את התוצאות ככה אני טמבלית שאוהבת בחורים יפים :0)) אבל אני מכירה כמה בחורים שישמחו לנהל איתך את הדיון הזה .לא בטוחה שזה יהיה באתר הזה .
או שאולי במקרה כזה עדיף לעשות הזמנה טלפונית
אורי אין טעם להעביר לדעתי את הדיון על החלבון כי הוא ממש אניטגרלי פה בדיון מה צריך לאכול ומה צריך לקנות הולך כל כך ביחד .
אני לא זוכרת אם אכן מדובר על שני גרם לכל קילו ממשקל הגוף או פחות אני רק זוכרת שיש נוסחה כזאת ושאם לא אוכלים אותה מסת השריר מפסיקה לגדול . עכשיו אתה רוצה לדון בהגדלת מסת שריר? אני לא משוכנעת שזה מספיק מעניין אותי (חוץ מזה שאני מאוד אוהבת ללטף את התוצאות ככה אני טמבלית שאוהבת בחורים יפים :0)) אבל אני מכירה כמה בחורים שישמחו לנהל איתך את הדיון הזה .לא בטוחה שזה יהיה באתר הזה .
-
אורי, אנחנו כן יוצאות מהבית עם הילדים לקניות. אתה פשוט לא מסוגל להבין איך זה מרגיש כמו עם משקולות ברגליים ואתה חוזר הרוס ועם כאב ראש. מה שלוקח גג רבע שעה בלי ילדים כולל החניה והכל - לוקח שעתיים וחצי עם הילדים.
שאלה פרקטית:
איפה אפשר להזמין מוצרים מהסופר באופן טלפוני? האם יש מוצרים שלא ניתן להזמין בטלפון? האם ניתן גם באינטרנט? אשמח לכל מידע, קישור וכד'.
איפה מזמינים את ארגז הירקות האורגניים? האם ניתן להזמין גם פירות? ביצים? חלב? באילו איזורים בארץ אפשר? שוב - אשמח לכל מידע, קישור וכד'.
תודה רבה!
איפה אפשר להזמין מוצרים מהסופר באופן טלפוני? האם יש מוצרים שלא ניתן להזמין בטלפון? האם ניתן גם באינטרנט? אשמח לכל מידע, קישור וכד'.
איפה מזמינים את ארגז הירקות האורגניים? האם ניתן להזמין גם פירות? ביצים? חלב? באילו איזורים בארץ אפשר? שוב - אשמח לכל מידע, קישור וכד'.
תודה רבה!
-
_מה ההגדרה שלך להרבה חלבון?
לדעתי, אפילו חצי ממה שאילה כתבה הוא הרבה חלבון._
מה שאיילה כתבה הוא בערך הכמות המומלצת לספורטאים שרוצים לפתח גוף. מומלצת - על ידי תזונאים מערביים. אני באופן אישי לא נותנת אף פעם המלצות כאלה ולא מרכיבה תפריטים כאלה, שמגדירים כמה גר' חלבון/ פחמימה/וכו' עליך לאכול. (בלי כל קשר לכמות של 2 גר' לכל ק"ג, שהיא גם בעיני מופרעת.) אני חושבת שזו גם כמות שקשה לאכול, ולכן ספורטאים צורכים הרבה מזונות מזעזעים שמטרתם אספקת חלבון מאסיבית. טוב, אלה לא בדיוק מזונות כי אם תוספים.
אני מציעה לאכול לפי הצורך והאינסטינקט, את כמות וסוג החלבון. (אני, למשל, שנאתי מילדות מוצרי חלב, כמה שלא ניסו לשכנע ולדחוף אותם. אני חושבת שזה בגלל שזה לא טוב לי. לעומת זאת יש הרבה אנשים שמאוד אוהבים מוצרי חלב, עוד מהיותם ילדים קטנים. וכך לגבי עוד מזונות).
ובכלל כל האכילה לפי ההמלצות התזונתיות של ארגוני הבריאות היא מופרכת, למרות שמגמת השיפור בולטת.
לדעתי, אפילו חצי ממה שאילה כתבה הוא הרבה חלבון._
מה שאיילה כתבה הוא בערך הכמות המומלצת לספורטאים שרוצים לפתח גוף. מומלצת - על ידי תזונאים מערביים. אני באופן אישי לא נותנת אף פעם המלצות כאלה ולא מרכיבה תפריטים כאלה, שמגדירים כמה גר' חלבון/ פחמימה/וכו' עליך לאכול. (בלי כל קשר לכמות של 2 גר' לכל ק"ג, שהיא גם בעיני מופרעת.) אני חושבת שזו גם כמות שקשה לאכול, ולכן ספורטאים צורכים הרבה מזונות מזעזעים שמטרתם אספקת חלבון מאסיבית. טוב, אלה לא בדיוק מזונות כי אם תוספים.
אני מציעה לאכול לפי הצורך והאינסטינקט, את כמות וסוג החלבון. (אני, למשל, שנאתי מילדות מוצרי חלב, כמה שלא ניסו לשכנע ולדחוף אותם. אני חושבת שזה בגלל שזה לא טוב לי. לעומת זאת יש הרבה אנשים שמאוד אוהבים מוצרי חלב, עוד מהיותם ילדים קטנים. וכך לגבי עוד מזונות).
ובכלל כל האכילה לפי ההמלצות התזונתיות של ארגוני הבריאות היא מופרכת, למרות שמגמת השיפור בולטת.
-
אורי, אתה מוזמן להיות איתנו שבועיים-שלושה, ואז אולי תבין.
אבל אתה תבין רק חלקית, כי בכל פעם שאתה תהיה שם, אתה תתן יד (אלא אם אתה באמת אטום), ולא תראה שלהכנס לאוטו לוקח חצי שעה, זה אחרי שגמרנו להתארגן, כולם עם נעליים, כולם עשו פיפי, ואני יודעת איפה המפתחות.
אבל זה כן כולל את הקשירה של רוב הילדים (זה מקבילי), ולא כולל את הבלת"ם של אחרי שכולם קשורים להיניק את הכי קטן.
