תינוקת מסרבת לשבת על סיר

עירית*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 11:43

תינוקת מסרבת לשבת על סיר

שליחה על ידי עירית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לחברי הקהילה
אשמח לעזרה בנושא הבא:
פעוטה בת 16 חודשים, חודשיים שאנחנו בתהליך לימודי של שיטת הקשב לגמילה מחיתולים. כל בוקר למשך שעתיים היא ללא חיתול. כשפיפי או קקי יוצא מפנים את תשומת ליבה ל"תוצר", קוראים לו בשם יחד עם צליל וסימן. ומציעים לעשות בסיר בפעם הבאה. היא כבר יודעת מה זה פיפי וקקי, מקשרת סיר ושירותים ליציאות, היא עושה צליל "פססססס פססססס" במהלך או אחרי או לפני פיפי וקקי. הקושי הוא: היא עושה רק על הרצפה. מסרבת לשבת על הסיר/בשירותים/במקלחת. לפעמים היא יושבת על הסיר לכמה שניות ואז קמה, לפעמים לוקחת את הסיר הריק ו"שופכת" את הפיפי לשירותים ואומרת "ביי ביי".
בערבים, אחרי המקלחת ולפני השינה היא גם בבית ללא חיתול, היא עושה צליל "פססססס פססססס" במיטה וקשה לה להירדם כי יש לה פיפי שלא התרוקן. בסוף עושה בטיטול שאני מלבישה לה. יכולה להתאפק מספר שעות. אני משתדלת לא לתת טיטול כפתרון כי זה בדיוק הפוך מתהליך הלמידה שאנחנו בעיצומו. איך אפשר לעזור לה להסכים להתיישב ולהסכים לשחרר את הפיפי? איך לפתח הלאה את המודעות והשליטה על המערכות? אשמח להכוונה, שיתופים, חומרי קריאה.
תודה
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תינוקת מסרבת לשבת על סיר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

זמן, ולהוריד את הלחץ בעניין
עירית*

תינוקת מסרבת לשבת על סיר

שליחה על ידי עירית* »

תודה!
אשמח לעוד עזרה מעוד משתתפים מנוסים :-)
נינה*
הצטרפות: 01 נובמבר 2002, 19:58

תינוקת מסרבת לשבת על סיר

שליחה על ידי נינה* »

בגיל 16 חודשים ממה שאני יודעת זה קצת מאוחר להתחיל את שיטת הקשב, יותר מדובר בגמילה מוקדמת מחיתולים. נשמע גם שהבת שלך מרגישה שהיא צריכה את החיתול כדי לעשות פיפי ולא מצליחה להתרוקן בלעדיו.

בעצם למה התחלת עכשיו? הרגשת שיש לה בשלות חדשה? או שפשוט גילית את הרעיון ונדלקת עליו? אני שואלת כי נשמע לי שיכול להיות שזה לא ממש מתאים לה עכשיו, ואולי כדאי לחכות שזה יבוא ממנה, אולי עוד כמה חודשים.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תינוקת מסרבת לשבת על סיר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תודה נינה. התוודאתי לשיטת הקשב.
תמרוש*
הצטרפות: 30 אפריל 2005, 10:04

תינוקת מסרבת לשבת על סיר

שליחה על ידי תמרוש* »

כותבת בקצרנות, כי התשובות כבר נמצאות כאן בדפים הרלוונטיים:
א. נשמע שכבר יש לה מודעות לתחושות שלה ומה משמעותן, וגם שליטה מסוימת על הצרכים. מה שצריך עכשיו זה לגייס ולטפח את הרצון שלה לעשות את זה ״במקום הנכון״.
אז:
ב. להוריד לחץ
ג. להוריד בגדים - הרבה יותר קל לפשפש בעירום
ד. כמה שיותר בחוץ, בטבע. ולראות אם היא מעדיפה בעמידה עם רגליים פשוקות
ה. לא להתרגש מפספסים בפעם המאה, ולתת פידבק חיובי על הצלחות
ו. אולי להמציא בשבילה סיפור על הפיפי שרצה לצאת החוצה, ואיפה היה לו הכי כיף. לתאר (במילים מועטות, עם אינטונציה ושפת גוף) את אלמנט השחרור והרווחה שבאו כשהפיפי השתחרר במקום הרצוי.
עירית*

תינוקת מסרבת לשבת על סיר

שליחה על ידי עירית* »

נהדר תודה!
שליחת תגובה

חזור אל “חיתולים והחלפת חיתולים”