> לא הולכת לסופר לבד עם כל הילדים כמעט אף פעם <
אבל אתה תבין רק חלקית, כי בכל פעם שאתה תהיה שם, אתה תתן יד (אלא אם אתה באמת אטום), ולא תראה שלהכנס לאוטו לוקח חצי שעה, זה אחרי שגמרנו להתארגן, כולם עם נעליים, כולם עשו פיפי, ואני יודעת איפה המפתחות.
אבל זה כן כולל את הקשירה של רוב הילדים (זה מקבילי), ולא כולל את הבלת"ם של אחרי שכולם קשורים להיניק את הכי קטן.
> לא הולכת לסופר לבד עם כל הילדים כמעט אף פעם <
-
האם ניתן גם באינטרנט?
יש 2-3 אתרים של הסופרים הגדולים.
גגלי משהו כמו - נניח - "סופר משלוח הזמנה", סביר שתקבלי מה שאת מחפשת.
יש 2-3 אתרים של הסופרים הגדולים.
גגלי משהו כמו - נניח - "סופר משלוח הזמנה", סביר שתקבלי מה שאת מחפשת.
-
טוב, זה לא היה מוצלח. נסי כמה צירופים.
אבל מצאתי לך את זה: http://www.mishlohim.co.il/.
אבל מצאתי לך את זה: http://www.mishlohim.co.il/.
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
כהורה בעצמי - שגם מתבונן בהורים אחרים - אני מבין מדוע טיול לקניות של כמה ירקות עם ילדים יכול להיות סיוט של שעתיים וחצי - אבל זה ממש ממש לא חייב להיות ככה!
אז לאורי ולאחרים שאין להם ילדים שקוראים כאן.. אני קול שאומר - רק בגלל שיש ילדים - זה לא אומר שהחיים משתנים ואנחנו סביבם כל היום.. זה לא חייב להיות ככה - יש גם דרכים אחרות שמאד אפשריות!
הורים שיוצאים ל{{}}לקטים מטיילים עם הילדים מרגישים את זה... ישנה דרך להיות עם הילדים בה ההורה עושה מה שהוא עושה - והילדים בסביבה - חלק מהחיים.. אני לא מחדש כאן כלום - אפשר לקרוא על זה בעקרון הרצף.
כמובן שיגידו שבעקרון הרצף ולקטים מטיילים יש מציאות אחרת.. וזה נכון! אבל באמת אני מזמין את ההורים לראות האם באמת כל מה שאנחנו עושים בעבור ילדינו באמת נחוץ? האם אפשר לשנות את המציאות שלנו מהותית על ידי שינוי סדר עדיפויות - עדיין לחיות בעיר, עדיין לקנות, ועדיין לא לחיות במציאות של: להתארגן לקראת "היציאה", להלביש את הילדים, לעשות פיפי בשבילם?, להכנס לאוטו, לחגור את כולם, אוטו מתקלקל, למצוא חנייה, להכנס לסופר עם כל הילדים, להשתגע מהנאונים וכל הפרסומות, לסחוב הכל.. והדרך חזרה...
אני נשבע לכם.. יש דרכים אחרות להתנהל...
במדינות פחות מפותחות - הנוהג הוא ללכת לשוק כל יום.. בד"כ לא הולכים במיוחד, אבל הולכים גם ככה (דגש על הולכים ודגש על גם ככה) באזור - וקונים כמה דברים לארוחת צהריים.. לא אוגרים בבית כמויות לשבוע - אין מקום וגם אין מקרר.
כל יום גם ככה כדאי לצאת מהבית לטיול אחד לפחות ועוד סידורים וביקורים אצל חברים.. בדרך חזרה הביתה עוברים אצל הירקן וקונים קצת דברים ליום יומיים הבאים. הבחירה של המזון מאד חשובה להרגשת החיבור איתו.. ומכיוון שאנו לא מלקטים - לפחות ללכת לירקן או לשוק ולבחור (ולא בטלפון)..
אז לאורי ולאחרים שאין להם ילדים שקוראים כאן.. אני קול שאומר - רק בגלל שיש ילדים - זה לא אומר שהחיים משתנים ואנחנו סביבם כל היום.. זה לא חייב להיות ככה - יש גם דרכים אחרות שמאד אפשריות!
הורים שיוצאים ל{{}}לקטים מטיילים עם הילדים מרגישים את זה... ישנה דרך להיות עם הילדים בה ההורה עושה מה שהוא עושה - והילדים בסביבה - חלק מהחיים.. אני לא מחדש כאן כלום - אפשר לקרוא על זה בעקרון הרצף.
כמובן שיגידו שבעקרון הרצף ולקטים מטיילים יש מציאות אחרת.. וזה נכון! אבל באמת אני מזמין את ההורים לראות האם באמת כל מה שאנחנו עושים בעבור ילדינו באמת נחוץ? האם אפשר לשנות את המציאות שלנו מהותית על ידי שינוי סדר עדיפויות - עדיין לחיות בעיר, עדיין לקנות, ועדיין לא לחיות במציאות של: להתארגן לקראת "היציאה", להלביש את הילדים, לעשות פיפי בשבילם?, להכנס לאוטו, לחגור את כולם, אוטו מתקלקל, למצוא חנייה, להכנס לסופר עם כל הילדים, להשתגע מהנאונים וכל הפרסומות, לסחוב הכל.. והדרך חזרה...
אני נשבע לכם.. יש דרכים אחרות להתנהל...
במדינות פחות מפותחות - הנוהג הוא ללכת לשוק כל יום.. בד"כ לא הולכים במיוחד, אבל הולכים גם ככה (דגש על הולכים ודגש על גם ככה) באזור - וקונים כמה דברים לארוחת צהריים.. לא אוגרים בבית כמויות לשבוע - אין מקום וגם אין מקרר.
כל יום גם ככה כדאי לצאת מהבית לטיול אחד לפחות ועוד סידורים וביקורים אצל חברים.. בדרך חזרה הביתה עוברים אצל הירקן וקונים קצת דברים ליום יומיים הבאים. הבחירה של המזון מאד חשובה להרגשת החיבור איתו.. ומכיוון שאנו לא מלקטים - לפחות ללכת לירקן או לשוק ולבחור (ולא בטלפון)..
-
אורי, אתה מוזמן להיות איתנו שבועיים-שלושה, ואז אולי תבין.
ראי מה לעשות במשך שנה היפית בארץ . זאת הזמנה?
ראי מה לעשות במשך שנה היפית בארץ . זאת הזמנה?
-
אני חושבת שזו גם כמות שקשה לאכול, ולכן ספורטאים צורכים הרבה מזונות מזעזעים שמטרתם אספקת חלבון מאסיבית. טוב, אלה לא בדיוק מזונות כי אם תוספים.
למה תוספים? (כמובן שגם זה קיים, למשל אבקות חלבון)
פעם היו איתי בבסיס אנשים שכל ערב היו אוכלים בחדר-אוכל חלבון של 6 ביצים!
למה תוספים? (כמובן שגם זה קיים, למשל אבקות חלבון)
פעם היו איתי בבסיס אנשים שכל ערב היו אוכלים בחדר-אוכל חלבון של 6 ביצים!
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
מוסיפה על דבריו של אופק :
ללכת לשוק , להגיד שלום לאנשים , לשאול מה נשמע , לשמוע את הדעה שלהם בעיניני איכות הסביבה (כי מי שמביא שקיות מהבית +עגלה , זה מה שידברו איתו),
יש כל מני הפתעות : המוכרת כובעים כל כך סימפטית , ההיא בפלאפל ישבה יום אחד בשמש במקום לנקות כל רגע נתון את הדלפק והסבירה לכולם למה חשוב לצרוך קצת שמש כל יום , לעזור /לקבל עזרה אם נפלו המטבעות של העודף ,או הפסיפלורות התגלגלו ,סוס עם עגלה .
נכון שלא עשיתי שוק רציני כשהילדה היתה תינוקת . הייתי יותר מדי מעשית : למלא את המקרר ולא לשכוח שום דבר.
ככה הראש שלי עבד אז לגביי קניות .
אבל בשביל לצאת מהבית אפשר גם לקנות חופן תותים , לבקש שישטפו לי אותם בכיור של הבאסטה ולאכול בדרך,לא לסחוב כלום, אם הולכים עם מנשא .
אם יש עגלה /טיולון , אז אפשר להעמיס קצת יותר.נניח שכשנחזור הביתה נורא יחשק לכולם סלט מתובל בפטרוזיליה וכוסברה , אז אקנה אותן וגם שתי עגבניות , בצל סגול ו300 גר' בורגול.
ועדין זה דורש הנמכת ציפיות עצומה .לפחות משכמותי.
לגבי הזמנה בטלפון :
אני חושבת שהמכולת שעשו עבורי את השירות הזה והירקן הם אנשים שעשו מצווה גדולה.
למי שאחרי לידה , למי שפשוט יש שלב לא קל ,זה חשוב מאוד.
אני ממליצה על הירקנים והמכולות ולא על הסופרים.
קודם כל שאני חושבת שחשוב לפרנס אותם ושנית זה שיש הרבה יותר איכפתיות .שולחים מוצרים טובים באמת ובקיצור יש עם מי לדבר.
אפשר למצוא את המודעות שלהם בעיתונים המקומיים.
ללכת לשוק , להגיד שלום לאנשים , לשאול מה נשמע , לשמוע את הדעה שלהם בעיניני איכות הסביבה (כי מי שמביא שקיות מהבית +עגלה , זה מה שידברו איתו),
יש כל מני הפתעות : המוכרת כובעים כל כך סימפטית , ההיא בפלאפל ישבה יום אחד בשמש במקום לנקות כל רגע נתון את הדלפק והסבירה לכולם למה חשוב לצרוך קצת שמש כל יום , לעזור /לקבל עזרה אם נפלו המטבעות של העודף ,או הפסיפלורות התגלגלו ,סוס עם עגלה .
נכון שלא עשיתי שוק רציני כשהילדה היתה תינוקת . הייתי יותר מדי מעשית : למלא את המקרר ולא לשכוח שום דבר.
ככה הראש שלי עבד אז לגביי קניות .
אבל בשביל לצאת מהבית אפשר גם לקנות חופן תותים , לבקש שישטפו לי אותם בכיור של הבאסטה ולאכול בדרך,לא לסחוב כלום, אם הולכים עם מנשא .
אם יש עגלה /טיולון , אז אפשר להעמיס קצת יותר.נניח שכשנחזור הביתה נורא יחשק לכולם סלט מתובל בפטרוזיליה וכוסברה , אז אקנה אותן וגם שתי עגבניות , בצל סגול ו300 גר' בורגול.
ועדין זה דורש הנמכת ציפיות עצומה .לפחות משכמותי.
לגבי הזמנה בטלפון :
אני חושבת שהמכולת שעשו עבורי את השירות הזה והירקן הם אנשים שעשו מצווה גדולה.
למי שאחרי לידה , למי שפשוט יש שלב לא קל ,זה חשוב מאוד.
אני ממליצה על הירקנים והמכולות ולא על הסופרים.
קודם כל שאני חושבת שחשוב לפרנס אותם ושנית זה שיש הרבה יותר איכפתיות .שולחים מוצרים טובים באמת ובקיצור יש עם מי לדבר.
אפשר למצוא את המודעות שלהם בעיתונים המקומיים.
שרון,
אני לא גרה בארץ, אבל מתעתדת לחזור. לכן אני שואלת איך זה עובד בארץ.
אשמח להפניות לדפים או אתרים בעניין המשלוחים.
אני לא גרה בארץ, אבל מתעתדת לחזור. לכן אני שואלת איך זה עובד בארץ.
אשמח להפניות לדפים או אתרים בעניין המשלוחים.
-
אורי, חופשי הזמנה. דואל בדף ביתישי.
רק שאני לא יכולה לתאר את הבית שלנו כ"אתר היפי".
יחסית לכמה מהשכנים שלי אני (ומשפחתי, והבית שלנו, וההתנהלות וכו') עוף מוזר. יחסית לשכנים הוירטואליים מפה אנחנו לב המיינסטרים
אופק,
מהלגיד - הלואי.
שוב, הכל יחסי.
אני לא עושה פיפי במקום הילדים, אבל בשביל להכנס לאוטו ולנסוע לחצי יום, יש גיל בו הילדים עדיין זקוקים לתזכורת שלי בשביל לצאת מאורגנים, וזה לוקח זמן.
ולגבי רק בגלל שיש ילדים - זה לא אומר שהחיים משתנים ואנחנו סביבם כל היום, אז -
הילדים הראשונים שלי נולדו בזמן שאני הייתי סטודנטית לתואר שני.
אני לא מכירה דרך להמשיך באותו אורח חיים (וגם לגדל את הילדים שלי בעצמי).
החיים שלי היום אינם סובבים סביב הילדים, אבל זה רק אחרי שעשיתי שינוי עצום בחיים שלי לכאלה שנותנים לילדים מקום לידי.
סתירה פנימית קלה. אני יודעת.
אה, ועוד - נדמה לי שלהיות אבא לבת 6 זה קצת פחות מגביל מלהיות אמא לתינוק + עוד שלושה ילדים. אתה יכול לנפנף עד מחרתיים באי מרכוז הילד, אבל גם כשלא ממרכזים את הילד, אחרי שהוא עושה קקי, מנגבים לו.
רק שאני לא יכולה לתאר את הבית שלנו כ"אתר היפי".
יחסית לכמה מהשכנים שלי אני (ומשפחתי, והבית שלנו, וההתנהלות וכו') עוף מוזר. יחסית לשכנים הוירטואליים מפה אנחנו לב המיינסטרים
אופק,
מהלגיד - הלואי.
שוב, הכל יחסי.
אני לא עושה פיפי במקום הילדים, אבל בשביל להכנס לאוטו ולנסוע לחצי יום, יש גיל בו הילדים עדיין זקוקים לתזכורת שלי בשביל לצאת מאורגנים, וזה לוקח זמן.
ולגבי רק בגלל שיש ילדים - זה לא אומר שהחיים משתנים ואנחנו סביבם כל היום, אז -
הילדים הראשונים שלי נולדו בזמן שאני הייתי סטודנטית לתואר שני.
אני לא מכירה דרך להמשיך באותו אורח חיים (וגם לגדל את הילדים שלי בעצמי).
החיים שלי היום אינם סובבים סביב הילדים, אבל זה רק אחרי שעשיתי שינוי עצום בחיים שלי לכאלה שנותנים לילדים מקום לידי.
סתירה פנימית קלה. אני יודעת.
אה, ועוד - נדמה לי שלהיות אבא לבת 6 זה קצת פחות מגביל מלהיות אמא לתינוק + עוד שלושה ילדים. אתה יכול לנפנף עד מחרתיים באי מרכוז הילד, אבל גם כשלא ממרכזים את הילד, אחרי שהוא עושה קקי, מנגבים לו.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
_מוסיפה על דבריו של אופק :
יש כל מני הפתעות : המוכרת כובעים כל כך סימפטית , ההיא בפלאפל ישבה יום אחד בשמש במקום לנקות כל רגע נתון את הדלפק והסבירה לכולם למה חשוב לצרוך קצת שמש כל יום , לעזור /לקבל עזרה אם נפלו המטבעות של העודף ,או הפסיפלורות התגלגלו ,סוס עם עגלה ._
נו, ברור, ברור שאפשר להפוך את הקניות עם ילדים לטיול נחמד. אנחנו בלב העיר ועושים את זה בלי הכרה, כפי שתיארת. אפילו את הבייביסיטר אני שולחת איתו להשלמות קטנות.
אבל כאן מדברים על קניות מרוכזות לשבוע, פרויקט של ממש. ללכת עם פתק, להיצמד אליו, לבדוק מה במבצע ולהשוות מחירים (צריך ריכוז בשביל זה), להגיע לכל המדפים וכל החטיבות שבחנות בלי שאף ילד יתחיל לשחק מחבואים ב"מבוך" הבלתי נגמר של החנות. וכיוון שהסופרים הזולים מרוחקים ממרכזי הערים, צריך לנסוע לשם באוטו. אם ילד אחד נרדם בדרך, כולם מחכים? ואם צריך לפרוק את כל הסלים והגדולים מתחילים לשחק תופסת? אני מאמינה לגמרי לאמהות לשניים ויותר שזה לוקח כמה שעות טובות.
יש כל מני הפתעות : המוכרת כובעים כל כך סימפטית , ההיא בפלאפל ישבה יום אחד בשמש במקום לנקות כל רגע נתון את הדלפק והסבירה לכולם למה חשוב לצרוך קצת שמש כל יום , לעזור /לקבל עזרה אם נפלו המטבעות של העודף ,או הפסיפלורות התגלגלו ,סוס עם עגלה ._
נו, ברור, ברור שאפשר להפוך את הקניות עם ילדים לטיול נחמד. אנחנו בלב העיר ועושים את זה בלי הכרה, כפי שתיארת. אפילו את הבייביסיטר אני שולחת איתו להשלמות קטנות.
אבל כאן מדברים על קניות מרוכזות לשבוע, פרויקט של ממש. ללכת עם פתק, להיצמד אליו, לבדוק מה במבצע ולהשוות מחירים (צריך ריכוז בשביל זה), להגיע לכל המדפים וכל החטיבות שבחנות בלי שאף ילד יתחיל לשחק מחבואים ב"מבוך" הבלתי נגמר של החנות. וכיוון שהסופרים הזולים מרוחקים ממרכזי הערים, צריך לנסוע לשם באוטו. אם ילד אחד נרדם בדרך, כולם מחכים? ואם צריך לפרוק את כל הסלים והגדולים מתחילים לשחק תופסת? אני מאמינה לגמרי לאמהות לשניים ויותר שזה לוקח כמה שעות טובות.
-
_רק שאני לא יכולה לתאר את הבית שלנו כ"אתר היפי".
יחסית לכמה מהשכנים שלי אני (ומשפחתי, והבית שלנו, וההתנהלות וכו') עוף מוזר. יחסית לשכנים הוירטואליים מפה אנחנו לב המיינסטרים_
זה בסדר. ההיפיות פה זה להתארח אצל אדם זר ממקום של אהבה
קרוטונית,
לא אצטט כי ההודעה ארוכה,
אבל מה שרציתי לומר זה שכנראה זה מסובך לצאת עם הילדים לקניה המרוכזת השבועית, זאת שבה קונים המון ולוקחת זמן וסיבוך.
אבל לקניה הקטנה, זאת שקונים 3-4 פעמים בשבוע, כמה תות שדה עם קצת ענבים, חסה אחת, מלפפון ושתי עגבניות (ואיזה תבלין שנגמר), את זאת דוקא אפשר לעשות בכיף עם ילדים, ולא השתכנעתי בכלל שזה חצי יום.
יחסית לכמה מהשכנים שלי אני (ומשפחתי, והבית שלנו, וההתנהלות וכו') עוף מוזר. יחסית לשכנים הוירטואליים מפה אנחנו לב המיינסטרים_
זה בסדר. ההיפיות פה זה להתארח אצל אדם זר ממקום של אהבה
קרוטונית,
לא אצטט כי ההודעה ארוכה,
אבל מה שרציתי לומר זה שכנראה זה מסובך לצאת עם הילדים לקניה המרוכזת השבועית, זאת שבה קונים המון ולוקחת זמן וסיבוך.
אבל לקניה הקטנה, זאת שקונים 3-4 פעמים בשבוע, כמה תות שדה עם קצת ענבים, חסה אחת, מלפפון ושתי עגבניות (ואיזה תבלין שנגמר), את זאת דוקא אפשר לעשות בכיף עם ילדים, ולא השתכנעתי בכלל שזה חצי יום.
-
לכל המדפים וכל החטיבות שבחנות בלי שאף ילד יתחיל לשחק מחבואים ב"מבוך" הבלתי נגמר של החנות
אה, אין לי בעיה שישחקו מחבואים. להפך. רק שזה לא משפר את הזמנים.
חוצמזה, עיקר הקושי מבחינתי הוא שאנחנו גרים מרחק רבע שעה נסיעה מהעיר הקרובה. אני מעדיפה להכנס לאוטו כמה שפחות.
אה, אין לי בעיה שישחקו מחבואים. להפך. רק שזה לא משפר את הזמנים.
חוצמזה, עיקר הקושי מבחינתי הוא שאנחנו גרים מרחק רבע שעה נסיעה מהעיר הקרובה. אני מעדיפה להכנס לאוטו כמה שפחות.
-
שכל ערב היו אוכלים בחדר-אוכל חלבון של 6 ביצים!
טוב זה בעיני אנשים מטורפים לגמרי ולא מבינים כלום בתזונה וגם לא מבינים כלום בעם מי להתייעץ על תזונה .
בלי כל קשר לכמות של 2 גר' לכל ק"ג, שהיא גם בעיני מופרעת
אני לא כתבתי שזאת הכמות כתבתי שיש כמות שאני לא זוכרת מה היא אולי 2 גרם לכל קילו ממשקל הגוף .
ואת מין הסתם לא רושמת אותה לאנשים כי את לא תזונאית ספורט ,כנראה, אבל זאת בהחלט הכמות שרושמים לאנשים שעוסקים בבנית מסת שריר .
וכאמור אם אתם מכירים דרך אחרת לבניית מסת שריר אני אשמח לשמוע עליה(במיוחד אם היא אפקטיבית לנשים)
ועכשיו לנושא משיבה לאופק ולאילה השניה
ככל שיחס המבוגרים לילדים גדול יותר קל יותר לא למרכז ילדים כלומר ילד אחד קל מאוד לא למרכז במיוחד מבוגר אחד או שני מבוגרים שלא ממרכזים ילד אחד זה ממש אחלה שני מבוגרים שלא ממרכזים שני ילדים זה עדיין עובד אבל מבוגר אחד שמנסה לא למרכז שלושה ארבע או יותר ילדים זה פשוט לא זה כי אם זה זה לרוב זאת הזנחה ואי הענות לצרכייהם . ואני לא חושבת שזאת שיטה נכונה או נעימה או שמישהו פה דוגל בה.
אני גם הולכת לשוק כמעט כל יום או יומיים אבל את הקניה שלי אני כן מרכזת ביום אחד שאני מתכננת מראש.
עכשיו עוד משהו קטן לקנות חסה אחת וחבילת תותים כל יום נשמע מגניב אבל כשצריך להכין לפחות 3 ארוחות ביום ונישנושים או ארוחות ביניים או איך שתקרא לזה שילדים אוכלים כל הזמן (ויש גם מבוגרים כאלה) למשפחה של ארבע חמש נפשות או יותר אפילו קניה יומית תראה כמו המון אוכל .
נגיד כיכר לחם שלם גם אם כל אחד אוכל רק פרוסה בבוקר וסנדביץ במהלך היום ואולי טוב נו אפשר גם לחם עם החביתה בערב?
חבילה אחת או יותר של גבינה . 10 תפוחים ועוד 10 תפוזים בקלות אה יש תותים בואו נחסל גם אותם .אמא אני רעב אה יש עדשים עם אורז טוב כולם כבר יאכלו ויגמרו לדעתי סיר שמורכב מ3 או 4 כוסות .
וזה עוד לפני שדיברנו על הורה ספורטאי
בקיצור כשמדובר במשפחה גדולה מדובר בהמון אוכל כמויות שאדם בודד או שני אנשים על ילד או בלעדיו בקושי יכולים להבין .
טוב זה בעיני אנשים מטורפים לגמרי ולא מבינים כלום בתזונה וגם לא מבינים כלום בעם מי להתייעץ על תזונה .
בלי כל קשר לכמות של 2 גר' לכל ק"ג, שהיא גם בעיני מופרעת
אני לא כתבתי שזאת הכמות כתבתי שיש כמות שאני לא זוכרת מה היא אולי 2 גרם לכל קילו ממשקל הגוף .
ואת מין הסתם לא רושמת אותה לאנשים כי את לא תזונאית ספורט ,כנראה, אבל זאת בהחלט הכמות שרושמים לאנשים שעוסקים בבנית מסת שריר .
וכאמור אם אתם מכירים דרך אחרת לבניית מסת שריר אני אשמח לשמוע עליה(במיוחד אם היא אפקטיבית לנשים)
ועכשיו לנושא משיבה לאופק ולאילה השניה
ככל שיחס המבוגרים לילדים גדול יותר קל יותר לא למרכז ילדים כלומר ילד אחד קל מאוד לא למרכז במיוחד מבוגר אחד או שני מבוגרים שלא ממרכזים ילד אחד זה ממש אחלה שני מבוגרים שלא ממרכזים שני ילדים זה עדיין עובד אבל מבוגר אחד שמנסה לא למרכז שלושה ארבע או יותר ילדים זה פשוט לא זה כי אם זה זה לרוב זאת הזנחה ואי הענות לצרכייהם . ואני לא חושבת שזאת שיטה נכונה או נעימה או שמישהו פה דוגל בה.
אני גם הולכת לשוק כמעט כל יום או יומיים אבל את הקניה שלי אני כן מרכזת ביום אחד שאני מתכננת מראש.
עכשיו עוד משהו קטן לקנות חסה אחת וחבילת תותים כל יום נשמע מגניב אבל כשצריך להכין לפחות 3 ארוחות ביום ונישנושים או ארוחות ביניים או איך שתקרא לזה שילדים אוכלים כל הזמן (ויש גם מבוגרים כאלה) למשפחה של ארבע חמש נפשות או יותר אפילו קניה יומית תראה כמו המון אוכל .
נגיד כיכר לחם שלם גם אם כל אחד אוכל רק פרוסה בבוקר וסנדביץ במהלך היום ואולי טוב נו אפשר גם לחם עם החביתה בערב?
חבילה אחת או יותר של גבינה . 10 תפוחים ועוד 10 תפוזים בקלות אה יש תותים בואו נחסל גם אותם .אמא אני רעב אה יש עדשים עם אורז טוב כולם כבר יאכלו ויגמרו לדעתי סיר שמורכב מ3 או 4 כוסות .
וזה עוד לפני שדיברנו על הורה ספורטאי
בקיצור כשמדובר במשפחה גדולה מדובר בהמון אוכל כמויות שאדם בודד או שני אנשים על ילד או בלעדיו בקושי יכולים להבין .
-
בדיוק מה שכתבתי למעלה: אני לא מצליחה לקנות בסופר כמות פירות שמספיקה לנו לשבוע, כי זה נראה לי המון המון המון.
בדיוק מה שכתבתי למעלה: אני לא מצליחה לקנות בסופר כמות פירות שמספיקה לנו לשבוע, כי זה נראה לי המון המון המון.
-
- הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14
את מהשכונה ההודית במקרה? (ניסיתי לדמיין את התמונה...)
ילד אחד קל מאוד לא למרכז במיוחד מבוגר אחד או שני מבוגרים
זה לא כ"כ קשור לנושא הדף, אבל אני מצאתי שהיה מאד קשה לא למרכז ילד אחד כשהוא (היא) כל הילדים שיש בבית. זה נהיה יותר קל כשהילד השני הגיע. גם מהתבוננות סביבי, דוקא הילדים היחידים הכי ממורכזים בד"כ, מעצם העובדה שאין עוד ילדים בבית.
בקיצור כשמדובר במשפחה גדולה מדובר בהמון אוכל כמויות שאדם בודד או שני אנשים על ילד או בלעדיו בקושי יכולים להבין
נכון מאד. ואחת הסיבות שאני מאד מעדיפה שבנזוגי יעשה קניות ולא אני, זה שהכמויות האדירות מיתרגמות למשקל ממש כבד - גם כשלא קונים לכל השבוע אלא פחות (אצלנו אין מצב לקנות כל יום, כי אי אפשר לעשות קניות ברגל - רק בנסיעה של 20 דקות לפחות)
את מהשכונה ההודית במקרה? (ניסיתי לדמיין את התמונה...)
ילד אחד קל מאוד לא למרכז במיוחד מבוגר אחד או שני מבוגרים
זה לא כ"כ קשור לנושא הדף, אבל אני מצאתי שהיה מאד קשה לא למרכז ילד אחד כשהוא (היא) כל הילדים שיש בבית. זה נהיה יותר קל כשהילד השני הגיע. גם מהתבוננות סביבי, דוקא הילדים היחידים הכי ממורכזים בד"כ, מעצם העובדה שאין עוד ילדים בבית.
בקיצור כשמדובר במשפחה גדולה מדובר בהמון אוכל כמויות שאדם בודד או שני אנשים על ילד או בלעדיו בקושי יכולים להבין
נכון מאד. ואחת הסיבות שאני מאד מעדיפה שבנזוגי יעשה קניות ולא אני, זה שהכמויות האדירות מיתרגמות למשקל ממש כבד - גם כשלא קונים לכל השבוע אלא פחות (אצלנו אין מצב לקנות כל יום, כי אי אפשר לעשות קניות ברגל - רק בנסיעה של 20 דקות לפחות)
-
- הצטרפות: 05 יולי 2005, 22:44
- דף אישי: הדף האישי של ענת_הפלישתית*
אני ממש אוהבת ללכת עם בתי לסופר הגדול. בחלק הראשון של הקניה היא נתקעת על השולחן הגדול של הספרים ואני אוספת מה שצריך באיזור. כשמתקדמים היא בוחרת שני ספרים וקוראת בתוך העגלה ואני ממשיכה לאסוף. באמצע היא מסיימת לקרוא ונמאס לה בעגלה אז היא יוצאת ואנחנו משחקות שהיא העובדת של הסופר ואני הלקוחה ששואלת "סליחה אולי תוכלי להראות לי איפה פה הקמח?" וככה היא מובילה אותי בערך עד הסוף.
היא בוחרת לעצמה משהו אחד או שניים וזהו. כמובן שיש לפעמים רגעים שיותר דומים לתיאור של שרון... אבל בסך הכל זה כיף.
היא בוחרת לעצמה משהו אחד או שניים וזהו. כמובן שיש לפעמים רגעים שיותר דומים לתיאור של שרון... אבל בסך הכל זה כיף.
-
- הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
- דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*
בעיר שבה אני גרה במדינה הלא מפותחת טנזניה - השווקים והדוכנים הם בדרכים או לצידן - עוצרים לצרור ירוק, עגבניה ובננות, אורז, או חופן פולי סויה, וערימת בגדים או כלי בית - בדרך להביא מיים או עצים, בחזרה מבית הספר או חזרה מהעבודה בעיר. ואפשר למצוא את אותו מבחר בכמה דוכנים על הדרך, כמעט בכל דרך או שביל כפרי, קרוב לבית.לא ראיתי שעושים קניות עם הילדים מלבד אולי תינוק על הגב, אולי כן בשבתות וימי א' ואז זה גם סוג של בילוי, יותר ווינדואו שופינג....
כש המבחר הוא מינימלי (יחסית אלינו), אוכלים את אותה הארוחה כל ימות השבוע ואולי משהו יותר עשיר ביום המנוחה.
גם הכמויות/המנות קטנות יותר (סל אחד על הראש וגמרנו).
לכן "תכנון" קניות ובישולים לא מהווה עומס. תכנון הכסף אולי כן.
ומיים ופחמים לבישול...
בעיר שבה אני גרה במדינה הלא מפותחת טנזניה - השווקים והדוכנים הם בדרכים או לצידן - עוצרים לצרור ירוק, עגבניה ובננות, אורז, או חופן פולי סויה, וערימת בגדים או כלי בית - בדרך להביא מיים או עצים, בחזרה מבית הספר או חזרה מהעבודה בעיר. ואפשר למצוא את אותו מבחר בכמה דוכנים על הדרך, כמעט בכל דרך או שביל כפרי, קרוב לבית.לא ראיתי שעושים קניות עם הילדים מלבד אולי תינוק על הגב, אולי כן בשבתות וימי א' ואז זה גם סוג של בילוי, יותר ווינדואו שופינג....
כש המבחר הוא מינימלי (יחסית אלינו), אוכלים את אותה הארוחה כל ימות השבוע ואולי משהו יותר עשיר ביום המנוחה.
גם הכמויות/המנות קטנות יותר (סל אחד על הראש וגמרנו).
לכן "תכנון" קניות ובישולים לא מהווה עומס. תכנון הכסף אולי כן.
ומיים ופחמים לבישול...
-
בישולית,
ראי מזון אורגני ו{{}}משלוחי מזון אורגני השוואת מחירים ומבחר
ובמיוחד בשבילך מהיום: אורגני עד הבית
ראי מזון אורגני ו{{}}משלוחי מזון אורגני השוואת מחירים ומבחר
ובמיוחד בשבילך מהיום: אורגני עד הבית
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*
שאלה לי בקשר להכנת התפריטים:
אני מוצאת שלי קשה דווקא עם ארוחות בוקר וערב.
כולם נמצאים בבית, רעבים ורוצים ארוחה נורמאלית.
יש לכם רעיונות שלא כוללות קורנפלקסים למינהם, חלב ולא מוצרים יקרים?
(כמה אפשר חביתה וסלט..)
אני מוצאת שלי קשה דווקא עם ארוחות בוקר וערב.
כולם נמצאים בבית, רעבים ורוצים ארוחה נורמאלית.
יש לכם רעיונות שלא כוללות קורנפלקסים למינהם, חלב ולא מוצרים יקרים?
(כמה אפשר חביתה וסלט..)
-
_ילד אחד קל מאוד לא למרכז במיוחד מבוגר אחד או שני מבוגרים
קשה, קשה על הילד שלך חשבתי כשכתבתי אתזה
יש ילדים שרגילים או צריכים מירכוז ויש גם גילים שזה יותר נדרש בהם
אבל בילד אחד אתה יכול לתת לו לעשות משהו שבא לו ואם יקרה אסון אתה תשים לב לפני שזה יקרה בשלושה זה הרבה יותר מסובך כי לפעמים הם מלבים את האסון יחד . בקיצור בילד אחד כששומעים שקט כדאי ללכת לבדוק בשלושה כששומעים שקט רצים .
אבל בכל מה שקשור ליציאות מהבית ילד אחד הרבה יותר קל להוציא וזה יותר ממוכפל כשיש שניים ויותר ממושלש כשצריך להוציא שלושה וז הלפני שדנו בסוגית הגיל .
ודוגמא שילד אחד בסופר אפשר לשים בעגלה (של הסופר) אבל שלושה כבר מפילים את הערימה של הקופסאות שימורים שיש עובד מיוחד שמסדר יפה בצורת פרמידה עגולה .
קשה, קשה על הילד שלך חשבתי כשכתבתי אתזה
יש ילדים שרגילים או צריכים מירכוז ויש גם גילים שזה יותר נדרש בהם
אבל בילד אחד אתה יכול לתת לו לעשות משהו שבא לו ואם יקרה אסון אתה תשים לב לפני שזה יקרה בשלושה זה הרבה יותר מסובך כי לפעמים הם מלבים את האסון יחד . בקיצור בילד אחד כששומעים שקט כדאי ללכת לבדוק בשלושה כששומעים שקט רצים .
אבל בכל מה שקשור ליציאות מהבית ילד אחד הרבה יותר קל להוציא וזה יותר ממוכפל כשיש שניים ויותר ממושלש כשצריך להוציא שלושה וז הלפני שדנו בסוגית הגיל .
ודוגמא שילד אחד בסופר אפשר לשים בעגלה (של הסופר) אבל שלושה כבר מפילים את הערימה של הקופסאות שימורים שיש עובד מיוחד שמסדר יפה בצורת פרמידה עגולה .
-
- הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14
בכל מה שקשור ליציאות מהבית ילד אחד הרבה יותר קל להוציא וזה יותר ממוכפל כשיש שניים
זה נכון. מבחינת התארגנות, ילד אחד (במיוחד תינוק) הרבה יותר קל לשלב במה שרוצים וצריך לעשות.
זה נכון. מבחינת התארגנות, ילד אחד (במיוחד תינוק) הרבה יותר קל לשלב במה שרוצים וצריך לעשות.
-
פלונית כרגע -
בבוקר רסק ירוק, ולאחריו לחם עם אבוקדו (או סתם אבוקדו), או אגוזים.
אפשרויות לערב - דייסה/מרק, סלט עם קטניות, ירקות מאודים (או מוקפצים), תירס-חי בעונה, או מתכון-נא-מתוק כלשהו (למשל חלבה נאה או כדורי אנרגיה).
בבוקר רסק ירוק, ולאחריו לחם עם אבוקדו (או סתם אבוקדו), או אגוזים.
אפשרויות לערב - דייסה/מרק, סלט עם קטניות, ירקות מאודים (או מוקפצים), תירס-חי בעונה, או מתכון-נא-מתוק כלשהו (למשל חלבה נאה או כדורי אנרגיה).
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
_יש לכם רעיונות שלא כוללות קורנפלקסים למינהם, חלב ולא מוצרים יקרים?
(כמה אפשר חביתה וסלט..)_
אולי סביח? טחינה, פרוסות חצילים קלויים, פרוסות עגבנייה, פרוסות ביצה קשה -- על לחם או בפיתה. בזמן שהחצילים נקלים בתנור אפשר להכין במהירות את כל השאר (טוב, לחם כדאי שיהיה מראש).
(כמה אפשר חביתה וסלט..)_
אולי סביח? טחינה, פרוסות חצילים קלויים, פרוסות עגבנייה, פרוסות ביצה קשה -- על לחם או בפיתה. בזמן שהחצילים נקלים בתנור אפשר להכין במהירות את כל השאר (טוב, לחם כדאי שיהיה מראש).
-
קלחי תירס מבושלים או ארטישוק ,דייסה אני אחשוב על עוד כמה רעיונות לארוחת ערב לא חביתה וסלט וללא בשר גבינה וקורנפלקסים
אה אולי פנקייק ופרנץ טוסט
אה אולי פנקייק ופרנץ טוסט
-
- הצטרפות: 23 נובמבר 2005, 19:02
- דף אישי: הדף האישי של בונבון_ופרח*
פנקס פתוח על השולחן ובו רושמים כל השבוע רשימת קניות. הרי בכל פעם שאני פותחת את המקרר יקפוץ לי משהו שחסר לעין.
בד"כ ביום חמישי עושים קניות- אמא +2 +1 סבא+1 אחיינית גדולה (בת 14 שעוזרת לשמור על הילדה ולהעסיק אותה) נכנסים לסופר, שמיטם ילדה אחת בעגלה , התינוק כבר במנשא והולכים לפי הרשימה.הילדה יודעת שמותר לה לבחור דבר אחד קטן וזהו.אין ויכוחים.כל הסיפור כולל הנסיעה לוקח לנו כשעה.
לא נורא בכלל..
השלמות קטנות אם צריך אני עושה במכולת של הקיבוץ בבוקר או אחרי הצהריים עם הילדים.ממילא כבר יוצאים לטייל....
אין לי תכנון מראש של מה אני מכינה לאכול ,אני מעדיפה לראות מה יש ולפי זה ללכת.
אבל נראה לי שזה באמת יותר מתאים למי שאוהבת לבשל ופחות למי שמרגישה חוסר אונים במטבח.
בבית תמיד יש מלאי של מצרכים יבשים וניתן תמיד להכין בהתראה קצרה.
להיפך - חלק מהארוחות המוצלחות ביותר הן כאלה שבהן פתחתי את הארונות והמקרר לראות מה נותר ולהרכיב ארוחה מאולתרת..
בד"כ ביום חמישי עושים קניות- אמא +2 +1 סבא+1 אחיינית גדולה (בת 14 שעוזרת לשמור על הילדה ולהעסיק אותה) נכנסים לסופר, שמיטם ילדה אחת בעגלה , התינוק כבר במנשא והולכים לפי הרשימה.הילדה יודעת שמותר לה לבחור דבר אחד קטן וזהו.אין ויכוחים.כל הסיפור כולל הנסיעה לוקח לנו כשעה.
לא נורא בכלל..
השלמות קטנות אם צריך אני עושה במכולת של הקיבוץ בבוקר או אחרי הצהריים עם הילדים.ממילא כבר יוצאים לטייל....
אין לי תכנון מראש של מה אני מכינה לאכול ,אני מעדיפה לראות מה יש ולפי זה ללכת.
אבל נראה לי שזה באמת יותר מתאים למי שאוהבת לבשל ופחות למי שמרגישה חוסר אונים במטבח.
בבית תמיד יש מלאי של מצרכים יבשים וניתן תמיד להכין בהתראה קצרה.
להיפך - חלק מהארוחות המוצלחות ביותר הן כאלה שבהן פתחתי את הארונות והמקרר לראות מה נותר ולהרכיב ארוחה מאולתרת..
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*
טוב ביקשתי רעיונות לארוחת בוקר וכשאני קוראת אני קולטת שאת רוב הדברים האלו אני מכינה.
כנראה שאני חוזרת לחביתה כי זה הכי פשוט- חוץ מלחם עם אבוקדו אבל זה תוספת לחביתה..
אגב, אני משלבת לעצמי יותר תזונא הבעיה היא שיש בעל שזה לא כ"כ מתאים לו בלשון המעטה..
כנראה שאני חוזרת לחביתה כי זה הכי פשוט- חוץ מלחם עם אבוקדו אבל זה תוספת לחביתה..
אגב, אני משלבת לעצמי יותר תזונא הבעיה היא שיש בעל שזה לא כ"כ מתאים לו בלשון המעטה..